Keresés

Részletes keresés

moonwalkr Creative Commons License 2024.03.06 -1 1 37862

A Turkish-t megerősítem.

A legutóbbi beszámolómban is benne volt, hogy egy időre asszem kiiratkoztak a választható légitársaságok sorából. És pont ilyenek miatt, hogy a foglalás és az utazás között két járatunkat töröltek, hosszas közdelemmel, hogy olyan helyettesítő járatukra kerüljünk vissza, amelyik nekünk (is) jó és kamuzással, hogy nem lehet már átfoglalni azt, amit ők felajánlottak és neked nem volt jó (ezt úgy sikerült megoldani, hogy megpróbáltam újonnan foglalni arra a járatra, amire szerintük nem lehetett foglalni és amikor sikerült, akkor bemutattam nekik, hogy ha engem nem tudnak áttenni rá, aki már kifizette a jegyét hónapokkal korábban, akkor hogyan tudok mégis új utasként foglalni?). 

Ráadásul amikor odakerültünk az indulás előtti 24 órával korábbi check-inhez, nagyon kellemetlen meglepetésként ért, hogy csak komoly pénzért lehetett az általuk kiosztott ülésen változtatni. Ezen nekem eléggé le tudja dobni az agyam a láncot.

 

Az Emirates nem kér kommentet. Pontosak, jó színvonalúak, szerintem hibátlan döntés velük menni és akárhányszor voltam velük, a színvonal egyenletes volt. FlyDubai-jal nem utaztam még, de amiket olvastam róluk, aszerint vállalhatóak, mégha fapados lévén nem is nagy számok. Ők az Emirates fapadosa, tehát nem feltétlenül a mi kicsi, sárga és savanyú Wizzair-ünkre kell készülni. De fapados sztenderdekre igen. Tehát kaja, pia nuku, szórakoztató elektronika nuku, mindez csak külön csilliárdokért. Meg mintha kicsit kényelmetlenebb székezésről is olvastam volna. De voltam már olyan legacy légitársasággal, hol olyan katasztrofális volt a székezés, hogy a végén vésővel kellett kibontani a székből:)

 

Amúgy pedig jó utat.

Filitheyoért irigy vagyok. Mi 11 éve voltunk ott és visszavágyunk. Most annyi "konkrétum" van, hogy a feleségem következő nagyon kerek szülinapjára megígértem neki – ő különösen fanatikusan odavan Fili-ért –, hogy elviszem oda. Ez 2025-ben lesz. 

Előzmény: Álom60 (37861)
Álom60 Creative Commons License 2024.03.06 0 0 37861

Sziasztok,

 

Csak az örömömet megosztani jöttem :) Lefoglaltuk decemberre Filitheyora az utat:).

Decemberben lesz 8 éve, hogy voltunk Filin, azóta vágytunk vissza és most végre visszamegyünk. Még Angagat néztük, de ott nincs nyitott fürdőszoba, amit imádtunk.

 

Bandos korábbi tanácsát megfogadva anno is 10 napra mentünk és most is így teszünk, ha lesz pár esős nap, akkor is bőven marad napos időszak.

Most Emiratessel repülünk, az utolsó etap lesz FlyDubai, még nincs tapasztalatunk egyik légitársasággal sem. Érdekes, hogy a Turkish-t nem ajánlották az irodák, korábban velük utaztunk és nagyon meg voltunk elégedve vele, állítólag gyakori a járat törlés, lefoglalt hely törlése, ilyesmi.

 

Olvasni eddig is folyamatosan olvastalak Benneteket, minden beszámoló kicsit visszarepít engem is:)

_chillout_ Creative Commons License 2024.03.05 0 0 37860

Komoly? Én is pont Sri Lankát tervezem jövőre :-))

Előzmény: Léna007 (37856)
moonwalkr Creative Commons License 2024.03.05 -1 0 37859

Ez a csador:)

Előzmény: Léna007 (37858)
Léna007 Creative Commons License 2024.03.05 -2 0 37858

Én ezt több leíráas alapján úgy értelmeztem, hogy bokáig érő ruha, hosszú újjú felső és eltakart haj.

Előzmény: COOP (37857)
COOP Creative Commons License 2024.03.05 0 0 37857

dehogy kell beöltözni. Normális nyári ruha ok. De bikiniben ne grasszálj-mert van akinek erre van ihlete máshol is.

Előzmény: Léna007 (37856)
Léna007 Creative Commons License 2024.03.05 -1 0 37856

Jó, köszi. Tervebn jövőre Sri Lanka és azt jól lehetne kombinálni már a távolság miatt is a maldívokkal. Ma már kinyomoztam 10 lakott szigetet, ami tetszik és egyiknél nagyon jó a víz alatti világ is, de nem tudom elkézelni, hogy múködik ez. Beöltözünk tetőtől talpig és szétforrunka hőségben, míg odagyalogolunk ahhoz az egy strandhoz, ott lecuccolunk a homokba és normálisan fürdünk, majd utána megint tetőtől talpig beöltözve visszacaplatunk és ha egy másik strand tetszik, akkor ott meg csak hosszú ruhában mehetünk be? Mondjuk most már láttam, hoyg nők nagyon jól megoldják ezt, alul egy térdig érő biciklis feszes naci és ennyi, felül az amúgy is hordott vizipoló.

Előzmény: COOP (37855)
COOP Creative Commons License 2024.03.04 0 0 37855

majd elmesélem, májusban megyünk 2 lakott szigetre.

Előzmény: Léna007 (37853)
seci Creative Commons License 2024.03.04 0 0 37854

Minden lakott szigeten van egy ún. bikini beach. Ott lehetsz "normalis" furdoruhaban. Azon kivul pedig a muzulman szokasokhoz igazodo oltozet kotelezo.

-seci

Előzmény: Léna007 (37853)
Léna007 Creative Commons License 2024.03.04 -1 0 37853

Engem is érdekelne a lakott szigetes felállás, mert ha visszamennnénk olcsóbb kivitelezésben, mi is ezt válaszanánk, de mennyire kell ott betratni, hogy hosszú ruha nélkül nem lehetsz a strandon, kvázi akkor napozni sem lehet?

moonwalkr Creative Commons License 2024.03.04 -1 1 37852

Szia!

 

 

Szúnyog.

Hát, hogy pont Kuredun mi a helyzet, az passz, de általában lehet mondani, hogy szúnyog van, de nem zavaról. Megintcsak általában folyton irtják is (gázolajos füstöléssel), a de a mangróvéban, vagy a fene tudja hol, megterem. Szóval lesz szúnyog, de nem fogod magad állandóan csapkodni. Vannak ilyen riasztók, hogy OFF, vagy Autan (én ez utóbbira szavazok), de az ember egy idő után besokall, hogy naptej, aztán szúnyogriasztó ráfúj, de ha bemegyek a vízba, ezt lemossa a tenger. Szóval ez rád van bízva mitől félsz jobban, vagy melyik szagot szereted kevésbé.

 

Átalakító

Ez se egyszerű ügy. A szobában lesz mindenféle konnektor, európai is, angol is, mittudoménmilyen is. Ha semmi nincs nálad, legfeljebb kihúzod az olvasólámpát.

DE

- lehet kérni a recepción is

- én ilyet hordok mindenhová (párszáz, vagy max. 1000 Ft-os tétel, bárhol elfér a bőröndben, Timbuktutól a Tűzföldi, New Yorktól a legkisebb faluig is van benne megoldás)

Egyre készülj fel, hogy én eddig akárhol voltam, a konnektorok olyan rohadt instabilak voltak, hogy mindig bűvészkedni kellett, hogy megálljon benne, amit bedugtál és kapjon áramot 

 

WiFi

Lesz wifid, de ne várj tőle sokat. Amit írsz, arra elég lehet, bár a képfeltöltéssel azért lehet, hogy majd trükközni kell (pl. ne vacsoraidőben este, vagy reggel, amikor mindenki ránéz a netre).

 

És végül izgalom

Nyugi, én legutóbb a hatodik utamon is úgy be voltam izgulva, mint egy kisiskolás...:):):)

Előzmény: Kovács Gábor004 (37851)
Kovács Gábor004 Creative Commons License 2024.03.04 -1 0 37851

Sziasztok!!!!

Most szombaton végre mi is indulunk a paradicsomba, letelt a 8 hónapos várakozás! Nagyon sokat segitettek nekünk és majd biztos irunk beszámolot! Még pár apró kérdésünk lenne( lehet már kérdeztem ezért elnézést kérek :D)

Kuredura megyünk!

szúnyok kb mennyi van? engem szerencsére nem szeretnek, de páromat nagyon! Ha nincs is sok milyen szúnyog elleni dolgot ajánlotok?
Átalakitott érdemes vinni? én eléggi felkészült ember vagyok, ha nem is kell szeretek vinni bármit! ha igen melyiket kell? képet esetleg tudtok csatolni hogy ne rontsam el a vásárlást? :D
Net nélkül milyen fordito programot ajánlotok?( ugye mi vagyunk akik nem tudnak angolul)
Mi kártyát nem veszünk, remélem az igaz hogy a wifi azért pár üzenetre/egy képfeltötésre/sport olvasásra elég naponta :D

Már nem nagyon birunk magunkkal, remélem akik már többször voltak nektek is volt izgulás az első alkalommal! :D

rebecha Creative Commons License 2024.03.03 -1 1 37850

Előljáróban csak annyit,hogy a visszautunk nem volt zökkenőmentes. Abu Dzabiból(Wizzel) 1 órás késéssel indultunk. Mi kis naívak azt hittük,hogy majd behozza, de nem így lett.kb. félúttól( egy sztyuvitól hallotta a férjem) 140 csomós ellenszélben (260 km/óra) repültünk.a férjem hosszú percekig hányós zacskóval a kezében ült, olyan rosszul volt, pedig soha semmi baja nem szokott lenni a repülőn.JA ÉS Abuban 2db 0,5 l-es palack a hátizsákomban átsétált a secun.

Válaszolva az utolsó kérdésedre ha megtehetném akkor sem mennék resort szigetre, inkább 3 hét lakott szigeten.Tudod mi vidéki (én pesti) parasztgyerekek vagyunk. Itt is sajàt magunk lehettünk nem tüntünk ki a többiek közül.itt a  Maldívra vágyó szegényebb réteg nyaral, mindenki ugyanabban a csóró cipőben jár.1-1,5 hét kevés egy nyaralàsra.Mire belejönnél már mehetsz is haza. Mi meg szeretünk lustálkodni jókat aludni is. És így egy 4-5 napos folyamatos eső sem vágja haza a nyaralást.

 

Majd folytatom.....

Előzmény: Bandos (37848)
rebecha Creative Commons License 2024.03.03 -1 0 37849

Szia Bandos! Mindenképpen fogok írni,hogy mások is kedvet kapjanak Írokmajd szállásról árakról örömökről és bosszúságokról is. CSAK EGY PICI TÜRELMET KÉREK. Kicsit zsúfolt napjaink lettek mióta péntek hajnalban megérkeztünk, holnap este már utazunk is vidékre( idős szülők akik segítségre szorulnak). Ott lesz időm beszámolót írni.🤔 

Üdvözlet Rebecha

Előzmény: Bandos (37848)
Bandos Creative Commons License 2024.03.03 0 0 37848

Szia rebecha,

 

Nagyon örülnénk egy részletes beszámolónak a 3 hetes lakott szigetes Thulushdoo nyaralásról.

 

Kintről írtál jókat is, hogy az egy csodahely, és olyanokat is, hogy a lakott szigeten szegénység van és nyomorúság.

Gondolom a februárban szokatlanul sok eső is zavaró volt, de közben sokszor volt ragyogó idő és napsütés.

Így most már utólag miennyire jöttek be a korábbi elvárásaid, és összességében hogyan éreztétek magatokat?

Mi volt a legjobb élmény, és mi okozott esetleg csalódást?

 

Ha újra mennétek a maldívra, és nem lenne szűk anyagi korlát, akkor egy adott költségvetésből ismét egy lakott szigetet választanál hosszabb időre, pl. megint 3 hétre, vagy inkább kipróbálnátok egy 3-4*-os resort szigetet 1-1,5 hétre? 

 

Bandos

Előzmény: rebecha (37825)
Léna007 Creative Commons License 2024.03.03 0 0 37847

Mi is San Joséba utaztunk Edelweiss-szal és nagyon jó volt, totál sok hely a lábnak, a boadron sütött friss kenyér, finom italok, jó választék a filmek között, fémevőeszköz, nagyon kedves személyzet. Nekünk nagyon bejött. Sajnos nekünk nem mindig olcsóbb Zürichen át repülni és az Edelweiss hátránya, nem repül adott célokra minden nap, nekünk meg kell ez a flexibilitás.

Előzmény: _chillout_ (37846)
_chillout_ Creative Commons License 2024.03.02 0 0 37846

Mi soha egy fillért sem fizettünk az italokért Edelweiss járatokon. Már csak azért sem stimmel a dolog, mert a legtöbb Edelweiss járat codeshare a Swiss-szel, viszont a fedélzeten az utasnak nincs a homlokára írva, hogy swiss.com-on vagy flyedelweiss.com-on foglalt, egyformán szolgálnak ki mindenkit az adott osztályon.

Előzmény: Van egy álmom (37844)
seci Creative Commons License 2024.03.02 0 0 37845

Azert a ket jegy kozotti arkulonbozetbol kijott volna egy rekesz sor, nem? ;)

-seci

Előzmény: Van egy álmom (37844)
Van egy álmom Creative Commons License 2024.03.01 0 0 37844

Ahol egy 9 órás úton egy 0.33-as sört 5 CHF-ért adnak az nekem fapados. vö. Emirates

Előzmény: _chillout_ (37843)
_chillout_ Creative Commons License 2024.03.01 0 0 37843

Az Edelweiss nagyon korrekt, nekem egy napon belül visszatérítették a repjegy árát, amikor anyukám meghalt, semmiféle igazolást nem kértek, részvétet nyilvánítottak, tényleg le a kalappal. A Swiss viszont sajnos nagyon tetű. Az Edelweiss különben egyáltalán nem fapados, ők is a Lufthansa csoporthoz tartoznak, akárcsak a Swiss, annyi, hogy ők csak vakációs desztinációkra kínálnak járatokat. Elég rendszeresen utazom velük, a legjobbak közé tartoznak.

Előzmény: Van egy álmom (37842)
Van egy álmom Creative Commons License 2024.03.01 0 0 37842

Nem tudom hogy min múlik de minket korrektül kifizettek. Irodán keresztül, csoportosan utaztunk Punta Canara. Zürichből több mint öt órát késett a gép. Hazatérés után az irodánál érdeklődtünk hogy mit lehet tenni. Küldtek egy linket a Swisshez hogy ott reklamáljunk, megjegyezve hogy több hét is eltelhet a válaszig. Meglepetésre még aznap válaszoltak hogy panaszunkat továbbították az Edelweissnek (az ő fapadosuk),  őrájuk tartozik a probléma. Közben olvastuk a neten hogy milyen mocskos cég, senkinek nem fizetnek kártérítést. Írtunk nekik is,három nap múlva jött a válasz hogy 14 munkanapon belül  utalnak. Egy héten belül a számlánkon volt az 1200 Euró. Akikről tudunk a csoportból mindenkit kifizettek.

Előzmény: _chillout_ (37836)
COOP Creative Commons License 2024.03.01 0 0 37841

a 2. gép indulása előtt 24 órával nyitja csak a cheiknt-mi ekkor tudtunk csak becsekkolni pedig írta, hogy lehet, de nem. Az online chat jól és gyorsan működik és ők megerősítették ezt.

Előzmény: száz1 (37837)
_chillout_ Creative Commons License 2024.02.29 0 0 37840

Ne aggódj, a qatar sokszor csak 23 órával indulás előtt nyitja az online check-int, akkor is, ha 36-48 órát emlegetnek. Utoljára decemberben utaztam velük és minden probléma nélkül tidtam online check-innél helyet választani.

Előzmény: száz1 (37839)
száz1 Creative Commons License 2024.02.28 0 0 37839

Köszi az infót! Ettől féltem én is. igen, a Turkish és a Qatar se kért sokáig pénzt az alap ülőhelyekért, ráadásul durván megdrágultak a Covid óta a repjegyek is. A feladható poggyász súlyát is csökkentették nem egy légitársaságnál. Tényleg ugyanaz játszódik le, mint a fapadosoknál. 

Előzmény: moonwalkr (37838)
moonwalkr Creative Commons License 2024.02.28 0 1 37838

Pont erre panaszkodtam tavaly a Turkish-sel kapcsoaltban, hogy rohamosan fapadosodnak a légitársaságok és minden fillért ki akarnak akarnak passzírozni belőled. Régen hónapokkal előre, már a foglaláskor befoglalhattad az ülésedet ingyen, aztán már csak 24-48 órával a repülés előtt, most meg már egyre-másra semmikor, hanem eszi-nem eszi-nem kap mást alapon megy, hacsak nem nyitod a pénztárcádat.

 

Egy dolog biztos, a reptéri utasfelvétel, ahol SEMMIT nem fognak már intézni. Bemondhatod, hogy ablak mellé, akárhova kéred a jegyedet, de hogy nem oda adja majd a kis hölgy, abban tuti biztos lehetsz, mert már le lesznek osztva az ülések és amikor sorban állnak előtte ezren, nem fog nekiállni variálni és felülírni a légitársaságot. Velem többször történt meg, hogy valami szoftveres összeakadás (vagy csak erre fogták) miatt csak kinn a reptéren tudtam volna ülést foglalni és ugyan mondtam én, hogy lesz szíves ablak mellé adni, aztán nemhogy ablak mellé, de még egymás mellé se sikerült adnia helyet a check-in-esnek...:(

Előzmény: száz1 (37837)
száz1 Creative Commons License 2024.02.28 0 0 37837

Üdv! 

 

Nem közvetlenül a témához tartozik, de segítségeteket kérném, látom, itt rutinos utazók vannak!

 

Eddig a Qatarnál csak úgy utaztam, hogy volt ingyenes helyfoglalási lehetőség x idővel utazás megkezdése előtt. Most ezt az opciót nem látom még az online check-in megnyitásakor se, vagyis 48 órával indulás előtt se írják. 

Budapest-Doha-Tokió útvonal az odaút.

Lehet online check-in esetében ingyen választott ülőhelyet foglalni vagy random helyet adnak? 

Érdemesebb kihagyni az online check-int és a reptéri utasfelvételkor kérni lehetőség szerint 2 egymás mellé szóló jegyet? 

 

Köszi előre is a segítséget! 

 

 

_chillout_ Creative Commons License 2024.02.28 0 0 37836

Igen, engem a Swiss decemberben egyszerűen nem hozott haza a Seychelle-szigetekről, és nemhogy kártérítést, de a pénzemet sem akarták visszaadni. Nem vitatkoztak, egyszerűen csak nem reagáltak. Kivárták, amíg rájuk küldöm a bankomat és a hatóságokat, letelik a határidejük utolsó napja, és utána kaptam vissza a pénzemet.

Előzmény: moonwalkr (37830)
_chillout_ Creative Commons License 2024.02.28 0 0 37835

Igen, ez az egy kitétel, ami kizáró ok lehet, ha az induló ország harmadik ország és más törvények érvényesek rá (ezt egyébként utólag adták a jogszabályhoz és remek kibúvó :-( )

Előzmény: neomedia (37831)
_chillout_ Creative Commons License 2024.02.28 0 0 37834

Bocs, nem illesztette be a képet az előbb:

Előzmény: Léna007 (37832)
_chillout_ Creative Commons License 2024.02.28 0 0 37833
Előzmény: Léna007 (37832)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!