Keresés

Részletes keresés

ZE Creative Commons License 2008.12.02 0 0 8162
Ha ott emelni akarnak, akkor a BIX-es vonalon is emeljenek, mert mostanság 17-18Gbit/s-os csúcsokat lehet látni a 20Gbit/s-os vonalon.
Előzmény: tobruk (8161)
tobruk Creative Commons License 2008.12.02 0 0 8161

Igaz a hír, hogy a Digi január 1-től növeli a sávszélességet mindkét díjcsomagban?
dvorcsakl Creative Commons License 2008.12.01 0 0 8160
es igen, megint nem megy.

penteken hivott egy szerelo, miszerint frissitette (tavolrol) a modem szoftveret.

hetvegen nem voltam otthon, ma reggel bekapcsoltam a gepem, minden ment.

most 11 mult, es megint nem megy (nem vagyok otthon).

lassan el kezdek azon gondolkodni, hogy a gepem ad valami jelet a modemnek, hogy lecsatlakozzon? vagy lehet egyaltalan ilyen osszefugges? ha a modem es a kozpont kozott fix kapcsolat van, akkor nem kene fix adatkapcsolatnak is lennie?
dvorcsakl Creative Commons License 2008.11.27 0 0 8159
:-)
Előzmény: Eördögh (8158)
Eördögh Creative Commons License 2008.11.27 0 0 8158
és kezded már érteni, hogy miért mondják, hogy „az Ön hívása nagyon fontos számunkra”?
Előzmény: dvorcsakl (8157)
dvorcsakl Creative Commons License 2008.11.27 0 0 8157
6:45kor irtam az elozo hozzaszolast. most 7:03-van, s ujra irok, mert ezlatt a 18 perc alatt meg1x elszallt a modem, legalabbid a bejovo jel. vicces nem?

megtortent az 5-ik hivas is a Digi fele (ami valojaban a sokadik, de csak az utolso harom napot szamolom).
dvorcsakl Creative Commons License 2008.11.27 0 0 8156
Ez vicces. Tegnap elott 3x halt le a net, haromszor hivtam a Digi-t.
Ma reggel hazajovok, jel nulla.

Telefon:
- Reggelt, ez meg ez a szerzodesszamom, nem megy a net
- Az on szamitogepe jo?
- Nyilvan.
- Kabelek jok?
- Nyilvan, mivel a modemet elerem webes feluleten.
- Probalta kihuzni?
- Nem, mert nem az a megoldas, hogy naponta haromszor kihuzom a modemet.
- Huzza, ki es dugja vissza.
- Ok, megtortent, most megy a net.
- Jo. Hibalapot nem tudok felvenni, mert tokeletesen megy a net.
- De hat csak azota, miota kihuztam.
- Hibalapot nem tudok felvenni, mert tokeletesen megy a net.
- Ha nem huztam volna ki, nem menne.
- De most megy. Ha megint nem megy, hivjon, felveszunk hibalapot.
- Ketto hivassal ezelott is ezt mondtak.
- De most megy, nem tudunk hibalapot felvenni.
- Na viszlat.
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.25 0 0 8155
Picit régebbi :-)) hozzászólásom, még az Indapass-előtti nickemről...:

ZE válasz | megnéz | könyvjelző 2005.04.28 20:36:19 © (4205)
Mert ha véletlenül a HDSNET-es belső menedzsment-tartományból van, akkor lehet, hogy ez a gebac oka. (nézz rá a http://192.168.100.1/status.asp oldalra)
Előzmény: blg (4204)
Előzmény: dvorcsakl (8154)
dvorcsakl Creative Commons License 2008.11.25 0 0 8154
Vegulis a 192.168.x.y tartomanyban nincs tul sok variacio :-)

Amugy viccesek a fiuk, a kora délutani telefon utan hat korul is rajuk csorogtem, mert nem ment a net. ujrainditottak a modemet, megjott a vonal. 8 korul hivott az emberkejuk, hogy megvizsgaltak, naluk minden okes, a gond nalam van. mondtam neki, hogy gondoltam, hogy ezt a valaszt fogom kapni. felajanlotta, hogy kijon valaki laptoppal, es megnezi, minden okes e. ha hiba van, kijavitjak, ha nincs hiba, akkor 5 rugo a ij. mondtam neki, anyad, csak mas szavakat hasznaltam.

sebaj, 10 perce ismet felhivtam oket, mert ismet nem volt halozat, es ismet ujrainditottak a modemet, hogy ismet menjen.

szal a hiba nalam van, nyilvan.
Előzmény: Törölt nick (8153)
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.25 0 0 8153
Valami 192.168.x.y címen volt anno évekkel elérhető a dobozka, de lehet, hogy azóta ezt leszedték, mert már akkor is gyorsan "fogytak" az elérhető menüpontok...

A modem "túloldalán" egyrészt van a publikus hálózat, másrészt meg van egy feltételezem IP-alapú menedzsment rendszer, amin keresztül bele tudnak kukkantani a modmebe, újra tudják indítani, stb.
Előzmény: dvorcsakl (8152)
dvorcsakl Creative Commons License 2008.11.25 0 0 8152
1., hogy erem le a modem webes feluletet?

2., felhivtam az ugyfelszolgot, mondtam, hogy szarakodik. egybol kerdeztek be van e dugva. mondom be. hat valahogy ujrainditottak a modemet tavolrol, mert most epp megy. azt igertek, hivnak. ez meg nem tortent meg (fél 1 ota).

ennyit nem szivtam a regi helyen a modemmel. ott bedugtak, raaggattam egy routert, es ment ket evig hiba nelkul. itt meg egy honapja csak szivok :-(
Előzmény: ZE (8151)
ZE Creative Commons License 2008.11.25 0 0 8151
Sajnos a DOCSIS-rendszerük nagyon érzékeny a sz@r kábelezésre, illetve arra, ha egy-egy készülék mindenféle sz@rt szór vissza a kábelre. Router nélkül a modem státuszoldalát érdemes lenne megpróbálni elérni (sima http-n be kéne jönnie), és megnézni,mit mond az átvitel minőségéről. Már ha valami is elérhető a modem egyébként egészen korrekt webes felületéből...
Előzmény: dvorcsakl (8150)
dvorcsakl Creative Commons License 2008.11.25 0 0 8150
na, azt hiszem, ma megint ugyfelszolgalat hivogatas lesz.

mar kiszedtem a lancbol a routert, es dirktben, kabellel logok a modemen. tegnap is meg volt a modem kihuzas, de ugy latom (bar nem vagyok a gepem kozeleben), hogy most sem vagyok on-line. ha hazamegyek.

igazabol szarakodik folyamatosan, hol hozza az 1 megat, hol nem hozza, neha nagyon tetu az egesz. egyszeruen torrentkeptelen vagyok.

ha hazamegyek, es megint nem megy a modem, akkor kizarhatom a routert a hibalistabol, es marad a modem, ill. a halozat. :-(
ZE Creative Commons License 2008.11.23 0 0 8149
Vegyük sorba a dolgokat... A router árát tekintve low-cost jószág, nem tudom, mi van fizikailag az eszközben, a konfigfelülete átlagos, ha beállítottad a PPPoE-t, meg a LAN-os oldalon a DHCP-t,akkor gyakorlatikag készen vagy vele, a kifelé irányuló forgalmat nem itt tudod értelmesen szűrni (bár lehetne olyan beállítást kreálni, hogy kifelé csak 53/udp, 25/tcp a szolgáltató levelezőszervere felé, 80/tcp, 443/tcp, meg amire még szükséged van -- mondom lehet, de nem biztos, hogy ez a doboz a legalkalmasabb erre -- minden egyes szűrőszabály erőforrást eszik, és 4k Ft-ból nem hinném, hogy sokra futja...
:)

A víruskergetőkkel esősorban az a nagy probléma, hogy a még elfogadható sebességű
merevlemez esetén a "röptében" vírusfigyelés igen alaposan képes lassítani a rendszer működését. Ha meg bonuszként az IE teljes webes forgalmát áttolják magukon (azaz http-proxyként működve is virnyakergetnek), akkor nem csoda, hogy kézifékesnek tűnik a speedtest-ekkel a net.

Az ilyen otthoni megoldásban a befelé forgalmat a tűzfal/router dobozon, a kifelé menőt meg a pécén egyszerű szűrni/korlátozni. A Kerio-nak van olyan üzemmódja, amiben minden be/ki kapcsolódási kísérletnél, illetve programindítás előtt feldob egy ablakot, hogy mehet-e a dolog. Ezeket a szabályokat meg lehet vele jegyezteteni, (hálózati kapcsolódás esetén érdemes a szigorúbb szabály létrehozására kattintva szűkíteni.) az így megjegyzett szabályok köre egy-két nap alatt a standard szokásoknak megfelelően be fog állni (addig türelem...), és nem fog zargatni a tűzfal. (Csak szoftverek frissítése/telepítése során, illetve azt követően, ha egy korábban megjegyzett szoftver felülírásra került.)
Előzmény: OWO (8148)
OWO Creative Commons License 2008.11.23 0 0 8148
Sziasztok!

ovl, a routeren már túl vagyok. "Természetesen" router mügül NET-ezem. A roter lehet, hogy nem a legjobb (sőtt, biztosan nem az ;-) ), de eddig nem volt vele gondom. Típusa: SMC7004VBR EU.

A következő tűzfal-vírusírtó párost használtam: Outpost/Nod32. Először így, megosztva, aztán Outpostot Security változatban (tűzfal-víruskergető egyben), ugyanez NOD32-vel, COMODO, Kaspersky.

ZE, a router tűzfaldoboza mennyire biztonságos? Általában hogyan és mit kell beállítani egy routeres tűzfalban? Az én routeremben at hiszem olyan tűzfal van, amelyben szinte még semmi sincs beállítva, azaz mindent engedélyez. Úgy hiszem nagyon aprólékosan kellene megmagyarázni "neki", hogy mit szabad és mit nem. Jól? gondolom?

Üdv: OWO

(a Keriot kipróbálom ;-) )
Előzmény: ovl (8145)
ZE Creative Commons License 2008.11.22 0 0 8147
Egy megjegyzés még: javasolt a http://speedtest.net vagy a http://www.abeltronica.com/velocimetro/pt/?idioma=uk sebességtesztet használni, itt általában ezeknek az adatait szoktuk használni. A speedtest.net a budapesti tesztszerverrel a belföldi, a beltronica meg a külföldi sávszélességre tud jó közelítést adni.
Előzmény: ZE (8146)
ZE Creative Commons License 2008.11.22 0 0 8146
:) A hardveres tűzfal/router dobozka berakása mindenképp célszerű, ezzel "megúszható" a PC-n a PPPoE-s móka, meg más is -- bár én a kerio-t fenthagytam a Windows-on, elsősorban azért, hogy kifelé(!) csak az menjen, amit én engedek.

A netes sebességmérők által mutatott sebességet igen sok dolog vissza tudja fogni, egy "röptében" működő víruskergető/webes tartalomszűrő simán képes ilyesmire, pontosan a működési módjából adódóan, ezen nem szabad csodálkozni.

Amit javasolni szoktam, az router/tűzfal dobozka mellett az, hogy IE-t csak Windowsupdate, meg a tényleg IE-only oldalakra használjon a dolgozó, legyen fent Spybot S&D, illetve olyan tűzfal, ami szól, ha kifelé akar valamilyen alkalmazás kapcsolódni, ugyanis a home tűzfaldobozok működése olyan, hogy kifelé mindenféle kapcsolódást engednek.

A virnyakergetés érdekes kérdés: lehet használni, célszerű, ha sokfelé bóklászik valaki a neten, és töltöget cuccokat, meg haveri "adok-kapok stuffokat" is jelentős...

A jobb sebességteszt oldalak egyébként írják is, hogy a teszt idejére javasolt kikapcsolni a tűzfalat, a víruskergetőt és a hasonló cuccokat.
Előzmény: ovl (8145)
ovl Creative Commons License 2008.11.22 0 0 8145

Szia OWO!

 

Talán szerezz be egy routert amiben van tűzfal...modem és gép közé köt...és akkor nem kell a gépedre szoftveres falat tenni.

Egyébként milyen tűzfalat/vírusírtót használtál (írtad többféle, de konkrétan melyek voltak)?

Azt hiszem, hogy a felvázolt problémáddal kapcsolatban "ZE" hasznos információkkal tud szolgálni.

Várd meg, míg ír valamit az észrevételeidre !

 

Előzmény: OWO (8144)
OWO Creative Commons License 2008.11.22 0 0 8144
Szevasztok!

Néhány hete van LAN-NET-em (Kispest, Szigligeti u.). Szerettem volna látni egy olyan tesztet, amely kimutatja a 30 Mbits le és 20 Mbits feltöltési sebességemet. Így hát elkezdtem tesztelgetni. A tesztelgetésbe 3 gépet használtam különböző XP rendszerekkel. Böngészőnek IE-t használtam. A sebességméréshet a http://speedtest.hdsnet.hu -t használtam. Nem untatlak beneteket a részletekkel. Két jelentős észrevételem van.

1. Ha a tesztet úgy végzem, hogy a tűzfal/vírusvédelem fel van telepítve, akkor a teszt letöltési eredménye olyan 1.8-2.1 MB körüli érték a maximális 3.7-el szemben.

2. Ha a tűzfalat/vírusvédelmet uninstallálom (fel se telepítem), akkor szinte a teljes sebesség meg volt (3.4-3.7 MB).

Próbálkoztam többféle vírusírtó/tűzfal párossal, az eredmény hasonló volt.

Üdv: OWO
Attiska Creative Commons License 2008.11.15 0 0 8143
A torrent kliensem is ilyen 3 Mbit körüli sebességgel hozta a cuccokat... Na, most 2048k nem éppen 3 Mbit.
Attiska Creative Commons License 2008.11.15 0 0 8142
Visszajöttem a topicba, mert elköltöztünk a régi lakásból,, ahol már LAN volt, az új lakásban még csak modemes van. Viszont most nem tudom, hogymi van, mert ma a speedtest.net-en 15 Mb-et mértem letöltésnek (elvileg 2048k lehetne a maximum ugye), feltöltésnek maradt az 1024. Most akkormi van?
dvorcsakl Creative Commons License 2008.11.13 0 0 8141
van elotte egy router, azon van a torrentnek egy virtual server resz beallitva.
Előzmény: ZE (8140)
ZE Creative Commons License 2008.11.13 0 0 8140
Hajíts fel elé egy picinyke tűzfalat, üss egy lukat rajta a torrentnek, aztán hagyhatod lógva. (A tűzfaldobozka egyébként is jól jöhet, csinálja ő a PPPoE-t, meg fogja meg ő a sok szemetet, ami a dróton kolbászol (pl. a Windows-ok mindenféle broadcast-sz@rai...)
Előzmény: dvorcsakl (8139)
dvorcsakl Creative Commons License 2008.11.13 0 0 8139
azert jo lenne, ho hozzam is eljutna a lan-os net. paromnal egy honapja megy kb. es elvezet, hogy bar lefele rendre csak 10 megat hoz, de azt felfele is tartja. eleg jol no az atlagom torrent oldalakon. :-)

kar, hogy ott wvista van, s nem merem egesz nap logva hagyni a gepet. otthon az osx-et nem szoktam kikapcsolni.
Előzmény: dvorcsakl (8138)
dvorcsakl Creative Commons License 2008.11.12 0 0 8138
akkor meg remenykedhetek...
Előzmény: _Mono_ (8137)
_Mono_ Creative Commons License 2008.11.12 0 0 8137

Hát az picit messzebb van tőlem, én a X.ker-ben tapasztaltam a folyamatos szakadozást. De úgy tűnik, tegnap megcsinálták. 3 telefonomba került, egyenlenetes leosztva kb. 10 napra. Tegnap szinte soha nem látott minőségben ment, nem akadt, nem szakadt, ping folyamatos volt. Eddig kb. 5-6 csomagra jött válasz, utána 1-2 kimaradt. Délután, estefelé kb.  25...35%-os csomagvesztés volt, reggel és délelőtt 5..15%. Most úgy, hogy valami 1200 csomag ment ki, abból kettő, azaz két darab csomagra nem jött válasz. Ez gyakorlatilag tökéletes. Remélem marad is ilyen.

 

Előzmény: dvorcsakl (8136)
dvorcsakl Creative Commons License 2008.11.10 0 0 8136
lehet: xv. kerulet, rakospalota/pestujhely.


jelenleg ritka szar a net, az 1/0.5 helyett ugy 0.2/0.2-t hoz. kinszenvedes
Előzmény: _Mono_ (8134)
ZE Creative Commons License 2008.11.10 0 0 8135
Modem csak a DOCSIS (KTV-s) rendszerben van.
Előzmény: Eördögh (8132)
_Mono_ Creative Commons License 2008.11.10 0 0 8134
Lehet tudni, merre felé laksz?
Előzmény: dvorcsakl (8133)
dvorcsakl Creative Commons License 2008.11.10 0 0 8133
mezei kabelnetes, modemes... ez regen, egy lakoteleppel arrebb nem volt jellemzo, ott nem melexem ra, hogy ket ev alatt akar 3x megszakadt volna
Előzmény: Eördögh (8132)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!