Keresés

Részletes keresés

Guta Creative Commons License 2001.07.01 0 0 48
A halak nem ismernek határokat! Ugye? :))
Előzmény: Derek (46)
Guta Creative Commons License 2001.07.01 0 0 47
Gratulálok, sikerült kiragadnod egy részletet hozzászólásomból és azt félremagyaráznod a saját szájad íze szerint. Ha képes lettél volna egy teljes bekezdést felfogni, és nem pusztán a bekezdés első mondatát, akkor felfogtad volna, hoyg amit a 42-ben írtam további alkotóelem alatt, az magábanfoglalja az alkotmányt is. Úgyhogy sajnos elmehetsz a Mea Culpa-ba. Nemcsak erkölcstelen volt amivel próbálkoztál, de még primitív szinten is adtad elő...
Előzmény: hozzászóló_ (43)
Derek Creative Commons License 2001.07.01 0 0 46
Bizony es az egy nemzetekfeletti tevekenyseg ami kozos es osszekot(MO-on van 800 ezer) ezert
konnyu kommunikalni, legyek Nemetorszagban, a Volga menten, vagy Ausztraliaban, vagy eppen az USA-ban, vagy a gyekenyesi kavicsbanyatavon. Ez az igazi internacionale.
Előzmény: Guta (41)
hozzászóló_ Creative Commons License 2001.07.01 0 0 45
Akkor miért nem tartod be és miért uszítasz az alkotmányos határok ellen?
Előzmény: net-boy (44)
net-boy Creative Commons License 2001.07.01 0 0 44
"Egy demokráciában nem lehet mindent egyszerű többséggel eldönteni."

Igen, ez igaz.

Előzmény: hozzászóló_ (43)
hozzászóló_ Creative Commons License 2001.07.01 0 0 43
"Ha valamit 100 emberből 51 akar, akkor az bizony úgy lesz."

Egy demokráciában nem lehet mindent egyszerű többséggel eldönteni. Ezért van az alkotmány, ami azt fejezi ki, hogy vannak dolgok, amik a rendszer lényegéhez tartoznak és csak a maradékról lehet többségi döntéssel határozni. Tehát nemcsak a dolog szellemével ellentétes amit írsz, hanem a törvény betűjével is.

Előzmény: Guta (42)
Guta Creative Commons License 2001.07.01 0 0 42
Hiába kezdesz itt fölényeskedni, az hogy hülyének nézel, csak téged minősít.

Természetesen minden politikai irányzatnak megvannak az ideológusai, gondolkodói, akik eredetileg egyáltalán nem abban gondolkodtak ami kifejlődőtt belőlük. Ott van mindjárt Marx, hogy mást ne gondoljak. De vajon ismered-e Tocqueville teljes életművét, vagy csak egy kiragadott részletet?

Ha valamit 100 emberből 51 akar, akkor az bizony úgy lesz. Ez a népakarat (=demokrácia). Viszont a demokrácia egyik további alkotóeleme, hogy szavazni/többségi döntést kezdeményezni csak olyan témában lehet, ami nem a kárára válik az ellenszavazóknak. Ilyen esetben meg a konszenzus ellentmondana a népakaratnak. Az sem megy ugyanis, hogy a 49 ember a konszenzusokkal úgy tudja befolyásolni a döntést, ahogy az 51 nem tudja...

Előzmény: Törölt nick (40)
Guta Creative Commons License 2001.07.01 0 0 41
Uhh, pecás vagy, ezzel kellett volna kezdened! :))
Előzmény: Derek (39)
Törölt nick Creative Commons License 2001.07.01 0 0 40
Drága kiscsillagom [sóhaj],

a többség zsarnoksága c. kifejezés nem valami futóbolond anarchistától, hanem egy XVIII. századi francia főnemestől, bizonyos Tocquevilletől származik, akinek főművét (ami Az amerikai demokráciáról címet viseli) minden politikával foglalkozó fazon számára ajánlani szokták mint alapművet.

A többség zsarnoksága azt jelenti, hogy ha valamit 100 emberből 51 akar, akkor az úgy lesz.

Te ezt szeretnéd ?

Mert én nem, pedig már régen nem vagyok anarchista.

Tudod, én azt szeretném, hogy a fenti esetben az 51 meg a 49 leül tárgyalni, amíg nem születik egy konszenzusos megoldás (ha véletlenül nem tudnád, mi a különbség konszenzus és kompromisszum között, bátran kérdezd meg: ez az egyik kedvenv témám), ami mindkét félnek jó. Ez a konszenzusos demokrácia. Ahol nem nyomja el a többség a kisebbséget. Azaz amelyik nem barbár, nem a többség zsarnoksága.

Előzmény: Guta (34)
Derek Creative Commons License 2001.07.01 0 0 39
"A kettotok kozott szerintem az a kulonbseg, hogy o azert igen surun hazanez. "

Ha teheti, akkor miert ne. En nem tehetem,mert nem azert fizetnek itt. Viszont minden evben jul 25 es szept 3 kozott MO-on vagyok. Es ennyi szabadsaga keves van egy amerikainak,hacsak nem nyugdijas. Itt az itteni vizeket jarom, a lousianai mocsarakat es bayou-kat es a Mexicoi obol horgaszhelyeit szabadidomben,otthon meg a Tisza artereit es a Balatont, meg a Dravat. MIvel itt is ugyanazt csinalom,mint odahaza es amihez kedvem van ezert itt is es ott is otthon erzem magam. Mert nem a TV elott toltom a szabadidomet hanem terepen. Meg egy ora , pakolok es megyek ki a tora pecazni kb 11-ig. Csak meg nagyon meleg van odakinn.

Előzmény: net-boy (38)
net-boy Creative Commons License 2001.07.01 0 0 38
Van egy baratom aki 1-2 honapot kint tolt egyet kettot meg itthon. Ahogy hazaer orul de par het utan mar eg a laba alatt a talaj s utazik vissza (Californiaban el).
Kerdeztem is egyszer tole trefabol, hogy:
Szerinted hol fogsz meghalni itt vagy ott?
Azt mondta: Nem tudja.
Mire en: Szerintem a repulogepen.

Azt is mondta egyszer:
Ezt a ket orszagot ossze kellene varrni.

A kettotok kozott szerintem az a kulonbseg, hogy o azert igen surun hazanez.


Előzmény: Derek (37)
Derek Creative Commons License 2001.07.01 0 0 37
"Azt veszem eszre, hogy nalad sem teljesen kerek minden s ezt a hianyt (?) osnszuggesszioval probalod elfojtani. Magyarul bemeseled magadnak, hogy ott minden szuper itt pedig a legtobb dolog meglehetosen rossz"

Nem meselek en be semmit, csak amiket irtok itt az ugy hulyeseg ahogy van, egyszeruen nem ismered ezt az orszagot. En se , pedig 10 eve vagyok itt.
De nagyon ovakodok mindenfele oszehasonlitastol,mert attol is fugg az amerikakeped,hogy hol elsz, egy keleti parti varosban, a sivatg kozepen, vagy egy olyan link helyen,mint New Orleans. Aztan meg attol is,hogy protestans , vagy katolikus a kornyezet,vagy olyan multikulturalis, mint San Francisco, vagy olyan ultraliberalis,mint Oregon.
Van itt sok problema , de azokrol erdekes nem irsz, mert nem is ismered, csak amit masodkezbol felszedsz, azt szajkozod.

Előzmény: net-boy (31)
Guta Creative Commons License 2001.07.01 0 0 36
Relax, göröngyös ez az út. Skizofréniára pedig nem szép bárkit is buzdítani. :)))
Előzmény: net-boy (31)
Guta Creative Commons License 2001.07.01 0 0 35
Te biztos vagy abban, hogy ezt a kijelentésedet megalapozottan tetted? :)) (Gondolok itt arra, hogy vajon ismered-e az amerikai és az európai jobboldal főbb elveit, képviselőit, lépéseit...?)
Előzmény: Törölt nick (30)
Guta Creative Commons License 2001.07.01 0 0 34
Onnan, hogy a "többség zsarnoksága" anarchista kifejezés és nem liberális. Pláne nem demokrata! A demokrácia a többség akarata. Demokráciában a kissebbségnek el kell tudni viselnie a többség akaratát. Még liberalizmusban is. Anarchiában és diktatúrában a kissebbség akarata érvényesül. A liberalizmus annyival "szabadabb" a demokráciánál, hogy nem fektet le annyi szabályt a társadalmi együttélésre. De a liberalizmus is meghúzza a vonalat az egyén szabadságának, mégpedig ott, hogy csak addig szabad egy egyén, amíg a másik egyént ezzel a szabadságával nem korlátozza. Ha ebbe belegondolsz, akkor a liberalizmus és a demokrácia egylényegű. Az anarchia viszont nem húz ilyen vonalat: "mindent szabad". Remélem érthető.
Előzmény: Törölt nick (29)
Derek Creative Commons License 2001.07.01 0 0 33
Nem tudom mennyit voltal itt vagy vagy meg , de az usa-rol az itt elo magyarok kozul azok szoktak igy nyialtkozni akik semmifele kapcsolatot nem tudnak kialakitani dolgoznak egyedul vagy egy nagyon szuk korben egy laborban ,vagy irodaban, es azt,hogy keptelenek beilleszkedni es jol erezni magukat ezzel az europasznobizmusukkal kom-penzaljak. Nekem aztan tokmindegy amerika se kisebb se nagyobb nem lesz attol,hogy neked ez a velemenyed, amit igaz semmivel sem tudtal alatamasztani,hogy mennyire valos tenyeken alapul. Szerintem te semmit nem ismersz ebbol az orszagbol.
Előzmény: Guta (28)
Foti Creative Commons License 2001.07.01 0 0 32
Az amerikaiak már a spájzban vannak ....
net-boy Creative Commons License 2001.07.01 0 0 31
Na ez mar mindennek a teteje.

Derek! Vedd eszre hogy azok akiknek irsz jobbara itt elnek magyarorszagon es amerika sem ugy ban mint regen, hogy azt akciokfilmekbol es az USA kovetseg tulpolirozott propaganda-anyagabol ismerik meg az emberek.

Itt ebben az orszagban CSAK olyasmit kell tartanod az autodban amely elsosorban a TE BIZTONSAGODAT szolgalja! SEMMI EGYEBET!

Viszont itt nehezen tudom elkepzelni hogy 15-20 merfoldes sebessegtullepes eseten az ellenem eljaro rendorok belebombazzanak a betonba vagy eppen a tulajdon autom motorhaztetejere preseljenek.

Tudom, az USA nagy orszag es a helyi adottsagok is valtozoak ezert lehet igaz az amit itt vagy mas topicokban 2 vagy tobb az USA-ban elo ember ir holott egymasnak ellentmondani latszanak.

Az viszont ketsegtelen, hogy en nem kerek abbol a liberalizmusbol es igen-igen furcsa modon kimert szabadsagbol amelyet az USA ugy altalaban nyujt, jo'le't ide vagy oda.

Azt veszem eszre, hogy nalad sem teljesen kerek minden s ezt a hianyt (?) osnszuggesszioval probalod elfojtani. Magyarul bemeseled magadnak, hogy ott minden szuper itt pedig a legtobb dolog meglehetosen rossz. Ez onamitas melynek okat azzal tudnad megszuntetni, ha melyen es oszinten elbeszelgetnel onmagaddal.

Elnezest, hogy az illendonel intimebb voltam.
Udv. netboy


Előzmény: Derek (26)
Törölt nick Creative Commons License 2001.07.01 0 0 30
De egyébként láthatod, hogy Orbánék tevékenysége sokkal jobban hasonlít az amerikai jobboldalra (repubik) mint az európaira (pl. CDU)...
Előzmény: Törölt nick (29)
Törölt nick Creative Commons License 2001.07.01 0 0 29
Jó, Orbánékkal kapcsolatban lehet, hogy tévedek: lehet, hogy csak az ellenszenvem mondatja velem...

de honnan veszed, hogy anarchiát akarok? Ebből már kinőttem: 16 évesen voltam csak anarchista punk utoljára :) mai nézeteimben mit talász anarchistának ? Talán hogy elvetem a többség zsarnokságát ? Ez nem anarchia: ez az igazi demokrácia...

Előzmény: Guta (27)
Guta Creative Commons License 2001.07.01 0 0 28
Te a társadalmi kapcsolataiddal alakítottad ki végtelenül toleráns és jóérzésű világnézetedet? El nem tudom képzelni, hogy ebben a stílusban találtál magadnak társadalmi kapcsolatot... A lombik falának két oldalán vagyunk ebben igazad van. Téged azonban azzal a majommal tudlak párhuzamba állítani, amelyik azt hiszi hogy a látogatók vannak bezárva, hiszen ők vannak a lombik másik oldalán... :)))
Előzmény: Derek (25)
Guta Creative Commons License 2001.07.01 0 0 27
Az a gyanúm hogy te inkább anarchiát akarsz, mintsem liberalizmust. Orbánék amerikanizmust akarnak, ez jó, ezt is felírom. :))))) Neked mindent ami számodra nem szimpatikus azt Orbánék akarják? :)))
Előzmény: Törölt nick (24)
Derek Creative Commons License 2001.07.01 0 0 26
. "Általában azt hiszik, hogy Amerika a liberális mennyország. Énszerintem ez nem igaz. Amerika egy agyonszabályozott rendőrállam szerintem, ahol (pl. Washington államban) még azt is előírják, milyen méretű szemeteszsákot vagy köteles tartani a saját kocsidban ! "

Akkor nezd meg,hogy MO-on mit irnak elo,hogy mit vagy koteles tartani a kocsidban. Mert en csak a horgaszcuccaimat, botok, dobohalo, rakcsapdak, kiemeloszak, szerelekesdoboz, tartom benne, meg egy emelot es egy potkereket amit vele adtak.

Előzmény: Törölt nick (24)
Derek Creative Commons License 2001.07.01 0 0 25
"Kitántorog valaki Amerikába, és azt hiszi hogy ettől ő az űbermens. Ekkor nagy szájat nyit, és elkezd mindent fikázni, és persze mindenkinél okosabb"

Nem tudom te hol eltel MO-on es hol Amerikaban, de valoszinuleg lombikban. Mert azokat a sztereotipiakat visszahangzod akiknek semmifele tarsadalmi kapcsolatai se otthon se itt nincsenek.

Előzmény: Guta (22)
Törölt nick Creative Commons License 2001.07.01 0 0 24
1. Általában azt hiszik, hogy Amerika a liberális mennyország. Énszerintem ez nem igaz. Amerika egy agyonszabályozott rendőrállam szerintem, ahol (pl. Washington államban) még azt is előírják, milyen méretű szemeteszsákot vagy köteles tartani a saját kocsidban !

2. Ezért hát nem komálom Amerikát.

3. Tartok tőle, hogy az amerikanizmust, mármint ahogy én értem: a republikánus-konzervatív mindet irányítani vágyó control-freak agyonszabályozásmániát, a szabadság teljes semmibe vételét: éppenhogy Orbánék akarják.

4. Amerikához képest Európa liberális. Európát akarok.

Előzmény: net-boy (-)
northman Creative Commons License 2001.07.01 0 0 23
Hi!
Az egyik első magyar fogalom (tevékenység), amely az amerikai globalizációs vírusnak áldozatul esik (esett) a "kaláka".
By
Guta Creative Commons License 2001.07.01 0 0 22
Sok ilyet lehet látni. Kitántorog valaki Amerikába, és azt hiszi hogy ettől ő az űbermens. Ekkor nagy szájat nyit, és elkezd mindent fikázni, és persze mindenkinél okosabb. Lehet hogy túl új vagy, de volt itt egy Ragika nickű képződmény, aki pont ilyen szövegeket nyomott. Tapasztaltabb indexes kollégák sokat tudnának róla mesélni neked.
Előzmény: net-boy (20)
Guta Creative Commons License 2001.07.01 0 0 21
"Amerikaban az a jo hogy idaig nincsenek meg nacionalizmusbol fakado ellentetek."
Úgy érted hogy a Függetlenségi háború nem nacionalizmusból fakadó volt? A francia és a spanyol gyarmatok bekebelezése? A Kanada ellen vívott háborúk? Az indiánok kiírtása? Észak-Dél? Voltál már Texasban? Délen? Az etnikumok városnegyedeiben? És még sorolhatnám...
Előzmény: Kiraly (14)
net-boy Creative Commons License 2001.07.01 0 0 20
Kedves Derek!

Remelem nem veszed bantasnak de aruld el mi a jo abban, hogy valaki jo tavolrol igyekszik telepisilni a sajat bolcsojet?

Az a vicc, hogy te a beirasaid alapjan -latszolag- jol erzed magad amerikaban es azt a masodik haza'dnak tekinted azt, ugyanakkor megis magyar chatline-ra jarsz beszelgetni viszont amit itt kifejtesz a hozzaszolasaidban az mondhatni higitott hazaarulas. Nem mondom hogy nem nezheti az ember kritikus szemmel a hazajaban folyo esemenyeket de en meg pozitiv nyilatkozatot ezugyben toled nem olvastam.

Ez kicsit olyan mint amikor valaki a 10 eve nyuzott Ladajabol atul egy opelba es arra a ladara kop egy nagyot amely 10 even at joban-rosszban tarsa volt.

Nem akarlak megbantani a fenti soraimmal de en ezt igy latom. Kivancsi lennek a velemenyedre.

Koszonettel, netboy

Előzmény: Derek (18)
Guta Creative Commons License 2001.07.01 0 0 19
Az hogy valakinek nincs pénze arra hogy állandóan hazaröpködjön az nem azt jelenti, hogy évente kétszer beszél a családjával. Létezik telefon, internet, stb. A pénz itt nem lehet akadály, csak kifogás. Amiről én beszéltem az azonban sokkal inkább az egyetem utáni életről szól, amikor a gyerek évente kétszer látja/beszél a szüleivel. "Ő független" egyén. Elsősorban ez az amiért az amerikai életforma egy masszív depresszió hullámzása: a csúcsokat a pénz költésével megváltható művi élvezetek jelentik.
Előzmény: Derek (10)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!