Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

GPS Creative Commons License 2017.11.23 0 0 5827

 

Hát ez príma. Gondolom attól jó vastag is lesz - mert már így is elég vastag.

 

Meg aztán, ha netán cserélni szeretném az autót, mindenki leköpködi majd, hogy biztos szarrá volt kopva a kormány, azért lett bőrözve. Pedig nem.

.

Előzmény: skt15 (5826)
skt15 Creative Commons License 2017.11.23 0 0 5826

Igen! Ha a kormány anyagában ilyen és nem "lemosható", akkor bőröztetni kell.

Előzmény: Garfield007 (5824)
GPS Creative Commons License 2017.11.23 0 0 5825

 

A másiknál is csinált ilyet, de azt bepúdereztem és egy darabig jó volt.

 

Ennél azért nem csinálnék ilyet, mert az elég "maszek" megoldás - gondolom létezik valami civilizáltabb módszer is a ragacsosodás ellen.

.

Előzmény: Garfield007 (5824)
Garfield007 Creative Commons License 2017.11.23 0 0 5824

Olyan a műanyag. Bőrözés.

Komolyan :-)

Előzmény: GPS (5821)
GPS Creative Commons License 2017.11.23 0 0 5823

 

Fogalmam sincs - a tegnap vettem (kaptam kézhez) az autót.

 

A kormánya minden esetre úgy néz ki, mint ha bolti-új lenne - körbe érintetlen recékkel, mint ha nem is lenne benne 75 ezer (vagy mint ha nem emberek használták volna).

 

De a ragadást érzem a tenyeremen - főleg, miután rásütött a nap, illetve fűtöttem is.

.

Előzmény: skt15 (5822)
skt15 Creative Commons License 2017.11.23 0 0 5822

A kosz/izzadtság miatt ragad?

Előzmény: GPS (5821)
GPS Creative Commons License 2017.11.23 0 0 5821

 

Üdvözlöm a topiklakókat!

 

A tegnap vettem egy Fiat Puntót, 75 ezer km-el - tényleg szép (újszerű) állapotban.

 

CSAKHOGY a kormány tapintása (melegben): ragadós. 

A kormány tényleg tökéletes állapotban van, olyan mint ha most jött volna ki a gyárból - csakhogy az a fránya ragadós tapintás - az nagyon zavar.

 

Ha tud valaki tippet arra, hogy hogy lehet ezt megszüntetni, mivel lehet kezelni, hogy ne ragadjon melegben sem - azért nagyon hálás lennék bárkinek, aki jó tippet ad erre a "bajomra".

 

Tehát kössz előre is!

.

formater Creative Commons License 2017.10.26 0 0 5820

Sziasztok,

 Tudtok olyan autókozmetikust Szegeden vagy a környékén, aki az általam vásárolt Zaino termékeket szépen felvinné az autómra? Mivel nekem nincs megfelelő helyem hogy magam megcsináljam :)
Köszi,
 Jocó

skt15 Creative Commons License 2017.10.22 0 0 5819

Homok, vagy egyéb szennyeződés eléggé esélyes.

 

Én adnék neki polírt

Előzmény: qpi001 (5818)
qpi001 Creative Commons License 2017.10.22 0 0 5818

Igen, van casco-m, de kétlem, hogy ezért fizetne. Amúgy gondolkodtam rajta és amit inkább életszerűnek tűnik, az az hogy lehetettek porszemcsék az üvegen és az karcolta meg, Mert a porban lehetnek apró homok szemcsék amik már simán karcolják az üveget. De ez azért is érdekes, mert esőben csináltam, szóval nem volt száraz a szélvédő.

Előzmény: Varshi (5816)
qpi001 Creative Commons License 2017.10.22 0 0 5817

Nem, sima konyhai szivacs, ehhez hasonló

 

 

 

Tényleg nem értem, mert persze tök ok, a karosszériának nem mentem volna neki vele, mert azzal tisztába vagyok hogy a festéket/lakkot karcolhatja, mint ahogy a gépi mosó is azt teszi, de hogy az üveggel el tud bánni a műanyag az érthetetlen nekem.

Előzmény: skt15 (5815)
Varshi Creative Commons License 2017.10.22 0 0 5816

cascód van?

Előzmény: qpi001 (5814)
skt15 Creative Commons License 2017.10.22 0 0 5815

De ugye nem fémdörzsis volt a szivacs?

 

 

 

Polír segít rajt.

Előzmény: qpi001 (5814)
qpi001 Creative Commons License 2017.10.22 0 0 5814

Sziasztok, a zsír új autónk (1 hónapos) szélvédője annyira zsíros/bogaras volt, hogy nekimentem szivaccsal(autómosó kefe sajnos nem volt itthon) meg ablaktisztítóval. Semmi hatása nem volt ezért megdörzsöltem egy kicsit a bogaras részt a dörzsis felével, na erre jó karcos lett a szélvédő :( Nem értem miért, mert ez egy sima konyhai dörzsis szivacs, eddig egyetlen poharat sem karcolt meg a konyhában. Meg nekem valahogy fura, hogy műanyag keményebb mint üveg??

Mit lehet ilyenkor tenni? Van ötletetek?

Lt. Cmdr. Data Creative Commons License 2017.10.20 0 0 5812

Sajnos autóm már nincs, ezért eladom ami megmaradt, ha érdekel valakit az email publikus. Mindegyik itthon vásárolt hivatalos forrásból és szobahőmérsékleten tárolt.

 

- Autoglym Car Glass Polish - üvegfelületek alapos tisztításához való, nem karcok eltüntetéséhez! (bontatlan, fóliás)

- Autoglym Extra Gloss Protection (bontott, szinte teljesen tele van)

- Autoglym Super Resin Polish (bontott, több mint félig van)

- Autoglym Bumper & Trim Gel - külső műanyag elemek ápolására, szín felfrissítésére való (bontott, szinte teljesen tele van, két tükröt ápoltam le vele, hetekig bírja még zord téli körülmények között is, visszaadja a színt, pergeti a vizet és nem engedi megtapadni a koszt)

- Autoglym Vinyl & Rubber Care - műanyagápoló beltérre, ajtó kéder gumik és motortérben található műanyagok ápolására (van egy teljesen teli és egy másik amiben még van egy kicsi)

- Autoglym Engine & Machine Cleaner (még egy kicsi van benne, valahol 0,5-1dl között) Motortérben pucol mindent, gyönyörűen tüntet el minden olajos ocsmány koszt.

- Autoglym Interior Shampoo ipari változata gyári 5 literes kannában, alig fogyott belőle néhány dl! Higitani kell vízzel, pl általános tisztításhoz 1:10 arányban (1 rész sampon 10 rész víz). 

 

Az egész pakk 15e ft személyes átvétellel (Diósd környéke). Aki ismeri az AG árait az tudja miről van szó.

elemlampa.blog.hu Creative Commons License 2017.08.31 0 0 5811

ha nem sajnálod rá, akkor talán az egyik legjobb megoldás valamilyen kerámiás akármilyen bevonat

 

http://carprokozmetika.hu/

 

ők profi cuccokkal dolgoznak

Előzmény: furumc (5809)
elemlampa.blog.hu Creative Commons License 2017.08.31 0 0 5810

Ne haragudj, de hol olvastál ekkora ökörséget hogy az aqua wax hónapokig fent marad? maximum a super resin polish + extra gloss lehet ilyen vagy a HD wax. Az aqua wax kb arra való hogy kicsit feldobd a kocsit mosás után.. 

 

A samponjuk nem habzik ez igaz, valakinek ez negatívum, de direkt ilyen, ettől még jó, a kinti fórumokon is dicsérik. Nem tudom mivel tisztítottál (szivacs, mikroszálas kesztyű?) és miféle speciális szar ragadt a fényezésre amit nem bírtál vele leszedni, bár nem biztos hogy ez a sampon feladata lenne (fingom nincs) lehet hogy ilyen beragadt gyantás szarokra mással kellett volna rámenni. Amennyire tudom a wax tartalom is befolyásolja a habzást, az pedig elég rendesen jelen van, mosás után 50-60km/h felett nálam nem kellett ablaktörlőt használni.. persze egy idő után lemossa az eső, de ez ilyen. 

 

Árak. Léteznek ipari kiszerelésű cuccok is náluk, nagyságrendekkel jobban jössz ki, pl az ablaktisztítónál 5 liter volt vmi 7-8e ft, a boltban az 500milisért elkérnek közel 3e ftot.. (ja.. közel 5 liter Clin valami 1400 körül van nagykerben..)

 

A gumiápoló nekem is tetszett, de tényleg elég rövid életű. Viszont vízbázisú, emiatt nem is barnul be később a gumi mint sok oldószer alapú gumiápolónál..

 

A car glass polish a nevével ellentétben nem polírozásra való, a vízkő ellen sem hiszem hogy jó és főleg nem karcok eltüntetésére való, csak simán tisztításra és szintén egy olyan termék ami szépen működik. Én próbálkoztam már mindenféle tisztítószerrel, ilyen olyan kendővel, de soha nem sikerül tökéletesen tisztára törölni a szélvédőt. Látszólag jó, de ha úgy éri a napfény akkor látszik hogy törölgette valaki, néhol homályos stb. A car glass polish jobb eredményt adott mint egy egyszerű ablaktisztító. 

 

"Ami igazán kicsapta a biztosítékot, hogy nem lehet porlasztva fújni a felni tisztítót, illetve a rovaroldót sem, hanem habot fúj, ami miatt nem lehet szépen teríteni a felületen. "

 

Az ilyesmit én se szeretem, viszont van saját fél literes szórófejes palackjuk ipari, japán, Canyon szórófejjel, ezt őszintén tudom ajánlani. Tartós, élvezet vele fújkálni és állítható a sugár mérete is.

 

"Felni tisztító spray dettó, ráadásul ez utóbbit ecsetelni is kell, de még úgy sem hoz le még közepesen makacs szennyeződéseket sem. Miután ecsetelés és ecsettel dörgölés után sem jött le a dzsuva a felniről, befújtam valami olcsó, kb. tescos termékkel, az lehozta egyből."

 

Nem gondolom, hogy valótlant állítasz, de ez azért kicsit meredek.. a narancssárga felnitisztító, ha azt használtál ráadásul savas... még gyorsabban is kéne hatnia mint a ph semleges társainak. Kíváncsi lennék mi volt az a közepesen makacs szennyeződés amivel nem bírt. 

 

De ajánlok neked három másikat. Kiváló ár/érték arány: Wolf's Neutrális Felnitisztító (500ml, kb 1500ft vagy ipari 1-5 literes még jobb áron), drágábbak, Sonax Extreme felnitisztító vagy sokak szerint a csúcs a Carpro IronX.

 

A Wolf felnitisztítója így dolgozik, a képen egy olyan felni van amin semmiféle extra védőbevonat nem volt előtte, másfél hónapig nem volt hozzányúlva, a belső peremek olyan barnák voltak már a fékportól, mint a vasúti sínek oldala.. 7-8 perc alatt 2-3szor ráfújtam, ecsettel kicsit átpucoltam, aztán pumpás permetezővel + ecsettel lemostam. Egy-két apró hely kimaradt, fent látszik, de nem az a lényeg. Ennyi az egész. A kb 7-8e ftos IronX lehet hogy kicsit gyorsabban dolgozik és a fényezés tisztításához jobb választás lehet, de nekem egyelőre ez a Wolf tökéletesen bevált. A kép nem adja vissza mennyire retkes volt a felni.

 

https://www2.pic-upload.de/img/33838904/WOLF.gif

 

Autoglymtől a Vinyl & Rubber Care is nagyon jó illetve a motormosó az Engine & Machine Cleaner. Utóbbi tényleg nagyon hatásos.. úgy hozza le az olajos szaros koszt ahogy azt kell.  A külső műanyagápolójuk is jó az a zöld, most fejből nincs meg a neve. A kezelt műanyag egyrészt visszakapja a színét, sötétebb lesz másrészt úgy pergeti utána magáról vizet hogy öröm nézni. Ez hetekig tartó eredményt adhat olyan kocsinál is ami éjjel nappal kint parkol a szabad ég alatt

 

A rovaroldót nem ismerem, de ilyeneket hallottam már a Sonaxról is. Mindenhol van jó és kevésbé jó termék, szóval így komplett lehúzni egy márkát nem szép dolog, főleg ha nem tudjuk hogyan kell helyesen használni, alkalmazni az adott terméket. Az árazásuk egyébként nekem sem tetszik. 

 

"Ezután elővettem a sokkal olcsóbb turtle rovaroldót, az lehozta szépen."

 

Miután előtte átmentél rajta az autoglymmel meg a magasnyomásúval? nehéz dolga lehetett :)

 

Javaslom nézz körül a Wolfnál, nekik is vannak jó termékeik és sokkal jobb árakon dolgoznak, ráadásul magyarok, tudsz velük normálisan kommunikálni is.

Előzmény: hamvasat (5807)
furumc Creative Commons License 2017.08.31 0 0 5809

Jó estét a fórumozóknak!

 

Segítség kéréssel fordulnék hozzátok!

Mit javasoltok új autó fényezésének "konzerválására"?

Milyen waxot, vagy viaszt?

Teljesen laikus vagyok a témában, nem tudom nekem mi lenne a jó, kemény viasz(carnauba?), wax, illetve a turtle wax vagy sonax termékei?

 

Előre is köszönöm a segítő hozzászólásokat!

 

Üdv

NPZ Creative Commons License 2017.07.22 0 0 5808

Sziasztok!

 

Szeretnék javaslatot kérni tőletek, hová vigyük az autónkat políroztatni? Budapesten élünk, de a legtöbb polírozó cégről csak negatív véleményeket olvasok. Van bárkinek pozitív tapasztalata valamely budapesti vagy környéki polírozó céggel? Köszönöm!

hamvasat Creative Commons License 2017.05.23 0 1 5807

Sziasztok!

 

Pár végigmorgott autótisztítás után gondoltam beírom ide is, nehogy úgy járjon más is, mint én.

 

Autókozmetikai termékekkel kapcsolatosan böngésztem a netet, felhasználói ajánlásokra voltam kíváncsi, jó minőségű ápolási termékeket akartam venni.

 

Valamelyik fórumon agyba-főbe dicsérték az Autoglym termékeit. Rendeltem egy Aqua wax-ot. Korrekt csomagolásban érkezett két mikroszálas kendővel.

 

Az illata jó, felhordva túl sokat nem dobott a fényezés fényén, de nem is vártam, mivel 3M rendszerrel 3 fázisban tükrösre lett polírozva mindkét kocsi előtte. A lényeg, hogy jó volt vele dolgozni. Ezen felbuzdulva rendeltem még egy csomó terméket tőlük.

 

A waxolás után a víz lepergett a fényezésről, bár azért nem annyira, mint a bemutató videókon, mindegy, ez annyira nem volt érdekes, lényeg, hogy védje a fényezést.

 

Felhordás után egy héttel kapott esőt először, majd egy parkolóban állt a kocsi 2 napig, ahol az esővel juhar fának a "pörgettyűs" termése rápotyogott a kocsira. Két nap után itthon lemostam a kocsit az általuk ajánlott és forgalmazott samponnal. Nem hozta le a foltot, amit a juhar fa termése hagyott maga után. Érdekes, mert azt hittem, hogy a waxnak illene megvédenie a fényezést. Célzottan újra megmostam a foltokat, de semmi. Végül rá kellett polírozzak ezekre a helyekre, hogy lejöjjön a folt.

 

Egy kiadós esőben autózás (200 km) után már nem nagyon volt vízlepergető hatása a waxnak, közelített a waxxal kezeletlen állapothoz. Tehát ezt a hónapokig rajta marad tartósságot nem sikerült megtapasztalni.

 

A samponjával elég szar dolgozni, nem habzik és nem is nagyon tisztít, igaz wax az van benne rendesen, mert önmagával a samponnal történő lemosás már majdnem felér azzal, hogy az aqua waxxal lekezelem a felületet.

 

Ami igazán kicsapta a biztosítékot, hogy nem lehet porlasztva fújni a felni tisztítót, illetve a rovaroldót sem, hanem habot fúj, ami miatt nem lehet szépen teríteni a felületen. Kellett egy fél flakon rovaroldó, mire lefújtam az autó elejét. Felni tisztító spray dettó, ráadásul ez utóbbit ecsetelni is kell, de még úgy sem hoz le még közepesen makacs szennyeződéseket sem. Miután ecsetelés és ecsettel dörgölés után sem jött le a dzsuva a felniről, befújtam valami olcsó, kb. tescos termékkel, az lehozta egyből.

 

A rovaroldó 10 perc hatóidő után nagynyomású mosóval sem hozta le teljesen a rovarmaradványokat, ott maradtak a kicsapódott fehérje foltok, pedig frissen odadeglett bogarakról van szó és napon sem aszalódtak. Ezután elővettem a sokkal olcsóbb turtle rovaroldót, az lehozta szépen.

 

Kpróbáltam az üvegpolírjukat. Röhej, de a vízcseppek nyomát is csak nehezen tudtam vele ledörzsölni, nem hogy az üvegfelületet fényesíteni, finom karcokat kiszedni. Semmire sem jó.

 

A gumiápoló cuccukkal jó volt dolgozni is és szép lett tőle a gumi, viszont sajnos az első eső lemosta. Ezt a teljesítményt a lidlis gumiápoló hab is tudja, ráadásul töredék áron.

 

A belső tér samponjuk tetszik, jó vele dolgozni, szép tiszta lesz utána a felület.

 

A Fast glass üvegtisztító is hatékony, de igazából töredék áron a Clin is ugyanezt tudja.

 

Van még pár flakon cuccuk a polcomon, amiket még nem próbáltam, de azoktól sem várok sokat.

 

A lényeg, hogy bedőltem az álfelhasználói tapasztalatoknak, dicséreteknek és egy próbawaxolás után berendeltem még egy csomó terméket. Egyértelműen hülye voltam, hogy megvettem, ez tény, nem is hőbörögni akarok rajta, csak másokat figyelmeztetni, hogy ne sz*pják be :-)

 

Üdv: hamvasat

 

Ui.: Mielőtt megvádolna valaki, hogy negatív reklámot akarok csinálni az Autoglym-nek, mondom, hogy nincs semmilyen érdekeltségem/ellenérdekeltségem, nem forgalmazok semmit és  közel 20 éve vagyok jelen az indexen és igyekszem mindig hiteles maradni, mindössze a tapasztalatomat akartam átadni.

skt15 Creative Commons License 2017.05.21 0 0 5806

Bármi ami Maxolen, az nekem nagyon bevált!

A másikat nem ismerem

Előzmény: JaniR5 (5805)
JaniR5 Creative Commons License 2017.05.21 0 0 5805

Sziasztok!

 

Használ valaki Maxolen és/vagy MClean termékeket? Ha igen, mi a tapasztalat velük kapcsolatban?

 

Köszi!

gyuresz7 Creative Commons License 2017.05.16 0 0 5804

Én csak a riwax terméket vásárolok. Csak ajánlani tudom. Multibrill műanyagápoló,gumiápoló,bőrápoló,bőr tisztitó,polirpaszták. 

Előzmény: landrider (5798)
Törölt nick Creative Commons License 2017.05.09 0 0 5803

Sziasztok!

Budapesten tudnátok ajánlani megbízható, jól dolgozó autókozmetikát teljes belső kárpit tisztításra? A neten találtam párat, de nekem egyik olyan, mint a másik.

Köszönöm.

rigor111 Creative Commons License 2017.04.19 0 0 5802

Sziasztok!

 

Kézzel felvihető színpolirt milyet ajánlanátok? Főleg egy elem, színfelújításához lenne rá szükség(mattabb mint a többi) Mennyire tartósak általában ezek? Pl 2-3 mosás stb. Köszönet! 

drcoleman Creative Commons License 2017.04.15 0 0 5801

Szisztok!

debrecenben, vagy nyíregyházán lehet kapni wolf black outot?

Varshi Creative Commons License 2017.03.23 0 0 5800

Hablándzsát nézek épp, és hát akad pár. Mivel noname magasnyomásúm van, nem vagyok megkötve.

 

Van olyan, amit kerüljek? Tudok szart venni?

Paco155 Creative Commons License 2017.02.12 0 0 5799

Egy kis segítség (vagy elborzasztás):

http://www.hujber.hu/Muanyagok%20ragasztasa.pdf

 

Előzmény: skt15 (5797)
landrider Creative Commons License 2017.02.12 0 0 5798

Üdv!

Riwax termékekkel mik a tapasztalatok?

Mit érdemes tőlük használni?

skt15 Creative Commons License 2017.02.11 0 0 5797

Jogos. Thx

Előzmény: Paco155 (5796)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!