Keresés

Részletes keresés

falazodeszka Creative Commons License 2012.11.26 0 0 1230

És ha rosszabbul leszel tőle az mit jelent?

 

 

Senki nem lesz rosszabbul egy korty víztől vagy egy iciri piciri kis cukorgolyótól... HA xy rosszabbul lett akkor az három ok miatt lehet:

 

1. Éppen akkor tényleg rosszul lett.

2. Annyira akarta hogy valami történjen már a homeós szertől, hogy egyszercsak érzett magán valamit.

3. Placebo

 

A 2. egyébként bármikor előfordul egészségeseknél is ha nagyon koncentrálnak... 

Előzmény: Matykoka (1227)
falazodeszka Creative Commons License 2012.11.26 0 0 1229

Én sem vagyok huszon, negyvenx vagyok.. :)

 

Nem az évekről szól ez, hanem arról, hogy vannak emberek akik nem hajlandók észrevenni, hogy amit a homeopátiának tulajdonítanak az nincs.

 

Előzmény: Matykoka (1228)
Matykoka Creative Commons License 2012.11.26 0 0 1228

Ja és még annyit magamról, hogy köszönet neked érte, az egész vitáért, megint tanultam valamit, bár már nem vagyok huszon mégis "túl" lelkes és forrófejű tudok lenni.

Ha bölcsebb lennék/ lettem volna bele sem mentem volna ebbe a vitába... (Bocs, ez csak számomra tanulság)

Matykoka Creative Commons License 2012.11.26 0 0 1227

Moderált láz? Segíts kérlek!!!

 

 

Soha, még egyetlen pillanatra sem láttál az anekdóták mögé. Meglehet, hogy jobban leszel egy alvástól ha beteg vagy ezt nem vitatom, de nem leszel rosszabbul 1 korty homeopátiás víztől? Ugye? És ha rosszabbul leszel tőle az mit jelent? A szer utáni alvás mit jelent?

 

Én tudom, te meg nézz utána.

 

Ideje lenne végre leráznod magadról az Oscillót mint szert is, meg mint reklámot is.

 

Beláthatod, hogy nem reklámozhatnak egy Pulsatillát: "idefigyeljen az az embertípus, aki sírós, bújós, nem szomjas lesz láz esetén és a szabad levegő jót tesz neki, vegyen be Pulsatillát, meggyógyul".

Ez butaság, ezt te is beláthatod.

 

Menj tovább és olvasgass monokomponensű szereket. Maximum jobban megerősít a hitedben, de ártani nem fog biztosan a szélesebb körű homeopátiás tájékozottság. Jobban tudsz majd érvelni, hátha valakit el tudsz majd tántorítani, de az nem ezen a fórumon lesz.

falazodeszka Creative Commons License 2012.11.26 0 0 1226

nem fogok tudni neked kettős vak placebó kontrollált teszteket szállítani.

 

 

De nem is kell, mer van.. :) És mindegyik egyértelműen bizonyítja, hogy a homeós szerek sarlatánságok, nem hatnak.. :)

Látszik, hogy neked is csak addig "hat" amíg moderált lázról van szó.. :) 

Előzmény: Matykoka (1225)
Matykoka Creative Commons License 2012.11.26 0 0 1225

Hát akkor ennyi, nem fogok tudni neked kettős vak placebó kontrollált teszteket szállítani. Ez soha nem is volt célom.

 

Örülök, hogy beszélgettünk. Komolyan. Lehet mondani, hogy most menekülök, de én mindent elmondtam amit tudok. Nem tudok neked többet adni.

Pisces72 Creative Commons License 2012.11.26 0 0 1224

Hát ezt mondtam... Nagyon kevés az a kevés... :(

Előzmény: falazodeszka (1218)
falazodeszka Creative Commons License 2012.11.26 0 0 1223

1 korty Mercurius solubilist ivott (C30), azt mondta, hogy 20 perc múlva nagyon rosszul lett, rá kellett bíznia a kicsit a férjére, mert azt hitte elájul, elment aludni (a nap közepén volt ez nem éjszaka), másfél óra múlva felébredt és nem fájt a torka és nem lázasodott be többet.

 

 

Értem. De te ugy emegérted, hogy ezt nem tekintem bizonyítéknak csak akkor tekinteném, ha lenne száz hasonló eset és mindegyiknél, vagy kilencven %-nál ez lenne a hatás. Én is voltam már úgy, hogy szarul voltam nagyon, lefeküdtem, aludtam egy jót és amikor felkeltem kutya bajom volt. Nem vettem be semmit pedig. Az a probléma, hogy csak azok az esetek kerülnek bele az anekdotákba ahol a vélt hatás jelentkezett. Azok nem amelyeknél nem. Ez az anekdotikus bizonyítékok természete.

 

MÉgegyszer: az enekdotikus bizonyíték az valójában nem bizonyíték. Másrészt ez a "szomszédasszony ezt meg azt csinált", meg "annak az ismerősének a veje ezt csinált meg azt csinált" nem egy megbízható dolog. Nem tudod te sem, én sem hogy esetleg mást is bevett. De ha nem is vett be semmit mint tudjuk a láz spontán múlik az esetek 90 %-ban...

Előzmény: Matykoka (1222)
Matykoka Creative Commons License 2012.11.26 0 0 1222

De amikor borogattam (mert volt olyan is) akkor nem mondtam soha, hogy homeopátiától ment le a láza, lett jobb a kedélyállapota.

Hanem a borogatástól!!!! Sőt azt hiszem mondtam már azt is, hogy máskor meg a Nurofentől!!!.

 

Hiába a névtelenség, hiába rejtőzködünk a laptopunk mögé, én akkor is az igazat szoktam mondani. Tudom nem ez az általános..

 

És akkor anekdotázgassunk egy kicsit: a szomszédban lakik egy kismama, pici még a gyerkőce kb. 1 éves, a csaj már 3 napja volt lázas, de a szoptatás miatt nem akart bevenni semmit.

Amikor találkoztunk (mondjuk nem tudom minek jött ki egyáltalán az utcára, de ez az ő dolga) elmondta, hogy ennyi nap óta lázas, hogy szúr a torka mintha kaktusz lenne benne, minden egyes nyelésnél majd megőrül, vannak már zöld váladékai.

 

1 korty Mercurius solubilist ivott (C30), azt mondta, hogy 20 perc múlva nagyon rosszul lett, rá kellett bíznia a kicsit a férjére, mert azt hitte elájul, elment aludni (a nap közepén volt ez nem éjszaka), másfél óra múlva felébredt és nem fájt a torka és nem lázasodott be többet.

Persze utána még köhögött, lábadozott, de arra mondjuk nem is kért szert. Egyébként nem kell mindent meggyógyítani. Ha a gyerkőcömnek megy a hasa és tudom, hogy még csak 2x volt ma wc-n és azt is tudom, hogy mondjuk sok befőttet evett és attól akkor nem fogok semmiféle szerrel vagy gyógyszerrel rárontani. Nem kell mindent kezelni.

Előzmény: Matykoka (1221)
Matykoka Creative Commons License 2012.11.26 0 0 1221

Nem volt még ilyen magas lázunk, mióta a doktornő segít nekünk. Szóval biztosan nagyon beszarnék és valószínű borogatnám is.

 

De azt tudnod kell -ez a saját tapasztalatom, amikor még nem ismertem a homeopátiát-, hogy Nurofen, Panadol 39 felett már nem elég erős. Marad a Cataflam (még sosem adtam), és az Algopyrin, ugyanazt a hatóanyagot nem lehet 6 órán belül, úgyhogy akkor is kell borogatni, ha olyan magas a gyerek láza.

falazodeszka Creative Commons License 2012.11.26 0 0 1220

Én még nem láttam Remediás reklámot a TV-ben? Te?

 

 

Eddig én sem, de mopst fut az OScillioizé reklámja. Tényleg. RTL és TV2 azt hiszem, ha jól emlékszem.

Előzmény: Matykoka (1219)
Matykoka Creative Commons License 2012.11.26 0 0 1219

Ennyi, innentől nem igazán tudok neked segíteni. Tényleg.

 

Jól szétoffoltuk ezt a topicot .....

 

 

Boiron: 80 golyót ad kb. 700 ft-ért

Remedia: kb. 1200 (sokkal kisebbek mint a Boironos golyók, de azért nagyobbak mint az általad kedvelt Oscilloc.) golyót ad, kb. (már rég vettem nem tudom) 1200-1500 ft-ért. Én még nem láttam Remediás reklámot a TV-ben? Te?

 

Előzmény: Matykoka (1216)
falazodeszka Creative Commons License 2012.11.26 0 0 1218

Ne adj isten 39,5 - 40 fokos láznál is ezt adod nekik ? Kérlek őszintén válaszolj.

Előzmény: Matykoka (1216)
falazodeszka Creative Commons License 2012.11.26 0 0 1217

Miről beszélsz? Reklámok? Ph...

 

 

Tehát mégegyszer: az Oscilloizé reklámja fut a magyar tévékben most. 

Előzmény: Matykoka (1213)
Matykoka Creative Commons License 2012.11.26 0 0 1216

Nem basszus, nem!!!! Pulsatillát kapott (ami egyébként egy nem szomjas szer, 1-1 korty vizet hajlandó meginni ha lázas, attól igazán nem mehet le a láza), a nagyobbik meg Ars.albumot kapott és semmi mást.

 

Nem volt ez mindig így!!!! De fél éve már van egy profi doktornénik és azóta, ennyi. Ha hiszed jó, ha nem hiszed nekem oly mindegy.

Előzmény: falazodeszka (1210)
falazodeszka Creative Commons License 2012.11.26 0 0 1215

Nem értem. Akkor a Boiron nem homeopátiás szereket gyárt ?

 

Ez egyre érthetetlenebb. Akkor te mit használsz ? MIért komplex a legklasszikusabb homeopata szer az Oscilliizé ?

 

Szerintem lassan magatok sem tudjátok, hogy miről beszéltek, nekem úgy tűnik...

Előzmény: Matykoka (1213)
Matykoka Creative Commons License 2012.11.26 0 0 1214

bocs, nyomtam egy entert rossz helyen, szóval nem használok komplex szereket.

Előzmény: Matykoka (1213)
Matykoka Creative Commons License 2012.11.26 0 0 1213

Többször mondtam már, hogy nem használok szereket, és ha lehet Boironos cuccokat sem. Olvass már figyelmesebben!!! A klasszikus homeopaták szinte nem is használnak k

komplex szereket.

 

A reklámokba nem szeretnék belemenni. Egyébként aki zacskós levest és társait reklámozza az hozzá teszi azt is, hogy hosszabb távon ez azért nem annyira egészséges, és egy igazi levesben nincs annyi szar mint amennyit ők beletesznek?

  

 

 Akik savlekötőt  reklámoznak hozzáteszik, hogy barátom azért ezt ne zabáld hosszabb távon, és vizsgáltasd ki magad, mert ennek nem lesz jó vége? Vagy aki fejfájáscsillapítót reklámoz az hozzáteszi, hogy de agydaganatra nem jó, és ha sokat fáj a fejed menj el orvoshoz?

 

Miről beszélsz? Reklámok? Ph...

 

 

Előzmény: falazodeszka (1211)
falazodeszka Creative Commons License 2012.11.26 0 0 1212

Az egész homeopátia olyan nyilvánvaló etetés, porhintés, hogy egyszerűen hihetetlen, hogy vanank emberek akik bedőlnek neki.

Előzmény: falazodeszka (1211)
falazodeszka Creative Commons License 2012.11.26 0 0 1211

Egyébként csak kérdezem, szerinted ha a homeopátia ilyen szinten tünetfüggő, emberfüggő

 

 

 

Ez egyre ellentmondásosabb. Ha ilyen szinten ember és tünetfüggő, hogy az sem mindegy hogy mennyire és hogyan fut az orra az embernek , akkor ha nem hat csak azt kell mondani: nem a megfelelő szer lett kiválasztva. Így a homeó mindig védett marad... :)

 

Elmés :)

 

Másrészt, ha ilyen szinten tünet és emberfüggő, akkor a Boiron milyen módon számol el magával erkölcsileg amikor az Oscilloizét hirdeti a tévében?

S közben nem mondja a reklámban, hogy nem biztos hogy hat, mert erősen tünet és emberfüggő a hatása... Akkor a Boiron hazudik, nem ? Nem világosít fel rendesen...

 

NA, ezen a ponton ezt már te sem gondolhatod komolyan ! Használd már az eszed egy kicsit !

Előzmény: Matykoka (1209)
falazodeszka Creative Commons License 2012.11.26 0 0 1210

A kisebbik fiam Pulsatillát szokott kapni ha láza van, a nagyobbik legutóbb Ars.albumot kapott a szomszéd kisfia pedig Bryoniát.

 

 

Ilyenkor mást biztosan nem kapnak, csak ezt ? Teát sem ? Borogatást sem?

Előzmény: Matykoka (1209)
Matykoka Creative Commons License 2012.11.26 0 0 1209

Egyébként csak kérdezem, szerinted ha a homeopátia ilyen szinten tünetfüggő, emberfüggő akkor hogyan is lehetne mérni mondjuk egy fejfájáscsillapító vagy egy lázcsillapító hatásosságát?

 

A kisebbik fiam Pulsatillát szokott kapni ha láza van, a nagyobbik legutóbb Ars.albumot kapott a szomszéd kisfia pedig Bryoniát.

Na ha mondjuk ebből a három gyerkőcből valamelyiknek "véletlenül" lemegy a láza akkor melyik szer hatékony és melyik nem?

 

Allopátiás esetben mindegyik Nurofent kapott volna és akkor lehetne mérni a Nurofen hatásosságát.

Matykoka Creative Commons License 2012.11.26 0 0 1208

Bocsánat én nem tudok semmit sem a homeopátiás sem az allopátiás gyógyszerek kettős vak tesztjéről. (Butaság biztos). Nem szoktam ilyeneket olvasgatni, ezért nem is tudok nyilatkozni.

Előzmény: Matykoka (1207)
Matykoka Creative Commons License 2012.11.26 0 0 1207

nagyon elvakult hívők

 

akkor viszont rossz emberrel beszélgetsz, az én gyerekeimet látja allopátiás orvos, de hisz ezt én már mondtam többször. 

Előzmény: falazodeszka (1205)
Matykoka Creative Commons License 2012.11.26 0 0 1206

Ha gondolod leírom a középső fiam utolsó betegségét, hogy hogyan zajlott. Őszintén remélem, hogy nem hülyére akarsz venni... csak ha tényleg érdekel. De ez az utolsó próbálkozásom, tényleg.

 

A Nux vomicára nem válaszoltál.

 

Ha megfázol, elmondod a tüneteidet. Lehet, hogy fog fájni a fejed a takonytól, de lehet, hogy nem, lehet hogy vizes orrfolyás lesz ami kimarja az orrod, de lehet, hogy nem marja ki.

Én nem tudom, hogy te hogyan szoktál beteg lenni, de hiszen ezt leírtam a fejfájás példámnál. A fejfájásnál sem mindegy, hogy melyik oldal fáj, hogy fáj, lüktet, szorít, vagy az esik jól, ha meg sem mozdulsz és nyomod a fájó pontot.

 

Szóval előre nem tudok semmit mondani, sőt amikor benne leszel sem, hiszen én is homeopatától kérem a segítséget, csak azokat tudtam neked leírni eddig ami nekünk bevált.

De ha benne leszel és szeretnél tenni egy próbát, akkor megpróbálok segíteni...

Előzmény: falazodeszka (1203)
falazodeszka Creative Commons License 2012.11.26 0 0 1205

 sosem tudod, hol leszel akár 10 év múlva és mit gondolsz majd épp a homeopátiáról vagy bármi másról amiről most azt mondod, hogy mekkora nagy állatság.

 

 

Ez igaz, de jelenlegi adatok szerint a homeó nem hat és mindenki becsapja magát aki azt hiszi, hogy igen és ez bizonyos esetekben - nagyon elvakult hívők - halállal is végződhet. Ahogyan az már többször is történt. 

 

Arra nem válaszoltál, hogy kettős vak teszten miért bukik meg a homeó ? Teszten nem hat csak otthon amikor az ember úgy interpretál ahogyan kar ? Nem furcsa ez neked ?

Előzmény: Matykoka (1204)
Matykoka Creative Commons License 2012.11.26 0 0 1204

nem tudom hány éves vagy, ezekre és a családi vonatkozásokra nem is válaszolsz, de mindegy is nem rám tartozik, semmi közöm hozzá.

Csak arra kérlek, hogy ne hülyézz le mindenkit alapból akinek eltér a véleménye a tiédtől. Ezért is ilyen rossz hangulatú ez a beszélgetés.

Én sem vagyok még nagyon öreg, legalábbis talán nem, de az élet nagyon hosszú (már akinek megadatik) és sosem tudod, hol leszel akár 10 év múlva és mit gondolsz majd épp a homeopátiáról vagy bármi másról amiről most azt mondod, hogy mekkora nagy állatság.

falazodeszka Creative Commons License 2012.11.26 0 0 1203

Alig várom, hogy megfázzak... MIt vegyek be majd ?

 

Oscillot vagy van jobb annál ? Mit ajánlanál ? Ki fogom próbálni.

 

Előzmény: Matykoka (1201)
falazodeszka Creative Commons License 2012.11.26 0 0 1202

MIért, az Oscilloizé az nem homeós szer ?

Miért ne vehetném elő példának? Az egyik legismertebb szer. USA-ban évi 20 000 000 dolláros üzlet amihez évente egy kacsa majá és szíve elegendő..., ha egyáltalán tényleg felhasználják...

 

Amikor jöttük azzal, hogy a big pharma támadja a homeopátiát, azért van csak ez az ellenségeskedés, akkor alapvető tévedésben vagytok:

 

1. A homeó, fajlagosan jóval nagyobb üzlet mint az allopátia. Cukrot adnak el aranyárban. Nincs fejlesztési szakasz, nicsenek drága klinikai tesztek, nincs szükség drága technológiára stb. A világ legjobb üzlete...

 

2. HA a homeó működne akkor a big pharma kilóra megvenné a Boiront meg a többi szélhámos céget és saját neve alatt készítené a bogyókat, nem PR-al hadakozna...

Előzmény: Matykoka (1197)
Matykoka Creative Commons License 2012.11.26 0 0 1201

De nincs miről, ez az amit nem tudunk áttörni.

 

Ha lett volna például egy lázad, amire a megfelelő szert bevetted volna és attól nem megy le, akkor gyere. Mond el, hogy hülyeség, baromság, nem használt, népbutítás az egész.

De te nem próbáltad, nem tudod mi az amiről beszélsz, : a megtapasztalás.

Te nem tapasztaltál semmit, nem vettél be szert, vagy nem az adott betegségre való szert vetted be.

 

Én sem ordítom a világba, hogy nem múlt el a hajhullásom mondjuk egy savlekötőtől. De attól még a savlekötő lehet jó, sőt nagyon hatásos is akár, de nem hajhullásra....

 

Itt a lényeg... innen nem tudunk továbblépni, ezért kár nyírni egymást.

Ha nem vagy beteges, de mondjuk szoktál bulizni és egy picit másnapos vagy próbáld ki a Nux vomicát. 2 golyó/2 dl víz a C 30-ból, 1 korty.

Ha nem szoktál, bocs a példáért, én sem szoktam, csak most hirtelen nem jut eszembe más, ami mondjuk nem betegség és ki tudnád próbálni.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!