Keresés

Részletes keresés

eolomea Creative Commons License 2008.03.17 0 0 1742
stromerzeuger-re nem reagalok - szegenykem, lathatolag elegge ossze van mar igy is zavarodva...

Viszont egyaltalan nem emlekszem, hogy barmilyen helyet is kritizaltam volna (Huntington Beach-re gondolsz? Ha igen, meg kevesbe sem emlekszem, hogy pit-nek vagy ilyesminek neveztem volna. Ha eltekintunk a nagy egesztol, akkor California nyilvan jo hely [az egyik kozeli csaladtagom most eppen ott van - bar jomagam meg nem jartam ott].

(Ha azt mondom, hogy A jobb {ugy osszessegeben!}, mint B, azzal nem mondom azt, hogy B rossz. Ez logika :)
Előzmény: Törölt nick (1739)
conbined cycle Creative Commons License 2008.03.17 0 0 1741
magaddal beszélsz, te szoktál buta magyarozni. Itt sehol nem látni ilyent. Itt csakis arrol volt szó,hogy valaki nem adja meg az e mail cimét,
Hol olvastál hogy magyar???
Másrészt meg tul nagy lett a pofád.
Előzmény: Törölt nick (1740)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.17 0 0 1740
Hagyd légyszives abba ezt az örökös magyar bashingot. Bevallottan nem vagy magyar, tehát nincs semmi erkölcsi alapod - in general - a magyarokat fikázni. Még egy ilyen "buta magyar"-ozás és lapátra tetetlek.
Előzmény: Törölt nick (1737)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.17 0 0 1739
Vigyazz, mert HB az nem egy pit. Családom egy része is ott lakik.
Előzmény: eolomea (1736)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.17 0 0 1738
firtatta a fene. Almodtad a dolgot? Mndjuk honnan tudod, hogy en hol elek? Hat ez az ha az ember kiadja magat ...........most beszartam, tudod hol elek es hogy ki vagyok. Majd kuldok fenykepet is. Csinalj egy free mail cimet es arra majd , jo........?
Előzmény: eolomea (1736)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.17 0 0 1737
a fene sem kivancsi hol elsz es ez tavolrol sem buta magyar versenges, ki el jobb helyen. A felfedem magam .....- te irtad. Nos ha elmegy elmegy, te korabban mar el-el szoltad magad es obszcen velemenyed volt dolgokrol. Nos ha nehezedre esett udvariaskodni velem, sajnalom, nekem nem esett nehezemre elmondani a velemenyemet es segitokeszen adtam tanacsokat - mint sok masnak- a szabadalmi ugyekben. Mindenkeppen kellemetlen, hogy ennyire fel vagy haborodva amiert neven neveztem a gyereket.
Tobb sikered lehetett volna szabadalmi vonalon, ha a forumon elobb osszetalalkoztal volna "ilyenekkel" . En gratulaltam, en voltam udvarias - ha arra gondoltal lalltam veled, erre elkapattad magad. De marad neked egy klassz hozzad illo figura a ragi, sok szerencset.
Előzmény: eolomea (1735)
eolomea Creative Commons License 2008.03.17 0 0 1736
Vegezetul: ha mar firtattad, hol elek, roviden annyit: jobb helyen, mint te ;)
Előzmény: Törölt nick (1734)
eolomea Creative Commons License 2008.03.17 0 0 1735
Elment az eszed vagy ennyire be vagy a kornyezetedtol gozolve? - mi a francot kotozkodsz?! - mikor piszkaltalak en teged es gonyolodtam a dolgaidon?! (na, kellett nekem udvariaskodni veled -- mindenesetre az ilyenektol mint te megy el a kedvem, hogy egyaltalan forumokra irjak). Nas, mindegy, akkor nekem ennyi eleg volt - szoval mostantol megtarthatod a cinizmusodat magadnak...
Előzmény: Törölt nick (1734)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.16 0 0 1734
megint itt van ez a kilétesdi.
Most akkor te hol élsz? Iránban, ahol bujkálni kell az idegeneknek, vagy Magyarországon ahol a balkáni állapotok miatt senkiben sem lehet megbizni és félni kell a koldusoktol, kéregetöktöl??

Éppen örülnöd kellene, hogy pubilkálhatod magad, éppen a találmányod révén megismertek, foglalkoztak veled meghivtak stb... tehát mi a probléma? Titkolod az e mail cimedet is, nehogy irjon valaki, jaj Istenem ..........

Álruhában adtad be a szabadalmi ügyeidet is? vagy ennyire félreérted az ID teft -eket?
Bár lehet hogy ennyire fontos embernek gondolod magad, aki abban a fázisban van, hogy testörségre még nem futja??

Egy vacak free email erejéig nyugodtan lehetsz publikus, a hivatalos e mail-eknek ( ha van neked, vagy már eljutottál addig??) pedig van elég védelme. Ha nem akarok valakitöl e mailt kapni, akkor beirom és blocckolva van, elég szégyen rá nézve.
Azt is meg tudod csinálni, hogy csak azoktol kapsz e mailt, akik a cimlistádban vannak, és a többiek a tisztitótüzbe kerülve várnak bebocsátást.

Kitöl tartasz?? Mitöl tartasz ezzel?? Meglepnek a magyar turisták és könyörögnek hogy segits nekik, vagy?????? fujod aspen mondokáját??
Ez nem amerikai felfogás.
Előzmény: eolomea (1728)
eolomea Creative Commons License 2008.03.16 0 0 1733
Kosz', de belefaradtam :/ Rengeteg idom elment mar ezzel, es targyaltam tobbel is, akik felkaroltak volna es vegeztek volna a marketinget (mind lattak benne fantaziat), de "commission"-ra senki sem vallata. Nekem meg nem volt penzem arra, hogy fizessem oket - es a kimenetel amugy is bizonytalan az ilyen esetekben. Szoval az eletemnek ez a korszaka lezarult. (Most - ket diploma {mernoki + muszaki tanari] utan - megint tanulok egy foiskolan, hogy felvegyen egy ceg muszaki rajzolonak/technikusnak... ez van :)
Előzmény: Törölt nick (1732)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.16 0 0 1732
Nem tudsz valami investort bekapcsolni?
Előzmény: eolomea (1731)
eolomea Creative Commons License 2008.03.16 0 0 1731
Azert irtam szazezreket, mert ha megvettek volna az egyik otletemet [ami egy bizonyos szorakoztato/ismeretterjeszto kpmplexum volt], milliokat kellett volna kapnom. Most talan ebben a varosban van egy ici-pici remeny, hogy kicsiben megvalosithatom (persze, milliok nelkul :)

Egy kozeli - nagyobb varosban - tiz evvel ezelott, amikor ott egy hasonlo letesitmenyt terveztek, a szekemberek mind elismertek, hogy nekem volt messze a legjobb beadvanyom [proposal] - megsem nekem adtak a megbizast, hamem mar egy mukodo, nagyobb cegnek --- aki tok hulye volt a temahoz, es pocsek munkat is csinalt (amit mindenki kritizalt is).

Ez van: 'A penz beszel, a kutya ugat'...
Előzmény: Törölt nick (1729)
eolomea Creative Commons License 2008.03.16 0 0 1730
Teljesen felreerted :) - abszolut nem vagyok egy meg nem ertett feltalalo, hiszen - ahogy irtam - tiz evig hivtak a musoraimat [amikben pl. az egyik talalmanyt alkalmaztam]. Meg ma is ezt csinalnam, ha a palyazati lehetosegek nem apadtak volna el (aminek szinten nicsen koze az en dologaimhoz). Ugyszinten, az elso folyoirat, amit megerestem azonnal lekozolte a talalmanyt (es az a magazin a maga nemeben vilagrangu es vilagelso).

A problema az volt, hogy nekem volt ugyebar a jo otletem - amit [meg egyszer] el is ismertek -- de sajnos nem voltak ismeroseim a megfelelo helyen, es nem voltak szazezreim, amivel az otletemet nyomatekosithattam volna akkor, amikor ennek megvetelerol volt szo.
Előzmény: Törölt nick (1729)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.16 0 0 1729
Kiérzik a meg nem értett ember csalódottsága. Fel a fejjel. Ez feltaláló betegség.
Előzmény: eolomea (1727)
eolomea Creative Commons License 2008.03.16 0 0 1728
Nagyon szepen koszonom. (Majd talan egyszer elmondom a szerkentyut - eleg egyedi ugyanis, tehat ezzel egyben a kiletemet is felfednem :)
Előzmény: Törölt nick (1726)
eolomea Creative Commons License 2008.03.16 0 0 1727
"Mint minden a kapitalizmusban kereslet kerdese. Feltalalhatsz te akar mit, ha nincs ra piac."
Nem egeszen [ma mar legalabbis]. Sot, inkabb forditva van - a piac gerjeszti a keresletet. (= elhitetik, hogy az a sok - jobbara teljesen haszontalan es felesleges - szemet, amivel elorallnak, arra neked szukseged van. Ezert van az kismillio agymoso reklam ebben a fogyasztoi tarsadalomban). A masik az, hogy a korrupcio ma mar sokkabb inkabb mozgatoja a kapitalizmusnak, mint a kereslet-kinalat torvenye. A harmadik az, hogy a penz oda megy, ahol mar van (aminek szinten nincsen koze a talalmany hasznossagahoz. Azt tanitjak, hogy 10% mulik egy otleten, es 90% a marketingen {amihez ugyebar penz kell}. )

Roviden: amit irsz, az ma mar csak a meseben letezik. (Pl. lenne kereslet a kisfogyasztasu autokra is, megis a pancelszekrenyben porosodnak az ilyen tervek, mert kulonben az oljamaffia tonkremenne. Ha meg valaki feltalalna az eletelixirt, nem lenne boztosito, aki eletbiztositast kotne vele, ugyanis a masnapot sem erne meg - mivel ebbe meg a korhaz- es gyogyszermaffia menne tonkre.)

"A közjegyzö precsét, csak az aláíró személyét hitelesíti, a tartalomhoz a közjegyzönek semmi köze."
Persze, igy van.
Előzmény: tormatorzsa (1724)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.16 0 0 1726
mindenképpen gratulálok a feltaláló tevékenységedhez, hát azért nagyon kiváncs vahyok és érdekel, milyen területen mennek a találmányaid, --és hát hol lehet megnézni öket??

Nekem is van 3 igen érdekes szerszám találmányom, de amint a társunk is emlitette, a gyártás nem indulhat be, mivel a felhasználás sajnos nem annyi, nem meri a cég beinditani-amolyan pénz ablakban lenne, stb...

De van még elég dolog a hátralévö életre való........
Előzmény: eolomea (1723)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.16 0 0 1725
a közjegyzönek csak az aláirást kell-kellett hitelesiteni, és a lényeg a dátum volt.
Előzmény: tormatorzsa (1724)
tormatorzsa Creative Commons License 2008.03.15 0 0 1724
Mint minden a kapitalizmusban kereslet kerdese. Feltalalhatsz te akar mit, ha nincs ra piac.

A közjegyzö precsét, csak az aláíró személyét hitelesíti, a tartalomhoz a közjegyzönek semmi köze.
Előzmény: eolomea (1720)
eolomea Creative Commons License 2008.03.15 0 0 1723
Lehet, hogy en vagyok csak pechesebb, de a magyar talalmanyi hivatallal is rengeteg bajom volt.

Azutan lett volna penz az un. nemzetkozi szabadalomra (ami a kozhiedelemmel ellentetben ugyebar nem az egesz vilagot takarja automatikusan, tehat mindig lehet egy-ket picinyke orszag, amire nem ervenyes, es ahol nyugodtan gyarthatjak a termeket). Na mindegy; a magyar hivatal a kozlonyeben kozzetette a szabadalmi leirast, ami utan egy vagy masfel ev [mar nem emlekszem] allt a rendelkezesre, hogy benyujtsak kerelmet a nemzetkozi szabadalomra. Az emlitett feltalalo szemelyesen [jobban mondva telefonon - ugyanis nem Magyarorszagon elt] jarult hozza, hogy a penz[et] erre a celra lehessen hasznalni. Mikor kozeledett a hatarido es meg semmi hir nem volt a nemzetkozi szabadalmomrol, rakerdeztem az illetekes ugyvedi hivatalra - kiderult, hogy az a hivatalnok, akinek be kellett volan nyujtani a szabadalmi keresest, elfeledkezett errol. Hat ezert nincsen nekem nemzetkozi szabadalom az egyik talalmanyomra [sem]...

En szkeptikusabb vagyok Eszak Amerikaban az otletek hasznositasaval is. Hangzatos jelszavakban nincsen hiany itt sem - de a gyakorlati alkalmazasban mar igen. (Persze, szamit, mire hasznalhato az a bizonyos talalmany; ez enyeim "sajnos csak" tudomanyos ismeretterjesztesre - lehet, hogy egy ujfajta koolaj-finomitasi eljarassal sikerebb lehettem volna {ahol nayobb a profit ugyebar, mint pl. az oktatasban.} )

Megsem panaszkodom - tiz evig kaptam ugyanis palyazati tamogatast [fund-okat] rangos szervezetektol ahhoz az ismeretterjeszto munkahoz, amikhez a talalmanyaimat hasznaltam. (Lenyegeben ahhoz a kis csoporthoz tartoztam, akiknek a munkaja es "hobbija" egybeesett.) Szoval, ha nem is direkt modon, valamennyit azert kamatoztak, es mint katalizator sok mindenhez hozzajuttattak a tanalmanyaim {pl. sok hires embert ismerhettem meg}. Ez kezdodott azzal, amikor az egyik Magyarok Vilagtalalkozojra az utcarol [meghivo nelkul] csak ugy bementem, es vegul a 'Talalmanyok' kerekasztal-vezetojeve neveztek ki egy fel ora alatt. {A kint acsorgo csaladomat gyorsan behivtam, amikor a penzugyminiszter [Kupa Mihaly] fogadasa elkezdodott - hat, nem volt akarmi...} Azutan pl. egyetemeken tartottam eloadast,a NASA-tol kaptam meghivast mint VIP, stb. Hat, ez van :)
Előzmény: Törölt nick (1722)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.15 0 0 1722
ez az amerikai szabadalmi hivatal:
http://www.uspto.gov

de gyakorlatilag a vilag legfontosabb (leghiresebb Patent Amt-ja a nemet:
http://www.dpma.de/

A Magyar Szabadalmi Hivatal is nagyon pontos és preciz, jó hire van a világban.

De vigyázni kell: a szabadalmi védettség korlátozott, és pontosan meg kell jelölni a definicoban, melyik országokra--esetleg a világra terjedjen ki.

Elöfordulhat ugyanis, hogy a cég éppen ezért olyan helyen kezdi gyártatni a találmányt, ahova nem kérvényezted a védettséget.

Igen, mondhatja a laikus, akkor egyszerüen mindjárt a világra kell kérni. Egy frászt, a világ szabadalom a legnagyobb veszély (emlitettem korábban, hogy szerte küldik a világ összes szabadalmi hivatalába, és ha csak egy ellopja, már fujhatod) másrészt idöben kilátástalan. A többi hivatalnak nem érdeke a sietés, és elhuzodhat évekig, miközben valaki kis modositásokkal Makao-ban elkezdi gyártani és ellátja vele a közel keletet
Előzmény: eolomea (1720)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.15 0 0 1721
nahát, gratulálok, mindjárt sejtettem, hogy gyakorlatod van ebben a találmányi dologban. Amerika a feltalálás és a feltalálok országa, jelenleg is hatalmas kampány van hogy kihozza az emberekböl az ötleteket, bátoritja öket stb..
Persze az egésznek meg van a pontos és hibátlan folyamata, de messze nem az amit az a cég csinált veled. Ilyen nyilatkozat---nem védelem.

A dolog sokkal egyszerübb lett manapság. A talaálmányaimat az eloirásoknak megfelelö formában leirva, rajzolva aláirom egy közjegyzö elött. Tehát minden porcikája a találmánynak közjegyzövel van hitelesitve.
Nos ezt azért csinálom, mert nem lehet a találmányi hivatalban ( United States Patent and Trademark Office ) sem bizni. Olyan sok a tévedés, elkeveredés --és hát a hütlen kezelés is, hogy ez nekem a biztonság. Nos amikor a patent office látja, a dátum(ora perc) hitelesitett rajzot , nem kockáztat. Mellesleg még két biztonságot is csinálok:
egy kopiát feladok a CPA-emnek és ö nem bontja fel. Tehát ha bármikor vitás kérdés lenne, a biro fogja felbontani a tágyasláson, ahol a bélyegzés és a benne szereplö aláirás hitelesités dátumai döntö bizonyiték.
a másikat feladom faxon neki, a faxon pedig rajta van a dátum cim stb.....

Azt a példányt, amit a találmányi hivatal visszaad, nyugodtan mutogathatom, --a patent pending -- éppen elég véldettség, nem merik gyártani anélkül.
Nagyobb jelentöségü dolgokra is tökéletesen megfelel ez a modszer.

Előzmény: eolomea (1720)
eolomea Creative Commons License 2008.03.15 0 0 1720
Igen, razos ugy ez a talalmany - nekem is van egy biznonyos, es anno egy amerikai ceg irta, hogy erdekelne ot. Gyonyoru titoktastasi nyilatkozatot [Non-Disclosure Agreement] kuldott egy ottani allami kozjegyzo pecsetjevel. Amint megkapta a leirast, elhallgatott - viszont egy-ket honapra ra megjelent egy hirdetes tole egy amerikai lapban, az en talalmanyomat kinalva.

Szerencsere elkovetett egy hibat [az a bizonyos homokszem]: kuldott egy faxot, hogy idot nyerjen [akkorra mar kikapcsolta a telefonvonalat is], es ezt egy telefonvonalrol kuldte. Volt az itteni egyetemmel [ill. annak egy agazataval] egy szerzodesem [Joint Venture], es annak az igazgatoja [CEO] hagyott egy uzenetet. Erre biztosan beijedt a tag, mert eltunt a hirdetes is meg o is.

A talalmanyt nem sikerult ertekesiteni, igy kozzetettem egy nagy amerikai szak-magazinban. (A cikk vegen van egy zaradek, hogy a gyartasra nekem van jogom - sovany dolog, de tobbre nem tellett.) Az osszes bevetelem a talalmanybol a cikkert jaro tiszteletdij volt. Es meg szerencses vagyok, hogy nem fizettem ra; sot, igazabol meg tamogast is kaptam egy (jobban mondva: A :) hires magyar feltalalotol.

Van egy masik talalmanyom is, amit egy evtizedig hasznaltam bemutatsok alkalmaval (szoval lattak jonehany tizezren) - majdnem megvettek (es nem is akarki - eleg annyit, hogy hozzajuk fuzodik az emberiseg egyik legnagyobb tudomanyos eredmenye), de megsem. Azota tunedeznek fel a hasonlo megoldasok itt is ott is...

Szoval ezert ovtam az itteni delikvens (aki azota lathatolag felszivodott), hogy ne elje bele magat abba, hogy megtollasodik a talalmanyaibol. Nehez ugy ez - es egyebkent is, eleg egy kis valtoztatas, es maris "joggal" gyartja valaki mas. Lehet persze perelni - de ez akar szazezreket emeszt fel, evekig huzodhat, es bizonytalan a kimenetele. (Ismertem olyanokat, akik egy kis vagyont koltottek a talalmanyuk levedesere - amibol egy huncut garas profitit sem lattak soha.)
Előzmény: Törölt nick (1718)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.14 0 0 1719
Milyen aranyosan elbeszélgettek egymas mellett.

Ragd meg a szót: "copy right registration". Egy egész hivatal foglelkozik ezzel az USA-ban.
Előzmény: eolomea (1717)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.14 0 0 1718
foto es szabadalom? copyright - szabadalom? Nem nagyon szerencsés ezeket egymás mellé állitani.

Abban tök igazad van, hogy a szabadalmi védettség csak annak védettség, aki szükség esetén képes perelni.

Én viszont arrol beszéltem, hogy egy mikiegér feltaláló el sem jut addig, hogy megtudná: valaki ellopta a szabadalmát. Ha nemzetközi védelmet kér (nagy baromság) akkor a külföldi szabadalmi hivatalokban is lajstromozzák és pld. a japánok vagy kinaiak otthon bujhatjuk a szabadalmakat ( na nézzük, ma ki mit talált fel, ---)

Az egész szabadalmi védettség csakis egy meghatározott project kivitelezésénél hasznos és elengedhetetlen. Pld. a barátom gyárt egy világsznvonalon elsö fogtechnikai öntögépet. Nos megprobált a Bego-val (világ elsö német cég) kooperálni, de elkövette a hibát hogy nem védette le a gépet, mint saját szabadalmát. Igy miközben a Bego tücsköt békát igért neki, kisdebb modositással elkezdte gyártani és .....
Tehát a szabadalom elsösorban azért kel, hogy ha nyilvánosságra teszed a dolgot, akkor ne gyárthassák anélkül, hogy neked nem fizetnek érte. Éppenséggel azok a komolyabb cégek fognak ügyvédekkel és millioikkal védeni, akiket érdekel a dolog, és gyártani akarnak. Ök fogják megakadályozni, hogy a kinai vagy a japán ne lopja el stb...,

Előzmény: eolomea (1717)
eolomea Creative Commons License 2008.03.14 0 0 1717
Ki mondta, hogy kell???

En arrol beszeltem, hogy regisztratals vagy szabadalom vajmi keveset er, ha nincsen mellette az ember zsebe tele penzzel. (Ezert hoztam fel a Walt Disney peldat - szoval mas egy milliokkal/milliardokkal uzletelo ceg, es megint mas egy ures zsebu bevandorlo - es en az utobbihoz irtam a megjegyzeseket). Ugyanis ket - es csakis ket - lehetoseg van: 1. senki sem lopja el azt a bizonyos termeket 2. ellopja valaki a termeket.

Az 1. esetben felesleges a bejegyzes/szabadalom [ami az utobbi esetben sok penz is lehet]
A 2. esetben az ugyet a birosag ele kell vinni - es ekkor kell a [mondjuk 200 dollaros oraberert dolgozo] ugyved -, es ha valakinek ures a zsebe, akkor erre a procedurara eleve nem kerulhet sor, tehat nekimegint csak felesleges a bejegyzes/szabadalom.
Előzmény: tormatorzsa (1715)
tormatorzsa Creative Commons License 2008.03.14 0 0 1716
Én fotókról beszélek.
tormatorzsa Creative Commons License 2008.03.14 0 0 1715
Nem kell ügyvéd a regisztralashoz.

Hit the books.
Előzmény: eolomea (1712)
tormatorzsa Creative Commons License 2008.03.14 0 0 1714
Hogyan bizontítod az "elsöbbséget"?

Én és 4500 kollegam, mi regisztralunk.
Period.
Előzmény: eolomea (1712)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.13 0 0 1713
a MHSZ szerint a személyes névmásokat nagy betüvel kell irni? Angolban igen, meg illik is. De én a magyar levelezésben ezt nem nagyon láttam eddig.
Mondjuk sokszor onnan ismeri meg az ember hogy külföldi ir angolul, hogy az "I" is kicsi i-vel irja, és a You-t stb..

Németben nincs kecpec, nagy betüvel kell irni.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!