Keresés

Részletes keresés

Értetlen08 Creative Commons License 2017.01.16 0 0 4170

Kedves Haurus!

 

Nem értelek, hogy neked mi bajod van...?

Olvastam a bejegyzéseidet. Ezek szerint, Te ott dolgoztál az áruházban. 

Nekem is ez a véleményem a multikról, de nem értem a mondanivalód.... 

Beszélsz össze-vissza dolgokról, vádaskodsz, de csak "egy csalódott kisgyereket" olvasok ki az írásodból.

Itt azt érzem, mintha Benedek Elek mesélne légből kapott kis óvodás álmairól.

 

Üdv: Vikieeee

Törölt nick Creative Commons License 2017.01.16 0 0 4169

Figyelj, lehet, az én készülékemben van a hiba, de a honlapon semmilyen tartalmat nem látok. Van négy menüpont, ami alatt nincs kb. semmi. De mondom, lehet hogy én vagyok béna.

 

Amúgy ez a "szívassuk a másikat ahol tudjuk" jelenség nemcsak Szegeden igaz, hanem kb. az egész országban, és nemcsak az Auchannál, hanem nagyjából mindenhol. Sajnos hazánkban van egy olyan elmélet, hogy "az a jó vezető, aki kemény" - és ezt a keménységet sokan arra értik, hogy szívatja embereit, üvölt velük, cseszteti őket. Régebben nem egy seniori kinevezést láttam, ahol az illetőnek semmilyen kereskedelmi eredménye nem volt - osztálya nem fejlődött, rengeteg selejttel dolgozott, stb, de legalább az emberei is utálták, mert úgy beszélt velük, mint a kutyával. És kinevezték seniornak, utána szektorszinten folytathatta áldásos humán módszereit. El is menekült onnan nagyjából mindenki, a szektor mélyen a lehetőségek alatt teljesített, a helyzetet az oldotta meg, hogy az illető kilépett, de utána még pár hónapig folyt a romeltakarítás. De ezen sokat javított az új kiválasztási és betanítási rendszer, a sen-go, mert ahogy látom, ezt a típust most már kiszűrik.

 

Az igazgatók szintjét meg hagyjuk, hallok olyan történeteket, hogy ihaj... és én nem mondhatok semmit, mert szerencsére kiváló helyen vagyok, nekem korrekt igazgatóm van, de amit hallok, hogy egyesek mit megengednek maguknak - idegbetegek, üvöltöznek, következetlenek - hát nem tudom, félek attól, hogy egyszer a mi igazgatónkat is elmozgatják, és kapunk helyette egy ilyet. Erre azért a központi humán odafigyelhetne kicsit. 

 

De szerencsére a világ változik, és egyre jobban szerepet nyer az ember- és eredményközpontú vezetés, ahol nem azt nézik, hogy üvöltesz valakivel, hanem hogy mit teszel le az asztalra. És érdekes, de a legjobban működő cégek általában dolgozóbarátok is. Milyen érdekes összefüggés.

 

Előzmény: Haurus (4168)
Haurus Creative Commons License 2017.01.15 0 0 4168

Figyelem felkeltés a társadalomnak! Hogy miért? Hogy lássák mimegy végbe a multiknál, Szegeden Pl: volt béremelés de viszont levették a dolgozók óraszámát 40-ről 35-20 órára.

A HR-es több mint egy évig aszisztált a biztonsági vezető diletáns rémúralmához.A biztonsági vezetőt azóta menesztették, a picsába de a Hr vezetőt senki nem vonta felelőségre, pedig több millió forintot fízetek ki miattuk. Nem a dolgozók munkaidejét kell kúrtítani, van 2 senior manager aki az égvilágon semmihez sem ér,t őket kellene kibaszni a büdös picsába, a két féreg bérén lehetne alkalmazni több dolgozót, normális bérért és 40 órában. Van olyan senior manager akit a textilesek ettetek hogy ne dögöljön éhen, most ugyanaz a féreg hajtja ki belőlük a szart is, valamikor a régi időben mikor a senior mégcsak árufeltöltő volt, órákat tudott aludni a raktárban a régi kollégák elbeszélése szerint.  A másik senior elment Budapestre Áruházigazgatói gyakornoknak, majd behúzzot farokkal vissza somfordált mert HÜLYE volt hozzá.  Van olyan most már kereskedelmi manager aki úgy került a manageri pozicióba hogy oda tartota a pináját!! Gyesről visszajött kolléganőket most arra kényszeritenek hogy vállaljanak több műszakot, hol ott már akkor is jelezték a cégvezetésnek hogy igy tudnak csak munkát vállalni amibe a vezetés akkor bele is egyezett, most egyoldalúan próbálják őket belekényszeriteni a több műszakos munkavégzésbe. Polcszervízesből felavandzsált manager úgy sétál mint valami PÁVAKAKAS zsebe dúgott kézzel, és terrolizálja a dolgozókat és a polcszervizeseket. Addig amíg az áruház vezetése (Igazgató, Kontroling vezető, Hr vezető ha a beosztásában marad a biztonsági vezetővel elkövetet szemétségei miatt, nem tesznek semmit akkor az áruház egyébbként is rossz hírneve tovább öregszik.) Jelen pillanatban Szegeden az Auchan a legrosszab hírű munkáltató. Ha ezek útán úgy ítéled hogy ez HIRDETÉS  az próbléma, vagy az Auchan vezetőségének vagy a tagja.

Előzmény: Törölt nick (4165)
Törölt nick Creative Commons License 2017.01.12 0 0 4167

Nem tudom esetleg a miskolci Cora? Mi egerből átjártunk oda vásárolni, még akkor is amikor Tesco volt már Egerben is. Havonta egyszer rászántuk azt a pár ezret benzinre, mert bőséges áruválaszték, minőségi termékek és feltöltött polcok, rend, tisztaság fogadott. Nem lejárat közeli felvágottak, tejtermékek, nem sikér mentes saját márkás liszt... stb. Sorolhatnám.

Előzmény: creeper2016 (4161)
Törölt nick Creative Commons License 2017.01.12 0 0 4166

Hirdetés. 

Előzmény: Törölt nick (4165)
Törölt nick Creative Commons License 2017.01.11 0 0 4165

Most nem azért, de ez most mi? :-)

Előzmény: Haurus (4164)
Haurus Creative Commons License 2017.01.09 0 0 4164
Haurus Creative Commons License 2017.01.04 0 0 4163

Jó döntés volt!

A szemem rajtatok tartom és nem kegyelmezek!

Előzmény: Haurus (4162)
Haurus Creative Commons License 2016.12.28 0 0 4162

Jobb lesz mint a pdf!

 

fenyhozo.webnode.hu

 

Előzmény: Haurus (4142)
creeper2016 Creative Commons License 2016.12.24 0 0 4161

Én anno egy megyeszékhelyen lévő Coraban vittem egy főosztályt.
Amikor nyitás után 2-3 évvel kerültem oda, kb. a seggünk ki volt nyalva. Voltunk a melóra én, helyettesem, két osztályvezető, két asszisztens+az osztályi dolgozók.
Ez a létszám folyamatosan épült le, előbb osztályi dolgozókkal, asszisztensekkel, mire az Auchan átvette az áruházakat, egy osztályvezetővel+árufeltöltőkkel vittük az egészet, majd kevesebb bérrel akartak tovább alkalmazni mint amit 2008-2009 körül kaptam. Köszöntem szépen az egészet, de sok kolléga így tett, vagy aki maradt, az is hamarosan a távozás mellett döntött.
Egy huszon-harmincéves közgazdász diplomával rendelkező se bánja, hogy nem veszik fel man-gora, vagy menedzsernek. Tényleg a szakma alja lett az egész.

multikatona Creative Commons License 2016.12.21 0 0 4160

Nagyon jól összefoglaltad. Egy dolog: a " néha hétvégén is". Nem néha. Egy szabad hétvége jár. Ezenkivül minden szombaton ott vagy. Ha ügyeletet viszel akkor vasárnap is. 

Előzmény: majdénaztmegmondom (4159)
majdénaztmegmondom Creative Commons License 2016.12.20 0 0 4159

Kérlek ne haragudj, de akkora baromságokat hordasz itt össze, hogy láthatóan közöd sincs a témához. legalábbis a menedzseri részhez.

 

"minden piszlicsáré osztálynak van managere. 20-30 is lehet egy nagyobb áruházban."

Ez nem igaz! Összevonások után több osztályt vezet egy mendzser. Van úgy, hogy régebben 5-6 menedzser vitt szektort leosztottak két vezetőre.

"Igen csak amikor valakit külker diplomával felvesznek az Auchanba junior manager képzési programban és tejet pakoltatnak vele amíg nem indul a program... azért az nem teljesen ugyanaz mintha valakit áruházba vesznek fel manager pozicióba...."

Mindenkit juniornak vesznek fel és mindenki pakol az első időszakban. Mást nem is tud, amíg be nem tanul.

"Oda csak csókosok felelnek meg"

"Belsos csokos melo. Utcarol szinte lehetelen hacsak bem vagy xy haverja rokona... ez Mo."

Na ez kiverte a biztosítékot. Akkora szar a meló, hogy az a szakma alja. Ide pont nem csókosok kerülnek. lehet van egy-két kivételezett műmájer, de nem az a jellemző. Plusz már alig tudnak megfelelő embert felvenni, alacsony létszám és munkaerőhiány van folyamtosan.

Az hogy nejed lelépett és nem tetszett attól még nem kell dezinformálni itt senkit. A meló fos, kevés pénzt adnak érte és terpen kell lenni sokat, mert osztályosok, árufeltöltők szintjén is nagy a munkaerőhiány. Ember még csak-csak lenne, de jó kevés. Küzdés van folyamtosan a megfelelő árufeltöltésért. Sokakat azért be sem hívnak, mert már az önéletrajzuk alapján látszik a profiljukból, hogy nem lesznek sokáig a kötelék tagjai. Ez nekik itt jó hír is, ugyanis kicsit úgy néz ki a dolog, hogy a megfelelő ember ide az, aki el tudja látni a feladatot, de nincs túl sok lehetősége a munkaerőpiacon. A miért is egyszerű. Azért, mert ellentétben az itt megfogalmazott összeesküvéselméletekkel a cél az lenne, hogy hosszútávon itt dolgozzanak.

Még nieklőtt betámadnának, hogy védem az Auchant, de nem! Kib@szott szar hely. Menedzserként napi minimum elvárt 10-12 órát kell nyomni, heti öt-hat nap, néha hétvégén is. Havi leltárok éjjelesben, azok is 12-14 órán át. Szinte megszűnik a magánélet! Mikor hazaérsz olyan fáradt vagy fizikailag és lelkileg is, hogy egy idő után kiégsz. Erre rátesz ha egy idióta az igazgató. Kereskedelmi tervek szinte teljesíthetetlenek, pedig csak ezek után kaphatsz prémiumot. Szinte gyermekes anyák pont ezért nagyon ritkák, de ha vannak is általában a legrövidebb karriert futják be.

 

Időközben a központi létszám egyre nő, érthetetlen poziciók és projektek vannak, amiknek a legtöbbje minden eredmény nélkül eltűnik az időben. Agyérkatasztrófa az egész!

 

Egyszóval a jó hír azoknak, akiket nem hívnak vissza, hogy a munkahelyek pöcegödrét hagyják ki, illetve a belső HR profilozása alapján sokkal jobb lehetőségük van a piacon. Pacsi!     

Előzmény: Törölt nick (4158)
Törölt nick Creative Commons License 2016.12.16 0 0 4158

Belsos csokos melo. Utcarol szinte lehetelen hacsak bem vagy xy haverja rokona... ez Mo.

Előzmény: dagika1986 (4157)
dagika1986 Creative Commons License 2016.12.16 0 0 4157

Pedig úgy voltam vele a leírtak alapján, hogy ezt kb. nekem írták, de úgy látszik mégse, és ahogy látom a korábbi hozzászólásokat, vannak így páran, mint én.

Törölt nick Creative Commons License 2016.12.16 0 0 4156

Oda csak csókosok felelnek meg

Előzmény: dagika1986 (4155)
dagika1986 Creative Commons License 2016.12.16 0 0 4155

Én is jelentkeztem a MAN-GO programra, kereskedelmi diplomával, 6 év tapasztalattal, és én sem feleltem meg a követelményeknek. :D

Lorden1212 Creative Commons License 2016.12.16 0 0 4154

Jelentkeztem MAN-GO programra, friss közgáz diplomával, 1,5 év logisztikai tapasztalattal, azt írták, hogy "hozzánk eljuttatott önéletrajza ez esetben nem felel meg a pozíció által támasztott követelményeknek." Széép :D
Bár amiket visszaolvastam itt talán nem is baj, hogy nem sikerült.

Törölt nick Creative Commons License 2016.12.16 0 0 4153

Igen csak amikor valakit külker diplomával felvesznek az Auchanba junior manager képzési programban és tejet pakoltatnak vele amíg nem indul a program... azért az nem teljesen ugyanaz mintha valakit áruházba vesznek fel manager pozicióba....

Előzmény: multikatona (4151)
Hattorihanzo99 Creative Commons License 2016.12.14 0 0 4152

Nincs is azzal baj, csak nem mind1, hogy vki br 140ért pakolja a polcokat vagy 220+ért.

Előzmény: multikatona (4151)
multikatona Creative Commons License 2016.12.10 0 0 4151

Azzal azért tisztában kell lenni, hogy manapság a kereskedelmi cégeknél a menedzseri beosztás nem azt jelenti, hogy egész nap a gépnél ülsz. Aldinál, Lidlnél egy üzletvezető is minden munkafolyamatban résztvesz ha szükséges, a kasszázástól kezdve a raktár rendezésig. Ugyanez igaz az Auchanra is. Arányaiban kb. 70-30% a terep és az irodai munka. Aki ezt nem tudja vállalni ne menjen kereskedőnek. Igaz az Auchan ezt nem kommunikálja az álláshírdetéseiben....

Törölt nick Creative Commons License 2016.12.07 0 0 4150

Nejem tej manager pozicióba került felvételre, a fizetés sem volt rossz. 3 hónapig a próbaidő alatt, tejosztályon árut töltött 12 órába, éjjel/nappal. Próbaidő utolsó napján odébb állt.

Előzmény: Hattorihanzo99 (4149)
Hattorihanzo99 Creative Commons License 2016.12.06 0 0 4149

Ez gyors volt, huszonévesnek szakirányú diplomával árufeltöltő melót ajánlottak, meg szép karrier pályát, belső képzést, mézesmadzagot. Ennyit róluk, csak tudnám akkor, hogy minek hirdetik, hogy pályakezdőket (is) várnak, man-go-ra belekérdeztem alaposan, szintén parasztvakítás az egész.

Előzmény: Hattorihanzo99 (4145)
ásítósmacska Creative Commons License 2016.11.30 0 0 4148
Törölt nick Creative Commons License 2016.11.30 0 0 4147

Sok osztály van. Nem biztos, hogy ugyanarra keresnek. Legalábbis régebben volt tej manager, hús manager ilyenek... minden piszlicsáré osztálynak van managere. 20-30 is lehet egy nagyobb áruházban.

Előzmény: Hattorihanzo99 (4145)
Törölt nick Creative Commons License 2016.11.30 0 0 4146

Béren kívüli juttatás ... áh nem leszel te ott addig.....*Karácsony előtt ilyenkor boldog-boldogtalan felvesznek, ünnepek után, februárban legkésőbb ha lementek a kiárusítások az áruház visszarendezése, akkor mehetsz amerre látsz.

 

*vásárlási kedvezmény nincs,  valami pár ezeres nyugdíj vagy eü.kártya hozzájárulás van, nincs 5 ezer.

Előzmény: ákos1125 (4141)
Hattorihanzo99 Creative Commons License 2016.11.29 0 0 4145

Miskolcra 3-4 havonta keresnek kereskedelmi menedzsert, ennyire nagy lenne a fluktuáció ?
Valakinek van infója a két helyi áruházról ?

Rover 214 Sedan2 Creative Commons License 2016.11.27 0 0 4144
Sziasztok, az üllői raktárba keresnek áruellenört. Kérdésem az vólna hogy mit kellene csinálni pontosan, mennyi a munkabér, milyen a munka es hogy ajánjátok-e?



Előre is köszi.
graf Sprenczl Creative Commons License 2016.11.23 0 1 4143

Szerencsére már jópár éve nem vagyok náluk! Tanárként fele annyit dolgozok, sokkal több pénzért és szabadok a hétvégék. Béren kívüli juttatás talán valami pitiáner eü-i biztosítás volt, de az tényleg aprópénz.....Dolgozói Kedvezmény? Ezeknél? Nyihaha, franciáknál nincs, örülj hogy meggebedhetsz! Szerintem ne őket válaszd!

Előzmény: ákos1125 (4141)
Haurus Creative Commons License 2016.11.08 0 0 4142

Bocsi egy kicsit csúszik, de nem kell félni rajta vagyok, mint Gucogi a szeren.

 

1, Önéletrajz (Egyszer volt holnem volt igaz szó benne sosem volt! )

2, B.Z. GY esete a Praktikeres fiúval. (B.Z. GY=BUZI ZAVARODOT GYENGE ELMÉJŰ)

3, Egy házhoz szállítás margójára. ( Avagy a hülye gyerek megint mellé nyúl.)

4, Vágatom a füvet! (Por előttem por utánam.)

5, Ninja!  ( Ó az anya kinja)

6, Hogyan hamisitsunk statisztikát.

7, Semmit nem adunk írásban! ( Hogy is adnánk, ha nem tudunk írni, és azt még számon is kérhetik.)

8, Okos enged, a hülye gyerek szenved. (Hátsókapus vicc özön.)

9,BMSZ=BE MERSZ SZÓLNI! Megyünk a HRS-hez vagy Kontroling vezetőhöz.

10, Spielberg tudja, hogyan kell a kamerát használni, egy biztonsági (vezető) nem.

11, Szun Ce. (Oszd meg és uralkodj.)

ákos1125 Creative Commons License 2016.11.03 0 0 4141

Sziasztok! Arra lennék kíváncsi, hogy az Auchannál milyen egyéb béren kívüli juttatások vannak, valamint hogy van-e dolgozói kedvezmény! Szeretném felmérni a helyzetet, hogy milyen munkáltatót válasszak a jövőben! Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!