Keresés

Részletes keresés

Ariadné Creative Commons License 2000.02.29 0 0 72
Istenem, komolyan jót röhögtem ezen! Imádom a hozzászólásaidat! Édesem, csak azt mondtam, ne gyere itt az "én embernek tekintem a nőt is, én aztán igen" dumával, ha erekciód van egy hosszú combú példány láttán! Onnantól kezdve nem a fejeddel gondolkodsz. Amúgy ezért őszintén sajnállak titeket, hiszen roppant sérülékennyé váltok.
...ha a különálló nőiséget hangsúlyozod, azzal éppen a nők alávetett társadalmi helyzetét erősíted.
Kár tagadni a fenti tényt. Van különálló nőiség. S van különálló férfiség (ezen az alapon). Én speciel imádom, hogy van nőiségem. Az alávetett társadalmi helyzet abból adódik, hogy - mint már lentebb írtam - a társadalom férfiakból áll. A világ férfiléptékre épült, férfi méretekkel. Csúnya-csúnya társadalmi elnyomás!
Előzmény: Törölt nick (71)
Törölt nick Creative Commons License 2000.02.29 0 0 71
X polgártárs: holnapig bírd ki link nélkül, mert haza is kell mennem a cuccért :)

Ariadné: a kismellű, rövidlábú, köpcös, bibircsókos nénikék ergo nem is nők, őket rakjuk mindjárt a láncfűrész alá, s csak a dögös bigék kapjanak puszkókét + virágot? Nagyon nem örülnék, ha mellye, hosszúcombja és genitáliéja alapján kelene bárkinek is bármit adnom, s a nőiség fogalmát ilyen szexuális aspektusok alapján szűkítenénk. És továbbra is fönntartom: ha a különálló nőiséget hangsúlyozod, azzal éppen a nők alávetett társadalmi helyzetét erősíted. Bár nem kamelom az uniszex liberális feminizmust, abban spec. egyet kell értenem vele, hogy mellének mérete, vallása, életkora és miegymás tulajdonsága alapján senkitől nem lehet elvitatni emberi mivoltát.

Rh-

Ariadné Creative Commons License 2000.02.29 0 0 70
Kedves LappantyúTök jó, hogy te megtalálod az egyensúlyt. És hogy úgy tudsz viselkedni, hogy a körülötted lévő férfiak is nőnek tekintsenek. De akkor jön egy pasi, és azt mondja neked:A nők hosszú munkával elérték azt, hogy teljesen emancipáltnak tekintsem őket. Most két dolgot tehetek:
1. férfinak tekintem Őket, akkor nincs kit ünnepelni,
2, nőnek tekintem magamat is, de akkor ki fog engem ünnepelni.
(magyar tarka nagy barom)
vagy:
És? önmagában egy nő még nem érték. Annyi van belőlük, hogy Dunát lehet velük rekeszteni! (Anteris)
Szóval te élhetsz abban a jól eső hitben, hogy téged megbecsülnek, de hiába hunyod be a szemed, az igazságtalan és primitív megjegyzések akkor is elérnek és megsértenek női mivoltodban. Holott a bűnöd nem több ennél: nőnek születtél.
X polgártárs: Csak annyi volt a történet, hogy nem az egy szál kóróról vitatkoztunk. Kicsit lemaradtál, de nem a te hibád. Ennél komplexebb problémák vannak: társadalmi és egyéni megbecsülés, stb.
X polgártárs Creative Commons License 2000.02.29 0 0 69
Francba, mehetek nőzni...
Továbbra sem értem amit mondasz, úgyhogy passz, vagy leírod (számomra) érthetően, vagy így maradok.

Rhadamanthys polgártárs, beálltam a linkvárók sorába,
xpt

Előzmény: Ariadné (64)
Lappantyú Creative Commons License 2000.02.29 0 0 68
Kedves Ariadné, nem véletlenül fogalmaztam "laposra" a hozzászólásomat, én pontosan úgy érzem, hogy ennyiről van szó és nem többről a többivel kapcsolatban is.
Egészséges emberek megtalálják az egészséges egyensúlyt a problémák kezelésében, a nőnap problémájában ugyanúgy, mint az emancipációéban. És ez ilyen egyszerű. Tényleg.

Ha csak nőnapon kapnék virágot, szomorú lennék. Ha nőnapon virágot kapok, nem szomorodok el. De abszolút és maximálisan tisztában vagyok azzal, hogy ahhoz, hogy a férfiak úgy viselkedjenek köröttem, ahogyan én azt szeretném, ahhoz bizony nekem kell a legtöbbet tennem. És jelentem: eddig úgy érzem, hogy ez sikerült is. :)

Lappa

Előzmény: Ariadné (64)
Ariadné Creative Commons License 2000.02.29 0 0 67
Tévedsz. Soha nem fogsz egy nővel emberként bánni. Nem, amíg nagy melle és hosszú lába van, és erekciód támad a gondolatra, hogy megkaphatod.
Előzmény: Törölt nick (62)
Ariadné Creative Commons License 2000.02.29 0 0 66
Amatőr.
Előzmény: Ariadné (64)
Prozac Creative Commons License 2000.02.29 0 0 65
Igazad van. Majdnem. Valóban mindig megérdemlik a felsoroltakat. És megérdemeljük mi is. De megkapják-e érdemük szerint?!
Szóval mindig! és most még inkább!
Előzmény: Törölt nick (62)
Ariadné Creative Commons License 2000.02.29 0 0 64
Rhadamanthys:jöhet a link, el fogom olvasni, sőt, kíváncsian várom. Puszi!
Lappantyú:Kösz az igazán értékes véleményt, de pillanatnyilag többről van szó, mint a nőnap. Nevezetesen a pasik (egynémely pasi) nevetnivalóan sablonos, durva és elfuserált véleményéről. Nem neveznem igazán nyafogásnak. Inkább a megbecsülés hiányának. E helyt.
Prozac:Keblemre Pajtás! Azt hiszem, a NŐ megérdemli a Nőnapot. A nagybetűs nőnapot és nem a képmutatásból megtartottattÉs tudod mit? A táradalom az = pasik. Úgyhogy társadalmilag ezért nincs elismerve a dolog. De nem is kell, mert ahogy írtad: Mindenki aki felköszönt egy nőt, valószínűleg személyes okokból teszi(különben ne tegye).Nekem az a lényeg, hogy az én pasim megbecsüljön. Igazából nem érdekel, hogy Halászkirály vagy X polgártárs megbecsül-e vagy nem. Ha neki nincs nője, akit megbecsülhet, az az ő baja.
Puszi-muksóAzért nem haragszol? Csak sajnos mindig félreértesz. Olvasd el még egyszer! Könyörgööööööööööm! Ölellek!

nyman Creative Commons License 2000.02.29 0 0 63
Asszem a legtobben mar osszefoglaltak, hogy mennyire nincs ertelme a szocializmus csokevenyekent kiforrott nonapra.

Tavaly mikor a suliban felvetettettem, az evfolyamban a lanyok 1-1 viraggal valo +ajandekozsasat paran benne voltak, de pl. a sved sracok ugy neztek ram mint gyujtogari a vizesszalmara.... Szal ez is az emnacipacio pozitiv jele, hogy egyre tobben ellene vannak az ilyen dolgoknak...

Szo se rola szep gesztus, de akkor ne csak nonapkor...

Előzmény: hirvike (-)
Törölt nick Creative Commons License 2000.02.29 0 0 62
Fordítva, kedves prozac, pont fordítva!

Mindig megérdemlik a virágot, szeretetet, törődést, puszikát, hátmasszázst, babafürdetést, csak ekkor nem!

Félreértések elkerülése végett, mesmeg nem azért érdemli meg minden nő a föntebb fölsoroltakat, mert , hanem azért mert ember. Egyenlő bánásmód blablba, de nem is folytatom.

Rh-

Előzmény: Prozac (60)
X polgártárs Creative Commons License 2000.02.29 0 0 61
Ha ennyire szarnak az ember fejére, mint itt leírtad, akkor nem teljesen mind1, h hozzádvágnak-e 1 virágot?? Hű, fasza, leribancozott, de kaptam egy bokrétát! Szép az élet trallala...
xpt
Előzmény: Ariadné (52)
Prozac Creative Commons License 2000.02.29 0 0 60
Mindenki aki felköszönt egy nőt, valószínűleg személyes okokból teszi(különben ne tegye). Talán van benne egy adag társadalmi nyomás is, de ez mindennel így van.

Azt hiszem, a NŐ megérdemli a Nőnapot. A nagybetűs nőnapot és nem a képmutatásból megtartottatt.

Akárhogy is halad az emancipáció társadalmunk nagyrészt férficentrikus, akár bevallják férfitársaim akár nem. Elképzelhető, hogy így is marad.
DE!
Legalább időnként nézzünk fel a NŐ-re azért, ami.
Jelképesen kapjon virágot mert talán csak ilyenkor engedjük a napfényére őket.
Megérdemlik. Ekkor is, de mindig is.

Lappantyú Creative Commons License 2000.02.29 0 0 59
Igazán nem értem, hogy mi van ezen a kérdésen ennyi nyafognivaló. Nekem abszolút nem jelent semmit a nőnap, de ha valamelyik pasi a kezembe nyom egy csokor hóvirágot, akkor nem hajítom azzal a mozdulattal a kukába, hanem vízbe teszem és örülök neki. A virágnak. De ha nem ad, akkor nem veszem a fejét. A pasinak.
Vannak jópofa helyzetek. A papám pár évvel ezelőtt meglehetősen hangos danászással tért haza a helyi iszoldából :), kezében néhány szál virággal nőnap alkalmából. A helyzet volt annyira abszurd, hogy mindenki elnevette magát.
Szóval, semmi gáz, fiúk-lányok, a nőnap nem bír probléma lenni, max. akkor, ha mindenképpen problémákkal akarjátok terhelni életeteket.
Lappa
Törölt nick Creative Commons License 2000.02.29 0 0 58
Anno 3-4 éve nőnapi baromkodás apropóján írtam erről egy 4000 karakteres szösszenetet, ide azért nem vágom be, de kirakom a honlapomra, s belinkelem ide, úgy megfelelő?

Rh-

(a csókot, ha lehet hagyjuk, tudod, házasságban élek :)

Előzmény: Ariadné (56)
Halászkirály Creative Commons License 2000.02.29 0 0 57
És miért köszöntse a nőket pl. egy olyan ember aki egyébként sem tiszteli őket? (Nem hiszem, hogy elitélendő azért valaki, mert csupán nem tiszteli a nőket.)
Vagy itt vagyok én. Akkor mosogatok el, ha van kedvem, vagy ha látom, hogy a párom majd' megszakad a melótól. Akkor takarítok ki, ha van kedvem, vagy ha látom, hogy a párom majd' megszakad a melótól. Akkor vásárolok be, ha van kedvem, vagy ha látom, hogy a párom majd' megszakad a melótól. A mosógép meg úgyis mos magától.
Viszont van olyan férfiismerősöm, aki elmosogat, kitakarít, bevásárol, miközben a csaj a kanapén reszelgeti a körmeit. És ennek ellenére még nőnapkor is felköszönti! Hánynom kell.
Viszont ha a férj egész évben veri az asszonyt és nőnapkor meg mézesmázos, attól is hánynom kell.
Baromság ez az egész nőnaposdi!
Ehh, megyek, inkább iszom egy sört...
Ariadné Creative Commons License 2000.02.29 0 0 56
Uuuuupsz! Ha tudom, hogy ilyen érdekeseket írsz, rögtön Neked válaszolok. Személyeskedő megjegyzéseidet figyelmen kívül hagyom. Viszont tényleg kíváncsi lennék erre a nőnapi szarakodás - prostitúció párhuzamra. Kééééééééérlek magyarázd el!
Csók: Ariadné
Előzmény: Törölt nick (54)
Ariadné Creative Commons License 2000.02.29 0 0 55
Kedves BahnScorper! Szerintem legközelebb olvasd el a topicot, mielőtt hozzászólnál. Ugyanis nem mondtál újat. Viszont kíváncsian, érdeklődve várjuk egyéb észrevételeidet.
Ezerszeres üdvözlettel: Ariadné
Előzmény: BahnScorper (53)
Törölt nick Creative Commons License 2000.02.29 0 0 54
Ariadné: Konkrétan mire is gondolsz? Ez már nekem lóugrás. Körülbelül az összes megjegyzésedet jellemezhetnéd ezzel. Föl sem fogod amit írok, bele se gondolsz a mögöttes dolgokba, csak vagdalózol ezzel a nevetséges kioktató stílusoddal a kötelező elérzékenyülésről. Pontról pontra megcáfolhatnálak, idézhetném a régebbi soraidat, de szerintem egy ennyire rózsaszín agyú monomániás idótával, mint te vagy, tényleg gáz vitatkozni.

Rh-

Előzmény: Ariadné (52)
BahnScorper Creative Commons License 2000.02.29 0 0 53
Nőnap?
Ugyan má'!
A körülöttünk lévő nők kapnak ajándékot névnap, születésnap, házassági évforduló, és egyéb hasonló alkalmakkor - vagy szimplán akkor, ha ki akarod mutatni, hogy szereted. Édesanyámnak meg ott az anyák napja, azt általánosban is ünnepeltették velünk, a nőnapot viszont nem!
Ez az egész már olyan, mint május 1. ott is a "munka ünnepe" vagy mi, igaz, hogy ott még van az, hogy sört iszunk, virslit eszünk, elvisszük a gyerekeket a vurstliba és lufit veszünk nekik. De ez szimplán olyan, mint mondjuk az Imre napi búcsú Pestimrén - hagyomány, de a nőnapnak se a kommunizmus, se más rendszerek nem tudtak jó alapot és okot találni, hogy a nép jobban emlékezzen rá...
Ariadné Creative Commons License 2000.02.29 0 0 52
Rhadamanthys:
Hmmm. "a nő". Na én még nem találkoztam vele. Pár száz vagy ezer nőnemű egyeddel igen, de ők meglehetőst különféle személyiséggel bírnak. Csakhogy példát is mondjak. Kedves nejem érzékletem szerint nőnemű, oszt mégsem úgy működik, mint a te fantom "a nő"-d.
Itt akartál valamit mondani? Mert ha - már amennyire ki tudtam hámozni - az általánosítás ellen küzdesz, harcod szélmalomharc. Maga a két fogalom - férfi és nő -, mely kiinduló alapját képezi vitánknak, általánosítás.
Mellesleg nem vagyok mártír, mosogatni kifejezetten szeretek, meg főzni is, s nem vezetek otthon statisztikát, hogy50%-os arányban osztozunk-e a feladatokban.
Gáz lenne, ha tényleg arról vitatkoznánk, hogy a férfiak szokta-e mosogatni? Nem nagyon, de ez engem nem igazán érdekel.
Mártír akkor lennék, ha csak egy szál kórót is kellene adnom bárkinek is nemi hovatartozása miatt.
Őszintén szólva az egy szál kóró sem érdekel. Ettől még nem lesz nagyobb a tisztelet és megbecsülés. Emlékszel? Biztos beszéltek a szüleid meg a tanáraid ezekről a fogalmakról.
Mellesleg azon gondolkozz el, hogy meglehetősen erős párhuzam vonható a nőnapi szarakodás és az prostitúció között.
Konkrétan mire is gondolsz? Ez már nekem lóugrás.
Puszi-muksó:
És hogy szeretnéd, hogy mutasam ki? Nőnap jellegű "kötelező" virágátnyújtással?
Nem. Adj egy puszikát! És néha masszírozd meg a talpacskámat, ha fáradtan hazamegyek! És ne égess le a barátaid előtt. És ne nevezz rohadt ribancnak bármi indok nélkül. Ennyi. De ha erről megfeledkezel, adj egy szál virágot, mint ahogy anyádnak szoktál.
Ziggy majdnem jól tudod:
"Nemzetközi Nőnap: A nemzetközi szocialista nőmozgalom II. konferenciáján, 1910 augusztusában Koppenhágában határozták el, hogy megemlékeznek arról a 40 ezer textil- és konfekcióipari munkásnőről, akik 1857. március 8-án béregyenlőségért és munkaidő-csökkentésért sztrájkoltak. Magyarországon 1914-ben ünnepelték először."
Csakhogy a mi vitánkban már réges-régen többről van szó, mint a nőnap megalapításának politikai hátteréről. Mondom, nem kötelező. De azért jól esne. Na csősztök.

) Creative Commons License 2000.02.25 0 0 51
Minden rosszban találni valami jót...Ha ez nem így lenne, nem lennének barátaim!!! :-)
Előzmény: hirvike (50)
hirvike Creative Commons License 2000.02.25 0 0 50
Na, akkor legalább 1 pozitívum akad :-)
Előzmény: ) (47)
Ziggy Creative Commons License 2000.02.24 0 0 49
1864-ben (vagy valami ilyesmi) Lyonban utcára vonultak a szövőnök jobb munkakörülményeket követelve.
1864-ben a demonstráción valami idióta szakszervezetis kijelentette:
"Elvtársnők, mától ez a nap, a Tiétek lesz, legyen ez örök mementó a világnak, hogy Ti mennyi áldozatot hoztok!"
A baloldali pártoknak megtetszett a gondolat "ha kijelentjük, hogy márc. 8-án nőnap van, akkor baromira haladók vagyunk, és a nők baromira fognak minket szeretni, és így mindig ránk fognak szavazni!" Persze munkaszüneti nap már nem járt vele, de az most mindegy.
Az eredmény közismert.
Vegyük észre, ez egy mondvacsinált, átpolitizált "ünnep".

X polgártárs Creative Commons License 2000.02.24 0 0 48
Úgy látom, bővült a nickgyüjteményem...:)
És hogy szeretnéd, hogy mutasam ki? Nőnap jellegű "kötelező" virágátnyújtással? Olyan szépen leírták it a többiek, h minek 1 napot kiemelni a többi közül. Ez a nőnap-izé pontosan a nők iránti figyelem/tisztelet/szeretet ellen szól.."hé Géza! nőnap van, vigyé virágot az asszonynak, mer akkó örülni fog!"...
xpt
Előzmény: Ariadné (42)
) Creative Commons License 2000.02.24 0 0 47
Számomra a szülinap az egy kicsit eltér... az nincs benne a naptárban, arra emlékezni kell... (És csak az emlékszik rá, aki számára jelentek valamit.) Bár a családom rendszeresen valami igazán hasznosat akar venni számomra, igy a családi ünnepneknek mindig elveszik a varázsa, a meglepetés jellege. Tavaly viszont két barátom valami hihetetlen szülinapi meglepetést szerzett nekem. Az utolsó pillanatig aggódtam, hogy miért nem megyünk el valahova, ahol és, mint ünnepelt mindenkit meghívnék a csapatból egy körre. Azután röviddel elállt a szavam...

Amikor még fiatal voltam, sulinkban a "önkéntesen kötelező" nőnapot az osztály trükkösebb egyedei remekül hasznosították csajozás céljára... Ebből a szempontból értelmesnek látom a dolgot...

Előzmény: hirvike (44)
Törölt nick Creative Commons License 2000.02.24 0 0 46
Ariadné: "Egyszerűen csak arról van szó, hogy a nő alkatilag máshogy éli meg a kapcsolatait, mint a férfiak." Hmmm. "a nő". Na én még nem találkoztam vele. Pár száz vagy ezer nőnemű egyeddel igen, de ők meglehetőst különféle személyiséggel bírnak. Csakhogy példát is mondjak. Kedves nejem érzékletem szerint nőnemű, oszt mégsem úgy működik, mint a te fantom "a nő"-d.

"A legtöbb családban a nők az összetartó erők. Találtál kivételt? Az is engem erősít." Tudnék kivételt, de hát látom te olyan popperiánus vagy, aki szerint a falszifikáció verivikálja a teóriát (ezt tényleg így írta), szóval gáz vitakozni az önbizalmaddal.

"Csapnivalóan sematikus érvelés az, ha mártírként kijelenti egy pasi, hogy ő is szokott mosogatni." Szerintem meg csapnivaló az a logika aki azt írja, hogy "a nő" meg "vérében van" (emlékeztetőül: "a nő mellettetek (...) harmóniát és otthont teremt, vacsit főz, képet tesz a falra azért, hogy Géza hazaérve a munkából egy kicsit jobb kedvre derüljön. Ez vérében van, hiába dolgozik mint az állat.") Mellesleg nem vagyok mártír, mosogatni kifejezetten szeretek, meg főzni is, s nem vezetek otthon statisztikát, hogy50%-os arányban osztozunk-e a feladatokban. Mártír akkor lennék, ha csak egy szál kórót is kellene adnom bárkinek is nemi hovatartozása miatt. Mellesleg azon gondolkozz el, hogy meglehetősen erős párhuzam vonható a nőnapi szarakodás és az prostitúció között.

magyar tarka nagy barom, Lord_Oberon: igen, (39) és (41)-ben írtak korrektek.

Rh-

Latifa Creative Commons License 2000.02.24 0 0 45
Hááát... Nálunk a családban régi hagyomány, hogy az elsőszülött Zoltán. Így csak a családomban van belőlük három, és még nem is számoltam az ismeretségi körömet.
Számomra ez fontosabb mint egy kötelezően előírt "megemlékezés".
Ne azért adjon nekem valaki virágot mert hagyomány!!!
hirvike Creative Commons License 2000.02.24 0 0 44
Nem mondom viharos errefelé a hangulat...

Ha már szó esett a férfi-nő különbségekről, hadd ajánljak egy érdekes olvasmányt:

Agyszex
Női agy - férfi ész

Szerzők:
Anne Moir & David Jessel
Gondolat Budapest,1992

A nőnappal kapcsolatos érzéseimet pedig legjobban a következő két idézet írja le:

Csokis2

Barmire hajlando vagyok koszonteni viraggal, vagy anelkul, de a nonaptol boldogult gyermekkorom ota a hideg futkos a hatamon. Nekem mindig arrol szol, hogy marcius 8-an kis csoki, kis virag, aznam apu elmosogat, a maradek 364-en meg le van szarva anyu jo magasrol. Egy no 365 napon no, tehat minden nap nonap. Na jo, ez igy persze eros, de valojaban ez kene, hogy a cel legyen. Akkor viszek viragot, amikor eszembe jut, hogy szeretem es hazafele veszek neki, akkor mosogatok el, amikor elobb erek haza, mint o, meg amikor latom, hogy faradtabb, mint en. Szerintem ennyi a nonap es semmi tobb.

Nick Grabowsky

Be kell vallanom, a nőnapot én sem szeretem. Talán mert nem lehet a fél világ egyszerre ünnepelt - ez "tömegtermelés", "kérek 36 csokor hóvirágot" - jó ez valakinek?. A személyes ünnepek a számomra kezelhetők.Olyan jó "csak úgy" ajándékot venni/csinálni/szerezni! Már csak azért is, mert így igazán meglepetés, hogy az illető azt sem tudja, hogy kapni fog. A megnevezett napú ünnepek (a névnap, születésnap is ilyen) kevésbé alkalmasak meglepetésre, ilyenkor inkább "ünnepbe öltöztetjük a szívünket". Engem nem zavar, ha valaki a közelemben nem reagál névnapomra, születésnapomra. Egyetlen belülről jövő igazi meglepetés is bőven "kárpótol" ezért.

Missy Creative Commons License 2000.02.24 0 0 43
Ariadné,
egyetértek, és örülök, hogy én nem ilyen bizonytalan-kedvetlen pasast fogtam ki, mint ezek itt, bár nem tudom, mi a nőnapról a véleménye, de valszeg nem ilyen a hozzáállása...nekem egyébként az az érzésem, hogy itt nem is arról van szó, hogy nőnap vagy nem nőnap, hanem arról, hogy tisztelem vagy nem tisztelem, és ha bármelyik nap lehet ünnep ha valakik kedvelik, szeretik, becsülik egymást, akkor ez pl miért ne legyen? ha én szeretek valakit minden alkalmat megragadok arra, hogy kimutassam, bármilyen napra esik is, mert szerintem tökmindegy, és nem ágálok, hogy mi a francnak egy ilyen..
Előzmény: Ariadné (42)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!