Keresés

Részletes keresés

hobo-bobo Creative Commons License 2017.05.18 -10 3 62652

 "Nem, én otthon vagyok az erdőben. Azért, mert én otthon érzem magam. Te viszont biztos nem vagy otthon az erdőben, mert aki igazán otthon érzi magát ott, az nem fogalmaz meg ilyet egy másik emberrel szemben."

 

Zseniális mondatok, a vitától függetlenül. 

 

Előzmény: Smith W. (62645)
hobo-bobo Creative Commons License 2017.05.18 -10 5 62651

Na, ez a hozzászólás már igen! :-)

Van benne spiritusz, humor, és el is gondolkoztam azon amit mondtál. 

Igen, így már nyilvánvalóan árnyaltabb a kép.

 

No, de azért 110x9... hova kell mennem? :-))))

 

Előzmény: garass (62649)
hadidoki Creative Commons License 2017.05.18 0 2 62650

Köszönöm, ezek szerint nyitott kapukat döngetek!

Előzmény: garass (62647)
garass Creative Commons License 2017.05.18 -4 10 62649

Megint Te kerülsz terítékre. Nálam lehet jelentkezni jelzésfestésre. Bár nem vagy egy Leonardo da Vinci, de majd néhány kilométer után majd bele jössz. Még vizsgáznod sem kell. Én leszek a pályázó, persze a munkaadó és az ellenőr is. A fizetségben is jól jársz, átlagban napi 3 km teljesítéssel számolhatsz, bruttó teljes fizetségben. Persze, ha rád jön az eső, akkor aznap nem keresel semmit. Tovább. ha viszont újra kell festened, akkor az már benne van az alapdíjban. Persze a járulékos költségei is (ismételt utazás, szállás, festék, engedély stb.) Egy kellemes zempléni munkahét végén majd lehet, negatív mérleggel utazhatsz haza. De ne csüggedj, néhány hét átlaga már lehet plusszos is, van még vagy 110km, ami ha akarod Rád vár.

És most én kérdezek vissza a Te szavaiddal: Ugye hogy vannak körülmények, amik mindjárt árnyalják a képet?

Előzmény: hobo-bobo (62626)
HEV Creative Commons License 2017.05.18 -2 12 62648

Feleslegesen kihelyezett oszlop áthelyezése:

 

Volt ilyen szándékunk de az MTSZ illetékese elmondta, hogy nem lehet, mert koordinátával az összes nyilvántartásban van és amig a pályázat ellenőrzése megtörténhet addig nem lehet elvinni máshova. Nem tudom, hány év egy EU-s pályázat számonkérési ideje de nyilván elég sok.

 

Más:

Most kezdődnek az ez évi festések ha valaki valóban meg akarja mutatni, hogy mennyire tud festeni akkor erre lehet találni lehetőséget. Természetesen nem a festésre szerződött egyesületek fognak alkalmazkodni! 

 

A pályázati kiírás különben nyilvános bárki megnézheti és eddig is megnézhette.

http://mtsz.org/cikk/mtsz_jelzesfestes_palyazat_2017

 

Ami a személyeskedést illeti: nem kéne!

(Minden topicnak vannak fogadatlan hangadói és vannak akik a hivatalos oldalról  segítenek információhoz jutni amire esetenként úgy tűnik volt igény. Nem kellene ilyen gyorsan felejteni!)

 

 

garass Creative Commons License 2017.05.18 -4 10 62647

Szerintem a kis dolognak tűnő kontúros jelzések is az egységesség részét képezik. Ugyanakkor ha itt elnézőek, engedékenyek vagyunk, akkor az a nagyobb dolgokra is kihat.

Lám, tökéletes ide a felvetés a műemlékeink, kegyeleti objektumaink tekintetében. Ha ellátogatsz Sátoraljaújhely Kálváriájára, ott láthatod, hogy minden bástyáról leszürkéztettem az odabiggyesztett korábbi jelzéseket. Ugyanígy nem hagyom szó nélkül a más hasonló tereptárgy jelzéseit sem. 

De nem vagyunk egyformák, lám kicsit feljebb az Óbükki keresztre máris van engedmény. Pedig azt is le fogjuk vetetni, ahogy alkalom kerül rá. Ennél nem kell a helyszínt visszakérdeznem, mert adott. De a sörös dobozok sem ússzák meg, hobo-bobo hiába védi mindenáron a festőket. Legföljebb ott esetleg, vagy húsz kilométert még gyalogolniuk is kell, hogy ráakadjanak, ha már a védőangyaluk akadt.   

Én ezeknél nem tennék kivételt, végső megoldást. Ilyen helyekre tegyünk egy-egy oszlopot, ha már úgy is van egy csomó, ami fölösleges helyre került.

 

Előzmény: hadidoki (62634)
garass Creative Commons License 2017.05.18 -5 10 62646

Kezd kitárulni a kép. A régi időkben ezek nagy része nem is volt, vagy magunknak építettük, készítettük. Mégis sokkal szívesebben emlékszem vissza azokra az időkre. Ma a turista igényes, válogatós, kritikus. Épp ezért/se illik ide amikor azt írják többen, mindegy, milyen a jelzés, csak legyen. Ez nagyon nem illik a képbe. Ugyanakkor itt a fórumon is megy a válogatás a szálláshelyek, étkezdék, utazási módok stb. körében.

Ma épp egy olyan helyen jártam, ahol harminckét éve egy éjszakai verseny alkalmából sátortábort építettünk. Azóta nem jártam ott egyszer sem, most meg ott nosztalgiáztam a fűbe leheveredve az akkori sátorhelyem helyén.

Előzmény: Váratlan Vendég (62633)
Smith W. Creative Commons License 2017.05.18 -9 7 62645

A megjegyzéseidből arra lehet következtetni, hogy nem érted vagy nem akarod érteni, amit mondok, esetleg nem megy a szövegértelmezés.

 

Valamennyire tájékozott vagyok a témában, mert érdekel és érint is. Elvégre az erdőt járom. Volt szerencsém jelzésfestő-útmutatót olvasni, beszélgetni jelzésfestőkkel is (megjegyzem, eddig minden alkalommal megköszöntem a munkájukat, még akkor is, ha csak futólag találkoztam velük).

A kormány által elköltött jelentős összegeket nem a turista társadalom kapja, az csak egy kis szelet. Ennyire nem lehetsz naiv.  Ez nem erről szól. Lásd a táblákat vagy az útjelző köveket.

Véleményem szerint, ha valamire érdemes odafigyelni jelzés szinten, akkor az a kéktúra (Kék Kör). Ezzel az úttal sok olyan ember is találkozik, aki egyébként nem feltétlenül túrázik másutt.

 

A józan ész is azt diktálná, hogy minden tájegységet, hegységet azok újítsanak fel, akik ismerik, akik ott laknak, és ezért ne több száz kilométerről utazzanak mások oda. Sok évvel (évtizeddel) ezelőtt magától értetődő volt, hogy az adott hely jelzéseit az ottani egyesületek, megyei szövetségek tartják karban.

Bármily meglepő, vannak helyek, ahol nem járok gyakran, esetleg mostanság járok először. Ettől függetlenül (vagy talán pont ezért) van véleményem arról, hogy milyen jelzéseket láttam, illetve nem láttam. Megnyugtatlak, jól tájékozódom, jó néhány olyan hely van, ahol jelzés vagy térkép nélkül is eltalálok. De ezt neked gondolom nem kell mondanom, mert te ugye jelzés nélkül is odatalálsz a kívánt helyekre. Mindenhol. (Mindenhol?)

 

Senki nem mondta, hogy legyen tartós jelzés a sörösdoboz, és nem is harcolt értük senki foggal-körömmel. De ez annál jobb, mintha egyáltalán nem lenne jelzés. Ezt nehéz megérteni?

Én annyit mondtam, hogy annyit várok el, hogy legyen jelzés. Neked már az is baj, hogy a szegély rusztikus. Akkor most ki szapulja a jelzésfestőket?

Megnyugtatlak, nem vártam el, hogy jól követhető legyen pl. a piros jelzés a Cserehátban Szanticska környékén. Nem is volt az, de nem baj, mert számítottam rá, van térkép, tájoló, de utóbbira nem is volt szükség. De az talán nem baj, ha elvárjuk, hogy az OKT jól követhető legyen, de legalábbis nem legyen megtévesztő jelzés (tábla). Főleg úgy, hogy az én adómat (is) költik az egészre.

 

"Az erdészek jelzéseit nem érdemes kritizálni."

Az összefirkálás szót idézőjelbe tettem, szmájli is volt utána, szerintem egyértelmű volt, de úgy látszik nem teljesen. Lelked rajta. Évtizedek óta járom az erdőt, ezeket a jelzéseket is ismerem, kritikát inkább talán neked kellene megfogalmaznod, saját magaddal szemben.

 

"[...] Te csak vendég vagy az erdőben [...]"

Nem, én otthon vagyok az erdőben. Azért, mert én otthon érzem magam. Te viszont biztos nem vagy otthon az erdőben, mert aki igazán otthon érzi magát ott, az nem fogalmaz meg ilyet egy másik emberrel szemben.

 

Még egy dolog. Tudom, néha nehéz elfogadni, hogy másoknak más a véleményük, másképpen látják a dolgokat. Pedig van ilyen.

Előzmény: garass (62620)
garass Creative Commons License 2017.05.18 -4 10 62644

Mindkét pontoddal egyet értek. De hidd el, a szalag, a sörös doboz, a flakon és hasonlók ugyanúgy szemét.

Előzmény: Torgyi1 (62627)
csg65 Creative Commons License 2017.05.18 0 1 62643

Bocsánat, hogy a csapos is közbeszól, de valóban elég macerás és lassú munka a tisztességes jelzésfestés. Miután sok utazással is jár, ezért nem elhanyagolható az útiköltség része. Ha végre ennyire sok anyagi forrás jut most a felújításokra, igazán elvárható a minőségi munka, mert sajnos gányolt új jelzést már én is láttam (a három csík egyszerre lett felkenve és össze se értek, nehogy összekeveredjenek a színek, meg az oldaluk sem volt egyenes, hiszen nem láttak az ecsetek sablont). És mennyi le ne szürkített régi maradt kint! Ezért szerintem helyes, hogy az átvétel előtt le is ellenőrzik ma már a munka minőségét és teljességét.

 

A táblák és oszlopok ügye az meg egy másik történet, bár kíváncsi lennék rá, hogy miért van annyi csupasz jelzésalapos oszlop szerte az országban. Később kerültek ki, mint ahogy jelzésfelújítás megtörtént?

Előzmény: garass (62640)
hobo-bobo Creative Commons License 2017.05.18 -13 3 62642

Te most éppen miről is szeretnél beszélni? De komolyan. 

Mert ez nettó mellébeszélés ám, a javából (bár már nem először)

A pénzt hagyjuk, mert csak ront a dolgon.

 

Azt is mondtam hogy maximális respect az erdészek munkájának, ( nem figyeltél) de nem kis pénz van a fában, bőven van haszon a rendszerben, amely most, hogy kidőlt még plusz pár tízezer köbméter nem lett kevesebb.

Ennek az égvilágon semmi köze ahhoz hogy én hogy jártam a múltkor a Vöröskőnél. (és nem Lillán, ha figyeltél volna) 

Le a kalappal a munka előtt amit végeznek, de nem kell úgy beállítani hogy szívességből teszik amit tesznek.

Egyébként most miért is jössz ezzel? Nem ezt hívják személyeskedésnek, ha már elfogytak az érvek? 

 

De tudod mit?

Így tényleg nehéz még beszélgetni is hogy csak a magadét mondod és óriási tárgyi tévedéseket is beleszősz a mondanivalódba, továbbá nettó mellébeszélés amit csinálsz.

Azt már megtudhattuk máskor is egyik tökéletesen téves dörgedelmedből hogy a kéktúra sosem ment Méra felé viewArticle. Hú.

Azt is hogy egy emlékmű, amit  a térképek is ábrázolnak, és fotót is mutattam róla, nem is létezik.viewArticle

Jaj.

 

Azt is megtudhattuk tőled hogy mit hogy kell csinálni a Rám-szakadékban, pedig szerintem évtizedek óta nem járhattál arrafelé... csak osztottad az észt. (odaát)

 

Ez csak pár példa volt a sok-sok mellé-dumcsiból, mert nem jegyeztem meg mindet, csak azt hogy így nem lehet véleményt cserélni hogy teljesen másról beszélsz, és még csak nem is értelmezed amit a másik mond.

És rohadt magas lovon tanyázol. 

 

 

 

Előzmény: garass (62640)
garass Creative Commons License 2017.05.18 -4 9 62641

A fába szögelésbe és hasonlókban egyet értünk. De én nem csak mondom, teszek is érte. Az idén több bejelentésem is volt és lesz is a Nemzeti Parkok felé. Köztük közismert egyesületek is szerepelnek.

Előzmény: hobo-bobo (62623)
garass Creative Commons License 2017.05.18 -3 9 62640

Lám, lám, amikor ezt írtad, még ne tudtad, mennyi egy km jelzésfelújítás ára. Megállt benned az ütő. És ekkor már talán kellene, hogy érdekeljen, hogy ennyiért elvárható a tisztességes jelzés készítés. Nem doboz, nem flakon, hanem egy fára festett jelzés, amit nem csak úgy odahánytak, hanem külleme is van a hasznossága mellett. Nem Leonardo da Vinciről beszélünk , könyörgöm, hanem turistajelzésekről,  - ez ide tökéletes folytatás, pedig Te írtad.

"és az hogy rusztikus a széle...? Szerintem ez még senkinek nem jutott eszébe, rajtad kívül."

Ebben is tévedsz. A múlt évi jelzésekből 450 km nem lett elfogadva, ma is dolgoznak a javításukon. A hibák egy része épp a jelzések küllemét kifogásolta. Mert 9000 forintért már elvárható a szép küllem is.

Ami az erdészek munkájáról a véleménye, az nagyon meglep. Épp Te voltán igen szorult helyzetben a hókár kapcsán. Első kézből tapasztalhattad Lillafüred környékén is az erdőkárt. A megjegyzésed valahogy nincs szinkronba a saját szemeddel látottakkal. Túl hamar felejtesz, pedig ez a kár ugyancsak az erdészeké is, meg persze a miénk is. Nemrég értem haza, mert ma is az erdőkár felmérésén voltam. még mindig van olyan terület, ahová az erdészet még nem jutott ki, egy hónap után. Milliószámra fekszenek a fák az erdőben és érdekes az elmúlt napokban egyetlen emberrel nem találkoztam, egyedül jártam a területen, mert le van kötve mindenki. Úgyhogy gondolkodj el azon, amit láttál és amit írtál. Én a helyedbe vissza vonnám a félre sikerült kis történetedet. 

Előzmény: hobo-bobo (62622)
hobo-bobo Creative Commons License 2017.05.18 -10 3 62639

Ez mekkora szöveg! 

De tök igazad van. 

 

Más

Hadidoki, pontosan így gondolom én is, ugyanakkor ezt sajnos nem nagyon lehet tanulni, ez tapintat, jóérzés kérdése.

 

Néha úgy érzem hogy iszonyú öncélú egynémely jelzés, és sokat árt a turisták megítélésének is!

Elrettentő példaként nekem ezek jutnak eszembe:

 

 Szekszárd központja. iszonyú gáz. És van még belőle máshol is, épületeken, mintha a főutcán nem találná meg valaki a vasútállomást...

 

A hétvégi túránkon volt egy kereszt amely a kivételek közé esett, szó szerint 500 méteres körzetben semmi sem volt, a jelzés festése itt talán rendben van.

 

Ugyanakkor én nem szürkéztem volna az alsót, sőt lehet hozzá sem kellett volna nyúlni, de ugye a szabályozás...

Egy szürke és egy kék lett így a patinás, 1937-ben, a közelgő Szent-István évre állított kereszten:

 

 

 

Előzmény: Váratlan Vendég (62633)
Torgyi1 Creative Commons License 2017.05.18 -2 3 62638

"Ezért senkitől nem kaptunk köszönetet, csak kritikát."

Az értelmes kritika szinte egyet jelent a köszönettel. Ki az aki nem örülne az megújult jelzéseknek? A felújítást "menet közben" az Alföldi Kéktúrán láttam, Sükösd környékén. Nagy lett hirtelen a változás, addig csak sejteni lehetett, hogy valószínűleg jó úton haladunk, a felfestés után szinte 20 méterenként volt egy jel. Ez vicces volt, de nem sok szóra érdemes, csak annyira, hogy végre történik valami. Viszont aztán jöttek szembe a sárga táblák, amelyek nem létező, a Kéken nem található célt jelöltek meg, akkor már talán jogos volt a kritika.

A becsmérlést, a jó szándék visszautasítását nem tekintem kritikának, és nem tartom viccesnek, ha valaki az értelmetlen sárga táblákat megjegyzéseivel rongálja. Bízom benne, hogy ez a táblarendszer csak egy kezdeti betegség (bár elég súlyos...).

Előzmény: garass (62620)
korbela Creative Commons License 2017.05.18 -8 6 62637

"Hogy Te nem érted azokat, az rád nézve lehetne kritika, ha már az erdőt járod. De Te csak vendég vagy az erdőben, és hogy ezt megtehesd, sokan dolgoznak érted, helyetted. Azon vagyunk, hogy jól érezd ott magad, de ennek feltételei, szabályzói, költségei, és időigénye is van, többek között. "

Honnan veszi magának valaki a bátorságot, hogy ilyen fensőbbségesen beszéljen másokkal?

 

Előzmény: garass (62620)
Váratlan Vendég Creative Commons License 2017.05.18 -1 6 62636

Vagy Mátraverebély előtt a kis réten magyányosan álló százéves sírkőre való festés... 

Előzmény: hadidoki (62634)
olahtamas Creative Commons License 2017.05.18 -1 2 62635

Attól függ, hogy ki kapja el!

Ugyebár a 2009. évi XXXVII. törvény 37. § (4) bekezdés szerinti turistautakat lehet a 93. § (1) c) pontja szerint fenntartani.

Mivel viszont a 153/2009. (XI. 13.) FVM rendeletben szabályozott módon, a 3/E. § (7) Az erdőről, az erdő védelméről és az erdőgazdálkodásról szóló 2009. évi XXXVII. törvény (a továbbiakban: Evt.) 93. § (1) bekezdés b) pontja szerint kijelölt turistaútvonal 20/A. § (4) bekezdés szerinti adatait az erdőgazdálkodó a létesítést követő 30 napon belül köteles bejelenteni az erdészeti hatóságnak.
Így tehát nekük ezzel feladatuk volna, így nem könnyű rábeszélni őket, hogy valahol legyen turistaút.
Lásd a hivatalosan és törvényesen létező, nyomvonalas közjóléti berendezéseket a http://erdoterkep.nebih.gov.hu/ honlapon...
Szóval elég törvénytelen állapotok uralkodnak jelenleg, így ha a törvény feljogosított őre kap el, nem árt, ha fel tudod mutatni a megfelelő engedélyeket.

 

 

Előzmény: Mr Long (62630)
hadidoki Creative Commons License 2017.05.18 -1 12 62634

Kedves jelzésfestők!

Tisztelettel tartozom felétek, hisz valóban nem lényegtelen a kihelyezett festések egységessége, megjelenése. De talán túlzás a jelzés szélének rusztikusságát kifogásolni, amikor sokkal lényegesebb gondok is vannak még. 

Nekem régóta vesszőparipám a műemlékekre, kápolnák falára, keresztekre történő festés. Ha már szabályok betartásánál tartunk, ezt a szabályt is be kéne tartatni. Ha jól tudom csak végső megoldásként szabadna ezekre festeni, az elemi emberi tapintatról már nem is beszélve. Még Rockenbauer Pál  is megjegyezte egyik epizódjában, hogy talán lehetett volna annyi tapintat az akkori festőkben, hogy nem a keresztre festik a jelzést. (Bati-kereszt)

És a maiakban van? De ha nincs is, legalább a szabályokat tartsák be, s ha már ezeken túl vagyunk, akár a rusztikusságra is lehet majd figyelni.  

Előzmény: garass (62615)
Váratlan Vendég Creative Commons License 2017.05.18 -1 8 62633

Dobozok, oszlopok, átfestések, táblák, kilátók minden dombtetőn, sokszor úgy érzem valahol mindez már leginkább csak egy erőszakos nyomhagyás... De ez csak egy naiv vélemény...

Güsziológus Creative Commons License 2017.05.18 -9 2 62632

Turistautak Magyarországon

Tápió-vidék

 

Sok éve rendezik meg a Kincsem ttúrát, egyik évben még térképet is árultak.

Sok érdekesség volt a térképen, mint később kiderült, a turistautak egy része csak tervezett volt.

 

2016-ban felújították a ttúra "oda" útvonalát (Tápiószele - Tápióbicske közötti zöld sáv). Ez rendben lévőnek tűnik.

Pár hete busszal jártam Tápióbicske környékén, és észrevettem S- jeleket.

Erre alapozva reméltem, a visszaút (Tápióbicske - Tápiószentmárton közötti sárga sáv) sem maradt el.

 

A térkép részletet már közzé tettem:

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=143871641&t=9012640

 

A hely, ahol a jeleket láttam, a térkép bal felső sarkában a buszmegálló (Külső Sági út).

Nemrég kiderült, csak az egyik irányban vannak jelek, azon a részen, melyet a térkép-részlet szemléltet. Ezek se festett jelek, leginkább szögeltek, de kétségtelen tény, vannak jelek.

Tápiószentmárton határáig, addig, ahol a TUHU térképén a jelzett út dél felé fordul. Ennyi.

Hogy mi a helyzet a folytatással, azt nem tudom.

 

Van tehát kb. 6 kilométer jelzett szakasz egy "helyi" térképen "létező" sárga sáv jelzésű útvonalból, se "eleje", se "vége".

Sokkal nem lettem okosabb, de tapostam egy kis homokot.

 

Mivel a nem létező útvonalak megszüntetése (virtuális "szürkítése") nem a leghálásabb feladat, nem hiszem, hogy a közeljövőben azért utazok arrafelé, hogy megnézzem, vannak-e jelek.

Ha valaki tud valamit az útvonalról, ne kíméljen!

 

Van tehát egy újabb bizonytalannak minősített fürt.

Elvben van az útvonalnak kiágazó útvonala (S3), de az már egy másik "történet".

efemm Creative Commons License 2017.05.18 -1 8 62631

Továbbá egy hatékony csapat legalább 3, de inkább 4 fős; előkészítés - alapozás, visszafelé fedő zománc, másnap/harmadnap szín és javítás. Egy nap kb. 3-4km-t lehet lejárni, ezt leosztva a résztvevők számával, hozzáadva az anyagköltséget, az utazási költségeket, beszámítva az utazási idő - nem ebből fogsz meggazdagodni.

Előzmény: jzp2107 (62629)
Mr Long Creative Commons License 2017.05.18 -9 3 62630

"el kell végezni egy tanfolyamot"

Ha valaki áldozna erre és csak úgy vesz egy (na jó kettő, mert nem csak fehér kell) vödör festéket és célirányosan újrafest útvonalakat az erdőben önszorgalomból, azt ott helyben lelövik, vagy megveregetik a vállát, esetleg valahol a kettő közt?

Előzmény: olahtamas (62628)
jzp2107 Creative Commons License 2017.05.18 -1 8 62629

ebben gondolom benne van az anyagköltség meg utazás meg minden

nehogy végén szavadon fogjanak! :-)

Előzmény: hobo-bobo (62626)
olahtamas Creative Commons License 2017.05.18 -1 8 62628

Látod, és sokan ezt még keveslik is!

A 9000 Ft-ban minden benne van, tehát az adminisztrációtól(engedélyek ellenőrzése, pályázat, egyeztetések, stb...), a festékvásárláson keresztül a teljesítésigazolással átvett utakra való számlaadásig!

Ha festeni szeretnél, arra is van mód, el kell végezni egy tanfolyamot, aztán már pályázhatsz is egy-egy szakaszra, természetesen a megyei szövetséggel egyeztetett útvonalon.

 

Előzmény: hobo-bobo (62626)
Torgyi1 Creative Commons License 2017.05.18 -1 8 62627

1. Jobb, ha van jelzés, mintha nem volna.

2. Erdőbe, természetbe számomra zavaró a műanyag. Talán inkább egy fa tábla volna elfogadhatóbb.

Minden esetre, jó hogy valami van. Néhány éve az volt a kellemetlen, amikor hiányoztak. Akkor jól esett, ha valaki az előttünk járók közül egy kék műanyag szalagot kötött a bokorra (az még inkább szemét).

hobo-bobo Creative Commons License 2017.05.18 -10 2 62626

9000/km? :-O

Basszus, hol lehet jelentkezni festeni ???

 

Ennyit nem keres a népek 80%-a!

 

 

Előzmény: olahtamas (62625)
olahtamas Creative Commons License 2017.05.18 -1 8 62625

OFF

Pedig megpróbáltam nem belemenni a vitába, de az alábbi mondatod:

"Szerintem ez még senkinek nem jutott eszébe, rajtad kívül."

Még talán nem lett kitárgyalva abból a szemszögből megvilágítva, hogy akik a jelzésfestésért 9000 Ft-ot kapnak kilométerenként, azokra vonatkozik leginkább a kritérium!

Ugyanis, sokan meg szépen festenek, és joggal mondhatják (és vannak akik mondják is), hogy ugyan azért a pénzért más meg csak "pacsmagol".

Ha kifizetsz egy autóért 4 millió forintot, akkor te neked sem lesz mindegy, hogy Suzukit, vagy Volvót kapsz érte, hiába mindkettőnek 4 kereke van, és elvisz A-ból B-be...

ON

 

Előzmény: hobo-bobo (62622)
Güsziológus Creative Commons License 2017.05.18 -9 1 62624

Most már tudom:-)

Előzmény: jzp2107 (62604)
hobo-bobo Creative Commons License 2017.05.18 -10 1 62623

Mutatok azért olyan jelzést, amiért én is dorgálnék, mert facsemetébe vertek szögeket, hatosával:

 

Úrkút mellett. Na, ez már gáz, valóban. 

Előzmény: garass (62621)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!