Keresés

Részletes keresés

johngotti Creative Commons License 2013.02.07 0 0 7531

20 :P

Előzmény: Törölt nick (7526)
johngotti Creative Commons License 2013.02.07 0 0 7530

jó gondolatmenet sztem is ilyesmi lehetett..

Előzmény: Gice (7525)
johngotti Creative Commons License 2013.02.07 0 0 7529

háát az h van benned bűnözői hajlam sztem nem túl szerencsés ne haragudj..:D A gengsztervilág vonz engem is de inkább csak irodalmilag. És bizony az ilyen életnek vagy börtön vagy korai halál a vége. Am. is egy élete van mindenkinek sztem nem érdemes elbaszni ilyenért. 

 

Előzmény: Törölt nick (7524)
johngotti Creative Commons License 2013.02.07 0 0 7528

na jó inkább én is csak azt mondanám h Bobby nekem is kakukktojás volt. De am sztem am is ez a "jófiú karakter jobban is passzolt hozzá bár lehet ezcsak azért tűnik így mert kb egy rész kivételével szelídnek ábrázolták.
Adrianát én is eléggé sajnáltam jól elbánt vele az a mocsok FBI. Mondjuk én Pussyt is nagyon sajnáltam, sajnálom, h kiírták a sorozatból :(
Továbbá J.T vel is elég köcsög volt Chris. Örülhetett volna h egy barátság alakul ki kettejük közt, de így őt is elvesztette mint barátot mert fasz volt
Patsyt azt én is bírtam:D legjobban a régebbi szinkronjával (3-4. évad).  

Előzmény: convar (7522)
convar Creative Commons License 2013.02.07 0 0 7527

Tökjók ezek a képek:

 

 

Az utolsó vacsora Maffiózókra konvertálva:

 

 

http://3.bp.blogspot.com/-OwgLOWrPxh8/T5GF1ZgONDI/AAAAAAAADyA/qGl3eopZ3R0/s1600/The_Sopranos_Widescreen_312200522814PM122.jpg

 

***

 

 

 

http://laatutaustat.com/taustat/var/albums/TV/Sopranos/Sopranos_%5B1680x1050%5D_3.jpg

 

***

 

 

Látszik hogy egyeseken nem kellett sokat dolgozni a stylistoknak hogy a sorozatbeli formájukat hozzák, akár az utcáról bejővel egyből lehetett volna forgatni velük. De azért akadnak kivételek, a legmarkánsabb példa sztem Steve Van Zandt (Silvio Dante), akit am civilben talán még soha nem láttam fejkendő nélkül :)

 

 

http://www.vanityfair.com/hollywood/2012/04/sopranos-exclusive-slideshow/jcr:content/par/cn_contentwell/par-main/cn_slideshow/item0.rendition.slideshowWideHorizontal.sopranos-ss01.jpg

 

***

 

 

 

http://www.vanityfair.com/hollywood/2012/04/sopranos-exclusive-slideshow/jcr:content/par/cn_contentwell/par-main/cn_slideshow/item1.rendition.slideshowWideVertical.sopranos-ss02.jpg

 

 

:)))

 

 

 

Gice Creative Commons License 2013.02.06 0 0 7525

szerintem ott az volt, hogy Tony nem akarta nyíltan felvállalni (no meg akár attól is félhetett, hogy lehallgató van Johnon), de ettől még ínyére volt a dolog

és a lényeg így az, hogy tudta, hogy John sem bánná, viszont ha történik valami Carmine-nal, ő ugye egyértelműen kijelentette előre, hogy nem ő volt az

Előzmény: johngotti (7520)
convar Creative Commons License 2013.02.06 0 0 7523

Lehet hogy úgy ítélték meg hogy a másik esetben túl nagy lenne a visszaesés veszélye :)

 

Am nemtom, igazából ilyen részletekról való eszmecserékhez már nem ártana újranéznem a sorozatot...

Előzmény: johngotti (7521)
convar Creative Commons License 2013.02.06 0 0 7522

"Bobby nekem sajnos sosem volt túl szimpi de talán azért mert "túl jó" volt"

 

Na ilyet se hallottam még, hogy ez is probléma vkinek :)

 

De jól van, értem én.

 

 

Ez egyébként egy érdekes jelenség az ilyen jellegű sorozatoknál, filmeknél hogy a néző azokkal szimpatizál, azoknak szurkol akiket a való életben valszeg megvet, vagy legalábbis elítél (szerencsés esetben, remélem nálad is erről van szó ;) ). Ez persze elsősorban az alkotóknak, jelen esetben Chasenek köszönhető, többek közt olyan pofonegyszerű dolgoknak is köszönhetően pl. hogy az elvileg "jó" oldal még a rosszfiúknál is rosszabbnak. És ez alól tehát a Maffiózók sem kivétel, elég csak az FBI ábrázolására gondolni. Az ő módszereik is u.olyan piszkosak mint a másik oldalé, vagy ha lehet még érzéketlenebbek azokkal az érintettekkel, akik "két tűz közé kerülnek". Jó példa erre az amit Adrianával műveltek. Néha a gyomrom kifordult attól ahogy a lánnyal bántak (igaz, aztán Tonyék sem voltak sokkal megértőbbek :) :S ).

 

De, ettől függetlenül én Tonyékkal sem tudtam soha, egy percig sem azonosulni, merthát mégiscsak bűnözők, ezen nincs mit szépíteni *** . És így megkedvelni sem, én magát a sorozatot, a történetet, a produkciót szerettem, a szereplőket már nem feltétlen, sőt... Persze mint anno írtam azért köztük is voltak átmenetek, a főszereplő, Tony pl. kétségtelen hogy nem egy velejéig romlott vadállat, annál jóval összetettebb személyiség. Meg a maga módján pl. Sil is "jó arc" volt, Jun bácsiról nem is beszélve (ez is mekkora volt: http://www.youtube.com/watch?v=La-nRTkSmPI :DDD ) De akkor is...

 

Az egy más kérdés hogy az eggyel fentebbi okok miatt az FBIt is elítéltem.

 

Meg az is egy másik kérdés hogy én pl. Pauliet idővel külön, kifejezetten megutáltam, és itt nem a jófiú-rosszfiú dologról van szó, hanem mert egy igazi f.szkalap volt - pl. a Barreni erdős balhé is miatta volt.

 

Nameg Patsy Parisi volt még1 olyan arc aki még nem tudtam hova tenni. Ill. dehogynem: egy igazi pszihopata volt ő is :D Emlékeztek amikor és ahogy befenyegeti Gloriát hogy mi lesz akkor ha még1x zaklatja Tonyt? Hát ott én is majdnem megijedtem :D

 

 

*** Am ha jól belegondolunk hogy hány "tisztes állampolgár" van a sorozatban (most szintén szorítkozzunk a főbb szereplőkre), sztem egy kézen meg lehetne számolni. Melfi pl. biztos, meg még Artie és felesége, de ami már érdekesebb kérdés, hogy mi van a gyerekekkel, feleségekkel, barátnőkkel, rokonokkal stb.

 

Nálam, az én ítéletemben ők is mindannyian sárosak, hiszen tudták (már akik) mivel foglalkozik Tony, Christopher, Pussy, Sil, stb. Így pl. sztem Meadow és AJ is bűnös, Carmela meg aztán végképp. Bár más szempontból meg érthető, hiszen mégis csak a szeretteinkről van szó, apámról/férjemről arról nem is beszélve hogy az olaszoknál am is erős a családi kötelék, az összetartás. Szal lehet hogy túl szigorú vagyok, elismerem, hiszen én még nem voltam ilyen helyzetben így azt sem tudhatom hogy én hogy kezelném mindezt, ill. meddig mennék el a struccpolitikában.

 

Tényleg egyébként, jogi értelemben Carmela és/vagy a gyerekek, vagy akár Janice vádolható lenne bűnrészességgel? Van itt egy jogász? :)

Előzmény: johngotti (7520)
johngotti Creative Commons License 2013.02.06 0 0 7521

meg azt sem értem h Junior miért van az 5. évadban is házi őrizetben mikor a 4. évad végén ejtették ellene az összes vádat?!

johngotti Creative Commons License 2013.02.05 0 0 7520

jaja jól mondod.  Bobby nekem sajnos sosem volt túl szimpi de talán azért mert "túl jó" volt. De annyira nem is állt neki jól a maffiózó szerep nem tom. Mindenesetre azért sajnáltam mikor kinyírták a végén.
Faragó András hangja tényleg jobban passzolt hozzá, így hosszabb távon abszolút jobb volt. Kerekes Jószef hangja sem volt gáz, viccesebbé tette a karaktert. De hosszabb távon jobban passzolt Faragó András hangja.
Amúgy ma fejeztem be a 4. évadot és még mindig nem értem h az utolsó részben ugye John és Tony szövtkezni akartak h megölik Carminét. Tony rögtön nemet mondd, de aztán az utána levő jelenetben mondja Christophernek h "kivonjuk a forgalomból Carmine Lupertazzit." akkor most hirtelen csak rábólintott?:D Aztán John hívja Tonyt h "carmine beadta a derekát" tehát John leakarja fújni. Ebből a hívásból ítélve. Pedig amúgy nem akarja.  tehát ezt nem nagyon tudtam követni :D persze a lényeget értem h Tony cserbenhagyja Johntmert fél a kockázattól.

Előzmény: convar (7519)
convar Creative Commons License 2013.02.04 0 0 7519

Na igen. Tul.képpen érthető hogy Tony is miért volt olyan ellenséges vele utána. Még sokáig.

 

Bobby Baccalieri am sztem kissé kakukktojás volt a bandában. Mert ha Ralphi volt a legrosszabb közülük akkor u.ezen az alapon meg Bobby volt a legjobb, messze.

 

Tudod mire gondolok. A többieknek, legyen az Paulie, Sil vagy Christopher, bár élvezetüket nem lelték benne ha ölni kellett de problémát sem jelentett nekik, akit amikor kellett, zokszó nélkül megtették. Bármikor, ha a főnök vagy a saját érdekük megkívánta.

 

Erre Bobbyról meg ugye csak a 6. évadban derül ki hogy még nem is lőtt le senkit... egészen addig amíg Tony 1x nagyf.sz módon direkt meg nem kéri rá - bár ha úgy vesszük így is örülhetett Bobby hogy ennyivel megúszta, miután összebunyóztak.

 

Na de a lényeg, hogy az is hogy sikerült... egyáltalán nem is volt az ínyére... nameg maga az a kicsit esetlen, "szelíd mackó" habitusa (Junior is hogy leosztotta szegényt párx, de hogy tűrte :D) a modellvasútjaival, stb. szal vhogy nem is illett közéjük sztem.

 

 

Am arról a videóról jutott eszembe a szinkronja: nekem fura volt újra Kerekes Józseffel hallani, már nem is emlékeztem rá. Nekem Faragó Andrással égett be a tudatomba a magyar hangja, az egyébként is sokkal jobban passzolt a színészhez.

Előzmény: johngotti (7511)
johngotti Creative Commons License 2013.02.03 0 0 7518

ma voltam a media marktban itt 2990 ft továbbra is

Előzmény: johngotti (7516)
johngotti Creative Commons License 2013.02.03 0 0 7517

Jah! akkoriban még az internet is luxus volt sztem.. :D
jó is lett volna már akkor nyomon követni a maffiózókat. Én sajnos akkor kezdtem az egészet nézni mikor már régen vége lett a sorozatnak :( bár egyetlen előnye az volt, h nem kellett várni sohasem az újabb évadokra, feliratokra..

Előzmény: Törölt nick (7515)
johngotti Creative Commons License 2013.02.03 0 0 7516

kilencszááz ?:D  azthittem ezek sosem lesznek olcsóbbak mert h HBO .. jól levitték hirtelen 2ezer fttal. nálunk 2990 volt mindig is a media marktban. durva :D bár szerencsére nekem már van egy díszdobozos példányom ugyh még1x nem kell megvennem

Előzmény: Törölt nick (7512)
Törölt nick Creative Commons License 2013.02.02 0 0 7513

áááááá, a jövő héten elnézek ide a Soroksári útiba, hátha! :)

Előzmény: Törölt nick (7512)
johngotti Creative Commons License 2013.02.02 0 0 7511

jah ennél a bobby színrelépéses jelenetnél sokáig nem esett le h miért utálta meg Pussy is miért kérdezte h "mégtöbb bajt akarsz magadnak?" de aztán beugrott h ő is Juniorhoz tartozik és ugye az első évadban likvidálni akarták Tonyt

Előzmény: convar (7506)
johngotti Creative Commons License 2013.02.02 0 0 7510

jóó apai ösztön.. de akkor ő se járjon kaszinóba.... :D
jaja erre a "hülye izompacsirta" -sra én is emlékszem :D nagy jelenet volt. a gyerek elég szarul bírta bár nyilván észnél volt végül h nem üthet vissza

Előzmény: convar (7506)
convar Creative Commons License 2013.02.01 0 0 7508

Első videó, 6:13nál Silnek az a fejrázása. Tudta hogy baj lesz :D

Előzmény: convar (7506)
convar Creative Commons License 2013.02.01 0 0 7507

Na jó, de csak a karakter, a színész (feltételezem) nem ;)

Előzmény: Törölt nick (7495)
convar Creative Commons License 2013.02.01 0 0 7506

"mikor Jackiet elveri mert ő is kaszinóba volt"

 

Ezt úgy hívják hogy apai ösztön, ezért ezt teljesen el tudtam fogadni.

 

 

"vagy mikro Georgiet veri szét pusztán feszültsége levezetésére..."

 

Ezt már nem annyira, de... ***

 

Am nem is egyszer :D

 

 

 

Először 0:46tól, aztán 1:48tól, aztán 4:35től, és 5:50től.

 

Szegény táncoscsajok, azért képzelem ilyenkor nekik is milyen gondolatok járhattak a fejükben: "Biztos hogy itt kellene nekem dolgozni?" :D

 

Am nem azért hogy védjem Tonyt, de Gorgie tényleg egy tenyérbemászó alak volt és néha idegesítően s.gghülye. Az első szitunál sztem még én is nekimentem volna :DDD Oké, ez még nem menti fel Tonyt, dehát ilyen idegbeteg volt végig és ha ez vkinél ellenszenvvel is társult akkor annak jajj volt :D

 

 

Am Tonynak volt egy olyan bunyója is amikor előre megfontolt szándékkal csinálta. Erre is emlékeztek?

 

 

5:02nél az az elégedett fej... :D

 

 

Am hamár utálat, emlékeztek, eleinte Bobbyt is utálta (példa: http://youtu.be/K0OpvgL1crU bár őt ha jól emlékszem sosem verte meg), de aztán, gondolom annak is köszönhetően hogy sógorok lettek később egyre inkább elfogadta, sőt megkedvelte. A fordulópont talán a Barreni erdő volt.

 

 

 

*** Visszatérve az első videóra: volt egy másik Georgie bestof is de azért választottam ezt mert ebben bennevan az a jelenet is amikor Ralphi kiüti a szemét. 2:26tól, a lényeg pedig 3:23tól. Azért itt is látszik hogy mi a különbség egy idegbeteg és egy igazi vadállat között: Tony ha megruházta indulatból tette, míg Ralphie puszta szórakozásból, a hecc kedvéért... Ralphi egy igazi féreg volt.

Előzmény: johngotti (7494)
ANONYMOUS Creative Commons License 2013.01.31 0 0 7505

akkor még is csak rosszul emlékeztem:)

Előzmény: johngotti (7500)
Törölt nick Creative Commons License 2013.01.31 0 0 7504

Lehet, de kétségtelen, hogy ti férfiak sokkal jobban el vagytok kényeztetve, mint mi nők. :)

Azt hiszem az a lényeg, hogy olyan fazonok legyenek benne, akik akár a szomszédaim is lehetnének. 

Előzmény: johngotti (7501)
Törölt nick Creative Commons License 2013.01.31 0 0 7503

De hát Tony álszent, sőt az egész környezete álszent... Mikor lemeszeli őket egy zsaru a kocsiban, Carmela megszólal: miért nem a bűnözőket üldözik inkább?

Vagy mikor Carmela, Rosalie és Silvio felesége mélyen felháborodnak az olasz-amerikaiak nevében, egy maffiáról szóló előadást hallván, kikérik maguknak...

 

Rohadt jól vannak felépítve a karakterek ebben a sorozatban, nem is tudnék mondani hasonlót. 

Előzmény: johngotti (7499)
Törölt nick Creative Commons License 2013.01.31 0 0 7502

ennél az epizódnál végig azt vártam, hogy Tonynak elmesélje a történteket a doktornő. Olyan, mintha ott lenne a kezében a töltött fegyver, de nem használja.  Így a "hónap dolgozója" megúszta az erőszakot a töketlen igazságszolgáltatás miatt. 

Nem tudom, van-e ennek a történetnek jó megoldása?

Előzmény: johngotti (7500)
johngotti Creative Commons License 2013.01.31 0 0 7501

Ha külső alapján kell nézni nálam Jackie a legjobbképűbb.

Előzmény: Törölt nick (7495)
johngotti Creative Commons License 2013.01.31 0 0 7500

sajnos nem mutatták mi lett vele (tehát semmi, megúszta)
volt melfinek egy álma amiben egy kutya széttépi. de az sajnos csak álom volt

Előzmény: ANONYMOUS (7498)
johngotti Creative Commons License 2013.01.31 0 0 7499

igen végül is azért veri el + mert már egyszer figyelmeztette, hogy ne járjon ilyen helyekre. Előtte is találkoztak egy casinoban de akkor Tony csak szimplán mondta h "takarodj innen". Hát ne mtudom ha énsi ilyen helyekre járnék meg kurváznék nem lenne pofám álszenteskedni

Előzmény: Törölt nick (7496)
ANONYMOUS Creative Commons License 2013.01.30 0 0 7498

lehet rosszul emlékszem és keverem(rég láttam már),de mintha egy kukába került volna a melfi megeröszakoloja.

Előzmény: johngotti (7493)
Törölt nick Creative Commons License 2013.01.30 0 0 7496

Jackiet azért veri el mert casinoban volt? Nekem egy bár ugrik be, éppen egy kurva öltáncol rajta...

Nem tudom srácok, kinek van lánya közületek, de boldogult apám, örömmel megtette volna, ha ilyen körülmények között találkozik valamelyik férjjelöltemmel, az tuti. 

Sőt, van egy olyan érzésem, hogy egyes jelölteknek még kurváznia sem kellett volna. :)

 

 

Előzmény: johngotti (7494)
Törölt nick Creative Commons License 2013.01.30 0 0 7495

Nem a teljes hat évadon át tartom vonzónak Tonyt, a 3. évadban, mikor tényleg szerelmes lesz, mert az a mercis csaj igencsak elvarázsolta, na ott tényleg vonzó. Még a mozgása, tartása is megváltozik,  a szerelem jó hatással van az emberre. 

Annyi biztos, sokkal több jó csaj van a sorozatban, mint pasi. Sőt jó pasi szinte nincs is, Ralph számít annak saját közegében.

Hirtelen beugrott még Vito pasija, a szakács és önkéntes tűzoltó,  ő meg meleg. :)

Előzmény: johngotti (7488)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!