Keresés

Részletes keresés

Tiszta tudat Creative Commons License 2018.02.07 0 0 174125

 

Hizi, más utakon járunk. Nekem nincs vallásom, vagy hiedelmem mint ahogyan feltételezed.

Habár említettem az ellobbanást, de ez nem a hitem, megtörténik ha akar,....ha meg nem akar akkor nem, csak ennyit jelent.

 

Születni fájdalom, meghalni fájdalom,....nézz meg egy szülést, vagy a koházban egy haldoklót,....vagy kérdezz meg egy mágján égőt. Közte persze sok örömöm lehet, ahogyan volt is, meg lessz is.

 

Minden dukkha,...és ez nem a személyes kitalációm. Ezért törekszem, hogy újra meg újra ne történjen meg.

 

Magamon segítek ha felismerem hogyan keletkezik a szenvedés, és hogyan szűnik meg. Nem hiszem hogy bárki segíteni tudna ebben.

 

Nincs itt semmilyen magasztos eszme, amit követni kellene.

 

Szép dolog a szándékod hogy másokon segíteni akarsz, de ezt te el is hiszed hogy tudsz?

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: hizi (174123)
hizi Creative Commons License 2018.02.07 0 0 174124

Megjegyzések egy megjegyzésről:

 

"A fogalmak hamisak, a gondolat termékei, a vérünket szívják,....nyugalmat nem adnak, felkorbácsolják a vágyat,"

 

 A fogalmak nem hamisak olyanok amilyeneknek lettek teremtve. Minden ami teremtve lett tökéletesen olyan mint aminek szánták.  Mondok rá egy példát... matematika lenne rá egy jó példa  A teremtő a 0és az ő teremtett terméke az 1-2-3 stb....MINDEGYIK TÖKÉLETES DE MÁST JELENT....más dobozt más viszonyt ....nincsen benne hamisság csak ennyi. 

 

Ha viszont azt állítom hogy hamis akkor létrehoztam egy kettősséget mert nem értem azt amit jelent a viszonyt, és ez feszültséget megszabadulási vágyat gyűlöletet(a vérünket szívják) okoz.  Vagyis a nem tudás fájdalmat okozott. De nem a gondolat okozta hanem az amit én gondoltam róla. 

 

Hát remélem eléggé érthető  ez. 

hizi Creative Commons License 2018.02.07 0 0 174123

"Az öröm is lángban áll, a születés gyújtotta lángra. Van ennek egy magasztosabb célja, mint örömködni életeken át, meg aztán szenvedni, és ez az ellobbanás."

 

 MEGSZÜLETNI ÖRÖM....MEGHALNI ÖRÖM.......FELÉBREDNI Megvilágosodni..ÖRÖM..Segiteni másoknak felébredni ÖRÖM......ELLOBBANNI....nincsen semmilyen ÉRZET ebben.......az SEMLEGES..elhatározás kérdése......!

 

Irom....... talán meg érted, bár a mostani vallási hiedelmeiddel valszeg ellentétes......más lesz már ugy 10-20 év múlva....

(hit...hiedelem...ugyanaz a szótő....nem véletlenül )

 

A teremtés nem egy véletlen és értéktelen folyamat, és nem véletlenül kis idióták hozták létre....nem azért lett hogy az egyéniségek szenvedjenek....hanem azért hogy kiválasztódjanak a legértékesebbek...és ez sok végtelen sok szenvedéssel jár.......(az ocsút szétválaszd a búzától, az értéktelent az értékestöl.) ez történik mindenhol ebben az univerzumban, azok a kevés  értékes egyéniségek akik felébredtek örökké élnek......mert megtalálták a kijáratot...az értéktelenek meg eltűnnek örökre...a nem felébredett ... azt képzeli hogy ha felébrednek akkor az egyéniségük megszűnik....hát ez egy tévedés....nem szűnik meg (kivéve ha el akar lobbanni és a célja a megszünés nem az együttérzés teremtése vagy vmi más) viszont kristályosodik....tudatos  tökéletességekbe   emelkedik...hát ezért volt a sok szenvedés....nem véletlenül...végig kell csinálni akár tetszik neked akár nem, és egy nap még örömmel fog eltölteni hogy végig csináltad és segítettél másoknak is végig csinálni.....

 

 

 

Előzmény: Tiszta tudat (174116)
Amida Creative Commons License 2018.02.06 0 0 174122

  ...ez tetszik TiTu annyira tetszik, hogy csak hozzáfűzök valamit Ancsel Évától.

 

"A gyávaságot nem szeretem, de értem. A szervilizmust, vagyis a preventív gyávaságot, azt már megérteni sem vagyok hajlandó.Hányszor mondjuk el nagy tettekről vagy éppen gaztettekről, hogy sohase gondoltuk volna róla, vagyis arról, aki elkövette.Hát magunkról?Nem aki lángot ölel, nem az a bátor, hanem aki embert, egészen lassan égőt ölel – csak az a bátor.Annál teljesebb az ember, minél hiánytalanabbul szétosztja magát szüntelenül.Csak arról szoknánk le, hogy a „szép jövőről” akármit is mondjunk! Hiszen rettenetes dolgokra képesek érte az emberek.Az igazságnak árt, ha valaki a vérét ontja érte."

Előzmény: Tiszta tudat (174116)
Amida Creative Commons License 2018.02.06 0 0 174121

 

 

az értelem az ismereteink tárháza, a tudás maga ezen túl az értelem képes a választásra. Az értelem szabad. Szabadabb mit azt el tudnánk képzelni ... de neki sincs túl sok szabadságfoka, viszont ami anyagi(testi) mivoltunkat érinti feltételként vagyy ok és okság törvényeként az nem érinti az értelmet. Ezzel együtt vagy pont ezért képessége van neki a rálátás miatt, hogy eldöntse mikor nem cselekvés amiit választ.Persze ez súlyos felhatalmazás, mert ha kezelhetetlen számára a test és a romlásba halad, akkor megvállhat tőle ... ez azonban túl ritkán fordul elő, mert az értelem a legutosó humánum hordozója bennünk. Mindezek ellenére az öngyilkosok és "véletlen" vagy vétlennek tűnő áldozatai lehetnek ... saját szférájában. Vagyis  lehet tudatos büntetés vagy olyan ami nem tudatosodik. Az értelem képes az objektivitásra, akkor is ha ez az ember cselekedeteiben nem tűnik fel. Akkor viszi a nem-cselekvés állapotába az embert. Az elme még sehol sincs ugrál mint a félőrült az öt érzék rabjaként. Azt persze tudom, hogy az elméről sok dolgot gonsolnak, de én így gondolok rá.

 

Tudod miért?

"Patandzsali úgy döntött, hogy Jóga-szútráiban a jógafilozófia és -gyakorlat központi témájának az elme és a tudat – mind sikeres, mind kudarcra ítélt – működését teszi meg. A jógi nézőpontjából a gyakorlat és a filozófia elválaszthatatlan egymástól. Patandzsali első szútrája azt mondja: „Most be fogom mutatni az erkölcsös viselkedés fegyelmi szabályait, ami a jóga.” Más szavakkal a jóga olyasvalami, amit teszünk. Mit tegyünk hát? A második szútra elmondja: „A jóga a tudatunkat zavaró elmemozgások és -hullámzások elcsendesítésének folyamata.” Minden, amit a jógában teszünk, ennek a roppant nehéz feladatnak a teljesítéséhez kapcsolódik. Ha elérjük, állítja Patandzsali, a jóga célját és gyümölcsét is elérjük."

http://filosz.hu/az-emberi-tudat-mukodese-reszlet-b-k-s-iyengar/

(ezt azért lehet kritikusan kezelni ,,, ahogy az aranyművas is teszi a nyers arannyal)

 

 

most erre azért térek ki, mert a jóga és filozófiája duális. Továbbá duális a számkhja filozófia és az Upanisadok. A buddhizmus viszont advaita. Mindettől függetlenül a helyzet az, hogy az individuációs élmények megélésén át kell esni az embernek ha érett állapotára vágyik.

Ezt világos, hogy a Buddha hét éven át követte, amig az aszkéták között élt. Enélkül nem tudta volni maghatározni miről kell tanítania. Enélkül mi nem tudnánk, hogy mit kell tanulnunk, hogy megismerjük mit kell elvetnünk és hogy életünk szövetének elvarratlan szálait lenyeshessük.

Ez pedig a figyelmen kívül nem hagyható ok arra, hogy ezt a három művet ismerjük.

Most akkor egy láncott látunk: jóga-upanisadok-tantra-filozófia-szutra-dhammapada-madhjamika-jógacsára-életfilozófia-bölcsesség-önvaló.(ez nem kronológikus sor, hanem az egymásutániság, ahogy én elkövettem)

Aki letér az útról, nem bukik el ... a körnek sem kezdete sem vége nincsen és akár egy pillanat is lehet, mert időtlen.

 

Tehát a konkluzió röviden: "Mások szavai nem befolyásolnak. A vámpírok éhendöglenek."

 

Előzmény: Tiszta tudat (174117)
Amida Creative Commons License 2018.02.06 0 0 174120

azt írtad a természetben a legerősebb a szétválasztottság érzése ... akkor gondolkodjunk ezen:

 

"S valami furcsa módon

nyitott szemmel érzem,

hogy testként folytatódom

a külsõ világban -

nem a fûben, a fákban, hanem az egészben."

a Tan vonatkozásában csak a tudat és a tudatban zajló események a mértékadók.

A gondolkodásnak többnyire oka van, mint meinden történésnek, tudjuk a gondolat olyan mintha antimateria lenne - a gondolatot nem tudja értelmezni pl a materializmus pontosan ezért.

Azt is lehet megtapasztalni annak aki gyakorol, amikor a gondolat gondolja ki a következő gondolatot és ezt nevezem én elmélkedésnek, feltéve ha a mindennapok problémáimtól el tudok szakadni ... de régi motoros vagyok, így elszakadok.

Mi lehet a gondolkodással kapcsolatos ha nem az értelem. 

Mert az egoról tudjuk, hogy elfogult és hedonista ... mindig szomjazik valamire amit feltétlenül el akar érni, ami neki esetleg probléma,. ha még nem próbálts .. és ebben az idióta játékban gyakran pusztul a test.

Az elme az képtelen gondolkodni mert el van foglalva azzal amivel tömi őt az öt érzékelés, és világos hogx nem is lesz erre szüksége hiszen mint önvaló lesz gondolkodásra képes és lesz azzá ami vagyok. ... igazából azzal sincs tisztába, hogy ő micsoda, vagyis eszébe nem jut hogy az én lenne, a mai ugrálás elég rendesen betesz neki

aki tanult azt gondolja az ego nem lehetek én mert mindenről azt gondolja "enyém" viszont világos, hogy semmit nem birtoklok. Ezek nagyrésze amúgy teljesen felesleges és értelmetlen kacat.

az elméről alig tudunk valamit, 

közben az értelem eszementen tanul, elmélkedik és ki is merül egy idő után

de az értelmünkkel fogjuk fel először, hogy a francba már az ego hülyeségeivel és kezdünk az elme felé fordulni, lehet csak azért mert zavar a nyughatatlansága

amint ki van pipálva az ego, az értelem az elmére koncentrál éd elkezdődika felébredés folyamata  ugyanisfelismer két dolgot

1. amig az elme úgy ugrál mint a majom a fán, addig neki ugyan nem lesz nyugta

2. ha nincs ego, akkor meg vajon ő miért fejlödik hiszen éntelen

Aztán egyszer leesik a tantusz és figyelmét az elmére fókuszálja mig meg nem pillantja benne a csírát, a buddha-tudat apróságát ... amiről az elmének fogalma sincs

No ilyenkor kezdődik az elmélkedés kora aminek megfelelő vagy nem-megfelelő módját úgy kontrollálja hogy meditál.

meditálni annyit tesz, gondolatban elkészíteni egy müködő modellt ... annak egyre fejletteb változatát, egyre magasabb és bonyolultabb szinteken ekkor átéli az ürességet mint önmagát, ráébred önmaga ürességére ez esetben az éntelenségére, és elkezdi keresni önmagát. Indokolt mert különben miért lenne éntudata ha valami nincs őbenne benne. Az világos hogy az értelemben nincs énség. Akkor marad az elme és megvilágosodik az elme az értelem eme felismerésének fényében.Ennek vannak folyományai, hiszen az értelem csak tanul, elméledik és meditál.

Semmi mással nem érhető el a megvilágosodás.

Vagyis a vallássá lett budhizmus nem vezethet el a nirvánába, ha csak prédikációkat hallgat, ha szent iratokat olvas, ha mantrákat recitál ... legfeljebb az elbutulás útjára lép. Megáll a törekvés és lemarad a világ állandótlánsaga okán arról ami van. Feladta, de nem bukott el.

Szóval nem csak az atman a Brahma, hanem az autód, a söröd és a barátod is. Ez utóbbi az alapja az együttérzésnek. Minden indianak minden érző lény nyomatékosan a Brahma és óvatos tiszteli benne, tudba azt, hogy érző lény. A kövek is Brahma, de ezek nem érző lények.

Mostantól a Tant tekintsd kognitiv tudománynak és soha ne gondolt, hogy a kör véget ér.

Előzmény: Tiszta tudat (174118)
hizi Creative Commons License 2018.02.06 0 0 174119

"A fogalmak hamisak, a gondolat termékei, a vérünket szívják,....nyugalmat nem adnak, felkorbácsolják a vágyat,"

 

megjegyzések honnan származnak a gondolatok mi a funkciójuk és miért van gondolkodás az emberi tudatban: 

 

A gondolkodás az elme azon cselekedete, aminek célja, megoldást keresni  különböző problémákra. A gondolkodás ténye azt jelenti, hogy egy vagy több megoldatlan probléma van jelen a gondolkodó tudatában. A szó töve (gond) is erre utal.

 A megoldási folyamat első szakasza a figyelemnek a problémára irányítása, hiszen e nélkül nem lehetséges a gond kiküszöbölése, majd a megoldás megtalálása.

Ez a folyamat majdnem azonos  a számítógépek programjainak frissítéseivel. Ezek alapvetően  program ütközések javításai. A gondolatok egyben jelzések a tudatban lévő megoldatlan problémák (ellentétek) jelen levőségéről.

Előzmény: Tiszta tudat (174111)
Tiszta tudat Creative Commons License 2018.02.05 0 0 174118

 

Tudni minden Az. Atman és Brahman egyek. Prusha és Parkriti szétválasztása. Ez kint a természetben a legerősebb érzés. 

 

.....különben csodálkozom, hogy ide jutottam....

 

Szép álmokat.

Előzmény: Amida (174114)
Tiszta tudat Creative Commons License 2018.02.05 0 0 174117

 

Tetszik a nem-cselekvés meghatározásod. Sokat küzdöttem vele míg letisztult,....nálam azt jelenti: nem mozdul ki az elme. Semleges. 

Mások szavai nem befolyásolnak. A vámpírok éhendöglenek.

 

 

 

 

Előzmény: Amida (174115)
Tiszta tudat Creative Commons License 2018.02.05 0 0 174116

 

Hizi te is tudod, minden lángban áll, így a gondolkodó tudat is.

A szentiratokban megtalálod,....de ki nem szarja azt le?...ha valóban megvizsgálom belátom ez így van. Mit tehetek? elfordulok tőle.

 

Az öröm is lángban áll, a születés gyujtotta lángra. Van ennek egy magasztosabb célja, mint örömködni életeken át, meg aztán szenvedni, és ez az ellobbanás.

 

Szóval csak annyi történt, volt egy kedély állapotom, ami gondolatot öltött,  szavakba írtam le. Szintúgy mint a te. Most vizsgáld meg, nyugalmat adnak?

 

Az önvalóban olvadva nincs semmi ami e világi érzékek által közvetített benyomások vagy gondolatok megjeleníthetnek....tiszta a tudat.

 

Ez a poszt nem akar semmit, azt írtam ami zajlik belül.

 

 

Üdv.

 

 

 

Előzmény: hizi (174112)
Amida Creative Commons License 2018.02.05 0 0 174115

 

 

ez TiTu egy utalása a trollokra és a vámpírokra ... alapjában véve ez megfelelő nézet ... másokkal foglalkozni nem hatékony ezért érdektelen ... célszerűen semlegesen kell viszonyulni

a másik szintén egyszerű képlet ismered hogy a kellemes tud boldogságot és megnyugvást adni és ugyan annak az embernek szenvedést  ... remélem nem írtam ujdonságokat. 

mindenesetre világosan  érteni lehet az üzenetet: felesleges vagy kiszámíthatatlan dolgokat nem-cselekvéssel lehet kezelni ... sem kedvelni, sem elvetni semmit

 

 

amúgy nem csodálkozom, hogy nem érted őt

Előzmény: hizi (174112)
Amida Creative Commons License 2018.02.05 0 0 174114

 

a téves tudás "nem-tudás" ... avidya az oka.

Előzmény: Tiszta tudat (174111)
Amida Creative Commons License 2018.02.05 0 0 174113

... pillanatnyilag annyi igazság van ahány ember él a Földön.

Ahogy nincs kéz egyforma ember, nincs két egyforma igazság se,. Egyáltalán mi a fene az igazság szóalakzat értrlmr, fogalmi köre??

 

Ez a teremtés létező mitől lett?
Talán magát formálta meg, talán nem.

És ha maga formálta magát?
Nem, még akkor sem tudhat meg semmit.
Még magát sem szemlélheti önmagaként,
mert a létbe lépett magára pillantva
szükségképpen valami mást lát,
magát tapasztalva szükségképpen
valami mást tapasztal,
magát formálva szükségképpen
valami mást formál.

 

ki tudja mi az igazság ... ???

azt sem tudjuk mit jelent ez a szó.

 

Mondjuk ha az igazság=valóság, akkor előbbre vagyunk ... erről szólna amit írtál, csak a szavak rosszúl vannak összerakva vagy helytelenek(nem mmegfelelőek).

Előzmény: hizi (174110)
hizi Creative Commons License 2018.02.05 0 0 174112

Az enyémet nem szívják...ha a tiédet szívják akkor vmit nem értek....hogyan lehet az hogy a fogalmak az egyik embernek  "vérét szívják " ÉS AZOK AZ Ő ELLENSÉGEI..... a másik embernek meg örömet okoznak, és a barátai.....söt harmóniát teremtenek és örömet, és nem szívják a vérét?  Lehet hogy azokért az elképzelésekért amit teremtesz azért te vagy a felelős és nem Gótama? 

 

én is csak beköszöntem....

Előzmény: Tiszta tudat (174111)
Tiszta tudat Creative Commons License 2018.02.05 0 0 174111

 

 

A fogalmak hamisak, a gondolat termékei, a vérünket szívják,....nyugalmat nem adnak, felkorbácsolják a vágyat, ....az érzékek nem nyugszanak! Születés az oka mindennek.

 

Mi ad nyugalmat?! Tudjuk a választ! Gótama elmondta!

 

Igazság,......mennyire lehetetlen egy fogalom,.....minden Az!!!

 

.......csak beköszöntem.

 

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: hizi (174110)
hizi Creative Commons License 2018.02.05 0 0 174110

A FOGALMAINK között szerepel az iGAZSÁG mint fogalom sajnos nagyon sok félreértésre és vitára ad okot mert minden félét értenek alatta. 


Az Igazságról alkotott szellemi fogalmaknak függetleneknek kéne lennie az egyéni behatásoktól, és mivel maga már a fogalom alkotás is egyéni, ezért az igazság mint olyan nem megfogható, csak átélhető ugyanakkor nem megfogalmazható mivel kívül esik a meghatározott megfogalmazott megfogható tartományokon.

hizi Creative Commons License 2018.02.04 0 0 174109
Amida Creative Commons License 2018.02.04 0 0 174108

a lószar kaja a verebeknek ...

a méheknek kaja a méz ...

 

 

szóval, ha éhesek akkor esznek

Előzmény: Tiszta tudat (174106)
hizi Creative Commons License 2018.02.04 0 0 174107

Néhány megjegyzés a taszításról és vonzásról.

 

 Hogyan is működik a tudat  összekapcsolódása a teremtett világgal.  

A tudatunkban  létre-hozott  el-kép-zelés, a kulcs ahhoz az ajtóhoz amit ki akarunk nyitni.

A tudatunkban lévő el-kép-zelés két kiterjedésű, ez kapcsolódik össze, a három kiterjedésű (ez is csak illuzórikus) de jóval összetettebb világgal, vagyis amit ugy hívunk hogy realitás. .  Tehát ez a kulcs,  ami kinyitja vagy csukja azt a virtuális ajtót, amely a különböző  három dimenziós fizikai világokba vezet.  Ezért kell teremteni olyan  el-kép-zeléseket, vagy kitörülni másokat, hogy olyan virtuális világban éljünk, melyet mi akarunk és ne essünk áldozatául olyan világoknak, melyben nem akarunk részt vállalni.  A gyakorlatban, hasonló rezgés a hasonló rezgésbe PASSZOL és azt bevonzza. Ugyanakkor az ellenállás a rezonancia egy vákuumot… hoz létre, ezért vonz szélhámost a balek, a mazohista a szadistát, a bűnöző a félelemben lévő embert. A tudatlan tanuló  pedig a tudatos tanítót.

 

Tiszta tudat Creative Commons License 2018.02.04 0 0 174106

 

Pár napig hagytam érlelődni a posztod,....átélni a verset.


Ez lett belőle:


A méheket vonzza a nektár illata. Meg akarják szerezni a mézet mert az élteti őket, attól boldogok. Ezért donganak a virágok körül. Egyik virágról a másikra szállnak, nem tévesztik össze azt a csalánnal,... érzik a valódit . Munkájuk gyümöcseként megtalálják sokban az Egyet.


A legyek meg a lószarra szálnak,....de abban nincs nektár...

 

Üdv.

Előzmény: Amida (174101)
hizi Creative Commons License 2018.02.03 0 0 174105

miért is kéne mindent értenünk...tényleg nem kell, senki nincsen itt aki emiatt megsértődne... aki meg megsértődik....annak van még mit kigyomlálni..::))))

Előzmény: Amida (174104)
Amida Creative Commons License 2018.02.03 0 0 174104

figyu, tők komolyan és minden hátsó gondolattól mentesen írtam> nem értem amit írsz

az is igaz, hogy ezért én vagyok a felelős, de akkor sem tudok mást írni ... buta vagyok hozzá!

Előzmény: hizi (174103)
hizi Creative Commons License 2018.02.03 0 1 174103

"hizi, én a Tant követem, nem értem miket írsz, .."

Nikk érti...és talán számodra ez még nem megengedett.....

Mindannyian a magunk teremtette dioptriás szemüvegen nézünk keresztül, értelmezzük a realitást, a mások írásait vagyis a  tökéletesen összeilleszkedő közös illúziónkat az életet. 

Hogy te a tant követed az neked most valszeg a legjobb jóó, én is szeretem a buddhista filozofiát de a tant azt semmiben nem szerettem.. ...olvasom is néha csak hogy feldobódjak..egy kis buddhis zen vagy akármilyen keleti  filozofiát..ezek .....majdnem a legjobbak a filozófiák között, de mára már nem vagyok hivő egyiknek sem...csak egynek áldozom szeretem Buddhát Jézust..és mindazokat akik a világ jobbá tételének  javításának a céljábol vannak itt...amennyire a tehetségemből telik...én is ezt csinálom.........anno mindenevő voltam, vallásos is  hivő..is....mára már csak kevés új maradt a nap alatt.......inkább azt nézegetem hogyan is keresik a kijáratot (ami bennük van, és pont ezért nem is  találják.) Végre ez a forum is kezd emberi lenni,  maradjon igy.........

ui: egy kis Atilla: 

 Hallottam sírni a vasat,

hallottam az esőt nevetni.
Láttam, hogy a mult meghasadt
s csak képzetet lehet feledni;
s hogy nem tudok mást, mint szeretni,
görnyedve terheim alatt -
minek is kell fegyvert veretni
belőled, arany öntudat!

Előzmény: Amida (174098)
Amida Creative Commons License 2018.02.03 0 0 174102

 

... ja. már hozhatnád a kurtizánt is. úgy néha-néha.

 

Ikkjú Szódzsun: Szerzetes a bordélyban (Oravecz Imre …https://terebess.hu/keletkultinfo/szerz.html

119. Sin kezének hívom kezem. Bárha Sin keze volna kezem. Hölgyem, bizony, a szerelem mesternõje. Ha ékes rudam elhanyatlik, feltámasztja. Jól megvagyunk mi édeskettesben. 120. Halász. A távolba veszõ Han felett megy le a Nap. Ernyedten lóg az õszi vízbe a zsinór. Folyón, tengeren boldog, bár szólnia sincs kihez.

Előzmény: A Nikk (174086)
Amida Creative Commons License 2018.02.03 0 0 174101

... végül egy személyes üzenetem van számodra, ha nem nyitogatod az ajtókat nem jutunk idáig, nem szeretek vitatkozni, ugy sincs aki győzzőn.

De eljutottunk most olyan messzire ahová ez a rengeteg poszt elvezet

ahová az ezer aki itt probálkozott velem még nem jutott ... mert nem adhatok többet mint amire kérnek.

Nincs egom amelyik hajtana, és elismrésre vágyna. 

 

 

"... s elűzted a lélek vámpírjait,
és megszeretted a hajnali víg
rigófüttyöt, és lettél, ami vagy:
Szűrő lettél, a legszebb-szabadabb
szeretkezés érzékeiden át
a mindenséggel: Te meg a Világ."

Előzmény: Tiszta tudat (174099)
Amida Creative Commons License 2018.02.03 0 0 174100

egy méltó párja ennek a versnek az előzményei közül egyet választottam:

SZABÓ LŐRINC VERSEIBŐL

AZ EGY ÁLMAI

Mert te ilyen vagy s ők olyanok
és neki az érdeke más s az igazság idegállapot
vagy megfogalmazás
s mert kint nem tetszik semmi sem
s ami szabály, mind nélkülem
született:
ideje volna már megszöknöm közületek.
Mire várjak még tovább, a jövőt 
lesve alázatosan?
Fut az idő, és ami él,
annak mind igaza van.
Én vagy ti, egyikünk beteg;
és mégse nézzem a fegyvereket, 
hogy szeretet vagy gyűlölet
közelít-e felém?
Ha mindig csak megértek,
hol maradok én?
Nem! nem! nem bírok már bolond
szövevényben lenni szál;
megérteni és tisztelni az őrt
s vele fájni, ha fáj!
Aki bírta, rég kidolgozta magát
s megy tőrök közt és tőrökön át.
Ketten vagyunk, én és a világ,
ketrecben a rab,
mint neki ő, magamnak én
vagyok a fontos.
Szökünk is, lelkem, nyílik a zár,
az értelem szökik,
de magára festi gondosan
a látszat rácsait.
Bent egy, ami kint ezer darab!
Hol járt, ki látta a halat,
hogyha a háló megmaradt
sértetlenül?
Tilalom? Más tiltja! Bűn? Nekik,
s ha kiderül!
Bennünk, bent, nincs részlet s határ,
nincs semmi tilos;
mi csak mi vagyunk, egy-egy magány,
se jó, se rossz.
rejtőzz mélyre, magadba! Ott
még rémlik valami elhagyott 
nagy és szabad álom, ahogy 
anyánk, a végtelen 
tenger, emlékként, könnyeink
s vérünk savában megjelen.
Tengerbe, magunkba, vissza! Csak
ott lehetünk szabadok!
Nekünk többé semmit sem ad
ami kint van, a Sok.
A tömeggel alkudni ha kell,
az igaz, mint hamu porlik el;
a mi hazánk az Egy, amely
nem oszlik:
álmodjuk hát, ha még lehet,
az Egynek álmait!

Én az egész életművet úgy látom ahogy lépésről-lépésre haladt, minden versének van előzménye, minden versének van oka. Egyben megmutatja, hogy az eremény milyen megníugvás, hát érdemes volt?

Nanáááá ... mindent tudunk ami tudható, minden kérdést, minden választ ... éppen annak okán ismerjük meg a dolgokat amik a szamszárában elveszik a szabadágunkat, ... de úgy gondolom pont ez volt a szándék ebben ...

SZÁMADÁS

Kik gyötörtek meg leggonoszabban?
Az emberek.
Legjobb gyönyöreidet kik adták?
Az emberek.
Mit tehetsz most? Szíved, agyad egyre
rendetlenebb!
Mit tehetek? Késő van. Lehajtom
a fejemet. 

Előzmény: Tiszta tudat (174099)
Tiszta tudat Creative Commons License 2018.02.02 0 0 174099

 

Jó volt Amida!

 

Minden a helyére került,... ez a tudás okozata. Érdemes volt itt lennem. 

 

Ez egy szép nap.

 

.....ez meg az örömöm kifejezése:

 

"Te meg a Világ"


"Hat év csönd. Magány. Az Egy Álmai.
Sivatag edzett. Kezdted érteni
a gondolat örök szeme alatt
a földi sorsot és magányodat,
s tested, egyetlen birtokod, hazád,
s aki azt is feldúlja, a halált,
s ami addig is őröl s isteni
fölöslegeid sorra elveszi,
vagy azzal öl meg, hogy rád se tekint,
a Célok s Hasznok népét, és megint
az oltó mámort, a perc gyönyörét,
a nők irgalmas kábítószerét;
s elűzted a lélek vámpírjait,
és megszeretted a hajnali víg
rigófüttyöt, és lettél, ami vagy:
Szűrő lettél, a legszebb-szabadabb
szeretkezés érzékeiden át
a mindenséggel: Te meg a Világ."

Amida Creative Commons License 2018.02.02 0 0 174098

 

hizi, én a Tant követem, nem értem miket írsz, ..

nincs szabadság ahol állandótlanság, feltételek és törvények vannak csak. Valójában más nincs a természet mégis gazdag .... 

a mi alapköveink önmagukban állandótlanok, egy porcika egy véredény sem szabad, de még csak nem is állandó ... de önvalóm az van, az vagyok és arra törekszem hogy felismerjem ... az az elnyugvás alapja, hogy vissztérek oda ahol voltam mikor elindultam a körön.

Az állandótlanság már önmagában is szenvedést okoz, de mozgás nélkül nincs müködés, müködés nélkül nincs lét és nem-lét. ééé és még itt vannak a feltételek, és tömegével a törvények

Ami megnyugtazó az aaz, EZ AZ (ISTEN) ... AMI VAGYOK...

Előzmény: hizi (174088)
Amida Creative Commons License 2018.02.02 0 0 174097

 az első bekezdés igaz Isten Egy ... ezért aztán persze személyisége nincs. Az isten lekhelyét soha nem hagyja el. Nem akarok cinikus lenni ... de darabokra robbant szét, ... ott is van mindenkibe a lakhelyén belül. Azt is tudjuk miképpen és miért.

 

a második bekezdés hiányos de igaz a szamszárában  

 

a harmadik bekezdés helytelen a Tan nem foglalkozik a semmivel mert az nincs az Egyben amivel foglalkozik az az üresség és az éntelenség ... a szamszárába ez a szörnyű valóság ugyanis nem vagyunk szabadok, metr feltételektől, törvényektől és az állandótlanság következényeitűl ez lehetetlen.

A jövőd azonban a te kezedben van és ezért sz is állandótlan, úgy hogy bizzál magadban meg abban, hogy mindig a megfelelő dolgokat válaszd. A választás lehetősége ugyanis szabad. Ez az oka annak hogy ezért vagy felelős.

 

A fentiek annak felenek meg aki tudja nincs teste sem.

Előzmény: nitya-seva (174092)
Amida Creative Commons License 2018.02.02 0 0 174096

 

ez nem rossz ötlet de van előtte valami amit érdemes megismerni ... ez pedig az észlelés.

A jógcsárában találhatók a részletek.

 

észlelés, tapasztalás ...  beirod a google keresőbe: jógacsára észlelés,

ott azt is megtalálod amivel ma érdemes foglalkozni

azt is, hogy Vaszubandu és csapata évszázadok után hogyan értelmezte a Tant, csak azért mert a tudománytól nem szakadtak el

ott eldönheted, hogy a mitológia után méssz vagy a tudásod írányít ... a kettő együtt nem megy ... neked pedig el kell döntened hogy mit választassz

 

Nem vagyunk szabadok, csak a végő abszolutumban és objektivitásban ... mert ami van belőle az éppen a választás szabadsága, a feltételektől a törvényektől az állandótlanságtól a szamszárában nincs kitérés mindezeknek  alá vagyubk vetve.

Ezért üresség a szamszára és ezért éntelen.

 

Előzmény: umma beli (174094)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!