Keresés

Részletes keresés

Alex Mexplore Creative Commons License 2020.09.09 -1 2 6367

Sziasztok! Jo hirekkel szeretnelek benneteket batoritani! Itt Playa del Carmenben es  Maya Rivieran minden ujra a regi! Egy hete nics uj fertozott es a strandok, hotelek es parkok megnyitottak kapujaikat! Viszont a mexikoiak nagyon ugyelnek a higeniara es mindenki maszkot visel mindenhol! En is minden turat meg tudok szervezni tovabbra is es varok mindenkit szeretettel!! Meg egy jo hir amit erdemes kihasznalni, minden szallas oriasi kedvezmennyel foglalhato. szivesen segitek abben is! Ha barmi kerdes merul fel hivjatok batran whatsappon 00529841346477 vagy emailen alextot0426@gmail.com , Facebookon Utazas Mexikoba. Udv, Toth Alex

Majdazidèn Creative Commons License 2020.09.05 0 0 6366

elhungaro!

 

Mi a helyzet felètek?

Z vagyok,csak toroltèk a règi nevemet(L)

elhungaro Creative Commons License 2020.07.16 0 0 6365

Pár fénykép a Maya Riviéráról, idő nagyon jó, sajnos az all inclusive ellátás megszűnt mindenhol (illetve átalakultak a la carte rendszerre). Hotelokat 20-30%-os foglaltsággal engedik üzemelni, bár több nagy hotel ki sem nyitott, mert nem éri meg nekik ilyen kis vendégszámmal. Maszkot viselnek minden fele, látszik odafigyelnek a fertőtlenítésre is. 

Touristin Creative Commons License 2020.03.27 -3 0 6364

Sziasztok,

 

Egy hete jöttünk vissza Mexicoból. A Virus elterjedése ellenére nekünk minden gépünk rendesen ment, sehol semmi problémánk nem volt. A yukatánon akkor még sehol nem volt hívtalosan betegség, de nem hívatalosan sem találkoztunk vele. Sajnos a hotelünk szép lassan kifogyott, de ez minket nem zavart, csak tudtuk, hogy szegény személyzetre mi vár...

 

Akumal öbölben voltunk az Akumal Bay Wellnes Hotelben voltunk. Habár már több trópusi/nem trópusi országban és hotelben megfordultunk, ez volt az egyik legnagyszerübb hotel ahol voltunk.

A hotel 4 részböl áll, és az egész úgy van megépítve, hogy minden szoba szinte a tengerre néz, és mindgeyik ugyan olyan jó mint a másik!!!! Minden szobához van egy Jakuzzi ami nagy szél vagy esö esetén szuper dolog.

A strandon mindenhol teknösök vannak a vízbe, és a koralok is szuperek.

A hotelnek 5 étterme van és bárhol ehetsz, nem kell foglalni. Az étel minöségi, nem is kicsit, és habár a fö étteremben elég egyhangú, de a többi téma étteremek miatt a fö étterembe alig voltunk.

A hotelnek kb összesen annyi személyzete van mint amennyi vendége. A kiszolgálás szuper. Nem az a luxus amitöl már rosszul érzed magadat, hanem a nagy számú személyzet miatt mindig van valakinek ideje rád, soha nem vagy félre tólva, sehol nem kell várnod semmire sem, a személyzet totál laza és nyugodt...

Pl este kpognak az ajtón és megkérdezik szeretnénk-e egy tányér apró pralinét, vagy a parton körbe megy a felszolgáló gyümölcs darabokkal, és ha kérsz hagy neked ott...

Ès ami nagyon tetszett, hogy a hotel nagyon oda figyel a természetre, semmilyen eldobható müanyagot nem használ, nincsen szívoszál sem a koktélhoz. Sok rutinos vendég hozott elmosható saját szívószálat.

 

Akumal strandot nagyon nagyon tudom ajánlani. Nagyon sok strandon voltunk, és voltunk külön Siaan Kannnal is de ilyen teknös és hal-koral részt sehol nem lehet látni.

Aki nem is Akumalban száll meg de nagyon tetszik neki a tengeri világ annak érdemes erre a gyönyörü strandra menni.

Àprilis-Májusban lerakják a tojásokat a teknbösök, és augusztus, szeptemberben kellnek ki a kicsik, akkor lehet látni ahogy megindulnak a tenger felé(egy rakat segítö van akik ezeket nézik, és védik).

 

Alex-al voltunk mi is 2 napot. Imádtuk amit csinál. Szerintem szuper árral dolgozik, habár neten láttunk mást hasonló árral, de azok 20-30 föt visznek magukkat, a hotel meg az utazási iroda ennél sokkal de sokkal többért dolgozik. Alex 5 nyelven beszél, tölünk csak én beszéltem magyarul, de Alex anyanyelve német is, így az sem volt gond neki.

 

Èn Akumal öblöt ajánlom a legjobban nektek azt ne hagyjátok ki, aki allinclusiv hotelt keres nálunk mexicoba(yukatán) csak ez jöhetne szóba.

HA87 Creative Commons License 2020.02.23 -3 0 6363

Csatlakoznék az előttem íróhoz! Mi is pár napja érkeztünk haza Playa del Carmenből és Alex szervezte a túránkat! Teljes egyetértésben az előttem szólóval ajánlom Alex személyét! Helyismerete által olyan helyeket láthattok, amiket az átlag turista, aki a különböző csoportos túrákra fizet be biztos nem. /Az ár ugyan az/ Személyes kedvencem volt egy mangrove erdőben lévő Xenote, amelyben sznorkerezés közben megannyi hallal és Pancho krokodillal találkoztam!

 

Elérhetősége FB-n: https://www.facebook.com/Utaz%C3%A1s-Mexik%C3%B3ba-118685805631375/

 

Attila

barbikrntz Creative Commons License 2020.01.25 -2 0 6362

Kedves Touristin!

Mi néhány napja jöttünk haza a Maya rivieraról a párommal meg egy 3 éves csöppséggel. Magunk szerveztük a nyaralást, egy helyi  idegenvezetőt kerestünk, aki ismeri a körülményeket, mert nem akartunk a gyerekkel tömegben várakozni, és a nevezetességek mellett minket a a helyi emberek és az életmód is érdekel. A Cozumelen jártunk, de a Sian Kaan kimaradt nekünk, viszont Alex, a 15 éve itt élő helyi túraszervező vitt el minket Bacalarba a hétszínű lagunákhoz, egy hajós kirándulásra (ami nem egy szokásos útvonal az itteni utazási irodák palettáján). Nagyon élveztük a dzsungelben megbúvó piramisokat és cenotéket vele! A baráti hangulaton kívűl, amiért külön hálás voltam, az a helyi konyha és az autentikus éttermek ismerete: soha nem feledem , amikor a lenyűgöző tulumi romok megtekintése után egy tipikus mexikói étkezdében kipróbálhattam a csokival ízesített helyi csirkepaprikás-specialitást, a férjem pedig kedvére kóstolgathatta az erősebbnél erősebb chiliket. (az élelmiszerbiztonsággal nem akadt gondunk a 2 hét alatt! :)  

Noha nem ezzel a céllal érkeztünk, de amikor kiderült, hogy Alex búvároktató, és a környék amúgy meg búvárparadicsom a tenger és a cenoték miatt, belecsaptunk egy kezdő búvártanfolyamba. Megérte!! De ha merülni nem akartok, sznorkelezhettek, mert Alex ad a túrához felszerelést is.

Nem tudom, ti gyerekkel mentek-e, de nekünk extra könnyebbséget jelentett, hogy Alexre bízhattuk a gyereket egyik este, és a pezsgő playai éjszakai életbe is belekóstolhattunk. (Túravezetőnk maga is édesanya.)

Szóval, ha nem az útikönyvek adataiból, meg a vitrinek melletti feliratokból akartok tájékozódni a Karib-tenger partján Mexikóról, hanem életszerű és praktikus alkalmi túravezetőre van szükségetek,rakkor javaslom, hogy forduljatok Alexhez.  

Mi whatsappon vettük föl vele a kapcsolatot: +52 1 984 134 6477, de van facebook elérhetősége is: https://www.facebook.com/Utaz%C3%A1s-Mexik%C3%B3ba-118685805631375/

Barbi

Előzmény: Touristin (6361)
Touristin Creative Commons License 2020.01.19 0 0 6361

Még néhány kérdés.

 

Most nézegetjük, hogy az utazási irodánk mit kínál kirándulásként.

 

Mivel hozzánk elég közel lesz Sian Ka`an Nemzetipark gondolkodunk rajta, hogy elmennénk. Mivel lesz autonk is pár napra, nem tudom, hogy ez egy nagy nyitott Nemzeti park ahol autóval is lehet menni. vagy esetleg körbe visznek külömbözö turákon? Honlapot a parkról nem találtam, ha esetleg valakinek lenne egy hivatalos weboldala hozzá azt megköszönném.

Ugyan ez a kérdés igazából Cozumel szigetére is.

Zs... Creative Commons License 2020.01.13 0 0 6360

Autóbérlést debittel ne nagyon próbáld, esélyes hogy nem fog menni.

Kaució sokmindentől függ, de leginkább attól hogy milyen autót és melyik cégtől bérelsz. Ált 500 és 1000$ között van.

Előzmény: Törölt nick (6359)
Törölt nick Creative Commons License 2020.01.12 0 0 6359

Sziasztok,

 

köv héten utazunk Playa del Carmenbe..

Kérdésem. elfogadják sok helyen a master debit bankkártyát?

Boltokban, autobérlésnél.. 

 

Autóbérlésnél vonnak le kauciót? Ha igen akkor mennyit?

 

Köszönöm

 

 

Touristin Creative Commons License 2020.01.10 0 0 6358

Köszi,

 

én imádom az idegenvezetös körbe vezetést, föleg ha azt még egy helyi teszi. Valaha én is idegen vezetö voltam, és tudom, hogy a könyvek és internetes infok közelében nincsenek az élménnyel amit egy idegenvezetö tud kínálni.

DomKözt. egy helyit szedtünk össze a parton. Iszonyat jó volt olyan helyekre vitt minket ahova könyvböl sem jutottunk volna el.

Ezeket megnézem, mert ugye autóval is szeretnénk menni.

 

Volt valaki flamingo reservátumban?

Előzmény: kdincu (6355)
gadosp Creative Commons License 2020.01.09 0 0 6357

Rendben, köszi, úgylesz :)

Előzmény: Zs... (6353)
kdincu Creative Commons License 2020.01.09 0 0 6356

Jaj, bocs. Tudom csak 2 dolgot kértél ajánlani, de még egyet mondok CENOTE az azért megelőzi a sétáló utcát. Kötelező program. Tulum előtt van például egy gyönyörű a Dos Ojos (de ez csak egy a rengeteg közül)

Előzmény: Touristin (6354)
kdincu Creative Commons License 2020.01.09 0 0 6355

Szia!

 

Szerintem ha úgyis bérelsz autót akkor Chichen Itzát is úgy "vegyétek be". Végig autópálya, reggel korai indulás mellett szinte üres és megelőzitek a turista buszokat, ha odaértek a 9 órás nyitásra kifele jövet áldod a nevem mikor meglátod a hömpölygő tömeget befelé haladva. (el sem hittem) Ezenkívül ha elmentek autóval a Tulumba onnan még 60 km COBA szintén gyönyörű őserdő közepén fekvő romok és a még egyetlen piramis amire felküzdhetitek magatokat ne hagyd ki! Amit még ajánlanék autóval szintén egy esti átruccanás Playa del Carbenbe végigsétálni a híres 5th Avenue-n zseniális. Most jöttünk haza még friss az élmény ha bármi kérdésed van szívesen válaszolok.

Előzmény: Touristin (6354)
Touristin Creative Commons License 2020.01.08 0 0 6354

Sziasztok,

 

március elején megyünk Akumal Beach-re két hétre pihenni, pont ezért is választottuk Akumalt, hogy sokat tudjunk fürödni. De szeretnénk több mindent megnézni, most kersgetem mit is szeretnénk csinálni.

 

Eddig arra jutottam, hogy Chichen Itza egy buszos kirándulásban nézném meg, hogy ne csak utikönyvböl legyen infom róla. Tulumhoz nagyon közel leszünk, így valószínü autót bérlünk és azzal megyünk be.

 

Mi az ami a legjobban tetszett nektek minden közül.  Mi az a 2 dolog amit mindenképpen ajánlanátok.

Zs... Creative Commons License 2020.01.08 0 0 6353

Sztem foglalj online, úgy sokkal olcsóbb lesz.

Én pl a rentcars.com-ot használtam, napi 8,5$ volt egy felső középkategóriás autó, minden kötelező biztosítással együtt. Ennek azért jól nézz utána hogy benne legyen minden ami kell, szeretnek trükközni vele.

Előzmény: gadosp (6352)
gadosp Creative Commons License 2020.01.08 0 0 6352

Köszi srácok, így akkor bátran fogunk bérelni autót :)

Tudtok ajánlani itt a környéken kölcsönzőt?

Laci_BP Creative Commons License 2020.01.08 0 0 6351

Nekem jó tapasztalatom van autóbérlésről. Többször megállítottak, kérdezték hova megyünk, de ennyi. Normálisan kell közlekedni és nagyon gond nem lehet. Busz menetrendhez alkalmazkodni óriási időveszteség (meg pénzpazarlás) egy ilyen nyaralás alatt, nem beszélve arról, hogy a nehezen elérhető helyek elve szóba se jöhetnek.

Előzmény: gadosp (6348)
blueye Creative Commons License 2020.01.08 0 0 6350

Tartsd be a sebesseghatart, autozz normalisan es nem lesz gond.

Előzmény: gadosp (6348)
Zs... Creative Commons License 2020.01.08 0 0 6349

Elég sokszor állítottak meg rendőrök, egyszer sem büntettek meg. Én nem találkoztam semmi ilyesmivel.

Előzmény: gadosp (6348)
gadosp Creative Commons License 2020.01.08 0 0 6348

Sziasztok!

 

Autóbérléssel kinek mi a tapasztalata Cancun - Playa del Carmen környékén? Csak mert kaptam olyan tanácsot, hogy ha lehet kerüljem el az autó bérlést mivel a rendőrök rá vannak állva a turistákra és előszeretettel szeretnek büntetni különböző indokokkal akár több 100$-ra is.

 

BerCash Creative Commons License 2020.01.05 0 0 6347

Sziasztok! Itt vagyunk Playa del Carmenben! 

Tömegközlekedéssel el lehet valahogy jutni Akumal beachre?! :) vagy maradjunk a taxinal?

köszi,

Anna

Alex Mexplore Creative Commons License 2020.01.03 0 0 6346

sziasztok; a Windham mayat eddig mindenki dicserte es gyalog be lehet setalni a centrumba biztonsagos es szep a partja. udv, Alex

Előzmény: Dika88 (6345)
Dika88 Creative Commons License 2020.01.02 0 0 6345

Sziasztok!

 

3 hét múlva megyünk Playa Del Carmen-be. Van valaki, aki szállt már meg a Viva Wyndham Maya-ban? Érdekelnének a tapasztalatok (mindenről) :) 

A tömegközlekedés mennyire biztonságos, és milyen árban van? Busszal (és komppal) szeretnénk elmenni néhány helyre pl. Tulum, Isla Mujeres.

 

Köszönöm :)

Dika

elhungaro Creative Commons License 2019.12.23 0 2 6344

Akit érdekel ezek a mai autobusz árak a cancuni repülőterröl

Laci_BP Creative Commons License 2019.12.18 0 0 6343

Nekünk egy hétre volt bérelt autó. Ebből egyik nap elautóztunk a Cancuni kijötőbe. Áthajóztunk autó nélkül és egy egész napos fakultatív programon vettünk részt, így nem volt felesleges az autó. Ha meg is akar ott szállni több napot, akkor felesleges, de azokra a napokra meg nem kell kérni az autót.

Előzmény: Zs... (6341)
Alex Mexplore Creative Commons License 2019.12.18 -3 0 6342

Kedves Utazok, sok kerdes merult fel a tengeri fuvel kapcsolatban. en 15 eve elek Playa del Carmenben, privatturakat szervezek. fel eve nincsen tengeri fü veszély, szoval mindenki johet nyugodtan nyaralni, strandolni es ha esetleg kirandulni szeretnetek akkor vegyetek fel velem a kapcsolatot emailen alextoth0426@gmail.com. barmit megszervezek nektek egyeni kivansagokkal es csaladi hangulatban akar 2 f0t is elviszek barhova. sokan kirandultak mar velem es remek idot toltottunk el egyutt,facebookon is elertek a Chupacabra tours vagy Utazas Mexikoba oldalaimon. udv mindenkinek, Toth Alex 00529841346477 whatsapp

Zs... Creative Commons License 2019.12.17 -1 1 6341

Ha Isla Mujeres nem lenne benne akkor mindenképp. Így kicsit felesleges. Inkább ADO busz.

Vagy Isla Mujeres a végére és akkor autóbérlés. Mondjuk nem értem miért van benne Cancun is meg PdC is, amikor ez a kettő kb ugyanaz. És nagyjából Tulum is, ha a romokat nem számítjuk. Ellenben kimarad kb minden amiért valóban érdemes Mexikóba menni.

Előzmény: Laci_BP (6340)
Laci_BP Creative Commons License 2019.12.17 -1 0 6340

Szerintem bérelt autó mindenképp. 

Előzmény: BerCash (6339)
BerCash Creative Commons License 2019.12.17 0 0 6339

Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Január elsején megyünk Mexicoba: Cancun-Isla Mujeres - Playa del Carmen- Tulum a terv.
Mi a legegyszerűbb módja a közlekedésnek kisebb illetve nagyobb távok esetén!? Tudnátok ajánlani helyeket, látnivalókat, programokat amiket mindenképp érdemes megnézni? 
Nagyon szépen köszönöm előre is!

Kellemes Ünnepeket Mindenkinek!

Anna

klemx Creative Commons License 2019.12.01 0 0 6338

Januárban kiscsoportos, önköltséges, szakember vezette körút Mexikó, Guatemala, Hondurasba érdekel valakit?

Érdeklődés esetén küldöm a részleteket.  

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!