Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2011.08.21 0 0 6040

Az egyik kereskedelmi csatornán láttam pár részt az amerikanizált változatból (Am Xe No - azért így írom mert a csatorna neve miatt nem jelenne meg a beírásom).

 

Azt mondhatom pocsék utánérzete az eredeti britnek. Bár alapvetően amúgy se vagyok oda a vámpírtörténetekért, csak jobb híján nézem meg őket.

Mr. Nocadlee Creative Commons License 2011.08.18 0 0 6039

"Csak mellesleg: a „Being Human” amit beraktak az SGU helyett, gyakorlatilag minden országban megbukott."

 

A Being Human a Syfy saját sorozata, ezért máshol korábban nem volt látható. (Nem összekeverendő a brit sorozattal, ami alapján készült.) És ha "meg is bukott" a Syfy számára az sem releváns, ők a saját piacra dolgoznak.

 

Előzmény: Törölt nick (6036)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.18 0 0 6038

 

Paid Programming
08:00 AM The Twilight Zone Long Live Walter Jameson

08:30 AM Alphas Pilot

10:00 AM Alphas Cause & Effect

11:00 AM Alphas Anger Management

12:00 PM Alphas Rosetta

01:00 PM Alphas Never Let Me Go

02:00 PM Alphas Bill And Gary's Excellent Adventure

03:00 PM Syfy Original Movie Beyond Sherwood Forest

05:00 PM Movie Robin Hood: Prince Of Thieves

08:00 PM Movie Pirates Of The Caribbean: At World's End

11:30 PM Alphas Bill And Gary's Excellent Adventure

12:30 AM Syfy Original Movie Lost City Raiders

02:30 AM Stargate Atlantis Travelers

03:30 AM Syfy Original Movie Jack Hunter And The Lost Treasure Of Ugarit

05:30 AM Tales From The Darkside

 

Íme a SYFY csatorna mai műsora. Jobb is, hogy Syfy-ra változtatták a nevüket, mert a Sci-Fi szót megbecstelenítenék. Csak néhány a Syfy által játszandó tv ill. mozifilmekből:

 

Brutálisan bugyuta!

Törölt nick Creative Commons License 2011.08.10 0 0 6037

Ahh, úgy tűnik a statisztika nem maradt benne. A lényeg: az utolsó 8 résznek végig 2 millió feletti volt a hivatalos nézettsége.

Törölt nick Creative Commons License 2011.08.10 0 0 6036

Lecenzúrázott írásom:

Szerintem az SGU a legjobb SG az összes közül. Ezt még így, feliratosban is élveztem. Általában elég kevés SF élvezhető eredeti nyelven de ez egyértelműen igen. A régi SG-t mikor elkezdtem feliratosban nézni elaludtam rajta. A magyar hanggal olyan humoros és élvezetes O'Neal eredetiben, fakó, unalmas, tehetségtelen benyomást keltett. Ekkor lehet igazán rádöbbenni, hogy szegény R.D. A. igencsak harmadrangú színész.

Amúgy meg nem hiszek az ilyen „nincs nézettsége” dumákban. Emlékszem mikor a Crusadet tették át hetente más időpontokba, majd arra hivatkoztak, hogy nincs nézettsége mert túl kevés benne a szex meg az akció, több mint 5-ször annyi levelet kaptak a megszüntetés ellen, mint amennyi az állítólagos nézettsége volt.

 

Ezt egészítem ki ezzel:

Syfy defends canceling 'Stargate Universe'

by James Hibberd

Categories: 2011 Upfronts, Sci-Fi, Television

A Syfy executive has penned an lengthy open letter to Stargate Universe fans defending cancelling the show, whose series finale aired last Friday.

“There is literally no one other than MGM who supported it more than we did,” writes Syfy senior vp Craig Engler. “We were the only network who gave the show a try and the only ones who committed to making and airing 40 episodes before a script had been written. We invested tens of millions of dollars and thousands of hours of work over many years making and supporting the show.”

Engler noted the ratings peaked around 3 million viewers (including DVR) shortly after its series premiere, then sagged to hover near 2 million viewers during season 2, when the show moved to Tuesday and then to Monday nights. Fans slammed the network for “erratic” scheduling and accused Syfy of not promoting the show and cancelling it to make room for wrestling.

“We moved the final 10 episodes of SGU to Monday nights where we’d just had success with a new show called Being Human, but the ratings remained flat,” he continued. “SGU did finish out its run with a nice spike for the finale, which is something else you also typically see with TV shows … We would have happily kept making SGU regardless of anything else on our schedule if the ratings were sustainable. We don’t discontinue successful shows to make room for other shows … no network does because no network has a full roster of successful series. SGU was judged solely on its own ratings.” (Full letter here).

A confession: I was a fan of SGU. It was the only Stargate show I ever watched. I found the series uneven, the scenes back on Earth bored me to tears and I wish Lou Diamond Phillips had never been cast. That said, I liked the show — the relationship between Rush, Eli and Young worked for me, as did the mood of the series and its often smarter-than-you’d-expect storylines.

A couple months back Syfy told EW that the finale would give fans “closure.” Those who watched last week’s episode know that, if anything, the ending more resembled a cliffhanger, with the entire crew put into cryogenic suspension, save Eli, who either has to fix the one last remaining cryo pod or he will perish in two weeks. That is so not closure. And yet, the last 15 minutes were beautifully done and the ending fully worked for me: there’s something quite romantic about the idea of them just coasting out there asleep toward an unknown fate.

 

 

Csak mellesleg: a „Being Human” amit beraktak az SGU helyett, gyakorlatilag minden országban megbukott.


liquid Creative Commons License 2011.07.13 0 0 6033

Végignézve a 2. (utolsó) évadot tényleg sokkal többet ki lehetett volna hozni ebből a sorozatból. A 2. évad mérföldekkel jobb volt, mint az első, csak hát sajnos a Csillagkapu rajongók addigra már feladták a nézését, gondolom ezért is lett leállítva a folytatás. :/ De jó volt a befejező rész, nyitva hagyta a kaput, hátha... :)

Artemis Entreri Creative Commons License 2011.05.13 0 0 6032

Fringe, Eureka, mégha nem is klasszikus scifik :)

Előzmény: nicko (6031)
nicko Creative Commons License 2011.05.13 0 0 6031

Pedig az első évad első 8 része maga volt a tömény unalom...

 

most akkor 100%, hogy ennek is vége? a V 2009 is cancelled kapott nem maradt scifi amit néznék..

Előzmény: CarpHunter (6030)
CarpHunter Creative Commons License 2011.05.12 0 0 6030

Hát megmondom őszintén, az SG:U lezárása jobban fáj nekem mint pl az Atlantisé... Borzasztóan jó rész volt az utolsó. Volt benne minden: harc, akció, izgalom, fordulatok, nem is egy... A vége komoly érzelmeket váltott ki belőlem, ami nagy szó egy sorozattól (az én esetemben)... 

De sajna nincs tovább :( R.I.P. SG:U 

==T== Creative Commons License 2011.05.10 0 0 6029

SGU 2x20

 

Huhh. Hát ez érdekes hangulatú rész volt.

Az ötlet maga jó, de így ugye folytatás nélkül sem találkoztak volna az emberi utódaikkal - bár azokat jó eséllyel kiirtották már a drone-ok.

Gondoltam, hogy Young nem bízik meg Rush-ban, ami picit érthető, bár szerintem nem lett volna gond vele sem. 

Jó kis befejezés végülis, benne van a 3 év múlva folytatjuk.

Persze ha reálisan belegondolok, az utolsó SGU-t láthattam, ami főleg azért rossz, mert érezhetően sokminden maradt a sorozatban amire még sokan kíváncsiak lennénk.

Arra már nem mernék fogadni, hogy az utolsó SG is egyben, hisz elvileg bármikor feléleszthetik egy új spin-off-al, de ugye erre sem sok az esély.

Minden esetre klassz lenne, ha három év múlva valakinek eszébe jutna, hogy hoppá, most kéne felébrednük.

Az utolsó képsorok meg nagyon jók voltak - a zene is nagyon passzolt hozzá. Ugye az egész sorozat pont fordítva kezdődött... 

 

 

 

Az évadról:

 

Jobb volt mint az első évad, eseménydúsabb, több szálon futott a cselekmény, több mögöttes dolgot is megismertünk a küldetés céljával kapcsolatban, de ha belegondolok, a történet felépítéséhez keleltt az első évad is. Talán lehetett volna jobban is csinálni, de nem lett volna reális, ha McKay-es módban két-három epizód alatt rájönnek mindenre.

Persze ebben az évadban is voltak hibák, túl sok érdekes szál jött be, amit nem használtak ki teljesen. A rendkívül fejlett "teremtő" faj esetén még megértem, hogy meghagyták a kérdőjeleket, de az ursinikből/kékekből lehetett volna több, de legfőképp a leszármazottakat tartom kihagyott lehetőségnek.

 

CarpHunter Creative Commons License 2011.04.30 0 0 6028

Habár tagadhatatlan, hogy az utolsó 2 rész oltári jó volt, azért volt több elég jó rész is (főleg ebben az évadban)

Előzmény: sladecske (6027)
sladecske Creative Commons License 2011.04.30 0 0 6027

Sziasztok.

 

Az SGU pilot epizódja óta most éreztem először, hogy megérte megnézni egy részt. Habár elég pocsék a történet, a mostani két rész a 17. és 18. nagyon tetszett. Főleg azért is, mert egy olyan dologról szólt, ami foglalkoztat.  Igazából azért is írom ezt a pár sort, hogy segítséget kérjek.

 

Ami engem érdekel, az a civilizáció és a technika fejlődéstörténete. Ha ismertek olyan könyveket, ami ezzel a témával foglalkozik légyszives írjátok meg nekem. Nem csupán a dolgok történeti szála érdekel, hanem a gyakorlati alkalmazása is. (tehát például: nem csupán az, hogy az emberiség mikortól használt vaseszközöket, hanem az is, hogy hogyan készítette a vasat és ebből az ezközt, vagy a lőport, üveget stb.)

ShaReRe Creative Commons License 2011.04.21 0 0 6026

Most néztem meg a Universe 0217-t. Szerintem jó ez a szál arról, hogy leszármazottaikkal találkoznak és segítenek nekik. Ebből még egy normális sorozatlezárást is ki lehet hozni. Kicsit tréfásnak találtam viszont azt, hogy géppisztollyal leszedtek egy droneshipet.

ShaReRe Creative Commons License 2011.04.15 0 0 6025

Jó lehetett a steak :)

Előzmény: CarpHunter (6024)
CarpHunter Creative Commons License 2011.04.15 0 0 6024

Hát speciel nekem a vadászós rész valamiért nem jött be annyira, de magam se tudom hogy miért volt ez... A másik meg hogy nekem nagyon rövidnek tűnt a rész (ami lehet azért volt, mert érdekes a rész)

Amúgy meg nem tudom... ha ebbe a részbe bárhogyis tudtak volna űrcsatát rakni... :D max. ha valami ilyesmit raktak volna bele, hogy azokat az állatokat tenyészti valaki és egy ilyen szál mentén passzolt volna az űrcsata, de nekem nem hiányzott.

Előzmény: MartonkaFull (6021)
ShaReRe Creative Commons License 2011.04.13 0 0 6023

A 0214-et láttam, mint utolsót, de a 15-t is letöltöm nemsokára. Nekem is tetszik, eddig is jó volt, sztem.

Előzmény: MartonkaFull (6021)
MartonkaFull Creative Commons License 2011.04.13 0 0 6022

Mondjátok, hoyg azért van még remény??? :/

MartonkaFull Creative Commons License 2011.04.13 0 0 6021

Nem tudom, Ti hogy vagytok ezzel, lehet bennem van a gond, de nekem egyre jobban bejön ez az évad....

Például a legutóbbi rész egyenesen messze lekörözött minden eddigit... 3 téren is

1.: Új bolygó, új fajok állatok, vadászat egy kis félelem, a CGI is igen pofás volt (már amikor mutatták a lényt nem csak összevisszaságot...)

2.: A hajó Rush ahogy megszívatta Eli-ékat azon meg rendesen nevettem :D Mikor mondja, hogy akkor jöjjön az izgalmas rész nézzék meg a sztázisfülkét és mondja a Brody meg az Eli hogy csak le kellene először futtatni azt a diagnosztikát :D Persze a Rush sanda vigyorán látszik, hogy igazából sokkal többet tud és ezzel is csak kicsit hátráltatja Őket, hogy mindig övé legyen az első lépés...

3.: A romantikus szál, ahogy a dokicsajszit lekapta volna az átállt katona és akkor jött be a kapitány... Plusz a jó barát típusú tudós és néger katona szituáció...

 

Amit egyedül hiányoltam az egy jó kis űrcsata, vagy legalább is az idegen bolygón mondjuk egy másik civilizáció is lehetett volna akikkel kicsit harcolnak, no de minden nem lehet jó :) Majd a következő részekben... És nagyon sajnálom hogy kilövik a sorozatot :S:S

gunji jackdaw Creative Commons License 2011.03.05 0 0 6020

Indeed :) Valóban nem esett messze az alma a fájától, legalábbis ebben a tekintetben.

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Laura_Vandervoort

Előzmény: ShaReRe (6019)
ShaReRe Creative Commons License 2011.03.05 0 0 6019

Off

A főgyík lánya igen csinos kis szöszke. Nevét tudja vki?

Előzmény: gunji jackdaw (6017)
-g101- Creative Commons License 2011.03.04 0 0 6018

A V-ben nem már lenne, hanem most már. De abban nem játszik Jewel Staite.

Előzmény: gunji jackdaw (6017)
gunji jackdaw Creative Commons License 2011.03.04 0 0 6017

Sőt V-ben is (spoiler on ő a főgyík spoiler off).

 

Amúgy ha valaki még nem hallotta volna, ma este nyolctól legelejéről indul a törpénet a TV6-on. :-)

Előzmény: ShaReRe (6016)
ShaReRe Creative Commons License 2011.02.20 0 0 6016

Most veszem észre, hogy Morena Baccarin már a Firefly-ban is játszott. Jewel State-el együtt... :)

CarpHunter Creative Commons License 2010.12.18 0 0 6014

Nem akarok hülyeséget mondani, de szerintem tevasszal adják le őket...

Előzmény: ShaReRe (6012)
Kevin Creative Commons License 2010.12.18 0 0 6013

Már leforgatták a hátralévő tíz részt.

 

 

ShaReRe Creative Commons License 2010.12.17 0 0 6012

Mikor lesz évadzáró?

Előzmény: CarpHunter (6011)
CarpHunter Creative Commons License 2010.12.17 0 0 6011

Kíváncsi vagyok hogy a mostani évadzáróval lezárják az egészet vagy függőben hagyják...

Előzmény: Deville (6009)
divaoni01 Creative Commons License 2010.12.17 0 0 6010

Azért így poszt humusz még levetíthetné valamelyik magyar csatorna is.

Előzmény: Deville (6009)
Deville Creative Commons License 2010.12.17 0 0 6009

SGU-t is kinyírták... bár szerintem elkezdeni se kellett volna :)

CarpHunter Creative Commons License 2010.12.13 0 0 6008

Hát... az első évadhoz képest szedték össze magukat... ha ez lenne az első évad szerintem ugyanúgy veszítené a nézőket mert:

  • nem válaszolnak meg majd' egy felmerülő kérdést sem
  • logikátlan hibákat írnak bele a történetbe
  • sokszor elég vontatottak a részek
  • alig lehet felfedezni egy fő cselekményszálat, amivel haladnak is...
Előzmény: stuncenpudli (6007)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!