Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2009.10.17 0 0 2230
Az Edirol egyébként nagyon jó felvevő, biztonságosabb és érthetőbb a kezelése, mint a hordozható MD-knek, és ráadásul konverziós problémák sincsenek. Lejátszónak viszont nem használható, nem arra tervezték, és értelmes árú asztali vagy rack-es változatot nem láttam belőle. Pedig milyen szép is lenne egy asztali vagy rack-es, nagy gombos, felvételi szint beállítós SD kártya / pendrive felvevő-lejátszó...
Előzmény: Hepatithos (2228)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.17 0 0 2229
A használhatóságot kifejezetten az asztali MD felvevőkkel kapcsolatban mondtam, és nem értettem bele az átjátszhatóságot.

Valóban, a hordozható MD-k menürendszere sok türelmet és felkészültséget igényel, sok felvétel meghiúsult már azért, mert a legelemibb feladat, egy felvétel elindítása is nehézséget okozhat annak, aki nem gyakorolta eleget. Sőt, néha annak is, aki gyakorolta. Valóban, az elfelejtős beállítások bosszantóak, bár abban fellelhető némi logika: mindig alapállapotból indul a felvevő, nem lehet szétállítgatva hagyni.

Az asztali hifi MD felvevők viszont kezelhetőség szempontjából nagyon jók. Hogy utána mit csinálsz a felvétellel, az egy másik kérdés, bár önmagában a kazettákkal is nagyon jól el lehet boldogulni.

Az általad emlegetett csúcskészülék, az MZ-RH1, nos az sem a kezelhetőség bajnoka, de arra jó, hogy a más készülékekkel analóg forrásból készített felvételeidet átmenekítheted segítségével számítógépre.
Előzmény: Hepatithos (2228)
Hepatithos Creative Commons License 2009.09.25 0 0 2228
"Nem igazán találtam olyan eszközt, ami méltó vetélytársa lenne a minidisc decknek (vagy akár a hordozhatónak) használhatóságban és árban. Valójában nagyon sajnálom, hogy az élet kiszorította az MD-t a piacról."

Csak ezt a használhatóságot ne mondtad volna. A minidisc egyetlen előnye, a kiváló hangminőség/ár arány, a használhatósága csapnivaló. kezdve azzal, hogy csak a legutolsóü fejlesztésű csúcskészülék tudja azt, ami egy hangfelvevőtől minimálisan elvárható, hogy a felvett anyaggal azt kezdj amit akarsz egy standard formátumban. És ez ma sem olcsó, ilyet nem valószínű, hogy kapsz ajándékba.

A régebbi (sony) készülékeknek pedig, túl azon, hogy egy buta üzletpolitika következtében szándékoltan felhasználó ellenesek e tekintetben, az interfésze is igen dadogós, lehet hogy van olyan ügyeskezű bábosgyerek, aki ezen túl teszi magát, de én ma már 4-5 évi minidisc használattal a hátam mögött se úszok megy káromkodás nélkül egyetlen bekapcsolást sem. Mutass mégegy audio eszközt, ami kikapcsolás után az összes felvételi beállitást elfelejti, amelyeknek egy része stop, egy másik része csak pause állapotban elérhető....

és akkor nem emlitettem a hihetetlenül sérülékeny mechanikát - 3 készüléket tönkretettem már, pedig nagyon vigyáztam rájuk. Mostmár azt mondom, ha ez tönkremegy, ez lesz az utolsó, de most kértem valakit, hogy hozzon japánból egy ilyen edirol kütyüt, ha összejön, már előtte felajánlom számotokra. én is egy MD-t.
Előzmény: Törölt nick (2222)
Tqmas Creative Commons License 2009.09.07 0 0 2227
A félelem jogos!
Másik Pc-n tuti nem fog működni.
Egy korai SonicStage program még azt csinálta, hogy újra átszerettem volna vinni az egyszer már átvitt adatokat.
Jelezte is, hogy már egyszer áttöltöttem. (u.a. gépre)
Látszólag dolgozott az átvitelen, de közben a lemezről is törölte az anyagot.
Volt anyázás.
Nekem 4.3 verzió van. Ez korrekten működik.
Ha azzal a verzióval lehet wav-ba menteni, tedd azt. Ha nem, akkor töltsed le a 4.3 verziót az tudja. A wav-ot utána gond nélkül átviheted.
Előzmény: Törölt nick (2219)
Tqmas Creative Commons License 2009.09.07 0 0 2226
Az optikaival egyben veszi fel. Ha felvétel vagy lejátszás közben a szünetekben megnyomod a " TMARK" gombot, akkor megjelöli és úgy menti el.
(Később is lehet módosítani a jelölések helyét)
Esetleg számonként küldöd át.
Mindenképpen macerás.
Előzmény: hun005 (2224)
Simigeri Creative Commons License 2009.09.01 0 0 2225
Rack-be épithető minidisk lejátszó!
hun005 Creative Commons License 2009.08.13 0 0 2224
Az a gondom hogy optikaival veszek fel PC ről minidisc-re de nem szedi szét a számokat azaz a lejátszóban mennek sorba látszólag(hallhatólag) van szünet köztük
de a diszk nem érzékeli.Kevés lenne a számok közötti szünet?
Simigeri Creative Commons License 2009.06.25 0 0 2223

Sztem nézegesd az ebay.co.uk-t!

Angoloknál van/volt kultusza a MD-nek, sok használt cuccuk van. Mondjuk a hálózati csatlakozújuk különbözik, de átalakitóval ez is megoldható.

Most volt pár hete egy licit, ahol vmi stúdió MD felvevőt kináltak, sok sok potival stb, elég profi cucc volt.

 

Előzmény: Törölt nick (2222)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.25 0 0 2222
Nem igazán találtam olyan eszközt, ami méltó vetélytársa lenne a minidisc decknek (vagy akár a hordozhatónak) használhatóságban és árban. Valójában nagyon sajnálom, hogy az élet kiszorította az MD-t a piacról. Könnyű használni (legalábbis könnyen megtanulható), nagyjából mindent tud (sőt többet is), mint ami egy amatőr műsorkészítéshez kell. A felvett, megszerkesztett anyag egy igen biztonságos, masszív kazettába kerül, ami jól tárolható, feliratozható, hordozható, szerintem a gyerekek bábjátékos csoportjának pont ez kellene. Jól tudnának saját felvételeket készíteni kísérőzenéről, saját hangjukról némi playback segítséghez, illetve különböző hangeffekteket. A készülék mérete, kezelhetősége is lehetővé teszi, hogy gyerekek kezeljék színpadi körülmények között, élő műsor alatt.

Nincs véletlenül valaki, aki kiszállna az MD-ből és megfontolna egy adományozást vagy kölcsonadományozást egy lelkes, de szegény iskolai báb-színjátszó csapatnak?
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.18 0 0 2221
Köszönöm, megnéztem. Egészen jó készülékek vannak, de a kazettás deck és az asztali MD deck funkciójához hasonló, könnyen kezelhető memóriás felvevő-lejátszót nem igazán találtam. Gyerekeknek kellene, iskolai környezetbe, színpadi előadásokhoz. Túl pici, túl bonyolult és túl drága eszközök nem játszanak.
Előzmény: Törölt nick (2220)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.13 0 0 2220
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9180729 <<Érdeklődj ebben a topikban.
Előzmény: Törölt nick (2218)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.13 0 0 2219
Tapasztalattal rendelkezők segítségét keresem!

SonicStage 3.4-et használok, a gépem lassan megérett egy cserére. A My Library-ben van egy csomó saját felvételem, ezek egy része nem 1:1 másolat a lemezekről, hanem a SonicStage-dzsel már szerkesztettem, vágtam.

Az a kérdés, hogy azt a felvételállományt, ami a My Library-ben van, át tudom-e vinni más számítógépre. Még nem próbáltam, de tartok a Sony másolásvédelmétől, félek attól, hogy miután megsemmisítettem a jelenlegi számítógépemet, egy másikon már nem tudom majd használni az anyagaimat, mert a Sony megvédi a jogaimat tőlem.

Csinálta már valaki? Hogy álljak neki? Ha átmásolom a file könyvtárat egy másik gépen futó másik Sonic Stage alá, használatba lehet venni az állományaimat? Esetleg máshogy kell nekikezdeni?
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.13 0 0 2218
A CC utóda a MiniDisc, de vajon mi a MiniDisc utóda?

Mi van olyan fevevő-lejátszó, ami zenei minőséget tud, amivel könnyen lehet felvételt készíteni, ami lejétszónak is használható, ami biztosítja a felvételek archiválását?

Tudtok-e például olyan memóriás felvevő-lejátszót, amivel egy próbán vagy előadáson felvételt lehet készíteni, könnyen érthető, jól kezelhető kezelőszervei vannak, felvételi szintet lehet állítani, jól látható kivezérlésjelzője van, és az elkészült felvételek jól kezelhetők?

Van-e például az asztali MD felvevő-lejátszók méretéhez hasonló, és hasonló funkcionalitású felvevő, ami pen drive-ra és / vagy SD kártyára dolgozik, és lejátszónak is jól használható? Valami, ami egy kazettás / kétkazettás deck helyére betehető egy hifi toronyban?
cirrocumulus Creative Commons License 2009.06.10 0 0 2217

Mármint, melyiket ne próbálja ki?

A belefújást vagy a tisztítólemezes törlést? :o)

Előzmény: Hepatithos (2216)
Hepatithos Creative Commons License 2009.06.10 0 0 2216
hahaha! ne próbáld ki! én igy basztam el a fiam dvd walkmanjét, szerencsére még garanciális volt...:)
opdavid Creative Commons License 2009.06.10 0 0 2215
Nekem egyszer audio CD lejátszónál csodát tett, amikor egyszerűen jó nagyot belefújtam a nyíláson...
Előzmény: Simigeri (2214)
Simigeri Creative Commons License 2009.06.09 0 0 2214

Kérdésem az lenne, hogy van-e tapasztalat fej tisztitó lemezekkel?

Autómban lévő kb 15 éves készülék kezd igen válogatós lenni. segithet neki vajh egy ilyen taknyolás?

 

csibesz2 Creative Commons License 2009.06.03 0 0 2213
Sziasztok!
Tudom,nem börze topic,de keresnék Technics SJ-MD100/150 MD recordert megvételre,reális áron.
Köszi a segítséget!
Rockmenyét Creative Commons License 2009.05.15 0 0 2212
Köszi, de pont ezt csináltam végig. Villanik egyet az ablak felső része és nem történik semmi.
Viszont érdekes módon a laptopomon (szintén XP SP3) tökéletesen megy.
Ugyan az a frissen feltelepített SonicStage 4.3
-Csacso- Creative Commons License 2009.05.15 0 0 2211
Üdv!

2162 es hozzászólás
Rockmenyét Creative Commons License 2009.05.14 0 0 2210
Üdv!

Meglett az MR-RH10.
Működik rendesen, vettem is fel vele de a SonicStage (v.4.3) -ben nem tudom a felvételt átmásolni PC-re.
Hibaüzenetet nem ír ki, csak villan egyet a képernyő ha áthúzom a kiválasztott track-et a MyLibrary-be.

Mitől lehet ez?
Rockmenyét Creative Commons License 2009.05.11 0 0 2209
Sajnos úgy néz ki hogy csak volt asztali lejátszóm :-(
Olyan mintha nem tudná mozgatni a fejet. Az érdekes az hogy ha óvatosan a fejet mozgató fogaskerék forgatásával (kikapcsolt állapotban) valamely szélső állásba viszem a fejet, lemez behelyezésekor visszahúzza. Aztán onnantól semmi, kidobja a lemezt.
Volt nálam az évek során három Sony asztali MD is amiknek a lemezkiadó motor vezérlője (8 lábú IC, egy H-híd) ment tönkre, talán típushiba lehetett. Mivel nehéz volt beszerezni, néhány mezei tranyóból egy kis panelon össze hoztam a helyettesítő áramkört és azóta is remekül mennek. Viszont ez most valami komolyabb nyűg, én meg sajnos igazából nem nagyon értek hozzá :-(
Ha valakinek volna ötlete, szívesen fogadnám. Esetleg egy megbízható szerelő elérhetősége is jól jönne mert a környezetemben nincs akire rá merném bízni.
Előzmény: Hepatithos (2208)
Hepatithos Creative Commons License 2009.05.11 0 0 2208
Akkor értem, ha van (volt?) asztali lejátszód is, akkor tudnod kell, hogy egy átlagos CD-játszónál nem jobb a hangminősége. Hogy az mp3-nál jobb az ATRAC hangminősége, ez természetes, de iPODon tömöritetlen zenét is játszhatsz, meglepne ha annál is jobb lenne a minidiscet hallgatni. Ha már a világon senki nem gyárt HiMD-t, akkor annál nagyobb a valószinűsége, hogy találsz valakit, aki elad neked egy tucatot bagóért. Én sem veszek boltban elemet vagy lemezt, hanem inkább keresek valakit, aki a bekrapált MD megmaradt tartozékaitól igyekszik megszabadulni, minden netes piactéren találsz ilyet. (mivel olyan, mint te, aki MD-ről MD re upgradel, azért lássuk be, egyre kevesebb van)

Szerintem a felvétel a kulcs, ennyi pénzért (még) ilyen minőségű felvételt biztosan nem tudsz készíteni, de arról sem vagyok meggyőződve, hogy többért igen, mert nemcsak a tömörítésen múlik ez, hanem a felvevő szoftveren és hardveren is. Igy viszont megfontolandó, hogy walkmanként is használd az MDt, olyan funkcióra amit ma már a legtöbb mobiltelefon tud, miközben egyszer leejted és vághatod ki a fenébe mert egy fejet ma már nem javit meg senki, cserével pedig drágább lesz a leves, mint a hús.
Előzmény: Rockmenyét (2207)
Rockmenyét Creative Commons License 2009.05.11 0 0 2207
Fontos a felvétel mert ugyan ritkán de szoktam felvételt készíteni és olyankor lényeges a jó hangminőség. Viszont kellenek hozzá lemezek mert napi használatban lenne, lejátszás funkcióban :) Az MZ-N505 -öt is gyakran használom zenehallgatásra mert jobbnak találom a hangminőségét az iPod-énál. Csak ugye a kapacitása... :) Meg azért teljesen más a "fílingje" egy MD-nek :-))

Ja, a MDS-JA3ES asztalim tegnap elhalálozott: beraktam egy felvételt amit az n505-tel készítettem, pörgette de a TOC olvasásnál elakadt és kidobta. Azóta nem eszik meg semmilyen lemezt..... Nincs valakinek ötlete hogy mi lehet vele?
Előzmény: Hepatithos (2206)
Hepatithos Creative Commons License 2009.05.10 0 0 2206
Ez egy teljese standard akksi, amazonon, ebayen rendszeresen találsz, de mostanság árult valaki ilyet a vaterán is. Én legutóbb panasonicot vettem az ebayen, 20 dollár körül volt...Különben nem tudom mit aggódsz, ah tényleg felvételre kell, akkor néhány lemezzel és egy tartalák aksival elleszel ha életed végéig nem is, de a kütyü élete végéig biztosan. Szerintem csak a szivedre érdemes hallgatnod, mert - kapaszkodj meg- a sony már dobta ezt a technológiát. Ésszel ilyet már nem használ senki, kizárólag hagyományőrzők. Nem tudom mennyiért vesztegetik ezt a cuccot, de ha kicsit mélyebben nyúlsz a buxába (számításaim szerint kb dupla olyan mélyen) akkor ugyanazt a hangminőséget megkapod valamilyen kortárs kütyüben (editol, zoom és barátaik).
Előzmény: Rockmenyét (2204)
Macika Creative Commons License 2009.05.10 0 0 2205
Az a baj, hogy HiMD lemezt kizárólag a SONY gyárt. Legalábbis én még nem láttam mástól.
A Sony márkaüzletekben szokott lenni, csakhát aranyért...
Előzmény: Rockmenyét (2204)
Rockmenyét Creative Commons License 2009.05.10 0 0 2204
Hát igen, csupán gazdaságossági szempontból tudom hogy értelmetlen foglalkozni vele. A problémám az hogy én is nagyon szeretem :-)
Csak sajnos nem tudom, érdemes-e pénzt áldoznom arra a bizonyos RH10-esre? Ha behal az akksija, tudok-e hozzá venni? Egyáltalán Hi-MD lemezt lehet vásárolni normális áron valahol? Lényegében attól félek hogy a Sony teljesen dobja a technológiát és úgy járok mint annak idején a Betamax-rendszerrel...
Pedig a szívem igencsak azt mondja hogy vegyem meg :-(
Előzmény: Macika (2203)
Macika Creative Commons License 2009.05.10 0 0 2203
Nézd, a HiMD-t AZONNAL megölte az MP3.
Egyszerűen mert egy mozgóalkatrészmentes rögzítési forma mindig is közkedveltebb lesz, mint egy forgó lemez.
Másrészt egy 8 GB-os SD-kártya manapság alig kerül többe, mint egy 1 GB-os HiMD lemez.
Autórádióban pl. csak a sima MD-s létezik (ilyet használok én is, még 76e Ft-ért vettem vagy 8 éve), HiMD-sről nem hallottam még soha.
MP3 lejátszós CD-st pedig lehet már kapni 12-13e Ft-tól.

Tehát hiányzik az a vásárlóerő, ami eltartaná az MD piacot.
Sajnos.

A sima audioCD-vel szemben volt keresni valója az MD-nek, azóta sajnos alulmaradt, mint maga az AudioCD is.

Ennek ellenére imádom a rendszert! :)
Előzmény: Rockmenyét (2202)
Rockmenyét Creative Commons License 2009.05.10 0 0 2202
Üdv!

Lehetőségem lenne megvenni egy MZ-RH10 kütyüt, és ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem.
Magát a technológiát ismerem, MZ-R3 -mal kezdtem ami még mindig megvan, most egy MZ-N505 -öst használok meg egy MDS-JA3ES asztalit.
A kérdésem az hogy jelenleg mennyire él a HI-MD technológia? Van jövője? Mert normál MD lemezeket lehet kapni, de hi-md lemezeket alig látok valahol.
A másik gondom hogy az MZ-RH10 -be speciális akksi kell ( NH-14WM, "rágógumi" akksi).
Lehet ilyent kapni valahol? Neten magyar forrást sehol nem találok. Lehet esetleg más típussal, valamilyen utángyártottal helyettesíteni?

Az igazság az hogy van egy 30GB-os iPod Video-m, ami minden szempontból kényelmesebb viszont nem tud felvenni (illetve csak "tákolt" megoldásokkal) és a hangminőségével nem vagyok 100%-ig elégedett.

Szóval, lenne az RH10-nek számomra létjogosultsága (illetve gyártottam rá ideológiát... :) ), mégsem vagyok meggyőződve róla hogy érdemes erre pénzt áldozni...
Szerintetek mit tegyek?
taki35 Creative Commons License 2009.05.10 0 0 2201

Andromedius,

Hepatithos!

 

Kettő személytől (.... András) érkezett érdeklődő e-mail, mindkettőre válasz is ment képekkel és árakkal.

 

Egyikőtöktől választ is kaptam, erre hétfőn küldöm a további képeket.

 

Mivel elég ritkán olvasom a forumot ( otthon nincs netem csak a cégnél) így elnézést kérek minden érintettől a kései reagálásért.

Az e-mail címem ezért adtam meg, így hamarabb tudunk kontaktot találni.

 

Üdv: Karesz

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!