Keresés

Részletes keresés

slavkovka Creative Commons License 2024.02.07 0 0 26333

Áprilisban megyek NY és környékére. Úgy terveztem, hogy viszek max 3000 dollárt kp-ben. Most jött meg egy barátom az USA-ból és azt mondta,hogy ne vigyek sok dollárt magammal, mert mindenhol kártyával lehet csak fizetni pl. szálloda, múzeumok vonat, autó bérlés, stb.  Jobb ha kártyát viszek. Nekem a forintos kártya mellett Eurós kártyám van. Ha igaz ez az infó -amit mondott - akkor melyikkel jövök ki jobban - átváltások miatt -, ha a forintos kártyámat vagy az eurós kártyámat használom.       Köszönöm a tanácsokat

Nolfika_1 Creative Commons License 2024.02.07 0 0 26332

Sziasztok, új vagyok első utam lesz az USA-ba. LV-be megyünk. Majd nyáron. Kis üzleti út és kis pihenés. ESTA kb. 1h alatt megvolt gondoilom ez normális. Miután első utam, kb miket kérdeznek a határellenőrzésnél? Szálloda, repjegy stb már megvan! köszi

pisti072 Creative Commons License 2024.02.04 0 4 26331

Már Virág elvtárs megmondta, minden politka fiam. Mondjuk kiváncsi lennék,ha a magyar nagykövet az Usa ban a nagykövetségre hívná az usa lehfelsőbb bíróságnak a tagját vagy nyilvánosan állást foglalna,hogy az Usa nem demokrácia mert a levélszavazás nem transzparens és aggályait fejelzné ki ....úgy rúgnák p..án,hogy a lába se érné a földet. Na de amit szabad Jupitermek...

Előzmény: Zs... (26327)
Aszpirin Creative Commons License 2024.02.04 0 0 26330

Persze hogy nem (ezért írtam, hogy "képzelt Emvéeljüket", de az amerikaiak igen komoly hányada (szerintem minősített többsége) valóban azt hiszi, hogy az USA maga az Emvéel :)

Előzmény: Zs... (26327)
Aszpirin Creative Commons License 2024.02.04 0 0 26329

OFF.

Mindkét oldalon lenne (konkrét) fiatal, energikus, értelmes jelölt is.

De a demokratáknak jelenleg egy a szenilitás egyértelmű jeleit mutató aggastyán (miért? könyörgöm, miért? ezt totál nem értem, de tényleg), a republikánusoknak pedig egy Torgyán-kaliberű nárcisztikus pojáca (a kérdés itt ugyanaz, de legalább a válasz érthető) kell. Ez van. Ilyen emberek kezébe akarja tenni ma a világ vezető nagyhatalma a legnagyobb hatalmat. Amint már írtam, ez már az Idiocracy (hülyék uralma) hajnala.

OFF OFF

Előzmény: tucsok13 (26326)
Adrian.TM Creative Commons License 2024.02.04 0 0 26328

Egyetértek Önnel, de ugyanakkor a magyar kormány jobban együttműködhetett volna az amerikai hatóságokkal az ügyben, felajánlva a szükséges adatokat (Mivel a honosítottak egy része nem szerezte meg jogszerűen a magyar állampolgárságot, ami nem csak egyszer jelezte a magyar sajtó – És ezzel kapcsolatban észrevehető, hogy Magyarország köztársasági elnöke "véletlenül" 12 ember állampolgárságát vonta meg, néhány nappal azután, hogy az Egyesült Államok Nagykövetsége bejelentette Magyarország részvételének korlátozását a vízummentességi programban, tavaly augusztusban, és továbbra is megvonja az ilyen állampolgárságokat, főként a Szovjetunióban/Ukrajnában született személyektől).

 

Illetve van egy másik probléma is: a honosítási eljárást csak 2020 óta szigorítják, azóta biometrikus adatokat is vesznek a kérelmezőktől, így sokkal biztonságosabb az eljárás (például ujjlenyomat, ami a magyar elektronikus személyi igazolvány kiállításához szükséges), valami ami nem történt meg 2011-től 2020 tavaszáig (Az az időszak, amikor én is igényeltem), amikor is az ilyen hamisított kérelmeket benyújtották, és kaptak állampolgárságot (És ez az az időkeret, amely miatt az amerikaiaknak biztonsági aggodalmaik voltak és vannak, és csak a magyar kormány tudja bizonyítani az aggodalmak alaptalanságát, de ezt sajnos nem is nagyon akarták, legalább úgy tünik).

 

Nem az amerikaiakat védem, pozíciómból adódóan semleges álláspontot képviselek, de akkor is jó lenne megtalálni a megfelelő okot, hogy miért kezdődött ez a káosz, ahelyett, hogy apró cseppekben új információkat árulnék el.

 

Mint mondtam, mivel román útlevelem van, és Románia egyes US megbízható partner, a 3%-os küszöbön kívül gyakorlatilag nincs akadálya az országnak a VWP-hez való csatlakozásnak.

Előzmény: Aszpirin (26323)
Zs... Creative Commons License 2024.02.04 -1 0 26327

Mondjuk az MVL amúgy sem az USA, soha nem is volt az. Sokkal inkább Japán. Aki járt már ott, tudja miért. Nem véletlen képzelték magukat felsőbbrendűnek. Valóban azok. Csak rosszul használták sajnos, és ez visszütött.

Előzmény: Aszpirin (26323)
tucsok13 Creative Commons License 2024.02.04 0 0 26326

Már kettővel ezelőtti választásnál is vekengtünk ezen az urammal: az, hogy Magyarország kicsi ország, nincs elég politikus, ok. Na de ott az a baromi nagy ország, a sok elit egyetemmel, ahol évente százak végeznek olyanok, akik egyszer alkalmasak lehetnének politikusra - végzetesen el van kefélve a választási rendszer, hogy csak Hillary Clinton és Trump lett a jelölt, majd utána Trump és Biden.. komolyan vicc. Nincs egy Obama karakterű, fiatal, energikus elnök-jelölt mindkét oldalon, hogy ők csapjanak össze ?! Miért a nyuggerotthonból válogatnak?  

Előzmény: m_and_m (26324)
m_and_m Creative Commons License 2024.02.03 0 2 26324

Mondjuk ezt a Biden-Trump felhozatalt én se értem.

Tényleg csak ezt tudja kínálni magának egy 330 milliós közösség?

Előzmény: Aszpirin (26323)
Aszpirin Creative Commons License 2024.02.03 0 6 26323

Az a durva, hogy amit az ESTA-szigorítás fő okának neveztek meg (hogy Magyarország könnyített honosítási eljárása nem trasnzparens, és hogy ez nekik biztonsági probléma), az az ok már három éve, Biden azon rendeletével megszűnt oknak lenni, ami eltörölte a magyarország jelenlegi határain kívül szüleetett magyar állampolgárok vízummentességét (ESTA-hoz való jogát). Vagyis az, hogy ez az ok, egyszerű hazugság. A gond z, hogy ezt a magyar állampolgárok nagy része (a 3 évvel ezelőtti Biden-rendeletben nem érintettek) egyszerűen nem tudják, és azt hiszik, hogy igazat mondanak az amerikaiak. Pedig a napnál is világosabb: honosítani határon kívül születetteket szoktak. Mivel ezek már úgysem jogosultak ESTA-ra, a honosítási folyamat (akár normál, akár könnyített) nem jelenthet az ESTA keretein belüli biztonsági kockázatot, vagyis erre hivatkozni okként szemeszedett hazugság.

Ez tiszta politikai ok, és a magasságos Amerika és magasságos nagykövete ott hazudhat, ahol akar, mert ők valószínűleg isten által feljogosítottnak érzik magukat.

De aki látja a folyamatot, és tud gondolkodni, az azt is világosan látja, hogy politikai packázással ill. nyomásgyakorlással van dolgunk. És igen, ha Biden nyer a választásokon, akkor valószínűleg előbb-utóbb eltörlik a magyar állampolgárok vízummentességét. Mert a Biden-csapat és az Orbán-csapat között már szerintem helyrehozhatatlan az ellentét, és ebben mindkét fél ludas, persze. A vicc az, hogy Biden alternatívája Trump.... azért az amerikai dilemma sem lesz semmi, az Idiocracy kezd megvalósulni.

Ami minket illet: ne legyen illúziótok. Nem lesz jobb, sehogy. Aki az USA-ba vízummentesen akar utazni, az használja ki a lehetőséget, amíg még adott. A magam részéről meg bekaphatják a képzelt Emvéeljüket (Emvéel = Minden Világok Legjobbika, Mandics György és M. Veress Zsuzsanna "Vasvilágok" c. ismét aktuálissá váló alig ismert regénye, ami egy scifi-köntösbe bújtatott politika szatíra) - többször elmondtam és leírtam, van még jó hely a világban bőven. Számunkra is.

Előzmény: tucsok13 (26307)
m_and_m Creative Commons License 2024.02.03 0 1 26322

De tudom. A dolog fonákségát hangsúlyozva az eredeti mondatba cseréltem le szavakat.

Előzmény: Aszpirin (26321)
Aszpirin Creative Commons License 2024.02.03 -1 0 26321

Úgy tűnik, nem tudod, mit jelent az, hogy "deklaratívan".

Előzmény: m_and_m (26316)
Adrian.TM Creative Commons License 2024.02.02 0 0 26320

Teljesen megértem az ismerőseidet, és osztom az elégedetlenségüket.

 

Ahogy a Belügyminisztériumnak írt levelemben is mondtam, az adataimat, mint 2011 után az új törvénnyel honosított magyar állampolgár, átadtam volna az amerikai hatóságoknak, mert őszintén szólva nincs mit titkolnom, és igy kimutattam volna az ártatlanságomat (Erre spekuláltak még augusztusban, hogy az egyszeri belépési ESTA-politikát az okozta, hogy a magyar fél nem volt hajlandó tájékoztatást nyújtani – Valami, ami erősen ellentmond annak, amit a Belügyminisztérium egy április levélben kijelentett, amit egy korábbi bejegyzésemben már említettem, hogy együttműködnek az amerikai hatóságokkal...hát inkabb egy "one man show" lett, most is látszik)

Előzmény: m_and_m (26319)
m_and_m Creative Commons License 2024.02.02 0 1 26319

Van ismerősőm, aki egyébb okok miatt Németországban született (mondhatni, szülei épp arra jártak akkor). Képzelheted, hogy ő is szív emiatt...

Előzmény: Adrian.TM (26317)
Adrian.TM Creative Commons License 2024.02.02 0 0 26318

Még a román miniszterelnök is arra kéri az embereket, hogy újítsák meg amerikai vízumukat, hogy Románia elutasítási aránya 3% alá csökkenjen 2025-re.

 

https://www.facebook.com/photo?fbid=923464999150064&set=a.423853889111180

 

Elárulom, a románok nagyon elszántak, hogy elérjék ezt a célt!

Adrian.TM Creative Commons License 2024.02.02 -1 0 26317

Teljesen egyetértek azzal, amit mondtál, és ez érvényes Kelet-Erdélyre (Székelyföldre), és más északnyugat-romániai területekre, ahol nagy számban vannak jelen a magyarok. (Az M1 tévéadót nézik az emberek ezen a környéken, szinte a hét minden napján)

 

DE,

 

Őszintén szólva nem igazán érdekel, hogy a magyar kormány mit csinál Erdélyben, én egy nyugat-romániai nagyvárosban élek, ahol kevesebb, mint 5% a magyarság, nem Székelyföldön, ahol 99,999999999% a magyarság egyes falvakban (Eredmény: A jelenleg általam felhasználható magyar kormány által megvalósított beruházások száma megközelíti a 0-t).

 

Ebben a feljegyzésben nem részesültem, és nem is fogok hasznot húzni semmilyen olyan tevékenységből, amelyet a kormány vezérli Erdélyben, mivel a régió, ahol élek, csak szórványos magyar közösségeket tartalmaz.


Alapvetően tevékenységeim 0%-át a magyar kormány vezérli (Nem vagyok érintett a magyar közösség életében, főleg azért, mert nem beszélem megfelelően a nyelvet).

 

 

Bocs az off topic-ert.

Előzmény: m_and_m (26316)
m_and_m Creative Commons License 2024.02.02 -1 5 26316

" ez a kormány legalább deklaratívan a legnagyobb rajongója volt a szomszédos országok élő magyarjainak"

Tévedsz. Ez a kormány deklaratívan a legnagyobb rajongója a saját hatalmának. Minden tevékenységét ez vezérli.

Előzmény: Adrian.TM (26310)
Teo papa Creative Commons License 2024.02.02 -1 2 26315

Mert a kisemberek szavazzák meg a politikusokat

 

Teo >

Előzmény: tucsok13 (26314)
tucsok13 Creative Commons License 2024.02.02 0 1 26314

..csak azt nem értem, miért a kis embereket büntetik... tiltsák ki a politikusokat.

 

Szerintem nagyban meghatározó lesz a választások eredménye kinn.

Előzmény: karrimor (26312)
jr79 Creative Commons License 2024.02.02 0 1 26313

Ha így folytatódik, akkor fordul a kocka: Románia csatlakozik, Magyarország pedig mehet a fenébe.

Előzmény: Adrian.TM (26306)
karrimor Creative Commons License 2024.02.02 -1 1 26312
tucsok13 Creative Commons License 2024.02.01 0 0 26311

A helyzet nem javult, hanem romlott a magyar-amerikai kapcsolatokat illetően.. kérdés, hogyan alakul majd a választások (mármint a kinti választások) után.

Előzmény: Adrian.TM (26310)
Adrian.TM Creative Commons License 2024.02.01 -4 1 26310

Egyetértek, de ez a kormány legalább deklaratívan a legnagyobb rajongója volt a szomszédos országok élő magyarjainak, mint én.

 

Sértőnek éreztem és érzem magam amiatt, hogy Magyarország kormánya csak aludt az elmúlt három évben (Hiszen ez a téma országos jelentőségű, mert sokan rendelkeznek magyar útlevéllel is), és erről sem feledkeztem meg 2022-ben sem, és ezt 2026-ban sem bocsátom meg.

 

Sajnos a többi erdélyiek nem érezte ugyanezt 2022-ben, amennyire megpróbáltam őket meggyőzni (A Facebookon) a témában megjelent cikkekkel, amelyek mindegyike egyértelműen felelőst említett.

Előzmény: tucsok13 (26309)
tucsok13 Creative Commons License 2024.01.31 0 4 26309

A kormánynak nem érdeke, hogy az állampolgárok külföldre mászkáljanak, különösen Amerikába. Őszintén, ez nem az átlag nyugdíjas szavazó problémája - ha az lenne, foglalkoznának vele, de ez csak libsi huncutság utazgatni ide-oda..

Előzmény: Adrian.TM (26308)
Adrian.TM Creative Commons License 2024.01.31 -1 0 26308

Pontosan így indult a legtöbb poszt a Redditen vagy a Facebookon, a szerzők megemlítik, hogy korábban kértek ESTA-t, és azt jóváhagyták, most pedig egyértelmű ok nélkül elutasították őket.

 

A közelmúltban olyan esetet is találtam, amikor egy éve elutasitottak az ESTA-t a magyar útlevélben, időközben a szerző megszerezte az izraeli állampolgárságot, és az izraeli útlevéllel ESTA-t kért (miközben a magyar állampolgárságot is megemlítette a nyomtatványban), és a kérelem 8 NAP után átment, és jóváhagyásra került, amely során elutasították, majd később jóváhagyták.
Érdekes helyzet, és azt gondolom, hogy ez minden kettős állampolgár esetében így van (Természetesen mindkét állampolgárságnak kötelező a VWP tagállamai legyenek).

 

Illetve a magyar kormány milliárdokat költ a ,,Nemzeti Konzultációkra", de erre a helyzetre nem tud ekkora tájékoztató kampányt csinálni? Úgy értem, a 15 másodperces tévészpot elég lenne, hogy valakinek feltűnjön a tekintete, és valóban hasznos lenne olyan esetek, amikor az emberek nem töltenek órákat a guglizással, hogy jogosultak-e ESTA-ra vagy sem. Sok pénzt és frusztrációt takarítana meg sok magyar állampolgár számára.

Előzmény: tucsok13 (26307)
tucsok13 Creative Commons License 2024.01.31 0 1 26307

Az a durva, hogy sokan nem is tudják - épp a héten újságolta egy ismerősöm hogy áprilisban mennének az USA-ba. Tudom, hogy Erdélyben született, így kérdeztem, hogy ESTA van-e? ÁÁ, még nincs, de azt legutóbb is gyorsan megkapta.. nah mondom akkor most sajnos ez nem így lesz.

Nagyon szívás, de egyébként a helyzet nemhogy javult volna, romlott - ez az egy belépéses ESTA is megalázó. Idén 3x megyek, 3 ESTA, vicc.

Előzmény: Adrian.TM (26306)
Adrian.TM Creative Commons License 2024.01.31 -2 0 26306

Üdv mindenkinek.
A napokban közeleg a harmadik szomorú évfordulója annak a pillanatnak, amikor a külföldön született magyar állampolgárok ESTA-ják – magyarázat nélkül – elkezdték visszavonni.
A helyzet áttekintése három év után? Nos, egy szóval folytathatom: semmi.


Még akkor is, ha a magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium azt mondta egy tőlük tavaly márciusban kapott levélben, idezzem meg:

"Magyarország elkötelezett az Amerikai Egyesült Államok Vízummentességi Programjában való részvétel iránt, ezért jelenleg is tárgyalásokat folytatunk annak érdekében, hogy minden magyar állampolgár diszkriminációmentesen élvezhesse a program előnyeit.
A tárgyalások befejezését követően annak eredményéről a közvéleményt kormányzati szinten tájékoztatni fogjuk.", még mindig nem volt nyilvános tajekoztatas erről a témáról, és továbbra is találkozom olyan emberekkel különböző weboldalakon (Tripadvisor, Reddit, sőt Facebookon is), akiknek fogalmuk sem volt erről a helyzetről. Tájékoztató bannerek a magyar külképviseletek honlapjain a jelek szerint még mindig nem tűnnek elég informatívak ahhoz, hogy minden magyar útlevéllel és külföldi születési hellyel rendelkező személy (és ez nem egy kis kategória) ismerje a helyzetet.

 

A Külügyminisztériumi tárgyalások az amerikai hatóságokkal pedig láthatóan annyira jók voltak, hogy még a magyarországi születésű magyarok számára is sikerült korlátozást elérniük!

 

A dolgok jelenlegi állása szerint, amikor Magyarország és az USA kapcsolata mélyponton van, az egyetlen esélyem, hogy megvárjam Románia vízummentességi programba való felvételét, ami a hatóságok szerint 2025/2026-ban megtörténhet.

 

 

P.S. Mindazoknak, akik azt mondanni fognak, hogy vízumot kellene szereznem: Tudom, hogy ez a lehetőség létezik, de mivel messze lakom a Románia fővárosának (ahogy megértettem, hogy Romániában lakó magyar útlevéllel rendelkezők csak Bukarestben kérhetnek amerikai vízumot), az utazást is hozzá kell adnám a költségekhez.
És nem szerepel most a terveim között olyan dolog, mint egy USA utazás, de a 2021-es ESTA elutasításam (Helyesebben a ,,visszavonás", mivel több mint 1 éve volt érvényes az ESTA-m, akkor csak a státuszt változtatott) örökre a nyilvántartásomban fog maradni.
És még mindig nagyon vagyok fiatal.

tucsok13 Creative Commons License 2024.01.29 0 1 26305

Hülyeséget írtam - 2 hét alatt. És az a döbbenet, hogy igen, voltak, minden "kötelező" elem megvolt, sőt Vegasban össze is házasodtak. Egy fotókönyvet csináltak, és nagyon ütős volt tényleg... rapid Amerika :-D Háát, én már attól is kész vagyok, ha valaki összeköti NY-ot Miamival, totál feleslegesnek tartom.

Nem vagyunk egyformák :-D

Előzmény: m_and_m (26304)
m_and_m Creative Commons License 2024.01.29 0 2 26304

"1 hét alatt NY, SF, LA, Vegas és Hawaii."

A reptereken kívülről is voltak fotóik?

Előzmény: tucsok13 (26303)
tucsok13 Creative Commons License 2024.01.29 0 0 26303

Igen, mi 3x voltunk ott, anyósomék egyszer, barátaink még nem voltak. Ez a "B" terv, ha a Grand Canyonba nem tudunk bemenni, (amikor legutóbb ott jártunk, a Grand Canyonba vezető utak zárva voltak, hó és jég birodalma volt, még Flagstaff-ben is alig lehetett közlekedni) 

 

Egyébként hét végén volt utazás tervező túránk akikkel megyünk, ők voltak egyszer Amerikában, megmutatták a képeket, az állam leesett - 1 hét alatt NY, SF, LA, Vegas és Hawaii. 

Előzmény: ovarnet (26302)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!