Keresés

Részletes keresés

...FGHKLÉJ Creative Commons License 2017.09.21 0 0 23936

Már ne haragudj, de a Lidl-ben kapható mozarella egy műanyag tömb, ehetetlen, és semmi köze nincs a mozarellához. Néha lustaságból veszek, de mindig megbánom.

Ugyanez igaz a Lidl állandó kínálatában szereplő sajtok majdnem mindjére.

Miért gondolod azt, hogy az a legjobb?

Előzmény: lola31 (23923)
Boarhunter Creative Commons License 2017.09.21 0 0 23935

Szerintem ízlene neki...

Aztán-szigorúan a nyomonkövethetőség miatt-elétennéd az elmúlt tizenöt év minden zöldség és hús számláját, hogy szép sorban ezek lettek belefőzve. Hamar megegyeznétek, hogy Ő tulajdonképpen csak egy ásványvizet ivott...

Előzmény: beetee (23932)
A Nikk Creative Commons License 2017.09.21 0 0 23934

...ezt hívják fúziós konyhának.

Előzmény: kifli (23933)
kifli Creative Commons License 2017.09.21 0 0 23933

ha kekeckedik az ellenőr, őt is belefőzik a levesbe:)

Előzmény: beetee (23932)
beetee Creative Commons License 2017.09.21 0 0 23932

Arra azért kíváncsi lennék, hogy egy NÉBIH ellenőr mondjuk mit szólna hozzá....

Előzmény: Boarhunter (23931)
Boarhunter Creative Commons License 2017.09.21 0 0 23931

Milyen sűrűn kell "frissíteni" ezt a levest? Azon már gondolkodtam régen is, hogy jó-jó, mindig újrafő az egész de mi van, ha egyszer a nyári melegben megforr? Évtizedes lánc szakadhat meg.

Amúgy a kumisz is hasonló elv alapján azonos azzal, amit Dzsingisz kán kortyolgatott.

Előzmény: lola31 (23924)
sunnysun222 Creative Commons License 2017.09.20 0 0 23930

Tudatlan vagyok: ez miért volt nevetséges?

Előzmény: lola31 (23924)
Hepci Creative Commons License 2017.09.20 0 0 23929

Egy igen-igen jó vidéki étterem tulaja mondta egyszer nekem, hogy az alapanyagáron minőségi ebédmenüt kínáló, és egy csepp mártást 300 Ft önköltséggel megtermelő fővárosi helyek hájpolása hatalmas kárt okoz a valós körülmények között működtethető modellt képviselő, jóra törekvő piaci szereplőknek...

Előzmény: lola31 (23924)
lola31 Creative Commons License 2017.09.20 0 0 23928

Ja, ezt már a múltkor mondtad, már akkor eszembe volt hogy meg kell kóstolni.

Előzmény: Caipi (23926)
Hepci Creative Commons License 2017.09.20 0 0 23927

Szerintem kevés jobb adottságú kertes vendéglő van Budán... illetve ha ez se jó, akkor nem tudom, mi a jó. Parkolni nem túl bonyolult, napközben is szoktam helyet találni 100-200 méteren belül, este pedig még ennyire se probléma. Hogy miért nem ment kellőképp az előző üzemeltető utolsó éveiben, és az új második szezonjában, alaposabb ismeretet igényelne. Az egyik ok vélhetően az volt, hogy annyira nem volt jó az étel este, mint az árak. Másrészt a La Terra név dacára pont ez a mediterrán irány megy kevésbé a konyhai stábnak, korrektül al dentére főzött tésztát pl. ott soha nem ettem, pedig ehhez nem kell varázsló, nekem is sikerülni szokott. Az utolsó üzemeltető aztán annyira extenzív kínálatot akart, amit képtelenség ilyen konyhai és személyi adottságokkal megvalósítani. A korábban jól menő ebédmenü pedig fele vendéget vonzott, miután a Paulanerben is elkezdtek menüztetni. 

Ezekhez képest az új konyhai irány (házias-magyaros) és szűkebb étlap valószínűleg sanszosabb, és visszatért a korábbi konyhafőnök is.

Előzmény: lola31 (23922)
Caipi Creative Commons License 2017.09.20 0 0 23926

Tudom, bivalyról nem volt szó, de abból nekünk (szintén kommerszben) a Tesco Finest verzió a kedvenc. A minőségét nem tudom megítélni, de ízre ez jön be a legjobban a SPAR-Lidl-TESCO-ban kaphatóakból.

Előzmény: lola31 (23923)
Caipi Creative Commons License 2017.09.20 0 0 23925

Ezen már én is többször ledöbbentem, hogy hogy merik a rendkívül hozzáértő kóstolgatásaikat egyáltalán tesztnek nevezni.... röhejes az egész.

Előzmény: Hepci (23919)
lola31 Creative Commons License 2017.09.20 0 0 23924
lola31 Creative Commons License 2017.09.20 0 0 23923

Én a Lidl-ben kaphatót javaslom. Abszolút stabil évek óta a minősége, az ára, a csomagolása.

Egyébként a különböző gyártóknál  oda kell figyelni a súlyokra. Alapból 125gr a standard, de ha figyelmesen megnézed akkor kiderül, ahogy játszanak ezzel a gyártók, mert van 100gr-os sőt, 80-as is. Ha átszámolod azonos súlyra, akkor mindenképp a Lidl legjobb ár-értk arány. Az Aldiét nem ismerem, de nem lehet nagy különbség, a két cégnek rengeteg párhuzamos terméke van.

Amit még nézni kell, hogy a megromlás első jele hogy felpuhul, ezért eleve kétséggel fogadom a túl puha változatokat. Mindenesetre bármelyiket veszed markold meg, hogy megvan e még a karakteres formája. Ha nincs, és szétesőnek érzed akkor azt a zacskót ne vedd meg. Ez tipikusan olyasmi, hogy általában a jóval drágábbak semmivel ne jobbak mint egy jól kiválasztott olcsó. Nyilván egy kommersz szintről beszélek.

Előzmény: Macroglossa (23921)
lola31 Creative Commons License 2017.09.20 0 0 23922

Nekem úgy rémlett, hogy a Három szív után rövid ideig volt Park, de lehet hogy tévedtem. Mindenesetre mindkét név nagyon rossz választás, ahogy a la Terra is az. Többek között az elhelyezkedése határolja be a forgalmat. Szinte alig lehet parkolni, és egyáltalán nincs a sarokra kitettsége miatt bensőséges hangulata.

A Három szívet ki csinálta annak idején? Egyszerűen nem jut eszembe a neve.

Ahogy például a Márvány-Alkotás sarok a Gombai étterme volt és elég jó a maga idejében. A da Lello van ott most nem?

Vele szemben a Márványban a Polska korcsma sokkal jobb étterem volt mint a helyén nyíló Mongolian barbecue, és így  tovább.

Előzmény: Hepci (23920)
Macroglossa Creative Commons License 2017.09.20 0 0 23921

Szerinted mi lenne a helyes sorrend, vagy pontosabban, te melyiket vennéd?

Előzmény: lola31 (23917)
Hepci Creative Commons License 2017.09.20 0 0 23920

Mikor?

A La Terra előtt évtizedeken át Három Szív volt.

Előzmény: lola31 (23918)
Hepci Creative Commons License 2017.09.20 0 0 23919

Egyszer írtam az egyik díványos "újságírónőnek" (Tuna J.) egy nyilvánvalóan korrupciós indíttatású cikkében található baromságok kapcsán, egy olyan témában (kések), amihez meg én értek. Nem méltatott válaszra...

Nem kell ezeket az irományokat komolyan venni - talán minden "tesztet" pénzért csinálnak, talán nem, de minimum nem értenek hozzá és fogalmuk sincs arról, hogy mi a jó. Volt olyan tesztjük is, ahol az egyértelműen legjobb minőségű terméket hozták ki a legrosszabbnak...

Előzmény: lola31 (23917)
lola31 Creative Commons License 2017.09.20 0 0 23918

Mert Park volt régen is.

Előzmény: Hepci (23913)
lola31 Creative Commons License 2017.09.20 0 0 23917

Ez az a teszt amiből most már egyértelmű számomra, hogy ezek fizetett hirdetések lehetnek. Az értékelésük pont szart sem ér. A mozzarellákhoz-a nálunk kaphatókhoz-jól értek. Ez a sorrend röhejes, katasztrofális.

http://divany.hu/lajfhekk/2017/09/18/gasztro_vakteszt_mozzarella/?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

Hepci Creative Commons License 2017.09.19 0 0 23916

A Tanti helyén nem örülnék, ha bármi más nyílna - a Tanti nagyon jó.

Mostanában nőttek az adagok és a teljesen kretén anyagfelsorolós ételnevekről (marha-quinoa-csillagánizs) áttértek a könnyebben emészthetőkre (csirkemell-édesburgonyakrém-zsenge zöldségek).

 

A La Terra másik történet. Ott hosszú ideig egy üzemeltető volt jobb-rosszabb, de szerintem tolerálható színvonallal, aztán 2 éve átadta egy ismerősének, aki történetesen barátom. Ő sajnos tovább duzzasztotta a korábban se szűkös étlapot, lett pizza, hamburger, stb. Ezt feltehetőleg nem bírta a parányi konyhában a csapat és a konyhafőnök lelépett. Utána egyszerűen nem talált megfelelő ember(eke)t kigazdálkodható fizuért, így tavaly az utolsó hónapokban néha olyan volt az ebédmenü, mint egy gyenge kifőzdében.

Előzmény: Boszorka (23915)
Boszorka Creative Commons License 2017.09.19 0 0 23915

La Terra eleinte jó volt és jól is ment. Aztán kétszer ettünk ott pocsékul és többet nem mentünk. Amint láttam mások se mentek. Vannak helyek amik képtelenek tartani a szinvonalat. Pedig inkább legyen drága de jó, mint olcsó és pocsék.

Alessiót nem az olaszsága miatt szeretjük, hanem, nekünk, jó helyen van, könnyen elérhető és amit eddig ott ettünk mindig jó volt. A télikert rész kifejezetten kellemes. Nagyon örülnék ha itt, tényleg a közelben, nyilna valami értelmes hely, pl. a Tanti helyett.

Előzmény: Hepci (23913)
Logofet Creative Commons License 2017.09.19 0 0 23914

Igen, lemaradtam róla, mire megnéztem. A Barackos jó tipp, köszönöm!

Előzmény: Hepci (23913)
Hepci Creative Commons License 2017.09.19 0 0 23913

Hát, ajánlottam neked a La Terrát, azóta a volt pincérek vették ki és Park lett. Lokáció és terasz tökéletes, bár nem ment jól - a bérleti díj az előző üzemeltetőnek 8 kiló volt.

Meg ott áll üresen a Törökbálinti úton az egykori Barackos, bár lehet, hogy csak az ingatlannal együtt kiadó/eladó.

Előzmény: Logofet (23912)
Logofet Creative Commons License 2017.09.19 0 0 23912

Egy ilyen helyet és is látogatnék szívesen, de nem nagyon találom. Vagy meg is csinálnék egy ilyet, de nem találtam alkalmas ingatlant, terasszal, megfizethető bérleti díjjal vagy vételárral. 

Előzmény: Hepci (23909)
Hepci Creative Commons License 2017.09.19 0 0 23911

A régi végállomás épületének templom felé néző sarkában.

Nyilván nézőpont kérdése, hogy valami "fine dining felé kacsintgató csúcsétterem" vagy "lepukkant kávézó".

Az Alessiót én is kedvelem, bár vannak olasz éttermek Budapesten, ahová szívesebben járok.

Előzmény: Boszorka (23910)
Boszorka Creative Commons License 2017.09.19 0 0 23910

Nem tudom hol rejtőzik az a Pasarét Bisztro. Egyszer elmentem direkt a 5-ös busz végállomására, de csak egy üres lepukkant kávézót láttam ott. Szerencsére a pasaréti út 55-ben van az Alessio, ahol azóta is sokszor jót ettünk. Rendes fehér abrosz van, olaszos beütés. Mi szeretjük.

Előzmény: Hepci (23909)
Hepci Creative Commons License 2017.09.19 0 0 23909

Itt Budán biztos elkélne egy olyan vendéglő, ami hagyományos "olcsó" ételeket kínál kiváló minőségben, de modern szemlélettel: viszonylag rövid étlap, naponta változó napi ajánlatok, nem óriási adagok, frissen készülő köretek.

Eszem megáll például, hogy miért nem csinálnak szinte sehol szalontüdőt vagy resztelt májat, és miért nem lehet egy harcsapaprikáshoz a túrós csuszát frissen készíteni, vagy miért nem lehet palacsintát frissen készíteni.

Persze, ott van a néhány fine dining felé kacsingató csúcsétterem, elsősorban a Bíró-félék és a Pasarét Bisztró, ahol előfordulnak ilyenek az étlapon, de a minimum 4000 forintos pörkölt nem nagyon fogja visszahozni a budai kockásabroszos hangulatot a tömegeknek.

Előzmény: Logofet (23908)
Logofet Creative Commons License 2017.09.18 0 0 23908

Amikor még nem ment szét a térdem, rengeteget jártam a Vértesbe és a Gerecsébe, madarász ismerősökkel. Akkoriban, ha jól emlékszem Bajóton volt egy olyan hely, ami bolt és étterem volt egyben, így akkor tudtál nagyobb társasággal enni, ha előre megrendelted az ételt, amit ugyan ők készítettek, de le volt fagyasztva. Remek vadakat ettünk ott, kenyérrel és csalamádéval, de a pacalt is nagyon jól készítették. Sajnos már rég bezárt az egység. Szóval valóban nem tragédia, ha egy pörköltet lefagyasztanak.

 

Ha baromira ráérnék, akkor egyébként csinálnék egy olyan kisebb láncot, ami klasszik leveseket adna, jóféle pörkölteket, pár tisztességesen elkészített húst, 3 desszertet és szevasz tavasz. Szerintem működne a dolog, de aztán fene tudja.

 

Úgy látszik, te szerencsésebben választasz bele, mint én, ráadásul kifejezetten igyekszem mindig más és más helyet kipróbálni, ezzel vidéken komoly csalódásokat kockáztatva. 

Előzmény: Hepci (23893)
Hepci Creative Commons License 2017.09.18 0 0 23907

Ilyet egy látogatás alapján nem merek állítani, de pár hónapja minden kettőnk által kóstolt étel - csárdai viszonylatban - teljesen rendben volt. Az adagok pont jók, az árak barátiak.

Előzmény: Caipi (23906)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!