Keresés

Részletes keresés

lola31 Creative Commons License 2017.06.26 0 0 23652

Pénzmosásnak hívják. Elég sok üzlet van az országban ilyenből.

Előzmény: Boszorka (23650)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.06.26 0 0 23651
Boszorka Creative Commons License 2017.06.25 0 0 23650

a Hegyvidékben vannak ilyen rejtélyes helyek. Talán ha 3-4 üzletről mondhatnám azt, hogy biztos nyereségesen működik. A többi? Feltehetően valami adó ügyeskedés, mást nemigen tudok elképzelni. Igaz nem vagyok túlságosan fantáziadús a honi üzelmekben.

Előzmény: Hepci (23649)
Hepci Creative Commons License 2017.06.25 0 0 23649

Bármilyen hihetetlen, vannak ilyen emberek, akik hobbiból üzemeltetnek éttermeket. :)

[Saját példa: kiegyeztem volna azzal a Maligánban, ha havi 100-200000 forintot kell csak betolni és nem kell reggeltől estig vele foglalkozni - akkor valószínűleg évekig csináltam volna...]

Amit a mainstream gasztromédiában írnak, azt tudni kell kezelni. Szerintem te is emlékszel már olyanra, amikor állítólag X séf volt az étterem tulajdonosa, aztán hirtelen X séfet valaki kirúgta. Biztos a másik énje volt, naná.

Szóval én is olvastam, amit olvastam. Rengeteget járok a Hegyvidék központba, mivel ott adom fel többnyire a cégem csomagjait. A Tantiban talán a csillagos időszak egyes fázisaiban láttam annyi vendéget, ami egy ilyen profilú és lokációjú helyet legalább nullára kihozhat. A stáb Heiszlerék lelépése után nyilván vállalt valamit (pl. a veszteség nem lehet "túl" nagy), a többi nem ránk tartozik. És úgy sem fogjuk megtudni, még akkor se, amikor esetleg lehúzzák a rolót.

Előzmény: Mazsola0070 (23648)
Mazsola0070 Creative Commons License 2017.06.25 -2 0 23648

Köszönöm, érdekes, amit írsz. Mondjuk én ilyet eddig csak egyes tök üresen álló ázsiai éttermekről hallottam, hogy a tulaj nem az étteremből szerzi a nagy bevételeit, azzal nyilván más céljai lehetnek (pl. reprezentálás, vagy ki tudja mi).

 

A Tantiról azt olvastam valahol, hogy Heiszler távozása után majdnem bezárt, de az alkalmazottak összefogtak (?), mondták a tulajnak, hogy ne zárjon be (?), és azóta ők viszik az üzletet.

 

Aztán persze lehet, ez is csak egy promócikk volt. 

Előzmény: Hepci (23647)
Hepci Creative Commons License 2017.06.25 0 0 23647

Megvan. A Tanti léte viszonylag kevéssé függ a gazdasági teljesítményétől. A tulajdonos a Bortársaság (fő?)tulajdonosa, és a Bortársaságnak jól megy. Valószínűleg annyira jól, hogy T. Attila megengedhet magának egy permanensen veszteséges fine dining éttermet.

Az étel egyébként jó, különösen a desszertek. A személyzet szimpatikus, most Botos Tamás a konyhafőnök (bájos apróság, hogy a faszbukon kvázi vendégként dicséri az éttermet). Az adagok kissé nőttek a - számomra nem kedves - Heiszler Olivér-féle időszakhoz képest. Ha valaki nem akarja púpra enni magát és megteheti, hogy 20-25 rugót otthagy fejenként, simán jól érezheti magát. :)

Előzmény: Mazsola0070 (23646)
Mazsola0070 Creative Commons License 2017.06.25 -2 0 23646

A Tanti megvan még? Ha jól emlékszem, te mintha írtad volna, hogy szoktál náluk enni.

 

Amikor a csillaghullásuk volt, valamilyen gasztroblogban olvastam, hogy eddig is csak a rejtélyes gyorsasággal megkapott csillaguk miatt húzták és nem ad nekik fél évet a blogger, és redőny.

 

Előzmény: Hepci (23644)
Mazsola0070 Creative Commons License 2017.06.25 -2 0 23645

"Közben pörgeted a kisujjadon az Audi kulcsát."

 

Ahhoz még kellene szerezni az Audit, vagy legalább egy Audi kulcsot....:)))

 

Azt persze már többször megállapítottam, hogy a Hegyvidék parkolójában az átlagnál lényegesen több Audi és menő új verda parkol (gondolom a budai villanegyed lakói az átlagnál jobban el vannak eresztve menő verdákkal), így nem hiszem, hogy a Gál méltóságos főhentes úr alhentesei hasra esnek egy Audi kulcs pörgetés előtt. 

Előzmény: Hepci (23638)
Hepci Creative Commons License 2017.06.25 0 0 23644

Ez afféle pszichológiai gyakorlat lenne, mint Lolának a Mihályi látogatása, akit k. drága szar süteményeket gyártó sötét tetűnek gondol, mégis állítólag 50-szer járt nála (ezt elég nehezen tudom elképzelni, de a női lélek csodákra képes).

 

Legyen valami ON is, kinyitott a Hegyvidékben a Budai Milieu nevű új bisztró a korábbi Szervusz helyén. A konyhát kibővítették, így alig maradt embernyi hely, amin be lehet osonni az ajtó után. A Szervuszhoz képest kissé a magasabb gasztronómia felé kacsintgatnak, az étlap rövid, az ételek több elemből állnak és az adagok nem súlyemelőknek méretezettek. Eléggé rendben volt minden, amit kóstoltam (3 fogás + 2 deci bor kb. 8000 Ft).

Kíváncsian várom, hogy képesek lesznek-e rentábilisan működni - a 2 szomszédjuk (Tanti és a Na Pasta) nincs tömve vendéggel.

Előzmény: Caipi (23641)
Boszorka Creative Commons License 2017.06.25 0 1 23643

Tényleg rendszeresen járok, de még soha nem vettem észre, hogy bárkivel is udvariatlanok lettek volna. Végül is ők is a vevőkből élnek és ezt nagyon is jól tudják. Valamikori alkalmazottjuk most a Fény utcai piacon árul. Oda nagyon ritkán járok, de változatlan kedvességgel fogad, szolgál  ki stb. Én igazán nem propagálom őket, nincs rá szükségük, de nekem nagyon jó, mert ha nincsenek sokan, akkor meg lehet beszélni, hogy mit kellene főzni stb. Persze ha mögöttem is állnak 3-4-en, akkor nem kezdek társalkodni, hanem mondom mit akarok. Ami nincs, azt félre teszik mikor jön, ha kérem. Szóval nekem tökély, másnak meg nem. Azoknak ajánlom a Böszorményi uti hentest, sokan azt szeretik. én csak egyszer voltam és elég volt egy életre.

Előzmény: Caipi (23641)
Caipi Creative Commons License 2017.06.25 0 0 23642

Boszi, mondtam már, rólad a vak is látja, hogy egy úrinő vagy! :) 

Előzmény: Boszorka (23640)
Caipi Creative Commons License 2017.06.25 0 1 23641

Na ez az "Azért kell napi rendszerességgel járni, hogy ismerjenek és mindig egyformán beszéljenek veled." ez nagyon durva, milyen hely már az, ahova csak rendszeresen odajáróval hajlandóak normálisan beszélni? Én már a múltkori beszélgetésénél elhatároztam, hogy soha nem megyek oda, és ami engem illet, ha akkora sztárok már, hogy térden csúszva kell hálálkodni, hogy kiszolgálnak egyáltalán, akkor kenjék a hajukra és/vagy dugják fel maguknak az összes terméküket. Már elnézést. :)  

Előzmény: Boszorka (23617)
Boszorka Creative Commons License 2017.06.25 0 0 23640

Köszönöm. Egy percig se gondoltam komolyan, hogy bunkó lennék. Viszont ha valaki  az itt ajánlott magatartással akarna tőlem bármit, akár vásárolni is, azt kivágnám az üzletből és rögtön elveszteném a normális modoromat.

Előzmény: A Nikk (23639)
A Nikk Creative Commons License 2017.06.25 0 0 23639

Biztos vagyok benne, hogy nem vagy bunkó paraszt, éppen ellenkezőleg. Valszeg azon szerencsés egyedek közé tartozol, akiknek eleve tiszteletet parancsoló fellépése van. Személyes kisugárzás, természetes autoritás, valami ilyesmi.

Előzmény: Boszorka (23637)
Hepci Creative Commons License 2017.06.25 0 0 23638

Menni fog ez...

Esetleg még finoman [:D] utalhatsz a kettőtök pénzügyi helyzete közti különbségre is.

"Nem véletlen, hogy te turkálsz nekem a USDA Prime steakek között, nem pedig fordítva, kis szefós nyomi."

(Közben pörgeted a kisujjadon az Audi kulcsát.)

Előzmény: Mazsola0070 (23635)
Boszorka Creative Commons License 2017.06.24 0 0 23637

Na ebből leszűrtem, hogy én egy bunkó paraszt vagyok, mert velem még sehol senki nem packázott. Illetve mégis, egyszer, de oda nem mentem soha többet. Ilyen egyszerü a dolog.

Előzmény: A Nikk (23636)
A Nikk Creative Commons License 2017.06.24 0 0 23636

Fellépés kérdése az egész. Velem nem szoktak packázni a hentespultnál, már megtanultam hogy kell velük bánni. Az alap, hogy nem szabad udvariasnak lenni, ezek többnyire a normális kulturált viselkedést gyengeségnek tekintik.

Előzmény: Mazsola0070 (23635)
Mazsola0070 Creative Commons License 2017.06.24 -2 0 23635

Igen, rájöttem, a legnagyobb hibát ott követtem el, hogy én próbáltam továbbra is normális hangvételben/stílusban beszélni/viselkedni a tapló eladókkal, mondta is a feleségem, hogy az ilyenek ebből úgysem értenek, le kell menni a szintjükre.

 

"Jó napot kívánok! Két kiló oldalast kérnék szépen!" Egy nagy lófaszt!

 

Az új stílus, remélem ezzel nem hibázhatok...:)))

 

"Na mi van kisköcsög, mit tátod ott a szád? Nem tanított meg senki köszönni? Anyádat tegezd, te tahó! Tegezni csak én tegezhetlek, én vagyok a vevő!

Nem tudod mi az az osso bucco? Itt van kiírva a cégtáblátokra, te barom! Te miért nem cipőfűzőt árulsz, ha még a saját boltotok húsait sem ismered?"

 

VAGY 

 

"Téged azért fizetnek, hogy most beszéld meg a barinőddel, hogy melyikőtöket dugta meg jobban tegnap éjszaka a kanja? Rohadtul nem érdekel az sem, hogy hétvégén mentek-e a Balcsira a Bélussal, ne lopd az én időmet, hanem tedd le azt a telefont, vazze, oszt vágj hozzám fél kiló rozskenyeret!"

 

 

Előzmény: A Nikk (23634)
A Nikk Creative Commons License 2017.06.24 0 0 23634

Néha megoldás, ha sokkal taplóbb a vendég, mint a felszolgáló. Eleve qrva dühösen és a lehető legagresszívebb fellépéssel kell kérni azt a fránya velőscsontot. Nincs?? El kell küldeni őket a pokolba, nehogy már a vásárló szégyellje magát azért mert szar a bolt ellátása. Magánügyeket beszél meg a két felszolgáló kiscsaj? Úgy rájuk kell förmedni, hogy rémálmaik legyenek utána. Az ilyenek ebből értenek, hidd el, utána már ugyanolyan menő leszel, mint a többi törzsvendég. Legközelebb, ha betérsz hozzájuk, elég lesz, ha csak rondán nézel és végre vendégnek érezheted magad. Ezeknek ez a kultúra, ebből értenek, semmi másból. Ha kedves és civilizált vagy, azt sértésnek veszik. Véletlenül azt feltételeznék rólad, hogy érettségid van, neadjisten egyetemi végzettséged... Mielőtt vásárolni indulnál, a tükör előtt gyakorlhatod a kellően alantas stílust.

 

Csak semmi kedvesség az a lényeg:)

 

 

 

Előzmény: Mazsola0070 (23633)
Mazsola0070 Creative Commons License 2017.06.24 0 0 23633

Nagyon szégyellem...:)

Előzmény: A Nikk (23632)
A Nikk Creative Commons License 2017.06.24 0 0 23632

Szégyelld magad! :D

Előzmény: Mazsola0070 (23631)
Mazsola0070 Creative Commons License 2017.06.24 -2 2 23631

"Aki azt gondolja, hogy őt a pék, a hentes, meg mindenki rosszul kezeli, csunyán néz rá, letegezi, stb. az elgondolkozhatna, hogy nem magában kellene-e keresnie a hibát."

 

Jó, akkor ezúton kérek elnézést attól a fiatal csávótól, aki "köszönésképpen" letegezett és hülyének nézett Gál sztárfőhentes nagyságos és méltóságos úr boltjában, a hiba csak bennem van, én mulasztottam el megnevelni a csávót, hogy hogyan kell beszélni egy 30 évvel idősebb emberrel, pláne, ha még vevő is.

 

Továbbá elnézést kérek Gál főtulajdonos főhentestől, amiért tulajdonosként nem követeli meg az alkalmazottaitól, hogy minden vevővel tisztességesen beszéljenek, ezért is kizárólag én vagyok a hibás.

 

Elnézést kérek továbbá az általam "igaztalanul" megvádolt (értsd: hazudtam) Lipóti Pékség alkalmazottaktól, csak én tehetek róla, hogy a nagyrabecsült alkalmazott hölgyeket megzavartam a magánbeszélgetésükben (amit ezúton is külön sajnálok, belátom, nagy egy tahó vagyok, hogyha bemegyek egy boltba, 2 perc után kérdően ránézek az eladó hölgyre, hogy nem szolgálna-e ki, nem lett volna szabad, ha a barinővel való csevej 20 percig tart, hát addig tart).

 

Továbbá azért is csak és kizárólag én vagyok a hibás, hogy az eladó csávó egy termék után való érdeklődésemre tahó módon beszólt nekem.

 

Igen, mindenért csak én vagyok a hibás, mea culpa, hogy betértem ezekbe a boltokba és bunkó módon tisztességes, normális stílusú kiszolgálást vártam.

 

Még egyszer elnézést ezért a súlyos tévedésemért. 

Előzmény: Boszorka (23621)
Hepci Creative Commons License 2017.06.24 0 0 23630

Már csak azt nem értem, hogy min csodálkozol. Látsz számottevő látogatottságú felületen olyan gasztropublikációt, ami nem reklám, bújtatott reklám, barter, promóció, ingyen megetetés/megitatás szóbeli leképezése?

Ez itt még a viszonylag becsületesebb fajta - az elején leírja, hogy ki a tulajdonos. Egy ilyen Index-címlapos hőskölteménynek pedig nyilván van egy tarifája...

Előzmény: lola31 (23628)
A Nikk Creative Commons License 2017.06.24 0 0 23629

gyanús volt nekem a sok bullshit... most már értem a hátterét is, köszönöm

Előzmény: lola31 (23628)
lola31 Creative Commons License 2017.06.24 0 0 23628

Az Index mostani vezércikke megint a Gasztroangyal szerkesztőjének strandbüféjéről szól. Olyan hosszan, hogy még átpörgetni is sok volt.

Nem szerepelt még eleget a műsorban?

Érdekes dolog ez a szemérmetlen benfentesség. Olyan balkáni, mint amilyenek mi magunk is vagyunk.  

A közszolgálati tévén egy műsor szerkesztője a saját magánvállakozásáról készített riportokat adja el a nézőknek. Ráadásul nem elégszik meg azzal, hogy egyszerűen csak egy jó strandbüfének aposztrofálja, hanem állandóan valami magasröptű ideológiai burokba csomagolja, és úgy reklámozza. Mi meg fizetjük a műsort.

Most pedig újra elolvashatjuk újra itt is.

A Nikk Creative Commons License 2017.06.24 0 0 23627

Ha csontos a hús, kicsontozást szoktam kérni, de ezenfelül szeletelést, kockázást, csíkokra vagdalást magam szeretem végezni. Bár el tudom képzelni, hogy eljön az idő, amikor már nem fogom szeretni/bírni/győzni/akarni.... Mert egyébként egyetértek azal, hogy a lustaság fél egészség:)

Előzmény: Boszorka (23623)
homerx Creative Commons License 2017.06.24 0 0 23626

sztem nem mondtam ezt.

Előzmény: Boszorka (23625)
Boszorka Creative Commons License 2017.06.24 0 1 23625

Nem gondolod, hogy kirándulok a Bosnyákra egy fél kiló felkockázott húsért?

Előzmény: homerx (23624)
homerx Creative Commons License 2017.06.24 0 0 23624

a bosnyakon a hentesem zokszo nelkul vagja fel a marhahust, ha ugy kerem. mi ebben a problema?

Előzmény: Boszorka (23623)
Boszorka Creative Commons License 2017.06.24 0 0 23623

Egyszer próbálkoztam a Sparban és egyszer a CBA-ban a kockázással. Sehol nem voltak hajlandóak megcsinálni. Nekem jó mert közel van és mindent megkapok amit kérek. Nálam a lustaság fél egészség elv működik. Szeretem konyhakészen kapni a dolgokat.

Előzmény: Hepci (23622)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!