Ezer éve megvan a Jegenye utcában Mandarin Grill néven, Három Királyságnak még nem hallottam hívni.
Van egy grillezős fele, meg egy hot-potos fele, a hotpot is vállalható, a grillezős se rossz.
Egy időben sokat jártunk oda, aztán hotpotnál inkább ráálltunk a specialistákra, ha meg vacsorázni mentünk, akkor mindig megvan az aktuális kedvenc a Chinatown-ban, de amúgy egy teljesen vállalható hely,
Nyilván nem a körúti kici rizs édesz szavanyú erőspistás stílust viszik, ha a vendég azt várja, akkor csalódhat :)
A negatív oldalát a felvetésednek értem, de szerencsére nem matematikai definíciót érdemes adni, kifejezetten a szubjektív véleményetekre gondolnék, azaz neked melyik az ajánlot, ajánlottak? Semmiképp sem folytatnék vitát azzal, ami valakienk szubjetkíve ajánlott kategória, hanem hálásan megköszönném :)
Széleskörű rálátásnak hívják újabban az emeletes sznobizmust? :) Jó is lenne, ha csak a halászlés írással lett volna baj, engem minden megnyilvánulása bosszant.
Igen van csirkecomb, de ha Caipi arra téved, mell is van. A krumpli saláta nem annyira jó, mit a sült krumpli. Kértem hozzá még salátát, tökéletes volt. Mindketten ezt ettük + két spieler sör, korsó. Mindennel együtt 17 ezer volt.
Mivel az egykori neves autóversenyző és a faterja mangalicatenyésztéssel is foglalkoznak, természetes, hogy náluk a halászlébe is kerül mangalicazsír, sőt az a furcsa, hogy az étel nem mangalicából készül kondáslé néven.
Azt azért megkérdezném Pierrünktől, hogy ismeri-e a halászlé receptjét, ha szerinte mangalicazsírral kell bekenni a bográcsot, illetve vajon a halászok pl. a bajai Duna parton honnan a búbánatból vettek mangalicazsírt, ha éppen halászlevet akartak főzni (az aznap reggel frissen őrölt pirospaprikáról már nem is beszélve).
Bennem az egész írásmű mély nyomot hagyott, különösen a gyorsfutár által hozott, valahol vidéken teljesen frissen őrölt pirospaprika (a cikk stílusába az is simán belefért volna, hogy a pirospaprikát fehér ruhás szűzlányok őrölték a meztelen combjukon, a gyorsfutár meg Bugatti Chironnal jött 350-nel, hogy a paprika a szállítás alatt se veszítsen sokat aromájából), amit a már készülő halászléba szórtak bele...
Hát igen, ez teljesen bevett gyakorlat, hogy egy profi étterem profi séfje úgy kezd el egy ételt főzni, hogy nincs meg hozzá az egyik alapvető alapanyag, hanem azt majd hozzák.....
Bele sem merek gondolni, Pierrünk azt hogyan énekelte volna meg, ha a gyorsfutár defektet kap a remek budai kátyúkban, és a séf úrnak a sarki kispiszkosba kell átküldeni a kuktagyereket, de az csak lejárt szavatosságú kínai pirospaprikát kap...:))
Az a halászlé kellemetlenül mélyen rögzült bennem, különös tekintettel a mangalicazsírral bekent bográcsra, és mivel a szerző egyéb írásaiban arról győzött meg, hogy a mezei gasztrobloggerrel szemben széleskörű kulináris rálátással rendelkezik, nem tudom azt cikket nem marketingcikknek tekinteni.
Nyilván van minimális esélye annak is, hogy nem marketingcikk, hanem nem ért a halászléhez, de az első az életszerűbb.
Kérdés, mi a reklám site, illetve reklám-e, ha egy gasztroblogger a jóltartás fejében jókat ír egy étteremről?
Én például szeretem Vajda "Pierre" Péter blogját, de néha ő is megereszt olyan írásokat, amelyekről nehéz eldönteni, hogy reklám-e, vagy nem, úgy dícsér mindent (bár ő kikéri magának a feltételezést, egyszer írta is, hogy mindenhol mindent kifizet).
Az egykori neves autóversenyző étterméről írt szösszenete például ilyen volt, dehát ha szerinte minden tökéletes volt, nem írhat mást. Arról nincs adat, hogy írása hatására hányan mentek el ide csodahalászlevet enni.
De az ismertebb gasztrobloggereket mindenhol "körüludvarolják" (többször is tanúja voltam ilyen eseteknek személyesen), a legemlékezetesebb pár éve a Kistücsökben volt, ahol a közismert gasztrolányt úgy szolgálták ki és úgy zsongták körül, mintha minimum egy császárnő érkezett volna (a régebb óta ott ülő vendégeket meg emiatt némileg hanyagolták).
Azt nem tudom, hogy fizetnie kellett-e, vagy Csapody elszámolta a jóltartását marketingköltségnek.
Na most ha ezek után ő írt egy pozitív hangvételű cikket Csapodyékról, akkor az reklám?
Tegnap a fekete hollóban ettünk, ismét a várban. Egyszer egy hónapban elmegyünk kirántott csirkét enni, amit remeküé csinálnak, sőt a sült krumplijuk is nagyszerü, igaz pommes frites. A kiszolgálás barátságos, a berendezés egyszerü és cseppet sem drága.
Van olyan oldal/blog/akármi, lehet személyes, lehet "profibb", amit szerintetek érdemes követni, mert nem reklám site? Vagy legalábbis, amit ír az rendben van. Jó lenne, ha lenne, talán van is, de hol lelem?
Az mindig is egy jó hely volt. Mikor még arra fele laktam, sokszor jártunk oda. Ha megtartotta a szintvonalat, akkor egy csoda. Már 23 éve nem lakom arra.