Nyilván, ha a rendszeresen használt gépedről nézed, ahol bejelentkezel valami google alkalmazásba, akkor neked megjelenik a tartalom, mert megvan a jelszó, automatikusan belép a böngésződ.
Csak a te jelszavad nincs meg a mi gépünkön. Hálistennek. :)
Valahogy publikussá kell tenned a fotókat, valami beállítással.
Én nem használom ezt a google nevű kémprogramot, így tovább nem tudom magyarázni...
Annyit még tudok mondani, hogy a google most június 1-től bevezette végre a kétszintű azonosítást.
Ezzel az automatikus, programból való belépések korlátozva vannak. Ez lehet változás.
Attól még a fotók lehetnek full publikusak, biztos be lehet állítani valahol.
ugyan nem tp, de hal. jonehany eve az egyik mini gombasztalin keszitett az egyik tarsunk egy speci hallevet. marnak lettek kifilezve. a csontos reszekbol keszult a halle, a filek le lettek daralva es gombocca gyurva fuszerekkel. ordogszeker laskaval foztuk fel a levet, majd mentek bele a golyobisok. no, nem ordogtol valo volt az ordogszeker tarsitasa a halaszlevel :)
A belsőséget én sem "hagyom benne" a halban. Na jó, a vesét igen. De a májat, lépet, szívet, úszóhólyagot és a beleket borító zsíros szövetet beledobom a bográcsba, a bontott halat már nem mosom, hacsak nem történt "baleset" a bontásnál. A keserüfoggal nem foglalkozom, urban legend.
Ezeket a dolgokat úgy kell elképzelni mint alapfűszereket egy ételben. Ha nincsenek benne, "üres" lesz a lé, hiába főzöl bele másból sokat.
A nyúlgombóc nem tudom, hogy készült, egy fórumtárs követte el, mire odaértem, nagyjából kész volt.
A cukkini az olyan lesz amilyenre az ember csinálja, saját íze nem sok van. Viszont azon kevés növények egyike ami jól érzi magát a kertemben így szezonban elég sokat eszünk, mivel minden hétvégén grillezek és köretnek automatikusan felkerül a cukkini is a rácsra.
Ott vannak a dolgok. Szeretjük mi is a hal -ból készült ételeket, halászlét én sem gondolom túl. Ponty simán lepikkelyezve, kibelezve, keserűfog , kopoltyú kidobva, fej maradhat.Mondjuk a belsőséget nem hagyom benne.Mifelénk nem szokás benne hagyni, persze nem is vagyunk halászlé guruk, és szégyenszemre a szálkás apróhalat még át is szoktam passzírozni :-))Persze megy még hozzá más hal is.Tudom , hogy van a dunai ill. tiszai halászlé közötti rivalizálás.De ha jól van elkészítve mindkettő finom lehet. Igaz hogy invazív , irtani való hal, de a törpeharcsa az kibaszott finom, simán paprikás lisztben forgatva, forró olajban kisütve, són kívül más nem is kell hozzá.Csináltam belőle ruszlit is, extrém jó. Grill témához: cukkini az kimondottan jó grillezve,kiegészítőnek .Persze jóllakni csakis hússal tudok.Vadnyúl húst ledaráltátok és úgy lett gombóc belőle? Na még a vadnyúl , ami nagyon ízletes, egyszer egy buliban , vagy 4 sör után , éhgyomorra megettem egy kisebb vadnyulat..Akkor mondták, hogy inkább ruháztatnának, mint etetnének..Most hétvégén is volt tp. majd töltök fel képeket.
Egyébként ha jönnek vegetáriánus családtagok, én is szoktam cukkinit grillezni, zöldfűszeres, fokhagymás olivában megpácolom aztán hagymával nyársra húzom mint a saslikot...utána meg káromkodok mint a szódáskocsis, mert a lecsepegő olivaolaj belobbantja a parazsat és ezt minden alkalommal elfelejtem... :-)
Egyik fórumtársunk "megtért" és rákapott a zöldségekre. Előző este tárcsán pirított mindenfélét, spárgát, gombát és cukkinit is. Namost közben elkezdődött a meccs, elvonult nézni és szépen ottfelejtette az utoljára felrakott cukkinit, alatta az égő tűzzel. Szerencsére voltunk páran akiket nem érdekelt a foci és megmentettük az elszenesedéstől de akkor este már senkinek nem volt hozzá kedve. Reggel még ott figyelt a tárcsán, megkóstoltam és annyira ízlett, hogy nem volt szívem kidobni, "újrahasznosítottuk". Érdemes volt mert a "rántottában" is finom volt, el is fogyott villámgyorsan.
Egy rettentő gyenge halászlé, ég a pofám miatta...
Végül vasárnap reggelire egy szalonnás, cukkínis omlett hatvan tojásból...
A halászléhez egy öreg barátom hozott vagy tíz kiló "tiszai" halat, ez eddig jól kezdődött-. Sajnos jószándékú ám tájékozatlan fórumtársak megpucolták és ezzel teljesen tönkretették mire odaértem. Kimosták, az ikrán, tejen kívül a belsőséget eldobták, még a hal szemét is kiszedték, egy "steril" valami várt rám a hűtőben.
Nálam a halászléfőzés szinte szakrális tevékenység, minden apró részlet számít. Ennek megfelelő kedvvel álltam neki az egésznek, olyan is lett... A halak húsa nagyon jó volt, ebből az alapanyagból "csodát" lehetett volna alkotni.
Most néztem, 2 éve nem írtam ide..Persze azért közben voltak bőven tűzről pattintások.Legutóbb vagy 5 kilónyi törpeharcsa , sima paprikás lisztben sütve , tárcsán , hozzá karikára vágott krumpli.Először a krumpli sütve, majd a hal.Aztán házi hurka kolbász tárcsán , szintén krumplival. Csülök pörkölt bográcsban .Minden fával , semmi palackos gáz. Csülök ideális összetétel: 2 db hátsó , nyers csülök, 2- 2,5 kg. Egy db 2,5 kg os házi sózású, füstölésű csülök / nem az ipari, gyors erjesztésű, gumi állagú, vizes gagyi/ , 2 kiló köröm.Pont annyi só volt a füstölben, hogy nem kellett sózni.Grillcsirke is sült. Következő tervek:Birkapörkölt, töltött káposzta bográcsban , sült hal /ponty, keszeg/ tárcsán.
Természetesen főzés-sütés közben hideg sörök vagy fröccs.De ez alap...
Csirkegulyás Vince napon. Semmi extra, csak csirkehús, zúza, csirkemáj, kis füstölt, hagyma, zöldségek, kis krumpli és csipetke. Meglepően finom lett a végeredmény. Idei első pattintás.
nalunk meg a konyvar zart be, aminek volt egy jo kis zart udvara magas fenyokkel korulveve, szoval zarva a kulvilagtol. kedv az lenne, ha lenne hely. Van ugyan itt a hazak kozott is egy tuzrakohely, de milyen mar a szomszedok szeme lattara leajjasodni, :))
Szia! Hát ez az, régebben én is gyakran jártam erre, most is csak véletlenül, főztünk-sütöttünk, de egyszerűen "kikoptak" mellőlem az emberek, egyedül meg milyen már :-(
Én október végéig minden hétvégén begyújtottam a faszenes grillt, halászlét is főztem párszor meg ilyen-olyan pörkölteket bográcsban csak a dokumentálás kimaradt.
Sajnos kikoptak. Az Index egyre jobban haldoklik. Nézd csak meg a többi topikot is. A disznóvágásiban és a kolbászban is alig történik hozzászólás. Esetleg vágásokról kép....