Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Inner Circle Creative Commons License 29 órája 0 0 693324

BTW nem volt egy eset '99 elején, amikor Eddie félreállt MS elől, és a végelszámolásnál pont ez hiányzott az ő VB-jéhez?

Előzmény: Cold Heart (693316)
Inner Circle Creative Commons License 29 órája 0 0 693323

Mármint Hami Vettelnél :P

Előzmény: Inner Circle (693322)
Inner Circle Creative Commons License 29 órája 0 0 693322

Idén azt látod, hogy Hami műszakilag erősebb Hamiltonnál, így azért könnyű mentális császárnak lenni. Fordított csapathelyzet esetén szerintem láttunk volna már Ferrari-telemetriát ;)

Előzmény: Bateman (693318)
xtremetuning Creative Commons License 29 órája 0 0 693321

Szerintem szimplán ellensúlyozni próbálja az angolszász 'sajtó' megnyilvánulásait. Kedves ámde gyenge próbálkozás.

Előzmény: Bateman (693318)
Jam Clerk Creative Commons License 29 órája 0 0 693320

Ha tudod, akkor ne csináld. Lehet, hogy nekem is jobb lenne ezt tennem.

Előzmény: _fortune nip (693319)
_fortune nip Creative Commons License 30 órája 0 0 693319

melyik TO lett bevonva cukormázzal?

az nem "bevonás", ha már tényleg csak az egyik versenyzőnek van esélye, és közben más autó is veszélyeztet. a 2006-os Alonso-Fisichella esetekre se mondtál semmit, mesterien kerülod ki a konkrétumokat szóvirágokkal.

tudom, hogy nem kéne már válaszolnom ezekre, de zavar ez a szépelgő semmitmondás. lehet háborogni.

Előzmény: Jam Clerk (693317)
Bateman Creative Commons License 30 órája -3 0 693318

Rosberg: Vettel mentálisan erősebb Hamiltonnál

 

én ezt idén épp fordítva látom

Jam Clerk Creative Commons License 30 órája 0 0 693317

Teljesen irreleváns más példát előhozatni, az egész fórum sokszor erről szól, bárki dob be akármilyen példát, ami szerinte hasonlít, mindig akad valaki, aki szerint az hülyeség, nem úgy van. Mondhatnám azt is, hogy ez az egy eset egyedülálló, sose volt elotte, sem azóta, egyetlen csapatnál sem, hogy a vezetőség határozta meg a pilóták befutási sorrendjét, de ez sem igaz, erre is van egy csomó példa. Ez az eset ugyanúgy TO, mint a többi példa, amit felsorolhatnék, annyi a különbség, hogy ez nem lett bevonva cukormázzal, hanem otromba módon kaptuk a képünkbe. Mondtam én, hogy jó? Nem jó, de attól még létezik, a maga hátterével és utóéletével együtt. Nem az az illúzió, hogy kizárólag a. Tipperary létező háborús dal, és a Panzerlied nem létezik?

Előzmény: Cold Heart (693316)
Cold Heart Creative Commons License 1 napja 0 0 693316

nyilván a mi hibánk, akik felháborodtunk. az érvrendszered lenyűgöző.

Tudta mindenki, hogy nincsenek egyenlő feltételek ott, ami persze egyik csapatnál sincs, de vhol ez csak a rendszerből fakad (két pilótát nem lehet pont ugyanúgy ellátni, időnként választani kell közöttük, etc), vhol kisebb döntésekben érzékelhető, a Ferrari meg ott deklarálta, kizárólag MS pontszámának maximalizására hajt egy olyan gépezettel, amiben Bari egy összetettebb csavarnak számít. 

Mondj más példákat az elmúlt 21 évből (ezért ezt mondom, mert én 96 óta nézem a teljes évadokat), ahol a 6. futamon nem hagyják Y versenyzőnek, hogy közvetlenül X előtt érjen célba. Ha nem tudsz, akkor lehet, hogy nem azok éltek illúzióban, akik ezen felháborodtak.

Előzmény: Jam Clerk (693313)
Csűrdöngölde Creative Commons License 1 napja 0 0 693315

Épp hogy ez akkor még jobban látszott, frissek voltak az emlékek. Ma már a wikiből kellett kikeresnem a pontállást.

De akkor például friss élmény volt Ralf Schumacher reakciója, amit ma már nehéz felidéznem, és azt hiszem, hogy akkor fújolt ott a helyszínen a közönség, és jött az idétlen jópofiskodás a dobogón.

De nem is az érzelmekről beszéltem én most, hanem a tényekről.

Előzmény: Jam Clerk (693313)
Jam Clerk Creative Commons License 1 napja 0 0 693314

Kicsit olyan ez, mint amikor Sly mint Franco Provolone az Oscarba, felkiált, hogy "Tudtam hát, csak épp nem sejtettem!" :)

Előzmény: Jam Clerk (693313)
Jam Clerk Creative Commons License 1 napja 0 0 693313

Így van, jól látod.

Ma már.

Ami igazából a nézőket, szurkolókat és ellendrukkereket megosztja (zavarja, stb.), az viszont "csak" annyi, hogy volt egy közmegegyezés (ezt nevezem illúziónak), hogy minden csapatnál minden versenyző egyformán, egyenlő feltételekkel s elbírálássl versenyezhet, a Ferrari meg másként gondolta, és ez nyilvánvaló lett. Nem mintha ezt nem éreztük volna addig is, csak épp amikor tényleg kibújt a szög a zsákból, akkor a zsákot (az illúziót) szidni számomra fura egy kicsit. Ha mindig is tudtátok, hogy ez van, akkor miért is meglepő maga a tény? Mert nem illik a "másik oldal" illemkönyvébe?

Fura fogalom ez az illúzió.

Előzmény: Csűrdöngölde (693309)
Csűrdöngölde Creative Commons License 1 napja 0 0 693312

Mint írtam az sem volt szép, és ugyanennyire nem lett volna szép, ha MS-sel csinálják. Vagy most éppen Alonso drukker vagyok?

Előzmény: fitosi (693307)
Csűrdöngölde Creative Commons License 1 napja 0 0 693311

Tehát tudták, hogy a cím az övék, de azért helyet cseréltettek. Értem...

Az ideihez hasonlítani megint vicces, hiszen idén szó sem volt a Ferrari fölényéről. Már a problémák előtt többen mondták, hogy műszaki hiba fogja eldönteni a bajnoki cím sorsát, 2002-ben ilyen szóba sem jöhetett.

 

A forma1-hez tartoznak a rajongók, sőt nem létezhet nélkülük, így aztán őket se hagyd ki a képletből, akár pénzügyileg, akár sportértékben.

Előzmény: Kopasz (693303)
Csűrdöngölde Creative Commons License 1 napja 0 0 693310

Igen, hátrányba hozta, ugyanakkor nem konkrét pontokat vettek el tőle, és emlékeim szerint Massának akkor már nem volt tét.

Előzmény: Inner Circle (693298)
Csűrdöngölde Creative Commons License 1 napja 0 0 693309

Erre írtam, hogy attól az 1-2 műszaki hibától sem kellett tartaniuk, mert azt is kényelmesen ledolgozták volna a fölényük miatt. Sőt, ha azon a versenye MS másodikként fut be, akkor is 50 pontja lett volna, míg a második Montoyának 27. Vagyis ha azonnal két versenyről kiesik MS, és azokat meg is tudja nyerni Montoya (ami akkor nem igazán tűnt így), még akkor is MS áll az élen. Egyszerűen olyan fölényben volt a Ferrari, hogy képtelenség volt már ekkor, hogy ne MS legyen a bajnok.

Előzmény: Jam Clerk (693263)
fitosi Creative Commons License 1 napja -7 1 693308

hogy a Ferkánál az MS érában nem volt versenyhelyzet, nem volt versengés  csapaton belül.

 

Barri nem volt versenyképes, csak egy-két futamon. Sokszor még Schumi másodlagos ellenfeleit sem volt képes megverni. Ti meg azon az egy-két futamon rágódtok, ahol az volt és nem nyerhetett. Azon már nem, hogy Schumi visszaadta azt a győzelmet triplán.

Előzmény: Helter Skelter (693296)
fitosi Creative Commons License 1 napja -6 1 693307

Komoly harcban, ami akkor még nem indokolta volna azt a TOckenheimi csúfságot. Persze, ha Schumi lett volna, ma már az is az ördögök mély pokla volna.

Előzmény: Csűrdöngölde (693258)
Inner Circle Creative Commons License 1 napja 0 0 693306

Ez igaz, de erre mondhatják, hogy ugyanennyi versenyző viszont a jobb oldalára, tehát a mezőny összességében nem szenvedett kárt :D

Előzmény: _fortune nip (693301)
Bigyula2 Creative Commons License 1 napja 0 0 693305

"...de az F1 már csak ilyen biznisz, a végelszámolásnál súlyos dollármilliók függnek a megszerzett pontoktól és helyezésektől..."

 

A csapat pontszáma ugyanannyi akkor is, ha fordított sorrendben érnek be. Lásd pl. Hamilton-Bottas idén a Hungaroringen.

Előzmény: Kopasz (693303)
Jam Clerk Creative Commons License 1 napja 0 0 693304

Valamiért úgy érzem, ez a sport mégsem fekete-fehér. Egy illúzióval kevesebb, de hát kinek van ideje számolgatni, mennyinél tartok...

Kopasz Creative Commons License 1 napja -2 0 693303

"Ne haragudj, de ez már a legalja érvelés."

 

 

Tudod a stílus maga az ember.....

 

 

"Minél hamarabb be akarja biztosítani? A szezon hatodik futamán? Ha erről beszélünk, akkor az azt jelenti, hogy mindenki látta, hogy nincs ellenfél."

 

 

 

Ezt TE gondolod így, viszont nem te vezetsz egy évi több százmillió dolláros költségvetésű F1-es csapatot komoly eredmény elvárás mellett. A hatodik futamon való "bebiztosítás" indokát épp az idén szemlélhetjük meg premier plánban Vettel esetében. Egy ütközés és pár műszaki hiba és volt-nincs előny, sőt WDC esély sem.

 

 

"Én nem ismerek még egy olyan példát, ahol a szezon első harmadában utasította volna egy csapat a versenyzőjét, hogy adja át a győzelmet csapattársának. Egyszerűen nincs realitása ilyen helyzetnek."

 

 

Azért odabiggyeszthetted volna a végére a "szerintem" szócskát.

 

 

"Gondold csak el, milyen felháborodás lenne, ha ma akár a Mercedesnél, akár a Ferrarinál megtennének ilyet."

 

 

 

Nos az adott csapat/pilóta ellendrukkerei minden bizonnyal sugárban hánynák az epét, de az F1 már csak ilyen biznisz, a végelszámolásnál súlyos dollármilliók függnek a megszerzett pontoktól és helyezésektől, no meg a szponzorok is szeretik elöl látni az általuk támogatott csapatot/pilótát. Ez van, ha nem tetszik, akkor lehet szurkolni az alsószatymazi amatőr gokartbajnokságban. :DDDD

Előzmény: Csűrdöngölde (693243)
_fortune nip Creative Commons License 1 napja 0 0 693302

ezeket sokszor bedobod, az a különbség, hogy utána nem szokott napokig menni a topikban, hogy mennyire indokolt események voltak ezek, meg különben is Grosjean csak kussoljon, pedig nemkimifan aztán van itt bőven. Fisi már többször kapta az ívet, de ő sem az Alo-fanoktól.

Előzmény: shuvoh (693300)
_fortune nip Creative Commons License 1 napja 0 0 693301

ott az is érdekes volt még ugye, hogy így páran (szintén) a rajtrács rosszabbik oldalára kerültek a machináció miatt.

Előzmény: Inner Circle (693298)
shuvoh Creative Commons License 1 napja -5 1 693300

Vagy hogy Grosjean pl. négyszer is elengedte Kimit a Lotusban, aztán Indiában amikor egyszer a finnek kellett volna, inkább majdhogynem kilökte? Vagy az Alonso-Fisichella esetek (pl. volt olyan német futam, ahol Alo vagy 1 másodperccel lassabb volt, Fisichella meg ott melegítette a gumit a pályán, hogy valahogy a spanyol elékerüljön). Meg lehet még sorolni. Érdekes, a multi 21-nél Vettelt azért köpködték, mert egy teamordert nem tartott be.

Előzmény: jedi1 (693244)
Helter Skelter Creative Commons License 1 napja 0 0 693299

Pfffff bamme, eddig ezt nem tudtam. :)

 

A TO-nak a klasszikus értelmezés szerint van racionális alapja, van indokoltsága, van megfelelő végrehajtási módja stb.

AUT 2002-ben minden szempontból benne volt egyfajta unortodoxia, talán ezért is voltak olyan hevesek a reakciók.

 

Nem ugyanaz a helyzet akkor ha az egyik pilótád mondjuk már nem esélyes a VB címre és emiatt támogatnia kell a No1-et, aki még esélyes vagy ha a szezon elejétől fogva leosztott szerepek (primadonna + szekondari) mellett megy az egész.

A Ferrarinál az utóbbi volt általános kivéve talán két évet.

Előzmény: F1mre (693297)
Inner Circle Creative Commons License 1 napja 0 0 693298

Durvább volt abból a szempontból, hogy Massát nem csak Alóval, de négy másik pilótával szemben is hátrányba hozta. Mondjuk ez Massa kifejezett rajongóin kívül nem hiszem, hogy bárkit megérintett volna.

Előzmény: Csűrdöngölde (693259)
F1mre Creative Commons License 1 napja 0 0 693297

A csapat utasította Barrichellot. Ez neked nem TO? (The Team Ordered Barrichello to move over)

Előzmény: Helter Skelter (693296)
Helter Skelter Creative Commons License 1 napja -2 2 693296

Szinte borítékolható volt, hogy ki fogja az AUT 2002 TO-t védeni, és hogy ki sértődik meg ha ezért kapja majd a noid taget! :)

 

Amúgy ez nem TO volt hanem annak visszaigazolása, hogy a Ferkánál az MS érában nem volt versenyhelyzet, nem volt versengés  csapaton belül.

_fortune nip Creative Commons License 1 napja 0 0 693295

visszaértél a kályhához http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=145506615&t=9000247

és az előzmény egy -10-es hsz, ez eléggé ironikus :)

Előzmény: Cold Heart (693294)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!