Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Bigyula2 Creative Commons License 5 napja 0 0 650720

"Ha látom, h az elmúlt 4 évben a társam azért ért fel velem a csúcsra, mert én tudtam pótolni az ő hiányosságait, akkor lehet, h elgondolkodom azon, a jövő évre nézek magamnak más társat."

 

Nem biztos, hogy az RB egy másik motorral is VB lett volna. Az autójukat is más irányba fejlesztették volna, mert azért a Renaultnak is voltak előnyei, nem csak hátrányai...

Előzmény: candle (650719)
candle Creative Commons License 5 napja 0 0 650719

"Hogy látták volna? Te láttad, hogy a Renault ilyen gyenge lesz, vagy bárki más?"

 

Ha látom, h az elmúlt 4 évben a társam azért ért fel velem a csúcsra, mert én tudtam pótolni az ő hiányosságait, akkor lehet, h elgondolkodom azon, a jövő évre nézek magamnak más társat.

 

"Ez bombabiztos befektetés volt ... Amikor pedig vakvágányra tértek, mert rosszul mérték fel az általuk kierőszakolt hibrid-éra kihívásait, és nem is akartak rá a szükségesnél többet költeni annak tudatában, amit a V8-as érában láttak, akkor meg kikérik maguknak."

 

Rohadt kapitalista a profétért dolgozik. De azon elmélkedni, h ebből ők mekkora pénzt vettek ki és most, amikor másfelől fúj a szél, miért nem tesznek nagyobb erőfeszítéseket (azaz több pénzt) a projektbe, szerintem téves és nem egymásra épülő kérdés.

 

"Te minden reggel ugyanott veszed a kenyeret, még akkor is, ha utoljára két évvel ezelőtt volt ehető?"

 

Én az első év után másik péket keresek. Ha nem teszem, akkor az részben önhibás baleset.

Előzmény: wégé (650718)
wégé Creative Commons License 5 napja 0 0 650718

Hogy látták volna? Te láttad, hogy a Renault ilyen gyenge lesz, vagy bárki más? Semmi ráhatásuk a motorfejlesztésre, ahogy a McLarennek sincs a Hondánál, hiába próbálkoznak vele. Hol látsz ebben önhibás balesetet?

 

A párhuzam arra vonatkozott, hogy a Renault sem volt megsértődve, hogy vb címeket nyer a Red Bullal, miközben megválogatta, hogy kinek ad motort mindezt úgy, hogy fizettek neki érte. Ez bombabiztos befektetés volt, amiből egyrészt kifizették a Renault Sport működését, másrészt nem kis hasznot húztak belőle világszerte - ezért is csinálták így, nem Mateschitz két szép szeméért. Amikor pedig vakvágányra tértek, mert rosszul mérték fel az általuk kierőszakolt hibrid-éra kihívásait, és nem is akartak rá a szükségesnél többet költeni annak tudatában, amit a V8-as érában láttak, akkor meg kikérik maguknak.

 

Te minden reggel ugyanott veszed a kenyeret, még akkor is, ha utoljára két évvel ezelőtt volt ehető? És ha szóvá teszed, akkor a péknek áll feljebb, és ezt jogosnak is érzed? Sőt, még azt is megkapod, hogy bezzeg 4 évig itt zabáltál, akkor persze nem volt vele bajod, akkor most mire ez a nagy hűhő egy kis száraz, aszott cipóra. Hálátlan.

Előzmény: candle (650714)
candle Creative Commons License 5 napja 0 0 650717

Erről jut eszembe. Talán szintén Lapaj könyvében olvastam, h Chapman vlami olyasmi megoldást is szeretett volna alkalmazni, ahol két részből állt volna a kaszni, de azt kapásból betiltották. Úgyhogy nem gondolom, h meghátrált volna, bár az is tény, h a mai efegyben nehezebb ilyen jellegű dolgokat kitalálni.

Előzmény: candle (650715)
candle Creative Commons License 5 napja 0 0 650716

Agonosz törpe is érzi, h gáz van. A lotus alkalmazottaknak kifizette a bérét a múltkor, most pedig e:

 

"Bernie Ecclestone doing 'everything' to keep Red Bull in F1.."

 

http://www.espn.co.uk/f1/story/_/id/13776138/f1-boss-bernie-ecclestone-doing-everything-keep-red-bull-f1

candle Creative Commons License 5 napja 0 0 650715

"és meg is találná a kiskaput akkor vagy azonnal lemásolnák, vagy ha nem tudnák lemásolni akkor elérnék hogy tiltott legyen"

 

Pl. a wing-carokat már '79-re lemásolták és asszem '82-re betiltották. (Nem tudom, h a halála előtt vagy után, de kb akkor.)

 

"vagy mit szólna most egy Senna hogy kvalikon spórolni kell, meg figyelni a gumikra stb."

 

1. Senna, azt gondolom, pontosan abban volt nagy, hogy komplexitásában tudta kezelni a technikát.

2. Senna egy agyonnyert kvali után is kielemezte mi nem tetszett neki a körében.

Előzmény: JarnoTrulli (650710)
candle Creative Commons License 5 napja 0 0 650714

"Az F1-ben és a profi sportban ritkán van korrekt nézőpont. Érdekek vannak, amik mindent felülírnak a saját nézőpontból."

 

Mondom már egy ideje. Ennek tükrében, illetve a tárgyalási pozíciók tekintetében kell kezelni a corporate guy-ok megnyilvánulásait.

 

"Ha nem így van, akkor szóvá teszem, idővel meg megszűntetem a kapcsolatot."

 

Ugyanakkor az odáig elvezető út minősít.

 

"Semelyik másol partnerrel nem lett volna esélye a Renault-nak a Ferrari és a McLaren ellen"

 

Tehát látták, h a partnerük, akivel egy magasra tett lécet kéne megugraniuk, nem igazán alkalmas a feladatra. Ez azért - legalábbis részben - önhibás balesetnek tűnik a szememben.

Előzmény: wégé (650705)
sauber-bmw Creative Commons License 5 napja 0 0 650713

Az Asiatech régi Peugeot motor volt átcímkézve.

Előzmény: JarnoTrulli (650712)
JarnoTrulli Creative Commons License 6 napja 0 0 650712

Asiatech is mintha akart volna saját motort 2003-ra de semmi nem lett a dologból

(2002-es Minardit a nevükre vették de az ugye régi Cosworth volt...aztán lehet rosszul emlékszem már) előtte 2001-ben meg az Arrowsnál voltak

Előzmény: ka_TARZI_s (650683)
JarnoTrulli Creative Commons License 6 napja 0 0 650711

inkább a Toro Rossora :)

Előzmény: ka_TARZI_s (650682)
JarnoTrulli Creative Commons License 6 napja 0 0 650710

amikor szóba kerül Chapman meg a többi "régi" a maiakhoz képest ill. hogy napjainkban mit alkotnának nekem Chapmanről az az első ilyenkor hogy rég kiszállt volna mert elege lett volna abból hogy mindenét korlátozzák és szinte oda jutott az F1 hogy minden tiltott és szinte egyenautók vannak semmi látványos egyedibb megoldásokkal és meg is találná a kiskaput akkor vagy azonnal lemásolnák, vagy ha nem tudnák lemásolni akkor elérnék hogy tiltott legyen

 

vagy mit szólna most egy Senna hogy kvalikon spórolni kell, meg figyelni a gumikra stb.

Előzmény: candle (650677)
Helter Skelter Creative Commons License 6 napja 0 0 650709

Lehet hogy nem ugyanazt a sportot nézzük.

 

Az F1-ben nincs olyan hogy jár valami. A versenyképesség az esélyesség az nem egy ajándék amit várunk hogy másoktól megkapjuk, hanem meg kell szereznünk.

A RBR semmiféle kiváltságot nem élvez a többiekhez képest.

Mivel érdemelnének ők többet mint a Ferrari vagy a McLaren vagy a Williams akik több évtizede a sportban vannak?

 

Amúgy állítólag a Ferrarival és a Mercedesszel is leültek tárgyalni a RBR vezetői, nem csodálkoznék ha az arrogancia és a pökhendiség miatt fulladtak volna kudarcba ezek a megbeszélések.

 

 

 

Előzmény: sunnysun333 (650704)
Helter Skelter Creative Commons License 6 napja 0 0 650708

Rosszul látod a dolgokat. Hiába fizetsz, nincsen garancia arra, hogy te leszel a VB. Ha gyári csapatod van akkor sincs garancia erre.

Az egyetlen garancia az elvégzett munka, ha valamit jól csinálsz.

 

A RBR szvsz ott b.szta el, hogy alárendeltségi viszonynak tekintette a motorszállítói kapcsolatot a partnerség helyett.

 

Ezt a versenyképtelenséget sem értem... tavaly hanyadikok voltak a WCC-ben és idén?

Vagy úgy gondoltátok, hogy nekik alanyi jogon jár az hogy ők mindig a WDC-ért meccselhetnek?

 

Előzmény: wégé (650705)
wégé Creative Commons License 6 napja 0 0 650707

Bocs a hibákért, mobilról írtam.

Előzmény: wégé (650705)
Helter Skelter Creative Commons License 6 napja 0 0 650706

Azt kellene megértened, hogy ez a topic sokunké, mi alakítjuk ilyenné akik írnak ide.

És igen, ide nem csak komoly hozzászólásokat írunk, hanem van bulvár is, meg hülyéskedés, meg egymás húzása, meg sok egyéb dolog. Próbáld ezt elfogadni.

 

Amúgy ha az állandó atomozást meg a F1halál vízionálást elhagynád akkor semmi gond nem lenne. ;)

Előzmény: sunnysun333 (650700)
wégé Creative Commons License 6 napja 0 1 650705

Az F1-ben és a profi sportban ritkán van korrekt nézőpont. Érdekek vannak, amik mindent felülírnak a saját nézőpontból.

 

Az RB hozzállása ha nem is korrekt, de érthető, egyszerűen nincs mit nem érteni rajta. Ha fizetek valamiért, akkor alap, hogy az a valami működjön. Ha nem így van, akkor szóvá teszem, idővel meg megszűntetem a kapcsolatot.

 

Amiről te és a legtöbben beszéltek, az az a felállás amikor a motorszállító partneri szinten, ingyen ad motorokat és állja a költségeket, mint a Honda a McLarennek. Ott is repedezik a vakolat, pedig csak fél éve vesszőfutnak. A Red Bull masodik éve fizet valamiért, ami versemyképtelen, és ami korábban javarészt nekik köszönhetően rakhatott ki "F1 világbajnok" matricákat 4 éven keresztül az utcai autóóra. Semelyik másol partnerrel nem lett volna esélye a Renault-nak a Ferrari és a McLaren ellen.

Előzmény: Helter Skelter (650702)
sunnysun333 Creative Commons License 6 napja 0 0 650704

Korrekt???? A F1 nem egy úri kaszinó és pubigyerekek gyülekezete... Taktikázik mindenki és igyekszik boldogulni mindenki. A korrektség max. a szabályok betartására vonatkozik...

 

A RBR-nek nincs más választása! Ez nem korrektség kérdése hanem a józan észé....

 

Ha valakinek, hát a mai mezőnyben az RBR-nek tényleg van erkölcsi alapon is elvárni, hogy ütőképes, jó motorhoz jusson. Ha egy ilyen csapat nem képes, annak dacára sem, hogy megfizetné, akkor ott a szabályokkal, a politikával és az alapvető filozófiával van óriási baj, nem a csapat "korrektségével"...

 

Ahogy Vettelnek volt már korábban is erkölcsi alapja esetleg nagyképűnek lenni, hát az RBR is joggal elvárhatja, hogy továbbra is a legmagasabb szinten kűzdhessen, hiszen meg van hozzá csapata és a pénze is... :)))

Előzmény: Helter Skelter (650702)
sunnysun333 Creative Commons License 6 napja 0 0 650703

Naná, hogy a visszajelzés fontos - de azért már SChumi idejében is voltak bőségesen szenzorok, komputerek, programok és adatok. Ha valaki rossz irányba indult el, azért előbb vagy utóbb sok mindent ki lehetett és most is ki lehet az adatokból bogarászni...

 

Schumacher semmiféle alapos műszaki képzettséggel nem rendelkezett és VEttel sem. Anno a Ferrari bevallottan 1.000 azaz ezer embert foglalkoztatott és az éves büdzséje ird és mondd 1 milliárd dollár körül mozgott.. El lehet képzelni akár csak mese szintjén is, hogy azokat a sikereket elsősorban a "fejlesztő" SChumachernek köszönheti a Ferrari???? Biztos, hogy sokat segített a feltünően harcos tartása, profi hozzáállása és a pénzéért meg is kart dolgozni.

De azért.....

 

Ma a Ferrari büdzséje hivatalosan nem lehet ennyi és talán az ezer főt sem vallják be, de nagyjából most is ennyien lehetnek összességében  a buli körül... Tény, hogy zsenik nélkül nehezebben menne, de viszont az is igaz, hogy pótolhatatlan ember nincs...   Akkor Todtnak nagy szerencséje volt, hogy a megfelelő embereket találta meg  megfelelő helyekre.  Ma nincsenek akkor a nevek, mint anno, de nehogy már Vettel faragja ki a csodát és húzza ki a szarból a céget..

 

Hiszen Alonso alapvető "bűne" inkább az, hogy igen szerencsétlen módon, mostanában mindig rossz időben van rossz helyen....:)))

Előzmény: Helter Skelter (650697)
Helter Skelter Creative Commons License 6 napja 0 0 650702

Ez kiegészítésnek jó. Igazából az az ellentét, hogy DB azt akarja elhitetni, hogy a RBR féle hozzáállás korrekt. Szerintem meg abszolút nem korrekt.

 

A Renault meg anno a Ferrari részéről sem volt fair amikor az érdekeiket fenyegetéssel próbálták érvényesíteni, de náluk talán érthető és elfogadható volt a problémák ilyenfajta rendezése. A RBR nem Ferrari de még csak nem is Renault. 

Előzmény: wégé (650699)
sunnysun333 Creative Commons License 6 napja 0 0 650701

Nincs vita sem köztünk és senkivel sem... Itt ugyanis mindenki elbeszél a lényeg mellett...vita nincs, csak hüjjjézés....:)))   Igazi zindexes fórumozós általános népszokás szerint.... ÉN csupán a véleményemet mondom el, oszt ebből semmi nem derül ki...

 

Az egyik  lényeg itt, az új formuláról szerénységem szerint egyrészt az, hogy - bár nem ezt akarták - de most tényleg csődbe ránthatják ezt az őrült kócerájt, ha sürgősen nem kapnak észbe...

 

És. Hadd mondjak ellent, illetve hagy egészíthessem ki a mondókádat: 

 

a lavinát alapvetően még Mosley indította el a "környezetvédős" agyrémeivel, hiszen a két alapvetően jó szándék: az olcsósítás-költség lefaragás, illetve a "kizöldülés" egyszerre nem érhető el, ez a kettő alapvetően üti egymást. A környezettudatosság ugyanis nagyon sok pénzbe kerül...

A Renault ebben a cirkuszban csak egy közbülső kis katalizátor volt, a downsized motor, ráadásul  úgy, hogy elvben azonos alapokról indult volna a rali, pálya és F1 motor, már réges régen, még Mosley által el lett döntve...

 

A másik "lényeg" ,ami azonban itt ugyanúgy senkit nem érdekel, hogy konkrétan mitől is lett és van a Mercedesnek az a lehengerlő előnye, ami volt és van és nagy valószínűséggel marad is... Hogy miféle szerepe volt a Mercedesnek a szabályok ilyetén megalkotásában és igaz-e, hogy ők már akkor fejlesztették ezt, amikor még csiráiban se nagyon voltak meg az elképzelések...:)))))

Előzmény: wégé (650699)
sunnysun333 Creative Commons License 6 napja 0 0 650700

Igen, hihetetlen, de bizony jóval többet olvasok (pl. F1-ről), mint amennyit írok...  korábban azért jártam ide, mert érdekes, nem bulvár információkra voltam kíváncsi és úgy látszott, hogy akadnak itt lelkes, érdeklődő emberek és mindenhonnan érdekes dolgokat tudnak összevadászni...

 

Nem ragozom, hogy most itt mi van, de jobbnak láttam saját magam keresni forrásokat és ma már naponta többször is azokat nézegetem. Itt nagyon keveset olvasok, mert nincs nagyon mit és alig van kit...:)))

 

Többször megsúgtam, hogy én a némettel vagyok nagyobb barátságban, így német nyelvű oldalakat kerestem és azokat olvasom... Ezt az általad betett szöveget is csak messziről és tisztelettel nézegetem... Amennyire ki bírtam sillabizálni , hát őszintén szólva ebben újdonságot ahhoz képest, amit előtte én írtam neked, nem igazán találtam.

 

De azért köszönöm, hogy gondoltál rám és ez nem merült ki a trollozásban, meg droidozásban, meg egyéb megnyilvánulásokban...

 

Jut is eszembe a nem túl fantáziadús trollozásról. Pár éve Norvégiában jártunk és akkor dirrrekt a kedvetekért fotóztam pár igazi norvég trollt

 

 

Előzmény: Helter Skelter (650698)
wégé Creative Commons License 6 napja 0 1 650699

Nem tudom, mi a vita tárgya köztetek, de valóban így volt, a Renault nyomására mentek át az új szabályok, és a Ferrari (és Bernie) nyomására lett V6-os. A Renault valóban egyértelművé tette, hogy kiszáll, ha nem jön az új éra, és 2012 végéig még azt is tartották, hogy nem adnak akárkinek motort (Marussia, HRT), aki nem elég jó nekik imidzs szempontjából. Mivel 2010-ig közel 200 millió eurót költöttek az F1-re, majd motorszállítóként már csak 60 milliót, így sokkal jobban megérte nekik, és csak azokat a csapatokat preferálták, akikkel elöl voltak.

 

Na most tessék ezt összevetni a jelenlegi felállással Red Bull kontra Renault. Ugyanaz történik velük, csak a másik oldalról nézve. Ez tipikus kettős mérce, ami PR szempontból még érthető, de összességében nem korrekt. Felháborodott szurkolói szemmel meg nagyon nem. Fizetős ügyfelek, akikből hosszú távon profit keletkezik, miközben a márka imázsa válogatott partnerekkel marad magasban - igazi marketinges kánaán. Eközben csak egy dolguk volt, jó motorokat gyártani abban az érában, amit maguk erőltettek. Mindezt úgy, hogy a Renault kutatás/fejlesztésre elköltött összegei évről évre csökkentek 2012 óta.

Előzmény: Helter Skelter (650698)
Helter Skelter Creative Commons License 6 napja 0 0 650698

Én személy szerint nagyon örülök, hogy olvasol és nem csak írsz! ;)

 

Van mit:

 

Renault is threatening to pull out of Formula 1 if the much-discussed new 1.6-litre, four-cylinder turbo engine formula for 2013 is not soon confirmed by the FIA. Many people in FI believe the new formula will be put off for a year or two, and some hope the FIA will relent and opt instead for a turbo V6. Following more than a year's discussions with the teams and engine suppliers, the FIA is expected to make a decision on delaying the new formula by the end of the month.

Renault is the only enthusiastic supporter of the tiny turbo concept, which has failed to attract interest from new manufacturers. Both Ferrari and Mercedes-Benz prefer V8s or at least V6s, and everyone is worried about the costs of building and developing new engines. Still. FIA president Jean Todt is a big proponent of the small- capacity turbo and with Renault’s strong support he may insist on that formula. McLaren team principal Martin Whitmarsh has been deeply involved in formal talks about the new formula and discussed the matter in Montreal.

Előzmény: sunnysun333 (650696)
Helter Skelter Creative Commons License 6 napja 0 0 650697

Nem teljesen egyről beszélünk, lehet hogy pontatlanul fogalmaztam.

Te inkább a teszt mennyiségét szeretnéd kihangsúlyozni, én meg inkább a visszajelzések fontosságát. A kettő nem ugyanaz!

 

Ha arról beszélünk, hogy a 2000-es évek elején a Ferrari és a top csapatok sokkal többet tesztelhettek, akkor nyilván ezzel egyet kell érteni, bár nem árt megjegyezni, hogy a kiscsapatok viszont aránytalanul keveset. Ez egy nagyon megtévesztő dolog volt annak idején, mert sokaknak az jött le, hogy XY zseniális fejlesztő (meg csapat naggyá tevő) a többi meg kutyaütő. Valójában meg akkora aránytalanság volt a mennyiségben, hogy ez nem tudott nem meglátszódni a minőségben.

 

Amikor megcsinálták azt hogy kb. azonos mennyiségű teszt legyen akkor azért változtak a dolgok.

 

Ezt asszem itt valaki remekül szemléltette egy példával, hogy ha valaki (legyen a kedvedért MS :) mondjuk 99%-osan tesztel 100 tesztalkalomból, a másik pilóta (legyen mondjuk Rosberg) meg mondjuk csak 85%-osan, akkor a csökkentett tesztelési lehetőségek mellett ahol mondjuk csak 10 lehetőség van a 100 helyett nem marad meg ugyanaz az arány.

Ez a fontosság. Ez a visszajelzés értéke és jelentősége.

 

Nekem különben az egyenlőség a teszteléseknél bejön, egy hibája van a dolgoknak, hogy túl kevés a tesztelési idő és hogy a szezon első X versenye után, amikor már látszik hogy melyik a domináns csapat nincs egy kompenzációs tesztidőszak, amikor a hátrányokat le lehet dolgozni.

Előzmény: ka_TARZI_s (650681)
sunnysun333 Creative Commons License 6 napja 0 0 650696

A bölcs útmutatásaid inspirálásra most azért valamivel sikeresebben keresgéltem Renault ügyben... Engem is érdekelt a dolog ,mert az én memóriám közismerten harmat gyenge és 4-5 évvel ezelőtti dolgokra olykor már alig emlékszem...

 

De igen, valóban a Renault akarta nagyon az új formulát. De van itt egy bökkenő: ők a 4 hengeres 1600 kcm-es alap elképzelést lovagolták meg, ami a hibriddel együtt nekik nagyon fontos technológiai propaganda eszköz lett volna. Látszólag "normális", a kisemberek (...) motorja és takarékos és zöld és juhhhé de szép a világ...

 

És még egy bökkenő: az első elképzelések szerint egy KERS lett volna, a hagyományos kinetikai energiát visszanyerő. A kipufogógáz hőenergiájár visszanyerő részt először el is vetették.

 

Valóban összesen 11 ülést tartott az a bizonyos Bölcsek Tanácsa (amiben motorgyártó oldalról még a Cosworth is benne volt...) valamikor 2010 végétől 20111 tavaszáig, de végül mégse a 4 hengeres verziót hirdették ki, hanem a Ferrari zajos tiltakozásának eredményeként a V6-ost. Merthogy ők 60 v. 70 éves fennálllásuk során soha nem gyártottak ilyen pici motort, ezt a szégyent ők el nem bírnák viselni...   És bekerült a végén a második KERS egység is.

 

A legelső ülést bizonyosan merő véletlenségből Bracley-ben tartották. Ahol a Mercedes motorépítő részlege állomásozik... Hogy aztán a többi tiz hol zajlott, arra még nem találtam semmit...:))))   De így még az is elképzelhető, hogy tényleg Ross Brawn tette le az első elképzeléseket.....  És ha az is kiderülne majd egyszer, hogy miként került be a második KERS - ami végül a problémák zömét okozta a többieknél, akkor...... Akkor az is érdekes lesz, hogy a Mercedes saját bevallása szerint büszkén hivatkozott rá, hogy ők már 2010-ben elkezdték a fejlesztéseket, amikor még sehol voltak a szabályok...

 

2013 vége felé pedig nem véletlenül mondta Newey, hogy aki az új rendszerben jelentős előnyre tud szert tenni azáltal, hogy a legjobban oldotta meg a cseppet sem egyszerű feladatot, nos azt nehezen fogja bárki is utol érni - és inkább elment vitorlásokat tervezni...:)))))

 

Szóval valahogy így történhetett. Meg úgy, amit több helyről olvastam, miszerint a FErrari és a Renault nem igazán vette komolyan a problémákat. Azt hitték, hogy ha az egy KERS-es rendszerrel olyan jól megbirkóztak, akkor már ezzel az újjal se lehet akkora gond....

 

 

Előzmény: Helter Skelter (650670)
sunnysun333 Creative Commons License 6 napja 0 0 650695

Iiiigen, az Alfa még nagyobb ötlet lenne, mint a Maserati, mert most Marchionne elhatározta, hogy egy utolsó erőfeszítéssel mégis megpróbálja megmenti a márkát... Iszonyatosan meg akarja emelni a gyártási szériákat - tul.képpen átvéve a FIAT kategóriát a közepes és nayobb mezőnyben...

 

De hát azért az alap probléma - az esetleges presztizs veszteség - így sem nagyon oldható meg és védhető ki. Azért a fél világ akkor is teli pofával röhögne, ha ne adj isten az Alfa motoros RBR elverné a Ferrari motoros Ferrarit...

Előzmény: Inner Circle (650686)
dearce Creative Commons License 6 napja 0 0 650694

"Ahogy elnézem, a VW nemsokára úgyis felhagy a diesel motorok gyártásával..."

 

- Köszönjük, hogy Volkswagen support vonalát hívta. Ha a dízel motorja miatt hívott minket, akkor visszahívjuk.

Előzmény: Bigyula2 (650691)
appache10 Creative Commons License 6 napja 0 0 650693

akkor még szerintem arra bőven várhatsz még egy két évtizedet ha tippelnem kéne :)

Előzmény: Bigyula2 (650691)
shadowbull Creative Commons License 6 napja 0 0 650692

odebb van az meg.

Előzmény: Bigyula2 (650691)
Bigyula2 Creative Commons License 6 napja 0 0 650691

Ahogy elnézem, a VW nemsokára úgyis felhagy a diesel motorok gyártásával...

Előzmény: hitman (650690)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!