Keresés

Részletes keresés

TotalCar címlap TotalCar fórumok
brewer Creative Commons License 3 napja 0 0 648956

Ha a bohóckodást félretesszük, ha a Renault tényleg megvásárolja a Lotust, én Alo helyében húznék oda gondolkodás nélkül. Ott még összejöhetne neki egy épkézláb kocsi, mondjuk, így 8 év után, lehet h traumatikus élmény lenne neki :D 

Előzmény: Helter Skelter (648948)
Helter Skelter Creative Commons License 3 napja 0 0 648955

Tényleg fel akarjátok eleveníteni 2007-et? :)

 

* * *

 

Beszélgessünk inkább valami kompimentes témáról.

Tényleg jön a bubis f1 jövőre?

Ez a Mercedeszes változat elég szerencsétlennek tűnik!

Előzmény: brewer (648952)
sunnysun333 Creative Commons License 3 napja 0 0 648954

tudod mi a baj??? Az, hogy egy pillanatig se próbáljátok meg, legalább csak a játék  elmerengeni azon, amit itt dünnyögni szoktam atombomba ürügyén...:)))

 

Azt ugyan néhányan még itt is érzékelik, hogy szarban van az egész F1, de csak halovány, jelentéktelen, toldozgatós-foltozgatós ötlet pukikra telik belőle, ugyanúgy, mint a FIA-nak...

 

Párszor már leírtam, hogy az egészet ez a mértéktelen technológiaii fejlődés hajhászás rombol szét. Ezt pénzzel hosszú távon nem lehet bírni, illetve, mert 2-3 csapat valamenniyre bírja, az még nem jelenti azt, hogy akkor már minden rendben is volna...

 

Párszor már leírtam, hogy alapvető filozófiai váltásra volna szükség és leszállni erről az egyre izzadságszagúbb technológiai fejlődésről, aminek pl. legújabb kapitális őrültsége a hibrid, energiavisszanyerő rendszer...

Most ne menjünk bele,hogy mi mindenért baromság ez, mert nektek úgyis türelmetek ezen elgondolkodni, de lényeg, hogy óriási tévedésben vagytok: én a hatvanas évek szarjait szeretném viszont látni, hanem annak volna értelme, ha egy atombomba után az egészen új alapokról épülne fel valami teljesen más. ami egyszerűbb, lehetőleg minél inkább elektronika nélküli, jobban ellenőrizhető, kevesebb csalási lehetőséget nyújt (habár manapság már nem a csalással van a baj, hanem a túlkomplikált technikával) és a vezetéséhez teljes emberi tevékenységek szükségeltetnek, ami a klasszikus autóvezetés alapjai is. Ismeritek már a nótát, lábkuplung, kézi váltó stb. 

A technikának nagyságrendekkel olcsóbbnak kell lenni, annyira, hogy ne gyári csapatok egyeduralma legyen és a csapatoknak ne legyen bérelt életfogytiglani helye, hanem legyen kiesés és legyen feljutás -csapatszinten is... A F1 attól legyen csúcssport, hogy a legjobb pilóták a legjobban szervezett csapatokkal kűzdenek és ne azon őrülködjenek, hogy ki tud újabb és újabb technológiai varázslatra elfüstölni újabb és újabb százmillió dollárokat...

 

Az autókba nagy és erős motorokat lehetne építeni, lehetne rajtuk mértékkel de látványosan aeroelem - a mai tudásunkkal egésezn jópofa és főleg biztonságos gépeket lehetne barkácsolni, jó fékkel, stabil úttartással... A spórolás a sebességalapú rövidtávú versenyek  szellemével logikailag teljesen összeegyezhetetlen, ennek az őrültségnek is véget kellene vetni.

 

A mai F1 nem más mint egy gigantikus, 1000 ismertlenes, elektronikai stratégiai játék. Ebből a nézők semmit nem látnak és semmit nem értenek. Ha egy úszó beugrik a mendencébe és ina szakadtából úszik, akkor a nép látja és érti, hogy ki a legjobb, ki tudta győztest megszorítani és érzi a kűzdelem lényegét. Ma a laikus tömeg a F1-ben bambán ül a képernyő előtt és arra vár, hogy vége legyen és győzzön végre megint Hamilton. Vagy Rosberg...

 

A vasárnapi VEttel affér a legjobb példa, hogy a száz komputerrel és millió szenzorral vívott stratégiai játék is bedőlhet, de azért, mert már annyi, de annyi ismeretlen van a pakliban, hogy ez már minden józan észen túlburjánzott....

 

Egyszóval nem szimpla nosztalgiáról van szó, hanem a józan(abb) ész visszatértéről.....:)))) 

Előzmény: Helter Skelter (648946)
Helter Skelter Creative Commons License 3 napja 0 0 648953

Lehet, hogy mást is tudott még Alo? :)

Nálad nagyon beégett az a lui nyilatkozat... :)))

 

Ne aggódjatok és kompizzatok ennyire, talán nem is tart olyan sokáig a Merga domina.

Talán már jövőre komoly kihívó és bajnoki esélyes lesz a Ferka.

Előzmény: keménykalap és ... (648951)
brewer Creative Commons License 3 napja 0 0 648952

Azért az ugye megvan, h a bűncselekményhez néhány mondatnál egy pippet több kell? ;) :) Az, amit Dennisék csináltak, az mondjuk simán az volt, de ez már egy másik kérdés.

Előzmény: Helter Skelter (648950)
keménykalap és ... Creative Commons License 3 napja 0 0 648951

Hát Ronzó azt mondta legutóbb, hogy nem is úgy volt ;)

Engem nem zavar semmi - amúgyis egy lolo fan kussoljon -, a legutóbbi sikertörténetet a korrektség feddhetetlen bajnoka próbálta beárazni. :)

 

Előzmény: Helter Skelter (648950)
Helter Skelter Creative Commons License 3 napja 0 0 648950

Igen, csak a zsaronzózás az egy bűncselekmény, a másik meg max emberi hülyeség vagy trendiskedés. Nem egy súlyú dolog! ;)

 

Megértem, hogy bassza a loló fanok csőrét ez a Mergás sikertörténet, de hát lehetősége lett volna Alonak is odamenni, ugye...

 

Főleg hogy mindenki őt akarta! :o)

Előzmény: keménykalap és ... (648949)
keménykalap és ... Creative Commons License 3 napja 0 0 648949

Egyik zsaronzózik a másik a kutyáját öltözteti kanye westnek egy-egy jól időzített lövöldözés között. Nem lehet mindenki tökéletes ;)

Előzmény: Helter Skelter (648942)
Helter Skelter Creative Commons License 3 napja 0 0 648948

Álmodj királylány tümtümtüm! :)

A tangást esetleg nem akarjátok odavinni?

A McLarenes kirándulás ennyire kicsapta a biztosítékot a lolofanoknál, hogy már megráról és Hami Alo lineupról álmodoztok? :)

 

Rosberg egy nagyon jó pilóta, megbízható, gyors, korrekt, mindig a csapat érdekeit tartja szem előtt.

Ezen kívül ugye MS-sel szemben is helytállt, sőt.

 

Én inkább visszavitetném Alot a Ferrariba Vettel mellé, szerintem jó kis vs-t láthatnánk! ;)

 

 

 

Előzmény: brewer (648945)
Helter Skelter Creative Commons License 3 napja 0 0 648947

Itt most nem Hamiról van szó, hanem arról a jelenségről, hogy az Alo fanok tiltakoznak az order ellen - ami mellesleg nincs a Mergánál. :)

Rosberg nyerhetett futamokat, sőt még ajándékba is kapott győzelmeket, ilyen Massával meg Kimivel mikor történt Alo mellett?

;)

 

Előzmény: brewer (648943)
Helter Skelter Creative Commons License 3 napja 0 0 648946

Az a baj, hogy te túl vaskalapos vagy ebben a témában. Nem vagy hajlandó elfogadni, hogy az autóvezetés / autóversenyzés nem az, ami a te fejedben létezik.

A F1 mindig is progresszív volt nem pedig maradi és fejlődésre képtelen sport. De ugyanez elmondható magára az autóvezetésre.

 

Vicces hogy elhisszük (néha én is :), hogy ha visszahoznánk a számunkra legszebb  korszakát a Forma-1-nek, akkor mennyivel jobb lenne nekünk.

 

Előzmény: sunnysun333 (648894)
brewer Creative Commons License 3 napja 0 0 648945

Ez nem tartozik Hamihoz, szóval az elejére válaszolok (a többire nem, mert az lényegtelen trollkodás): azért kellene bevállalni, mert az már most látszik, h csak így, mesterségesen lehetne bármiféle érdekességet belecsempészni az F1-be a következő 3-4 évben. A Merci fölénye hatalmas, nagyobb, mint az RBR-é volt, már akkor is fanyalogtak az emberek, ez viszont mostanra (miután a Merci tavaly Spa után sikeresen kiherélte Rozit) teljesen egyszemélyes show lett. És ezt a Hami fanokon kívül már senki sem élvezi. Néha jön egy Hungaroring, de évente egy ilyen futamból nem fog megélni a sportág. Ha jövőre is ez lesz, Ecclestone ott fog könyörögni a Mercinek, h legalább legyen egy Hami-Alo. Persze, az ideális egy Hami (Merci) - Vettel (Ferrari) lenne, de nem fogja a Ferrari behozni a lemaradást, hiába szerződtetnek már megint egy Merci mérnököt, esélytelen. 

 

De tök mindegy, a Merci lehet h belemegy, 3 év fölény után lehet h már engedőbbek lennének, de úgyis meglenne a klasszikus Nr 1- Nr 2 felállás, mint ahogy most is megvan, csak jó a PR-juk, szóval tök mindegy. A Merci nem elég tökös ehhez, majd leszerződtetik Hülkenberget. 

Előzmény: Helter Skelter (648942)
RyanHunterRay1 Creative Commons License 3 napja 0 0 648944

Hamit viszont zavarba lehet hozni ha nincs ott egy Ron papa aki dédelgeti, és nem adnak neki tőkesúlyt, plusz azt se felejtsd el hogy annak hami sem örülne most már ha a kényelmes pozícióját megzavarná alonso. 

 

És a mergánál nincs csapatsorrend? Tényleg? Rozi eléggé csicskítva van sztem. :D 

Előzmény: Helter Skelter (648938)
brewer Creative Commons License 3 napja 0 0 648943

Ö, te mégis miről és főként kiről beszélsz? Mikor tartottam én azt természetesnek h Massát kiszedik Alo elől? Szerintem keversz valakivel.

 

De bocs, h belementem ebbe a beszélgetésbe, már megtanultam, h bár egyébként normális vagy, de ha Hamiról van szó, minden józan ész elszáll az ablakon és nem lehet veled érdemben eszmét cserélni. Csak mindig elcsábulok, de akkor itt most ebből kiszállok, felejtsük el. 

Előzmény: Helter Skelter (648941)
Helter Skelter Creative Commons License 3 napja 0 0 648942

De mit kellene bevállalni? :)

Hamilton és Rosberg vezetik a WDC tabellát második éve... Kell ennél több?

 

Jelenlegi 2. WDC-s biztos pozíciójuknak valós alternatívája lehet a spanyol hisztigép érkezése, aki még arra is képes, hogy megzsaronzózza a csapatát, ha esetleg nem úgy alakulnának a dolgok, ahogy ő elképzelte? :)

Ezt ugye senki nem gondolja komolyan.

 

Alo egy zseniális pilóta, de emberileg, jellemben nagyon sok hiányossága van. Ezt is el kellene ismerni...

Előzmény: brewer (648940)
Helter Skelter Creative Commons License 3 napja 0 0 648941

Vicces amikor pont egy olyan lolo fan papol az egyenlő felek küzdelméről akinek az volt a természetes, hogy Massát még a rajtrácsról is kiszedik, hogy a primadonna a jó oldalról induljon! :)

A jelenlegi küzdelmük azért nem egyenlő felek küzdelme, mert tényleg nem az. Hamilton jobb ezt még az antihambiklub alapítótagjai is elismerik.

 

A Whatmo meg a FTY fanok hiányolják a csapaton belüli küzdelmet? :)

Hol voltatok ti korábban?

Előzmény: brewer (648939)
brewer Creative Commons License 3 napja 0 0 648940

Azért mondjuk egy Hami fantől más pilótát primadonsággal jellemezni, több mint vicces :D :D 

 

Két dudás egy csárdában lenne, a Merci ezt meg nem vállalja be, még a végén megbillene Hamika kissé labilis lelki egyensúlya. Néha még szegény Rosberget is helyre kell tenni, mert Hami rosszul kezeli, ha csak egy kicsit is ráncigálják, aztán jön a kiborulás, a brit sajtónak panaszkodás, a teljes cirkusz, amit ilyenkor bevet. 

Előzmény: Helter Skelter (648937)
brewer Creative Commons License 3 napja 0 0 648939

Hami fanként természetes h úgy érzed, h korrektek. Ha már kicsit objektívebb az ember, akkor nem azok. Persze, okos csapat, sose lehetett mondani h nem azok, nem csinálják olyan nyíltan, mint a Ferrari, vagy mint néha az RBR, így nehezebb kiszúrni, de azért mostanra már az is egyértelmű, h a jelenlegi vs-ük is minden, csak nem egyenlő felek küzdelme. De ezt neked úgyis hiába mondom. Nagyon biztonsági játékra mennek, véletlenül sem mennek bele egy rendes csapaton belüli küzdelembe, éppen ezért majd egy jó, de azért nem Nr1 pilótát fognak Hami mellé választani, újfent. 

Előzmény: Helter Skelter (648937)
Helter Skelter Creative Commons License 3 napja 0 0 648938

A mergánál szabad verseny van, Lolo ezt azért nem annyira kedveli, így ilyen körülmények között Lewis ott hajtogatna pinát a spanyolon ahol akar. ;)

Előzmény: RyanHunterRay1 (648936)
Helter Skelter Creative Commons License 3 napja 0 0 648937

A Merci teljesen korrekt pilóta fronton. Jó is a választásuk. MSC és ROS esetében is egy szép vs-t láthattunk.

Miután az öreg búcsút intett az F1-nek, Rosberg mellé hozták Hamiltont és azóta csodálatos szezonokat láthattunk! ;)

 

Persze a mindenki alot akarja c. agyatlanság után megértem, hogy a komponso fanok min. 1 top csapat bejelentkezését várnák, de miért pont a Mercedesét?

Lolonak a természetes primadonna közegre van szüksége, ezt a Ferrarinál kaphatná csak meg, de ugye ott már Vettel a kiválasztott! ;)

Előzmény: brewer (648933)
RyanHunterRay1 Creative Commons License 3 napja 0 0 648936

MEgverné Hamit simán. :D 

Előzmény: Helter Skelter (648935)
Helter Skelter Creative Commons License 3 napja 0 0 648935

2007 után? :)

 

Előzmény: exeogyuri (648931)
Bigyula2 Creative Commons License 3 napja 0 0 648934

Megint beülne egy most jó, de addigra szar autóba? :)

Előzmény: exeogyuri (648931)
brewer Creative Commons License 3 napja 0 0 648933

Ja, neki 2017-ig van szerződése.

 

De a Merci eddig gyáva kis pötsként vitte a pilótakérdést, nem fogják Alót Hami mellé bevállalni, ha addigra nem marad néző, akkor sem.

Előzmény: exeogyuri (648931)
brewer Creative Commons License 3 napja 0 0 648932

Nem biztos h annyira ragaszkodik az F1-hez. Szerintem ad még neki egy évet, ha a Honda jövőre is reménytelen, akkor sayonara.

Előzmény: JarnoTrulli (648930)
exeogyuri Creative Commons License 3 napja 0 0 648931

Nico helyére a Mercihez. 

Előzmény: JarnoTrulli (648930)
JarnoTrulli Creative Commons License 3 napja 0 0 648930

mégis hova menne?

Nanda be ne írja erre hogy mindenki őt akarja és már a Mercedes azon töpreng, hogy miképpen zavarják el Hamiltont :)

Előzmény: brewer (648929)
brewer Creative Commons License 3 napja 0 0 648929

Na, akkor ennyi szájtépés után, legyen valami egyszerűbb is :)

 

A Marca azt írja, h hiába adta elő Ron Dennis a kőkeményt az "Alót magunkhoz láncoltuk három évre" monológgal, van lelépési záradék, méghozzá teljesítménytől függő, tehát Alo már idén is aktiválhatja, bár nem tette és nem is kíván élni vele (egyelőre):

 

http://www.marca.com/2015/08/26/motor/formula1/1440588524.html

sunnysun333 Creative Commons License 3 napja 0 0 648928

Már tegnap is pedzegettem a különböző nézettségi statisztikák valószerűségét és értékelhetőségét...

 

Most megnéztem a Forula E 2015-ös futamainak kattintási számait. Nagyjából amennyit saccoltam: sportgazdasági értelemben nulla... Először is nem jött fel minden futam, ami beugrott, azok közül a monacói volt a legnézettebb 118.736 kattintással. Az összes többi nagyságrendileg kevesebb, talán a berlini race 37.220-a és a londoni 32.739-e említésre (?) méltó.  A miami futam2.695, a Long Beach 2.059, a Kina 3.986....

 

Valahol a Sky-n mentek közvetítések, de az számomra elérhetetlen, neten pedig nem keresgélem, örülök, ha van egy F1 mentes hétvége...:) Jómagam úgyis csak olyant nézek, ami élőben megy. Ha már tudom az eredményt, minek nézzem?????

 

Szóval ez Youtube ilyen formában nem tudom kinek nagy gazdasági-üzleti siker - egyelőre.... Azt se tudom és értem, hogy a F1 miért hadakozik ellene, és főleg, azt nem tudom egyelőre, hogy miként menne a Youtube-on élőben és direktben a közvetítés????  Sajnos erre még se te, se más nem válaszolt és nem hüjjjézett le a méretes tudatlanságomért...:)))

 

Természetesen megnéztem a vitorlás dolgokat is. Találomra az America Cup 2015-öt.... Így számomra egyelőre ez is értelmezhetetlen. Nagyjából hasonló számokkal találkoztam, a néhány ezertől az 1-2 tizezerig....

 

Igen, én múltkor valószínűleg a Volvo Ocean Race-ről láthattam filmet. Erről is találtam több címet 2015-ből, a leglátogatottabb magyarázó film 155.000 volt..

 

Ezekhez a számokhoz képest még a elgpeszimistább F' nézettségi becslés is realtime esetén is több 10 milló lehet világviszonylatban....

 

Előzmény: Bateman (648923)
Bateman Creative Commons License 3 napja 0 0 648927

ilyen a stílusod. lekezelő, flegma. velem legalábbis. biztos kiérdemeltem.

Előzmény: Cold Heart (648926)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!