Keresés

Részletes keresés

berku Creative Commons License 1999.07.16 0 0 572
Hát igen, azok az egybeesések... Sajnos nem tudom, az általad említett színésznő melyik lányt játszotta (nem ismerem a nevüket). A hosszú hajú, határozottabb nő figurája nagyon tetszett, a másik, kis nyafka kifejezetten idegesített. Persze tudom, így jött ki az "ellentétek vonzzák egymást". Az "Élet,..."-ben is először a rövid hajú lány ellenszenves volt nekem, de ott aztán persze ez átfordult.
Előzmény: szmore (571)
szmore Creative Commons License 1999.07.16 0 0 571
Lattam az altalad emlitett filmet is, de nekem mindketto egyforman tetszett, mas-mas miatt.
Az "Elet,..." foleg azert, mert abszolut nem volt olyan erzesem, mintha moziban ulnek. Ugy valahogy olyan teljesen "hetkoznapi" volt az egesz, bravuros szineszi jatekkal (ami persze epp attol volt olyan fantasztikus, mert nem tunt szineszinek). Eppen ezert joval melyebben hatott...szoval jo kis letargikus allapotba birtam leledzeni meg nehany napig tole.
A "Ket angol lany"-nak viszont teljesen mas volt az "atmoszferaja". A hihetetlen egybeesesei (mindenkivel osszefutnak abba a nehany napban) miatt kevesbe volt hiheto, nem is erintett meg annyira a keserusege (bar azert erezheto volt). A humora, cinizmusa viszont annal inkabb...szoval hangulatilag epp osszecsengett az en jelen lelkivilagommal, valoszinuleg azert is elveztem annyira.
Előzmény: berku (570)
berku Creative Commons License 1999.07.15 0 0 570
A Két angol lánytól én többet vártam. Ajánlom neked az "Élet, amiről az angyalok álmodnak" c. filmet. Szintén két lány, de ez a film nekem sokkal jobban tetszett.
Előzmény: szmore (569)
szmore Creative Commons License 1999.07.15 0 0 569
sziasztok!

Tegnapi elmeny: Ket angol lany.
A felszinen sok-sok humor (meg ha a cinikus fajtabol is), melyebben azert nagyon-nagyon keseru.
K. Cartlidge (Hullamtores, Eso elott) is ujfent alakit, de meg hogy!
Mint mar emlitettem: elmenyszamba ment.

CD_COLT Creative Commons License 1999.07.14 0 0 568
Horus:

Az idezet biztos, hogy helyes, csak az angol "elerhetoseget" nem tudom kibogaraszni. Azt hiszem, hogy talan egy konyvesboltban utana tudok nezni.

Egyebkent koszi.

CD

Előzmény: Horusz (567)
Horusz Creative Commons License 1999.07.14 0 0 567
"az "orulet de van benne rendszer" melyik szinben van"
Ha jól emlékszem, Polonius mondja ezt Hamlet szavaira reagálva: Őrült beszéd, de van benne rendszer. De lehet, hogy Madách is írt ilyet...
Előzmény: CD_COLT (566)
CD_COLT Creative Commons License 1999.07.14 0 0 566
Sziasztok,

Uj vagyok a Torzsasztalban (on?), megis rogton egy kerdesem/keresem lenne Hozzatok. Tudom, hogy nem 100%-ig kotodik a temahoz, de bizom a segitsegetekben.

Meg tudnatok-e nekem mondani, hogy a most megjelent ANGOL forditasu "Madach: Az ember tragediaja"-nak mi a pontos angol forditasanak cime, kiadoja, ev, stb.

A masik kerdesem, hogy ugyaninnen az "orulet de van benne rendszer" melyik szinben van es hogyan forditottak.

Ha esetleg tudtok tippet adni, hogy hol nezhetek utana azt is koszonom.

Elore is koszonom a segitsegeteket!

CD_COLT

szmore Creative Commons License 1999.07.14 0 0 565
Isteni komedia
Csak helyeselni es egyeterteni birok: a keresztutalasokhoz azert hozzacsapnam Nitsch-et (baranybelezgetes II Agnus Dei) es Schiele-t, hogy egy kicsit a kepzomuveszetnek is adjunk.
Es az utolso mondat...hmmm....tenyleg bamulatos. Ugy rendesen be bir vesodni az ember agyaba. Foleg ez az "itelni" szocska, ez nagyon a helyen van. Errol pedig leginkabb Fodor Akos egy-ket verse jut eszembe.
Egyszoval nekem nagyon "bejott" (bocs, ez harom).

Little Voice
mar nem annyira. Nagyon idegesitett, olyan "agresszivnek", tullihegettnek tunt. De a zene miatt el lehetett viselni. (+ a ket no tancjelenete, az se volt rossz)

Előzmény: BagolyMondja (436)
Ako Creative Commons License 1999.07.13 0 0 564
Mint mar elottem ezren elmondtak nem biztos hogy egy amerikai film szar (bar a tobseguk az). Az akcio filmeknel nekem eveket kell varnom arra hogy valamit talaljak ami kielegiti az igenyeimet. Nekem peldaul tetszett a Sakal napja mind a regebbi valtozat mind az uj (bar a ketto kozott oriasi a kulonbeg). Amit altalaban nem szeretek hogy a realitas annyira hatterbe szorul a happy end kedveert. Idonkent embert tudnek olni mikor a `jo` gyoz egy kidolgozott terv utan. Ha valaki tud valamit a Spy who shagged me vagy a Big daddy rol akkor lecci irja meg nekem erdemes e megnezni? Ami szornyu az-az mikor csak gyartanak egy szar filmet mondvan a rengeteg ember aki Amerika-ban el ugyis megveszi. Ilyenekkel lehet talalkozni a videotekakban a cim is altalaban rendkivul fantaziadus UFO az istentudjamilyenplazmamarsagyelnokrol. Na az ilyenekrol tudja az ember hogy szar es egybol el tudnam mondani az egesz tortenetet a filmnek. Ami ugyancsak idegesito hogy idonkent mi Magyarok is csinalunk jo filmeket (es most nem a Dobo fele akciora gondolok) es azok meg szinte vesztesegesen uzemelnek mert mindenki az amerikai szarokat nezi.
Törölt nick Creative Commons License 1999.07.13 0 0 563
Luc Besson - Taxi. Nekem tetszett. Már az felüdülés, hogy nem a szokásos amerikai sztori egyike elevenedik meg a vásznon. Kifejezetten ötletesen megcsinált nyáresti szórakozás sok poénnal, némi akcióval, kis erotikával egy pizzafutár/vadevezős taxis/autóversenyző "evolúción" végighaladó fickóról, és egy ügyefogyott rendőrről, akik közösen erednek - a francia ősellenség - német bankrablók nyomába.
MVR Creative Commons License 1999.07.07 0 0 562
Tegnapelött láttam a "Zavaros vizeken"-t John Travoltával a föszerepben. Érdemes volt. Komoly film, jó (és helyben szerencsére nem megválaszolt) kérdésfelvetésekkel. Az amerikai filmekre jellemzö nyálasba hajló részeket többnyire egy kis humorral oldották fel. A figurák realisztikusak, érdekesek (már csak azért is, mert valós történet feldolgozásáról van szó). A költségvetés láthatóan nem milliárdos, nincs benne lövöldözés, autós üldözés, és szerelmi szál se. Talán ezért is jó.
Ja, a terem természetesen majdnem üres volt, mert a szomszédban éppen a Múmia ment...
exlex Creative Commons License 1999.07.07 0 0 561
Bocs, veletlenul Horusznal nyomtam meg a "valasz erre"-t.

Wulfrumka irasara akartam reagalni.

exlex Creative Commons License 1999.07.07 0 0 560
Wulfrumka:

Nem gyalazni akartam JC-t. Nem veletlenul nezem meg minden filmjet meg mindig.
Azt el kell ismerned, hogy a filmjeinek sztorija csapnivalo, es az egesz tortenet csak urugy a verekedos jelenetekhez.

Ez meg nem lenne baj, hiszen nem elsosorban a sztori miatt megyunk el a filmjeire, de az utobbi filmjeiben egyre kevesebb az action scene.
A Who Am I eleje pedig a benszulott torzzsel szerintem rendkivul faraszto. A bumfordi humora ugyszinten.

"Szakmai" szempontbol a harcmuveszeti jelenetekhez nem tudok hozzaszolni. Azt, hogy oregszik arra ertettem, hogy szerintem mar nem csinal meg olyan jeleneteket, amelyeket regebben vallalt volna.
Es ot nem a papirmase hollywood-i sztarokkal kell termeszetesen osszehasonlitani, hanem inkabb a sajat korabbi teljesitmenyevel.

Pl. amikor a filmben a facipoben keresztulcsuszik az uton, es kis hijan elgazolja ket teherauto, az a jelenet szerintem biztosan "fake", trukk.

Regebben mindent megcsinalt es nem volt raszorulva ilyesmire.

Előzmény: Horusz (555)
Mike Creative Commons License 1999.07.07 0 0 559
Szerintem a legjobb ebben a temaban az osi filmek.
Ahol meg lassan csianltak, es azok a jo kis suhogos hangeffektek...
Mike
Előzmény: Wulfrumka (556)
Mike Creative Commons License 1999.07.07 0 0 558
Off:
A Scarabaeus nem husevo
Előzmény: qgibg (550)
Wulfrumka Creative Commons License 1999.07.06 0 0 557
Agyament Harry: lattam, nehogy.
Wulfrumka Creative Commons License 1999.07.06 0 0 556
Exlex!

Ki oregszik. Majd ha minden kunsztjat megcsinaltad, es megerted, amit csinal a verekedesi jelenetekben, akkor nullazd. En holnap megyek harmadszor a Who Am I-ra.Szerintem J.C. egy tortenelmi kincs abban a dologban amit ugy hivnak, hogy harcmuveszet, es amit Amerika meg Europa par szaz eve a "puskapor" szoval letud. Anakronisztikus csoda. (Mint Jet Li, Samo Hung, Yuen Biao, Mifune Toshiro, Hiroyuki Sanada, ...)

U.i.: A Who Am I: vagva. Lehet, van meg mas verekedesi jelenet is. (A RIB, A Project A, PS1, ... - mind vagott.) Na jo.

Horusz Creative Commons License 1999.07.05 0 0 555
Múmia - bugyuta történet, látványos megvalósítás: az üres popcornzacskóval együtt dobható a szemétbe
2/5
exlex Creative Commons License 1999.07.04 0 0 554
Elveszett zsaru: csak Jackie Chan rajongoknak!

A szokasos gyatra sztori/forgatokonyv, a specialis effektusok gagyik es ami a legnagyobb baj, hogy egyre kevesebb a verekedos jelenet, amiert eddig erdemes volt megnezni a Jackie filmeket.

Azert az utolso nagyjelenetnel meg felvillan a regi Jackie, de latszik, hogy kezd oregedni a fiu.

A Rush Hour trailer-e sem tunik valami nagy szamnak....

Horusz Creative Commons License 1999.07.02 0 0 553
A csaj nem jár egyedül - 3/4 / 5
Tele ostoba klisékkel, igazi nyári popcornlufi. Talán az alkotók számlájára írható, hogy nem vették komolyan ezt az ostobaságot... Meg több poén kellett volna...
Horusz Creative Commons License 1999.07.02 0 0 552
A csaj nem jár egyedül - 3/4 / 5
Tele ostoba klisékkel, igazi nyári popcornlufi. Talán az alkotók számlájára írható, hogy nem vették komolyan ezt az ostobaságot... Meg több poén kellett volna...
korx Creative Commons License 1999.07.02 0 0 551
Tegnap volt szerencsem latni az Arlington Road c. filmet (Jeff Bridges Tim Robbins Joan Cusack) . Ezt ne hagyjatok ki.
Nem mondok semmit rola. Menjetek aztan nezzetek csak meg.
qgibg Creative Commons License 1999.07.02 0 0 550
Tudom, hogy ez off, de leirna vki, aki tudja,hogy ez a scarabeus most letezik, vagy mi ez, meg telleg eszik-e embert? (na jo, azt biztos nem). Mar mashol is talalkoztam ezzel a kis bogarral, es szeretnem tudni, hogy mi a hattere (valosagos es mitologiai)

Borisz

exlex Creative Commons License 1999.06.27 0 0 549
Sziasztok !

Senki se hagyja lebeszelni magat a Mumiarol ! Csak arra kell vigyazni, hogy ne az evszazad filmjet varjatok, amikor beultok a moziba.

En az elozetes infok alapjan ugy ultem be, hogy latok egy filmet, amiben szuper vizualis effektek vannak, a dramaturgia a szokasos hollywood-i, a tortenet agyatlan, stb...
Pontosan ezt kaptam, igy nem is csalodtam, amikor kijottem a filmrol.

Mindenesetre csak rohogni lehet a szokasos dramturgiai fordulatokon. Pl. amikor a mumia katonak egy pillanat alatt szetszabdalhatnak a fohost, de ok inkabb szep lassan lepkednek fele,
hogy hagyjanak idot a menekulesre, vagy amikor a gyilkos szkarabeuszok korbeveszik az aldozatot, es gondosan megvarjak, amig kialszik a
faklyaja, igy biztositva a megfelelo feszultseget...

Nemi Indiana Jones-os beutes, poenok feszultsegoldonak, es az elmaradhatatlan romatikus szal: szerintem ilyennek kell lennie egy
forro nyari napra valo, konnyed, konnyen felejtheto amcsi filmnek.

ex

Ja, es aki tartalmas filmet akar latni, az nezze meg inkabb pl. a Satantangot. Nagy film.

Mike Creative Commons License 1999.06.27 0 0 548
A Mumia szvsz klise hegyek, a mumiak meg egyszeruen rohejesek, es a vegen a tevek bekesen fexenek. Bar az effektek jok. Van benne egy kis Egyiptom Hercege, Stargate utanerzes is.
De jovoheten jon Luc Besson filmje, az talan jo lesz (biztosan)
Udv, Mike
kockasfulunyul Creative Commons License 1999.06.25 0 0 547
Csatlakozom, de ide sorolhatnánk még a Rushmore, vagy magyarul az Okostojás c. filmet is.
Viszont tegnap láttam a Velvet Goldmine-t, az jó volt.
Előzmény: Horusz (546)
Horusz Creative Commons License 1999.06.25 0 0 546
ÉLETEM SZERELME - régen láttam ekkora hülyeséget...
0/5
Bateman Creative Commons License 1999.06.24 0 0 545
Sziasztok!

Hallotátok már, hogy elkészítik a Keresztapa IV-et? Főszereplő Andy Garcia és Leonardo di Caprio. A film a II. részre utaló flashback-ekkel lesz átszőve és a fiatal Sony Corleone életére fog öszpontosítani. Az ő szerepét fogja Leonardo játszani.A filmet Coppola rendezi.

Csáka

Gen Creative Commons License 1999.06.24 0 0 544
Latom nagyon elment a topic CZJ iranyba! :)
Ha valaki latni szeretnel fiatalabb kivitelben es szereti a vigjatekokat, ajanlom figyelmebe a videotekakbol kikolcsonozheto Lo:ko:tt o:ro:ko:so:k (bocs, nincs ekezetem) c. filmet (Splitting Heirs 1993). IMHO egy jo vigjatek (John Cleese, Eric Idle rulez 4ever) es CZJ kapcsan mar akkor is latszik, hogy nagy lehetosegek vannak benne :)
DcsabaS_ Creative Commons License 1999.06.24 0 0 543
Szerintem nem olyan rossz a Múmia. A látvány megfelelő, a történet elfogadhatóan épkézláb, stb. Ami érdekes, hogy a film alkotói talán maguk sem döntötték el eleve, hogy "ijesztegetős", vagy inkább "röhögtetős" filmet csináljanak-e. Eleinte talán ijesztegetősre vették a figurát, de talán mert valamitől ők maguk is megijedtek, inkább áthangszerelték. Végül is nekem a poénok még jobban is tetszettek, mint a számítógépes szimulációk (pl. amikor az egyik fickó egymás után különféle vallások nevében próbál imádkozni a múmiához, aki akkor áll el pusztító szándékától, amikor amaz a zsidó nyelven próbálkozik, ti. felismeri egykori rabszolgáinak a nyelvét, és gondolja jó lesz neki most is egy rabszolga valamire (:-)))...)
Előzmény: csapnivalo (542)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!