Keresés

Részletes keresés

nobodybuilder Creative Commons License 2000.04.20 0 0 48
Nem,
ezt a helyet a kutyások nélkül sem használják, lévén olyasmi, amit a várostervezők -- ha jól emlékszem -- szellőzőfolyosónak hívnak: 30 méter széles és vagy 1 km hosszú füves rész, kevés fával, csak néhol szeli át út vagy járda.
A topic felütése pedig olyan volt, hogy így kellett reagálnom. Nem vonok vissza semmit.
Előzmény: illus (41)
fasügér Creative Commons License 2000.04.20 0 0 47
szia ht,
lassan-lassan megértjük egymást .. egyébként a blökikutyáktól eltekintve békében vagy a környezeteddel? (nem cikizés .-)))))))))
bye, fs
Előzmény: hehe tata (46)
hehe tata Creative Commons License 2000.04.20 0 0 46
Kedves fasügér

Akor bevallom: én bizony nem szeretem a kutyákat, és sokkal könyebb lenne az életem egy olyan lakókörnyezetben, ahol nincs kutya. (Figyi: nem a "világ" szót, hanem a "lakókörnyezet" szót használtam, szándékosan) Ezt már egy másik topicban elég részletesen kifejtettem, az okokkal együtt. Mert oka bizony mindennek van.

Az azonban, hogy az emberiség "legfőbb ellenségei" -- ahogy fogalmaztál -- kicsodákmicsodák, már egy egészen más kérdés. Egy kis csúsztatással olyasmit adtál a számba, amit nem mondtam. Ugyanis én nem vagyok azonos az emberiséggel, valamint az én problémáim (ahogy Te fogalmaznál: "ellenségeim") sem csupán a kutyákból állnak, csakhát ez a jelen topic témája. (Épp van egy peres ügyem folyamatban, aminek semmi köze a kutyákhoz.)

Egyébként nem veszem cikizésnek :-)) Csupán azért próbáltam kiigazítani, mert félreérthető volt.

üdvözöllek
ht.

illus Creative Commons License 2000.04.20 0 0 45
Kedves Troger!

A kampány célja a ránevelés volt, most itt az idő, hogy Ti vegyétek meg a zacsit, vagy otthonról vigyetek egyet. Gondolom, egy reklámszatyor csak akad otthon, majdnem minden nagyobb boltban dobják utánad, a súlya sem akkora, hogy lehúzná az ember zsebét.

Kedves fasügér!

(ne vedd személyeskedésnek, próbálok általánosítani)

Evvel próbáltam utalni rá, hogy itt most nem rólad, a megszólalásaidról lesz szó, Te csak a gondolatébresztő voltál.

Üdv: illus

Előzmény: Troger (43)
Nannics Creative Commons License 2000.04.20 0 0 44
Nekem még régebben jutott eszembe, hogy mit szólnának vajon a kutyások ahhoz, ha én a gyerekemet szaratnám a járdára, vagy esetleg a szaros pelenkáját nem összecsomagolnám, zacsiba majd a szemetesbe raknám, hanem szépen kinyitva, jól láthatóan a járdára tenném.

És igenis nagyon utálatos dolog, ha sétálni megyek a gyerekemmel, akkor nekem semmi másra nem jut energiám, mint a gyereket löködni a kutyaszarok mellől, elől, át!!!!!!

Troger Creative Commons License 2000.04.20 0 0 43
Na szóval, mindenféle kampány keretében (állvapiszoárbavizelőwcpumpafarkústbkutya) többek között a Lisz Ferenc térre is kihelyeztek anno kis dobozokat, kutyapiszok gyüjtő zacskókkal. Mondjuk 1 hónapig töltögették őket újra. Barátnőm a kutyáját ott szokta sétáltatni, örűlt a zacskóknak. A sz@rt még a bokrok közűl is összeszedte lelkiismeretesen. 1 éve nem töltik fel a tárolókat. Akkor minek a kampány, minek a felhívás?
fasügér Creative Commons License 2000.04.20 0 0 42
szia illus,

a bunkó szó, halyólemléxem, nem hagyta el a tappantyúzatomat. azzal 1etértek, hogy más hülyesége nem mentesít engem a felelősség alól .. az viszont zavar, hogy a nagyobb koszt, több sérülést usw okozó autókat a kutyaellenesek feltétel nélkül elfogadják (kivéve, aki nem, ok) ettől még a blöki-probléma létezik ..
ja és nem lakik velünk kutyalény, csak a másokét szoktam zargatni :-) és a birtokolni egy élőlényt fogalom is érthetetlen nekem, mondtam, hogy deviáns vagyok

üdv:fs

Előzmény: illus (41)
illus Creative Commons License 2000.04.20 0 0 41
Kedves fasügér!

Ez a tipikus magyar hozzáállás (ne vedd személyeskedésnek, próbálok általánosítani):

Persze, hogy bunkó vagyok, csalok, lopok, hazudok, de ő is bunkó, csal, hazudik.
Gyorsan tereljük el a figyelmet a problémáról, valami vagy valaki másra.

A másik kedvenc válaszom:

Miért szedjem fel a kutyám mocskát, mikor mások is otthagyják?

Senki nem mondta, hogy nem zavarja a sok kocsi által kibocsátott bűz, de itt most nem erről van szó.

Szerintem akkor is érdemes tenni valamit, ha nem tudunk minden problémát egyszerre és tökéletesen megoldani.

Én bazi boldog lennék, ha első lépésként csökkenne a kutyaszar mennyisége, aztán jöhetnek (illetve mehetnek kifelé a városból) az autók.

Kedves nobodybuilder!

Ha az, hogy utálom a kutyaszart, meg a szagát, korlátoltságot jelent, akkor elfogadom, az vagyok.

Nekem nem a kutyákkal és a gazdáikkal van bajom, hanem azzal, amivel nap mint nap találkozom, ez pedig a kutyus outpottyja.

Azon pedig érdemes elgondolkozni, hogy a tyúk vagy a tojás volt előbb, vagyis:

a kutyások oda szaratnak, mert senki nem használja vagy

senki nem használja, mert a kutyások oda szaratnak

Így látatlanba nem akarok véleményt mondani, de gondolkodni csak szabad, még ha ilyen korlátolt is az ember fia.

Üdv illus

fasügér Creative Commons License 2000.04.20 0 0 40
hali hehe tata,
Szerinted hogyan kellene bevallanom? :-))
hát például így: "utálom a kutyákat, és jobban éreznem magam a világban, ha nem léteznének"
persze ezek után sokan nem állnának szóba veled, és ezt te is tudod..na jó, ne bonyolítsuk, szerinted az emberiség fő ellensége a kutya, az aids, a természeti csapások, a háborúk hozzájuk képest semmiség.. úgysem fogjuk egymást megváltoztatni, megpróbálom abbahagyni a cikizésedet :-)
üdv: fs
Előzmény: hehe tata (39)
hehe tata Creative Commons License 2000.04.20 0 0 39
Üdv mindenkinek

A NewYorki példa nagyon tetszett. Sajnos azonban mi egyre messzebb kerülünk ettől. Ha már a rendőr kevés, ugyebár ott lenne a közterületfelügyelet. Csakhogy az a gond, hogy azok is egyre inkább a kutyások közül kerülnek ki. Emlékezzetek csak arra a legutóbbi rendeletre a ktf.gyelők által alkalmazható kényszerítő eszközökről. Megjegyzem: ez az egész bizony kifejezetten a remekül fejhető, és néhány asztaltárs által szorgosan utált autósok ellen született (nomeg ugye a bevétel se kutya :-))) és nem a város tisztasága és rendje érdekében.

Márpedig a kutyások csapata -- akik közül a ktfgy egyre inkább kikerülnek majd -- nemcsak csupa tisztaságpárti emberből áll ám. Figyeljetek a szavamra, most jósolni fogok: a kutyaszar összmennyisége az elkövetkező 10évben biztosan növekedni fog Budapest utcáin.

Kedves Fasügér, írod: "nem meri bevallani" Hm.... (a fejem vakarom) Szerinted hogyan kellene bevallanom? :-))

nobodybuilder Creative Commons License 2000.04.19 0 0 38
ez igen.
korlátoltak topikja.

van kutyánk, panelban. sosem szaratjuk lakótelepre vagy játszótérre. azt a területet, ahol a dolgát elvégzi, csak kutyák és a gazdáik használják. füves és szép nagy (igaz, Debrecenről van szó). sőt, ha velem van a kutya, akkor egyenesen kiviszem a városból a prérire, ahol aztán tényleg semmi nincsen, csak gaz, egy-két akácliget és földutak. ott érzi ugyanis igazán jól magát.
a minap pesten is láttam a banknegyed közelében (bajcsy-zs.u.) egy bankárféle figurát, aki egy szó nélkül hajolt le a vizslája által a járdára pakolt cucc után egy zacsekkal és kukába vitelezte.
ja, hogy a "parasztok" nem ezt csinálják? azért talán mégsem az összes kutyatartón kellene ezt leverni.

különösen Pudli hozzászólása taglóz. szerintem meg mondjuk azt nem kellene megengedni, hogy panelban tévét, rádiót tartsanak, me' az jó.

fasügér Creative Commons License 2000.04.19 0 0 37
hali,
kicsit későn értem ide, azért elmondom ...
budapesten lakik ~2,nnn,nnn ember, ezek naponta több száz grammot tojnak (fejenként), több ezer millilitert pisilnek...ennek tekintélyes része tisztítatlanul megy a Dunába :-((
budapesten van fogalmam sincs, hány autó, ezek naponta kibocsátanak nemtom mennyi COn, NOn, meg még mittudomén mit. tisztításról itt szó sincs :-((
úgyhogy tényleg az a +oldás, hogy irtsuk ki a blökiket, mivel rájuk nincs szükség, az emberekre meg a kocsikra annál inkább
üdv: fs deviáns
ja és hehe tatával továbbra sem értek egyet .. ő kutyafóbiás, de ezt nem meri beismerni..stb
Kilroy Creative Commons License 2000.04.19 0 0 36
A dolog nem megoldhatatlan:

Vmi hatásos méretű bírság _és azt be is hajtani_.

Például New York néhány évtizede csupa kutyaszar volt. Hoztak egy rendelkezést, miszerint akit elkapnak kutyaszaratás közben, fizet 100 dolcsit (!) _és be is tartatták_. Lehet, hogy ehhez keménynek kellett lenni, de kibírták az emberek és most New York TISZTA. Persze az összeg is jó kemény (megj.: apám mesélte mindezt, járt ott, és azt is mondta, hogy vkit lebüntettek 1000 dolcsira, mert a gyerekei felmásztak a Central Parkban egy fára!!). Vhogy így lenne ez...

Csak a magyar rendőr nem fog hajnalban kutyásokat ellenőrizgetni a parkokban, ez a baj.

Kilroy

cs_geza Creative Commons License 2000.04.19 0 0 35
Nem mintha nem ertenek veled egyet, de gondold el milyen budos lenne a sok ember szaja a villamoson, buszon, boltban, stb!!! :)
Előzmény: illus (33)
cs_geza Creative Commons License 2000.04.19 0 0 34
Nem mintha nem ertenek veled egyet, de gondold el milyen budos lenne a sok ember szaja a villamoson, buszon, boltban, stb!!! :)
Előzmény: hehe tata (32)
illus Creative Commons License 2000.04.19 0 0 33
Sajna itt a jóidő, újra bűzlik a kutyaszar és kutyapisi. Kezd elviselhetetlen lenni.

Minden kutyája után nem takarító "kedves" gazdi bekaphatja, mármint amit a kutyus kiad, akkor legalább ne lenne büdös.

hehe tata Creative Commons License 1999.10.15 0 0 32
Mielőtt átalakulnánk az autósokat szidalmazó díszes társaságba, szabadjon megjegezznem, hogy ha majd a kutyatulakdonosok is befizetnek évente 200 ezer Ft (vagy még több) adót a társadalom kasszájába, akkor majd szarathatják a kutyájukat ott, ahol a kutyás kresz megengedi nekik (vagyis szinte sehol). A szabálzokat megszegőktől pedig elvétetik a kutyás jogosítvány, és fizethetnek hogy belegebednek.

Sokféle formája létezik a környezetszennyezésnek, ez igaz. De egyik sem olzan undorító és büdös, mint a cipőnkre ragadt kutyaszar.

Hedge Creative Commons License 1999.10.15 0 0 31
Tisztelt Kutyatulajdonosok!

Sokan közületek arra hivatkoznak, hogy nem kell a kutyaszarral foglalkozni, mivel amíg köpködenk, csikket dobálnak, járdán parkolnak az EMBEREK, addig nincs erkölcsi alapjuk a kutyagumi miatt panaszkodni.

Nos, mint ahogyan több kutyás kolléga kifejtette, hogy ők összeszedik a kutyájuk után a piszkot, úgy én is leszögezhetem, hogy ember létemre nem köpködök, nem szemetelek, nem parkolok a járdán (főleg mert nincs kocsim és szerintem jobb is így). A mások bunkóságára való hivatkozás SENKIT NEM JOGOSYT ARRA, HOGY MAGA IS BUNKÓ LEGYEN !!! Aki így gondolkodik, az tényleg bunkó. Mert ugye pl. arra is van példa, hogy valaki embert öl, de ettől még nem érezhetjük feljogosítva magunkat arra, hogy a kutyatulajdonost - aki rendszeresen a házunk előtt szaratja kedvencét, miközben 20 méterre (!!!!) található a patakpart és a kijelölt kutyafuttató - egy úgynevezett tompa kemény tárggyal történő halántékon csapás által örökre száműzzük a pokol hetedik bugyrába büntetésül kutyaszart lapátolni.

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy kertes házban lakom, s így környékünkön rengeteg a kutya. A kutyákkal semmi baj sincs, teszik a dolgukat, esznek, harapnak, kakilnak, közben szeretik a gazdájukat. A baj az emberekkel van, akik hagyják a kutyákat az utcán kóbrolni, úgyhogy egyes helyeken nem is lehet gyalogosan közlekedni, mert falkákban rontanak az emberre a kutyák, vagy a blökisétáltatók röhögik ki az embert, ha a kutyusuk "játszásiból" megharapdálja a bokáját.

Sajnos a kutyatartás kultúrája is olyan szinten áll nálunk, mint minden másé, ez az igazi probléma.

Magam is szeretnék a kutyatulajdonosok közé tartozni (ugyanis imádom a kutyákat, de családi okokból nem tarthatom őket). Tudom, hogy egyszer lesz kutyám, de biztos vagyok benne, hogy én nem a fent vázolt módon fogom tartani.

Kedves kutyások és nem kutyások, kössünk alkut a békés egymásmelletélés érdekében: a kutyások összeszedik a kutyaszart, pórázon sétáltatnak ... etc., a nem kutyások pedig nem köpködnek, szemetelnek, parkolnak a járdán ...

Mindenkinek jobb lenne így.

irokéz Creative Commons License 1999.10.15 0 0 30
Miért pont a vadiúj qtyaszar zavar? Engem a használt is idegesít. ;-)
Előzmény: Lux (29)
Lux Creative Commons License 1999.10.14 0 0 29
Ez valahogy ma nagyon aktuális.
Reggel az uszodában vettem észre, miközben vettem volna le a cipőmet, hogy egy hatalmas kutyaszar van a talpamon (reggel még sötét van, nem figyeltem eléggé az úton). Amikor a szaga is megcsapott, szépen elkezdtem magamban öklendezni. Ez a momentum sajnos az egész napomat elszúrta, azóta is nagyon bosszús vagyok. Utálom a kutyakakát a cipőmőn (pláne ha vadi új)! Persze azóta már lemostam, de akkor is: mi a rákért nem lehet a kutyát az út szélére vonszolni, ha kakálni kezd? Tönkreteszi a személyiségét?
Irrgum-burrgum!
Én bizony büntetnék, tekintet nélkül a nyugdíjra! Legyen először 500 Ft/kaka, az még elég kevés ahhoz, hogy a kisnyugdíjas se haljon éhen (különben is, ha kutyát tud tartani...), és elég nagy összeg ahhoz, hogy legközelebb meggondolja, hol ürít az eb.
Lux
szkeres Creative Commons License 1999.10.14 0 0 28
Ma ezt a topicot hoztam fel nektek. Hihetetlen, ma már csak nevetni lehet ezen a témán :-))
Lewinfiú Creative Commons License 1998.06.21 0 0 26
Bravó Zsoltu! Csak így tovább és te leszel a miniszterelnök!
MellRóz Plész Creative Commons License 1998.06.21 0 0 25
Soltika,

szerintem a kutyaszar (meg a szomszédasszony segge) is emberre veszélyes hulladék.
Egyébként nem értem, miért beszélsz úgy, mint aki még soha egyetlen műanyag flakont vagy kisméretű pléhdobozt sem dobott a szemetesbe.

Dr. Finci után takarítasz?

soltika Creative Commons License 1998.06.21 0 0 24
EMBEREK !!!
Ti beleszartok a klozetba azután lehúzzátok.
Tovább mi van ?
Megveszitek a zacskót ,dobozt ,kartont egyszóval sok csomagolóanyagot ,ami általában
többe kerűl mint ami benne van,
amit az éppen aktuális reklám rátok tukmál,
és ti átszellemült pofával fogyasztatok.
Azután kultúráltan bedobjátok a kukába
Magyarországon még az EMBERRE veszélyes hulladékot is.Tovább mi van ?
Beültök az autótokba szórakozásból furikáztok
100-200 kilométert, Forma I - et rendeztek,
kultúráltan tönkreteszitek a SAJÁT és talán
mások környezetét.Tovább mi van ?
Pont az a pár tonna kutyaszar zavarja a lekikvilágotokat amibe részegen beleléptek
vagy józanon ahelyett hogy a saját gyerekeitekkel foglalkoznátok, a szomszédasszony seggét fogdossátok.

DR. alsó - és felsőházi Báró Finci kutya +
soltika ,aki mindig csak tanul valamiből

Lewinfiú Creative Commons License 1998.06.20 0 0 22
Szia Trebitsch!

Nem, maximum katonakoromban. Egyébként ugyanarról beszélünk. Nézd meg Pl, hogy a metroban nem (vagy csak kicsit) szemetelnek az emberek. Azért, mert az a (viszonylag) tisztább környezet hatással van azonnal a közmorálnak nevezett izére. Másszóval, az emberek nem eredendően rosszak, csak kényelmesek. Én egy nagy park mellett lakom és rengeteg kutya van, ergo rengeteg kutyaszar. Teljesen kilátástalan dolog az általad említett módon fölvenni a harcot, mert akkor egész nap mást sem csinálhatnék. Az előttünk levő járdát pedig szinte teljes szélességben mocskos autók foglalják el, ugyhogy szegény kutyák nem is tudnak odaférni.

Trebitsch Creative Commons License 1998.06.19 0 0 21
Szia, Lewinfiú,

Csülök télleg rulez, de én űberelni szoktam: nem csak a saját kutyáim kolbászait szedem össze, szintén Újpesten, hanem a házunk elé elhelyezett idegen termékeket is. Néha látványosan sikerül, mert látom az erőlködést, aztán ügetek ki a lapáttal, egyébbel, és 2 méterre a gazditól fölszedem.
Még azt se mondják, elnézést, vagy köszönöm, vagy valami. Visszaköszönni általában hajlandók, de nem mindig.

Amúgy tisztaság és rend van előttünk. A közmorálnak nevezett izére viszont nincs befolyásom.
Szerinted hogyan szankcionáljam ezeket a pofátlanokat? Vagy egyszerűen várjak, majd csak magukhoz térnek? Tíz éve csinálom...
Volt, aki azt mondta, ne törődjek vele, természetes anyag, trágyázza a földet, zöldebb lesz a fa. Én meg mondtam, jó, akkor árulja el, hol lakik, átviszem oda, élvezze ő, saját termék...
Mellesleg a szemetet is elszórják. Sarkon közért, büfé, tele vagyunk csomagolópapírral.
Jégkrém rulez, azt mindig addigra sikerül kibontani, mire elénk érnek. A szomszédom kirakott egy saját készítésű szemetest, hogy legyen mibe tenni, mer ugye nincs, csak 50 méterre, a buszmegállóban. Meg a közért előtt. Meg a büfé előtt.
Két napig volt meg, ellopták. Pedig oda volt csavarozva a villanyoszlophoz.

Mondd, Lewinfiú, takarítottál te már utcát?

Lewinfiú Creative Commons License 1998.06.19 0 0 20
Szia Trebitsch!

Hát, bizonyos mértékig igazad van. Csakhogy én abból indulok ki, hogy van egy létező morál, amely nem engedi meg, hogy bizonyos dolgokat megtegyél - például ne fizesd a villanyszámlát, vagy az utcára öntsd a szemetedet. Jellegzetesen olyan dolgokat nem lehet megtenni, melyeket ellenőrizni is könnyű, magyarán a felelősség megállapítható és a cselekmény szankcionálható.
Nomármost a pillanatnyi közmorál nem ítéli el - pontosabban csak szóban képes elítélni a kutyaszart. Amint nem ítéli el az adócsalást sem, a politikai korrupciót sem (lásd: MSZP-s képviselők egyéniben hozták magukat) és így tovább.
Szóval, ha azt akarjuk, hogy tisztább legyen az utca, és a közmorálnak nevezett hülyeség halmaz tartalmazza azt az elemet: kutyaszart otthagyni nem szabad, na akkor egyszerűbb és gyorsabb, ha előbb megteremtjük a tisztaságot és rendet, és aztán szankcionáljuk azokat, akik ezt megsértik. Egy olyan környezetben, ahol nincs tisztaság és rend, fejbelőnek (demagógia!!!!!)egy asszonyt fényes nappal a kutyafuttatón,stb. nem lehet ezt szankciókkal megteremteni, mert nem konform a gondolat a valósággal.
Amúgy meg Csülök rulez.

Enc Creative Commons License 1998.06.18 0 0 19
Uraim!

Azt hiszem, rossz helyen keresgelunk. Alljunk mar meg valamelyik buszmegalloban, es szamoljuk meg a kutyaszart valamint a csikket. Azok a rohadt dogok szaras kozben meg bagoznak is. Esetleg nezzunk szet a szemettarolok kornyeken, ahol ha megtelt a kuka, hat melle ontik az igen tisztelt "emberek" a szemetet. Vagy megint azok a rohadt dogok garazdalkodnak?
Elgondolkodtato, mennyivel fonosabb azon kornyezet tisztasaga, amit az ember kizarolagosan hasznal. (Tiszteletlenseg a kivetelnek) A csaladi haz kertjeben sokkal kevesebb "kabel" fekszik, mint a kozteruleten. Miert? Mert aki oda teved az pontosan tudja, ki a bunko, szartaposo. Mig a kozteruleti feka az senkie, a mai kutyamszarat holnap mar en is teljes joggal utalhatom. Minden qtya mongyonle!
Vagy megsem a kutya a hibas?
Es akkor eljutottunk az igazi kerdeshez, ami megerne egy uj topicot, tortenetesen:
Mennyire antiszocializalja az embereket a "modern lakotelepi" eletforma, hol van az a hatar, ami folott nem kepes az ember az maradni, ami.
Termeszetesen csak altalaban agyalgok ugy, hogy van valos tapasztalatom a lakoteleprol es a csaladi hazrol is. Az utobbi azert jobb.
Ennyi lett volna. Koszonom a turelmeteket.

Skizoid Creative Commons License 1998.06.18 0 0 18
Kedves MellRózPlész

Ne sértődj meg (remélem nem tetted), nem szemrehányásként írtam, hogy volt már ilyen topic (tőlem égig érhet a redundancia). Csak gondoltam, ha érdekel a téma, utánaáshatsz. Azt a másikat asszem "Budapest tisztasága"-nak hívták és CooCooFooZoo nyitotta.

Üdv

Skizó

Csülök Creative Commons License 1998.06.18 0 0 17
Túl van beszélve a kérdés. Nekem van egy kutyám, saját kertje van (azt csinál amit akar, nincs elkerítve), mégis minden nap megyünk sétálni, mert nagyon szereti. Vettem a piaci árusnál egy homokozójátékot (kis lapát, kis gereblye, kis vödör), a lapátkát és a gerblit zacsekba mindíg cipelem magammal, és ha az eb elvégzi a dolgát (rendes kutya, mindíg lemegy a járda szélére, pedig nem is tanítottam), felszedem a szart és bedobom az első kanálisba. Fél Újpest rajtam röhög, de nem baj. Aki meg fintorog ettől az ne tartson kutyát.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!