Keresés

Részletes keresés

beeex Creative Commons License 2015.12.02 0 0 2808

Sziasztok, próbálta már valaki ezeket a carbon lapos infraszaunákat?

Szeretnék itthonra venni infraszunát, a forgalmazók agyon dicsérik, de a valóságban is olyan jók?

radweg Creative Commons License 2015.11.04 0 0 2807

A BAMBARA Hotel wellness részlegéről van valakinek friss infója?

radweg Creative Commons License 2015.11.04 0 0 2806

A 2637-es beszámoló egy tavalyi élmény.

Előzmény: Törölt nick (2805)
Törölt nick Creative Commons License 2015.11.04 0 0 2805

Sziasztok!

 

Loipersdorfi fürdőben járt valaki?

Főleg a Schaffelbad része érdekelne.

Törölt nick Creative Commons License 2015.11.01 0 0 2804

Előzmény: Törölt nick (2803)
Törölt nick Creative Commons License 2015.11.01 0 0 2803

A fotó lemaradt.

Törölt nick Creative Commons License 2015.11.01 0 0 2802

Sziasztok K1-3 kombi szaunavezérlőt használ valaki ? Az infrát, hogy lehet beindítani, illetve az időzítést.  Kellene a leírása.

Köszi.

ninnyabanda Creative Commons License 2015.10.30 0 0 2801

Ha kizárólag csak a szauna részt nézzük, szerintem most Bükfürdő ráver Locsmándra. A mérete, a dizájn, az ott dolgozó fiatal csapat, a szeánszok .... mindez nagyon rendben van. A Sonnentherme szauna része az átalakítás után számomra egy kicsit McDonalds-os kinézetű lett.

A vendéglátás színvonala viszont egyértelműen sokkal jobb az osztrákoknál. Bükön a szauna részleg melletti étteremben 6 után nem lehet kajálni. Múltkor fél 7 körül, a szeánszot követően szerettem volna a folyadékot sör formájában pótolni, de olyan unott és kelletlen pofával szolgáltak ki, hogy majdnem el is ment a kedvem az egésztől. Ezzel szemben Locsmándon van szaunabár, valamint az étteremben 10 percel zárás előtt is frissen kisütik a rántotthúst.

Előzmény: Thomas Konroy (2794)
ninnyabanda Creative Commons License 2015.10.30 0 0 2800

Én is Locsmándon voltam először "rendes" szaunában úgy 10 évvel ezelőtt. Mikor először beléptem eléggé elcsodálkoztam, majd gondoltam, hogy na én aztán nem.......végül csak az első 10 perc volt a nehéz. Azt kell csinálni, mint a többiek, abból gond nem lesz. Én azóta is rendszeres látogatója vagyok a környékbeli helyeknek. Tudom még ajánlani a magyar oldalon Bükfürdőt, Sárvárt, Celldömölköt, az osztrák oldalon Tarcsafürdőt (Bad Tatzmansdorf), Szenteleket (Stegersbach), Bad Waltersdorfot (itt két fürdő is van).

Előzmény: bence tamás (2787)
csirihau Creative Commons License 2015.10.29 0 0 2799

Sárvár Danubius Hotel

 

Meglepetés volt, hogy  szálloda vezetősége  döntése: a szaunaland textilmentes terület. Rendesen kipiktogrammozva  one papucs , one fürdőruha. Bejáratnál is  és a szauna ajtón is. Több nyelvű felirat a  helyes  használati  útmutatókkal  (zuhany, lepedő használat stb.)

 A szállodai logisztika mondjuk innentől rendben van.  Gyógyszálló is, wellness is   jelleg miatt  előfordul egy-két alzheimer kóros, aki nem veszi észre, hogy hol van vagy hová ült be, de ezt még a személyzet is hajlandó kezelni.  Viszont a  funkcionális  és/vagy szándékos analfabétákkal  nehéz mit kezdeni.   Van aki nem akarja felismerni az áthúzott papucs  és fürdőruha jelet ( bár ezek kevesen  voltak  és elég hamar és  "szerényen" megértették a felvetett problémát) , de sokan   nem ismerik a szauna törülközőjük  funkcióját és  hosszát. Jó párszor érzékeltük  feleségemmel az elkerekült értetlenséget szaunán kívül a két  törülközőn, s bent,   a  melyik a színe- visszája leteregetésén.  

Furcsa volt az az apuka is, aki a tizenéves kislányát behozta a textilmentes  övezetbe és felháborodva reklamált, hogy "...ő ilyet még nem látott, s micsoda dolog ez!".  

A lényeg az, hogy jól lehetett szaunázni csak el kell kerülni a délutáni internacionális wellness csúcsot.  Minden nap voltak klassz időszakok, amikor egyedül vagy  rutinos szaunázókkal voltunk bent a kabinban.

Thomas Konroy Creative Commons License 2015.10.27 0 0 2798

Köszi, megjegyzem.

 

Alapvetően Lutzmannsburg is tetszett, szeretek csúszdázni, élménymedencézni. Volt szabadtéri fűtött úszómedence is, az is csodás.

Előzmény: aoluak (2797)
aoluak Creative Commons License 2015.10.27 0 0 2797

Lutzmannsburg is nagyon jó, de ha csak a szaunázás miatt mentek, akkor szerintem érdemesebb kicsit továbbautózni Bad Tatzannsdorfba. Szaunákat tekintve egyértelműen jobb mint Lutzmannsburg, de más (gyerekvilág, csúszdák) nincs ott.

Itt írtam róla pár éve:

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=89842944&t=9020776

 

Ez meg a weboldaluk: http://www.avita.at/avita-therme/sauna-garten-eden-ladys-spa.html

 

Előzmény: bence tamás (2787)
Thomas Konroy Creative Commons License 2015.10.26 0 0 2796

Te meg ne spamold ide ezt a swinger baromságot.

Előzmény: swingersklub (2795)
swingersklub Creative Commons License 2015.10.26 -1 0 2795

Kedves Thomas !

 

A megfogalmazásod téged minősít!

 

 

 

Előzmény: Thomas Konroy (2794)
Thomas Konroy Creative Commons License 2015.10.26 0 0 2794

Úgy veszem észre, nem érkezik elég beszámoló erre az oldalra a témával kapcsolatban, több a kérdés mint a válasz. Legalább itt nem minden harmadik poszt "meztelenül ismerkednék, hívj fel 555-2342". Bár ez a swingeres spam is irtandó lenne innen.

 

Volt szerencsém meglátogatni Bükfürdőt és az ausztirai Sonnentherme-t egymás után. Így kiváló összehasonlítási lehetőség nyílt számomra a kettőről. Tudni kell, mindössze 20 percre van a két létesítmény egymástól, van hasonlóság a kettő között enyhén.

 

Bükfürdő

Maga a létesítmény elég gigászi, sok gyógyvizes medence, élménymedence, csúszdák, szabadban levő medencék. Minden szépen felszerelt, panasz nem lehet rá. Főbejárati gyors-étkezde elég trash, főebédlőnél az ebédidőről lecsúsztam, lehet az jó.

Eddig csak németföldön voltam szaunavilágban, így kicsit féltem milyen lesz, mert sok rosszat hallani. Kellemesen csalódtam.

A szaunavilág full meztelen, adnak lepedőt annak aki kéri. Design tekintetében szépen kialakított. Szabályokat mindenki betartotta, egyszer láttam egy kóválygót fürdőgatyában, de biztos csak kereste a helyét a világban. Csak egy felöntésre sikerült bejutnom, csodás volt. A közönség férfi-nő aránya egész jó volt, fiatalok is voltak, osztrákok is páran.

Szerintem kéne egy nagyobb pezsgőmedence, a mostani elég kicsit, de az se rossz.

 

Sonnentherme

Két részre oszlik. Gyerekes élmény és csúszdapark, és felnőtt szaunapark. A két részleg hangulata értelemszerűen más, de jó mind a kettő. Csúszdáik és medencéik kiválóak, aki szereti a műfajt. A csúszdatoronyba már csak a kilátás miatt érdemes felmenni. Az ebéd főétele itt átszámolva 1000 forinttal több kb, de minőségben ég és föld.

A szaunavilág itt még kendőzetlenebb, hogy úgy mondjam, legtöbben a nyakukba dobják a törölközőt, nem maguk köré tekerve. Kicsit több volt a férfi és az idősebb az arányokat nézve, mint Bükfürdőn, de azért elvétve voltak fiatal párok és tinédzserek is (osztrákok). A hangulat nyugodt, a felöntések itt is kiválóak. Bükfürdő picivel jobb szaunavilággal rendelkezik véleményem szerint. Ettől ez még nem rossz, csak az ottani kinézet jobban bejött. Itt is szép szaunák és pihenők vannak, pezsgőfürdőjük nagyobb.

 

Aki erre a környékre tervez utáni, annak javaslom ezt a két helyet egymás utáni napon meglátogatni.

 

swingersklub Creative Commons License 2015.10.23 -1 0 2793

monik4 Creative Commons License 2015.10.23 0 0 2792

Azt nem ismerem

Előzmény: bence tamás (2791)
bence tamás Creative Commons License 2015.10.23 0 0 2791

És azt tudjátok, hogy a szentendrei v8 uszoda szaunája is textilmentes-e mert oda is tervezem, hogy megyek

bence tamás Creative Commons License 2015.10.23 0 0 2790

Majd valamikor novemberben még pontos dátum nincsen

monik4 Creative Commons License 2015.10.22 0 0 2789

Szia!

Érdemes, mi nagyon szeretjük! A 2. kedvenc helyünk Ausztriában ahol eddig jártunk.

 

Bemegyek és hol vetkőzök le?

Az öltöző közös a fürdőruhásokkal, aztán egy "órával" belépsz a szauna világba és ott vetkőzöl le teljesen.

Adnak külön szauna lepedőt?

Nem, ezt vinned kell. Javaslom, hogy vigyél többet, mert ha vizes lesz, akkor nem esik jól arra feküdni

A szaunázás után meztelenül tusolhatok és használhatom a merülő medencéket?

Igen :)

Valamint van egyéb medence is ott amit meztelenül használhatok?

Igen, van egy kinti elég nagy medence, ami pezseg és bent egy jacuzzi na meg egy merülő

A szaunában a lepedővel be kell magam tartani vagy a nagy átlag hogy szokta?

A lepedőre ülsz, de ha kínos akkor be is takarhatod magad, nem néznek ki.

 

Nagyon jók a felöntések is!

Mikor mennétek?

Előzmény: bence tamás (2787)
Thomas Konroy Creative Commons License 2015.10.22 0 0 2788

Én még nem voltam ott, de külföldön pár helyen igen. Belépsz, és vagy karkötővel zárható szekrények, vagy nyitott polcok lesznek, ahova lerakhatod a cuccaidat. Legtöbben itt nem szöszmötölnek szégyenlősséggel, lekapják a ruhát és elrakják, és törölközővel folytatják útjukat.

Szerintem nem adnak lepedőt. Ez csak itthon szokás, mivel itt a szaunakultúra még mindig őskorszakban jár, és ez nálunk ilyen safety megoldás, hogy a vendégek ne semmiben üljenek a szaunára.

Német-osztrák oldalon, mint ahogy fürdőruhát is viszel a strandra, nagy törölközőt is viszel magaddal a szaunába. Alap.

 

"A szaunázás után meztelenül tusolhatok és használhatom a merülő medencéket?" - Ja. Meg ha a szauna zóna területén van medence vagy pezsgőfürdő, azt is. Sokan mondják, hogy a szaunázásnak nincs köze a nudizmushoz, szerintem rengeteg. Ott, ahol az emberek pancsolnak meztelenül, az nudizmus. Csak az első egy-két órában fog elkapni az idegesség, szégyenlősség, aztán megszokod.

 

"A szaunában a lepedővel be kell magam tartani vagy a nagy átlag hogy szokta?" - szinte senki se tartja magán, de mivel ide mindenki jól érezni megy magát, így ha rajtad van, kutyát nem izgat. Ruha nem lehet, meg papucs a szaunában, ez fontos. Abban a hőségben rájössz, betakarózás nélkül lehet a legjobban elleni. Gőzszaunába senki nem visz be törölközőt pl, mert ott egy másodperc alatt elázna az. Ott mindenki le-slagolja a követ, ahova leül, és kész.

Előzmény: bence tamás (2787)
bence tamás Creative Commons License 2015.10.22 0 0 2787

Sziasztok! 

Új tagként üdvözlök mindenkit. Szeretnék érdeklődni, hogy tud valaki mondani nekem valamit az osztrék lutzmannsburgi sonnentherme élményfürdő szaunaparkjáról? Érdemes ellátogatni oda?

Ez lenne az első naturista élményem. Hogy működik ez? Bemegyek és hol vetkőzök le? Adnak külön szauna lepedőt? A szaunázás után meztelenül tusolhatok és használhatom a merülő medencéket? Valamint van egyéb medence is ott amit meztelenül használhatok? A szaunában a lepedővel be kell magam tartani vagy a nagy átlag hogy szokta?

Köszönöm előre is a válaszotokat: egy kezdő szaunázó

Henok Creative Commons License 2015.10.21 0 0 2786
asdqweasdqweasd Creative Commons License 2015.10.20 0 0 2785

Egerszalók vagy Miskolckapolca esetleg... sajnos mindkettő elég borsos áron van...  

Előzmény: Jax Teller (2784)
Jax Teller Creative Commons License 2015.10.19 0 0 2784

sziasztok, heves és borsod megyében keresek, olyan helyet ahol kulturáltan lehetne textil mentesen szaunázni.

Egyébként most a hétvégén voltam az aquaworldben ahol a szerda csütörtök péntek klasszikus szauna nap, vagy csak fürdőruha mentesen lehet szaunázni, teljesen rendben volt szerintem, mindenkinek tudom ajánlani

Törölt nick Creative Commons License 2015.10.10 0 0 2783

Sziasztok!

 

Mórahalmi illetve a Makói fürdő szaunáiról szaunázásról valakinek van tapasztalata???

A hosszú hétvégén mennénk párommal!

Milyen a textilmentesség???

informania Creative Commons License 2015.09.29 0 0 2782
melonen Creative Commons License 2015.09.19 0 0 2781

Szia! Hétköznap Mórahalom naturista része egyáltalán nem zsúfolt :)

Előzmény: Veryel (2775)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.19 0 0 2780

Nem tartottam, érdemesnek!

Gagyi az egész szauna részleg!

Említést sem, érdemel!

Előzmény: informania (2774)
Snipper Creative Commons License 2015.09.19 0 0 2779

Ha esetleg valaki Lengyelországban jár ajánlom ezt a szállodát, igazán remek szaunákkal, benti és szabad ég alatti merülőmedencékkel, kényelmes pihenőtérrel, vízzel, teával...stb

http://www.spahoteljawor.pl/en/

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!