Keresés

Részletes keresés

sogi01 Creative Commons License 2014.01.04 0 0 95664

Üdv a klubban :-)))

Előzmény: In Lak'ech (95662)
sogi01 Creative Commons License 2014.01.04 0 0 95663

Szerintem ezt a leégetést "szinte" mindenki megtapasztalta. 2 éve nekem is volt ilyen,szürögettem aktívszenen,de tudod mi lett a vége?   Beleöntöttem a WC-be!

Előzmény: moker (95659)
In Lak'ech Creative Commons License 2014.01.04 0 0 95662

Amit a többiek ajánlottak, mind jó megoldás. De talán a legegyszerűbb, ha legelőször azt a téglát, amit a sisakra tennél nehezéknek, nem a sisakra teszed, hanem bele az alszeszbe. Forrkő gyanánt. Komolyabbra fordítva, vegyél egy "steril" agyag virágcserepet, törd össze, és a darabjait tedd bele az alszeszbe. Ez egyenletessé teszi a forrást, és talán megszűnik a jelenség. Ha ez sem segít, akkor mindenképpen a másik két javaslattal  élj.

Azon igen csodálokozom, hogy a sisakon kicsapodó és visszafolyó folyadék a vizzárba köt ki. A vízorr mindenképpen javallott.

Előzmény: Pöc-röf (95652)
ksasa67 Creative Commons License 2014.01.04 0 0 95661

Tegyél bele forrkövet, erről olvashatsz itt a fórumban. Keresőbe beírod baloldalt. Egyébként a gyári hűtőt használod hozzá? Nincs felhabzásból eredő szűkület a páracsőben? A kifújás lehet a részleges dugulástól is.

Előzmény: Pöc-röf (95652)
badubadu Creative Commons License 2014.01.04 0 0 95660

Volt már olyan, hogy bejött a szenes szűrőgetés?

Előzmény: moker (95659)
moker Creative Commons License 2014.01.04 0 0 95659

Ez már a jövő téli ablakmosó lesz az autóhoz.Nem sok jó cucc volt.Mindegyikből volt 1 vödörnyi.Ez maradékok és magamtól gondoltam el.Már nem volt kedvem aktivszénen szürögetni.Ezért szeretem a fórumot mert itt sokat tanulhatok és sok segitséget kaptam már tőletek!KÖSZÖNÖM!

Előzmény: zsuzska60 (95657)
zsuzska60 Creative Commons License 2014.01.04 0 0 95658

másik megoldás, hogy tömítést szerelsz bele és  a vizzáras részt belül kifúrod egy-két helyen, hogy a visszafolyó lé ne rekedjen meg.

Előzmény: Pöc-röf (95652)
zsuzska60 Creative Commons License 2014.01.04 0 0 95657

Ki volt az a hülye, aki arra bíztatott, hogy a kozmás alszeszt újra főzd????

És azt a marhaságot ki mondta neked, hogy még jó anyagot is keverj hozzá???

Na ezektől ne fogadj el tanácsot :-)

A kozmás alszesz KUKA, LEFOLYÓ (ablakmosó....)

Előzmény: moker (95655)
hal65 Creative Commons License 2014.01.04 0 0 95656

Röviden: vedd vissza a fűtést, vagy tegyél egy téglát a sisakra.

Sajna a vízzárosak ilyenek.

Előzmény: Pöc-röf (95652)
moker Creative Commons License 2014.01.04 0 0 95655

Ismét meg kostoltam és döntötem.Elzártam a gázt.Nem fözöm tovább és nem finomitok.Nagyon érezni a kozmáz ízt!

Előzmény: moker (95654)
moker Creative Commons License 2014.01.04 0 0 95654

Szép estét mindenkinek.Volt kb:10liter jó kozmás pálinkám,amit még ősszel höztem.Most felraktam ujra a maradék cefrével,bórseprővel meg törkölyel.Hát nem tudom érdemes lesz-e finomitani?Az alszeszen érezni még a kozmás ízt!Még most is tart a fözése.

Tomsza74 Creative Commons License 2014.01.04 0 0 95653

Mester!

 

Én nem csak a főzőkészítéshez, főzéshez, de amint látod még a fórumozáshoz is kopasz vagyok. Sajnos, de igyekszem fejlődni!

Már én is publikus vagyok!

Az egész dolog egyébként nálam úgy indult, hogy tinktúrát szerettem volna készíteni, de valami borzasztóan drága volt 70% gyógyszertári alkohol. Rövidre fogva a dolgot, beszélgttem és egyszercsak kaptam körtét, meg almát így karácson elött 20.-án le is daráltam, majd még szőlődarálón is átdaráltam. Miklós1 pdf-je volt segítség számomra, ezt találtam először keresgélés közben. Most hidegre tettem, hogy legyen idő főzőt kszíteni, kb 15-20 fokon kevergetem naponta.

Szeretnék egy duplafalú vízfüggönyös üstöt leresztőcsappal. Szeretném tudni, hogy hova kell a palást leeresztő és feltöltő csapozását hegesztetni.  A többit inkább majd privát.

Előre is köszönöm!

Előzmény: rézműves1 (95641)
Pöc-röf Creative Commons License 2014.01.04 0 0 95652

Sziasztok!

Új vagyok itt, de már évek óta főzök pálinkát (természetesen csak amióta a törvény engedi :-)).

Nemrég vettem egy 30 l-es DES márkájú keverős berendezést, aminek a fedél és az üst közötti tömítése vízzárral van megoldva. Eleinte tetszett ez a rendkívül egyszerű dolog, de használat közben azt tapasztaltam, hogy ha finomításkor "lökődve" forr az alszesz, a vízzár pulzál ki-kifúj a pára, pedig kellő mennyiségű vízzel van feltöltve.

Tapasztatatok már ilyet? Esetleg éremes egy tömítéssel helyettesíteni a vízzárat?

Elgondolkozva a dolgon az sem tűnik jónak, hogy a dómfedélen lefelé csorgó kondenzátum egyenesen belecsorog a vízzárba, azt hígítva forráspontját csökkenti, amitől hamar elpárolog, állandóan utána kell tötögetni és veszteséget is okoz a szesztartalomban. Ezt ki lehetne küszöbölni egy, a dómfedél belső oldalára forrasztott vízorral, amiről a kondenzátum lecseppenne az üstbe, mielőtt a vízzárhoz ér. Csinált már valaki ilyet?

Válaszaitokat előre is köszönöm!

Cs.

ksasa67 Creative Commons License 2014.01.04 0 0 95651

Ha nem cefrehiba, akkor esetleg újrafőzéssel és pontos elő-utó párlat elvétellel javítható valamennyire az állaga. 

Előzmény: travis999 (95647)
ksasa67 Creative Commons License 2014.01.04 0 0 95650

Azokon a versenyeken kérik ezt az igazolást:

 

Jövedéki törvény (jöt) 67/A. §  (5)  :

 

"Ha a magánfőző az általa előállított adómentes párlattal kíván részt venni párlatok számára meghirdetett versenyen, akkor az előállítani kívánt párlatot az (1)-(2) bekezdés szerint jelentheti be a vámhatósághoz azzal az eltéréssel, hogy zárjegyet nem kell igényelni és a bejelentés nem minősül adóbevallásnak. A vámhatóság által kiadott származási igazolványra a (3) bekezdésben foglaltakat kell alkalmazni azzal az eltéréssel, hogy e származási igazolvány nem igazolja az adó megfizetését."

Előzmény: foxrudi (95632)
snapszmester Creative Commons License 2014.01.04 0 0 95649

Az "acetonos" miért nem diannás? Mert az valószínübb. Cefre hibára utal. Lehet hogy nem a főzéssel rontották el, mert már a cefre is rossz lehetett. Ennyi adatból nem lehet jobb tanácsot adni. A javításra nem adok tanácsot, nem kerülhetett olyan sokba hogy a kiöntése ne legyen jobb megoldás.

Előzmény: travis999 (95647)
hal65 Creative Commons License 2014.01.04 0 0 95648

Hogy tudnád feljavítani?

Kérd el azt a pálinkát, ami a Te cefrédből készült :)

Előzmény: travis999 (95647)
travis999 Creative Commons License 2014.01.04 0 0 95647

Helló! Egykis segítség kéne.....

 

A szomszédom bíztatására boldogan szedtem és daráltam le répa darálóval a gyümölcsöt mondván Ő elviszi lakóhelyemtől elég messze kifőzetni. A szülei laknak ott ittam is onnan származó birs pálinkát hibátlan volt,legalábbis azt hittem. 
November elején készült el az anyag,Ők csak december elején mentek érte családi okokból.Addig műanyag kannákban lett tárolva.Boldogan vittem be a barátomnak az első litert aki meglepetésemre leszólta és a csapba engedte.Állítólag nincsen benne gyümölcs aceton szagú valami el lett szúrva.Nagyon el vagyok keseredve mi lett elrontva??

És ha tudtok abba segíteni hogy hogy tudnám feljavítani az ízét hogy azért elviselhető legyen azt nagyon megköszönném... :)

norris53 Creative Commons License 2014.01.04 0 0 95646

Ez a kis szösszenet tanúlságos - hogy ne főzz pálinkát - akár ez is lehetett volna címe ! De jönnek majd az újítók és megrónak mert nem vagyok fogékony más módszereire - "pedig a bió az nagyonjóóó"

Előzmény: hal65 (95644)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.04 0 0 95645

"....nemis permetezem a fákat...."

 

Jóis a "biópálinka" ,de biztos hogy nem őszibarack!!!!!!! :)

Nemhiszem ,hogy (max a 2.évtől) lenne rajta valami termés is!

 

A főző is érdekes! :)

Előzmény: Nembo (95643)
hal65 Creative Commons License 2014.01.04 0 0 95644

Mindenképp tanulságos a film.

" Ha jó lesz, jó lesz, ha nem nem"

Ez a hozzáállás látszik is a lefolyó opálos mocskon.

Egészségére, annak aki így szereti.

Előzmény: Nembo (95643)
Nembo Creative Commons License 2014.01.04 0 0 95643

Üdv Urak!

 

Az említett műsorról lemaradtam, viszont ma reggel véletlenül belefutottam a gazdakörben a következő rövid riportba:

http://www.mediaklikk.hu/musor/gazdakor/ 3783. rész. 11:24-től érdemes nézni. Az egész riport nincs 2 perc, de többször is néztem nagyokat közben...

Kíváncsi vagyok a véleményetekre.  Pl. azt a hűtő-megoldást nem is értem: kb 45 fokban keresztülmegy 2 cső a 200l-es hordón, oszt' annyi...

 

 

 

Előzmény: In Lak'ech (95618)
sogi01 Creative Commons License 2014.01.04 0 0 95642

  vf1 linkgyüjteménye  

 

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

Előzmény: sogi01 (95611)
rézműves1 Creative Commons License 2014.01.04 0 0 95641

...pályinkás jó reggelt...

 

...még annyit, hogy az üstfedőn a sisak átmérője 158-mm, a sisakpalást magassága 250-mm és a domború tető még hozzádob 30-40-mm-t...a tetőn, a páracső kimenete 1"-os, a páracső csatlakozója 1"-22mm-es félhollandi, amibe a 130-cm hosszú, 22-es (emelkedő) páracső csatlakozik...

Előzmény: Tomsza74 (95639)
rézműves1 Creative Commons License 2014.01.03 0 0 95640

...privátba gondoltam, mert az enyém publikus...

 

...ilyenre gondoltál?.........a hordón a nyílás

325-mm, az üstfedő átmérője 340-mm...

Előzmény: Tomsza74 (95639)
Tomsza74 Creative Commons License 2014.01.03 0 0 95639

Tisztelt Rézműves!

Söröshordóhoz érdekelne engem is egy ilyen! Milyen méretű lesz ha szabad kérdezni?

Tisztelettel.: Tamás

Előzmény: rézműves1 (62121)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.03 0 0 95638
Most már beírhatnád,hogy nincsenek is ilyen alkoholok! Ne keressék tovább! Teljesen kihalt a topik! Neked mindent elhisznek?-) amúgy BÚÉK! Hamán nem egy helyen voltunk.-)
Előzmény: szilvakukc (95626)
templomhegyi Creative Commons License 2014.01.03 0 0 95637

ksasa meg  K jól beszél:)

Előzmény: ksasa67 (95629)
templomhegyi Creative Commons License 2014.01.03 0 0 95636

JA-ja

És ha jól emlékszem még a ZD-Szépe djat is bezsebelted:)))

Előzmény: szilvakukc (95624)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.03 0 0 95635
Hááát sokat! Beszélt Agárdi,Bolyhos,Panyik,Zsindelyes,Geszti és a magánfőző Lakatos.
Előzmény: In Lak'ech (95634)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!