Szerintem ezt a leégetést "szinte" mindenki megtapasztalta. 2 éve nekem is volt ilyen,szürögettem aktívszenen,de tudod mi lett a vége? Beleöntöttem a WC-be!
Amit a többiek ajánlottak, mind jó megoldás. De talán a legegyszerűbb, ha legelőször azt a téglát, amit a sisakra tennél nehezéknek, nem a sisakra teszed, hanem bele az alszeszbe. Forrkő gyanánt. Komolyabbra fordítva, vegyél egy "steril" agyag virágcserepet, törd össze, és a darabjait tedd bele az alszeszbe. Ez egyenletessé teszi a forrást, és talán megszűnik a jelenség. Ha ez sem segít, akkor mindenképpen a másik két javaslattal élj.
Azon igen csodálokozom, hogy a sisakon kicsapodó és visszafolyó folyadék a vizzárba köt ki. A vízorr mindenképpen javallott.
Tegyél bele forrkövet, erről olvashatsz itt a fórumban. Keresőbe beírod baloldalt. Egyébként a gyári hűtőt használod hozzá? Nincs felhabzásból eredő szűkület a páracsőben? A kifújás lehet a részleges dugulástól is.
Ez már a jövő téli ablakmosó lesz az autóhoz.Nem sok jó cucc volt.Mindegyikből volt 1 vödörnyi.Ez maradékok és magamtól gondoltam el.Már nem volt kedvem aktivszénen szürögetni.Ezért szeretem a fórumot mert itt sokat tanulhatok és sok segitséget kaptam már tőletek!KÖSZÖNÖM!
Szép estét mindenkinek.Volt kb:10liter jó kozmás pálinkám,amit még ősszel höztem.Most felraktam ujra a maradék cefrével,bórseprővel meg törkölyel.Hát nem tudom érdemes lesz-e finomitani?Az alszeszen érezni még a kozmás ízt!Még most is tart a fözése.
Én nem csak a főzőkészítéshez, főzéshez, de amint látod még a fórumozáshoz is kopasz vagyok. Sajnos, de igyekszem fejlődni!
Már én is publikus vagyok!
Az egész dolog egyébként nálam úgy indult, hogy tinktúrát szerettem volna készíteni, de valami borzasztóan drága volt 70% gyógyszertári alkohol. Rövidre fogva a dolgot, beszélgttem és egyszercsak kaptam körtét, meg almát így karácson elött 20.-án le is daráltam, majd még szőlődarálón is átdaráltam. Miklós1 pdf-je volt segítség számomra, ezt találtam először keresgélés közben. Most hidegre tettem, hogy legyen idő főzőt kszíteni, kb 15-20 fokon kevergetem naponta.
Szeretnék egy duplafalú vízfüggönyös üstöt leresztőcsappal. Szeretném tudni, hogy hova kell a palást leeresztő és feltöltő csapozását hegesztetni. A többit inkább majd privát.
Új vagyok itt, de már évek óta főzök pálinkát (természetesen csak amióta a törvény engedi :-)).
Nemrég vettem egy 30 l-es DES márkájú keverős berendezést, aminek a fedél és az üst közötti tömítése vízzárral van megoldva. Eleinte tetszett ez a rendkívül egyszerű dolog, de használat közben azt tapasztaltam, hogy ha finomításkor "lökődve" forr az alszesz, a vízzár pulzál ki-kifúj a pára, pedig kellő mennyiségű vízzel van feltöltve.
Tapasztatatok már ilyet? Esetleg éremes egy tömítéssel helyettesíteni a vízzárat?
Elgondolkozva a dolgon az sem tűnik jónak, hogy a dómfedélen lefelé csorgó kondenzátum egyenesen belecsorog a vízzárba, azt hígítva forráspontját csökkenti, amitől hamar elpárolog, állandóan utána kell tötögetni és veszteséget is okoz a szesztartalomban. Ezt ki lehetne küszöbölni egy, a dómfedél belső oldalára forrasztott vízorral, amiről a kondenzátum lecseppenne az üstbe, mielőtt a vízzárhoz ér. Csinált már valaki ilyet?
"Ha a magánfőző az általa előállított adómentes párlattal kíván részt venni párlatok számára meghirdetett versenyen, akkor az előállítani kívánt párlatot az (1)-(2) bekezdés szerint jelentheti be a vámhatósághoz azzal az eltéréssel, hogy zárjegyet nem kell igényelni és a bejelentés nem minősül adóbevallásnak. A vámhatóság által kiadott származási igazolványra a (3) bekezdésben foglaltakat kell alkalmazni azzal az eltéréssel, hogy e származási igazolvány nem igazolja az adó megfizetését."
Az "acetonos" miért nem diannás? Mert az valószínübb. Cefre hibára utal. Lehet hogy nem a főzéssel rontották el, mert már a cefre is rossz lehetett. Ennyi adatból nem lehet jobb tanácsot adni. A javításra nem adok tanácsot, nem kerülhetett olyan sokba hogy a kiöntése ne legyen jobb megoldás.
A szomszédom bíztatására boldogan szedtem és daráltam le répa darálóval a gyümölcsöt mondván Ő elviszi lakóhelyemtől elég messze kifőzetni. A szülei laknak ott ittam is onnan származó birs pálinkát hibátlan volt,legalábbis azt hittem. November elején készült el az anyag,Ők csak december elején mentek érte családi okokból.Addig műanyag kannákban lett tárolva.Boldogan vittem be a barátomnak az első litert aki meglepetésemre leszólta és a csapba engedte.Állítólag nincsen benne gyümölcs aceton szagú valami el lett szúrva.Nagyon el vagyok keseredve mi lett elrontva??
És ha tudtok abba segíteni hogy hogy tudnám feljavítani az ízét hogy azért elviselhető legyen azt nagyon megköszönném... :)
Ez a kis szösszenet tanúlságos - hogy ne főzz pálinkát - akár ez is lehetett volna címe ! De jönnek majd az újítók és megrónak mert nem vagyok fogékony más módszereire - "pedig a bió az nagyonjóóó"
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
...még annyit, hogy az üstfedőn a sisak átmérője 158-mm, a sisakpalást magassága 250-mm és a domború tető még hozzádob 30-40-mm-t...a tetőn, a páracső kimenete 1"-os, a páracső csatlakozója 1"-22mm-es félhollandi, amibe a 130-cm hosszú, 22-es (emelkedő) páracső csatlakozik...
Most már beírhatnád,hogy nincsenek is ilyen alkoholok! Ne keressék tovább! Teljesen kihalt a topik! Neked mindent elhisznek?-) amúgy BÚÉK! Hamán nem egy helyen voltunk.-)