Azt szeretném kérdezni,hogy mit lehet tenni olyankor amikor az alszesz szesz foka nem éri el a 20 fokot sem? Gyakorlatilag ami mérőnk van azzal nem mérhető. A fokolónk 20 foktól mér 95 fokig. Alma cefréről van szó. Érdemes-e foglalkozni vele tovább? Vagy burítani kifele a földre az egész cefrét? A cefre nem ecetes, és lehet a jellegzetes "pálinka illatot" érezni rajt. Látszólag minden rendben van vele, de mégsem jó.
Köszönöm mindenkinek akkor rá probálok... Most találtam egy használt darálosat 5e Ft-ért... Fémházas , típust nem tudnak a vízmű telepítette állítólag nekik... egészségetekre
Na várgyá, ráadásul ez a birs egy nagyon komoly pálinkalovag főzdéjében, darálójával lett feldolgozva. Majdnem fél darabokból áll. Mikor megláttam, arra tértem magamhoz, hogy hárman is támogatnak: "Jobban vagy Szilva? Igyá egy pálinkát":DD
Fele a kihozatala, mint az én birsemnek.
Oszt persze, hogy panaszkodnak a kereskedelmiek, hogy kevés a kihozatal, drága a pálinka. Olvasniuk kéne Sógi cefrézési tanácsait.:)))
Ha jó a pektinbontód, akkor viszi az egyszerű szennyvíz szivattyú, legfeljebb teszel a szívónyílásra egy szitát ügyesen, hogy a gumicsizmát elválassza rendesen :-)
A sűrű cefrét amúgyis higítod, nem? Megteheted már a cefrés hordóban is, úgyis főződ hamarosan. A maradék sűrűt meg majd meregeted...
Kocsányokat???? Hát a törkölyt még a többszázezres cefreszivattyú sem viszi, az igaz. Azt az egyet lapátold má lécci, ne legyé lusta:))
És nem a hagyományos búvárszivattyúkról beszélünk, hanem a kifejezett zsompról. Ezek 50-60 mm-ig simán visznek. Ha annál nagyobb darabok vannak a cefrédben(én pölö most pont ilyen birset főzök, olyan is a kihozatal), akkor inkább add a tikoknak.
Szerintem, ha nem programozó vagy (de lehet, hogy akkor is), meg tudod csinálni. A módszer a következő: Szükséged lesz egy pár marék homokra. (Szárazra!!!! Ha nem száraz, sütőben szárítsd ki. De vigyázz, mert a homok nagyon lassan hűl ki, nehogy megégesd magad).
A cső egyik végét elkalapálod, aztán vissza is hajtod. Ezután türelmesen töltögeted a homokot a csőbe. Gondosan kocogtatva, hogy ne maradjon üreg a homokszemek közt. Ha megtelt, akkor tovább kocogtatod éd utána töltesz. Ha már úgy gondolod, hogy tele van, még tovább kocogtatod. :-)). Ezután óvatosan összanyomod a cső másik végét is, ahol betöltötted a homokot, majd elkalapálod és azt is visszahajtod. Ezután keresen egy olyan hengert (gázpalack, lámpaoszlop, tudjafene mi, ami megfelel a kívánt átmérőnek. Számíts rá, hogy egy kicsit nagyobb lesz a spirál rádiusza, mert kirugja magát hajlítás után.
Még jobb, volna, ha folyadékkal tudnád feltölteni a csövet, mert ugye az összanyomhatatlan. (Bár itt egyesek képesek 60 literes üstbe 120 liter cefrét is belegyömöszölni. :-)).
Természetesen a fenti eljárás csak tényleg lágy vörösréznél fog sikerülni. Ha nem lágy, akkor egy akármilyen lakatos, akinek van lángja, ki tudja neked lágyítani.
Szia! Itthon főzzőgetek csak mivel mozgássérült vagyok, tolószékkel közlekedem , így jóval egyszerübb lenne csak a gyári gumilapátos szivattyúk igen borsós áron vannak...
Hát nem is tudom. Én egyszer voltam nála, azt mondta rezet nem tud tekerni, mert túl vékony a fala. Ez olyan, mint ha bemennék a henteshez, és azt mondaná, hogy ugyan a combot nem tudja kikanyarintani, de szívesen becsomagolja, ha megvan.:)) Bár ez pár éve volt, azóta nem tom mi van.
Uramjézus!!! Ezzel az esztétikával, ha megkínálnál sem nagyon kóstolnám meg. És Te még 20 ezerért szeretnéd eladni? Biztos, hogy jól körülnéztél ezen a piacon?:)
Gondolom a friss pálinka még dolgozik.Aztán a hőmérséklet különbség is közrejátszhat.Valamerre tágulni akart,a csatos része felé nem tudott,hát szétnyomta az üveget.
Nagyapámtól megkaptuk az éves Szatmári Szilvát, egy kétliteres műanyag üvegbe.Hazaértünk,nekiálltam kisebb üvegekbe szétönteni.Az utolsó üvegbe pont annyi jutott,hogy nem maradt sok légrés.Ez egy csatos üveg volt.
Pár hónap után a Kedvesem azzal fogadott miután munkából hazaértem,hogy nem lesz az jó,ha reggelente pálinkával indítok.
Mi van?Mondom.
Már régóta érzi a pálesz illatát.
Odakísért ahol a pálinkát tároltuk,és valóban olyan pálinkaszag terjengett,hogy majdnem hanyatt estem.
Végignéztem az üvegeket és a ludas a csurig töltött üveg volt.Külsőleg semmi nem látszott rajta,de amikor leakartam venni a polcról,hosszában három részre esett.Természetesen már üres volt.A pálinka már kiszivárgott belőle.