Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2014.01.15 0 0 96217

1hét kitiltás

Előzmény: sogi01 (96215)
Feriba51 Creative Commons License 2014.01.15 0 0 96216

Én minimum egy hetet javasolnák:-)))

Jó nedűt!!!

Előzmény: sogi01 (96215)
sogi01 Creative Commons License 2014.01.15 0 0 96215

Bocs nem tudom miért maradt le a "vf1 linkgyüjteménye"

Többet nem fordul elő! Nem is iszok 2 napig pálinkát! :-))

Előzmény: szilvakukc (96208)
zsuzska60 Creative Commons License 2014.01.15 0 0 96214

gyenge, legfeljebb nem higítod finomítás előtt

 

Előzmény: csőbácsi (96213)
csőbácsi Creative Commons License 2014.01.15 0 0 96213

Szép napot Mindenkinek!

 

Azt szeretném kérdezni,hogy mit lehet tenni olyankor amikor az alszesz szesz foka nem éri el a 20 fokot sem? Gyakorlatilag ami mérőnk van azzal nem mérhető. A fokolónk 20 foktól mér 95 fokig. Alma cefréről van szó. Érdemes-e foglalkozni vele tovább? Vagy burítani kifele a földre az egész cefrét? A cefre nem ecetes, és lehet a jellegzetes "pálinka illatot" érezni rajt. Látszólag minden rendben van vele, de mégsem jó.

Üdv: cső

Krissz03 Creative Commons License 2014.01.15 0 0 96212

Nekem műanyagdugók váltak be. Dugózóval tökéletesen palackozható, és megfelelően zár. :)

Előzmény: e.enzsol (96179)
Viktormanufaktura Creative Commons License 2014.01.15 0 0 96211

Köszönöm mindenkinek akkor rá probálok... Most találtam egy használt darálosat 5e Ft-ért... Fémházas , típust nem tudnak a vízmű telepítette állítólag nekik... egészségetekre

firekiller Creative Commons License 2014.01.15 0 0 96210

Majd büszkélkedik a kuncsaft hogy" olyan jó cefrét csináltam, Szilva mingyá lenyúta a fele pálinkát "  :)))

Előzmény: szilvakukc (96208)
szentöltvíz Creative Commons License 2014.01.15 0 0 96209

Még jó hogy ilyen lovagokkal jársz misére:-)))

Előzmény: szilvakukc (96208)
szilvakukc Creative Commons License 2014.01.15 0 0 96208

Na várgyá, ráadásul ez a birs egy nagyon komoly pálinkalovag főzdéjében, darálójával lett feldolgozva. Majdnem fél darabokból áll. Mikor megláttam, arra tértem magamhoz, hogy hárman is támogatnak: "Jobban vagy Szilva? Igyá egy pálinkát":DD

Fele a kihozatala, mint az én birsemnek.

Oszt persze, hogy panaszkodnak a kereskedelmiek, hogy kevés a kihozatal, drága a pálinka. Olvasniuk kéne Sógi cefrézési tanácsait.:))) 

Előzmény: firekiller (96207)
firekiller Creative Commons License 2014.01.15 0 0 96207

Vegyesben volt kb 40% csereszegi szőlő+kocsány, nem bogyóztam.

Törkőhöz horganyzott vödröt használok, manuális de jóóó :)

" pölö most pont ilyen birset főzök " megtanulhatnál már rendesen cefrézni, Sogi minden reggel belinkeli hogy kellene ;)

 

Előzmény: szilvakukc (96204)
zsuzska60 Creative Commons License 2014.01.15 0 0 96206

Ha jó a pektinbontód, akkor viszi az egyszerű szennyvíz szivattyú, legfeljebb teszel a szívónyílásra egy szitát ügyesen, hogy a gumicsizmát elválassza rendesen :-)

A sűrű cefrét amúgyis higítod, nem? Megteheted már a cefrés hordóban is, úgyis főződ hamarosan. A maradék sűrűt meg majd meregeted...

Előzmény: Viktormanufaktura (96203)
szilvakukc Creative Commons License 2014.01.15 0 0 96205

Pölö egy ilyen? A leggagyibb, de 35 mm-t ez is tud.

http://www.lomenaruhaz.hu/spd/PF0410/Makita-buvarszivattyu-PF0410

Előzmény: firekiller (96201)
szilvakukc Creative Commons License 2014.01.15 0 0 96204

Kocsányokat???? Hát a törkölyt még a többszázezres cefreszivattyú sem viszi, az igaz. Azt az egyet lapátold má lécci, ne legyé lusta:))

És nem a hagyományos búvárszivattyúkról beszélünk, hanem a kifejezett zsompról. Ezek 50-60 mm-ig simán visznek. Ha annál nagyobb darabok vannak a cefrédben(én pölö most pont ilyen birset főzök, olyan is a kihozatal), akkor inkább add a tikoknak.

Előzmény: firekiller (96201)
Viktormanufaktura Creative Commons License 2014.01.15 0 0 96203

Értem.. Akkor marad a fangli :D

Előzmény: firekiller (96201)
firekiller Creative Commons License 2014.01.15 0 0 96202

A lámpaoszlopot meg majd kivágja, ha sikerül rátekerni ???

Előzmény: In Lak'ech (96198)
firekiller Creative Commons License 2014.01.15 0 0 96201

Sűrűbb anyagtól berakodik, legalább is az ócó szennyvíz/búvár szivattyú. A hagyományos búvár nekem már az alma cefre alját se tudta vinni.

Havernak van vágókéses búvár szivattyúja, az viszi bizonyos mérétkig a sűrűbbet is de drága és a kocsányokat az se szereti :(

Előzmény: Viktormanufaktura (96200)
Viktormanufaktura Creative Commons License 2014.01.15 0 0 96200

A magasság minimális , hordóból ki - üstbe be.. Csak a sűrű anyaghoz mit szól :)

Előzmény: szilvakukc (96196)
In Lak'ech Creative Commons License 2014.01.15 0 0 96199

Ja, azt elfelejtettem, hogy a csőre rá kell tekerni a rézcsövedet.  Miután kész, lefűrészeled a két lapított véget, és kiöntöd a homokot (jó kis móka)

Előzmény: In Lak'ech (96198)
In Lak'ech Creative Commons License 2014.01.15 0 0 96198

Szerintem, ha nem programozó vagy (de lehet, hogy akkor is), meg tudod csinálni.  A módszer a következő: Szükséged lesz egy pár marék homokra. (Szárazra!!!! Ha nem száraz, sütőben szárítsd ki. De vigyázz, mert a homok nagyon lassan hűl ki, nehogy megégesd magad).

A cső egyik végét elkalapálod, aztán vissza is hajtod. Ezután türelmesen töltögeted a homokot a csőbe. Gondosan kocogtatva, hogy ne maradjon üreg a homokszemek közt. Ha megtelt, akkor tovább kocogtatod éd utána töltesz. Ha már úgy gondolod, hogy tele van, még tovább kocogtatod. :-)). Ezután óvatosan összanyomod a cső másik végét is, ahol betöltötted a homokot, majd elkalapálod és azt is visszahajtod. Ezután keresen egy olyan hengert (gázpalack, lámpaoszlop, tudjafene mi, ami megfelel a kívánt átmérőnek. Számíts rá, hogy egy kicsit nagyobb lesz a spirál rádiusza, mert kirugja magát hajlítás után.

Még jobb, volna, ha folyadékkal tudnád feltölteni a csövet, mert ugye az összanyomhatatlan. (Bár itt egyesek képesek 60 literes üstbe 120 liter cefrét is belegyömöszölni. :-)).

Természetesen a fenti eljárás csak tényleg lágy vörösréznél fog sikerülni. Ha nem lágy, akkor egy akármilyen lakatos, akinek van lángja, ki tudja neked lágyítani.

 

Jó homokozást. :-)

Előzmény: digweed16 (96164)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.15 0 0 96197
Mond Fiam!Mért szólítottál?
Előzmény: szilvakukc (96193)
szilvakukc Creative Commons License 2014.01.15 0 0 96196

Egy sima párezer forintos szennyvízszivattyú tök jól elviszi. Láttam. Persze, ha nem a tizedikre akarod felküldeni.

Előzmény: Viktormanufaktura (96181)
Viktormanufaktura Creative Commons License 2014.01.15 0 0 96195

Szia! Itthon főzzőgetek csak mivel mozgássérült vagyok, tolószékkel közlekedem , így jóval egyszerübb lenne csak a gyári gumilapátos szivattyúk igen borsós áron vannak...

Előzmény: Tucso69 (96182)
szilvakukc Creative Commons License 2014.01.15 0 0 96194

Hát nem is tudom. Én egyszer voltam nála, azt mondta rezet nem tud tekerni, mert túl vékony a fala. Ez olyan, mint ha bemennék a henteshez, és azt mondaná, hogy ugyan a combot nem tudja kikanyarintani, de szívesen becsomagolja, ha megvan.:)) Bár ez pár éve volt, azóta nem tom mi van.

Előzmény: bolo04 (96177)
szilvakukc Creative Commons License 2014.01.15 0 0 96193

Uramjézus!!! Ezzel az esztétikával, ha megkínálnál sem nagyon kóstolnám meg. És Te még 20 ezerért szeretnéd eladni? Biztos, hogy jól körülnéztél ezen a piacon?:)

Előzmény: successful77 (96123)
Forman68 Creative Commons License 2014.01.15 0 0 96192

Gondolom a friss pálinka még dolgozik.Aztán a hőmérséklet különbség is közrejátszhat.Valamerre tágulni akart,a csatos része felé nem tudott,hát szétnyomta az üveget.

Előzmény: In Lak'ech (96191)
In Lak'ech Creative Commons License 2014.01.15 0 0 96191

???? A mindenit! De mi a magyarázata annak, hogy szétment az üveg? nem a csatot nyomta fel??

Előzmény: Forman68 (96190)
Forman68 Creative Commons License 2014.01.15 0 0 96190

Az is tökéletes!

Egy kis történet a csatos üveghez!

Réges régen történt.

Nagyapámtól megkaptuk az éves Szatmári Szilvát, egy kétliteres műanyag üvegbe.Hazaértünk,nekiálltam kisebb üvegekbe szétönteni.Az utolsó üvegbe pont annyi jutott,hogy nem maradt sok légrés.Ez egy csatos üveg volt.

Pár hónap után a Kedvesem azzal fogadott miután munkából hazaértem,hogy nem lesz az jó,ha reggelente pálinkával indítok.

Mi van?Mondom.

Már régóta érzi a pálesz illatát.

Odakísért ahol a pálinkát tároltuk,és valóban olyan pálinkaszag terjengett,hogy majdnem hanyatt estem.

Végignéztem az üvegeket és a ludas a csurig töltött üveg volt.Külsőleg semmi nem látszott rajta,de amikor leakartam venni a polcról,hosszában három részre esett.Természetesen már üres volt.A pálinka már kiszivárgott belőle.

Tanulság,ne töltsd csurig az üveget!:)

Előzmény: In Lak'ech (96188)
In Lak'ech Creative Commons License 2014.01.15 0 0 96189

do=de

Előzmény: In Lak'ech (96188)
In Lak'ech Creative Commons License 2014.01.15 0 0 96188

Nekem csatos, szilikongumi tömítéses pálinkásüvegeim vannak, egyelőre 30 db., do folyton növekvő készlet. :-)

Előzmény: Forman68 (96187)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!