Keresés

Részletes keresés

snapszmester Creative Commons License 2014.01.19 0 0 96449

A nyírfa cukor kukorica csutából is készül és nem erjeszthető. A méhészek nem a kiváló minősége hanem a rövidebb szénatom szám miatt szeretik a szőlőcukrot. A méhek könnyebben tudják feldolgozni. Méhészek! Vélemény? 

Előzmény: körte51 (96447)
snapszmester Creative Commons License 2014.01.19 0 0 96448

Utána néztem a nád és répa cukrot tartalmaz csak ki kell oldani és kristályosítani. 

Előzmény: snapszmester (96445)
körte51 Creative Commons License 2014.01.19 0 0 96447

Igen a nyírfacukrot is kukorica csuhéból készítik! Valahol olvastam,hogy az erjesztő gombák minden cukrot egyfajta cukorrá alakítanak és etilalkohol lesz ! A méhészek használják a szőlőcukrot! Van egy jellegzetes illata ,az köszönt vissza a birs mellet! Szegény édesapám valamikor 50 kilós papírzsákokkal pakolta bele! Ha valaki cukrot vesz ,vegyen inkább gyümölcsöt ,picivel kerül többe és gazdagabb ízű a végeredmény !  Persze ez csak az én gyagyám nem kell ezt követni! 

Előzmény: snapszmester (96445)
gombászok Creative Commons License 2014.01.19 0 0 96446

Azzal csak óvatosan: befertőzheti a méheket!

Előzmény: EdwinVonVari (96408)
snapszmester Creative Commons License 2014.01.19 0 0 96445

Kedves Uraim!

Maradjunk a realitások talaján. A világ nagyobbik igaz butábbik :-) fele keményítőből nyert cukrot erjeszt szesznek. Ne fanyalogjunk a répa cukor miatt. A szőlő és gyümölcs cukornak csak ez a neve. Mind egyik kukoricából tehát keményítőből készül ipari módszerekkel.

Előzmény: körte51 (96424)
stapika Creative Commons License 2014.01.19 0 0 96444

Nem érzem.

  Kimondottan utálom,a muskátli,krizantén illatát.:-)

Előzmény: körte51 (96436)
körte51 Creative Commons License 2014.01.19 0 0 96443

Azért itt említsük meg a görögdinnyét is! :-)

Előzmény: barkócza (96437)
körte51 Creative Commons License 2014.01.19 0 0 96442

Majd megírom ,mint Bendegúz a memoárom!

Előzmény: In Lak'ech (96440)
In Lak'ech Creative Commons License 2014.01.19 0 0 96441

Filteres teát még teafőzésre sem használok. Nemhogy pálinkába!!  (hányom magamra a kereszteket!!!)

Előzmény: EdwinVonVari (96426)
In Lak'ech Creative Commons License 2014.01.19 0 0 96440

Szerintem írj regényeket... :-)

Előzmény: körte51 (96424)
körte51 Creative Commons License 2014.01.19 0 0 96439

Ez a másik amit mi férfiak annyira csodálunk!:-)

Előzmény: barkócza (96437)
In Lak'ech Creative Commons License 2014.01.19 0 0 96438

Köszi! Nem magamért, hanem a 16 liter különféle páleszért aggódtam. :-) Ti fogjátik meginni ZD-n. :-)

Előzmény: sogi01 (96413)
barkócza Creative Commons License 2014.01.19 0 0 96437

A körte és az alma mellet is szívesen érezzük. :)

Előzmény: körte51 (96436)
körte51 Creative Commons License 2014.01.19 0 0 96436

Biztos a körte pálinkában is szoktad érezni a körte mellet azt a virágos parfüm illatot és biztos te is csodálkozol ,hogy honnan került oda?

Előzmény: stapika (96428)
körte51 Creative Commons License 2014.01.19 0 0 96435

Szerinted miért vagyok körte?

Előzmény: EdwinVonVari (96434)
EdwinVonVari Creative Commons License 2014.01.19 0 0 96434

Körtét semmi esetre nem rontanék el. Tiszta igazi zamatos minőségi, elismert pálinkát szoktam csinálni.

Nem hajléktalan, kocsmapálinkát. :)

Előzmény: körte51 (96429)
barkócza Creative Commons License 2014.01.19 0 0 96433

Egyelőre ne ötletelj, csak főzzél, főzess jól egyszerűen. Az ötleteléshez kell egy kis tapasztalat. :)

Előzmény: EdwinVonVari (96430)
barkócza Creative Commons License 2014.01.19 0 0 96432

Nem kapsz a fejedre, de egyelőre ne kavarjál, főzesd le egyszerűen és normálisan. Ha jó a cefre, nem kellenek az ilyen trükkök, ha rossz, akkor ez sem segít rajta.

 

A gyümölcs beáztatása az alszeszbe lehet jó, bár ez sem csodaszer. Ezt kereskedelmi. bérfőzdékben ma M.o.-n valóban nem lehet megcsinálni, a sok vámzár miatt egyszerűen nincs hol betenni a készülékbe. Még kimosni sem moshatják ki a NAV nélkül. Nem ártana lazítani a szabályozáson a hivatásosoknál is.

Előzmény: EdwinVonVari (96426)
zsorsz Creative Commons License 2014.01.19 0 0 96431

No azért!:)

Előzmény: EdwinVonVari (96430)
EdwinVonVari Creative Commons License 2014.01.19 0 0 96430

Nem rakok bele semmit, csak ötletelek. :)

Majd ha lesz pár liter vegyesem. :)

körte51 Creative Commons License 2014.01.19 0 0 96429

A körte az egyik leggazdagabb ízű, illatú gyümölcsünk semmit hozzá ,csak elrontod!

Előzmény: EdwinVonVari (96426)
stapika Creative Commons License 2014.01.19 0 0 96428

" Birs cefrémbe raktam szőlőcukrot és érezhető a szőlő!"

 

   Annyi vicc topik van,miért csináltok még egyet?:-)

Előzmény: körte51 (96424)
zsorsz Creative Commons License 2014.01.19 0 0 96427

Na most kapsz a fejedre!

Előzmény: EdwinVonVari (96426)
EdwinVonVari Creative Commons License 2014.01.19 0 0 96426

Mondják nekem itt, hogy vigyem ki Romániába, Szerbiába. Ott úgy főznek, hogy a finomításkor az üstbe akasztanak egy rasselhálóba gyümölcsöt pl. almapálinkánál birsalmát. Nem tudom igaz lehet e. Nem viszem ki, mert nem érné meg. 

Viszont én meg arra gondoltam, vannak néha hülye ötleteim, hogy felöntéskor gyümölcstea filtert dobnék az üstbe. Kb. egy - két doboznyit. :D Lehet hülyeség, de egy misét megérne. :) Csak a poén kedvért. Lehet jó lenne a nedű.

körte51 Creative Commons License 2014.01.19 0 0 96425

Sav nélkül lehet 5nap 20 fokon. Én 9 nap után főztem savazás nélkül! A sav megnyújthatja az időt!

Előzmény: EdwinVonVari (96423)
körte51 Creative Commons License 2014.01.19 0 0 96424

Lesz egy kis íze attól függően ,hogy milyen méz ! Birs cefrémbe raktam szőlőcukrot és érezhető a szőlő!

Előzmény: snapszmester (96422)
EdwinVonVari Creative Commons License 2014.01.19 0 0 96423

"Savat raktál bele?"

 

Igen raktam! 2dl-t hordónként. Egy hordóban kb. 170 liter cefre van. Holnap szerzek ph mérőt is.  

Előzmény: körte51 (96421)
snapszmester Creative Commons License 2014.01.19 0 0 96422

Igen és mindegyikből ugyan úgy etilalkohol lesz. Akkor mitől jobb?

Előzmény: körte51 (96419)
körte51 Creative Commons License 2014.01.19 0 0 96421

Savat raktál bele?

 

Előzmény: EdwinVonVari (96418)
zsorsz Creative Commons License 2014.01.19 0 0 96420

Visszanéztem,télleg vendégszoba,bocs!

Előzmény: EdwinVonVari (96416)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!