A nyírfa cukor kukorica csutából is készül és nem erjeszthető. A méhészek nem a kiváló minősége hanem a rövidebb szénatom szám miatt szeretik a szőlőcukrot. A méhek könnyebben tudják feldolgozni. Méhészek! Vélemény?
Igen a nyírfacukrot is kukorica csuhéból készítik! Valahol olvastam,hogy az erjesztő gombák minden cukrot egyfajta cukorrá alakítanak és etilalkohol lesz ! A méhészek használják a szőlőcukrot! Van egy jellegzetes illata ,az köszönt vissza a birs mellet! Szegény édesapám valamikor 50 kilós papírzsákokkal pakolta bele! Ha valaki cukrot vesz ,vegyen inkább gyümölcsöt ,picivel kerül többe és gazdagabb ízű a végeredmény ! Persze ez csak az én gyagyám nem kell ezt követni!
Maradjunk a realitások talaján. A világ nagyobbik igaz butábbik :-) fele keményítőből nyert cukrot erjeszt szesznek. Ne fanyalogjunk a répa cukor miatt. A szőlő és gyümölcs cukornak csak ez a neve. Mind egyik kukoricából tehát keményítőből készül ipari módszerekkel.
Nem kapsz a fejedre, de egyelőre ne kavarjál, főzesd le egyszerűen és normálisan. Ha jó a cefre, nem kellenek az ilyen trükkök, ha rossz, akkor ez sem segít rajta.
A gyümölcs beáztatása az alszeszbe lehet jó, bár ez sem csodaszer. Ezt kereskedelmi. bérfőzdékben ma M.o.-n valóban nem lehet megcsinálni, a sok vámzár miatt egyszerűen nincs hol betenni a készülékbe. Még kimosni sem moshatják ki a NAV nélkül. Nem ártana lazítani a szabályozáson a hivatásosoknál is.
Mondják nekem itt, hogy vigyem ki Romániába, Szerbiába. Ott úgy főznek, hogy a finomításkor az üstbe akasztanak egy rasselhálóba gyümölcsöt pl. almapálinkánál birsalmát. Nem tudom igaz lehet e. Nem viszem ki, mert nem érné meg.
Viszont én meg arra gondoltam, vannak néha hülye ötleteim, hogy felöntéskor gyümölcstea filtert dobnék az üstbe. Kb. egy - két doboznyit. :D Lehet hülyeség, de egy misét megérne. :) Csak a poén kedvért. Lehet jó lenne a nedű.