Lehetőségeinkhez mérten segítünk meghatározni talált gombáidat, de ne feledd, az itteni rábólintás nem pótolja a szakellenőri vizsgálatot. A vadon termett-szedett gombát mindig mutasd be szakembernek!
en is hasonloan csinalom, tuti recept ;) ujabban teszek bele a dinsztelodo hagymahoz egy keveske aprora vagott hegyespaprikat. kellemes pikans izt kolcsonoz. csak eppen egy picit, nem bantoan.
Rókagomba, Sárga érdes, bors , só , porcukor , kakukkfű , citromfű ( citrom helyett, mert nem volt itthon, de így is tökéletes, sőt ... ) , ketchup , babérlevél. Persze pirított ( reszelt ) hagymán indul az egész.
Most ahogy olvastam a hsz-edet,beugrott az i.szikra : lehet,hogy összeállítok egy "netgombász" szakácskönyvet,az én halétel specialitásaimmal megspékelve ! Adunk Carliuccó mesternek :-)) Mi a véleményed ?
A rozsdásodó rókagomba névvel, akárki találta is ki, egyet értek.
Az általad említett latin névvel én más változatot ismerek, az sápadt színű, de vaskos. (Erre is akad sok kép a neten :-)
Azért köszi a a keresgélést és a segítő szándékot.
Mivel ebben a témában már folyt itt a topicon véleménycsere, és Heyderia éppen megcáfolta a Cantharellus cibarius var. neglectus Albert Laci (hiteles szaktekintély) által határozott fajnevet, most éppen ott tartok, hogy nem tudom mi az igazság.
en is talaltam mar a borzsonyben, a cserhatban es a matraban is. sajna az onallo izerol nem tudok nyilatkozni, mert most is 6 masik fajjal kerult bele a salataba.