Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2012.06.19 0 0 62062

Orvosi ellatas kommentek:

En kb 3 evig elvoltam ugy, hogy GP-m sem volt, es erdekes modon mig otthon evente 1 vagy 2 "antibiotikum kurara" fogott a dokim, itt tuleltem a 3 evet 0 antibiotikummal. Iden ev elejen sajnos beutott egy csunyabb nyavaja, ami miutan nem mult el a megszokott idon tul sem, mentem dokihoz. Kaptam antibiotikumot. Tovabbra sem mult el, mentem megint, kaptam masikat. Persze biztos dokifuggo. De rajtad is all: ha ugy erzed, hogy marpedig ide antibiotikum kell es ezt te jobban tudod, akkor hidd el, elo tudod adni ugy a problemadat, hogy akarmit kiirnak ra :)

Ami a komolyabb ugyeket illeti, nem komoly, de regota tarto apro tunetre MRI-re kuldtek gondolkodas nelkul. (szerencsere negativ lett, de legalabb vannak szep onarckepeim DVD-n most).

Ellentapasztalat: ket problema is volt, amire magyarorszagi doki azt mondta, hogy ezeket erdemes kivizsgaltatni esetleg operacio. Nos itt mindkettot ranezesre a "nincs itt semmi problema, ezzel nem kell foglalkozni" kategoriaba tettek :) Persze azt nem tudom eldonteni, hogy a magyar orvosok ingerkuszobe volt tul alacsony, vagy az itteni tul magas, ez ugye nem feher es fekete. Bar abban eleg nagy az egyetertes, hogy Magyarorszagon tul sok antibiotikumot irnak ki, szoval ebben a tekintetben peldaul az itteni modszer tunik jobbnak. Ami mondjuk egy munkatarsam esetet juttatja eszembe: legalabb egy honapja tarto kohoges utan doki megallapitja hogy tudogyulladas, majd azt mondja, hogy ha ujabb egy honap mulva nem mulik el, akkor majd ir ki szteroidot. Vegulis lehet igaza volt, ha nincsen felulfertozes veszely, akkor felesleges az antibiotikum. Ki tudja.

Szumma: orvosfuggo. De ha okosabbnak tartod magad az orvosoknal, vagy ugy erzed nem veszik eleg komolyan a problemadat, akkor add elo ugyesebben, szunyogcsipesre is kaphatsz MRI-t, raadasul 1 heten belul lesz idopont is, te DVD-n megkapod az eredmenyeket, a dokid meg online nezi meg azokat (ezen azert picit lehidaltam :) ). Kb olyan minoseg, mint otthon a fizetos ellatas.

 

Es meg egy komment: biztositas legyen! 5 perces konzultacio utan egy honappal kaptam levelet, hogy a bupa nem fizette ki, szoval 300 fontot legyek szives utalni :S Amellett, hogy elgondolkodtam a szakmavaltason, a masik gondolat, hogy nem akarom megtudni mennyibe fajhat ha biztositas nelkul valami komolyabb gond erne.

Zlot Creative Commons License 2012.06.19 0 0 62061

Bocs, hogy spammelek, de a multkor figyeltem ra fol, hogy van ketfajta "angliai magyar".

 

Altalanositas kovetkezik es mint olyan nem kell komolyan venni. :)

 

Az egyik az, aki hiaba el Angliaban, nem latszik meg a lakasan es eleten:

 

1. Interneten magyar radiot hallgat

2. Interneten magyar tv-t nez, vagy UPC, DigiTV - magyar adasokkal

3. A polcon csak magyar konyvek sorakoznak

4. Magyar ujsagokat hoz ki magaval (nok lapja, kiskegyed)

5. Magyar gyogyszerekkel tankolja fel magat minden alkalommal ha otthon van. Az antibiotikumot persze "pult alatt" recept nelkul,    esetleg csuszopenzel a korzeti dokitol iratja

6. Autojan, Magyarorszag jel, esetenkent Nagy Magyarorszag matrica

7. Mindenkinek buszken bizonygatja hogy a "macskapocse" paprikanal nincs erosebb es hiresebb a foldon

8. Magyar boltot/kurtoskalacssutot/magyarcukraszdat/magyarettermet akar nyitni, mert "arra tuti vevok lennenek az angolok, mert az o kajajuk szar"

 

Ok tovabbra is ugy elnek, mintha Magyarorszagban elnenek, csak eppen Angliaban van a lakasuk/hazuk. Ok altalaban elszigetelodnek, mindend utalnak, ami angol, ok hulyezik a legjobban az angolokat es ok hangoztatjak a legjobban hogy az angolok milyen rasszistak.

 

Aztan vannak akik szepen lassan beepulnek:.

 

1. Sok a kulfoldi baratjuk, angolok, indiaiak, minden nemzetseg

2. Altalaban jobban beszelnek angolul

3. Tudjak a helyuket a vilagban

4. Nem hiszik azt, hogy az angolok rasszistak lennenek

5. Angol hirmusorokat neznek

6. Angol ujsagot (is) olvasnak

7. Tisztaban vannak az eletuket erinto legtobb angol torvennyel

8. Nem ordit az egesz lakasarol a kizarolagos magyarsag (angol konyvek a polcon, angol ujsagok, stb)

9. Alapvetoen nyitottak mas nemzetek kulturajara, ismerettsegere, probalnak asszimilalodni

 

Persze vannak "atfedesek", de eddig ugy tapasztaltam hogy sokszor igen elesen elkulonitheto a ket "tipus".

 

 

 

Zlot Creative Commons License 2012.06.19 0 0 62060

Nekem az egyik kedvencem amikor azt hallom, hogy az angolok mennyire butak es milyen konnyu lekorozni oket. Ilyenkor szeretnem azt mondani ezeknek az embereknek hogy jojjenek be mondjuk az en cegemhez es beszelgessenek el egy-ket angol kollegammal. Meg lennenek lepodve milyen szinten muveltek es tajekozottak. Minden orszagban van muvelt, intelligens es muveletlen, buta reteg. A magyarok kozott is  ... megsem orulnek ha valaki altalnositva lehulyezne, mert eddig csak olyan magyarokkal talalkozott.

 

Erdekes amikor az emberek azonnal altalanositanak es az ide kikoltozo magyaroknak mar meg is van a felsobbrenduseg kepzete, aztan meg csodalkoznak hogy jo angoltudas nelkul nem akarjak oket felvenni, csak gyari munkara.

 

 

Zlot Creative Commons License 2012.06.19 0 0 62059

Pont ezert nem szabadna belemenni hogy mennyibol lehet rendesen megelni, mert itt ez nagyon szubjektiv. Inkabb a tenykozlesre kellene ramenni.

 

Viszont pl. a fizetesekkel kapcsolatban hatalmas a tudatlansag, az adozassal kapcsolatban is, es ezt nem lenne rossz eloszlatni.

 

Tovabba az angliaban levo alap dolgok, kerdesek:

- at kell-e konvertalni a magyar jogsit

- vezethetek-e ha ittam alkoholt

- nalam kell-e lennie a szemelyimnek / utlevelemnek, stb

- Szabalyos-e a szobeli munkaszerzodes

- ...

 

Es meg lehetne sorolni. Ott osszeszedhetnenk az osszes minket eddig erinto dolgot, kerdes/valasz formajaban

 

 

Előzmény: cseik (62051)
Zlot Creative Commons License 2012.06.19 0 0 62058

Minek kell a Xanax? Nem vagy egeszseges?

Előzmény: Diofa Szelleme (62043)
Zlot Creative Commons License 2012.06.19 0 0 62057

Ez nem igy van, en nem tudom milyen GP-hez jarsz.

 

Nekem volt mar itt mindenfajta betegsegem, kohoges, szaraz, hurutos, bakterialis fertozes, virusos, stb es eddig meg vagyok az ellatassal elegedve.

 

A kohogesnel, kopogtattak, hallgatoztak, kapacitas vizsgalatot csinaltak, stb. Igen alaposan. Le a kalappal elottuk.

 

Elismerem vannak GP-k, akik teljesen inkompetensek, de akkor valtani kell es kiprobalni mast is. A rendeloben ahova jarok durvan 50% szar es 50% a jo GP. Valogatok... megtehetem

 

 

Előzmény: Diofa Szelleme (62041)
Zlot Creative Commons License 2012.06.19 0 0 62056

Jogos

Előzmény: WhiteEagle (62039)
Zlot Creative Commons License 2012.06.19 0 0 62055

Nekem a panadol ugyanolyan jol mukodik mint az Algopyrin es meg csak a gyomromat sem csinalja ki. En nem ertem a magyarok algopyrin oruletet.

 

Antibiotikum:

 

GP-je valogatja, nekem eddig 3x irtak fel antibiotikumot amikor kellett, a legtobbszor virusos betegsegem volt ami el is mult par nap mulva. Nekem jobban tetszik ez a megkozelites, mert a magyar a masik veglet, ahol mindenre felirnak antibiotikumot (igy lehet kifejleszteni a gyogyszerrezisztens torzseket).

 

En tuti nem hivnam fel az otthoni dokit megkerdezni hogy mikor kezdjem el szedni az antibiotikumot, mert nem hiszek a tavgyogyitasban

Előzmény: Diofa Szelleme (62030)
Zlot Creative Commons License 2012.06.19 0 0 62054

Ezt honnan tudod?

Előzmény: ocso79 (62023)
apojani Creative Commons License 2012.06.19 0 0 62053

Tényleg jó lenne és nem ártana ha a cél kizárólag a tájékoztatás és nem a "megérdemled" lenne.
Sajnos a szubjektivitás fennáll a másik oldalon is.
A "hit" ellen nem lehet védekezni.
A legveszélyeztetebb réteg nem az internetet kisujjból használó és -talán- nem az angolt biztosan értő és használó rétegből kerül ki. Ők innen-onnan próbálnak infót szerezni -a helyzetükből adódóan- miután kilátástalannak ítélik meg a jövőt.
És hisznek, mert a számukra kedvezőben akarnak hinni!
Enyhébb(?) esetben elhiszik az "álltam már olyan mellet, aki halotta, hogy milyen jó  és egyszerű kint", a rosszabb esetben pedig az emberkereskedőknek:-(
Az egyik kedvencem az, hogy a kintiek féltik a megszerzett helyüket és félnek a lehetőségeik beszűkülésétől :-(

Tudod amikor egy abszolút nem "kétségbe esett" kérte a nagyérdemű segítségét a kimenetelhez….. Tanulságos volt.
Úgy röviden:
Elmondta a paramétereit. Többen felhívták a figyelmét a nyelv hiányosságra, annak -még itthoni- elmélyítésésre, a munka keresés megváltozott körülményeire stb. Természetesen voltak akik -és ez NEM kritika- más véleménnyel voltak. (Érthető, mert Ők anno úgy vették az akadályokat.)
De a lényeg az volt, hogy az illető csak a számára kedvező véleményeket vette figyelembe!
Aztán egy-két olvtárs pedig nem értette, hogy miért is írtam neki azt, hogy viccel. Annyira viccszerű volt, hogy nem tudtam megállni egy idő után. Pedig nekem aztán tényleg édesmindegy és nem kekeckedés volt.

Az utolsó mondatod pedig -szerintem- rávilágit egy igen lényeges pontra!

(A megelégedettség nem feltétlen anyagi vagy betöltött munkakör.)

Ezt viszont egyszerűen nem tuja senki átadni:-(

Előzmény: cseik (62051)
apojani Creative Commons License 2012.06.19 0 0 62052

…Akkor most is tedd össze a kezed, mert hátha meghallgattatik ;-)
Tényleg sok sikert kívánok, mert jó lenne olyat is olvasni, hogy minden f…. és bejött ;-)

Előzmény: ocso79 (62050)
cseik Creative Commons License 2012.06.19 0 0 62051

ezek a tények a gov oldalon fennvannak. egyébként mint ötlet jónak tartom, csak a tényleges mitoszdöntögetéshez kicsit több kellene, mint hogy "keresd meg a legközelebbi gp-t és jelentkezz be oda". ha meg csak kicsit is belemegyünk az igazi tévképzetek eloszlatásába, akkor óhatatlan, hogy valamilyen véleményt formáljunk. onnantól pedig igen szubjektív az objektívnek szánt információ.

a fórum szinte összes újrafelbukkanó témája ilyen. lehet pró és kontra is igazság benne. pl. ez az egészségügy. akkor aki kijön ide, az bízhat az ellátásban, vagy tartsa meg a magyar háziorvosát (meg ami ezzel jár, lakcím, havidíj). gondoskodjon gyógyszerutánpótlásról vagy elégséges, ami itt van.

vagy a munkanélküliség kérdése. van aki szerint minimálbéres munkához sem lehet jutni, mások szerint még jobbhoz is. (nálunk pl kb. 2 havonta van felvétel)

következő a nyelvtudás. van aki szerint minimum társalgási nyelvismeret nélkül nem is érdemes próbálkozni, mások szerint simán, csak nem mindenhol. (van olyan gyár, ahol nemzetiség szerint osztják be az embereket, hogy legalább 1-2 legyen köztük aki elmondja a többieknek, hogy mi is s pálya.)

van aki szerint 400 Ł/fő-ből meg lehet élni, van aki szerint 800 Ł/fő-ből sem.

stb. stb. stb.

Előzmény: Nincstöbbnick (62045)
ocso79 Creative Commons License 2012.06.18 0 0 62050
Megtettuk
Előzmény: WhiteEagle (62026)
seci Creative Commons License 2012.06.18 0 0 62049

Azt hiszem, hogy mar kiveseztuk ezt az orvosi ellatast N-szer.

Otthon ismered a rendszert es ugy jatszol, hogy megtalald azt a dokit, akire szukseged van, megkeresed a csatornat az igazi szakemberhez. Aki nem, az pont azt a sz@rt kapja, mint itt.

Itt is - elvben - meg tudod ezt tenni, csak masok a csatornak, nem ismered a jatekszabalyokat, stb. Ha valaki nagyon utanajar - mint netszkvid - es/vagy van egy nagyon jo korzetije, az itt is megkapja a jo ellatast.

-seci

netszkvid Creative Commons License 2012.06.18 0 0 62048

Az alapellatas pont sokszor eleg hezagos, mivel a GP minosegen mulik ezen a szinten az ellatas minosege. A GP meg ilyen meg olyan is tud lenni. Viszont en meg itt nem talalkoztam olyan emberrel akinek sulyos egeszsegugyi problemaja volt es nem dicserte volna az ellatast. (nem a topikban ertem, hanem az orszagban). Vannak teruletek, amik vilag elvonala: rakgyogyitas, agyverzes, szivinfartus kezelese. Aztan vannak iszonyatosan elhanyagolt teruletek, tipikusan a kronikus nem eletveszellyel jaro betegsegek, ld ortopediai problemak. Szerintem nagyjabol  ugy foglalhato ossze, hogy az NHS fapados de az adott korulmenyekhez kepest a legtobbet megado egeszsegugy (mutass meg orszagot, ahol kozmetikai sebeszetet ingyen csinalnak NHS alapon... na jo Svedorszag meg Ausztria. De ott tobbet is fizetnek az emberek erte)

Előzmény: Nincstöbbnick (62045)
WhiteEagle Creative Commons License 2012.06.18 0 0 62047

És a Xanax mire kell? Megnéztem Wikipediaban, azt írja: "Alprazolam (trade name Xanax) is mostly used to treat anxiety disorders, panic disorders, and nausea due to chemotherapy.[14] The FDA label advises that the physician should periodically reassess the usefulness of the drug."

Előzmény: Diofa Szelleme (62043)
Caitlin Creative Commons License 2012.06.18 0 0 62046

dicsérjük a magyar eüt. Februárban bejelentkeztem, h magam után fizetném a tbt. Pénteken jött meg a levél és a csekkek. Tehát ha feb - juni időszakban lebetegszem akkor otthon is fizetnem kellett volna. Pedig jogszerűen és szabályosan jártam el. És egyébként visszamenőlegesen kérték el a pénzt. no comment.

8 hónapig tartott anno amíg a crohn-omat diagnosztizálták (autoimmun alapú bélgyulladás). Addigra 35 kg voltam. És 4 kórházat megjártam, bennfekvőként, stb. A megoldást egy magándoki bírta megtalálni. Szerencsémre egyébként a MÁV kórházban dolgozott "nappal", így kerültem be a rendszerbe végül. 

És sajnos tudnám még sorolni. Tehát lehet, h minden szarra antibióval tömnek kérdés nélkül, de azért legyünk realisták - az otthoni gp szintű ellátás, hacsak nincs szerencséd - k. szar.

(Igen, jó példát is tudnék mondani - ilyen az élet, minden éremnek két oldala van)

 

 

Nincstöbbnick Creative Commons License 2012.06.18 0 0 62045

Gondolom igyekezne a tenyeknel maradni az oldal (pl. hogyan lehet bejelentkezni gp-hez, hogyan lehet fizetni ni-t stb.), nem pedig velemenyt nyilvanitani. Alapellatasra megfelel az itteni is (szerintem :) ).

Előzmény: cseik (62044)
cseik Creative Commons License 2012.06.18 0 0 62044

az orvosi ellátásról mi lenne benne? (hogy témánál maradjunk) angliában orosz rulett az egészségügy, vagy azért van esély a túlélésre?

Előzmény: Zlot (62022)
Diofa Szelleme Creative Commons License 2012.06.18 0 0 62043

Nem a megfizethetetlenség a baj (nem érdekel a számla, ha a macsám egészsége van a másik oldalon) a szaktudás hiánya a baj. Tehát arról beszélünk hogy irtózatosan drágán még el is kezelik (rengeteg rémsztorim van, nem csak az enyém, hobbi tenyésztő vagyok és mint ilyen nagyon sok macskással vagyok kapcsolatba).

 

Nemtom mi volt a neve annak az elsőnek amit férj kapott (4 éves sztori), azt tudom, hogy a Ciloxan eddig mindig működött de bajt biztos nem csinál, meg azt, hogy a macskák szemgyulladásának a leggyakoribb oka, hogy játék közben (vagy vakarózás közben) belekapnak. Ez általában sérüléssel jár, tehát olyasmi kell, ami azon nem ront, nem fekélyesíti el és a Ciloxan ilyen.

 

De azért kössz és hasonlók. :)

 

Xanaxról a fiam értekezett ma (Ciloxant kerestünk végső kétségbeesésünkben a neten) akkor mondta, hogy nem győzik propagálni a Xanaxot és tök egyszerű hozzájutni (edd nyugodtan alapon, függő se leszel, túladagolni se lehet, bla-bla). Btw akkor nagyon sokat változhatott az összetételle röpke 7-8 év alatt... mert mikor nekem írták fel akkor azt mondták, hogy igenis függőséget csinál (szerintem is egyébként) valamint, hogy 3 hónapnál tovább nem szedhető (máj - gondolom).

 

Vagyis nekem úgy tűnik, hogy az önpusztító mérgek amik ráadásul csak tüneti kezelések (pontosabban elnyomod a tüneteid) azok viszonylag könnyen megszerezhetőek, míg a hasznos és a szükséges dolgok, pl anitibiotikum és lehetőleg abból is a megfelelő - azok szinte elérhetetlenek.

De most zárom a témát asszem, mert mindig csomó ellenvélemény van - de mindenki a saját tapasztalata alapján ítél és nekünk itt a dokikkal (mindegy ember vagy állat doki) bazi rossz tapasztalataink vannak szinte kivétel nélkül. Nagyon gáz.

Előzmény: Benedetto (62042)
Benedetto Creative Commons License 2012.06.18 0 0 62042

A macskához nem tudok hozzászólni, az tény, hogy az állatorvos megfizethetetlen.

 

A chloramphenicol viszont nem okoz allergiás reakciót az esetek 60% - ban, ha így lenne már megöltek volna a megvakult betegeim. Ami mondjuk dühítő a törvényi szabályozás, sok esetben tudom mi kell a betegnek, 99% hogy az orvos is ugyanazt írja fel, mint amit én gondolok, de el kell küldeni hozzá a beteget, mert vényköteles az adott gyógyszer.

Normális GP Xanax jellegű szert nem ad bemondásra, addikció, utcán való terítés veszélye és egyéb mellékhatások miatt, ezek a jellegű hatóanyagok "controlled drug" kategóriába esnek.

Előzmény: Diofa Szelleme (62037)
Diofa Szelleme Creative Commons License 2012.06.18 0 0 62041

Azért mert itt ha elmész egy tüdőgyuszival akkor két méterről rád néznek és közlik hogy szerintük csak köhögsz és egy szaros röntgenre sem küldenek el, anitbiotikum végképp szóba se jöhet. De ha úgy érzed, hogy esetleg a nemtörődömségüktől Te megpatkolhatsz, akkor felhívod az otthoni dokid, elmondond szépen a tüneteidet és hogy milyen antibiotikumod van otthon és azonnal el tudja kezdeni a kezelésedet. Engem az első tavasszal ez mentett meg. Mikor körzeti doki meghallgatta a tüneteket csendben leájult és mivel csak Doxycyclyn volt itthon azt rendelte emelt adagban (a második dobozt már utánam kellett küldeni). Akkorra olyan rosszul voltam (egy hónapja küszködtem kb) hogy nem kaptam levegőt ha léptem 3 lépést és szédültem meg persze fájt a mellkasom. 3-4 nap antibiotikum érdekes módon véget vetett az egy hónapos szenvedésnek.

 

Utálom őket itt. Szívből remélem hogy nagyon sok magyar doki jön ki mert iszonyatos szükség lenne a tudásukra!

Előzmény: WhiteEagle (62039)
Diofa Szelleme Creative Commons License 2012.06.18 0 0 62040

És persze boldogan fizetem ki - ez kimaradt. :)

Előzmény: Diofa Szelleme (62038)
WhiteEagle Creative Commons License 2012.06.18 0 0 62039

A doxycycline tudtommal antibiotikum. Minek tartani antibiotikumot csak úgy? Nálunk a gyógyszerkészlet gyakorlatilag ibuprofenben merül ki.

Előzmény: Diofa Szelleme (62031)
Diofa Szelleme Creative Commons License 2012.06.18 0 0 62038

A gyógyszertárban? :)

A másikat valakinek tanácsként írtam nyelvtudás építésére (kérdésre feleltem). Én egy vén hárpia vagyok, akkor örülök ha nem látok embert különösen ilyen kismacskás időszakban mikor amúgy is túl sok idegesítő, ostoba, nagyarcú, műveletlen / tájékozatlan, rosszabb esetben még idegbeteg vénasszony is - típusú marhával találkozom.

 

Csak ki akartam magam dühöngeni a Ciloxan miatt. :) De ha esetleg Te hozzáférsz és tudsz gyorsan küldeni, örök hálám üldözni fog.

Előzmény: Benedetto (62036)
Diofa Szelleme Creative Commons License 2012.06.18 0 0 62037

Nem kísérleteznék. Az első két tapasztalatunk ez volt:

Férj, teniszlabda szembbe, ügyelet adott valami szart amitől még rosszabb lett (allergiás volt rá) erre a szakorvos felirta ugyanazt a hatóanyagot csak kenőcs helyett cseppben. Másfél hét küszködés után (majdnem megvakult!) végre valaki adott neki Ciloxant.

Macska: szemsérülésre egy olyan antibiotikumot írtak fel amit olyankor tilos és eltályogosították a szemét. Másfél hónapot szenvedett itt, 300 fontba került és végül haza kellett vinnem Magyarországra ahol műtét  nélkül meggyógyították (itt a műtétet ilyen szaktudás mellett rémálomoban sem mertem volna vállalni.) Ciloxan az, amit akkor is lehet adni ha szem sérült és jól hat. Vagyis az kéne és nekem most épp azonnal hogy rohadna meg ez a sok szemét marha bürokrata itt, akik szerint egyél te nyugodtan Xanaxot, azt (fiam mondta) nem kunszt kérni, de semmi ami normális és tényleg kéne nem elérhető vagy adják az occsó szar verziót. Komolyan horror!!! Az a szemizé amit a férjem először és másodszor kapott a google szerint az emberek 60%-ánál vált ki allergiás reakciót, és a legtöbb országban már kivonták a forgalomból, de gondolom itt olcsó vagy valaki jól lobbizott, úgyhogy ha nem vakulsz meg míg elérsz a harmadik körig (pl Ciloxan) akkor mázlista voltál.

Előzmény: Benedetto (62034)
Benedetto Creative Commons License 2012.06.18 0 0 62036

... és kezdj el beszélni az időjárásról. Hihetetlen, de a legjobb módja a beszélgetés indításásnak.

Előzmény: Diofa Szelleme (62035)
Diofa Szelleme Creative Commons License 2012.06.18 0 0 62035

Még ha nem is jön össze, (és nem számít anyagilag) akkor  is tanulsz addig is míg munkát keresel, mert rengeteg emberrel kell beszéletned, az ügynöktől a landlordig, a bankos ügyintézőig, az NI-s ügyintézőig, ráadásul az angol idősebb korosztály bárhol és bármikor vevő egy kis locsogásra, ha keresel pl egy parkot vagy boltot ahol sokan vannak.

Előzmény: sokasebi (61993)
Benedetto Creative Commons License 2012.06.18 0 0 62034

Angol gyógyszertárban dolgozom hat éve, onnan az infók.

Xanax nincs, benzodiazepineket adnak, de alapvetően kis mennyiségben és nem szeretik rendszeresen felírni őket. Ciloxant többnyire csak szakorvos ír fel (odáig valóban nehéz eljutni) de chloramphenicol szemcsepp és szemkenőcs van vény nélkül is. Az antibiotikumokat valóban szeretik aluldozírozni, ezért érdemes Augmentint hozni otthonról, mert GP-hez nehéz bejutni. Tényleg van néhány anakronisztikus dolog az egészségügyben, de alapvetően igyekeznek evidence based módon csinálni.

Előzmény: Diofa Szelleme (62030)
Diofa Szelleme Creative Commons License 2012.06.18 0 0 62033

Levendula. Ebayen csomagolva rendelheted ha nem tudsz friss növényt szerezni (friss  növény aranyárban megy, legalábbis tavaly mikor vettem és sok kell belőle). Csomagocskák is teljesen jók, ebayen vettem asszem 12 - őt 2-3 font plusz postáért, ezeket szétszórtam az érzékeny ruhák környékén, egy éve nem láttam molyt a kégliben.

Előzmény: SomewhereoverTR (62004)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!