Keresés

Részletes keresés

lola31 Creative Commons License 2017.09.22 0 0 23945

Attól hogy valami bio, még nyugodtan lehet rossz. Az első bio virsli ami az interneten elém jött pl. 68% hústartalmú, az is vegyesen. Téged megnyugtat, hogy a maradék 32% nem hús, hanem valami egyéb bio dolog?

Előzmény: Caipi (23944)
Caipi Creative Commons License 2017.09.22 0 0 23944

Biobolt. :) Mármint a felvágottra, és ezért veszek inkább onnan, nem a bioság miatt. (Múzeum krt. vagy Mammut, utóbbiban nagyobb a hűtőpultos választék)

Előzmény: lola31 (23943)
lola31 Creative Commons License 2017.09.22 0 0 23943

http://gaultmillau.hu/buvos-szakacs/mi-az-hogy-virsli

 

Elég kevés virslinek van 85%-os hústartalma, és egyéb összetevők is mindben vannak.

A Pikok esetében a gyengébbik verzió 83%-os, a jobbik 90% fölötti.

De ha az összetevőket elkezded olvasgatni bármely felvágott esetében, akkor biztos nem fogod megenni.

Előzmény: ...FGHKLÉJ (23941)
...FGHKLÉJ Creative Commons License 2017.09.22 0 0 23942

Ha nem tésztán, akkor felszeletelve esszük saját friss vagy szárított bazsalikommal, olivaolajjal és saját paradicsommal, vagy télen olivabogyóval. Nem a tömbön volt a lényeg, hanem a műanyagra emlékeztető állagán. Mint említettem, nincs időm 100 helyre rohangálni, ezért ha nincs időszakosan olasz bivalytejből készült mozarella, a Spar-ban veszem a Szarvasit. Szerintem sokkal jobb, mint a Lidl-ben kapható.

Előzmény: lola31 (23940)
...FGHKLÉJ Creative Commons License 2017.09.22 0 0 23941

A gorgonzolát és a brie-t nem ismerem (csak a lengyelre emlékszem),  a tömb ementáliban egyetértünk abban, hogy ehető, de az sem éri utól a rendes emmentáli sajtokat. Szlovák bryndzát szoktam még ott venni, vagy ha tematikus hetek vannak, mint legutóbb, francia sajtokat, vagy eredeti olasz bivaly-mozarellát.

A Combino-ban és Chianti-ban szintén egyetértünk, régebben vettem ott Lambruscót, nem tudom van-e még a kínálatban. A Nixe nekem nem jön be, sőt a Pikok sem, ha jól emlékszem 85% alatti a hústartalma, és kilométeres az összetevők listája. Virsliként a Dulano-t szoktuk venni, azt tényleg jobb, mint a többi kommersz virsli a vetélytársaknál.

Nekem ízlik a Pikok-os téliszalámi is, ha nincs Pick, azt veszem. A felvágottakat többnyire kerülöm, bár a feleségem szereti a prágai sonkát és az általad említett feketeerdei sonkát.

Ami tetszik, hogy néha leakciózzák a homárt, és 2500 forint körül lehet kapni. Nem tudom máshol mennyi, mert két gyerek mellett nehezen mozdulok tovább a Lidl-nél, sajnos a piacra is ritkán jutok el (igaz van egy csomó saját zöldségünk/gyümülcsünk).

 

Előzmény: lola31 (23939)
lola31 Creative Commons License 2017.09.22 0 0 23940

Próbáld meg ezt a "tömböt" felszeletelni, sózd meg, őrölj rá friss borsot. Jó paradicsommal és feketeerdei sonkával tányérra tenni. A paradicsomra tegyél zöld koriander levelet vagy bazsalikomlevelet.

Egyébként melyik mozzarella nem "tömb"?

Előzmény: ...FGHKLÉJ (23936)
lola31 Creative Commons License 2017.09.22 0 0 23939

A Lidl-ben kapható oltalom alatt álló eredetmegjelölésű Olaszországból származó gorgonzola sajt dolce vagy picante ízekben, 20dkg 600Ft. A legtöbb esetben két három hónappal a lejárat után is fogyasztható, érlelhető. Olasz tésztákhoz, töltött húsokhoz vagy gombához, piritósokra kiváló.

Salátára nem gorgonzolát érdemes tenni, hanem az ugyanott kapható Danish blue jellegű morzsolható kéksajtot 400 Ft-ért.

Ementáli, német 40dkg darabolt, kb 800 Ft. Lényegesen jobban működik melegszendvicseken mint a most már halálbizonytalan trappista félék. Tökéletes a sülése, szépen tágul, jól színeződik. A sajtok sütése az egyik legfontosabb  mérvadó. Sok esetben a nem megfelelő minőségűek csak "izzadnak" és zsugorodnak, és ehetetlenek. Ez a Lidl-ös ementáli a szekrény sarkán is eláll egy darabig, jól puhul, nem penészesedik. Persze azért nem harminc fokban kell tartani, de15-20 fok között sokáig eláll, ha addig meg nem esszük.

Van még a Lidl-ben elég nagy darab francia brie 400Ft-ért, abszolút megéri, a múltkor egy darabot két hónapig tartottam a mikró tetején, jó volt. Frissen remek forró piritóson lila hagymával, remekül olvad a kenyérmelegtől.

Most ezek jutnak az eszembe. Érdemes ezeket megkóstolni, és az áraikat is összehasonlítani más boltokban kaphatókkal.

De ez vonatkozik a Combino tésztákra, a Nixe tonhalkonzervekre, a Pikok vagy Dulano sajátmárkás virslikre, a feketeerdei sonkára vagy a fagyasztott garnélarákra is. Vagy pl. a sóra, zacskós őrölt fűszerekre és a borokra is. Jelenleg a piacon legjobb vételek egyike a Lidl-ben kapható Chianti vagy Bordeaux, 1000Ft-ért.

Szerintem. Aztán mindenki azt mond amit akar. 

Előzmény: ...FGHKLÉJ (23936)
barrix Creative Commons License 2017.09.21 0 0 23938

Mozzarella ügyben: szerintem jó mozzarella kizárólag a bivaly-mozzarella. Minden más, a Lidl-es is egy gumiszerű valami. De az biztos, hogy a Lidl-est mi inkább megesszük, mint a szarvasit. Ahogy masccarponeban is sokkal finomabb a Lidl-es, mint a szarvasi.

H_G Creative Commons License 2017.09.21 0 0 23937

Az ókori Kínáról el is hiszem, hogy így csinálták :)

 

Előzmény: beetee (23932)
...FGHKLÉJ Creative Commons License 2017.09.21 0 0 23936

Már ne haragudj, de a Lidl-ben kapható mozarella egy műanyag tömb, ehetetlen, és semmi köze nincs a mozarellához. Néha lustaságból veszek, de mindig megbánom.

Ugyanez igaz a Lidl állandó kínálatában szereplő sajtok majdnem mindjére.

Miért gondolod azt, hogy az a legjobb?

Előzmény: lola31 (23923)
Boarhunter Creative Commons License 2017.09.21 0 0 23935

Szerintem ízlene neki...

Aztán-szigorúan a nyomonkövethetőség miatt-elétennéd az elmúlt tizenöt év minden zöldség és hús számláját, hogy szép sorban ezek lettek belefőzve. Hamar megegyeznétek, hogy Ő tulajdonképpen csak egy ásványvizet ivott...

Előzmény: beetee (23932)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.21 0 0 23934

...ezt hívják fúziós konyhának.

Előzmény: kifli (23933)
kifli Creative Commons License 2017.09.21 0 0 23933

ha kekeckedik az ellenőr, őt is belefőzik a levesbe:)

Előzmény: beetee (23932)
beetee Creative Commons License 2017.09.21 0 0 23932

Arra azért kíváncsi lennék, hogy egy NÉBIH ellenőr mondjuk mit szólna hozzá....

Előzmény: Boarhunter (23931)
Boarhunter Creative Commons License 2017.09.21 0 0 23931

Milyen sűrűn kell "frissíteni" ezt a levest? Azon már gondolkodtam régen is, hogy jó-jó, mindig újrafő az egész de mi van, ha egyszer a nyári melegben megforr? Évtizedes lánc szakadhat meg.

Amúgy a kumisz is hasonló elv alapján azonos azzal, amit Dzsingisz kán kortyolgatott.

Előzmény: lola31 (23924)
sunnysun222 Creative Commons License 2017.09.20 0 0 23930

Tudatlan vagyok: ez miért volt nevetséges?

Előzmény: lola31 (23924)
Hepci Creative Commons License 2017.09.20 0 0 23929

Egy igen-igen jó vidéki étterem tulaja mondta egyszer nekem, hogy az alapanyagáron minőségi ebédmenüt kínáló, és egy csepp mártást 300 Ft önköltséggel megtermelő fővárosi helyek hájpolása hatalmas kárt okoz a valós körülmények között működtethető modellt képviselő, jóra törekvő piaci szereplőknek...

Előzmény: lola31 (23924)
lola31 Creative Commons License 2017.09.20 0 0 23928

Ja, ezt már a múltkor mondtad, már akkor eszembe volt hogy meg kell kóstolni.

Előzmény: Caipi (23926)
Hepci Creative Commons License 2017.09.20 0 0 23927

Szerintem kevés jobb adottságú kertes vendéglő van Budán... illetve ha ez se jó, akkor nem tudom, mi a jó. Parkolni nem túl bonyolult, napközben is szoktam helyet találni 100-200 méteren belül, este pedig még ennyire se probléma. Hogy miért nem ment kellőképp az előző üzemeltető utolsó éveiben, és az új második szezonjában, alaposabb ismeretet igényelne. Az egyik ok vélhetően az volt, hogy annyira nem volt jó az étel este, mint az árak. Másrészt a La Terra név dacára pont ez a mediterrán irány megy kevésbé a konyhai stábnak, korrektül al dentére főzött tésztát pl. ott soha nem ettem, pedig ehhez nem kell varázsló, nekem is sikerülni szokott. Az utolsó üzemeltető aztán annyira extenzív kínálatot akart, amit képtelenség ilyen konyhai és személyi adottságokkal megvalósítani. A korábban jól menő ebédmenü pedig fele vendéget vonzott, miután a Paulanerben is elkezdtek menüztetni. 

Ezekhez képest az új konyhai irány (házias-magyaros) és szűkebb étlap valószínűleg sanszosabb, és visszatért a korábbi konyhafőnök is.

Előzmény: lola31 (23922)
Caipi Creative Commons License 2017.09.20 0 0 23926

Tudom, bivalyról nem volt szó, de abból nekünk (szintén kommerszben) a Tesco Finest verzió a kedvenc. A minőségét nem tudom megítélni, de ízre ez jön be a legjobban a SPAR-Lidl-TESCO-ban kaphatóakból.

Előzmény: lola31 (23923)
Caipi Creative Commons License 2017.09.20 0 0 23925

Ezen már én is többször ledöbbentem, hogy hogy merik a rendkívül hozzáértő kóstolgatásaikat egyáltalán tesztnek nevezni.... röhejes az egész.

Előzmény: Hepci (23919)
lola31 Creative Commons License 2017.09.20 0 0 23924
lola31 Creative Commons License 2017.09.20 0 0 23923

Én a Lidl-ben kaphatót javaslom. Abszolút stabil évek óta a minősége, az ára, a csomagolása.

Egyébként a különböző gyártóknál  oda kell figyelni a súlyokra. Alapból 125gr a standard, de ha figyelmesen megnézed akkor kiderül, ahogy játszanak ezzel a gyártók, mert van 100gr-os sőt, 80-as is. Ha átszámolod azonos súlyra, akkor mindenképp a Lidl legjobb ár-értk arány. Az Aldiét nem ismerem, de nem lehet nagy különbség, a két cégnek rengeteg párhuzamos terméke van.

Amit még nézni kell, hogy a megromlás első jele hogy felpuhul, ezért eleve kétséggel fogadom a túl puha változatokat. Mindenesetre bármelyiket veszed markold meg, hogy megvan e még a karakteres formája. Ha nincs, és szétesőnek érzed akkor azt a zacskót ne vedd meg. Ez tipikusan olyasmi, hogy általában a jóval drágábbak semmivel ne jobbak mint egy jól kiválasztott olcsó. Nyilván egy kommersz szintről beszélek.

Előzmény: Macroglossa (23921)
lola31 Creative Commons License 2017.09.20 0 0 23922

Nekem úgy rémlett, hogy a Három szív után rövid ideig volt Park, de lehet hogy tévedtem. Mindenesetre mindkét név nagyon rossz választás, ahogy a la Terra is az. Többek között az elhelyezkedése határolja be a forgalmat. Szinte alig lehet parkolni, és egyáltalán nincs a sarokra kitettsége miatt bensőséges hangulata.

A Három szívet ki csinálta annak idején? Egyszerűen nem jut eszembe a neve.

Ahogy például a Márvány-Alkotás sarok a Gombai étterme volt és elég jó a maga idejében. A da Lello van ott most nem?

Vele szemben a Márványban a Polska korcsma sokkal jobb étterem volt mint a helyén nyíló Mongolian barbecue, és így  tovább.

Előzmény: Hepci (23920)
Macroglossa Creative Commons License 2017.09.20 0 0 23921

Szerinted mi lenne a helyes sorrend, vagy pontosabban, te melyiket vennéd?

Előzmény: lola31 (23917)
Hepci Creative Commons License 2017.09.20 0 0 23920

Mikor?

A La Terra előtt évtizedeken át Három Szív volt.

Előzmény: lola31 (23918)
Hepci Creative Commons License 2017.09.20 0 0 23919

Egyszer írtam az egyik díványos "újságírónőnek" (Tuna J.) egy nyilvánvalóan korrupciós indíttatású cikkében található baromságok kapcsán, egy olyan témában (kések), amihez meg én értek. Nem méltatott válaszra...

Nem kell ezeket az irományokat komolyan venni - talán minden "tesztet" pénzért csinálnak, talán nem, de minimum nem értenek hozzá és fogalmuk sincs arról, hogy mi a jó. Volt olyan tesztjük is, ahol az egyértelműen legjobb minőségű terméket hozták ki a legrosszabbnak...

Előzmény: lola31 (23917)
lola31 Creative Commons License 2017.09.20 0 0 23918

Mert Park volt régen is.

Előzmény: Hepci (23913)
lola31 Creative Commons License 2017.09.20 0 0 23917

Ez az a teszt amiből most már egyértelmű számomra, hogy ezek fizetett hirdetések lehetnek. Az értékelésük pont szart sem ér. A mozzarellákhoz-a nálunk kaphatókhoz-jól értek. Ez a sorrend röhejes, katasztrofális.

http://divany.hu/lajfhekk/2017/09/18/gasztro_vakteszt_mozzarella/?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

Hepci Creative Commons License 2017.09.19 0 0 23916

A Tanti helyén nem örülnék, ha bármi más nyílna - a Tanti nagyon jó.

Mostanában nőttek az adagok és a teljesen kretén anyagfelsorolós ételnevekről (marha-quinoa-csillagánizs) áttértek a könnyebben emészthetőkre (csirkemell-édesburgonyakrém-zsenge zöldségek).

 

A La Terra másik történet. Ott hosszú ideig egy üzemeltető volt jobb-rosszabb, de szerintem tolerálható színvonallal, aztán 2 éve átadta egy ismerősének, aki történetesen barátom. Ő sajnos tovább duzzasztotta a korábban se szűkös étlapot, lett pizza, hamburger, stb. Ezt feltehetőleg nem bírta a parányi konyhában a csapat és a konyhafőnök lelépett. Utána egyszerűen nem talált megfelelő ember(eke)t kigazdálkodható fizuért, így tavaly az utolsó hónapokban néha olyan volt az ebédmenü, mint egy gyenge kifőzdében.

Előzmény: Boszorka (23915)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!