Keresés

Részletes keresés

apojani Creative Commons License 2012.06.13 0 0 61901

Egyetértek!
De pontosan azért amit említesz „…folyamatosan halodik es csak azert nincs de facto megszuntetve, mert ezzel egy csomo szavazo elvesztheto…." érzik magukat becsapva :-(
Mert soha nem mondták ki nyíltan, hogy pl. X év jan-1-től elveszünk mindent, ami a születendő gyereked felneveléséshez eddig "kedvezmény" volt! Pontosan emiatt "nyavajognak" :-(

Annak idején, -amikor a gyerek a kimenetelt tervezte- azt mondtam neki, hogy lesz esélye magasabb szinten "nyomorogni". (A nyomorgás szigorúan idézőjelben, mert itthon sem nyomorgott!)
Na most ezt a lesz esély magasabb szintent gondolják sokan és egyáltalán nem azt hiszik, hogy a kolbászt a kerítésről tudják majd letörni.
Ezt viszont meg tudom érteni!

Előzmény: seci (61900)
seci Creative Commons License 2012.06.13 0 0 61900

Mar bocsesz, de ezt a gengsztervaltassal meg is szuntettek... Illetve amit nem szuntettek meg az folyamatosan halodik es csak azert nincs de facto megszuntetve, mert ezzel egy csomo szavazo elvesztheto. Egyszeru okbol kifolyolag: egy kapitalista, plane vadkapitalista orszagban ezek a szolgaltatasok nem tarthatok. Tetszettek volna NEM-mel szavazni 1988-ban. [Meg az igen joleti skandinav allamokban sem letezett soha 3 eves gyed/gyes.]

-seci

Előzmény: apojani (61899)
apojani Creative Commons License 2012.06.13 0 0 61899

Bár alapvetően egyetértek, de egy észrevételt engedjetek meg!
Az általad és sillyone2 által pl.-ként felhozott indokokat nem kizárólag a kisujjukból vették.
Nekik kimondva- kimondatlanul- ezt ígérték!
Szülj! Mert lesz normális gyes!
Szülj, mert a gyes után mehetsz dolgozni, mert lesz munka, lesz bőlcsöde!
Szülj, mert lesz iskola! Olyan amiben pedagógiailag elfogadható létszámmal tanítanak és nem két "műszakban".
Most rádöbbennek, hogy mindez csak ígéret volt :-(
Most már az igéretek helyett van a fenyegetés, hogy ha nem szülsz, akkor -majd amikor megöregszel- éhen fogsz dögleni.
Majd, ha a mostanában született generáció felnő, akkor már ők nem fognak azon "nyavajogni" hogy sincs gyes, bölcsi, ovi.

Előzmény: netszkvid (61896)
seci Creative Commons License 2012.06.13 0 0 61898
Előzmény: Nincstöbbnick (61893)
netszkvid Creative Commons License 2012.06.12 0 0 61897

Varj csak, nem Te voltal az aki Borisra szavazott, mert a tobbinek nem volt programja? Ez a rent kontrol pl Livingstone kampany egyik fo pontja volt. Ketlem, hogy Borist fikarcnyit is erdekelne a tema.

Előzmény: Törölt nick (61888)
netszkvid Creative Commons License 2012.06.12 0 0 61896

Huhh, mennyire ismeros ez az erzes!

Mos mar csak azert nincs, mert egyszeruen nem erdekel es kiszalltam az ilyen baba-topikokbol, alig van kitettsegem ilyen iranyban. De amikor a 9 honapos mellett heti 4 napban dolgoztam, ugy hogy a fizetesem 30 %a arra ment, hogy valaki vigyazzon ra es probaltam a mh-en ugyanugy hozni, mint aki tud napi 12 orat dolgozni, sehol egy segito nagyszulo (nem is szeretnem ha munkakent kellene igenybe venni oket, de nem ez a lenyeg), akkor az ilyen nyavalygasok igencsak felvittek a vernyomasomat. De vegiggondolva ok semmi mast nem lattak es tenyleg azt hiszik, hogy ok elnek rosszabbul (szerintem igen, mert ugye azert egy no pont ebbol  a nagyszeru ellatasbol kifolyolag M-on mindig is masodrendu marad- de ezt pont az otthon elok nem igy latjak, igy tulajdonkeppen kerek a vilag. Addig mig nem latnak mast)

Előzmény: sillyone2 (61887)
Nincstöbbnick Creative Commons License 2012.06.12 0 0 61895

Sztorno. :D

Előzmény: Nincstöbbnick (61893)
benojeno Creative Commons License 2012.06.12 0 0 61894
Nincstöbbnick Creative Commons License 2012.06.12 0 0 61893

Nem akarok negativ lenni, de nem tudom, lenne-e ra kereslet. Aki eddig is utana tudott jarni, az megtalalta az infot ugy is, aki meg pl. ezen a forumon se kepes 5 oldalt visszaolvasni, az a wikit se olvassa majd. :/

Viszont szemely szerint en erdekesnek talalnam egy "kivandorlo wiki", avagy kiwiki (pff) letrehozasat. Szepen orszagonkent le lennenek irva a vizumtol kezdve a tb-n at a borravaloig minden, amit az adott orszagrol tudni erdemes. Persze folyamatosan apdetelhetnek a szerkesztok friss infokkal. Amolyan hataratkelo-fele, ami szepen egybegyurja a tapasztalatokat. Igy ha jonne ide a forumra egy kerdezo, akkor csak belinkelnenk...

 

Tudod mit, csinaljuk meg, legalabb le van a gond. :D Megbizniszeljuk a hataratkelovel, hogy hozza at hozzank a blogjat is, aztan az iden kivandorolni keszulo 100 kilo magyarbol szep kis kozonseget generalunk. A vegen ugy meggazdagszunk a sunyin elhelyezett hirdetesekbol, hogy mi fogjuk eloszor szerkeszteni a "Sajat sziget tudnivalok" aloldalt. Mar ha lesz hozza kedvunk es nem vitorlazunk eppen a tengeren.

 

Nem tudom, meger ez nekunk 30 fontot meg par ora nap melot? Egybegyujthetnenk a vilag magyarjainak internetes megjeleneset, mindenki blogolhatna egy-egy orszag temajarol, vagy hireket fordithatna.... mellette ott lenne a hirdetesmentes wiki a kezdoknek... Hm. Sounds like a plan. Vegulis lassan tobb magyar lesz ideat, mint a hataron belul. Legalabb kapnanak egy portalt maguknak.

 

Előzmény: Törölt nick (61889)
WhiteEagle Creative Commons License 2012.06.12 0 0 61892

16 pont :-)

Előzmény: Nincstöbbnick (61875)
seci Creative Commons License 2012.06.12 0 0 61891

"Csak azt akarod, hogy ne legyen konkurencia, mer' neked ma' megvan a joleted" :P

Mit tippelsz hanyan mondjak ezt a posztodra? Szvsz kb 50% tutin. Mert a Jozsinak is osszejott, lattuk tavaly mekkora merzsoval jott haza a faluba.

-seci

Előzmény: Zlot (61882)
WhiteEagle Creative Commons License 2012.06.12 0 0 61890

Lehet, hogy igazad van. Meg persze az is lehet, hogy egyszeruen ilyen a beallitottsagom. Munkaban is sokkal inkabb azt szeretem, amikor van ido elszoszolni egy adott dologgal, kivesezni maximalisan, es szaz szazalekosan jol megoldani a feladatot. A multitasking, az allando problemamegoldas es a "gyorsan csapjuk ossze a dolgokat, legyunk tul rajta mar" tipusu munkak joval kevesbe fekszenek - sajnos manapsag pedig sokkal inkabb erre van igeny mint az elobbire.

Előzmény: Zlot (61847)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.12 0 0 61889

Ismet egyetertek. Ossze kene szedeni ezeket az "okossagokat" valami blogba (vagy valami wiki-szeru oldal amit szerkesztgethetnek az itt elok). En abszolut nem ellenzem (hogy is tehetnem!), hogy barki kijojjon, de CSAK ESSZEL! Es a korulmenyek, eselyek, itteni helyzet megismerese utan. Illetve mielott ilyenbe kezdene(n)k szet kell nezni, nem-e vezet mar valahol valaki egy ilyet :) Ha tudtok rola, tegyetek ide egy linket legyszi!

Előzmény: sillyone2 (61887)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.12 0 0 61888

http://www.guardian.co.uk/politics/davehillblog/2012/jun/12/what-is-case-for-london-rent-controls

El tudnam viselni, ha elobb-utobb bevezetnek ezt ujra. Bar nem tul sok esely van ra.

sillyone2 Creative Commons License 2012.06.12 0 0 61887

Korabban irtam, hogy en is meglepodok, hogy szinte minden blogon, forumon egyre gyakrabban jon elo a kivandorlas tema.  Noi, baba-mama blogokon is.  Egyfajta dacos durcassaggal irjak, szinte lehetetlen otthon megelni, inkabb kivandorolnak.  A lehetetlen megelnihez pedig ilyen okok jarulnak hozza : keves a GYES; nincs hely az altaluk kiszemelt oviban ( milyen orszag az ilyen!); az iskolaba sincs hely ( amelyikbe van oda tomegkozlekedni kene es az fel ora napi ketszer, vagy ha van auto draga a benzin);  kulonben is felemeltek az osztalyletszamot 23-rol 30-ra; a munkaltato nem biztos, hogy tart karokkal varja vissza az anyukat 3 ev utan, es nincs rugalmas munkaido illetve reszmunkaido sem ( hogy kepzeli ezt a munkaltato?); nyaron nincs nyitva az ovi x hetig mi legyen a gyerekkel , a nagyi csak 3 hetre foghato be  ; ev kozben is csunyan neznek az anyukara ha keson fut be a gyerekert suliba, oviba ( milyen szolgaltatas az ilyen?)......

 

Ezektol en kb szohoz sem jutok.  Mert ezerszer leirjuk, hogy ilyen dolgokrol pl Angliaban ne is almodjanak.  Az ovi fizetos, ha 15 perccel kesobb jon az anyuka a gyerekert, mosolyogva megvarjak, nem gond, csak epp kiszamlazzak, eleg kemenyen. Nem sok munkahelyrol hallottam ahol 3 evet varnanak barkire.  Az iskolakban ( legalabbis a kornyekunkon) 30 gyerek jut egy osztalyra, ha reggel fel oraval elobb erkezik a gyerek van fizetos breakfast club , de nem tenferegnek az ures osztalyban a takaritoneni 'felugyelete' alatt.  Es meg sorolhatnam a millio tevhitet amiben sokan ringatjak magukat.  Persze hozzateszik, tudjak , nincs kolbaszbol a kerites, csak eppen .......csak eppen az otthoni szokasokat itt is magatol ertetodoen elvarjak.  

 

Nagyon sokan nincsenek felkeszulve, hogy mi is a realitas. 

Előzmény: Zlot (61882)
Zlot Creative Commons License 2012.06.12 0 0 61886

Hat nem tudom, en az elmult evekben nagyon sok embert lattam akik kijottek es mentek is haza par honap mulva munkajukat, penzuket veszitve. Szamszeruen en azt lattam tobben mentek el mint akik maradtak ...Es ugy erzem a mostani felkapott "kivandorlasi" laz miatt a szerencsetlenul jartak szama csak gyarapodni fog

Előzmény: Nincstöbbnick (61885)
Nincstöbbnick Creative Commons License 2012.06.12 0 0 61885

Egyetertek egy aprosagtol eltekintve, hogy az emberek java reszenek nem jon ossze a kivandorlas. Az en tapasztalataim alapjan nem ennyire rossz a helyzet, a legtobb kivandorlo tobbe-kevesbe be tud illeszkedni (akar rovid, akar hosszabb tavon). Amit latok mostanaban az az ujonnan erkezo elkeseredett embertomeg, akiknel viszont mar tobb a kevesbe megfontolt es elore tervezo - egyertelmu okokbol. De meg ennek ellenere is, szerintem tobben vannak azok, akik tudnak ervenyesulni (barmilyen szinten), mint azok, akik ures zsebbel mennek haza.

Ez valtozhat meg a kozeljovoben, ha egyre tobb ilyen elkeseredett, "utanam a vizozon" tipusu emberke indul neki a nagyvilagnak, amire jo esely mutatkozik.

Előzmény: Zlot (61882)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.12 0 0 61884

Pontosan ezeket irtam le en is korabban (bar a mentos esetet nem gyerekre kihegyezve, akkor sem art tudni megszolalni, ha az embernek maganak van szuksege segitsegre). Egy kiegeszitesem van az 1-es ponthoz: annyi tartalek, hogy 1-3 honapot Angliaban eljen ES sikertelenseg eseten maradjon meg penz visszamenni Magyarorszagra es ott is megmaradni (etel es teto a feje fole jusson).

Előzmény: Zlot (61882)
Zlot Creative Commons License 2012.06.12 0 0 61883

25 pont :)

Előzmény: Nincstöbbnick (61875)
Zlot Creative Commons License 2012.06.12 0 0 61882

A hataratkelo blogra irtam kommentnek, de ide is beszurom. Egyszeruen megijeszt hogy mennyien akarnak "nekivagni" kulfoldnek es mennyire nincsenek tisztaban sem az adott orszaggal, sem a sajat hataraikkal, sem a helyzet komolysagaval. A mai cikkben a hozzaszolok szinte vakon tamogatjak az elindulni vagyot mondvan, biztos talal munkat, stb, amivel szerintem fals remenyt adnak es egy csomo keptelen allitas hangzik el. Sajnos kezdem ugy erezni hogy mivel egyre nagyobb "divat" lett a kivandorlas az emberek azt hiszik MINDENKINEK sikerul, es konnyu az egesz. Azaz "papiron" tudjak hogy nehez lesz, de messze nincsenek tisztaban mennyire lehet nehez. Itt a hozzaszolasom. 

 

"

Szerintem az emberek java reszenek igen nagy keptelensegek vannak a fejeben. Angliaba kijonni regen sem volt egyszeru, es 2008 ota pedig egyaltalan nem az. Aki kulfoldre indul annak azt tanacsolom, valaszoljon maganak ezekre:

1. Van e annyi felretett penzem hogy 1-3 honapig is akar el tudjak elni Angliaban ha esetleg nem kapok munkat? (Lakhatas, kozlekedes, internet, kaja, stb)
2. Tudom e hogy mi kell a munkavallalashoz es honnan lehet a szukseges dolgokat beszerezni?
3. Van e olyan vegzettsegem, relevans szakmai gyakorlatom amiert kapkodnak a munkaltatok?
4. Angliaban keresett e az altalam vegzendo munka? Van e az angolok altal is elfogadott vegzettsegem hozza?
5. Beszelek e jol, zokkenomentesen angolul? Erteni fogom e a munkavallalassal, az adott munka elvegzesevel kapcsolatos kifejezeseket?
6. Eleg lesz e az angolom a kinezett allashoz?
7. Ha gyerekem van, kepes leszek e felhivni a mentot/rendort/tuzoltot es elmondani neki angolul stresszhatas alatt hogy mi a gond es hova jojjenek?

Az ide kijovo emberek kismillio dolgot elfelejtenek. Ez egy olyan orszag ahol nem magyarul beszelnek. Recepcios, hoteles, vendeglatos (ahol az ugyfelekkel kell beszelni) poziciokba kell az angol nyelvtudas. A cegek nem nagyon engedik meg maguknak hogy az oket reprezentalo munkaero ne beszeljen jol angolul.

Fogaszati asszisztensnek az utcarol is vesznek fel embereket es az adott fogorvosi rendelo kepzi ki oket. Viszont ide KOTELEZO a jo angol, mert a szakkifejezeseket erteni kell, valaszolni es kerdezni is kell tudni a szakmai dolgokkal kapcsolatban. Akinek gyengecske az angolja az felejtse el hogy ilyet fog kapni, mert higgyetek el az ilyen poziciokra vannak angolok is vagy mas nemzetisegu itteni lakosok akik jol beszelnek angolul.

Ne legyenek illuzioink, es ne azt lassuk magunk elott hogy masoknak mennyire bejott, mert az emberek java reszenek NEM JON OSSZE, es penzet vesztve megy vissza Magyarorszagra nagyobb adossagba mint eddig. Csak ezekrol a sztorikrol kevesebbet hallunk persze.

A legutolso, amire szinte nem gondol senki, a gyerekes szulok vajon el tudjak e mondani a telefonban angolul ha esetleg a gyereket baleset eri hogy mi tortent, hova jojjon a mento es miert? Hatalmas felelotlenseg rossz angollal, gyerekkel kijonni, mert ne adja isten, de akar tragediaba is torkollhat ha a legfontosabb pillanatokban nem tudjuk elmondani mi a baj…. De sajnos ez az utolso amire a “kivandorlok” igazan gondolnak."

 

Veszelyes dolog a kivandorlassal kapcsolatos mostani hype, mert sok csaladnak fog ebbe beletorni a foga es fog kiurulni az eddig is ures csaladi penztarcaja. Legyunk objektivak, angliaban is "baj van", munkahelyek szunnek meg, egyre nagyobb a kompeticio, es egyre tobben "ozonlenek" ki. Relevans szakma es szakmai gyakorlat nelkul szerintem hatalmas riziko csaladdal nekivagni, plane ha meg az angol sem megy ....

Nincstöbbnick Creative Commons License 2012.06.12 0 0 61881

En inkabb ebbe kotottem volna bele: "Being sensible enough to remove make up off before bedtime", de mindannyian maskent elunk. Man at day, diva at night.

 

Az en bajom a listaval az, hogy nagyon sok penzfuggo dolog van benne, ami bar a tarsadalom jo reszenek "termeszetesnek" tunik (az etkeszlettol kezdve a sajat kertes hazig bezarolag), de meg itt kolbaszkeriteses Angliaban sem elerheto sokaknak. Igy meg kicsit santit a dolog, mert egy szegenyebb ember eleve hatranybol indul (marmint a listat kitalalok szerint). Talan jobb lett volna az emberi tulajdonsagokra es a mindenki szamara elerheto dolgokra (recycling es hasonlok) fokuszalni. Dehat ez van, nem tudomanyos alapossaggal keszitettek, beszedtemanak eppen eleg. A szegenyebbek legalabb orokifjak maradnak. :)

Előzmény: Törölt nick (61876)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.12 0 0 61880

Ok, pongyola volt a megfogalmazasom:

"Work keeps you awake at night"

Ok, ez nem tuloranak van szanva, hanem gondolom stressz, vagy "ezen a melon jar az agyad ejszaka is", akkor is kinovendo ;)

Előzmény: netszkvid (61879)
netszkvid Creative Commons License 2012.06.12 0 0 61879

Mas listat neztunk? en nem latok "late work" -ot.... (ebbol tenyleg kino az ember)

Előzmény: Törölt nick (61876)
netszkvid Creative Commons License 2012.06.12 0 0 61878

Azt hiszem remenytelenul "felnottem" (42 pont :-((((   )

Előzmény: Nincstöbbnick (61875)
panaszvonal Creative Commons License 2012.06.12 0 0 61877

Köszi a linkeket, ezekből tudok mazsolázni.

Törölt nick Creative Commons License 2012.06.12 0 0 61876

Ha a valasz az, ahany igen valasz volt, akkor epp annyi ahany eves vagyok :) Az mas kerdes, hogy ez azota duplazodott meg, hogy itt elek, azaz 3 ev alatt :D Ezesetben egesz ertelmes a lista, pedig bele akartam kotni: a late work peldaul szerintem nem +1, abbol idovel kino az ember, meg akkor is ha a work mar career :)

Előzmény: Nincstöbbnick (61875)
Nincstöbbnick Creative Commons License 2012.06.12 0 0 61875

Mennyire vagy felnott? Teszt.

En 10 pontot ertem el, a tojashej a fenekemen.

 

Having a mortgage
Mum and dad no longer make your financial decisions
Paying into a pension
Conducting a weekly food shop
Written a Will
Having children
Budgeting every month
Being able to cook an evening meal from scratch
Getting married
Having life insurance
Recycling
Having a savings account
Knowing what terms like 'ISA' and 'tracker' mean
Watching the news
Owning a lawn mower
Doing your own washing
Taking trips to the local tip
Planting flowers
Being able to bleed a radiator
Having a joint bank account
Having a view on politics
Keeping track of interest rates
Finding a messy house annoying
Being able to change a light bulb
Owning a vacuum cleaner
Holding dinner parties
Listening to Radio 2
Enjoying gardening
Spending weekend just 'pottering'
Mum starts asking you for advice
Carrying spare shopping bags just in case
Like going round garden centres
Wearing coats on a night out
Going to bed before 11pm
Making sure mum and dad are phoned at least once a week
Classing work as a career rather than a job
Repairing torn clothing rather than throwing it away
You iron
You wash up immediately after eating
Enjoy cooking
Buying a Sunday paper
Always going out with a sensible pair of shoes
You like receiving gift vouchers
Work keeps you awake at night
Filing post
Having a 'best' crockery set
Being able to change a car tyre
Being sensible enough to remove make up off before bedtime
Being able to follow a receipt
Owning 'best towels' as well as 'everyday towels'

 

Es abba kell hagynom a Yahoo cimlapjanak olvasgatasat, mert ilyen baromsagokra megy el az idom.

Nincstöbbnick Creative Commons License 2012.06.12 0 0 61874

:DD

Előzmény: Törölt nick (61868)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.12 0 0 61873

Nem vernyomas, pulus! iPhone, de biztos van Androidra is ilyen app. A futashoz hasznalt kar-tarton is van muanyag vedo, es mukodik azon keresztul is a kapacitiv kijelzo.

Előzmény: KawaBazsy (61872)
KawaBazsy Creative Commons License 2012.06.12 0 0 61872

Vakuval vérnyomás? Melyik op.r/készülék? Kezd elavultnak tűnni az Omna I-em.. :-) (Egyvalamit viszont jobban tud, mint a maiak: rezisztív a kijelző, így tudok navigálni motoron is, amikor navi tartóban van, műanyag védő alatt. :-)

Előzmény: Törölt nick (61864)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!