Keresés

Részletes keresés

Tor I. Creative Commons License 2012.01.18 0 0 4678

KÖSZI!!!!!!!HÁT RÁMFÉRT MÁR EGY NORMÁLIS DARÁLÓ!!!!!SOK IDŐT ELTÖKÖLTEM MINDÍG A DARÁLÁSAL!!!!!NAGY A SZEGÉNYSÉG ÉS SIKERÜLT JÓ ÁRBA MEGVENNEM!!!!A LEÁLLÍTÁSBAN IGAZADVAN MAJD BESZERZEK EGY LEÜTŐS VÉSZGOBOT!!!!!!!!!!!!!!!!

Előzmény: Andor0006 (4677)
Andor0006 Creative Commons License 2012.01.18 0 0 4677

Szia TOR.I !

 

Masszív darálót sikerült szerezned, és ez nem kínai "bimbiacél" öntvény daráló. A kapcsolót ajánlom lecserélni nagy vészleállító gombra, ha gond van, csak rácsapsz.

Az én 32-esemre is ez vár, mert teljesen szakszerűtlen kapcsolót raktak rá, mikor csináltattam.

 

 

Előzmény: Tor I. (4676)
Tor I. Creative Commons License 2012.01.18 0 0 4676

20000 FT VETTEM EZT A KÜTYÜT!!!!!HAT ROSTÁVAL A MOTOR EGY LÉGHŰTÉSES GALLANT!

AZ ESZTÉTIKÁT EGY KICSIT RENDBE RAKOM OSZT HALI MÉG 100 ÉV NEKEM!!!!!!!JA ÉS A KIS PÖTTÖM 32 ES!

                          

 

Tor I. Creative Commons License 2012.01.18 0 0 4675

SZIA TUDNÁM NEKED JAVASOLNI A PIACOKAT!!!!!!ÉN VETTEM AZ ÁRÚSOKTÓL ÉS MAKULÁTLAN A RUGÓ OJAN LÁGY MINT A JP-2,A GYÁRI RUGÓJA,A PÁRNA ÚGY SZINTÉN MIVEL GUMIT IS ADNAK VELE!!!!!!!A RUGÓ BELSŐ ÁTMÉRŐJE 12MM.(A KETTŐ EGYÜTT 1000FT.)

                                      

Előzmény: Butcher88 (4667)
Boarhunter. Creative Commons License 2012.01.17 0 0 4674

Érdekel "valakit"... :-)

Úgyhogy ne kímélj bennünket azokkal a képekkel...

Előzmény: kisszati (4672)
szkamil Creative Commons License 2012.01.17 0 0 4673

Szia! Milyen messze vitted a katlant?Üdv.kamil

Előzmény: kisszati (4672)
kisszati Creative Commons License 2012.01.17 0 0 4672

Üdv!!

Én személy szerint a kolbász füstölését egy délután-este alatt szoktam letudni (csak ekkor van időm, meló után, kb 12-17 óra),persze attól is függ milyen az idő (szél, stb...) .A hőmérséklet soha nem megy 15 fok fölé. Ezt szoktam nézni a hőmérőn! 

A füstölőtérben lecsapódó párát én annó azzal védtem ki, hogy távolabb vittem a tűzteret, így hidegebb füst ment a füstölőbe. Amióta csináltam egy új,,mobil,, füstölőt fából azóta pláne nincs ilyen problémám. :) (Ha érdekel valakit, rakok fel képeket)

bobo77 Creative Commons License 2012.01.17 0 0 4671

Semmi akadálya !

Ha kell a PX csak szólj !

:))))

Előzmény: oldci (4670)
oldci Creative Commons License 2012.01.16 0 0 4670

Igen valóban!

Volt szerencsém készletedből mazsolázni. Eddig sem szűkölködtem , de most ......! Ám az XP hiányzik belőle erre majd vissza térünk

Előzmény: bobo77 (4668)
Boarhunter. Creative Commons License 2012.01.16 0 0 4669

Kolbászfüstölésnél mennyi az ideális hőmérséklet a kamrában? És a normál kolbászt mennyi ideig füstölitek? egy zalai cimbora azt mondta, 7-10 óra és annyi...én meg nagyon keveslem.

bobo77 Creative Commons License 2012.01.16 0 0 4668

Jó szerszámaid vannak neked is !! :))))))))))

Előzmény: oldci (4664)
Butcher88 Creative Commons License 2012.01.16 0 0 4667

Sziasztok!

Múlt héten sikerült beszereznem új gumipárnát és rugót a Blitz kábítómhoz de körbejártam vagy 5 boltot mire sikerült.

A gumipárna hibátlan de a rugót kurva erősnek és hosszúnak találom.

Nem tudja valaki,hogy estleg hol lehetne beszerezni normális minőségü rugót?

oldci Creative Commons License 2012.01.16 0 0 4666

Szerintem egy külső szigetelés valami kevésbé gyúlékony anyagból. Illetve a füstölendő árú lehetőség szerint minnél szikkadtabb legyen. Talán megoldás lenne?!

Előzmény: szkamil (4665)
szkamil Creative Commons License 2012.01.16 0 0 4665

Sziasztok! Szert tettem egy lemezből készült füstölőre, külső katlanból megy a füst!

 

De a füstölő belső falán a lecsapódó pára ellen mi a megoldás?  Várom az ötleteket!

 

Üdv. kamil

oldci Creative Commons License 2012.01.16 0 0 4664

kedves mester! 

 

Már három napja egy streszben vagyok! Naponta töbször feljövök e portálra. És semmi! Elhúztad az orrunk előtt a mézes madzagot /illetve a késes képeket/ 

Persze ezt poén ként írtam. De  szerintem nem vagyok egyedül! Úgy, hogy továbbra is várjuk érdekrődéssel!

Előzmény: csampilampi (4647)
Andor0006 Creative Commons License 2012.01.15 0 0 4663

Megoldottam a fűrészelés problémát, pénteken sikerült megvennem ez ebay-on egy EFA SK30/18-at. 30 mm-es fűrésztárcsa van benne, marhákra készült, tehát a disznókat vinni fohja mint a vajat. A súlya 10kg, ajánlatos hozzá kompenzátor, ami megkönnyíti a tartását, de egy-két disznót anélkül is el lehet vele hasítani. A rénvasamra fogok szerkeszteni egy rudat, amire ráakasztom a kompenzátort, arra a fűrészt és akkor gyerekjáték lesz vele hasítani. Remélem , majd épségben megérkezik, és minden rendben lesz vele. Egy vágóhíd felszámolásából való, a képeken teljesen újszerűnek láttam. Majd beszámolok a használatával kapcsolatos tapasztalataimról.

Előzmény: degamma12 (4661)
Andor0006 Creative Commons License 2012.01.15 0 0 4662

Egy éve kértem be ajánlatot a gyártótól, ha jól emlékszem 30000 Ft körül volt az ára. A pörzsölő is olyan, mint az öltözködési ízlés, kinek ez tetszik ,kinek az.

Én kísérletezgettem, és három pörzsölőt csináltam. Mindegyik más igényeket elégít ki. Az egyik nagyon gyors, viszonylag nagyobb területet terít, de csak két disznót bír ki vele egy palack nagy nehezen. Aztán csináltam spórolósat, ami egy pontba visz, szinte rajzolni lehet vele, és 3-4 disznót is meg tudok pörkölni egy palackkal, de lassabb vele a munka. A harmadik a két véglet közötti arany középutat képviseli, viszonylag pontosan lehet vele "rajzolni", de elég erős a láncsóvája is, és 2,5 disznót bír egy palackkal.

A pörzsölő átmérőjével és a fúvóka méretével játszottam.

 

Ha egy disznót vágok, de az 250-300kg, akkor a gyors pörzsölőt viszem, ha egyet vágok, de 130-180 kg körli, akkor a spórolósat, és ha kettőt vágok, akkor viszem a harmadikat. 

 

Persze nem kell három pörzsölő, csak én vagyok ilyen mániákus.

 

 

 

 

 

degamma12 Creative Commons License 2012.01.15 0 0 4661

Szia.

 

Én nem mértem a papír szerint 2.2-es.

Andor olvastam hogy fűrészelést akarod gépesíteni, a legolcsóbb beruházás szerintem egy orrfűrészbe  raklapfűrészt viszi mint kés a vajat,

láttam már akkumulátoros orrfűrészt is.

De ez kicsit drágább, az enyém egy no name Aldiba vásárolt és egy 1000ft-os lap van benne egy szezont már hibátlanul működött.

Előzmény: szkamil (4660)
szkamil Creative Commons License 2012.01.15 0 0 4660

Szia! Hányas fúvóka van benne? üdv. kamil

Előzmény: degamma12 (4659)
degamma12 Creative Commons License 2012.01.15 0 0 4659

Hali !

Én rendesen lepörkölöm és igy is 3 db 200kg meglehet pörzsölni vele, de amint látszik pörzsölés közben nem lehet kapargatni.

Van rajta egy gömbcsap amivel lehet szabályozni a gáz áramlást.

Előzmény: Andor0006 (4656)
disznóöl Creative Commons License 2012.01.15 0 0 4658

http://www.szoljon.hu/galeria/57157

Disznóvágás a karcagi lovas udvarban. :)
(neten találtam, így talán jobban fog pörögni a fórum)

dawid154 Creative Commons License 2012.01.15 0 0 4657

Hali!

Valaki megtudná mondani hol lehet ilyet beszerezni és mennyibe kerül körülbelül?

Nagyon dicsérték itt a többiek és kedvet kaptam hozzá ha nem horibilis az ára!

Andor0006 Creative Commons License 2012.01.15 0 0 4656

Szia !

 

Egy palackkal hány disznót tudsz megpörzsölni a a K911-el?

Előzmény: degamma12 (4655)
degamma12 Creative Commons License 2012.01.15 0 0 4655

Hali

 

A hétvégi meló egy része így muzsikál a K911-es pörzsölő.

 

 

meatlaci Creative Commons License 2012.01.14 0 0 4654

Hali mindenki! Találtam1 német internetes oldalt,mindenféle husipari cuccok találhatók,rendelhetők. 15 l.álló töltő 106rugó+DPD futár 34 eur. Nézzetek szét!  Haveromnak most hozták meg ezt a töltőt.  BEEKETAL.DE

Előzmény: bobo77 (4627)
Tor I. Creative Commons License 2012.01.13 0 0 4653

SZUPER VOLNA!!!

Előzmény: disznóöl (4648)
kispiás Creative Commons License 2012.01.13 0 0 4652

Én len madzaggal kötök mindent.

 

Előzmény: disznóöl (4618)
disznóöl Creative Commons License 2012.01.13 0 0 4651

 

beszúrós kábítóval érdekesen szúrta be... így oldalba szúrt...

Zernovics Creative Commons License 2012.01.13 0 0 4650

Mindenképpen !

Jövő hónapban , ha teljes lesz a készlet, felrakom én is a szerszámokat :)

Előzmény: csampilampi (4647)
oldci Creative Commons License 2012.01.13 0 0 4649

Persze, ragd fel! Azt hiszem itt mindenki szeret ilyeneket nézegetni. Ugye az jobb lenne ha meg is foghatnánk a markolatát, méregetnénk a fogását. Végig tapogatnánk az élét , a domborulatait stb. Dehát jobb híjján várjuk a képeket!

Előzmény: csampilampi (4647)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!