KÖSZI!!!!!!!HÁT RÁMFÉRT MÁR EGY NORMÁLIS DARÁLÓ!!!!!SOK IDŐT ELTÖKÖLTEM MINDÍG A DARÁLÁSAL!!!!!NAGY A SZEGÉNYSÉG ÉS SIKERÜLT JÓ ÁRBA MEGVENNEM!!!!A LEÁLLÍTÁSBAN IGAZADVAN MAJD BESZERZEK EGY LEÜTŐS VÉSZGOBOT!!!!!!!!!!!!!!!!
Masszív darálót sikerült szerezned, és ez nem kínai "bimbiacél" öntvény daráló. A kapcsolót ajánlom lecserélni nagy vészleállító gombra, ha gond van, csak rácsapsz.
Az én 32-esemre is ez vár, mert teljesen szakszerűtlen kapcsolót raktak rá, mikor csináltattam.
SZIA TUDNÁM NEKED JAVASOLNI A PIACOKAT!!!!!!ÉN VETTEM AZ ÁRÚSOKTÓL ÉS MAKULÁTLAN A RUGÓ OJAN LÁGY MINT A JP-2,A GYÁRI RUGÓJA,A PÁRNA ÚGY SZINTÉN MIVEL GUMIT IS ADNAK VELE!!!!!!!A RUGÓ BELSŐ ÁTMÉRŐJE 12MM.(A KETTŐ EGYÜTT 1000FT.)
Én személy szerint a kolbász füstölését egy délután-este alatt szoktam letudni (csak ekkor van időm, meló után, kb 12-17 óra),persze attól is függ milyen az idő (szél, stb...) .A hőmérséklet soha nem megy 15 fok fölé. Ezt szoktam nézni a hőmérőn!
A füstölőtérben lecsapódó párát én annó azzal védtem ki, hogy távolabb vittem a tűzteret, így hidegebb füst ment a füstölőbe. Amióta csináltam egy új,,mobil,, füstölőt fából azóta pláne nincs ilyen problémám. :) (Ha érdekel valakit, rakok fel képeket)
Kolbászfüstölésnél mennyi az ideális hőmérséklet a kamrában? És a normál kolbászt mennyi ideig füstölitek? egy zalai cimbora azt mondta, 7-10 óra és annyi...én meg nagyon keveslem.
Szerintem egy külső szigetelés valami kevésbé gyúlékony anyagból. Illetve a füstölendő árú lehetőség szerint minnél szikkadtabb legyen. Talán megoldás lenne?!
Már három napja egy streszben vagyok! Naponta töbször feljövök e portálra. És semmi! Elhúztad az orrunk előtt a mézes madzagot /illetve a késes képeket/
Persze ezt poén ként írtam. De szerintem nem vagyok egyedül! Úgy, hogy továbbra is várjuk érdekrődéssel!
Megoldottam a fűrészelés problémát, pénteken sikerült megvennem ez ebay-on egy EFA SK30/18-at. 30 mm-es fűrésztárcsa van benne, marhákra készült, tehát a disznókat vinni fohja mint a vajat. A súlya 10kg, ajánlatos hozzá kompenzátor, ami megkönnyíti a tartását, de egy-két disznót anélkül is el lehet vele hasítani. A rénvasamra fogok szerkeszteni egy rudat, amire ráakasztom a kompenzátort, arra a fűrészt és akkor gyerekjáték lesz vele hasítani. Remélem , majd épségben megérkezik, és minden rendben lesz vele. Egy vágóhíd felszámolásából való, a képeken teljesen újszerűnek láttam. Majd beszámolok a használatával kapcsolatos tapasztalataimról.
Egy éve kértem be ajánlatot a gyártótól, ha jól emlékszem 30000 Ft körül volt az ára. A pörzsölő is olyan, mint az öltözködési ízlés, kinek ez tetszik ,kinek az.
Én kísérletezgettem, és három pörzsölőt csináltam. Mindegyik más igényeket elégít ki. Az egyik nagyon gyors, viszonylag nagyobb területet terít, de csak két disznót bír ki vele egy palack nagy nehezen. Aztán csináltam spórolósat, ami egy pontba visz, szinte rajzolni lehet vele, és 3-4 disznót is meg tudok pörkölni egy palackkal, de lassabb vele a munka. A harmadik a két véglet közötti arany középutat képviseli, viszonylag pontosan lehet vele "rajzolni", de elég erős a láncsóvája is, és 2,5 disznót bír egy palackkal.
A pörzsölő átmérőjével és a fúvóka méretével játszottam.
Ha egy disznót vágok, de az 250-300kg, akkor a gyors pörzsölőt viszem, ha egyet vágok, de 130-180 kg körli, akkor a spórolósat, és ha kettőt vágok, akkor viszem a harmadikat.
Persze nem kell három pörzsölő, csak én vagyok ilyen mániákus.
Hali mindenki! Találtam1 német internetes oldalt,mindenféle husipari cuccok találhatók,rendelhetők. 15 l.álló töltő 106rugó+DPD futár 34 eur. Nézzetek szét! Haveromnak most hozták meg ezt a töltőt. BEEKETAL.DE
Persze, ragd fel! Azt hiszem itt mindenki szeret ilyeneket nézegetni. Ugye az jobb lenne ha meg is foghatnánk a markolatát, méregetnénk a fogását. Végig tapogatnánk az élét , a domborulatait stb. Dehát jobb híjján várjuk a képeket!