100kg narancsból lett kb 70l cefre én 1 kg napfényen dilemmázok csak nem tudom hogy mennyit veszít el az ízéből és az illatból.? Én személy szerint nem szoktam napfényezni semmilyen gyümit. Van narancsal tapasztalatod?
Üdv urak, korábban már tárgyaltunk a Dés 100L és főzöm egyenetlen fozeserol, most ismét voltatok ezért nekialltam kis cefre kifozesenek. A fozeserol készítettem rövid videót, itt látszik a jelenség ami szerintem nem teljesen normalis.
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Régebben haverokkal elmentünk lazulni hétvégére, mire tüzet raktunk ketten (a többiek még nem érkeztek meg) bepusziltunk 1 üveg mézest, jól állt rajtunk az ing! :-)
Nem ismerem az eredetit ,de ez meglepően kellemes! Úgy érzem állandó lesz a pálinkáim között! Tipikus női ital! Van mikor mi is a mézest iszogatjuk,el lehet szopogatni egész este ,nem üti meg az agyunkat olyan gyorsan! Akácmézzel szoktam keverni az a legsemlegesebb ,megmarad a pálinka eredeti íze illata !
Sziasztok! Fel higítottam 40 fokról 25 fokra az alszeszemet és kicsapódott egy kevés kozmaolaj a tetején. Gondoltam berakom a fagyasztóba és utána a kávéfőző papírszűrőjén átszűrve rakom a főzőbe. Mennyi ideig legyen a fagyasztóban? A papírszürö kiszűri a kozmaolajat vagy használjak mást szűrőnek, ha igen akkor mit?
Valami nem kerek a történetben.Itt senki nem mond semmit,csak ír.Ha elolvastad a 24 óránként megjelenő linkgyüjteményt,abban biztos volt megoldás a problémádra.Kik mondtak neked UTÓLAG valamit?Kozmaolaj egyébként cefrétől függően jöhet elöl,hátul,középen,szóval orrán-száján,ezért kell legalább egy fagyisdoboz.
Gyorsan elmondom,hogy készült!Most kóstoltam meg ,nekem ízlik ! Csak azért sietek mert esetleg hatni kezd a kioldott ópium, nem ismerem hatását és ha megpatkolok tudjátok,hogy ne így csináljátok!:-)
Továbbra sem sikerült leküzdenem a kozmaolaj miatti opálosodát, de most legalább már tudom, hogy a sok utópárlat is okozhatta. Szóval, ha legközelebb valakinek - aki olyan zöldfülű mint én - azt javasolják, hogy ne zárja el 30-nál, mert pazarlás lenne az alatta lévőt kidobni, akkor csak akkor fogadja meg, ha tisztába van azzal, hogy a kozmaolajat el kell választani... :)
Ugyanis nekem ezt csak utólag mondtátok, hogy el kellett volna...
És azt is, hogy a kozmaolaj nem az utópárlatban van hanem az előpárlatban... na akkor most hol is van ? :)
"Az éterikus olajok kiválása részben a technológia helytelen vezetésének (sok az utópárlat),részben egyes növények, gyümölcsök természetes összetételének következménye (pl. körte, boróka)."
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: