Keresés

Részletes keresés

snapszmester Creative Commons License 2014.01.25 0 0 96672

100 L-es főzőből ez tényleg kevés. Vízfürdős? Fűtsd olyan erősen hogy folyamatos legyen a csurgás.

Előzmény: jajistenkem (96669)
vnorbi81 Creative Commons License 2014.01.25 0 0 96671

100kg narancsból lett kb 70l cefre én 1 kg napfényen dilemmázok csak nem tudom hogy mennyit veszít el az ízéből és az illatból.? Én személy szerint nem szoktam napfényezni semmilyen gyümit. Van narancsal tapasztalatod?

Előzmény: zsuzska60 (96660)
Feriba51 Creative Commons License 2014.01.25 0 0 96670

Fűts jobban, ez még mindig kevés!

Jó nedűt!!!

Előzmény: jajistenkem (96669)
jajistenkem Creative Commons License 2014.01.25 0 0 96669

Üdv urak, korábban már tárgyaltunk a Dés 100L és főzöm egyenetlen fozeserol, most ismét voltatok ezért nekialltam kis cefre kifozesenek. A fozeserol készítettem rövid videót, itt látszik a jelenség ami szerintem nem teljesen normalis.

 

https://www.youtube.com/watch?v=4kBX91lQY4U&feature=youtu.be

 

Kis leírás hozzá: egyenletes gazfutes, főző és hűtő vizszintbe állítva. Minden elem gyári, megfelelően osszeallitva. 

Kevésbé intenzívebb futesnel a lefolyó párlat stabil, de nagyon vékonyan jön, úgy egy adag (75-80L) lefozese kb 10ora..

Ha emelem a hőfokot, a videón látható jelenséget produkalja.

Minden gyári, esetleg aki hasonló fozovel rendelkezik, tudna mondani valamit.

 

sogi01 Creative Commons License 2014.01.25 0 0 96668

        vf1 linkgyüjteménye  

 

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

Előzmény: sogi01 (96649)
kupeci Creative Commons License 2014.01.25 0 0 96667

A legnagyobb gond az volt hogy nekem kellett feltakarítanom. Meg kell állapítanom hogy igen nehéz ez a házimunka:)))))

Előzmény: foxrudi (96646)
kupeci Creative Commons License 2014.01.25 0 0 96666

Madách Imre mielőtt megírta volna az ember tragédiáját, szerintem  is cefrézhetett valamit.:)))

Előzmény: barkócza (96647)
Tucso69 Creative Commons License 2014.01.24 0 0 96665

Lehet kipróbálom!

Nem üt a mézes??

Régebben haverokkal elmentünk lazulni hétvégére, mire tüzet raktunk ketten (a többiek még nem érkeztek meg) bepusziltunk 1 üveg mézest, jól állt rajtunk az ing! :-)

Előzmény: körte51 (96664)
körte51 Creative Commons License 2014.01.24 0 0 96664

Nem ismerem az eredetit ,de ez meglepően kellemes! Úgy érzem állandó lesz a pálinkáim között! Tipikus női ital! Van mikor mi is a mézest iszogatjuk,el lehet szopogatni egész este ,nem üti meg az agyunkat olyan gyorsan! Akácmézzel szoktam keverni az a legsemlegesebb ,megmarad a pálinka eredeti íze illata !

Előzmény: Tucso69 (96661)
barkócza Creative Commons License 2014.01.24 0 0 96663

1-2 óra elég. Csak a tetejére kiúszó kozmaolajat szedd le.

Előzmény: pickup007 (96662)
pickup007 Creative Commons License 2014.01.24 0 0 96662

Sziasztok! Fel higítottam 40 fokról 25 fokra az alszeszemet és kicsapódott egy kevés kozmaolaj a tetején. Gondoltam berakom a fagyasztóba és utána a kávéfőző papírszűrőjén átszűrve rakom a főzőbe. Mennyi ideig legyen a fagyasztóban? A papírszürö kiszűri a kozmaolajat vagy használjak mást szűrőnek, ha igen akkor mit?

Tucso69 Creative Commons License 2014.01.24 0 0 96661

Az eredetihez képest milyen?

Előzmény: körte51 (96655)
zsuzska60 Creative Commons License 2014.01.24 0 0 96660

max 3 kg 100-ba, amit ne tegyél bele, az a narancshéj!

Előzmény: vnorbi81 (96659)
vnorbi81 Creative Commons License 2014.01.24 0 0 96659

Sziasztok lenne egy kérdésem  narancsot cefrézek tegyek e bele napfényt? Ha igen mennyit?

In Lak'ech Creative Commons License 2014.01.24 0 0 96658

"rohadék mák megivott 2 decit!"

 

Nem csak  mi szeretjük a jó pálinkát! :-)

Előzmény: körte51 (96655)
barkócza Creative Commons License 2014.01.24 0 0 96657

Olvasd csak el a linkeket. A kozmaolaj nem éterikus olaj, hanem hosszabb szénláncú alkohol.

Előzmény: bobyvankenobi (96653)
obsitos3 Creative Commons License 2014.01.24 0 0 96656

Valami nem kerek a történetben.Itt senki nem mond semmit,csak ír.Ha elolvastad a 24 óránként megjelenő linkgyüjteményt,abban biztos volt megoldás a problémádra.Kik mondtak neked UTÓLAG valamit?Kozmaolaj egyébként cefrétől függően jöhet elöl,hátul,középen,szóval orrán-száján,ezért kell legalább egy fagyisdoboz.

Előzmény: bobyvankenobi (96653)
körte51 Creative Commons License 2014.01.24 0 1 96655

Gyorsan elmondom,hogy készült!Most kóstoltam meg ,nekem ízlik ! Csak azért sietek mert esetleg hatni kezd a kioldott ópium, nem ismerem hatását és ha megpatkolok tudjátok,hogy ne így csináljátok!:-)

1l körtepálinka!

20dkg mák ledarálva!  Összeöntve ,leszűrve ,lesz belőle 8dl ,rohadék mák megivott 2 decit!

2dl akác mézel összekevertem!

Tejszínes likőr állagú ,kellemesen mákízű! Szépen összeérnek az ízek ,tökéletes lesz!

A második pohár után úgy érzem ,még finomabb!

Előzmény: .:.:stalker:.:. (96654)
.:.:stalker:.:. Creative Commons License 2014.01.24 0 0 96654

 

Én is próbálkoztam vele korábban.

 

A karácsonyi mákos bejgli töltelékében landolt végül is, olyannyira nem volt értékelhető...!

 

Oda viszont nagyon jól bevált!!! :-)

Előzmény: körte51 (96652)
bobyvankenobi Creative Commons License 2014.01.24 0 0 96653

Sziasztok!

 

Továbbra sem sikerült leküzdenem a kozmaolaj miatti opálosodát, de most legalább már tudom, hogy a sok utópárlat is okozhatta. Szóval, ha legközelebb valakinek - aki olyan zöldfülű mint én - azt javasolják, hogy ne zárja el 30-nál, mert pazarlás lenne az alatta lévőt kidobni, akkor csak akkor fogadja meg, ha tisztába van azzal, hogy a kozmaolajat el kell választani... :)

 

Ugyanis nekem ezt csak utólag mondtátok, hogy el kellett volna... 

 

És azt is, hogy a kozmaolaj nem az utópárlatban van hanem az előpárlatban... na akkor most hol is van ? :)

 

"Az éterikus olajok kiválása részben a technológia helytelen vezetésének (sok az utópárlat),részben egyes növények, gyümölcsök természetes összetételének következménye (pl. körte, boróka)."

 

körte51 Creative Commons License 2014.01.24 0 0 96652

Készül a házi MÁCUM!

Előzmény: rézműves1 (96650)
foxrudi Creative Commons License 2014.01.24 0 0 96651

Nem értem minek a kiszámításhoz kalkulátor?Míg bepötyögöd,addig kiszámolod.

Előzmény: krirz (96640)
rézműves1 Creative Commons License 2014.01.24 0 0 96650

...összetevők:pálinka, alkoholos növényi kivonat, cukor, aroma és étel szinezék...

 

...ennek, van ahol 8.000.-Ft üvegje......az orosz csajok állítólag nagyon szeretik...

Előzmény: cloaked (96629)
sogi01 Creative Commons License 2014.01.24 0 0 96649

          vf1 linkgyüjteménye  

 

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

Előzmény: sogi01 (96589)
Tucso69 Creative Commons License 2014.01.23 0 0 96648

Ennek van egy kis politikai felhangja! 

:-)

Hogy ne legyek teljesen off, nemsoká végzek a szőlő tisztázással.

Előzmény: obsitos3 (96644)
barkócza Creative Commons License 2014.01.23 0 0 96647

A pálinkafőző ember tragédiája. :)

Előzmény: kupeci (96615)
foxrudi Creative Commons License 2014.01.23 0 0 96646

A kitaszított!!D

Előzmény: kupeci (96615)
In Lak'ech Creative Commons License 2014.01.23 0 0 96645

Megfogadtam a tanácsodat.  Egy kupica kökény.

 

Egészségetekre!

Előzmény: obsitos3 (96644)
obsitos3 Creative Commons License 2014.01.23 0 0 96644

Igyál egy pohárkával a jobbikból,az mindig segít!

Előzmény: In Lak'ech (96643)
In Lak'ech Creative Commons License 2014.01.23 0 0 96643

Most már én sem értem. :-)))

Előzmény: obsitos3 (96611)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!