Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Kedves Kriz! Bizonyára elkerülte a figyelmedet a negyven mosolygós szmájli, amit a "beszólásom" után tettem. Imádom az ilyen örök sértett embereket. Boldog életük lehet.
Igen én itt tanultam meg mindent, illetve a saját szakálamon. És én csak a link megnyitásában akartam segíteni, erre beszólnak. Mind1 ez már így történt én nem hüztam fel az orrom, csak nem szeretem mikor valaki a segítség ellenére "beszól"
Bocsi, de nem olvastam figyelmesen. Mostmár látom, de azért nem kellene megenni az ember fejét, illetve a megfelelő komonikációs viselkedést is meg kellene tanulni a fórumon, ahol nagyon sok éertemes pálinkafőző ember ossza meg tudását, illetve próbál segíteni a kezdőknek.
Tudnák 15 perc alatt rajzolni egy használható készüléket. DE a két lépcsős működését sem érti a mostani fórumozók 80%-a. Nem vagyok hajlandó arra a sziszifuszi munkára hogy elmagyarázzam hogyan lehet vele jó pálinkát főzni.
Nem tudom szabad-e cégnevet írni, vagy reklámnak számit? De leírom. Nincs üzleti érdekeltségem, csak én is ott vásárolok színes fémet. Bronzker Kft. Bp. Gogle-ban megtalálod az elérhetőségeket. Akár 20 mm-t is levágnak.
Bárcsak tudnék még több gázt belevarázsolni! Egy teli üst több mint két óra alatt indul meg max. fűtéssel, de sajnos a 25-30 mbar, 34-35MJ csak ennyit tud. Pedig az 1mm-es fúvóka már 2,5 mm, és sajnos nem a levegő kevés. Viszont egy főzés így csak 1/3 , 1/4 annyiba kerül mint palackkal. (Ki volt mérve.)
De ugyebár "a pálinka főzés nem a hamari emberek sportja..."
Gondolkodom rajta, hogy ki kéne használni a téli szünetet, és egy keverőt kéne szerkesztenem. a készülékbe. Ehhez szükségem lenne egy-egy 60_70 cm-es 10-es és 8-as saválló cső darabra , de nem tudom, hol kapok ilyet darabban. Ha valaki tud ilyen lehetőséget, kérem írja meg.
Ezt honnan vetted, ez nem igaz. Az egy óra csak azért van, mert akkor ideális az energiafelhasználásod, vagyis sem sok, sem kevés. A gázégőnél meg bizony akkor sárga a lán, ha kevés a levegő, nem tom milyen gyakorlat mutat mást.
Kevesebb a hőmennyiség, nem tudom 1 óra alatt felfűteni! 2000ft körül vettem ezt a nyomáscsökkentőt ,szerintem tökéletes erre a célra ! Csináltam egy hordóból egy köpenyt az üst köré ,szépen visszasugároz ! 1 normál palackkal 5 adagot kicsurogtatok ! Szerintem takarékos is ! Ki kel ezt mindenkinek kísérletezni a saját felszereléséhez!