Keresés

Részletes keresés

sogi01 Creative Commons License 2014.01.27 0 0 96749

                                                      vf1 linkgyüjteménye  

 

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

Előzmény: sogi01 (96718)
In Lak'ech Creative Commons License 2014.01.27 0 0 96748

Kedves Kriz! Bizonyára elkerülte a figyelmedet a negyven mosolygós szmájli, amit a "beszólásom" után tettem. Imádom az ilyen örök sértett embereket. Boldog életük lehet.

Előzmény: krirz (96739)
TINTUS Creative Commons License 2014.01.27 0 0 96747

megéri bizgerelni azt a páracsövet? Az a 3 fok előbb utóbb úgy is meg lesz legfeljebb még 10 percet ülök a szerkó mellett és nem ugrabugrálok 4 órát.

Előzmény: kaktuszpeti (96728)
schlumbergerrrr Creative Commons License 2014.01.27 0 0 96746

 No, akkor most én is  "beszólok".

      Szakál = szakáll két lövel.   :-((

 

Az még hagyján

 

 komonikációs viselkedést is meg kellene tanulni a fórumon, ahol nagyon sok éertemes pálinkafőző ember ossza meg tudását

 

a komonisták komonikációja és a -suk-sük ossza meg se rossz

 

Ha már nemcsak én vagyok a nyelvtantanár

Előzmény: csalitos (96743)
truffle Creative Commons License 2014.01.26 0 0 96745

Látatlanban veszed? Remélem központos lesz. Szép munkákat kívánok, ha megakadsz keress bátran! :)

Előzmény: körte51 (96744)
körte51 Creative Commons License 2014.01.26 0 0 96744

Holnap hozza a futár a Dremelemet 2 gyémánt heggyel ! Majd lefotózom mit alkotom!:-)

Előzmény: truffle (96517)
csalitos Creative Commons License 2014.01.26 0 0 96743

   No, akkor most én is  "beszólok".

      Szakál = szakáll két lövel.   :-((

Előzmény: krirz (96739)
körte51 Creative Commons License 2014.01.26 0 0 96742

Jó kis animáció! Nem lehet egyszerű főzni vele! Kíváncsi lennék a pálinka ízére! Azonos cefréből ,hagyományos kisüsti meg ez !

Előzmény: krirz (96733)
snapszmester Creative Commons License 2014.01.26 0 0 96741

Mindenkinek beszolok aki rosszúl segít, nem segít és nem fogadja lelkesen a segítséget.

Most itt az a trend hogy megértődik mindenki. 

Előzmény: krirz (96739)
benchmade Creative Commons License 2014.01.26 0 0 96740

Köszi, ez tényleg jó, csak messze van én Paks mellett lakom, majd ha egyszer Pesten járok benézek.

Előzmény: In Lak'ech (96730)
krirz Creative Commons License 2014.01.26 0 0 96739

Igen én itt tanultam meg mindent, illetve a saját szakálamon. És én csak a link megnyitásában akartam segíteni, erre beszólnak. Mind1 ez már így történt én nem hüztam fel az orrom, csak nem szeretem mikor valaki a segítség ellenére "beszól"

Előzmény: norris53 (96737)
zsuzska60 Creative Commons License 2014.01.26 0 0 96738

kéretik az ingerküszöböt magasabbra emelni, itt mindenkinek beolvasnak és kevesen sértődnek :-)

Előzmény: zsuzska60 (96736)
norris53 Creative Commons License 2014.01.26 0 0 96737

A link nem működött mert facebuk-hoz volt kötve ott meg néztem az oldalt - ha ebből valaki megtanul főzni az nem itt olvasgat :-)

És ne sértődjünk már meg minden beszóláson :-)

Előzmény: krirz (96733)
zsuzska60 Creative Commons License 2014.01.26 0 0 96736

csak annyi amennyit írtam. 2x főztem már.

Előzmény: vnorbi81 (96671)
krirz Creative Commons License 2014.01.26 0 0 96735

Bocsi, de nem olvastam figyelmesen. Mostmár látom, de azért nem kellene megenni az ember fejét, illetve a megfelelő komonikációs viselkedést is meg kellene tanulni a fórumon, ahol nagyon sok éertemes pálinkafőző ember ossza meg tudását, illetve próbál segíteni a kezdőknek.

Előzmény: In Lak'ech (96734)
In Lak'ech Creative Commons License 2014.01.26 0 0 96734

Hát nem látod, hogy nem akarja???? :-))))

Előzmény: krirz (96733)
krirz Creative Commons License 2014.01.26 0 0 96733

Így próbáld. http://www.kovodel.cz

 

Előzmény: snapszmester (96732)
snapszmester Creative Commons License 2014.01.26 0 0 96732

Szerencsére nem nyílik meg.

Tudnák 15 perc alatt rajzolni egy használható készüléket. DE a két lépcsős működését sem érti a mostani fórumozók 80%-a. Nem vagyok hajlandó arra a sziszifuszi munkára hogy elmagyarázzam hogyan lehet vele jó pálinkát főzni.

Előzmény: Törölt nick (96731)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.26 0 0 96731

 Akit érdekel az egylépcsös it nészhet körül  http://www.kovodel.cz/prislusenstvi-k-destilaci/nahradni-dily/

In Lak'ech Creative Commons License 2014.01.26 0 0 96730

Nem tudom szabad-e cégnevet írni, vagy reklámnak számit? De leírom. Nincs üzleti érdekeltségem, csak én is ott vásárolok színes fémet. Bronzker Kft. Bp. Gogle-ban megtalálod az elérhetőségeket. Akár 20 mm-t is levágnak.

Előzmény: benchmade (96725)
In Lak'ech Creative Commons License 2014.01.26 0 0 96729

Ugyanezt mondtam én is.

Előzmény: szilvakukc (96724)
kaktuszpeti Creative Commons License 2014.01.26 0 0 96728

Ma kipróbáltam főzés közben a páracső rongyos-vizcsepegtetős hűtését.

Kb. 3 alkoholfokot emelt a párlaton. 

Csak úgy mondom:)

 

Babar66 Creative Commons License 2014.01.26 0 0 96727

A fene megette azt a rendszert, ahol bármi is kijön, úgy, hogy nem csapódik le! 

Előzmény: körte51 (96711)
Babar66 Creative Commons License 2014.01.26 0 0 96726

Bárcsak tudnék még több gázt belevarázsolni! Egy teli üst több mint két óra alatt indul meg max. fűtéssel, de sajnos a 25-30 mbar, 34-35MJ csak ennyit tud. Pedig az 1mm-es fúvóka már 2,5 mm, és sajnos nem a levegő kevés. Viszont egy főzés így csak 1/3 , 1/4 annyiba kerül mint palackkal. (Ki volt mérve.)

De ugyebár "a pálinka főzés nem a hamari emberek sportja..."

Üdv!

Előzmény: In Lak'ech (96707)
benchmade Creative Commons License 2014.01.26 0 0 96725

Sziasztok!

Gondolkodom rajta, hogy ki kéne használni a téli szünetet, és egy keverőt kéne szerkesztenem. a készülékbe. Ehhez szükségem lenne egy-egy 60_70 cm-es 10-es és 8-as saválló cső darabra , de nem tudom, hol kapok ilyet darabban. Ha valaki tud ilyen lehetőséget, kérem írja meg.

szilvakukc Creative Commons License 2014.01.26 0 0 96724

Ezt honnan vetted, ez nem igaz. Az egy óra csak azért van, mert akkor ideális az energiafelhasználásod, vagyis sem sok, sem kevés. A gázégőnél meg bizony akkor sárga a lán, ha kevés a levegő, nem tom milyen gyakorlat mutat mást.

Előzmény: körte51 (96711)
sogi01 Creative Commons License 2014.01.26 0 0 96723

Szia!

Szerintem itt megtalálod! 96718-as hsz!

Előzmény: HP-HáziPálinka (96721)
snapszmester Creative Commons License 2014.01.26 0 0 96722

Csak a mai napot nézd át és arra is kapsz választ amit eszedbe se jut megkérdezni.

Előzmény: HP-HáziPálinka (96721)
HP-HáziPálinka Creative Commons License 2014.01.26 0 0 96721

Sziasztok!

 

Egy új tag vagyok. Olyan kérdéssel fordulok hozzátok, amiben remélem tudtok segíteni.


Ha réz üstben főzöm le a cefrét, akkor a réz elejét el kell dobnom. Ez tény.


De ha nem réz üstben főzöm mert nincsen annyi cefre így kuktában teszem és dupla falú üvegcsőben megy végbe a desztillálási folyamat.

Akkor kell eldobjak az elejéből vagy sem ?

 

Előre is köszönöm a segítséget.

körte51 Creative Commons License 2014.01.26 0 0 96720

Kevesebb a hőmennyiség, nem tudom 1 óra alatt felfűteni! 2000ft körül vettem ezt a nyomáscsökkentőt ,szerintem tökéletes erre a célra ! Csináltam egy hordóból egy köpenyt az üst köré ,szépen visszasugároz  ! 1 normál palackkal 5 adagot  kicsurogtatok ! Szerintem takarékos is ! Ki kel ezt mindenkinek kísérletezni a saját felszereléséhez!

Előzmény: obsitos3 (96719)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!