Keresés

Részletes keresés

zsuzska60 Creative Commons License 2014.01.28 0 0 96809

a frissen nyitott kólával elég jól beállíthatod a 3-as pH-t.

Előzmény: Törölt nick (96793)
rézműves1 Creative Commons License 2014.01.28 0 0 96808

...ja meg a több cukortól, nem biztos, hogy jobb lesz a minőség...

Előzmény: rézműves1 (96807)
rézműves1 Creative Commons License 2014.01.28 0 0 96807

...végül is számomra ebből az jött le, hogy a 2-3% napfény, nem az "ártani nem használ" kategória, hanem tényleg hasznos...különösen az aromásabb, de cukorszegény gyümiknél, mint pölö: a birs...

Előzmény: szilvakukc (96804)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.28 0 0 96806

Pici,occsó,kínai,sárga vagy piros?

Nekem szürke EU's,aza a tuti tutitutituti!

 

 

A csapvíz eltérő,akár pH 7-8.4!

Előzmény: Törölt nick (96793)
szilvakukc Creative Commons License 2014.01.28 0 0 96805

Ja, és barack volt.

Előzmény: szilvakukc (96804)
szilvakukc Creative Commons License 2014.01.28 0 0 96804

Amit ott hallottál, az Aknil kísérlete volt. Háromfelé osztotta a cefrét, egyet cukor nélkül, egyet 2%-al, egyet pedig 5%-al erjesztett, majd főzött. Vakon kóstoltuk páran, a 2%-os győzött, a cukor nélküli lett a második. Ebböl le lehet vonni a következtetéseket.

Előzmény: rézműves1 (96798)
pali720 Creative Commons License 2014.01.28 0 0 96803

Szia rézmüves1!

 

Küldtem jan. 7.-én emailt. Légyszíves nézd már meg, és ha időd engedi írj nekem véleményt róla.

 

Köszi: Pali

 

 

snapszmester Creative Commons License 2014.01.28 0 0 96802

Ha kérdezel jó lenne tudni kitől.

Előzmény: Törölt nick (96787)
snapszmester Creative Commons License 2014.01.28 0 0 96801

A használati utasítás sokat segít. A hőfokot jól kellene mutatni. Lehet nem jó "mod"-ban van. A sima ivóvíz megfelel a 7 pH-nak, jobb híján.

Előzmény: Törölt nick (96793)
Szomjas cápa Creative Commons License 2014.01.28 0 0 96800

Annál azért az ioncserélt víz pH-ja közelebb lehet a 7-hez.

Előzmény: obsitos3 (96795)
Feriba51 Creative Commons License 2014.01.28 0 0 96799

Tanúsítom az itt leírtakat, annyi kiegészítéssel, hogy meggycefréről volt szó.-)

Jó nedűt!!!

Előzmény: rézműves1 (96798)
rézműves1 Creative Commons License 2014.01.28 0 0 96798

...pályinkás jó reggelt...

 

...talán a 2010-es téli ZD-n hallottam tőletek, hogy ugyanazt a cefrét kettévéve, valaki az egyik felét 3% napfénnyel, a másik felét anélkül erjesztette...a kész páleszt kóstolva, a cukorral kiforrtat, jobbnak ítéltétek...az akkori feltételezéseitek szerint, ez azért lehet, mert a cukorból keletkező plusz alkohol, jobban "kilúgozta" az aromákat...

...én ezt azóta is betartom, de a másik információ is fontos ezzel kapcsolatban, méghozzá az, hogy ez a plusz alkohol, a gyengébb cefréket, képes megvédeni a nemkívánatos folyamatoktól és ez nekünk nagyon fontos, ha nem annyira tudott a gyümölcsünk "édesre" érni...

Előzmény: Tucso69 (96773)
körte51 Creative Commons License 2014.01.28 0 0 96797

96655 hsz ! Tapasztalat, hogy alig van már! Kísérletezz bátran !

Előzmény: leparlo02 (96794)
sogi01 Creative Commons License 2014.01.28 0 0 96796

      vf1 linkgyüjteménye  

 

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

Előzmény: sogi01 (96749)
obsitos3 Creative Commons License 2014.01.28 0 0 96795

Talán elfogadhatnád a csapvizet 7 pH-nak,ideiglenes megoldásként.

Előzmény: Törölt nick (96793)
leparlo02 Creative Commons License 2014.01.27 0 0 96794

Sziasztok

 

Nagyon régen nem jártam itt. Az az  olykor csak csendes szemlélője voltam a dolgoknak.

Sok érdekes dolog és megannyi jó ötlet és eszmecsere, szó mi szó még mindig jó ez a fórum.

Na én is voltam kezdő de már legalább addig eljutottam hogy jó pálinkát készítek (azt mondják).

 

Kérdésem A MÁCUM -mal kapcsolatos lenne hogyan is készül ez pontosan? Le tudná nekem valaki írni. Ja és a tapasztalatokat.

 

Pálinkásat

 

Köszi

 

Törölt nick Creative Commons License 2014.01.27 0 0 96793

Sajnos nem jól működik a Ph mérő!

Nem kaptam hozzá kalibrálóoldatot, de a hőfokot is hibásan jelzi, mindenre 15 c mutat.

Mivel nincs itthon desztvízem , csak ioncserélt azzal nem tudom kalibrálni.

 

barkócza Creative Commons License 2014.01.27 0 0 96792

Adtak mellé kalibrálóoldatot (puffert)? Kalibráltad? Elolvastad a használati utasítást? Ki van zárva, hogy az alma magától ilyen savas legyen.

Előzmény: Törölt nick (96791)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.27 0 0 96791

3x is mértem, vadi új a Ph mérőm lehet hogy nincs jól kalibrálva?

In Lak'ech Creative Commons License 2014.01.27 0 0 96790

Nem tudom. Mint írtam, Rézműves mondta.

Előzmény: Tucso69 (96773)
barkócza Creative Commons License 2014.01.27 0 0 96789

Biztos? Nem csak elmérted? Savaztad a cefrét?

 

Ha tényleg túl savas, akkor szódabikarbóna a megoldás.

Előzmény: Törölt nick (96788)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.27 0 0 96788

Az almacefrém Ph-ja 2.4-2.5-ös , mit tegyek hogy 2.8-3.2 között legyen?

Törölt nick Creative Commons License 2014.01.27 0 0 96787

SZIA MESTER neved sértödésnek valaki ilyenentud valaki olyanontud ösze kéne hoznunk egy kostolot ha nem veszed zokon  hOL ???

 

szilvakukc Creative Commons License 2014.01.27 0 0 96786

Mint pölö a dezoxiribonukleinsav.:DD

Előzmény: körte51 (96785)
körte51 Creative Commons License 2014.01.27 0 0 96785

A nagyszerű dolgok mindig egyszerűek!

Előzmény: Feriba51 (96784)
Feriba51 Creative Commons License 2014.01.27 0 0 96784
Előzmény: Feriba51 (96783)
Feriba51 Creative Commons License 2014.01.27 0 0 96783

Bizonyosan nem voltak megfelelő szerszámaid:-)

Nézd meg nekik mi van!:-))))

Jó nedűt!!!

Előzmény: körte51 (96782)
körte51 Creative Commons License 2014.01.27 0 0 96782

Borzasztó energiát beleöltem ,de semmit nem tudtam meg ! A néprajzi múzeumtól kezdve ,a különböző bádogosok ,karosszériások ,sok éjszaka a nett előtt ,senki nem tudta megmondani azt se ,hogy kívülről ,belülről,kifelé, befelé ! Ügyesek ,hogy így titokban tudták tartani! Mi meg megosztunk mindent!

Előzmény: Feriba51 (96780)
barkócza Creative Commons License 2014.01.27 0 0 96781

Ők a Gábor cigányok, ugye? Döbbenetes ez a szakértelem, ami apáról fiúra öröklődik. Foarte mare atenzie... :)

Előzmény: Feriba51 (96780)
Feriba51 Creative Commons License 2014.01.27 0 0 96780

Én meg azon csodálkozom, hogyan engedték magukat lefilmezni??? Egy darabig hétpecsétes titkok voltak ezek. Olyannyira, hogy a munkát elvállata, de nem volt hajlandó ezt egy gyárban megcsinálni. Mi annak idején egy csigakerék bronzöntésén nem tudtunk zöld ágra vergődni velük. Ha kellett megcsinálták. Ennyi.:-)))

Jó nedűt!!!

Előzmény: körte51 (96779)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!