Keresés

Részletes keresés

zsorsz Creative Commons License 2014.01.29 0 0 96861

Egyre nagyobb alu lemezeken próbálgatom egyenlőre,rézzel még nincs tapasztalatom.

Előzmény: gombászok (96860)
gombászok Creative Commons License 2014.01.29 0 0 96860

Rosszul gondolod: a keményítés nem a kalapács anyagától függ, ha ütöd, átalakul a réz kristályszerkezete.

Semmi gond, nem szabad tovább verni, ki kell lágyítani, jó nagy lánggal (pl. disznóperzselő) vörösizzásig hevíteni, majd hideg vízbe mártani, máris lágy lesz. Ezt akár többször is érdemes megcsinálni, máris könnyebben nyúlik, nem reped.,

A videód k.va jó, a kapcsolódókat is érdemes megnézni.

A faszi egy műanyag kalapáccsal veregeti (nyújtókalapács), míg nagyjából kúpos lesz, utána egy síma félgömbön fejezi be egy egyszerű karosszériások által használt kalapáccsal.

Ha én ezt láttam volna 15 évvel ezelőtt, máris okosabb lettem volna.

Jobb későn, mint soha!

Előzmény: zsorsz (96853)
Feriba51 Creative Commons License 2014.01.29 0 0 96859

A fazékperemet egy kis disznózsírral, olajjal kend be és nem kell levenni, csak, mikor kész van.

Persze ügyelni kell arra, hogy használatkor ugyanabba a pozicióba illeszd összre.

Jó nedűt!!!

Előzmény: körte51 (96857)
hajnimado74 Creative Commons License 2014.01.29 0 0 96858

Üdv mindenkinek!

 

Sajnos fogyóban a tavalyi nedűm, a kollégák nem hagynak nyugton, kellene valami jóféle alapanyag.

Ha tud esetleg valamiféle megoldást bármelyikőtök, ne tartsa magában! :)

Minden megoldás érdekelhet, (bár tudom hogy ilyenkor már szűkös a kínálat, remények valami olcsó körte esetleg)

Pest megye előnybe, de jó ajánlat esetén ugrasztom a legényeket messzebbre is!

Köszönöm

körte51 Creative Commons License 2014.01.29 0 0 96857

FBS szilikon ! Kikentem kb 6 mm vastagságban ,körbekentem vizes ujjal ! Perceken belül kezdett megkötni a felülete,  benedvesítettem,óvatosan ráraktam a fazékra picit megnyomtam, szépen felvette a fezékperemformáját! Arra kell vigyázni ,hogy ne ragadjon össze!Többször levettem bevizeztem !  Nincs vele gondom!

Előzmény: vasbicikli (96844)
körte51 Creative Commons License 2014.01.29 0 0 96856

Sokan vagyunk itt, hasonlóan "agymosottak" ! Úgy képzeld el, hogy  templomba voltunk egy ballagáson a plébános úr gyönyörű kehelyből itta a misebort  az volt a gondolatom ,hogy kettőt összeforgatva tökéletes deflegmátort lehetne csinálni belőle! Még egyszer gratulálok!

Előzmény: szapali (96849)
vasbicikli Creative Commons License 2014.01.29 0 0 96855

Ez nagyon szuper lett!

A keverő hajtóművét miből szerkesztetted?

Előzmény: szapali (96847)
vasbicikli Creative Commons License 2014.01.29 0 0 96854

Aki horgászból van, az biztosan csinált már ilyet kicsiben (villantó kalapálás), így nekem is voltak alapvető elképzeléseim a dologról, de azért egy réz lavórnak nem mernék most nekikezdeni :)

Előzmény: barkócza (96845)
zsorsz Creative Commons License 2014.01.29 0 0 96853

Fa v. műag. kalapács  godolom nem keményíti vissza a rezet,csak a vaskalapács a végén.

Előzmény: zsorsz (96852)
zsorsz Creative Commons License 2014.01.29 0 0 96852

Méd egy

Előzmény: zsorsz (96851)
zsorsz Creative Commons License 2014.01.29 0 0 96851

Ezt  a technikákát gyakorolom,egyenlőre alu lemezen. https://www.youtube.com/watch?v=yawQP474RF0

 

 

Babar66 Creative Commons License 2014.01.29 0 0 96850

Szép munka! Mégegyszer gratula!

Előzmény: szapali (96847)
szapali Creative Commons License 2014.01.29 0 0 96849

Kösz a biztatást. "Nagyon nagy" azért nem vagyok. Még elbízom magam, ami ártalmasabb mint a kelleténél több pálinka. Mostanában mindenről a pálinka jut eszembe. Jól átmostátok az agyam. (Pálinkával). Be kell vallanom, hogy az elmúlt 60 évben tavaly készítettem először cefrét, a fórum útmutatása alapján. Pedig mindig voltak gyümölcsfáim. Pálinkát pedig még sosem főztem. Úgyhogy még van tanulnivalóm...

Előzmény: körte51 (96829)
barkócza Creative Commons License 2014.01.29 0 0 96848

Hát ez nagyon jól néz ki!

Előzmény: szapali (96847)
szapali Creative Commons License 2014.01.29 0 0 96847

                                      Azt hiszem megvan a képfelrakás logikája. Ahány program annyi logika. Még egyszer kösz a "kulcsot" a megoldáshoz.

 Itt tartok. Mivel az energiaforrás kifogyott, pihenek egy kicsit.Ezalatt kidolgozom az ideológiát az asszonynak, hogy miért lettem antialkoholistából pálinkabarát. Abban már egyetértünk, hogy a gyümölcsben sok a vitamin, és egészséges. A pálinka pedig nem más, mint véglegesen tartósított gyümölcs. Olyan mint az ő lekvárja, csak koncentráltabb, és finomabb. Óvatosnak kell lennem, nehogy annyira meggyőzzem, hogy ő is rászokik. További jó nedűt kívánok mindenkinek!

Előzmény: norris53 (96832)
barkócza Creative Commons License 2014.01.29 0 0 96846

Ott is van a domborító kalapács az első képen. :)

Előzmény: szapali (96843)
barkócza Creative Commons License 2014.01.29 0 0 96845

Úgy emlékszem, általános iskolában tanultunk domborítást a gyakorlati órán, és hamutartót csináltunk ezzel a módszerrel. A kulcs egy darab cső volt, ezen kalapáltunk egy gömbölyű fejű domborító kalapáccsal. Középről kellett indítani, és spirál alakban haladni kifele. Aztán sínen normál kalapáccsal zömítettünk.

Előzmény: vasbicikli (96844)
vasbicikli Creative Commons License 2014.01.29 0 0 96844

Arian fazék? ;) A perem tömítését miből csináltad?

 

Ezen a kalapálós videón látszik egy kész sisak (legalábbis annak néz ki), annak külön darabból van a palástja és a teteje, nyilván egyszerűbb úgy, mint egy darabból kiszobrászkodni.

Még az "apáról fiúra" téma kedvéért is érdekes a videó, 2:20 nál a kiskölyök is ott kopácsol egy lemezdarabot a mester mellett, nem csoda, hogy megtanulják.

Előzmény: körte51 (96829)
szapali Creative Commons License 2014.01.29 0 0 96843

                                Kösz a segítséget.Megpróbálom újra feltenni a képeket több részletben.

Előzmény: norris53 (96832)
sogi01 Creative Commons License 2014.01.29 0 0 96842

                                                           vf1 linkgyüjteménye  

 

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

Előzmény: sogi01 (96796)
körte51 Creative Commons License 2014.01.28 0 0 96841

Köszönöm ,kipróbálom!

Előzmény: truffle (96840)
truffle Creative Commons License 2014.01.28 0 0 96840

Hajlítható asztali lámpa kell, nagy villany lekapcs és játssz a fénnyel. Rá fogsz jönni, hogy milyen szögben látszik víz alatt is a filc sötét üvegen. Tálca a víz felfogására sötét rongyot rá, vagy kezeddel alulról beárnyékolni.

Előzmény: körte51 (96837)
körte51 Creative Commons License 2014.01.28 0 0 96839

dremel 290

Előzmény: In Lak'ech (96838)
In Lak'ech Creative Commons License 2014.01.28 0 0 96838

Mivel csinálod??? Mlyen géppel?

Előzmény: körte51 (96837)
körte51 Creative Commons License 2014.01.28 0 0 96837

Veszek ,mert a fekete nem látszik a zöld üvegen ,meg valami indigó is kell ! Jó a kukacos meggyes üveged is ,látszik hogy nem kezdő vagy! A gyémántot még nem raktam bele,azt csak vizesen fogom használni !

Előzmény: truffle (96836)
truffle Creative Commons License 2014.01.28 0 0 96836

Alkoholos filc.

Előzmény: körte51 (96835)
körte51 Creative Commons License 2014.01.28 0 0 96835

Nem látom ,ha vizes ! Kinyomtattam  papírra és ráragasztottam az üvegre átütöttem rajta! Majd vizezem is , még csak próbálkozom, de nagyon jó játék!:-)

Előzmény: truffle (96834)
truffle Creative Commons License 2014.01.28 0 0 96834

Szép...kár, hogy nem vizezted.

Előzmény: körte51 (96830)
leparlo02 Creative Commons License 2014.01.28 0 0 96833

Pálinkásat

 

 

A MÁCUM receptjét tudja valaki?

Ha igen megköszönném ha leírná.

norris53 Creative Commons License 2014.01.28 0 0 96832

Sosem késő megváltozni én eddig ittam most már nem :-)(ha nincs )

Közel a 60 hoz --a fotókat le kell kicsinyíteni akkor elfogadja ha nem megy küld el privátba én fel teszem- vagy bárki segít !

Előzmény: szapali (96826)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!