Keresés

Részletes keresés

Boarhunter. Creative Commons License 2012.01.19 0 0 4699

A sonkánál érdekesen alakulnak a dolgok mert a sózás ugye vizet von el belőle, az áztatásnál ebből valamennyit visszavesz, a szikkasztásnál megint leadja egy részét, szvsz. mire elkerül a füstölőhöz, a súlya messze nem az mint akkor volt, amikor kikanyarítottad...

Előzmény: hurvinka (4698)
hurvinka Creative Commons License 2012.01.19 0 0 4698

Köszi. A sonka is akkor ugyebár számolható ezzel a veszteséggel?

Előzmény: oldci (4695)
akinemerthozza Creative Commons License 2012.01.19 0 0 4697

Kedves Fórumozók!

 

A képen látható kábító fogóról szeretnék tanácsot kapni. Használ valaki ilyent? Mi a vélemény róla? Hogy kell szakszerűen használni, mennyi ideig kell fogni vele a disznót? Megér 23 ezer Ft-ot?

És még egy kérdés! Az ezzel lefogott disznó vezeti az áramot? Úgy értem, hogy ha véletlenül hozzáérek a disznóhoz, akkor engem is megráz? Láttam olyan videókat, ahol orrfékkel tartoptta valaki a disznót, és olyant is, hogy lefogás alatt szúrták meg és a böllér megemelte a lábát, de én nem merném megcsinálni.  

Köszönöm előre is a segítséget!

disznóöl Creative Commons License 2012.01.18 0 0 4696

http://bolthely.hu/rmkonyha/fokat/4ccfc63d7xxf1_Dick_kesek

Onnan vettem egyet... De most már el van kopva az éle, és éleztetni akarom, csak az a baj, hogy nem tudom, ki hogy élezi.
http://fogarasi105.hu/
Volt már valaki nála éleztetni?

 

Lehet, hogy jövő héten veszek Wenger Swibó kést. :)

oldci Creative Commons License 2012.01.18 0 0 4695

Még a sütnivaló kolbász is veszít súlyából. Persze közel sem annyit

Előzmény: hurvinka (4694)
hurvinka Creative Commons License 2012.01.18 0 0 4694

Aha... köszi. ergo akkor aki készíti a kolbászt, annak viszonylag minnél előbb érdeke értékesíteni, mert a száradási tényezővel csak bukik rajta ugyebár.

Előzmény: oldci (4690)
Andor0006 Creative Commons License 2012.01.18 0 0 4693

Nagyon jól néz ki ez a húskeverő, az első korrekt maszek gyártmány, amit eddig láttam.  A motorját ismerem, mert ilyen van a 22-es darálómon, és hibátlanul muzsikál. 

 

Előzmény: csampilampi (4687)
Zernovics Creative Commons License 2012.01.18 0 0 4692

Szia!

 

A Kistarcsai Böllérfesztiválra nézek ki, illetve febr.3-5 -én a Mangalica fesztiválra.

Napkor és Abádszalók is érdekelne, de gond lenne a szállás.

Előzmény: zsoltheni (4686)
Andor0006 Creative Commons License 2012.01.18 0 0 4691

Szia Csampi !

 

Ha nincs megrepedve a doboz teteje, és rendesen zár, akkor semmi baja nem lehet. Egy kicsit korrozívabb benne a puskapor (kén alapú), mint  a rézhüvelyes jat lőszerben ( az már cellulóz alapú), de az ereje ugyan az.

 

Én gyűjtöm a fémhüvejes jat lőszereket, ha érdekel, tudok adni érte cserébe egy doboz zsír új rézhüvelyest.

Előzmény: csampilampi (4683)
oldci Creative Commons License 2012.01.18 0 0 4690

Alapanyag függő de 15-% az első pár nap alatt biztos apadás. Az ütem lassul de folyamatos súlycsökkenés tuti.

Előzmény: hurvinka (4688)
csampilampi Creative Commons License 2012.01.18 0 0 4689

Van benne igazság!!!!

Előzmény: hurvinka (4688)
hurvinka Creative Commons License 2012.01.18 0 0 4688

Mi igaz abból, hogy a kolbász cca.: 30% -ot veszít a súlyából a töltése után a füstölés és egyébb szikkasztási eljárások által?

csampilampi Creative Commons License 2012.01.18 0 0 4687
Előzmény: Sinteres (4685)
zsoltheni Creative Commons License 2012.01.18 0 0 4686

heló a napkori bőlérversenzhez mit szolsz? lesz ot közületek forumozók közül valaki?

Előzmény: Zernovics (4682)
Sinteres Creative Commons License 2012.01.18 0 0 4685

Sziasztok.

Gyakran olvasgatom a fórumot,én is lelkes amatőr vagyok a malackodásban...

Az lenne a kérdésem(kérésem),ha valaki tudna nekem segiteni:hús keverő gépet szeretnék használtan,vagy a lehető legolcsóbban vásárolni...

Tudna valaki esetleg segiteni?

 

 

szkamil Creative Commons License 2012.01.18 0 0 4684

Köszi! Üdv. kamil

Előzmény: kisszati (4680)
csampilampi Creative Commons License 2012.01.18 0 0 4683

Üdv!!

 

Kedves urak érdeklődöm.

Vettem 2000 forintért egy doboz jat lőszert. Az a szürke pala színű. Szerintetek jó még az valamire??

Zernovics Creative Commons License 2012.01.18 0 0 4682
Boarhunter. Creative Commons License 2012.01.18 0 0 4681

Publikus az email címem, oda átküldheted, felrakom.

Előzmény: kisszati (4680)
kisszati Creative Commons License 2012.01.18 0 0 4680

Üdv!

Sajnos a képeket nem tudom felrakni mert nagyok!!! Ha valaki hozzáértő felrakja, szívesen átküldöm.

A tűzteret kb 1,0m re raktam. Szerintem próbálddd ki, nekem segített.

albinolynx Creative Commons License 2012.01.18 0 0 4679

Én ugyan légpuska rugókkal szoktam borzolni a kedélyeket náluk:

 

http://www.rufem.hu/

http://rugobolt.hu/

Előzmény: Butcher88 (4667)
Tor I. Creative Commons License 2012.01.18 0 0 4678

KÖSZI!!!!!!!HÁT RÁMFÉRT MÁR EGY NORMÁLIS DARÁLÓ!!!!!SOK IDŐT ELTÖKÖLTEM MINDÍG A DARÁLÁSAL!!!!!NAGY A SZEGÉNYSÉG ÉS SIKERÜLT JÓ ÁRBA MEGVENNEM!!!!A LEÁLLÍTÁSBAN IGAZADVAN MAJD BESZERZEK EGY LEÜTŐS VÉSZGOBOT!!!!!!!!!!!!!!!!

Előzmény: Andor0006 (4677)
Andor0006 Creative Commons License 2012.01.18 0 0 4677

Szia TOR.I !

 

Masszív darálót sikerült szerezned, és ez nem kínai "bimbiacél" öntvény daráló. A kapcsolót ajánlom lecserélni nagy vészleállító gombra, ha gond van, csak rácsapsz.

Az én 32-esemre is ez vár, mert teljesen szakszerűtlen kapcsolót raktak rá, mikor csináltattam.

 

 

Előzmény: Tor I. (4676)
Tor I. Creative Commons License 2012.01.18 0 0 4676

20000 FT VETTEM EZT A KÜTYÜT!!!!!HAT ROSTÁVAL A MOTOR EGY LÉGHŰTÉSES GALLANT!

AZ ESZTÉTIKÁT EGY KICSIT RENDBE RAKOM OSZT HALI MÉG 100 ÉV NEKEM!!!!!!!JA ÉS A KIS PÖTTÖM 32 ES!

                          

 

Tor I. Creative Commons License 2012.01.18 0 0 4675

SZIA TUDNÁM NEKED JAVASOLNI A PIACOKAT!!!!!!ÉN VETTEM AZ ÁRÚSOKTÓL ÉS MAKULÁTLAN A RUGÓ OJAN LÁGY MINT A JP-2,A GYÁRI RUGÓJA,A PÁRNA ÚGY SZINTÉN MIVEL GUMIT IS ADNAK VELE!!!!!!!A RUGÓ BELSŐ ÁTMÉRŐJE 12MM.(A KETTŐ EGYÜTT 1000FT.)

                                      

Előzmény: Butcher88 (4667)
Boarhunter. Creative Commons License 2012.01.17 0 0 4674

Érdekel "valakit"... :-)

Úgyhogy ne kímélj bennünket azokkal a képekkel...

Előzmény: kisszati (4672)
szkamil Creative Commons License 2012.01.17 0 0 4673

Szia! Milyen messze vitted a katlant?Üdv.kamil

Előzmény: kisszati (4672)
kisszati Creative Commons License 2012.01.17 0 0 4672

Üdv!!

Én személy szerint a kolbász füstölését egy délután-este alatt szoktam letudni (csak ekkor van időm, meló után, kb 12-17 óra),persze attól is függ milyen az idő (szél, stb...) .A hőmérséklet soha nem megy 15 fok fölé. Ezt szoktam nézni a hőmérőn! 

A füstölőtérben lecsapódó párát én annó azzal védtem ki, hogy távolabb vittem a tűzteret, így hidegebb füst ment a füstölőbe. Amióta csináltam egy új,,mobil,, füstölőt fából azóta pláne nincs ilyen problémám. :) (Ha érdekel valakit, rakok fel képeket)

bobo77 Creative Commons License 2012.01.17 0 0 4671

Semmi akadálya !

Ha kell a PX csak szólj !

:))))

Előzmény: oldci (4670)
oldci Creative Commons License 2012.01.16 0 0 4670

Igen valóban!

Volt szerencsém készletedből mazsolázni. Eddig sem szűkölködtem , de most ......! Ám az XP hiányzik belőle erre majd vissza térünk

Előzmény: bobo77 (4668)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!