A sonkánál érdekesen alakulnak a dolgok mert a sózás ugye vizet von el belőle, az áztatásnál ebből valamennyit visszavesz, a szikkasztásnál megint leadja egy részét, szvsz. mire elkerül a füstölőhöz, a súlya messze nem az mint akkor volt, amikor kikanyarítottad...
A képen látható kábító fogóról szeretnék tanácsot kapni. Használ valaki ilyent? Mi a vélemény róla? Hogy kell szakszerűen használni, mennyi ideig kell fogni vele a disznót? Megér 23 ezer Ft-ot?
És még egy kérdés! Az ezzel lefogott disznó vezeti az áramot? Úgy értem, hogy ha véletlenül hozzáérek a disznóhoz, akkor engem is megráz? Láttam olyan videókat, ahol orrfékkel tartoptta valaki a disznót, és olyant is, hogy lefogás alatt szúrták meg és a böllér megemelte a lábát, de én nem merném megcsinálni.
Onnan vettem egyet... De most már el van kopva az éle, és éleztetni akarom, csak az a baj, hogy nem tudom, ki hogy élezi. http://fogarasi105.hu/ Volt már valaki nála éleztetni?
Lehet, hogy jövő héten veszek Wenger Swibó kést. :)
Aha... köszi. ergo akkor aki készíti a kolbászt, annak viszonylag minnél előbb érdeke értékesíteni, mert a száradási tényezővel csak bukik rajta ugyebár.
Nagyon jól néz ki ez a húskeverő, az első korrekt maszek gyártmány, amit eddig láttam. A motorját ismerem, mert ilyen van a 22-es darálómon, és hibátlanul muzsikál.
Ha nincs megrepedve a doboz teteje, és rendesen zár, akkor semmi baja nem lehet. Egy kicsit korrozívabb benne a puskapor (kén alapú), mint a rézhüvelyes jat lőszerben ( az már cellulóz alapú), de az ereje ugyan az.
Én gyűjtöm a fémhüvejes jat lőszereket, ha érdekel, tudok adni érte cserébe egy doboz zsír új rézhüvelyest.
KÖSZI!!!!!!!HÁT RÁMFÉRT MÁR EGY NORMÁLIS DARÁLÓ!!!!!SOK IDŐT ELTÖKÖLTEM MINDÍG A DARÁLÁSAL!!!!!NAGY A SZEGÉNYSÉG ÉS SIKERÜLT JÓ ÁRBA MEGVENNEM!!!!A LEÁLLÍTÁSBAN IGAZADVAN MAJD BESZERZEK EGY LEÜTŐS VÉSZGOBOT!!!!!!!!!!!!!!!!
Masszív darálót sikerült szerezned, és ez nem kínai "bimbiacél" öntvény daráló. A kapcsolót ajánlom lecserélni nagy vészleállító gombra, ha gond van, csak rácsapsz.
Az én 32-esemre is ez vár, mert teljesen szakszerűtlen kapcsolót raktak rá, mikor csináltattam.
SZIA TUDNÁM NEKED JAVASOLNI A PIACOKAT!!!!!!ÉN VETTEM AZ ÁRÚSOKTÓL ÉS MAKULÁTLAN A RUGÓ OJAN LÁGY MINT A JP-2,A GYÁRI RUGÓJA,A PÁRNA ÚGY SZINTÉN MIVEL GUMIT IS ADNAK VELE!!!!!!!A RUGÓ BELSŐ ÁTMÉRŐJE 12MM.(A KETTŐ EGYÜTT 1000FT.)
Én személy szerint a kolbász füstölését egy délután-este alatt szoktam letudni (csak ekkor van időm, meló után, kb 12-17 óra),persze attól is függ milyen az idő (szél, stb...) .A hőmérséklet soha nem megy 15 fok fölé. Ezt szoktam nézni a hőmérőn!
A füstölőtérben lecsapódó párát én annó azzal védtem ki, hogy távolabb vittem a tűzteret, így hidegebb füst ment a füstölőbe. Amióta csináltam egy új,,mobil,, füstölőt fából azóta pláne nincs ilyen problémám. :) (Ha érdekel valakit, rakok fel képeket)