Keresés

Részletes keresés

fityoerika Creative Commons License 2010.09.09 0 0 66799
Köszönöm szépen! Valóban ezek a jellemzők a legjobbak rá! Már csak az ánizsszagot nem értem, de szerintem is mezei.
Köszönöm szépen!
Előzmény: Shroomer (66780)
little_brunette Creative Commons License 2010.09.09 0 0 66798
Talán inkább az őzlábak között keresgélnék....
Előzmény: Keszra (66796)
103,4 Creative Commons License 2010.09.09 0 0 66797
Én három napnál tovább nem tartottam még.Érdekel a karfiolos ,diós balhéd ,hogy csinálod?
Előzmény: edula (66790)
Keszra Creative Commons License 2010.09.09 0 0 66796
Előzmény: Keszra (66795)
Keszra Creative Commons License 2010.09.09 0 0 66795
Aha, beszúr:[image2]
Előzmény: Keszra (66794)
Keszra Creative Commons License 2010.09.09 0 0 66794
Segítségeteket kérem, alanti gombát hogy keressem a neten?

Trágyás mező a lelőhely. 12 cm a kalapja, tönkje lisztesen fehér. Illata kellemes, kissé édeskés. Nem színeződik, legalábbis nem rögtön, a rózsaszínes rágások 24 órán túliak. Nem gondolom galócának, nem látok rajta bocskort. Pereszke lehet, melyik?
Keszra Creative Commons License 2010.09.09 0 0 66793
Megvan, csak felcserélődött a sorrend nálam! 66765 régebbi, mint a 65764.
Előzmény: Keszra (66792)
Keszra Creative Commons License 2010.09.09 0 0 66792
Hova tűnt a 66765 sz. hozzászólás?
Előzmény: bagusz (66770)
edula Creative Commons License 2010.09.09 0 0 66791
hány napig tartható el frissen a gerebengomba?
Előzmény: edula (66790)
edula Creative Commons License 2010.09.09 0 0 66790

nyamm, finom ez a gerebengomba..

 

most egy zöldséges (karfiol, zöldhagyma, répa, minusz cukkini, esetleg plussz dió) gerebengomba összeállításon gondolkodom. (rókából már készült holnapra tejfeles-tejszínes szósz, ezért variálnom kell, különben fintorgás lesz.)

magyar bucó Creative Commons License 2010.09.09 0 0 66789
róka, trombita, gereben
Legalábbis mi azt találtunk.
Előzmény: Bangyee (66788)
Bangyee Creative Commons License 2010.09.09 0 0 66788
A sok nyaralás közepette már egy ideje elvesztettem a fonalat, hogy mi a tendencia mostanában gombáéknál... hétvégén 300m-en tölgyesben szerintetek mire lehet mostanság számítani?
heyderia Creative Commons License 2010.09.09 0 0 66787
Nem hinném, de attól függ milyen skatulyák alapján húzzuk meg a rokonságok határvonalait. Tubifera ferruginea, amire gondolsz? AZt hiszem lilapereszke határozta meg. A galériádban meg vannak a számozva a képek. Erre nagyon hasonlít.
Előzmény: Kistáltos (66781)
nemor13 Creative Commons License 2010.09.09 0 0 66786
Szia 290130, én  is széki erdős vagyok, végre egy földi! Én is az idén találtam benne először királytinórut, sőt császárgombát is:-).  Igaz, ez utóbbiakat felrúgva, de szerencsére egész frissen, így hazavittem őket. Ezen kívül egy valódi érdestinórú-bánya. Nagyon (faj)gazdag erdő, szabad hétvégeken ki nem hagyhatom. És már a nagypapám is oda járt...:-)
Előzmény: 290130 (66751)
little_brunette Creative Commons License 2010.09.09 0 0 66785
Nekem is ez a tapasztalatom.
Előzmény: nagypapi51 (66784)
nagypapi51 Creative Commons License 2010.09.09 0 0 66784

Nem kell minden ajánlást kp-nek venni.

A fiatalokat tejesen felesleges, az idősebbeknél elég, ha a csapos termőréteget ledörzsölöd.

Előzmény: edula (66767)
Tendrei Creative Commons License 2010.09.09 0 0 66783
A gereben forrázását néhány helyen említik, másutt nem. A forrázás célja az lenne, hogy elvegye a keserű ízt. Ezt viszont én nem érzem problémának - a fiatal példányoknál végképp nem. Az elmúlt két hétben háromszor is főztem, sőt, rántottam is: nem okozott gondot.
Előzmény: edula (66782)
edula Creative Commons License 2010.09.09 0 0 66782
Köszi. Hmm, talán rókával keverem. Abból most elég sok van itthon. Felmerült még bennem a trombitagombával történő keverés, de akkor a gereben ízét aligha fogom érezni. Amúgy nagyon kis apró, friss darabok.
Előzmény: 103,4 (66772)
Kistáltos Creative Commons License 2010.09.08 0 0 66781

Köszönöm szépen.

Akkor ez inkább a júdásfülével van rokonságban?

(bocs, nem tudom, mire utalsz a számokkal: 14/50 ?)

(Még egy kérés: a múltkori tubiflora latin nevet beírnád mégegyszer, nem találom és nem jegyeztem le. Köszönöm. )

Előzmény: heyderia (66779)
Shroomer Creative Commons License 2010.09.08 0 0 66780
Ezek echte mezei csiperkék, a legjobb állapotukban, szép szöszös a kalap, nagyon jellegzetes ez a lemezszín is. Az erdőszéli csiperke egyáltalán nem ilyen. Gyorsan öregszik, egyétek meg minél hamarabb, nagyon finom. Persze csak ha mind ugyanilyen...
Előzmény: fityoerika (66746)
heyderia Creative Commons License 2010.09.08 0 0 66779
A második képen kocsonyás redősgomba van, ami nem tömlősgomba, tehát távol áll a csészéktől.
Előzmény: heyderia (66778)
heyderia Creative Commons License 2010.09.08 0 0 66778
Remek, cseresznye, homoki szarvasgomba. Egyébként a 14/50-es sem túl gyakori.
Előzmény: Kistáltos (66763)
Kistáltos Creative Commons License 2010.09.08 0 0 66777

Na, ennyire nem vagyok profi. :)

Gödöllői dombság.

Mai vadászat eredményei:

Valamilyen bordó ripacsgomba (?), kétfajta csészegomba(?), és sündisznó-őzlábgomba ? (szg-s völgyben)

Előzmény: bagusz (66770)
103,4 Creative Commons License 2010.09.08 0 0 66776
dinnye topic
Előzmény: 103,4 (66775)
103,4 Creative Commons License 2010.09.08 0 0 66775
most már nekem is hiányzik a vargánya.Itthon is ilyen gusztusosan kellene árulni.
Előzmény: Törölt nick (66759)
103,4 Creative Commons License 2010.09.08 0 0 66774
Most már nekem is hiányzik a vargánya.Itthon is valahogy ilyen gusztusosan kellene árulni.
Előzmény: Törölt nick (66759)
103,4 Creative Commons License 2010.09.08 0 0 66773
Ma kaptam mini szörpöt bodzából, szerintem finom.De azért kis mennyiségből akarom én is először kipróbálni.Köszi
Előzmény: inérhátiszupernagyi (66765)
103,4 Creative Commons License 2010.09.08 0 0 66772
Szerintem nem kell előforrázni, én soha nem szoktam.Nekem úgy jött be , hogy kevertem valami másik gombával tejfölösen, tejszínesen pörköltnek tésztával, rizzsel.(ált. rókával ).A termőréteget leszoktam szedni úgy nem keserű.(késsel vagy csak kézzel lesimogatom a tüskéket)
Előzmény: edula (66767)
fityoerika Creative Commons License 2010.09.08 0 0 66771
Köszönöm a válaszaitokat!

Hát, én még mindig nem látom sárgulni, de mindketten ugyanazt mondtátok, amire én gondoltam, h. erdőszéli.
A férjem megkóstolta, holnap kiderül:).

Köszönöm! Fityoerika
Előzmény: magyar bucó (66753)
bagusz Creative Commons License 2010.09.08 0 0 66770
nagyon érdekes hely! Ez dombvidéknek néz ki, milyen az alapkőzet?
Előzmény: Kistáltos (66763)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!