Keresés

Részletes keresés

Aniko19 Creative Commons License 2002.12.11 0 0 251
Hallatlan hogy mennyire nem tájékoztatják az előfizetőket semmiről. Most néztem meg a UPCD homepage-ét és az utolsó update kb 2-3 napja lehetett... A UPCD új csatornákkal bővült... de a problémákról amik ezzel jöttek egy szó sem esik...a telefonos info....arról meg már ne is beszéljünk. Volt képük kiküldeni egy levelet az új csatornafelosztással és odaírják: 23 Hallmark nyelv: angol, magyar...... ez viszont hamis tájékoztatás mert ÁLLÍTÓLAG 50% hogy visszarakják az angol nyelvet mert "jogi vitáik adódtak" én meg még mielőtt ezt megtudom bedőlök a levelüknek és befizetek egy újabb hónapot potyára, ráadásul még meg is vagyok büntetve.... ez hallatlan.... na és arról hol van szó hogy ezentúl nem lesz info page vagy ha lesz akkor mikor kegyeskednek megcsinálni? Azt hiszem nem is mernek ezekre a kérdésekre őszintén válaszolni, mert ha megtennék akkor az jönne ki belőle hogy az elkövetkezendő 100 évben ne várjunk változást a jelenlegi állapottal kapcsolatban mert úgysem lesz.
Droopy Creative Commons License 2002.12.11 0 0 250
Szvsz talan a fogyasztovedelem foglalhatna allast ezugyben.
Előzmény: frasd (249)
frasd Creative Commons License 2002.12.11 0 0 249
Szia
Nekem is UPC-m van. Én is a minőség mellett döntöttem úgy két éve.
Szerintetek ha csak 50%-át utalnám a havidíjnak meg lennének-e sértődve ?! Ugye én is csak csökkentett "szolgáltatást" kapok.

Jogilag ez megtehető e?
Ha van közöttetek jogász szívesen olvasnám a véleményét.

Előzmény: Droopy (248)
Droopy Creative Commons License 2002.12.11 0 0 248
Hello Count Zero, es Aniko19.
Latom ti is ratalaltatok a sat upc forumara is.

Erdemes lesz megvarni Janost, talan mond valami biztatot, megiscsak az upc tech vezetoje.:)
Vagy nem mond:(

Előzmény: Count Zero (247)
Count Zero Creative Commons License 2002.12.11 0 0 247
Én a váltás óta gyakorlatilag naponta fölhívtam az ÜF-et, csak hogy a kérdés felszínen maradjon, és eddig minden nap sikerült más választ kapnom. Volt, hogy egy probléma fönnállását (nevezetesen az EPG, illetőleg a teletext hiányát) vonták kétségbe, és ígértek visszahívást, ha ellenőrízték (ez persze azóta nem történt meg), hol azt mondták, semmiféle információjuk nincs arról, mikorra várható a hiba elhárítása. Amikor előfizettem (az elsők között) a helyi adottságok miatt az UPCD és az Antenna Micro között kellett választanom. Az UPCD mellett döntöttem, a magasabb költségek ellenére, mert 1. "digitális minőséget" ígértek, 2. Volt EPG és e-info, ami jó, 3. A csatornák stereóban és Dolby Surrounddal szóltak, ami ugyancsak jóval élményszerűbb, 4. Benne volt a fejlődés ígérete. Többé-kevésbé ismerek néhány európai Pay-TV szolgáltatást (főleg a Sky-t), és reménykedtem benne, hogyha kicsiben is, de tudnak hasonló színvonalat teremteni. Úgy tűnik azonban, hogy hiú reményeket tápláltam, mert az, amit most produkálnak, az nem minőség semmilyen mérce szerint. Természetesen nem tagadom, hogy minden szolgáltatásban adódhatnak előre nem látható hibák. A szolgáltató kötelessége ilyenkor azoban az lenne, hogy a felhasználókat legalább korrektül tájékoztassa, pontosan mi történik, miért történt, és hatása előreláthatólag meddig fog tartani. Tisztességtelen, hogy egy promóciós kampánnyal feltornászták az előfizetői számot, aztán egy tervezett váltással (amit, mint egy, a minőséget jobbító intézkedést hirdettek meg) hirtelen átálltak egy elégségesnek is alig nevezhető szolgáltatási szintre. Jellemző erre a hozzáállásra, hogy a honlapjuk "Hírek" rovatában a legcsekélyebb menetegetőzés nélkül csak azt olvashatjuk, hogy az UPC Direct családi programja 5 csatornával bővült. Olyanokkal persze, amelyek ugyanezzel a beltéri egységgel, ugyanezen beállítások mellett eddig is szabadon foghatóak voltak, csak más programhelyen, és egyébként sem olyanok, amelyek tömegérdeklődésre tarthatnának számot. Mindemellett pl. a szárnyait bontogató HírTV-re még ígéret sincs. Az egész dolog kísértetiesen emlékeztet a Multichoice megszűnése előtti időszakra, amikor hasonló előfizetői akciók voltak, majd következtek a "váratlan technikai nehézségek", majd egyszer csak megszűnt az egész, a felhasználókat már csak akkor informálva, amikor úgy is közszájon forgott a hír. Továbbra is hangsúlyozom: elfogadom, hogy gondok vannak és gondok lehetnek a jövőben is, de az előfizetőt nem szabad egyszerűen számlafizetőként kezelni.
Aniko19 Creative Commons License 2002.12.11 0 0 246
Holnap viszont megyek és olyan balhét rendezek nekik ezért a finom jelzővel illetve kritikán aluli hozzáállásért és szolgáltatásért hogy nyomban elszáll a köd a fejükből azt garantálom. De végülis ők csesznek csak rá igazán, mert ha ez így megy tovább egy szép napon (nem is olyan soká) nem hogy a hat forintot de még a havi előfizetési díjat sem lesz kitől beszedni mert nem marad egy nyomorult kuncsaftjuk sem. Én meg addig is amig nem történik változás, gőzerővel fogom az összes ismerősömnek és barátomnak terjeszteni hogy még csak véletlenül se fizessen elő a UPCD-nél, pedig többen is akartak.
Aniko19 Creative Commons License 2002.12.11 0 0 245
Ma kapok egy levelet az UPCD-től hogy leszek szives fizetni 6 forint pótdíjat mert késtem egy napot a csekk befizetésével.... most nem a hat forint miatt tartom irdatlan pofátlanságnak hanem azért mert akkor ÉN vagyon mennyi kártérítést követelhetek tőlük amiért már több mint EGY HETE nem azt kapom amiért elvileg fizetek.
f5g6h7 Creative Commons License 2002.12.11 0 0 244
UPC ugy/2 szolg felrebeszel, kodosit es igazabol azt mondja nem lesz tobbet olyan h en meg a programinfo, mert a programinfo elutazott, de meg dolgoznak rajt. (1ebkent is, allitasuk szerint az bonus volt, de elmult)
Enszerintem akkor most tobbet nem lesz olyan sem h en meg az UPC.

f5g6h7 Creative Commons License 2002.12.11 0 0 243
Ha megszunik a programinfo mondom le a francba.
Egvilagon semmi nem marad ami mellette szolna.
Akkor legalabb lesz am-mikro, rendes mesecsatornaval nem ezzel az idiota horror-sokk-terro gigaprimitiv fox kids-el.
Aniko19 Creative Commons License 2002.12.09 0 0 242
Miért van az hogy előfizetek egy szolgáltatásra és pont azt szüntetik meg amiért előfizettem rá. Az én esetemben történetesen az eredeti angol nyelvről a hallmarkon. A UPC csak annyit tudott mondani hogy azért mert jelenleg jogi akadályai vannak az angol nyelvnek és "LEHET" hogy meg tudják oldani. Bezzeg a lengyel nyelvnek nincs jogi akadálya, de az bezzeg fogható.. kérdezem én ki a fene akarja lengyelül hallgatni egyáltalán? És miért nincs EPG? Talán annak is jogi akadálya van? Most itt vagyok és egyenlőre potyára fizetem a beltérit,de nem merem lemondani mert reménykedek hátha megoldódik a dolog, de fogok én erről valaha is értesítést kapni?
Előzmény: Count Zero (239)
lzolee Creative Commons License 2002.12.08 0 0 241
Nagyon érdekes az elöttem szóló hozzászólása, mindenben egyetértek vele.

Nekem van egy olyan sejtésem, hogy a technikai fejlesztés egy nagy marketing kacsa. Érdekességképp érdemes megnézni a Lyngsat UPC-s csatornakiosztását. Rögtön feltünt, hogy a lengyel érdekeltségű televíziócsatornák kikerültek a Direct programjai közül. Egyszerűsítve a lengyelek létrehoztak egy saját műholdas szolgáltatásukat (ha jól értelmeztem akkor a HOT-BIRD-re költöztek), és érzékeny búcsut vettek a "nagy testvértől". Az igy felszabaduló csatornahelyeket osztják szét a Magyar és a Cseh-Szlovák előfizetők között.

Droopy Creative Commons License 2002.12.07 0 0 240
Masolas parhuzamos forumbol:

UPC Viszontelado levele az UPC uzemeltetesi vezetojehez

"Tisztelt János! ( bocs, hogy Téged talállak meg, de más UPC DIRECTES nem hiszem hogy olvassa e fórumot )
Az elmúlt több mint 2 év alatt sok sz..rt kaptunk a tisztelt UPC DIRECT-től, de most ez mindennek az alja.
Az előfizetők panaszáradata zúdul ránk forgalmazókra, mivel az ügyfélszolgálat csak 10-20 perc nyugtató zeneszolgáltatás után hajlandó kapcsolatba lépni azzal, akiből él, a mélyen Tisztelt előfizetőből.
Ez az átálás János bravúrosra sikerült: atléptünk kelet Európából az Uralon túlra. Egyet nagyon elfelejtett minden UPC DIRECT-es vezér: AZ ELŐFIZETŐ FIZET - TI SZOLGÁLTATTOK és nem kiszolgáltattok.
Aki megvásárolt előre egy szolgáltatást, az joggal követeli az ellenszolgáltatást is:
1. a képminőséget nem kell viszonyitani semmihez, le kell olvasni a HUMAXról, a free csatornák(nem fizetős,azaz ingyenes) felbontása minimum duplája, mint nálunk a HBO, SPORT1.
2. Az Info és EPG a legjobb tudomásom szerint része a szolgáltatásnak.
3. Az M2 csapnivaló minőségét nem lehet 5 napja megjavitani!
4. A HBO füzet minden kábeles HBO előfizetó kapja kézhez előre, és csak 2300 HUF -ot fizet, 2950 HUF-ért Ti csak e LEGO kockás képet és a számlát külditek
5. A családi csomagban elhelyezett törmeléket kinek szántátok?
6. A Spektrumot és a NATGEO-t a csodás természetfilmekért is néznénk nem csak a pixelekért, akkor miért fele a felbontás mint az átlagosan fekete-fehér filmeket sugárzó Filmmúzeumnak?

Ha ezt a sarki fűszeres teszi Rószi nénivel már rég bezáratta volna a boltot a fogyasztóvédelem!

Kérdés, ki lesz erre vevő a továbbiakban?
A fenti kérdéseket csak az Előfitetők cenzúrázott telefonjai és személyes megkeresései alapján tolmácsolom.
A saját szerény álláspontom:
Az akció remekül sikerült, csak a végére kidobtátok a gyereket is a fürdővizzel!

Én itt lakom jövőre is, a boltom nyitva lesz, engem megtalál az akit most az én segedelmemmel becsaptok. Ti az előfizetők szemében csak egy elérhetetlen fizetős telefonszám vagytok, névtelenől, arctalanul. Én és forgalmazó társaim hús-vér Emberek.
Jóltudom fizettek nekünk, hogy eladjuk a szolgáltatásotokat, de Ti minőségi szolgáltatást igértetek.
Amúgy is a forgalmazásért fizettek, a hallgatásért nem. Márpedig Mi csak hallgatni tudunk, tenni semmit sem az előfizetőkért. Védjük a mundér becsületét, de nem a végtelenségig, és nem minden áron.
Én, és más is enni akar adni a családjának évek múlva is, azaz a boltot nyitva akarjuk tartani, és antennákat is szerelni akarunk azoknak akikk itt laknak a környezetünkbe. Nem lenne szerencsés ha rossz szinbe tűnnénk fel más hibája miatt, és veszitenénk el a Tisztelt vevők bizalmát.
Ott a nagy messzi és magas Kinizsi utcai épületben nincs felelőse semminek?
Itt senki sem a lehetetlent várja tőletek, csak azt amiért kikülditek a számlát a Nagyrabecsült előfizetőknek: SZOLGÁLTATÁST !!! MINŐSÉGET.

Amit egy hete igértél János a minéségről eme fórumon is, és leveledben is, annak semmi nyoma, csak kockás prémiumcsatorna, változó hang ( NATGEO, HALLMARK) no INFO, NO EPG, no TXT, csapnivaló M2 lett belőle.

A leveledben a szerelők felé időzitett bombaként emlitettél sok apro hibát, melyet nem jellemzően követnek el.
Most a szavaiddal élve TI ATOMOT ROBBANTOTTATOK.

Mindez persze nem a Te hibád János, Te csak az üzemeltetési vezető vagy. A felelősség azonban az üzemeltetőé a technikai hibákért, és nem a marketingé és az ügyfélszolgálaté.

Tisztelettel: Péter"

http://www.netboard.hu/viewtopic.php?topic=6400&forum=47

Előzmény: Count Zero (239)
Count Zero Creative Commons License 2002.12.07 0 0 239
Csak most tűnt föl, hogy az HBO és a Spektrum TV teletextjét sem továbbítják jelenleg. Mi ez az egész? Ráadásul a dolgot, mint a szolgáltatás minőségének javítását célzó erőfeszítések eredményét állították be. Kb. egy hétig önálló infocsatornát is nyitottak erre a célra. Úgy vélem, korrekt dolog volna továbbiakban is tájékoztatni a felhasználókat az aktuális eseményekről. Ha a zavarok átmenetiek, mikor számíthatunk az elhárításukra. Ha nem, mi ennek az oka? Úgy tűnik, a PR nem az UPC erős oldala. A dolog jellege folytán sok felhasználónak nincs lehetősége alternatív szolgáltatást igénybe vennie, így az igényérvényesítés lehetőségei is korlátozottak.
lzolee Creative Commons License 2002.12.07 0 0 238
Az EPG-t én is nagyon szerettem. Mióta előfizettem a szolgáltatásra nem kell vennem műsorújságot. Nagyon csalódott lennék, ha nem működne a továbbiakban.

Hasonlóképpen aggodalommal tölt el, hogy a zenecsatornákat kivéve valamennyi adó kisérőhangja monó lett. A HBO, Viasat3, DunaTV külön élményt jelentett, hogy a műsorokat kisérő hang sztereóban szólt. Hát ez most valamiért nem működik.

A Spektrum nálam működik ugyan, nagyon kockásodik. A legkissebb változás a képtartalomban erősen pixelesedést okoz. A magyar2 meg villódzik. Az Német-Francia Arte meg miért pont a Spekrtum és a Discovery közé került be (két magyar nyelvű műsor közé)?

Gondolom az árakat januárban ismét emelik...

Előzmény: Count Zero (236)
rags Creative Commons License 2002.12.06 0 0 237
Az összes "új" csatorna szabadon vehető volt eddig, UPC semmit nem tett hozzá a kínálathoz. KTV helyett pedig van még néhány egyházi adó, azt miért nem tették be a listába? Vagy az arab nyelvű adókat:))
Count Zero Creative Commons License 2002.12.06 0 0 236
Nekem az átállás óta teljesen megszűnt az EPG az UPC Direct "saját" csatornáin, míg a szabadon foghatókon továbbra is működik. Az ügyfélszolgálat azt mondta, hogy "megpróbáljuk megjavítani, ha nem sikerül, az UPC kárpótolni fogja önöket, pl. új csatornákkal". Ez nekem első pillantásra valamiféle jogi, illetőleg szervezeti jellegű problémának tűnik, nehezen tudom ugyanis elképzelni, hogy valós műszaki oka lenne, amennyiben pedig mégis, az ne lenne gyorsan kijavítható, hiszen csak transzpondert váltottak. Sajnálom a dolgot, szerettem ezt a szolgáltatást, így értékcsökkentnek tűnik az egész, változatlan árakon.
rags Creative Commons License 2002.12.06 0 0 235
Elméletileg 10-es csatorna lenne, de majd otthon megnézem megvan-e:)
Előzmény: Droopy (234)
Droopy Creative Commons License 2002.12.06 0 0 234
Van meg akinek az "atallas" ota nincs Spektruma? Vagy b@szogassam az upc-t?
rags Creative Commons License 2002.12.06 0 0 233
Juhász úr leveléhez mit szóltok? Ezek közül melyik volt teljesen új csatorna? Mlért nem az N-24 a DW helyett?

Emiatt nem tudom egymás mellé tenni az ARD-t és ZDF-t pedig azok egybetartoznának.

rags Creative Commons License 2002.12.05 0 0 232
Nekem sem működik. Nem értem azt sem miért nincs teletext egyes adókon, amikor pedig lenne. Pl: DSF, SKY NEWS, és ZDF vagy ARD?
Előzmény: lzolee (231)
lzolee Creative Commons License 2002.12.05 0 0 231
Kérdések: Arra szántam el magam, hogy veszek egy saját beltérit dekóderrel. Teszem ezt azért, mert elegem van abból, hogy nem tudom beállítani kedvemre a műsorok sorrendjét, a szolgáltató meg gondol egyet és logikátlanul átrendezi az egészet. Kérdem tehát azoktól akik saját beltérivel nézik a UPC-s műsorokat, hogy a műsorok egyénileg sorbarendezhetők-e. Működik-e az EPG? Hogyan kell a maszek beltérit rávenni, hogy töltse le a Direct programjait?

Ha már az EPG-nél tartok. Nálam néhány napja nem működik; másnál se?

lzolee Creative Commons License 2002.12.03 0 0 230
A fejlemények: A Duna TV hihetetlenűl ocsmány lett, veszettűl kockásodik és a hangja torz. A csatornákat ismét összekeverték, a Spektrum és a Discovery közé valamilyen tévedés folytán bekerült az "arte". A műsorok képminősége semmit se javult, a hangerőkülönbségek továbbra is jelentősek az egyes programok között. A NGC-nek nincs magyar szinkronja és a HBO monó lett...

Egyszóval morcos vagyok :o(.

Kola Creative Commons License 2002.12.03 0 0 229
Annyi újdonság azért van, hogy a Private Gold 24 órás lett.
Előzmény: rags (227)
Kola Creative Commons License 2002.12.03 0 0 228
A két üres programhel a csatornabővítésnek van fenntartva. Konkrétum még nem született, de régóta van szó a Minimaxról. Valamint a Hír TV is esélyes a második csatornahelyre...
Előzmény: rags (227)
rags Creative Commons License 2002.12.03 0 0 227
Semmi újat nem láttam, csak kiszélesítették a programhelyeket, és van benne egy két luk. (De minek?)
Előzmény: lzolee (226)
lzolee Creative Commons License 2002.12.03 0 0 226
Van valakinek bővebb információja a dec 3-i eseményekről (részletek beltéri 40. csatorna)? A UPC-nek írtam egy levelet de választ ezidáig nem kaptam rá.

Esetleg új műsorok kerülhetnek be? Vagy csak a jelenlegiek képe lesz jobb minőségű. Vagy ha nem változik semmi, miért kellett ezt így felfújni? Ha valaki tud valami bővebbet, tegye közkincsé.

lzolee Creative Commons License 2002.11.27 0 0 225
Az az igazság, hogy én is csak hallottam a dologról, kipróbálni még nem tudtam. Valószínünek tartom, hogy a letitltás után csak ki kell húzni a készüléket, majd az ASTRÁ-ról újra programozni.

Ebben persze nem vagyok egészen biztos, ezért olyanok hozzászólására lennék kiváncsi akik átestek már ezen a próbán...

Előzmény: UPC (224)
UPC Creative Commons License 2002.11.27 0 0 224
Egyébként ez a 7 nap utáni lekapcsolás ez tuti? Utána mi történik?
Előzmény: UPC (223)
UPC Creative Commons License 2002.11.27 0 0 223
Kedves Izolee és mindenki
Időközben sikerült több műholdról is levadászni
csatikat.A JSTV-ből az egyik az kiválóan jön a
másik akadozik, de egy másik szolgáltatónál az is
bejött jól.Most nem emlékszem pontosan hol találtam és most nem vagyok TV közelben.
Egyébként ez a 7 nap utáni lekapcsolás ez tuti, és utána mi történik?Megbüntetnek, vagy újra kell csatlakozási díjat fizetni?Én nem találtam olyan passzust a szerződési feltételekben, hogy nem tekerhetem el az antennát vagy nem kapcsolhatom le az áramot.Van neked vagy valakinek konkrét tapasztalata ezzel kapcsolatban?
más:Nyugati tájolásban is vannak szabadon fogható
csatik(csomagok),mert egyelőre csak K-re tudok forgatni.
Előzmény: lzolee (222)
lzolee Creative Commons License 2002.11.26 0 0 222
Na! Őszintén örülök, hogy él még a vállalkozói szellem. Éljenek a buherálók (én is ilyen vagyok)!

Egyébként nem csak a Hot-Bird műsorait lehet letölteni, hanem bármely más müholdat is el lehet vele kapni. A transzponderek frekvenciáit ki lehet puskázni az általam egyik legjobbnak tartott webhelyről: http://www.lyngsat.com

Én már néztem műsorokat az Amosról, Eutelsat F-II-ről, Astra 28,2 fokon lévő holdjairól, mindezt a UPC-s beltérivel. Az antennaforgató meg megmaradt az analóg korszakból...

Persze mindez azzal a kellemetlenséggel jár, hogy mindig újra kell programozni a beltérit mert a csökkent értelmi képességei miatt nem képes több műhold csatornakiosztását eltárolni a bogyójában.

Másik pedig, hogy miután befejeződőtt az égi vadászat vissza kell tekerni a verklit a UPC-s alapbeállításokra mert hét nap múlva lekapcsol a szerkezet (miért pont hét nap múlva???).

UI.: Hot-Bird-n sikerült a JSTV-t nézni? Mert nekem nem jött össze, illetve csak alkalmanként mutatta meg magát.

Előzmény: UPC (221)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!