Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2010.02.25 0 0 309
Próbáld meg a File menü, Mappák tömörítése parancsot. Egy próbát megér...
Előzmény: MrGiJoe (308)
MrGiJoe Creative Commons License 2010.02.25 0 0 308
Sziasztok!

Lehet, hogy volt már ilyen gond, ez esetben sorry!

Olyan gondom van a Thunderbird-el, hogy próbálok törölni egy levelet és kiírja, hogy a törölt elemek mappa megtelt. Viszont a törölt elemek mappa tök üres...

Valaki találkozott már ilyennel? Tudtaok rá valami jó megoldást?

Köszönöm előre is!
locsemege Creative Commons License 2010.02.24 0 0 307
Szép lehet, amikor erre a 16 GB-ra rányomják a tömörítést, végigolvassa a tartalmat, kimazsolázza, mi nem törölt státuszú, azt kiírja új file-ba, majd az eredményt visszamozgatja az eredeti file-ra. Szerintem akár órákig is elmolyolhat vele, bár nem számoltam ki. Na jó, lehet, hogy csak 20 perc.
Előzmény: Dulifuli (306)
Dulifuli Creative Commons License 2010.02.24 0 0 306
Akkor én is pontosítanám egy kicsit: minden egyes gyűjtőnek egy-egy fájl felel meg fizikailag.
Amúgy 16 GB iszonyatosan sok. Én a következőket szoktam javasolni: először is, minden felesleges levelet törölni. Másodszor, a megmaradt leveleket sorba rakni méret szerint (én mindig bekapcsolom, hogy a méret oszlopot is lehessen látni), és a legnagyobbakkal kezdve, sorra megnyitni minden olyan levelet, amiben csatolt állomány van, és azokat mind leválasztani a levelekből. Ha ez is kész, akkor elvégezni a mappa tömörítését. Ha még ezután is gond van, akkor megkeresni a fent említett fájlokat, és az msf kiterjesztésűeket törölni. Ezek csak leíró állományok, amelyeket a program újra létre fog hozni az adott gyűjtő első megnyitásakor, remélhetőleg úgy, hogy az utána már rendesen fog működni.
Előzmény: cstamas82 (304)
Törölt nick Creative Commons License 2010.02.24 0 0 305
...mivel egy könyvtár az egy levél így maximum 2Gb levél lehet egy könyvtárban.

Ezt sem oda, sem visszafelé olvasva nem tudom értelmezni, én inkább úgy mondanám: egy könyvtár, egy fájl.

http://kb.mozillazine.org/Limits_(Thunderbird)

Thunderbird stores each folder in a separate text file, using the mbox format.

There is no known limit on the number of folders. The maximum size of a folder is 4GB unless the file system limits the maximum file size to a lower value. Its not clear why 4GB was chosen as the limit, though that is the maximum file size in FAT32.

The mbox files (your folders) are stored in a profile folder on your boot disk by default. This would normally limit how much mail you can store to the free space on your boot disk. However, you can use the Profile Manager to create a profile wherever you want (including file shares). It's also possible to configure the mail directories and/or the Local Folders directory to be stored outside of the profile, on any drive or directory. This means the effective limit is how much free disk space you have.


Előzmény: cstamas82 (304)
cstamas82 Creative Commons License 2010.02.24 0 0 304
A következő probléma merült fel az egyik ügyfelemnél. Thunderbird-öt használ és összesen 16Gb levele van. Egyszer csak múlt év végén ha elküldött egy levelet akkor az mint addig is megjelent az elment levelek között viszont ha vissza akarta nézni akkor a címzett a tárgy és a melléklet benne volt de a levél tartalma nem látszott. Porbáltam a fiókot újra kreálni, frissíteni a Thunderbird-ot de egyiksem segített. Most valaki mondott egy olyat, hogy mivel egy könyvtár az egy levél így maximum 2Gb levél lehet egy könyvtárban. Megfogom csinálni a levelek rendezését könyvtárakba hátha ettől tényleg megjavul de ha valakinek van egyéb ötlete azt szívesen venném. Egyébként most úgy használja, hogy saját magának is elküldi mert ha a beérkezett levelek között nézi ott látszik a tartalma. Köszönöm
locsemege Creative Commons License 2010.02.22 0 0 303
Köszönöm a leírást. Az Applicatin Data\Thunderbird könyvtár a profilja, ott tárol - illetve ez alatt - minden beállítást, meg a leveleket is. Valamiért sérült lehetett a profil, ezért kellett vele variálni vélhetően.
Előzmény: csabika11 (302)
csabika11 Creative Commons License 2010.02.22 0 0 302
Szerencsére az Application Data-ban megmaradt a lényeg, még ha egy kicsit módosítva is.
Biztonság kedvéért lementettem az Application Data/Thunderbird könyvtárat teljes terjedelemben, ahol a szükséges fájlok ugyan megvoltak, de valamilyen oknál fogva nem tudtam beindítani őket.
Ezt követően uninstaláltam a Thunderbirdet, de az Application Data-ban levő Thunderbird könyvtár - gondolom én - módosítás nélkül megmaradt.
Újból telepítettem a Thunderbirdet, de nem indítottam el, hanem az Application Data könyvtárból teljes egészében töröltem a Thunderbird könyvtárat, majd a biztonságból elmentett Thunderbird könyvtárat visszamásoltam ide.
Ezután az Application Data/Thunderbird/Profiles/mavbbpsu.default könyvtárban töröltem a Prefs.js fájlt, a valami oknál fogva átírt, ugyan ebben a könyvtárban levő Prefs-1.js fájlt - amiben rögzítve voltak az eredeti a postafiók beállítások - átneveztem Prefs.js-nek, majdd elindítottam a Thunderbird-öt. Pár másodperc gondolkodás után (a Total Commanderben láttam, hogy eközben ide-oda pakolgat fájlokat) végre ismét a régi levelezőprogramom a beállított postafiókokkal nyílt meg.
Megjegyzem, hogy ez már a sokadik telepítés - indítás volt, mire a leírt módszer szerint ismét jól működött a levelező rendszer. Előtte ha újra telepítettem a Thunderbirdet, mindig úgy jelentkezett be, hogy kérte a postafiók beállításokat. Ha be is állítottam a postafiókokat a régi rend szerint, akkor sem látta a korábbi ki- és bejövő leveleket. Ha újratelepítés után elindítottam a Thunderbirdöt és ezt követően töröltem a Prefs.js fájlt és neveztem át a Prefs-1.js fájlt Prefs.js fájllá, akkor sem működött, ugyan nem kérte egyből a postafiókok telepítését, viszont csak a Helyi mappát és a benne levő almappákat látta, de azokat is üresen.
Hát röviden ennyi volt a megoldás, de én a különböző próbálgatások miatt majdnem egy teljes napot kínlódtam vele.
Előzmény: locsemege (301)
locsemege Creative Commons License 2010.02.21 0 0 301
Elárulnád, hogyan? Mi is tanulnánk belőle! Amúgy én arra gyanakodtam, hogy instabil a gép, esetleg fertőzött, netán sérült a filerendszer. Azaz szerintem ez nem a Thunderbird hibája. Nos?
Előzmény: csabika11 (300)
csabika11 Creative Commons License 2010.02.21 0 0 300
A problémát közel 1 nap után sikerült megoldanom!

Üdv. mindenkinek!
csabika11 Creative Commons License 2010.02.20 0 0 299
Sziasztok!

Pár héttel ezelőtt amiatt kértem Tőletek segítséget, hogy a kimenő levelek közül 1-2 postafióknál részben, vagy egészben eltűntek a kimenő levelek. Az adott tanácsokat ismételten megköszönöm, de a régi kimenő leveleket azóta sem lehetett visszahozni.

Most amiatt kereslek meg Titeket, hogy segítsetek visszaállítani a postafiókjaimat.

Az történt ugyanis, hogy délután ellenőriztem a gépen, hogy érkeztek-e be beérkező levelek. Nem voltak. A TB-t szokás szerint kikapcsoltam, a gépet viszont bekapcsolva hagytam és nem is voltam a gép közelében 1-2 óráig. Amikor visszatértem a géphez és bekapcsoltam a TB-t, akkor egyből a postafiók beállításai menüvel fogadott, azaz a korábbi postafiókok eltűntek a gépről. Olyan volt a helyzet, mintha most telepítettem volna fel a TB-t először. A címlistáim megvannak és a mentett jelszavak is, de minden más eltűnt. Előfordulhat, hogy amíg én távol voltam a géptől, a 3 éves kisfiam piszkálhatta azt.
Kérlek Titeket, ha tudtok segítsetek!

Üdv.: csabika11
ságod Creative Commons License 2010.01.26 0 0 298
Ugyanezt csinálja, de csak otthon. A munkahelyi gépen nem.
Előzmény: Törölt nick (296)
Dulifuli Creative Commons License 2010.01.25 0 0 297
Nekem egyelőre csak egy kósza ötletem van: az Eseménynaplóban sincs több infó? Már amennyiben Windows platformról van szó.
Egyébként mit is frissítettél?
Előzmény: Törölt nick (296)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.25 0 0 296

Frissítés óta a Thunderbird induláskor feldob egy hibaüzenetet, miszerint "A parancs végrehajtása nem sikerült. A kiszolgáló válasza: Permission denied." Más infó nincs, így azt sem tudom, hogy milyen parancsot nem sikerült végrehajtani, sem azt, hogy melyik kiszolgáló válaszol neki.

Sem a pop3, sem az imap szerveren nem látok semmi erre vonatkozót a napófile-okban.

A hibaüzenet csak induláskor jelenik meg és csak egy alkalommal. A postafiókok kezelését rendben elvégzi.

Akinek van ötlete a hibaüzenet okára, eltüntetésének módjára, légyszi ne tartsa titokban.

 

Köszönöm!

Dulifuli Creative Commons License 2010.01.25 0 0 295
Egy kis háttér-információ: ha a Thunderbird-ben törölsz valamit, akkor az valójában nem törlődik a gyűjtőt reprezentáló állományból, csak megjelöli a program, mint logikailag törölt levelet, és a továbbiakban ezeket nem jeleníti meg. Az ilyen logikailag törölt levelek fizikailag csak akkor törlődnek ki az állományból, amikor a tömörítést is elvégzi a program. Az Eszközök, Beállítások, Haladó alatt (legalábbis nálam ott) van egy "Kapcsolat nélküli munka és lemezterület" fül, és ennek a lapnak az alsó részén lehet beállítani, hogy rákérdezzen-e a mappák tömörítésére, ha ezzel adott méretű helyet lehet nyerni, illetve mekkora legyen ez a méret.
Természetesen kézzel is el lehet indítani a tömörítést, akár egyetlen mappára is (katt rajta a jobb egérrel, majd Mappa tömörítése).
Miközben a program a tömörítést végzi, alul egy állapotcsík jelzi, hogy hol tart ez a folyamat. Mindig meg kell várni, amíg ez véget ér, mert különben a folyamat nem fejeződik be, sőt, még rosszabb lesz a helyzet, mert még egy (vagy halmozott esetekben több) nstmp nevű állomány is foglalja majd ott a helyet, mármint ahelyett, hogy a tömörítéssel helyet nyertünk volna.
Előzmény: marci03 (294)
marci03 Creative Commons License 2010.01.22 0 0 294
Köszönöm, segített.
Előzmény: srf (293)
srf Creative Commons License 2010.01.22 0 0 293
File->Mappák tömörítése
Előzmény: marci03 (292)
marci03 Creative Commons License 2010.01.22 0 0 292
Sziasztok!

Kissé meghízott a Thunderbird-öm, ezért kitörölgettem a felesleges leveleimet.
Mindenhonnan ki vannak gyomlálva, de sajnos a rejtett fájlok között található adatbázis fájlok még mindíg ugyanakkorák.

Mit lehet ilyenkor tenni?

Előre is köszi!
Dulifuli Creative Commons License 2010.01.22 0 0 291
Örülök, hogy végül sikerült - és egy kicsit sajnálkozom, hogy a 283-as nem volt elég ehhez. De azért meg ne sértődj! :-)
Előzmény: zsoltikj (290)
zsoltikj Creative Commons License 2010.01.22 0 0 290
Köszönöm!
Előzmény: em_laci (289)
em_laci Creative Commons License 2010.01.22 0 0 289
Eszközök - Postafiók beállításai -> Tértivevények -> Tértivevények küldése bizonyos üzeneteknél -> Mindig küldjön
Előzmény: zsoltikj (288)
zsoltikj Creative Commons License 2010.01.22 0 0 288
Ha kérnek tőlem tértivevény-megerősítést, akkor hol lehet azt beállítani, hogy a TB automatikusan küldje?
Előzmény: Dulifuli (287)
Dulifuli Creative Commons License 2010.01.19 0 0 287
Részemről most egy kissé belebonyolódtam. Mit állítottál be, és minek a vételéhez kér megerősítést?
Előzmény: zsoltikj (286)
zsoltikj Creative Commons License 2010.01.18 0 0 286
De olvas, és odakattintott, és még mindig manuálisan megerősítést kér a vételhez...
Előzmény: srf (285)
srf Creative Commons License 2010.01.14 0 0 285
Dehogynem, a 268-ban. De nem olvas.
Előzmény: Dulifuli (283)
locsemege Creative Commons License 2010.01.14 0 0 284
Nekem is pont ezért fontos, hogy számon tudjam kérni, ha kell

Na jó, de mi van, ha a partnered úgy állítja be a mail kliensét, hogy az nem küld nyugtát, Te hiába kéred? Esetleg másik mail klienst használ éppen. Ez nem olyan, mint az SMS, hogy az SMS-t fogadó fél nem tudja kikapcsolni a nyugta küldését. Innentől kezdve meg nem mész vele semmire szerintem.
Előzmény: zsoltikj (282)
Dulifuli Creative Commons License 2010.01.14 0 0 283
Ja, hogy még nem kaptál választ a kérdésre, hogy hol tudod beállítani? Nem tudom, hogy milyen verziód van, azért azt tudom leírni, hogy az általam használtban (1.5.0.14) hogyan megy ez:
Eszközök, Postafiók beállításai: Tértivevények a bal oldalon, a megfelelő profil alatt. Innen már talán menni fog. Ja, ha más verziód van, akkor lehet, hogy máshol van. Én éppen azért nem váltok újabb verzióra, mert a kedvenc, jól megszokott beállításaimat átpakolták mindenféle lehetetlen helyekre.
Előzmény: zsoltikj (282)
zsoltikj Creative Commons License 2010.01.14 0 0 282
Nekem is pont ezért fontos, hogy számon tudjam kérni, ha kell...és nem technikai ok miatt nem kapta meg... Tehát?
Előzmény: Dulifuli (270)
locsemege Creative Commons License 2010.01.12 0 0 281
Gyanítom, hogy a szövegszerkesztőt nem arra használjátok, amire való. Ha ez ilyen nagy mennyiségben fordul elő, akkor lehet, hogy ennek nem formázott szövegnek kell lennie, hanem az információ tartalma a lényeg, arra meg egy egyszerű text file alkalmasabb. Hovatovább, azt sem tartom kizártnak, hogy teljesen felesleges csatolmányt küldeni a levélben, sokkal inkább a levél szövegtörzsének kellene tartalmaznia az információt, s digitális aláírással és titkosítással kellene a levelet küldeni.
Előzmény: kosaz (280)
kosaz Creative Commons License 2010.01.12 0 0 280
a napi 200 file.....
Előzmény: locsemege (279)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!