Keresés

Részletes keresés

barkócza Creative Commons License 2014.02.17 0 0 97360

Csak arra vagyok kíváncsi, hogy milyen bot lehet a kezében. :)

Előzmény: rézműves1 (97359)
rézműves1 Creative Commons License 2014.02.17 0 0 97359

...ezt csak megerősíteni tudom...kevés, a pálinka téma iránt, ilyen elkötelezett emberrel találkoztam az utóbbi években, pedig járom az országot...2011. márciusában, párommal volt szerencsém otthonában, Ő és kedves felesége vendégszeretetét élvezni és amíg az asszonyok a családi dolgokat beszélték, Ő büszkén mutatta az elkészült anyagot az egyik pálinka főzős előadására...később persze a pálinkás üveg is előkerült és a bírsét azóta sem felejtem...

...szerintem akkor, amikor a jó borokat ez alatt a zászló alatt iszogattuk, még Ő sem gondolta, hogy a bor mellett, ebbe a pálinka témába is ennyire komolyan beleássa magát...

                                          ..."szent" küldetés amit csinál és sok sikert, jó egészséget kívánok neki hozzá...

Előzmény: szilvakukc (97348)
sogi01 Creative Commons License 2014.02.17 0 0 97358

     vf1 linkgyüjteménye  

 

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

Előzmény: sogi01 (97339)
Tucso69 Creative Commons License 2014.02.17 0 0 97357

Respekt!

Előzmény: norris53 (97342)
körte51 Creative Commons License 2014.02.16 0 0 97356

Nem csak a pálinkáját innám szívesen,hanem előadása minden szavát!

Előzmény: norris53 (97342)
norris53 Creative Commons License 2014.02.16 0 0 97355

Lehet csinálni > csak nem érdemes mert nem jó - mivel a sárgaréz egy ötvözet

( vörösréz és cink esetleg ón )amit a cefre savai támadnak kioldanak ezért pálinkafőzőnek nem alkalmas !

Előzmény: Yosua (97353)
benchmade Creative Commons License 2014.02.16 0 0 97354
Elég gyakran tesztelem, csak a pálinka sárgul, én egyáltalán nem, rajtam egészen más tünetek jelentkeznek tőle :-)
Előzmény: Fémiparos (97350)
Yosua Creative Commons License 2014.02.16 0 0 97353

sziasztok! 

 

a segítségetek kellene.

szerintetek sárga rézből is lehet főzőt csinálni?

 

a válaszokat előre is köszönöm.

norris53 Creative Commons License 2014.02.16 0 0 97352

Jobb lesz ha nem viccelődsz -mert ha lefordítod a "niknevét" magyarra pórul jársz :-)

Előzmény: stapika (97346)
norris53 Creative Commons License 2014.02.16 0 0 97351

"Minden tiszteletem az övé!"

A kolléga minden tiszteletet megérdemel a munkássága valóban úttörő !

Előzmény: szilvakukc (97348)
Fémiparos Creative Commons License 2014.02.16 0 0 97350

Nekem is volt már ilyen,akkor ezt a választ kaptam.

bujukcekmece 2013.11.13 22:44:48 ©    93231

Nem vagyok vegyész, de nekem a bodzám volt ilyen, de miután beállítottam a szeszfokot eltűnt a sárgás árnyalat. Próbáld ki.

A szilvám nem sárgult be.

Vagy pedig jelzésnek szánja, ha megiszod mind, májfunkció zavarod lesz és besárgulsz!

Előzmény: Fémiparos (93227)

Előzmény: benchmade (97335)
szilvakukc Creative Commons License 2014.02.16 0 0 97349

Mondjuk utoljára ilyen képeket akkor láttam, mikor a barlangi vaklazacra kattintottam a Wikipédián, de igen! jó lesz, ha átszűröd a korongvattán.:DDD

Előzmény: jani&999 (97347)
szilvakukc Creative Commons License 2014.02.16 0 0 97348

Nagyon jól ismerem azt az embert, nagy misszió, amit csinál, ha kis régióban is, de nagyon sokan tanulták meg tőle, hogyan kell szar pálinka helyett jót főzni, és ráadásül önzetlenül, hiszen marhára nincs megfizetve.

Minden tiszteletem az övé!

Előzmény: stapika (97344)
jani&999 Creative Commons License 2014.02.16 0 0 97347

Kellene egy kis segítség. Augusztusba főztem körte pálinkát most néztem meg és ilyen rostszerű valami van benne. Mi lehet az? Csak szűrjem át korongvattán és jó lesz?

Remélem a képekből kivehető, hogy mi az.

   

 

Előre is köszönöm a segítséget.

stapika Creative Commons License 2014.02.16 0 0 97346

A farzseb tarja(sőt,hátra húz)a balanszot.:-)

Előzmény: norris53 (97345)
norris53 Creative Commons License 2014.02.16 0 0 97345

Na jó -de akkora botja van amire igazán támaszkodhat  :-))

Előzmény: stapika (97344)
stapika Creative Commons License 2014.02.16 0 0 97344

Kis lajbi+vastag bajusz,ez a magyar paraszt.

   Gondolják az előadók,semmit mondó előadással,"oktatással"

Előzmény: norris53 (97342)
Törölt nick Creative Commons License 2014.02.16 0 0 97343

Csupa ismeretlen.

Előzmény: norris53 (97342)
norris53 Creative Commons License 2014.02.16 0 0 97342

Hát akkor > legyünk büszkék :-)

http://www.kanizsatv.hu/hirek/10943/parasztegyetem/

obsitos3 Creative Commons License 2014.02.16 0 0 97341

"küld"-re jobklikk,e-mailcím másolása

Előzmény: szilvakukc (97340)
szilvakukc Creative Commons License 2014.02.16 0 0 97340

Valamiért nem adja ki a mélcímed.

Előzmény: Kisbvb (97336)
sogi01 Creative Commons License 2014.02.16 0 0 97339

                   vf1 linkgyüjteménye  

 

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

Előzmény: sogi01 (97333)
körte51 Creative Commons License 2014.02.15 0 0 97338

2012-ben főztem birset két adagot az első kevésbé volt érett  a másik teljesen érett ,gyönyörű citromsárga héjú és nagyon illatos finom a pálinkája! Kemény meló ,nehezen adja meg magát ,nem egy vízhólyagot hagyott a tenyeremen!Nagyon fontos szőrteleníteni ,mindegyiket szétvágni ,ha fekete a magház kivágni,zúzni vagy darálni !Pektinbontó ,kis napfény ,beoltani gombával és már csak főzni!Szerencsére ha átlagos idő van akkor felénk  beszerezhető a birs ! 2-3 literem van még ,kitart az idén! Jár az agyam folyamatosan ,hogy tudnék ízletesebb pálinkát főzni! A hűtőmbe  beraktam egy kicsit hosszabb csőspirált, hogy minél hidegebb legyen és tervezem picit jobban fűteni, hogy kevesebb legyen a deflegmáció!

"egy kis különlegesség" Nekem ennyi elég a csipkéről,hogy felkeltse a figyelmemet!

Előzmény: kupeci (97337)
kupeci Creative Commons License 2014.02.15 0 0 97337

A birs az egyik kedvencem, bár itt felénk csak pár éve van terjedőben .SAjnos nem igazán terem jól  csak itt ott lehet 1-1 fára akadni.

Előzmény: körte51 (97332)
Kisbvb Creative Commons License 2014.02.15 0 0 97336

Pálinkabíráló tanfolyam Pécsen!

 

Akit érdekelnek a részletek kérem írjon e-mailt!

 

benchmade Creative Commons License 2014.02.15 0 0 97335

Tavaly kétféle szilvából főztem, Stanley-ből, és valamelyik apró szemű fajtából. Mindkettő jó lett, hígítás után ( 46)  mindegyik víztiszta, volt. Mostanra a Stanley-ből főzött kapott egy enyhe sárgás színt. Most is teljesen tiszta, üledékmentes, nem opálos, de sárgás. Ízében nem romlott, sőt!! :-)

Azt hiszem régebben már olvastam itt erről a jelenségről, de nem találom. Mi okozhatja, hibáztam valamit, ill. van e valami negatívuma?

ksasa67 Creative Commons License 2014.02.15 0 0 97334

Gyönyörű készülék

Csak erre vártak, a kékszőrű, csillagos hiénák! Párlatunk gőze szúrja a gyíkszívű, becstelen, pénzgólem szemét! Tovább »

forrás: Index.hu

Előzmény: In Lak'ech (97316)
sogi01 Creative Commons License 2014.02.15 0 0 97333

                                                      vf1 linkgyüjteménye  

 

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

Előzmény: sogi01 (97302)
körte51 Creative Commons License 2014.02.14 0 0 97332

Birset mint gyümölcs nem szeretem a fanyarsága miatt ,viszont az illata csodálatos!

Ha a pálinkába érezhető ez a tiszta illat, azt élmény felfedezni! Egy hete 12 féle pálinkát kóstoltunk persze csak centenként ,mind külön pohárba ! Összekevertük a poharakat és én ezt háromszor vissza tudtam rakni a helyére !A barátom felesége is hasonló ,piszkosul érzi az illatokat!

Előzmény: kupeci (97330)
körte51 Creative Commons License 2014.02.14 0 0 97331

Teának iszom ,annak finom ,mint gyümölcs nem túl karakteres de már rég kóstoltam!   ! Viszkető pornak szórtuk  egymás nyakába gyerekkorunkba! Nyitott vagyok az új ízekre ,illatokra ! Ma például a fiam főzött cékla krémlevet aszalt szilvával ! Varázslatos volt!

Előzmény: kupeci (97330)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!