...ezt csak megerősíteni tudom...kevés, a pálinka téma iránt, ilyen elkötelezett emberrel találkoztam az utóbbi években, pedig járom az országot...2011. márciusában, párommal volt szerencsém otthonában, Ő és kedves felesége vendégszeretetét élvezni és amíg az asszonyok a családi dolgokat beszélték, Ő büszkén mutatta az elkészült anyagot az egyik pálinka főzős előadására...később persze a pálinkás üveg is előkerült és a bírsét azóta sem felejtem...
...szerintem akkor, amikor a jó borokat ez alatt a zászló alatt iszogattuk, még Ő sem gondolta, hogy a bor mellett, ebbe a pálinka témába is ennyire komolyan beleássa magát...
..."szent" küldetés amit csinál és sok sikert, jó egészséget kívánok neki hozzá...
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Nagyon jól ismerem azt az embert, nagy misszió, amit csinál, ha kis régióban is, de nagyon sokan tanulták meg tőle, hogyan kell szar pálinka helyett jót főzni, és ráadásül önzetlenül, hiszen marhára nincs megfizetve.
Kellene egy kis segítség. Augusztusba főztem körte pálinkát most néztem meg és ilyen rostszerű valami van benne. Mi lehet az? Csak szűrjem át korongvattán és jó lesz?
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
2012-ben főztem birset két adagot az első kevésbé volt érett a másik teljesen érett ,gyönyörű citromsárga héjú és nagyon illatos finom a pálinkája! Kemény meló ,nehezen adja meg magát ,nem egy vízhólyagot hagyott a tenyeremen!Nagyon fontos szőrteleníteni ,mindegyiket szétvágni ,ha fekete a magház kivágni,zúzni vagy darálni !Pektinbontó ,kis napfény ,beoltani gombával és már csak főzni!Szerencsére ha átlagos idő van akkor felénk beszerezhető a birs ! 2-3 literem van még ,kitart az idén! Jár az agyam folyamatosan ,hogy tudnék ízletesebb pálinkát főzni! A hűtőmbe beraktam egy kicsit hosszabb csőspirált, hogy minél hidegebb legyen és tervezem picit jobban fűteni, hogy kevesebb legyen a deflegmáció!
"egy kis különlegesség" Nekem ennyi elég a csipkéről,hogy felkeltse a figyelmemet!
Tavaly kétféle szilvából főztem, Stanley-ből, és valamelyik apró szemű fajtából. Mindkettő jó lett, hígítás után ( 46) mindegyik víztiszta, volt. Mostanra a Stanley-ből főzött kapott egy enyhe sárgás színt. Most is teljesen tiszta, üledékmentes, nem opálos, de sárgás. Ízében nem romlott, sőt!! :-)
Azt hiszem régebben már olvastam itt erről a jelenségről, de nem találom. Mi okozhatja, hibáztam valamit, ill. van e valami negatívuma?
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Birset mint gyümölcs nem szeretem a fanyarsága miatt ,viszont az illata csodálatos!
Ha a pálinkába érezhető ez a tiszta illat, azt élmény felfedezni! Egy hete 12 féle pálinkát kóstoltunk persze csak centenként ,mind külön pohárba ! Összekevertük a poharakat és én ezt háromszor vissza tudtam rakni a helyére !A barátom felesége is hasonló ,piszkosul érzi az illatokat!
Teának iszom ,annak finom ,mint gyümölcs nem túl karakteres de már rég kóstoltam! ! Viszkető pornak szórtuk egymás nyakába gyerekkorunkba! Nyitott vagyok az új ízekre ,illatokra ! Ma például a fiam főzött cékla krémlevet aszalt szilvával ! Varázslatos volt!