Keresés

Részletes keresés

windy12 Creative Commons License 2007.12.29 0 0 178

Mivel a levegődoktoros ember forgalmazza a Sharpot, természetesen azt fogja ajánlani, hisz ebből él. Ha a Coolklímás emberrel méleztél volna, lehet, hogy most Daikinod lenne. Egyébként a levegődoktoros ember abból él, hogy a levegőszennyezettség mértékét, és annak élettani hatásait jelentősen eltúlozza, így teremtve piacot a vállalkozásának. Sima egyszerű, alap marketing.

 

A magyarnyelvű leírás egyszerű téves fordítás, félreértés. Ózongenerátoros légtisztítót szerintem már nem nagyon gyárt senki.

Előzmény: mr.Baker (174)
mr.Baker Creative Commons License 2007.12.29 0 0 177
"Ez pedig nem jelent nehézséget, mivel az itt használt UV lámpa teljesítmény sok százszorosan alulmarad a káros limit alatt....."

igen, már csak az a kérdés mennyire marad a káros limit alatt :D De valszeg alatta marad......
Előzmény: windy12 (173)
tunderlala-3 Creative Commons License 2007.12.29 0 0 176
Hol?
Előzmény: mr.Baker (175)
mr.Baker Creative Commons License 2007.12.29 0 0 175
a magyar leírásban van amit lentett is linkeltek.
Előzmény: tunderlala-3 (171)
mr.Baker Creative Commons License 2007.12.29 0 0 174
nem mondtam, hogy gagyi :) Tudom, hogy jók klímában. Kíváncsi leszek nagyon a válaszra... Én mikor vettem a sharpot nagyon körbe jártam a témát, 2 hónapig e-maileztem a levegődoktoros emberrel. Eléggé benne van a témában...
Előzmény: tunderlala-3 (170)
windy12 Creative Commons License 2007.12.29 0 0 173
       " .....Csírátlanító megoldások: A levegőben található mikroorganizmusok egy része bizonyos hatások ellen védtelen. Az egyik legközismertebb ilyen hatás az UV sugárzás. Ezt a jelenséget sokan kissé félve emlegetik, miközben kontrollált módon szinte naponta találkozunk alkalmazásával. UV fényt használnak a bankjegyvizsgálók, a szolárium berendezések is kontrollált és korlátozott módon bocsátanak ki UV sugarakat, és a szórakozóhelyek kedvelt fényelemi közt is igen sokszor megtalálható UV lámpa. A légtisztításban is lehetőség van ennek a technikának a használatára, mindössze a megfelelő kontrollt és csere kell biztosítani. Ez pedig nem jelent nehézséget, mivel az itt használt UV lámpa teljesítmény sok százszorosan alulmarad a káros limit alatt....."

        VGF Evapor.hu  - levegőminőség-javítás

 

 

windy12 Creative Commons License 2007.12.29 0 0 172

Pedig így van.

 

Nem tudom milyen tesztekről beszélsz. Az IQAir már egyáltalán nem jön képbe, mert mechanikus szűrőin túllépett a technológia, amióta a plazmaszűrőket feltalálták, ezért szóra sem érdemes.

 

A Sharp szerintem is jó minőség, de lényegesen drágább, mint a Daikin, sokkal hangosabb (ami ugye éjszakai használatban nem elhanyagolható), és semmi olyan nincs benne, ami a Daikinban ne lenne. Ezzel szemben a Daikinnál nagyon hangsúlyos a flash streamer, ez ugyanis elbontja a szennyeződéseket, nem egyszerűen felfogja azokat.

 

Eza szörnyű tükörfordítás a Sharp saját marketinganyaga (amit meg lehet egyébként találni a levegődoktor honlapján szépen lefordítva is), így nem tekinthető független, objektív véleménynek, hogy a "...a legjobb ionizing*() messze légtisztító berendezés az ma vásároz ..."

 

A Daikinban található apró UV lámpa esetleges káros hatása töredéke az észlelhetőnek.

Előzmény: mr.Baker (168)
tunderlala-3 Creative Commons License 2007.12.29 0 0 171
http://www.daikineurope.com/products/air-purifiers/dust-filters.jsp

én itt nem látok ózon generátort
Előzmény: mr.Baker (169)
tunderlala-3 Creative Commons License 2007.12.29 0 0 170
Az nem ózon-generátor, hanem negatív-ion generátor, és a használata szabadonválasztott, tehát vagy bekapcsolod, vagy nem....de az nem ózont termel, hanem negatív ionokat. Az UV-t nem tudom....és a fény nem kerül ki, valahol mélyen rejtve a belsejében van, és utána is van még szűrő....de utánakérdeztem egyébként, írtam a daikin-nak.
Egyébként klímában elismerten a piacon a legprofibb és legdrágább berendezéseit gyártják, valószínűleg légtisztítóban sem gagyik, sőt...
Előzmény: mr.Baker (164)
mr.Baker Creative Commons License 2007.12.29 0 0 169
Ha tudtok angolul úgy azért izgibb :D
Előzmény: mr.Baker (168)
mr.Baker Creative Commons License 2007.12.29 0 0 168
Sajna nem így van. Az ionok sem "tiszták" teljesen. Pl. ha megnézed a teszteket a legjobb ionizáló gép a sharp lett, a legjobb légtisztító meg az iqair. Viszont a sharp termel ózont az ionok miatt, de ugyanígy működik a daikin is.

Az iqair garantáltan nem termel ózont, és azt írják, hogy ózon az ionizálás során is termelődik. http://www.home-air-purifier-expert.com/best-air-purifier.html

Forditom nagyjából:

Az IQ Air tisztító igazoltan, nem termel Ozont. Az ózon egy olyan tüdőizgató szer, amit sok hazai légtisztító berendezés és ionos levegőtisztító bocsájtki.
Még kevés ózon is jelentős kockázatot okoz.
IQAir Purifiers gondosan tervezték hogy a káros ózonkibocsátás nélkül a legjobb légtisztító berendezés legyen...... ( Úgy látom, hogy ez a gép centrifuga elven tisztít)

Sharp: (webforditás) (a működése ugyanaz majdnem mint a daikin, csak ott van még uv lámpa is, ami vagy jó vagy nem jó) :)

Az áramvonalas Sharp Plasmacluster FP-N60CX a legjobb ionizing*() messze légtisztító berendezés az ma vásároz miközben van egy hibrid ionizer-HEPA levegőszűrés-rendszere. Ez pozitív és negatív töltött ionokat hasznosít hogy tisztítsa a szagok szobai levegőjét, VOCs, és tüdő, ami részecskéken hatol át. Ez szintén nagyon csendes és gyakorlatilag termék nincs Ozone. Valójában, az ezé a legalacsonyabb kibocsátó Ozone minden kevesebb mint 0.01 résznél levő ionos levegőtisztítóból millió Ozone.
A Sharp Plasmacluster haladás levegőtisztításrendszer több mint 60 szabadalommal jár függőben levő és már sok nemzetközi díjat nyert. A törés-hydroxilgyökön keresztül a technológia vihar által veszi a piacot és már leghagyományosabb légtisztító berendezéseket hagyott ott. A Plasmaclustert találják a legtöbb hatásos ionos légtisztító berendezésnek a piacon ma most, de szintén belefoglalja igaz HEPát, pre, és aktivált szénszűrés - így csináló ez nagyon hatásos vegyi páráért, por, allergen, virágpor, és sok másik tisztátlanság, ami okozhatja Sick Building Syndrome-öt vagy ronthatja őt, (SBS) , Multiple Chemical Sensitivity (MCS), tüdőbetegség , allergiatünetek , homloküreg-gyulladás, hörghurut, és asztma.
A Plasmacluster Air ionokat tisztít

Az ionizer*() japán-csinált új hulláma egyedülálló a használatában pozitív és negatív ionok is tisztítani a levegőt. Ezek a szabad gyökök rendkívül visszahatóak és kedvelnek lehet, hogy Ozone magában rejti annak a lehetőséget, hogy ingerültséget okoz a légútra. Mindazonáltal, ez van az nagyon visszaható hydroxyl olyan ionok, amik emlékeztetik a titkot arra, hogy Sharp Plasmacluster levegője hatalmat tisztít. Ez a szabad gyök hydroxyl az ionlevegőtakarítás biztonságosabb, mint az Ozone levegőtisztítás, mióta a hydroxilgyökök gyorsan emmision után*() romlanak a körülvevő levegőbe. Az ózon mindazonáltal napokon keresztül kitarthat

Itt irnak az ózonrol angolul
http://www.home-air-purifier-expert.com/ozone-air-cleaners.html
Előzmény: windy12 (165)
Epikurosz Creative Commons License 2007.12.29 0 0 167
Egyébként, ha a párásítással a vízkő belekerül a szoba levegőjébe, akkor szerintem adtunk ... annak egy nagy pofont.
Epikurosz Creative Commons License 2007.12.29 0 0 166
Erről beszélek.
Különben van olyan párásító, amelybe vízkőlekötő vagy valami ilyensmi tablettát kell tenni, és akkor gondolom nincs gond.

Én azon töprengek, hogy desztillált vizet használok, abban nincs vízkő. A baciktól meg nem kell félni, hisz ha rendszeresen tisztítja az ember a tartály ilyen gond nem lehet, ugyanis a víz mindig elpárolog, max. egy napot van a tartályban.

Esetleg bele lehet tenni ezüstpálcát.
Előzmény: Donpipike (163)
windy12 Creative Commons License 2007.12.29 0 0 165
Szerintem ez az ózongenerátor egy egyszerű félreértés. Amikor kimegyünk az erdőbe, és a patakparton érzünk valami kellemes frissességet a levegőben, akkor hajlamosak vagyunk azt mondani, hogy ózondús a levegő. Ez téves, ugyanis ilyen- kor inkább "negatív ion"-dús levegőről beszélhetünk. A légtisztítók és ionizátorok sem ózongenerátorok, hanem negatív-ion generátorok, bár melléktermékként termelhetnek ózont is. A háztartásban több termék is termelhet ózont, aminek a határértéke 0,05 ppm. A Daikin légtisztítója által "termelt" ózonmennyiség kb. 0,01 ppm alatti, amelyik messze elmarad a hátartási gépekre vonatkozó határértéktől. Egyébként a magasfeszültség útján termelt ózon előállításához kb. 20 kV szükséges átlagos páratartalom mellett. Ez alatti feszültségnél negatív ionok termelődnek, de ózon nem. Közel kell tartani a feszültséget a határértékhez, így a minimális ózon termelődése a helyiség páratartalom-ingadozásának köszönhető. 
Előzmény: mr.Baker (164)
mr.Baker Creative Commons License 2007.12.29 0 0 164
Nekem csak az a gondom a daikinnal, hogy nem túl jó dolog benne az "ózon generátor" valamint az uv lámpa, ami szintén termel ózont. Egyébként én a sharppal sem vagyok megelégedve. A legjobb lenne egy bluair vagy iqair légtisztító, azok tényleg nem fejlesztenek ózont. A daikin elég új gép, még nem találni róla külföldi teszteket.
Előzmény: windy12 (161)
Donpipike Creative Commons License 2007.12.29 0 0 163

Vettem egy Vivamax hidegpárásítót,de jól be is fürödtem vele, mert azóta törölgethetem mindenről a fehér port...A készülék alapvatően jól működik azzal nincsen gond. 0-24 h-ban van üzemeltetve.

Tök mindegy neki,hogy csapvíz,ioncserélt,desztvíz vagy ozmóvíz.Most ozmóvizet használok amit tengervizi akvarisztikai boltben veszek,de így is látom a fehár porlerakódást... 

Van egyáltalán oylan készülék ami nem köpi ki a szétporlasztás után a kálciumot, vagy előtte lebontja,szűri,lágyítja vagy bármit csinál vele csak ne legyen?. Mert elég siralmas így mindenhová beférkőzött már a hifiben a cd-k alja is már olyan volt pl., a tévé meg csak úgy szívja magára és sorolhatnám...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Epikurosz Creative Commons License 2007.12.29 0 0 162
Hopp!

Érdekes jelenségnek lettem szemtanúja.
A szobámban a tegnap nagy telejsítményen ment a Venta légmosó, amelynek vízébe ugye emlékeztek, tettem egy nagy evőkanál konyhasót.

Tőle kb. 2 méterre van egy kis ionizátor, amelyről megvoltam győződve, hogy semmit sem ér, már rég nem működik rendesen.

Nos, ma délelőtt arra lettem figyelmes, hogy magán a ionizátoron és körülötte a műanyag tárgyakon finom sópor rakódott le. Hát, akkor mégiscsak müxik a kis dög, és szűri a légből a szilárd részecskéket. Különben érdekes, mert a só (NaCl) semleges molekula, de vízben állítólag disszociál. Mindenesetre a fehér por nem hiszem, hogy Na lenne.

A másik:
A hidegpárásítóval nem vagyok megelégedve. Ezzel sem.

Közel tettem a gázkonvektorhoz, úgy filózva, hogy annak közelében a hideg pára gyorsan felmelegszik, és átalakul vízgőzzé. Nos, lehet, hogy egy része, de egy másik része meg szépen kicsapódott a parkettán, amely ugye közel van az ablakhoz, tehát hideg, és reggel amikor felkeltem szép kis tócsa (amúgy apró, de nagyobb halmazokká összeálló kis vízpöttyök halmaza) fogadott.

Ha átrakom a szőnyegre, akkor valszeg a szőnyeg fog benedvesedni - táptalaj a baciknak, meg ugye a szőnyegszag.

Hát, ki érti ezt?

Szerintem mégiscsak jobb a melegpárásító.
Előzmény: windy12 (161)
windy12 Creative Commons License 2007.12.29 0 0 161
Csak ezt az összehasonlítást találtam. Egyébként ha megnézed a Sharp szűrőit, és szűrési elvét, majd összehasonlítod a Daikinnal, akkor látható, hogy, hogy a Daikin sokkal többet nyújt lényegesen alacsonyabb áron.
Előzmény: mr.Baker (148)
tunderlala-3 Creative Commons License 2007.12.29 0 0 160
Én így emlékszem, hogy az okosok is, mármint a doktorok is 50-55 % körül ajánlják....50 alatt én nagyon nem jól voltam.:( De ez persze lehet egyéni is, és azért az jóval 50 alatt volt, sőt 40 alatt...
Előzmény: Epikurosz (159)
Epikurosz Creative Commons License 2007.12.29 0 0 159
Nos, én úgy 40-45%-os páratartalmat szeretem.
Mindenesetre utána kellene járni alaposan ennek is. Persze egyéntől is függ, de szerintem az okos doktorok már végeztek ezzel kapcsolatban klinikai kísérleteket, jó lenne ezekre rábukkanni, hogy ne csak az "állítólagokra" alapozzunk.
Előzmény: tunderlala-3 (158)
tunderlala-3 Creative Commons License 2007.12.28 0 0 158
Én meg azt mondom, mert sajnos saját bőrömön tapasztaltam szó szerint (és szememen/torkomon :(( ), hogy mérni kell a páratartalmat, ha fennáll a gyanú, hogy nincs "jól belőve", és ha alacsony emelni kell, ha pedig magas, akkor csökkenteni....az ember 50 % körüli páratartalomnál üzemel helyesen, így van kitalálva....lehet az a legtisztább, akár légtisztítóval pormentesített levegő is, ha túl száraz, akkor biztos, hogy jönnek a problémák....
Előzmény: mr.Baker (157)
mr.Baker Creative Commons License 2007.12.28 0 0 157
"A levegő páratartalma

Sokan használnak otthon párásító berendezést, mert azt gondolják, hogy a száraz levegő irritálja az orr- és toroknyálkahártyájukat.
A problémát azonban nem a levegő szárazsága, hanem a szennyezettsége és a túlfűtés okozza."
www.allergiainfo.hu




Régen levelezgettem a levegodoktor.hu-s emberrel mielőtt megvettem a sharp-ot, Ő is ezt írta Nekem. A lényeg, hogy 1-2 szobanövény elég, semmi más nem kell!!! Persze nyilván nagyobbak...


Előzmény: Epikurosz (150)
tunderlala-3 Creative Commons License 2007.12.28 0 0 156

Nagyon kis helyesek.:s :((

Én inkább kerülöm a gyapjút, a matracokat is gyapjúoldal nélkül gyártattuk le, és kapok ágyneműben alszunk...mióta az összes matracot lecseréltük atkamentesre, és az összes ágyneműt kapokra cseréltük, lett tünetmentes a kislányom....nekem ez elég bizonyíték a kapok mellett.:p

 

Páratartalommal kapcsolatban:

 

Nagyon egészségtelen az alacsony páratartalom is, "friss atka allergiások", akik arról tudnak, hogy a páradús levegő kedvez az atkáknak, gyakran beleesnek abba a hibába, (amibe mi is beleestünk), hogy "túlszárítják" a levegőt, és ekkor más eü. problémák jönnek ...bőr- szem- nyálkahártya szárazság, viszketés, gyakori légúti fertőzések, stb.... amikor megmértük az itthoni páratartalmat, 35-38 % körül volt, ha jól emlékszem..akkor már egy jó ideje öntöttem a szemembe a nedvesítő szemcseppet, állandóan köhögtem, szám kirepedt, nem győztem kenni....nagyon rossz volt.

 

Akkor elkezdtük emelni a páratartalmat, és ahogy visszaállt 50 % környékére, rendeződött minden.

 

Szóval vigyázni kell a levegő túlzott "szárításával" is, az egészséges az 50-55 % körüli páratartalom, 55-nél feljebb már nem ajánlatos emelni, mert ez kedvez az atkáknak. És a fűtéssel is vigyázni kell, max. 20-22 fok, felette már szeretik a dögök.:s

 

Előzmény: Epikurosz (155)
Epikurosz Creative Commons License 2007.12.28 0 0 155
jaj!

Poratkák gyapjúszálakon: itt.
és maga a cikk
Epikurosz Creative Commons License 2007.12.28 0 0 154
+1: http://www.care2.com/c2c/groups/disc.html?gpp=41&pst=71870&archival=1&posts=1
Előzmény: Epikurosz (153)
Epikurosz Creative Commons License 2007.12.28 0 0 153
"The wool we use still contains most of it's lanolin, which naturally repels dust mites. "

Tehát a gyapjúágyneműk forgalmazuói azt állítják, hogy a gyapjúszálakon lévő lanolin természetes atkataszító.
Előzmény: Epikurosz (152)
Epikurosz Creative Commons License 2007.12.28 0 0 152
Előzmény: tunderlala-3 (141)
Epikurosz Creative Commons License 2007.12.28 0 0 151
Amúgy ma lecseréltem a Solac Bébi dreamst egy 6 literes tartállyal bíró Scarlettre. Nem ionizál, de párologtatni párologtat. 9k Ft. és a hülye-azért-nem-vagyok áruházi.
Epikurosz Creative Commons License 2007.12.28 0 0 150
Ez nem igaz.
Lehet steril levegőd, de ha pld. csak 15%-os a pártartalma, az nem egészséges. Persze, ha rengeteg vizet iszol, azzal tudod kompenzálni.
Előzmény: mr.Baker (149)
mr.Baker Creative Commons License 2007.12.28 0 0 149
Igen tisztítja, de amelyik készülék párásít is az elég gáz.
Igazából nem szabadna "párásítani" mert mindenféle betegség, gombák melegágya a párás levegő. Ha "tiszta" A levegőd nem érzed száraznak, mivel nem száll a por... Egy légtisztító (profi) és egy-két szobanövény a jó megoldás.
Előzmény: Másamása (146)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!