Na az egy jó hely, de este sincs általában tele. kb a legjobb steak ott van Budapesten, nekem a 2 személyes tomahawk a kedvencem, viszont chateubriandot még sosem ettem ott, én a zsírosabb, szaftosabb részeket szeretem. Azt nagyon sajnálom, hogy a momban bezárt a húsboltjuk, törzsvásárló voltam és ott laktam anno a szomszédban.
Tegnap megint elmentünk a kimondhatatlan nevü KNRDY étterembe. Valami egészen álom minőségű chatobrinadot ettünk. Sajnos délben totál üres volt a hely, de remélem este azért bejön nekik. Nagy bánat lenne ha becsuknának.
Nekem pont a pizza az az étel, amit szinte soha nem eszek étteremben, rendelni viszont rendszeresen szoktam, ez számomra nem a gasztronómiai élményről szól:) Imádom az olasz konyhát, de annyi sokkal jobb dolog van a pizzánál, még Olaszországban is jellemzően pizzaszeletként gyorsan bedobva, utcai elvivős helyen eszek.
Olaszból Budapesten nekem a Trattoria Toscana a kedvencem, meg még a Fausto's, annak is az Osteria része. A feleségem mindig az előbbire szavaz:)
A Kemencésben nem voltam, messze van innen - fotók alapján szimpatikusak a pizzák.
Az Igent kipróbáltam, a cucc rendben volt, de további látogatás nem lesz - ez a street food-style nem a világom, mérhetetlenül idegesít, amikor ott zabálják a pizzaszeletet a könyökömet böködve, kézzel-lábbal.
A hype-olásuk meg szerintem marhaság (illetve egy belvárosi szubkultúra műve), ezek nem jobb/autentikusabb pizzák, mint amit az Il Terzóban, a Toscanában, a Pomo D'Oróban vagy a Da Marióban ehetünk, teljesen kulturált körülmények között, nem is feltétlenül drágábban.
Nem voltam még náluk. Tényleg, a Kemencésnél jártál, amiről írtak többször is, meg hogy a belvárosban is nyit? Kíváncsi lennék, milyen. Az Igenben utoljára csalódtam, pedig előtte nagyon bejött.
Azért annál olaszabb pizza nem nagyon van Budapesten... bár lehet, hogy a kiszállításra rendelő kedves vendégeket kissé mással tisztelik meg...
Maga a hely viszont akkor volt a legjobb, amikor még lent volt egy pincében a Nagydiófa utcában. A jelenlegi helyen minden értelemben nagyüzem lett, és ez pl. engem zavar.
Röviden és velősen összefoglaltad, de csak majdnem :)
De borravalót nem azért nem adtam, mert nem én fizettem, nem is azért, mert vélhetően a külsőnk alapján ítéltek meg, hanem ahogy velünk bántak (mindig más pincér jött, akit úgy kellett levadászni, hosszú ideig várakoztunk, kelletlenek voltak, éreztették velünk, hogy a hátuk közepére kívánnak).
Tömören: a kiszolgálás kritikán aluli volt, ezért nem kaptak borravalót.
Egyébként általában vissza tudok emlékezni, mit és hol eszek, de hogy itt mit ettem, ha agyonütnek sem mondom meg.
Szóval elmondásod alapján megítéltek a külsőd, meg a kóla-sör-kakaó rendelés miatt, ezután ettetek valami egészen elképesztően finomat, aztán jól nem adtál borravalót, mert téged megítéltek a külsőd miatt, aztán fogtad magad, és megítélted a többi vendéget a külsejük miatt.
Mi csak rendelni szoktunk tőle (anyámhoz, hozzánk nem szállítanak), rendelős pizzából biztos, hogy a legautentikusabb, de még mindig nem az a kifejezett olasz, és nem is tud igazán lenyűgözni.
Ha már olasz, nemrég voltunk az itt olvasott Il Terzo Cerchio-ban. Én nem vittem túlzásba, Margherita pizzát ettem, és egy tiramisut.
A kiszolgálás rendben volt, a hely hangulata is ok, a pizza is jó volt, de ettől azért többet vártam. A mozzarella kiemelkedően finom volt rajta, de azon kívül semmi extra. A tiramisu is elég jó volt. Amin meglepődtem, hogy DAB sört csapoltak, nem mintha egetverően jó lenne, de ritka. Visszajáró vendég azért nem leszek, de még mindig klasszisokkal jobban éretük magunkat, mint az agyonreklámozott Fricska gasztropub-ban, ahol 1-2 hónapja voltunk talán. Akkor munkatársaimmal voltunk. Egyikünk sem az az igazi divatcézár, talán ennek köszönhetően is hűvösebb volt a fogadtatás. Akkor még hűvösebb lett, mikor kólát, sört és kakaót rendeltünk, a borra és pálinkára rá sem bagóztunk. Arra nem emlékszem mit ettünk, csak arra, hogy egészen elképesztően finom volt, de a hely és a kiszolgálás hangulata miatt nem tudtuk élvezni. Borravalót nem is adtunk, cserébe nekünk sem köszönt senki, mikor mentünk el.
Azoknak ajánlom, akik szeretnek többet mutatni mint akik, elsősorban anyagiakban, mert a többi vendég rajtunk kívül a szó rossz értelmében vett felkapaszkodott újgazdag, vagy gazdagnak látszani akaró buta ember volt.
Mi most elég visszafogottan adtuk elő magunkat ahhoz képest, ahogy szoktuk különben, de tényleg nagyon finom volt minden. Az előételek különösen jók, de a főételek ellen sem lehet senkinek se kifogása.
El kellene már egyszer mennünk oda, még csak a Gourmet-n próbáltunk tőlök két tételt, egyik se volt meggyőző. (Sólet ls valami cake pop, ha jól emlékszem.)
Mi most hétvégén elmegyünk a Só utcai thai-ba, aztán majd nemsokára megint a NOBU-ba. Küldtek egy 40%-os engedményről szóló SMS-t, és ennek nem tudok ellenállni, mert így lehet á la carte enni. Ahhoz még csak egyszer volt szerencsénk, régesrég egy Torkos Csütörtökön. Nem mintha nem lett volna szuper minden fix menüjük is.
Nem. A bejárathoz közelebbi (a Szamos mellett) a Budai Milieu, ez fine dining felé mutató ambíciókkal és konyhával rendelkező új bisztró. Nem áll túl távol (ételek, árak, adagok) a jelenlegi Tantitól, tehát nem látom, miben reménykednek.
A következő az olasz (Na' Pasta), ez a Trattoria Toscana tulajdonosáé, pontosabban a fia üzemelteti egy havarjával, azt hiszem. Ott ettem jó párszor, de nem lett kedvencem: levesből és tésztából is igen keveset adnak, a pizzakemencét pedig a nyitás óta se sikerült rendesen belőni, rendszeresen kátrányosra ég a pizzák talpa. Legutóbb a tésztája (pontosabban a kelesztése) se volt rendben. Ehhez képest nem olcsó. Valami olyan jelszóval nyitották a heyet, hogy T. Toscana minőség fele áron, Budán - hát én inkább átautózom a Toscanába, ha olyan kedvem támad.
Azt hiszem mind a kettő olasz, vagy nem? Az egyiknél ma valami szarvas étel volt a táblán, de akkor már elhatároztuk, hogy a Tantiba megyünk. Próbáltuk mostanában a Parkot is, ami rendszeresen tömve van. Engem nem győzött meg a minőség ott. Valami iszonyat száraz bécsi szeletet kaptam disznó szűzből. Már ránézésre is gyanus volt.
2 napja kb. olyan volt a pizza, mint amit a Pizza King szállít ki (a mozzarella az egyebek felett, egyenletesen szétszórva, a tészta nem rugalmas, hanem szakad).
Sebestyén kadarkát kértem hozzá, erre kihozott a testépítő kinézetű pincér srác egy deci fehérbort. Nem szóltam semmit. :D
Az egészben az a legérdekesebb, hogy a szomszéd asztalnál ott ült a tulaj, aki a Trattoria Toscana tulajdonosa is egyben. Vajon nem látja azt, amit én látok?
Ezt ugye tudjuk, de mi annyira szeretnénk itt a közelben találni valami jó helyet. Ma is mire haza értünk a kálváriánkból, rájöttünk, hogy enni kellene valahol. Ez máskor is előfordúl nálunk, nem is ritkán. Rosensteint meg ugye tervezni kell, mert csak úgy hirtelen felindulásból oda nem lehet elmenni mert könnyen előfordúl, hogy nincs hely.
Adtunk ma egy esélyt a Tantinak. Déli választékból Lényem beválllata a borju onglet c. kaját, azzal együtt, hogy a pincér csak anyit tudott, hogy a borju egy részét hívják ongletnek. Nem volt rossz. A köret paszternák krém volt és lencse ragu. Az utóbbiba bele kóstóltam és igen rossznak tartottam. Lényem se lelkesedett. Leginkább szegfüszeg íze volt a lencsének. Én óvatos duhaj, marhabélszint kéretem. Nos ehhez volt valami krémszerü köret, amiről nem tudom mi,de a lényeg, hogy kifejezetten édes volt. Volt még hozzá némi gomba is. Nagyon mutatósan volt tálalva mindkét étel és mindkét esetben, kiváló volt a hús. A köretek viszont sokat rontottak az élvezeten.
Nagyétküeknek nem ajánlom a helyet. Én mindent megettem ami a tányéron volt és éppen elég volt, de tudtam volna még enni. Ezért és egy félliter ásványvizért fizettünk netto 12600 forintot, szóval az ár elmegy. Kiszolgálás rendes volt.
Rajtunk kívűl még 2 asztalnál ültek. A szomszédos olaszoknál elég sokan voltak. Legközelebb azt fogjuk kipróbálni.
Mindannyian pestiek vagyunk, úgyhogy azért csak a Pest a logikus választás. De az általad linkeltek tényleg más kategória, ezektől az étlapoktól az embernek kedve támad odamenni. A Csalánosi viszont időutazás olyan helyre, ahova nagyon nem szeretnék visszamenni. :)
Peches választás volt - az 52-es út mentén nyugatra kb. 10 kilométerre a Kígyósi Csárda kifejezetten jó, Kecskemét felé kb. 2 kilométerre pedig a Sasfészek szintén nagyságrenddel jobb, mint a Csalánosi.
Oké, köszi, bár mostanság nem tervezünk arrafele járni. Megyünk ugyan majd az adventi vásárba a Johannesbachklamm-nál, de szerintem nem arról közelítünk.