Keresés

Részletes keresés

Pocak Creative Commons License 2001.03.21 0 0 22
Sziasztok,

Képzeljétek, ma vittem a Ficukába reggel a lányomat, kapu zárva, redőnyök leeresztve, csöngettem, sehol senki, se egy cédula, semmi, egyszerűen eltűntek mint szamár a ködben! Ja, nekünk meg bérletünk van (volt). Eddig se volt a szívem csücske a társaság, na de ezt így előadni, mint egy fly-by-night utazási iroda!!!

Úgyhogy most keresek bébiszatyrot a XXII. kerületbe, szerdánként, 8-18 - 19-ig, családi házba. Ha tudtok kedves, megbízható csajszit, írjatok, köszi!

rocher Creative Commons License 2001.02.28 0 0 21
Bocsika, nem vadidegen volt, hanem abban az oviban dolgozott, ahova a nagyobb gyerekem járt, csak betegnyugdíjba ment és a volt kolleganők ajánlották fűnek-fának.

Na azóta is ez volt az első és utolsó próba, már 8 éves a nagy, 4,5 a kicsi, de valahogy eddig sikerült rendezni őket minden külső segítség nélkül.

petra

Előzmény: szalka (20)
szalka Creative Commons License 2001.02.27 0 0 20
"Egyszer kipróbáltam 2 órára, az eredmény a következő: odajött reggel 8 helyett negyed kilencre, akkor, amikor nekem a város másik felébe kellett mennem fél kilencre."
Szvsz ezt amit nem szabad csinalni. En valahogy el se tudnam kepzelni, hogy egy ujsagban lattott telefonszamon odahivok egy vadidegent akit akkor latok eloszor eletemben egybol beengedek a lakasomba mi tobb egyedul hagyom vele es rabizom a kisgyerekemet.
Ha valaki munkaja, vagy csak lazitas miatt babysitterre akarja bizni a gyerekek az nezze is azt meg.
Van egy csomo babysitterre kozvetito, ahol kepzett apolonok, vagy eleg komoly csecsemo es gyerekapolasi tanfolyamot (fel ev?) vegzett lanyok vannak(pl Ficuka bebihotel).
Kb en ezt ugy tudnam elkepzelni, hogy odamegyek dumalok a bebisitter kozvetitovel, ha nem szimpi johet a kovetkezo, (elmondom, vagy akar elviszem magammal), hogy milyen a gyermek. Az alapjan megkerem, hogy ajanljon nekem a gyerkhez nehany lanyt. Azokat elhivom 1-2 szer par orara probakepp(kulon-kulon), es otthon maradok en is (csak mondjuk olvasok) es figyelem, hogy hogy banik a gyermeke(i)mmel. Ha meg vagyok vele elegedve akkor megjegyzem a lanyt es alkalmadtan kifejezetten ot fogom kerni. Sot ha csak mondjuk egy kis kikapcsolodas miatt van szukseg a lanyra(egy-egy kettesben toltott este a parommal), akkor ugy igazitom, hogy elore tudjam, hogy az X.Y lany ra fog erni.
De persze ha ismerosrol van szo, aki vigyazna a gyerekre, azt is eloszor megneznem, hogy mikent banik a gyermekemmel es csak ha teljesen biztos vagyok benne akkor hagyom vele egyedul a gyereket.

Előzmény: rocher (6)
Csokis Creative Commons License 2001.02.21 0 0 19
Nalunk volt olyan, hogy az apam huga odaadta hozzajuk bentlako "kosztos diaknak" a lanyat. (Nyolcadikra akartak egy kemeny sulit, ami felkesziti a gimire, ok meg videkiek voltak. Mondjuk kellett is szegennyel tanulni, meg en hordtam at a gyerekkori Time-Life konyveimet a fizika, meg kemia tanulashoz.) Tok jol kijottek, pedig tizennegy eves lanynal ez nem tul gyakori. Ugyhogy hadd jojjon! :-)
Előzmény: hc (18)
hc Creative Commons License 2001.02.21 0 0 18
Csokis:
Köszi. Egy ismerősöm keresett bébiszatyrot kiskamasz lánya mellé, lehet, hogy ráduszítom!! :-)

Általában:
Nekünk szerencsénk volt. A Ficukától küldtek jelölteket és a második egy rendes, fiatal leányzó volt. Csodát nem tett, de rendesen vigyázott a srácokra. Sajnáltuk, amikor felvették a főiskolára. Utána két ismerős leányzóval oldottuk meg a gondjainkat.

hc

Csokis Creative Commons License 2001.02.21 0 0 17
Lakasilag XII. keruleti, de szerintem minden belefer, ami onnan epelmeju idon belul megkozelitheto. (M1-2-3, 4-6 vill., 105 busz)
Előzmény: hc (16)
hc Creative Commons License 2001.02.21 0 0 16
Csokis:
Milyen körzetben tudná aktivizálni magát a mamád?

hc

Csokis Creative Commons License 2001.02.21 0 0 15
64 eves edesanyamnak keresek bebiszitteri, potnagymamai allast. (felugyelet, egyutt tanulas, ellatas) Csaladi, ismerosi, barati korben nagy rutint szerzett. Problemas gyerek nem akadaly! :-) Egyetlen hibaja, hogy nincs jogositvanya, de azert ez szerintem megoldhato.
Erdeklodni nala telefonon (06-20-377-9393), vagy nalam (csokis@mail.poli.hu) emilben.
rocher Creative Commons License 1999.06.30 0 0 9
És mennyi/óra?
Előzmény: Vajk (8)
Vajk Creative Commons License 1999.06.30 0 0 8
En ujsagbol kerestem, es eleg sok jelentkezot kellett megneznem-hallgatnom, mig rataltam az igazira:))
Gyerkoc odavan erte, neha csak azert hivjuk el, mert hianyzik a lanyunknak, pedig mi is raernenk.
Probalkozni es valogatni kell a jelentkezok kozul.
Calliope Creative Commons License 1999.06.30 0 0 7
Az öcsikémre vigyázott egy időben egy kedves (jó kis gömbölyded, "anyás", huszonpáréves) leányzó, aki egészségügyi szakközepet végzett, de potom pénzért halálra dolgozhatta volna magát valamelyik kórházban, így inkább nem ment oda többet. Mondjuk őt régebbről ismertük, és viszonylag normális összegért vállalta (így is többet keresett, mint a kórházban anno).
Aztán sajnos Siófokra költöztek.

Szóval szerintem is valami ismerős révén lenne praktikus szerezni...

rocher Creative Commons License 1999.06.30 0 0 6
Nem akarlak elkeseríteni, de nehéz találni megbízhatót és ha találsz az nagyon drága. A fiammal én is úgy voltam, hogy kétévesen beadtam a bölcsibe, de majdnem 3 lett, mire vissza tudtam menni dolgozni. Nálunk is ugyanaz a helyzet, nagyszülők a világ végén, néha kampányszerűen egy ideig nálunk, de sehogy se jó. Egy biztos, újságból akkor se, ha már semmi más megoldás nincs. Egyszer kipróbáltam 2 órára, az eredmény a következő: odajött reggel 8 helyett negyed kilencre, akkor, amikor nekem a város másik felébe kellett mennem fél kilencre. Megreggelizett, kávét főzött magának, telefüstölte a konyhát, pedig mondta neki a gyerek, két évesen, hogy "apa a gangon megy ki cigire", a gyereket nem öltöztette fel, nem adott rá tiszta pelenkát, 10-re hazaestem, akkor közölte, hogy 600 ft áfa nélkül. Hát nekem ennyibe állt a jogosítványom. x Ft + ez a 600 + amit még felzabált.
sti Creative Commons License 1999.06.30 0 0 topiknyitó
Feleségem a GYES után készül vissza dolgozni, de ugye egy kis gyerek gyakran beteg, stb. Szóval normál munkát csak úgy kap, illetve tarthat meg, ha a rendelkezésreállása biztosított. Sajnos a negyszülokre nem lehet számítani (dolgoznak egyik részrol, illetve vidéken távol laknak) úgyhogy valami alternatív megoldást kellene választanunk.
Kérném a topicba a tapasztalatokat, esetleg ajánlásokat, hogy honnan, hogyan lehet megbíható bébiszittert találni.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!