A plusban volt jó pár hete, kiárusításban, tán 700 ft-ért. De vhol olvastam, hogy Sopronban - ugyanúgy plusban - végkiárusítást tartottak ilyen cuccokból, és 50 ft-ért (vagy vmi hasonló nevetséges összegért) hozzá lehetett jutni.
Hát én grillsütőt hipermarketekben, illetve piacon szoktam látni. Evvel az eszközzel azonban még nem találkoztam, bár már olvastam, hallottam róla. Biztosan rossz helyen keresem, ezért minden bővebb infót szívesen olvasnék. :)
Nem és nem! :)) A serpenyős rostélyos, nevéből adódóan párolt rostélyos szeletet takar, paprikával, paradicsommal és a végén burgonyacikkekkel összefőzve. A mezei paprikáskrumpli a serpenyős burgonya (Nem keverendő össze a tepsis burgonyával. Sem.)
Én is túlzásnak tartom a negyedórás várakozást.Pár perc elég.Ja a LIDL-ben most kapható gyújtó kocka is jó. http://www.lidl.hu/hu/home.nsf/pages/c.o.pc.p.grillgyujto És persze a jó öreg brikett. http://www.lidl.hu/hu/home.nsf/pages/c.o.pc.p.faszenbrikett
http://www.villany.hu/index.php?p=boros_receptek [A marhahúsból és csülökből készült vegyes pörköltet szakácsaink egy kis villányi Portugieserrel bolondítják meg, mely igazi pikáns ízt kölcsönöz eme készételnek.]
Kismillio verzio van. Az egyikbe raknak krumplit a masikba nem, a harmadikbe meg raknak krumplit meg bort is, a negyedik vegyes husbol keszul borral, az otodik vegyes hussal, borral es krumplival.
Na akkor most melyik a pontos definicio? A legelso hozzaszolasomban a threadben hangsulyzotam h magam sem tudom mi a pontos definicio de ez a helyzet. keretik elolvasni: 2235 sz. hozzaszolast.
Btw: a joasszony modra elnevezesu etelekben akkor meg joasszony van?
Attol hogy szimplan bor kerul bele nem hiszem h pinceporkolt lenne. Hiszen van aki kuktaban foz porkoltet es bort rak ala...akkor az is pinceporkolt?
ha lelocsoltad varj 2-3 percet amig a folyadek atitatja a faszenet. mivel uj volt a grill kezseg ezert eloszor 30 percig csak izzo faszen volt benne, hogy kiegjen:)
kerlek en csak infot kozvetitek. nemregiben vegyesporkoltet foztem (persze borral, nem is tudom ez miert kulon kitetel, jo porkoltbe kell a bor) es leirtam a receptjet. velamelyik forumban itten, akkor szoltak ram h az pinceporkolt. en meg utana googleztam es az altalam lentebb leirt definiciokat/recepteket talaltam.
Es mint irtam szerintem nem attol lesz egy porkolt pinceporkolt h bor van benne. en mindenporjkoltbe rakok valamennyi bort, van amelyikbe csak keveset, de van olyan is amibe sokat.
"Alapvető hiba ha meglocsolod a begyújtó folyadékkal és egyből gyújtassz. ilyenkor a faszén felületéről leég a gyújtófolyadék és a faszenet meg sem kapja."
Ezt csináltam, pont! Köszi a tanácsot, jövőre már így fogjuk csinálni, a héten elpakoltam, annyira megutáltam az egészet. A teraszon grilleztünk, nem benn a lakásban és mindig volt vki mellette, szóval arra vigyáztunk, nehogy bármi más is felgyulladjon.
kollegak segitseg. 8-9 kilo hus ala (marhalabszar, sertes csulok) mennyi szalonna kell? Nem akarom h nagyon zsiros legyen, de azert ennyi hus ala kell "nafta".
itthon ketfele definicioja vana pinceporkoltnek es megmondom oszinten magam sem tudom melyik az "igazai".
Az altalanosan elterjedt nezet szerint a pinceporkolt olyan porkolt amelybe amikor mar majdnem kesz jo adag burgonyat tesznek es belefozik a porkoltbe.
A masik, ritkabban latott/hallott/olvasott definicio szerint a pinceporkolt olyan porkolt amely tobbfajta, vegyes husbol keszul. pl. marha/sertes.
A megtisztított, apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát az olajon megfuttatjuk. A tűzről lehúzzuk, a pirospaprikával, a köménnyel meghintjük, és sóval ízesítjük. A tűzre visszatesszük, és a kockákra vágott húst beledobjuk. Gyakran kevergetve addig pirítjuk, amíg a hús ki nem fehéredik. A felaprított paprikát és paradicsomot is beletesszük, és lassú tűznél, néha egy kevés vizet és a bort aláöntve, puhára pároljuk.
Amikor már majdnem kész, a meghámozott, cikkekre vagy kockákra vágott burgonyát is beleszórjuk, és együtt megpuhítjuk. Karikákra vágott erős paprikával, paradicsommal díszítve tálaljuk.
Bocs, elírtam, mentségemre legyen szólva az ittas állapotom. Nem pincepörköltöt, hanem pusztapörköltöt akartam írni. Egy kollégám rendelt egy ilyet egy hortobágyi csárdában, mondván, hogy ilyet még úgysem evett. Erre kihoztak neki egy paprikáskrumplit. Még mindig jobban járt, mint az öccse, aki egy "hortobágyi naplemente" fantázianevű ételt kért, majd kapott egy szép tányér zöld spenótot, rajta egy tükörtojással...
Mellesleg sokkal könnyeb begyújtóval meggyújtani mint ágakkal meg papírral vacakolni, aztán várni hogy vagy begyullad vagy nem. Mi mindig úgy csináljuk ahogy az előbb írtam, pakkra megy minden és semmilyen mellékíze nem lesz a kajának. A gyújtófolyadékkal ha óvatosan bánsz nem lehet gond.
Úgy kell, hogy meglocsolod jó alaposan a faszenet a begyújtófolyadékkal és körülbelül negyed óráig hagyod hogy beszívja. Utána pakkra gyulladnia kell és a faszán is parázslani fog miután elalszik a láng. Alapvető hiba ha meglocsolod a begyújtó folyadékkal és egyből gyújtassz. ilyenkor a faszén felületéről leég a gyújtófolyadék és a faszenet meg sem kapja. Egyébként lehet kapni brikettet, sokkal jobb mint a faszén. Lakásban meg ne grillezzetek:)