Keresés

Részletes keresés

djz Creative Commons License 2007.08.25 0 0 2258
Köszönöm mindenkinek, figyelni fogok.
Előzmény: Zitka (2254)
úrnő Creative Commons License 2007.08.25 0 0 2257
Az image4 tulajdonképpen ez lett volna:


Előzmény: úrnő (2256)
úrnő Creative Commons License 2007.08.25 0 0 2256
A képek itt készültek.










[image4


A kenyérlángoson kívül mást nem kóstoltunk, mert iszonyatos árak voltak. Ez egyébként feledhető volt. Sajnos.
Zitka Creative Commons License 2007.08.25 0 0 2255
Amúgy normál áron (másfélezer) minden barkácsáruházban van.
Előzmény: Zitka (2254)
Zitka Creative Commons License 2007.08.25 0 0 2254

Volt már róla szó korábban sztem...

A plusban volt jó pár hete, kiárusításban, tán 700 ft-ért. De vhol olvastam, hogy Sopronban - ugyanúgy plusban - végkiárusítást tartottak ilyen cuccokból, és 50 ft-ért (vagy vmi hasonló nevetséges összegért) hozzá lehetett jutni.

Előzmény: djz (2250)
ZsuR Creative Commons License 2007.08.25 0 0 2253
Sajnos nem tudok neked ebben segiteni - de biztos vagyok, lehet kapni. Talan valaki tudja mondani neked, hogy hol. . .
Előzmény: djz (2252)
djz Creative Commons License 2007.08.25 0 0 2252
Hát én grillsütőt hipermarketekben, illetve piacon szoktam látni. Evvel az eszközzel azonban még nem találkoztam, bár már olvastam, hallottam róla.
Biztosan rossz helyen keresem, ezért minden bővebb infót szívesen olvasnék. :)
Előzmény: ZsuR (2251)
ZsuR Creative Commons License 2007.08.24 0 0 2251
Biztos van ott, ahol a grillt lehet venni.

Előzmény: djz (2250)
djz Creative Commons License 2007.08.24 0 0 2250
Ilyet hol kapni?
Előzmény: ZsuR (2231)
ZsuR Creative Commons License 2007.08.24 0 0 2249
Hm. Itt van faszen is, meg brikett is.

Higgyel nekem. . . ne hasznalj. Nem eri meg.

Ha veszel egy ilyen (vagy csinalsz) elogyujto kemenyt, sokkal hamarabb lesz tuzed . . .
Előzmény: Törölt nick (2247)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.08.24 0 0 2248
igaz, léteznek teljesen szagtalan indító levek.
(mongyuk más a helyzet, ha petróleummal, vagy spiritusszal kísérletezel :))
Előzmény: Törölt nick (2247)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.24 0 0 2247
szarintem szimpalan mas minosegu a faszen a nagy vizen tul. a gyujtofolyadekot nem lehet erezni se a huson se a fuston.

H.
Előzmény: ZsuR (2246)
ZsuR Creative Commons License 2007.08.24 0 0 2246
Koszonom!

Es ne hasznalj a grillhez semmilyen gusztustalan folyadekot begyujtashoz. . .nem jo!
Előzmény: Törölt nick (2235)
tuutuu Creative Commons License 2007.08.24 0 0 2245

Hümm, valóban, a NagyVeneszben nem paprikás krumpli.

 

Azonban az Ételkészítési ismeretek paprikás burgonyáról regél, serpenyős burgonya nincs, nem volt, és nem is lesz...:}}}

 

tuutuu

most Döntnök

 

P.s.:

A krumplileves meg legyen krumplileves...:}}}

Előzmény: nagypapi51 (2244)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.08.24 0 0 2244
Nem és nem! :))
A serpenyős rostélyos, nevéből adódóan párolt rostélyos szeletet takar, paprikával, paradicsommal és a végén burgonyacikkekkel összefőzve. A mezei paprikáskrumpli a serpenyős burgonya (Nem keverendő össze a tepsis burgonyával. Sem.)
Előzmény: tuutuu (2232)
eMM Creative Commons License 2007.08.24 0 0 2243
Én is túlzásnak tartom a negyedórás várakozást.Pár perc elég.Ja a LIDL-ben most kapható gyújtó kocka is jó.
http://www.lidl.hu/hu/home.nsf/pages/c.o.pc.p.grillgyujto
És persze a jó öreg brikett.
http://www.lidl.hu/hu/home.nsf/pages/c.o.pc.p.faszenbrikett
Előzmény: Törölt nick (2240)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.24 0 0 2242
Csak nehany link:

http://www.nyugat.hu/cgi-nyugat/cikksql.cgi?cikk=1499#PINCEP%D6RK%D6LT%20DALOSK%D6R%20M%D3DRA

http://www.rtlklub.hu/gasztronomia/?id=0508205693

http://www.nlcafe.hu/cikk.php?id=88&cid=19420

http://www.eszemiszom.hu/m.asp?D=RC&Rc=3407

http://borhirek.blog.hu/2007/08/15/fozzunk_stilusosan_pinceporkoltet_2007_0_15

http://www.tokipompos.hu/receptek.html

http://www.villany.hu/index.php?p=boros_receptek
[A marhahúsból és csülökből készült vegyes pörköltet szakácsaink egy kis villányi Portugieserrel bolondítják meg, mely igazi pikáns ízt kölcsönöz eme készételnek.]

Kismillio verzio van. Az egyikbe raknak krumplit a masikba nem, a harmadikbe meg raknak krumplit meg bort is, a negyedik vegyes husbol keszul borral, az otodik vegyes hussal, borral es krumplival.

Na akkor most melyik a pontos definicio? A legelso hozzaszolasomban a threadben hangsulyzotam h magam sem tudom mi a pontos definicio de ez a helyzet. keretik elolvasni: 2235 sz. hozzaszolast.

Btw: a joasszony modra elnevezesu etelekben akkor meg joasszony van?

Attol hogy szimplan bor kerul bele nem hiszem h pinceporkolt lenne. Hiszen van aki kuktaban foz porkoltet es bort rak ala...akkor az is pinceporkolt?
Előzmény: Pandus (2241)
Pandus Creative Commons License 2007.08.24 0 0 2241
"szerintem nem attol lesz egy porkolt pinceporkolt h bor van benne." De. Ez a definíciója. A nevében is benne van.
Előzmény: Törölt nick (2239)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.24 0 0 2240
ha lelocsoltad varj 2-3 percet amig a folyadek atitatja a faszenet. mivel uj volt a grill kezseg ezert eloszor 30 percig csak izzo faszen volt benne, hogy kiegjen:)

H.
Előzmény: balima (2237)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.24 0 0 2239
kerlek en csak infot kozvetitek. nemregiben vegyesporkoltet foztem (persze borral, nem is tudom ez miert kulon kitetel, jo porkoltbe kell a bor) es leirtam a receptjet. velamelyik forumban itten, akkor szoltak ram h az pinceporkolt. en meg utana googleztam es az altalam lentebb leirt definiciokat/recepteket talaltam.

Es mint irtam szerintem nem attol lesz egy porkolt pinceporkolt h bor van benne. en mindenporjkoltbe rakok valamennyi bort, van amelyikbe csak keveset, de van olyan is amibe sokat.

H.
Előzmény: balima (2238)
balima Creative Commons License 2007.08.24 0 0 2238
A pincepörköltben vörösbor van. amit írsz, a krumplis, annak a neve serpenyős rostélyos.
Előzmény: Törölt nick (2235)
balima Creative Commons License 2007.08.24 0 0 2237
"Alapvető hiba ha meglocsolod a begyújtó folyadékkal és egyből gyújtassz. ilyenkor a faszén felületéről leég a gyújtófolyadék és a faszenet meg sem kapja."

Ezt csináltam, pont! Köszi a tanácsot, jövőre már így fogjuk csinálni, a héten elpakoltam, annyira megutáltam az egészet. A teraszon grilleztünk, nem benn a lakásban és mindig volt vki mellette, szóval arra vigyáztunk, nehogy bármi más is felgyulladjon.
Előzmény: Pép (2229)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.24 0 0 2236
kollegak segitseg. 8-9 kilo hus ala (marhalabszar, sertes csulok) mennyi szalonna kell? Nem akarom h nagyon zsiros legyen, de azert ennyi hus ala kell "nafta".

Jah bogracsban lesz szabadtuzon.

H.
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.24 0 0 2235
itthon ketfele definicioja vana pinceporkoltnek es megmondom oszinten magam sem tudom melyik az "igazai".

Az altalanosan elterjedt nezet szerint a pinceporkolt olyan porkolt amelybe amikor mar majdnem kesz jo adag burgonyat tesznek es belefozik a porkoltbe.

A masik, ritkabban latott/hallott/olvasott definicio szerint a pinceporkolt olyan porkolt amely tobbfajta, vegyes husbol keszul. pl. marha/sertes.

H.
Előzmény: ZsuR (2228)
comad Creative Commons License 2007.08.24 0 0 2234
Ahogy én ismerem:

Hozzávalók: 2 vöröshagyma; 2 gerezd fokhagyma; 3 evőkanál olaj; pirospaprika; köménymag; só; 80 dkg marhalábszár; 1-2 zöldpaprika; 1 paradicsom; 2 dl vörösbor;
1 kg burgonya.

A megtisztított, apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát az olajon megfuttatjuk. A tűzről lehúzzuk, a pirospaprikával, a köménnyel meghintjük, és sóval ízesítjük.
A tűzre visszatesszük, és a kockákra vágott húst beledobjuk. Gyakran kevergetve addig pirítjuk, amíg a hús ki nem fehéredik. A felaprított paprikát és paradicsomot is beletesszük, és lassú tűznél, néha egy kevés vizet és a bort aláöntve, puhára pároljuk.

Amikor már majdnem kész, a meghámozott, cikkekre vagy kockákra vágott burgonyát is beleszórjuk, és együtt megpuhítjuk.
Karikákra vágott erős paprikával, paradicsommal díszítve tálaljuk.
Előzmény: ZsuR (2228)
comad Creative Commons License 2007.08.24 0 0 2233
Bocs, elírtam, mentségemre legyen szólva az ittas állapotom. Nem pincepörköltöt, hanem pusztapörköltöt akartam írni. Egy kollégám rendelt egy ilyet egy hortobágyi csárdában, mondván, hogy ilyet még úgysem evett. Erre kihoztak neki egy paprikáskrumplit. Még mindig jobban járt, mint az öccse, aki egy "hortobágyi naplemente" fantázianevű ételt kért, majd kapott egy szép tányér zöld spenótot, rajta egy tükörtojással...
Előzmény: nagypapi51 (2227)
tuutuu Creative Commons License 2007.08.24 0 0 2232
Khmmm.... serpenyős rostélyos az...:}}}
Előzmény: nagypapi51 (2227)
ZsuR Creative Commons License 2007.08.24 0 0 2231
Probaltal mar ilyent? Tokeletes!!! Egy kis papir, es percek alatt izzo szened van!!!



Előzmény: Pép (2230)
Pép Creative Commons License 2007.08.24 0 0 2230
Mellesleg sokkal könnyeb begyújtóval meggyújtani mint ágakkal meg papírral vacakolni, aztán várni hogy vagy begyullad vagy nem. Mi mindig úgy csináljuk ahogy az előbb írtam, pakkra megy minden és semmilyen mellékíze nem lesz a kajának. A gyújtófolyadékkal ha óvatosan bánsz nem lehet gond.
Előzmény: Pép (2229)
Pép Creative Commons License 2007.08.23 0 0 2229
Úgy kell, hogy meglocsolod jó alaposan a faszenet a begyújtófolyadékkal és körülbelül negyed óráig hagyod hogy beszívja. Utána pakkra gyulladnia kell és a faszán is parázslani fog miután elalszik a láng. Alapvető hiba ha meglocsolod a begyújtó folyadékkal és egyből gyújtassz. ilyenkor a faszén felületéről leég a gyújtófolyadék és a faszenet meg sem kapja. Egyébként lehet kapni brikettet, sokkal jobb mint a faszén. Lakásban meg ne grillezzetek:)
Előzmény: balima (2222)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!