Keresés

Részletes keresés

szigetbecse Creative Commons License 2017.12.29 0 0 174421

Köszönöm a válaszod!!!

Előzmény: Szabi32 (174419)
GAgyiXyXy Creative Commons License 2017.12.28 0 1 174420

És még lelit is jó hozzá akkor, mert a silviához az is jó.

Előzmény: Szabi32 (174419)
Szabi32 Creative Commons License 2017.12.28 0 1 174419

Szia!

 

Persze hogy jó!! Az ipari Rancilio, de még Faema kar is teljesen jó hozzá!

Sőt,, felmegy még rá, az E61 kar is (pld.naked) !:-)

Legolcsóbban sztem az Expolygonban kapsz, vagy itt:

http://www.gevkft.hu/pages/alkatreszkat.php

Ha pedig mindenképp gyárit szeretnél, akkor itt kapsz hozzá:

http://kavegepbolt.hu/spd/1165030/Szurotarto-2adagos

Előzmény: szigetbecse (174418)
szigetbecse Creative Commons License 2017.12.28 0 0 174418

Sziasztok!

 

Szeretném megkérdezni,hogy a Rancilio Nancy-hez jó-e a Silvia szűrőtartója,ill. ha igen, hol lehet beszerezni eredeti kart hozzá? Köszönöm!

jak01 Creative Commons License 2017.12.28 0 0 174417

Nem hajt a tatár, tudok várni akár tavaszig is.

Előzmény: Mylord3 (174416)
Mylord3 Creative Commons License 2017.12.28 0 0 174416

"Egyébként ezen a fórumon szoktak eladő gépeket kínálni (azért érdem, mert itt pl. nikon fényképező témában van kimondottan szaki és kimondottan adás-vétel fórum)..."

Igen, szoktak, ahogy itt alattam is látod! :-) /Ez szerintem jó ár is, csak talán a Pavoni nem igazán kezdő gép./

Egy "berezezett", felturbózott, szakik által átnézett régi Gaggia Classicot - egy kis szerencsével, és még több türelemmel - akár tudnál is venni 100 ezer alatt, de ismétlem: ha beleszerettél a zsír új Lencsibe, vedd meg azt! 

Előzmény: jak01 (174412)
Surda :D Creative Commons License 2017.12.28 0 0 174415

+1  a 2015 előtti Classicra.

Előzmény: jak01 (174412)
H_G Creative Commons License 2017.12.28 0 0 174414

Ó, ez nagyon szép daráló. Tkp. megfelelhet.

 

Korábbi évjáratú jó GC rendszeresen felbukkan használtan, bár az áruk már eléggé felment.

 

Előzmény: jak01 (174412)
decca Creative Commons License 2017.12.28 0 0 174413

Lejjebb vittem az eladó La Pavoni Europiccola árát, 95 ezerre. Van egy Imex CR100 kávépörkölő is, azért 45 ezret kérnék.

A Jófogáson el lehet olvasni a részleteket.

jak01 Creative Commons License 2017.12.28 0 0 174412

Köszi a választ!

 

Nem tudom írtam-e (vagy csak akartam), de szakitól, szervízből benne lennék a használtban, írtam is már ét szervíznek és ha ezt olvassa szaki akkor előre is köszönöm ha van ajánlata számomra.

 

A kézi örlőt még évekkel ezelőtt vettem, kb egy életre tervezve egy ilyet: http://legacy.idrinkcoffee.com/Zassenhaus_Santiago_Hand_Espresso_Grinder_Black_p/cg-zas-san-blke.htm

Adnék neki egy esélyt a félprofi főző mellett.

 

Egyébként ezen a fórumon szoktak eladő gépeket kínálni (azért érdem, mert itt pl. nikon fényképező témában van kimondottan szaki és kimondottan adás-vétel fórum)

Előzmény: Mylord3 (174411)
Mylord3 Creative Commons License 2017.12.28 0 0 174411

"Ezután találkoztam a Lelita Annával, erről jókat láttam olvastam, de olvastam olyan szakértő (sznob?) írást, ahol negatívumként hozták fel, hogy még nem bizonyított a cég. Viszont a műszaki adatai (leszámítva az 57-es kart) engem kezdőként meggyőztek..."

Ha kezdőként meggyőztek a műszaki adatai, akkor vedd meg a Lencsit!  Ha én lennék kezdő, tuti, hogy nem venném meg, sőt egyáltalán nem adnék ki új gépért 100 + x ezer rugót, de persze ez csak a személyes véleményem. A kézi daráló helyett, amiről írsz,  kapásból vennék vmilyen villanyosat.

 

Vannak megbízható hozzáértő fórumos KV-gép szakik, akiktől kezdőként inkább vennék egy alap- de megbízható kisgépet, mint bármilyen új gépet. ...De mondom, ez csak a saját véleményem és tapasztalatom, és nem is vitázom azzal, ha vki csak új gépben gondolkodik. 

Előzmény: jak01 (174410)
jak01 Creative Commons License 2017.12.27 0 1 174410

Sziasztok!

 

A már lerágott csont kérdés mögé állok be én is: 100 THUF-ért eszpresszó gépet szeretnék daráló nélkül (az van kézi), újat (vagy esetleg szervíz által felújítottat).

Jó néhány napot rászántam tesztek olvasására, videók nézésére, először a Gaggia Classicot néztem ki, de sajnos a 2015-ös modellről sok jót nem olvastam. Egy román blogon találkoztam pozitív kritiával, de mivel ott gyártják nem biztos, hogy objektív volt a teszt. 

Ezután találkoztam a Lelita Annával, erről jókat láttam olvastam, de olvastam olyan szakértő (sznob?) írást, ahol negatívumként hozták fel, hogy még nem bizonyított a cég. Viszont a műszaki adatai (leszámítva az 57-es kart) engem kezdőként meggyőztek, a PL41TEM-ben pedig van gyári PID (erről is olvastam pro kontrát...)

 

szóval a segítségeteket az ész érvek összeszedésében kérem ami a Lelita mellett vagy ellen szólnak. Ezen kívül persze ha van a fenti paraméterek mellett más márka/típus javaslatotok, azért ezer köszönet előre is!!

seekthedragon Creative Commons License 2017.12.26 0 0 174409

Sziasztok!

 

Saját szórakozásra keresek olyan tanfolyamot, ahol többet tudhatok meg a kávé kultúrájáról kezdve a különböző növényektől a filteres vagy espresso kávé helyes készítéséig. Nem barista képzést keresek, inkább a sommelier kávés megfelelőjét.
A profilhoz tartozó email címemre minden ajánlást vagy önreklámot szívesen veszek.

 

Köszönöm!

Mylord3 Creative Commons License 2017.12.25 0 0 174408
tyson107 Creative Commons License 2017.12.24 0 0 174407

Eladnám jura ena 5 kávé gépem! gyönyörű állapotban és ritka piros színben! ára 100darab Mátyás 😀az eladás oka új gép vásárlás! érdeklődni privin itt vagy a nemethi123@freemakl.hu címen!

Mylord3 Creative Commons License 2017.12.19 0 0 174406

Nagyon újnak, eddig még nem használtnak néz ki, valóban. /Nem Classic, de ez szerintem ennél a típusnál is jó ár, lefele kerekítve pedig akár még jobb lehet./

https://www.jofogas.hu/budapest/Gaggia_Coffee_Classic_uj_kavefozo__kavegep_elado_74301845.htm 

 

 

2007ath Creative Commons License 2017.12.16 -1 1 174405

Automata gépekkel kapcsolatba inkább az alábbi linken érdeklődj.

http://www.kavekorzo.hu/index.php?option=com_kunena&view=topic&Itemid=485&catid=5&id=9&limitstart=8376

Előzmény: R100 (174398)
trollcsi Creative Commons License 2017.12.15 0 0 174404

na köszi a tanacsokat, vegul csak 20 dekarol van szo :) az ibit a durva es a kozep allas koze tettem, de inkabb a durva felé picit, tapintasra akkor lett leginkább olyan bontott téglás állaga!

H_G Creative Commons License 2017.12.15 0 0 174403

Nincs a környezetedben senkinek bontva egy gyári őrölt Lavazzája? Az a finomság a tökéletes erre.

 

Előzmény: Katoczi (174402)
Katoczi Creative Commons License 2017.12.15 0 0 174402

A finomságot nem tudom, de vigyázz, max 100g-ot darálj egyszerre, mert kivégzed az őrlőt.

Előzmény: trollcsi (174399)
blaze73 Creative Commons License 2017.12.15 -3 0 174401

Győzd meg róla, hogy kb 10-15 dekánként őrülnéd le, a babokat meg dobd be a fagyóba, jól lezárt zacskóban.

Úgy talán kitart az 1 kiló, de 1 kiló ledarálása öngyilkosság :)    (Az Iberitalnak is:)   :p

Előzmény: trollcsi (174399)
Törölt nick Creative Commons License 2017.12.15 0 0 174400

Ha iper kapszulás gép kell, Francis van 57-ért, de ilyet nem láttam még. De nem zárnám be magam egy féle kapszulás világba...

Előzmény: R100 (174398)
trollcsi Creative Commons License 2017.12.14 0 0 174399

kollega hozna egy kiló kávét hogy őröljem le neki a bialettijébe (iberital challenge-em van). jól gondolom, hogy (nyilván kávéfüggő is, meg ha egy kilót lenyomok, azt már úgyis megette a fene mire elfogy neki) a közepes és a legdurvább között kb 2/3 úton a közép felé ha beállítom, akkor nagyjából jó vagyok?

R100 Creative Commons License 2017.12.14 0 0 174398

Sziasztok!

 

Tudom, hogy itt nem kapszulások a fő téma, de hátha tudtok segíteni:

https://www.wholelattelove.com/refurbished-gaggia-for-illy-plus-single-serve-espresso-machine

 

Az itthoni lehetőségeket próbáltam, de nem találom nyomát, a lányomék meg pont ilyet keresnek.

Szerintetek?

 

zoom zoom mazdázoom Creative Commons License 2017.12.14 0 0 174397

Igazad van köszönöm, én is arra gondoltam!:)

Előzmény: yeahhh (174348)
Mylord3 Creative Commons License 2017.12.13 0 1 174396

Na! Úgy néz ki, hogy Károly újra lendületbe hozta magát! :-)

http://olaszpresszo.hu/miostar-quick-mill/

AttiFü Creative Commons License 2017.12.13 0 0 174395

Sok minden befolyásolhatja a végeredményt. Ugyanaz a kávé más csomagból már más beállítást kívánhat a darálón. Mint már lennebb tanácsolták, próbáld meg durvábbra darálni és erösebben lenyomni.

Előzmény: negros5 (174390)
negros5 Creative Commons License 2017.12.13 0 0 174394

A lefolyása : 20 sec körüli a rövid presszó. Nem igazán lett állítva az sem. De kipróbálom a tanácsodat! Köszi

 

Ha nem segít, lehet e valami a géppel,ami ezt okozza?

Előzmény: Szabi32 (174393)
Szabi32 Creative Commons License 2017.12.12 0 0 174393

A kávé szemcsemérete nem változott? Finomabb őrlemény is okozhatja,

hogy vizes, iszapos lesz a pogácsa. A lefolyás milyen,, nem változott?

Próbálj kicsit durvítani, és picivel többet rakni a kosárba..

Előzmény: negros5 (174390)
yeahhh Creative Commons License 2017.12.12 0 1 174392

Az Escobar valami ritka kolumbiai márka lehet, felénk csak Expobar van ;)

 

Előzmény: negros5 (174390)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!