Elfogyasztottuk a '40% az alapdíjból'-ebédünket a NOBU-ban. Nekem továbbra is ők a kedvenc, mert nagyon bejön ez a japán-perui fúzió, vagy mi. :) Bento-boxokat kértünk, mert abban mindig sok mindent lehet kóstolni. Most miso leves volt, sushiválogatás, sashimi-saláta, egy tálka paprikáscsirkedaraboknak kinéző :) shrimps, alaszkai fekete tőkehal miso mártással, marha perui fűszeres szósszal, mindehhez rizs, utána maracuja brulée kókuszhabbal.
Alapból nem vagyunk shrimp-rajongók, nagyon nem bírjuk az állagát, nekem olyan, mintha vékony nyakakat harapna át az ember, sokszor fel is fordul a gyomrom tőlük... de ettől most abszolút nem, a barátom továbbra sem lett, de nem volt visszataszító, és nagyon jól volt ízesítve, de valami citrusosságot kivéve nem tudtam mást azonosítani. A többi is nagyon jó volt, nekem az édeskés-érdekes :) tőkehal volt a kedvenc, DN-nek a marha. (Utóbbinak irtó jó állaga volt, de az amúgy érdekes és finom szósz nekem túl csípős volt.)
És mint mindig egy NOBU-étkezés után, most is nagyon jóllaktunk, ha a rizsből többet ettünk volna, talán ki is pukkadunk. Ezt most nem pozítivumként írtam, - bár nem is bánom, inkább túl sok legyen, mint túl kevés, - csak azért, hogy ez nem az a hely, ahonnan sokat fizetve éhesen jön el az ember.
"A jó fagyasztott halakkal én se itthon találkoztam"
Én sem. A hazai üzletekben beszerezhető fagyasztott hal fele víz(jég), sütésnél pedig atomjaira hullik, mielőtt elkészülne. 1 kg fagyasztott halból csak egy maréknyi gusztustalan trutymák marad.
Az Auchan-ban beszerzett harcsafiléből viszont kifogástalan állagú és ízű sültet sikerült készíteni :-)
Az érdi piacon van még jó halas, nagyjából 10 féle friss halat árul szombatonként.
A jó fagyasztott halakkal én se itthon találkoztam, csak nem értem, miért áll meg a szállítás Bécsnél. Más. Az aldis csülök kifogástalan lett. Kösz. a tippért.
A '60-'70-es évek 'tonhal' téglája óta nincsen jó fagyasztott hal, én legalábbis nem találkoztam ilyennel. Az Auchan halas pultja elfogadható, heti kétszer jön friss hal, garnéla, és azt is kiírják, ha vmi mélyhűtöttből kiolvasztott.
XI. kerület nekem messze van. Maradok itt a Hegyvidéken. Sajnos a halas itt se valami csoda, de hol van Magyarországon jó halas? Tudom Budaörsön, de az még messzebb van. Én a minőségi mélyhűtött halat is szeretem, de azt se árulnak itthon.
Az elején tartottak sok olyan dolgot, amire a magyar piac még nem volt felkészülve (japán wagyu, Joselito sonka és tsai), de az egyszerűbb dolgok nem voltak szignifikánsabban drágábbak, mint máshol. Én nagyon sajnáltam, hogy bezárt.
A MOM Sparban a hentespult és a halas nem túl erős. Én is Gál Józsira és Rácz Attilára esküszöm, illetve a szír hentesre a XI. kerületben.
Nem is egyszerü.:-( Mi kifejezetten steaket enni megyünk oda. A multkor filet mignont ettünk, az is remek volt.
A MOM-ban totál elszállt áraik voltak. Én soha ott vásárlót nem láttam. Persze kár minden jó üzletért, de nem ajánlatos a Spar mellett, ahol hentes is van, drága húsüzletet nyitni. Én se lakom messze és most nagyon boldog vagyok a Hegyvidéki hentessel. A Budagyöngyében is van egy jó hentes.
Na az egy jó hely, de este sincs általában tele. kb a legjobb steak ott van Budapesten, nekem a 2 személyes tomahawk a kedvencem, viszont chateubriandot még sosem ettem ott, én a zsírosabb, szaftosabb részeket szeretem. Azt nagyon sajnálom, hogy a momban bezárt a húsboltjuk, törzsvásárló voltam és ott laktam anno a szomszédban.
Tegnap megint elmentünk a kimondhatatlan nevü KNRDY étterembe. Valami egészen álom minőségű chatobrinadot ettünk. Sajnos délben totál üres volt a hely, de remélem este azért bejön nekik. Nagy bánat lenne ha becsuknának.
Nekem pont a pizza az az étel, amit szinte soha nem eszek étteremben, rendelni viszont rendszeresen szoktam, ez számomra nem a gasztronómiai élményről szól:) Imádom az olasz konyhát, de annyi sokkal jobb dolog van a pizzánál, még Olaszországban is jellemzően pizzaszeletként gyorsan bedobva, utcai elvivős helyen eszek.
Olaszból Budapesten nekem a Trattoria Toscana a kedvencem, meg még a Fausto's, annak is az Osteria része. A feleségem mindig az előbbire szavaz:)
A Kemencésben nem voltam, messze van innen - fotók alapján szimpatikusak a pizzák.
Az Igent kipróbáltam, a cucc rendben volt, de további látogatás nem lesz - ez a street food-style nem a világom, mérhetetlenül idegesít, amikor ott zabálják a pizzaszeletet a könyökömet böködve, kézzel-lábbal.
A hype-olásuk meg szerintem marhaság (illetve egy belvárosi szubkultúra műve), ezek nem jobb/autentikusabb pizzák, mint amit az Il Terzóban, a Toscanában, a Pomo D'Oróban vagy a Da Marióban ehetünk, teljesen kulturált körülmények között, nem is feltétlenül drágábban.
Nem voltam még náluk. Tényleg, a Kemencésnél jártál, amiről írtak többször is, meg hogy a belvárosban is nyit? Kíváncsi lennék, milyen. Az Igenben utoljára csalódtam, pedig előtte nagyon bejött.