Keresés

Részletes keresés

Caipi Creative Commons License 2017.11.12 0 0 24065

Elfogyasztottuk a '40% az alapdíjból'-ebédünket a NOBU-ban. Nekem továbbra is ők a kedvenc, mert nagyon bejön ez a japán-perui fúzió, vagy mi. :)  Bento-boxokat kértünk, mert abban mindig sok mindent lehet kóstolni. Most miso leves volt, sushiválogatás, sashimi-saláta, egy tálka paprikáscsirkedaraboknak kinéző :) shrimps, alaszkai fekete tőkehal miso mártással, marha perui fűszeres szósszal, mindehhez rizs, utána maracuja brulée kókuszhabbal.

Alapból nem vagyunk shrimp-rajongók, nagyon nem bírjuk az állagát, nekem olyan, mintha vékony nyakakat harapna át az ember, sokszor fel is fordul a gyomrom tőlük... de ettől most abszolút nem, a barátom továbbra sem lett, de nem volt visszataszító, és nagyon jól volt ízesítve, de valami citrusosságot kivéve nem tudtam mást azonosítani. A többi is nagyon jó volt, nekem az édeskés-érdekes :) tőkehal volt a kedvenc, DN-nek a marha. (Utóbbinak irtó jó állaga volt, de az amúgy érdekes és finom szósz nekem túl csípős volt.) 

És mint mindig egy NOBU-étkezés után, most is nagyon jóllaktunk, ha a rizsből többet ettünk volna, talán ki is pukkadunk. Ezt most nem pozítivumként írtam, - bár nem is bánom, inkább túl sok legyen, mint túl kevés, - csak azért, hogy ez nem az a hely, ahonnan sokat fizetve éhesen jön el az ember. 

Boszorka Creative Commons License 2017.11.12 0 0 24064

Leves nekem ennyit biztos nem érne, igaz nem is szoktam levest enni, mert akkor már jól vagyok lakva, mire jön a többi.

Előzmény: homerx (24061)
Boszorka Creative Commons License 2017.11.12 0 0 24063

Az étlap szerint 440 gr. volt. Nekünk tényleg bőségesen elég. Szerintem nem sokan falnak be egyedül egy ekkora adagot.

Előzmény: nagypapi51 (24062)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.11.12 0 0 24062

Mongyuk egy Chateaubriand 40 dkg...

 

Előzmény: homerx (24059)
homerx Creative Commons License 2017.11.11 0 0 24061

miert ne? en ebben a honapban ketszer fogok olyan helyen ebedelni, ahol kb 5000 korul indul egy leves. szoval hajra. :)

Előzmény: Caipi (24060)
Caipi Creative Commons License 2017.11.11 0 0 24060

Szóval soha senki ne menjen sehova vacsorázni? :D

Előzmény: homerx (24059)
homerx Creative Commons License 2017.11.11 0 0 24059

hat ennyibol mar csak osszejon 10 jo sztek otthon, meg ha a probalkozasos reszlivel is szamolok :)

Előzmény: zdobo (24055)
Boszorka Creative Commons License 2017.11.10 0 0 24058

Borra valóval valamivel több, de megérte. Nem járunk hetente oda, csak mikor nagyon ráéhezünk egy jó steakre.

Előzmény: zdobo (24055)
Amerigo61 Creative Commons License 2017.11.08 0 0 24057

Na jó, az érdi halas is messze van tőletek :-)

Előzmény: Amerigo61 (24056)
Amerigo61 Creative Commons License 2017.11.08 0 0 24056

"A jó fagyasztott halakkal én se itthon találkoztam"

 

Én sem. A hazai üzletekben beszerezhető fagyasztott hal fele víz(jég), sütésnél pedig atomjaira hullik, mielőtt elkészülne. 1 kg fagyasztott halból csak egy maréknyi gusztustalan trutymák marad.

Az Auchan-ban beszerzett harcsafiléből viszont kifogástalan állagú és ízű sültet sikerült készíteni :-)

Az érdi piacon van még jó halas, nagyjából 10 féle friss halat árul szombatonként. 

Előzmény: Boszorka (24053)
zdobo Creative Commons License 2017.11.07 0 0 24055

Mennyi volt a számla végösszege? 30.000Ft körül?

Előzmény: Boszorka (24050)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.11.06 0 0 24054

Mindig örülök, ha sikerül jó tippet adnom.

 

 

Előzmény: Boszorka (24053)
Boszorka Creative Commons License 2017.11.06 0 0 24053

A jó fagyasztott halakkal én se itthon találkoztam, csak nem értem, miért áll meg a szállítás Bécsnél. Más. Az aldis csülök kifogástalan lett. Kösz.  a tippért.

Előzmény: nagypapi51 (24052)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.11.06 0 0 24052

A '60-'70-es évek 'tonhal' téglája óta nincsen jó fagyasztott hal, én legalábbis nem találkoztam ilyennel. Az Auchan halas pultja elfogadható, heti kétszer jön friss hal, garnéla, és azt is kiírják, ha vmi mélyhűtöttből kiolvasztott.

 

Előzmény: Boszorka (24051)
Boszorka Creative Commons License 2017.11.06 0 0 24051

XI. kerület nekem messze van. Maradok itt a Hegyvidéken. Sajnos a halas itt se valami csoda, de hol van Magyarországon jó halas? Tudom Budaörsön, de az még messzebb van. Én a minőségi mélyhűtött halat is szeretem, de azt se árulnak itthon.

Előzmény: perrier jouet (24049)
Boszorka Creative Commons License 2017.11.06 0 0 24050

Ugyan már! Ketten egyet, pont elég volt és csodás!

Előzmény: nagypapi51 (24047)
perrier jouet Creative Commons License 2017.11.06 0 0 24049

Az elején tartottak sok olyan dolgot, amire a magyar piac még nem volt felkészülve (japán wagyu, Joselito sonka és tsai), de az egyszerűbb dolgok nem voltak szignifikánsabban drágábbak, mint máshol. Én nagyon sajnáltam, hogy bezárt.

 

A MOM Sparban a hentespult és a halas nem túl erős. Én is Gál Józsira és Rácz Attilára esküszöm, illetve a szír hentesre a XI. kerületben.

Előzmény: Boszorka (24046)
beetee Creative Commons License 2017.11.06 0 0 24048

KNRDY szerintem Konrády .. :)

Előzmény: Boszorka (24043)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.11.06 0 0 24047

Betoltatok 1-1 chateaubriand-t?

 

Előzmény: Boszorka (24043)
Boszorka Creative Commons License 2017.11.06 0 0 24046

Nem is egyszerü.:-( Mi kifejezetten steaket enni megyünk oda. A multkor filet mignont ettünk, az is remek volt.

A MOM-ban totál elszállt áraik voltak. Én soha ott vásárlót nem láttam. Persze kár minden jó üzletért, de nem ajánlatos a Spar mellett, ahol hentes is van, drága húsüzletet nyitni. Én se lakom messze és most nagyon boldog vagyok a Hegyvidéki hentessel. A Budagyöngyében is van egy jó hentes.

Előzmény: perrier jouet (24045)
perrier jouet Creative Commons License 2017.11.06 0 0 24045

nekem sem sikerült leírni helyesen:)))

Előzmény: perrier jouet (24044)
perrier jouet Creative Commons License 2017.11.06 0 0 24044

Na az egy jó hely, de este sincs általában tele. kb a legjobb steak ott van Budapesten, nekem a 2 személyes tomahawk a kedvencem, viszont chateubriandot még sosem ettem ott, én a zsírosabb, szaftosabb részeket szeretem. Azt nagyon sajnálom, hogy a momban bezárt a húsboltjuk, törzsvásárló voltam és ott laktam anno a szomszédban.

Előzmény: Boszorka (24043)
Boszorka Creative Commons License 2017.11.06 0 0 24043

Tegnap megint elmentünk a kimondhatatlan nevü KNRDY étterembe. Valami egészen álom minőségű chatobrinadot ettünk. Sajnos délben totál üres volt a hely, de remélem este azért bejön nekik. Nagy bánat lenne ha becsuknának.

perrier jouet Creative Commons License 2017.11.06 0 0 24042

Nekem pont a pizza az az étel, amit szinte soha nem eszek étteremben, rendelni viszont rendszeresen szoktam, ez számomra nem a gasztronómiai élményről szól:) Imádom az olasz konyhát, de annyi sokkal jobb dolog van a pizzánál, még Olaszországban is jellemzően pizzaszeletként gyorsan bedobva, utcai elvivős helyen eszek.

 

Olaszból Budapesten nekem a Trattoria Toscana a kedvencem, meg még a Fausto's, annak is az Osteria része. A feleségem mindig az előbbire szavaz:)

Előzmény: Boszorka (24041)
Boszorka Creative Commons License 2017.10.26 0 0 24041

Nekem még soha nem jutott eszembe pizzát rendelni, de valahogy engem nem vonz a Dohány utca sem. Azért lehet, hogy egyszer ráveszem magam.

Előzmény: Hepci (24040)
Hepci Creative Commons License 2017.10.26 0 0 24040

Nem tudom, én ehhez túl sznob vagyok. :)

Olaszhonban egyébként a komolyan vehető pizzériák nem szállítanak ki sehová, a polgárok szállíthatják el saját kedvükre, ha olyan vágyuk támad.

Előzmény: Boszorka (24038)
kifli Creative Commons License 2017.10.25 0 0 24039

a kiszállított pizza az olyan, mint a kiszállított lángos

 

 

szahar

Előzmény: Boszorka (24038)
Boszorka Creative Commons License 2017.10.25 0 0 24038

Látom ezek csak Pestre szállítanak ki.:-(

Előzmény: Hepci (24035)
Hepci Creative Commons License 2017.10.24 0 0 24037

A Kemencésben nem voltam, messze van innen - fotók alapján szimpatikusak a pizzák.

Az Igent kipróbáltam, a cucc rendben volt, de további látogatás nem lesz - ez a street food-style nem a világom, mérhetetlenül idegesít, amikor ott zabálják a pizzaszeletet a könyökömet böködve, kézzel-lábbal.

A hype-olásuk meg szerintem marhaság (illetve egy belvárosi szubkultúra műve), ezek nem jobb/autentikusabb pizzák, mint amit az Il Terzóban, a Toscanában, a Pomo D'Oróban vagy a Da Marióban ehetünk, teljesen kulturált körülmények között, nem is feltétlenül drágábban.

Előzmény: Caipi (24036)
Caipi Creative Commons License 2017.10.24 0 0 24036

Nem voltam még náluk. Tényleg, a Kemencésnél jártál, amiről írtak többször is, meg hogy a belvárosban is nyit? Kíváncsi lennék, milyen. Az Igenben utoljára csalódtam, pedig előtte nagyon bejött. 

Előzmény: Hepci (24035)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!