Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2017.05.08 0 0 20142

Szia Dani!

 

Amennyiben  határozaton levő dátum szerint a 7. hónapban kell felülvizsgálatra menned, akkor ezt kell betartanod. Hogy egészen pontosan mikor kell megjelenned, mi a további  teendőd,  azt érdeklődd meg az adott hivataltól. 

Előzmény: Dániel Kiss (20137)
Törölt nick Creative Commons License 2017.05.08 0 0 20141

Képzelt beszélgetés jövőbeni eseményekről


-Azt mondod távmunka?
-Megerősíthetem, olyan távoli, hogy sok év leforgása alatt minden próbálkozás ellenére sem jutott el sokunkhoz.

 

-Azt mondod 3 éves program?
- Azt mondom, ki kerül be és milyen szempontok alapján? Mi lesz a program befejezése után az abban résztvevőkkel, vagy ez már nem érdekes annyira?

Meg tudnak-e maradni ezek az emberek az új munkahelyükön, vagy a program vége a munkahely végét is jelenti majd számukra?  

 

-Azt mondod, központok létrehozása, tanácsadók alkalmazása?
-Azt mondom, kinek jó ez? A központ létrehozása mennyi pénzt visz el az adott keretből? Lehetne a már meglévő hivatalokban bonyolítani költség megtakarítás miatt?
A tanácsadóknak zsír-jó lesz. És a munkában megrokkantaknak?

 

Komolyra fordítva a szót.
Minden program annyit ér, amennyit majd  megvalósítanak belőle. A kiterjesztés (tízezrek) is még csak tervezet, a jövő lehetősége, megelőlegezett ígéret. Reméljük, tényleges jobb életkörülményeket hoz majd sok megváltozott munkaképességű ember számára - a három év után is!

Dániel Kiss Creative Commons License 2017.05.08 0 0 20140

Remélem szociális szempontból is megvizsgálnak mert amikor volt a komplex akkor csak 2 orvos volt ott és ennyi az eggyik a hátam mögött ült és semmit nem csinált 

Dániel Kiss Creative Commons License 2017.05.08 0 0 20139

Hányingerem van mikor menni kell az orvoshoz (pszihiáter) meg remegek volt hogy annyira gyomoridegem volt hogy hánytam is.....

Dániel Kiss Creative Commons License 2017.05.08 0 0 20138

Még új vagyok ebbe a dologba nem volt még felülvizsgálatom csak 1 komplex vizsgálat és ott is papir alapján állapították meg a % ot és amugy szociális szempontbol nagyon sokat romoltam mert már útcára se merek kisérő nélkül menni mert úgy érzem figyelnek 

Dániel Kiss Creative Commons License 2017.05.08 0 0 20137

A határozatomban az szerepel hogy idén 7 hónapba kell mennem felülvizsgálatra valaki azt mondta nekem hogy mivel nem vagyok ellátás alatt vagyis nem kapok pénzt akkor hiába c2 es vagyok 56% öekkel akkor nem küldenek papírt idézést . ez igaz?

takianyu Creative Commons License 2017.05.08 -3 0 20136

Valamit a cikkről is lehetne mondani, mert mert ez csak egy beidézés.

Előzmény: lansz2 (20134)
Törölt nick Creative Commons License 2017.05.07 0 0 20135

http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1100191.TV

2011. évi CXCI. törvénya megváltozott munkaképességű személyek ellátásairól és egyes törvények módosításáról1

 

16/A. §45     A megváltozott munkaképességű személyek ellátásaival kapcsolatos eljárás esetén az ügyintézési határidő 50 nap.

    

16/B. §46 Ha a rehabilitációs hatóság más szerv eljárásában szakértőként jár el,

a) a közlekedőképesség vizsgálata esetén az eljárására irányadó határidő 50 nap,

b) az a) pontban nem említett esetben az eljárására irányadó határidő 21 nap.

Előzmény: Dániel Kiss (20129)
lansz2 Creative Commons License 2017.05.07 0 0 20134

Takianyu. Te vagy ennyire naív vagy ,vagy elgurult a gyógyszered.

Előzmény: takianyu (20133)
takianyu Creative Commons License 2017.05.07 -2 0 20133

Én a cikkre reagáltam, és abban nem találok semm kivetnivalót, ha próbálja a kormány segíteni azokat akik tudnak dolgozni.

Ha jól értelmezem a cikket ez a program csak most fog indulni tehát eleve kijelenteni, hogy hülyeség az nem túl "elegáns". Ha csak néhány tízezer embernek sikerül jól fizető értelmes munkát találni akkor az jó hír.

Nem olvastam, hogy ez azokra terjedne ki akik nem képesek dolgozni és ezt alá is támasztották a bizottságokban. Leginkább a B kategóriásokrol lehet szó, illetve akik rehabilitálhatóak.

És én sem akartam és akarok senkit sem megbántani.

 

 

"Czibere a rokkantakat nyílt munkaerőpiacra küldené

2017. május 03. 14:03

A kormány 4,2 milliárd forintos uniós forrású, a rehabilitációt elősegítő foglalkoztatási programot indít, hogy a következő három évben elősegítse 1500 megváltozott munkaképességű ember elhelyezkedését a nyílt munkaerőpiacon.

 

Czibere Károly a sajtótájékoztatón azt mondta, a programmal szeretnék elősegíteni, hogy a megváltozott munkaképességű emberek és a munkaadók egymásra találjanak. Ennek érdekében egyebek mellett rehabilitációs fejlesztési központot és országos tanácsadó-hálózatot alakítanak ki, megyei tanácsadókkal.

A kormány elkötelezett amellett, hogy az érintettek számára esélyt, lehetőséget teremtsen elhelyezkedni a nyílt munkaerőpiacon, ami egyszerre gazdasági és társadalmi érdek - hangoztatta. A foglalkoztatáson keresztüli esélyteremtés fontos kormányzati szándék, amelynek már megvannak az eredményei, hiszen az elmúlt 25 évben most a legalacsonyabb az inaktivitási ráta és a munkanélküliség - mondta az államtitkár.

Ahhoz, hogy egy ilyen új munkahely létrejöjjön, szakmailag is fel kell készíteni a munkavállalót, fel kell mérni a képességeit, készségeit, jártasságait, de ugyanígy fontos feladat a munkaadók szakmai felkészítése is - jelezte.


Elmondta, a program stratégiai irányai közé tartozik a távmunka fejlesztése, a védett munkahelyekkel szemben az elsődleges munkaerőpiaci álláshelyek támogatása, valamint az úgynevezetmunkapróbaközpontok erősítése, ahol az érintettek fel tudnak készülni a munkavállalásra.

Czibere Károly közölte, hogy a 36 hónapos programot szeretnék később kiterjeszteni, ezzel további ezreknek, tízezreknek munkát adni. Kérdésre válaszolva arról is beszélt, a közgondolkodással szemben "ma már nem csak zacskóragasztásból áll a sztori", hiszen a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatása "sokszínűvé" vált, és a programoknak köszönhetően a munkaadók számos termék és szolgáltatás piacát nyitották meg előttük.

Schanda Tamás európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár a foglalkoztatási adatokat ismertetve azt mondta, a kormány intézkedéseinek köszönhető, hogy jelenleg 4,5 százalékos a munkanélküliségi ráta.
Minden embernek joga van a teljes élethez, ezért a kormány kiemelten támogatja a megváltozott munkaképességű embereket, így a foglalkoztatásukat, rehabilitációjukat segítő programokat - hangoztatta.

Azt is mondta, a kormány számára elsőrendű fontosságú, hogy az érintettek mielőbb kikerüljenek a szociális ellátórendszerből, és munkájukkal ők is erősítsék az országot. Közölte, a program keretében - amelynek kormányzati partnere a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság - kétezernél több szakembert akarnak elérni, felkészíteni és képezni.

Az államtitkár jelezte, a program teljes, 4,2 milliárd forintos összege vissza nem térítendő támogatás, így további kiegészítő forrásokra már nincs szükség.

Forrás: MTI"

 

Előzmény: donpepe9 (20132)
donpepe9 Creative Commons License 2017.05.07 0 1 20132

Jó nagy álomvilágban élsz ha ezt komolyan írtad!!!

 

Előzmény: takianyu (20124)
Törölt nick Creative Commons License 2017.05.07 0 2 20131

Szia, bizony elég nehéz helyzetben vannak a betegek? Hol lehet pl. távmunkát találni? Mit érnek a segítők, elmész az irodába, oszt' tisztelet a kivételnek, unottan felveszik az adatokat, olykor fel-felhívnak egy munka-ajánlattal, ennyi. Szerintem akadnak a betegeknek is ötleteik, pl. társasházakban való adminisztratív munka ötlete. Sajnos tapasztalat, hogy itt is le vannak osztva a lapok. Például egy 10 emeletes panelben nincs helyben ügyintéző, társasházkezelő, elnök, az már régen rossz. Egyik ismerősöm felvetette a szövetkezet elnökének a problémát, nevezetesen: 5-6 autóbusz megállónyira található Iroda nagyon messze van az Ő házuktól. Helyben kéne legalább egy ügyintéző, akit s.o.s el lehet érni. Gondok is több házat "gondoz", mire átér, ha átér az egyik helyről a másikba, lemegy a nap. Sajnos ismerősöm el lett hajtva. A fizetésekről nem is beszélek - úgy általában. O.k. akadnak kivételek. Szóval nem könnyű sem távmunkát szerezni, sem pedig bejárni. Ami pedig az átlakított nyugdíjrendszer következőben történt dolgot illeti, eléggé szégyenletesnek tartom, hogy beteg emberek egy részétől vonták meg a kedvezményes utazási lehetőséget. Remélem üzenetemmel senkit nem bántottam meg. 

Előzmény: sohhai (20126)
Törölt nick Creative Commons License 2017.05.07 0 1 20130

Szervusz! Próbálj érdeklődni telefonon. Újra és újra. Üdv.: A.

Előzmény: Dániel Kiss (20129)
Dániel Kiss Creative Commons License 2017.05.06 0 0 20129

Mennyi időre számítsak mire megjön a határozat mert nekem 6 hónapot kellett az elsőre várnom ami komplex minősítés 

Dániel Kiss Creative Commons License 2017.05.06 0 0 20128

Köszönöm kollokvium

Törölt nick Creative Commons License 2017.05.06 0 0 20127

Bocsánat, most vettem észre, hogy válasz nélkül maradtál!

 

Minden betegségnek különböző súlyossági fokozatai vannak, a kezelőorvosaid nagy valószínűséggel leírták, melyik betegséged milyen fázisban van éppen, mi várható.  Majd a Bizottság dönt a dokumentumok alapján.

 

Jóslással nem jutunk előre, felesleges időpocsékolás, de nagyon szurkolunk Neked (is), a lehető legjobbakat remélve!

Előzmény: Dániel Kiss (20122)
sohhai Creative Commons License 2017.05.06 0 2 20126

Amit le írtál,az csak üres kormánypropaganda,aminek a valósághoz semmi köze!Neked fogalmad sincs a siralmas valóságról!Semmiféle távmunka nincsen!Munkahelyre bejárni se tudnak,mert olyan az állapota sok embernek!Ezen az oldalon segítik,támogatják,biztatják egymást,tapasztalatokat cserélnek az emberek,nem egymás ellen uszítanak,agitálnak!Te se tedd ezt,erre ott van a köznek csúfolt média!

Előzmény: takianyu (20124)
Törölt nick Creative Commons License 2017.05.06 0 4 20125

Úgy véleményt alkotni a megv. munkaképességűek helyzetéről, hogy vagy sosem volt az illető abban a helyzetben (hallomásból ismeri, amit szomszéd, rokon mond), vagy már nem alanya, célcsoportja (nyugdíjasként ), elég különös.  Jó volna majd valamikor a teljes élethez megfelelő "nyugdíj"  páholyából derűsen szemlélni a történéseket. Reméjük, megadatik mindannyiunknak!

takianyu Creative Commons License 2017.05.06 -5 0 20124

-Mi ezzel a probléma?

-Támogatja a távmunkát és akik alkalmasak azok nem zacskó ragasztással keresik a jövedelmüket, hanem értelmes munkával. És nyilván piaci bérért.

-Aki alkalmatlan erre az marad a védett munkahelyen, tehát nincs kényszer, lehet ragasztani tovább a zacskót.

-Végül a keresztényi értékrendről: "Segíts magadon és az Isten is megsegít." A krízisből valókilábaláshoz szükség van a beteg együttműködésére is. Példákat nem sorolok, de vannak közmondások bőven.

-Mindez nem a súlyos betegről szól, Őket nem tudják és nem is akarják visszavezetni a munka világába. Ez mindenkinek ott van a határozatán.

Rehabilitációja nem javasolt (különböző okokból) és a nyugdíj kórhatártól öt évre nem is vizsgálnak semmit.

Előzmény: naftilong (20123)
naftilong Creative Commons License 2017.05.05 0 0 20123
Dániel Kiss Creative Commons License 2017.05.05 0 0 20122

Nagyon sokat romlott az egészségi állapotom 2014 ben 56% egészségkárosodást állapítottak meg jelenleg ezek a diagnózisok vannak nem dofferenciálható szkizofrénia kevert szorongásos és depressziós zavar egyéb gyógyszer indukálta parkinzonizmus rehabilitáció és gondozás k.m.n mennyi lehet most a öekem vsgyis szerintetek mennyi lessz ?

mrduckhead Creative Commons License 2017.05.05 0 0 20121

Tegnapi és a mai hírekben elég megdöbbentő esetről írnak egy otthonról,ahol fogyatékos gyerekeket-betegeket "ápolnak-gondoskodnak"

Sajnos a Gödön üzemeltető speciális otthonban elég rettenetes körülmények uralkodtak-uralkodnak már több éve.

Ugye nem kell ecsetelni,hogy az állam hozzáállása ilyen téren nem változott pozitiv irányba,sőt,mutatja,hogy még inkább a fogyatékos embereket akarja a földbe döngölni.

Ha az eltüntetett milliárdokból csak pár %-ot juttatnának ilyen és ehhez hasonló helyeknek-embereknek-betegeknek,már jelentősen javulna mindenki életkörülménye és emberséghez való joga.

Én semmi jót nem várok el,és nem hiszem el,hogy a beteg-leszázalékol emberek sorsa jobb lesz.

Még a beharangzot május 3-i hír is inkább egy reklám propaganda,ami csak ámitás olyan téren,hogy azok a rokkant emberek,akik le vannak százalékolva,de biztositás idő hiánya miatt nem jogosultak ellátásra,és ezen akarnak segíteni,egy nagy kamu.

 

 

 

mrduckhead Creative Commons License 2017.05.04 0 0 20120

Hát...hogy ez jó hír,majd meglátjuk.

Én arra tippelek,hogy a választások miatt most meglépnek ilyen-olyan dolgokat,amivel komunikálják,hogy ők mennyire jók is és igazságosak.

Mellesleg valszeg ha életbe is lép,az csak 2018-tól lesz.Épp a választás előtt.

Ugye nem kell ecsetelni,hogy ha a nagy átalakitáskor (2010-ben)egy normális-abb törvényt vezettek volna be,akkor erre nem lenne szükség.Márpedig a cél az volt,hogy minnél kevesebb szociális támogatást adjanak.

 

Előzmény: marijancsi (20114)
bandolesa Creative Commons License 2017.05.04 0 0 20119

Sehonnan nem veszem, csak kérdezem mennyi lehet pl: én EGYT-kapok ez 26200-forint egyedül élőnek.

Remélem ez az ellátás több lesz ennél, jó lenne minimum 50-ezer ft...

Előzmény: ibi43 (20118)
ibi43 Creative Commons License 2017.05.04 0 1 20118

Szia bandelosa!

Én úgy értelmezem, hogy a rokkantsági besoroláshoz tartozó minimális juttatásnak a 65%-a.

Neked honnan jött ez a legalább min. 50 ezer ft? Vagy én néztem el valamit?

Előzmény: bandolesa (20116)
Dániel Kiss Creative Commons License 2017.05.04 0 0 20117

Üdv az lenne a kérdésem hogy mivel aktív korúak ellátását kapom igy igényelhetem a közgyógyot de nemtudom hogy a nem közgyógyos gyógyszerek azokat is figyelembe veszik hogx meglegyen az a keret ami kell ?(17000ft a gyogyszerem 1 hónapba )

bandolesa Creative Commons License 2017.05.03 -1 0 20116

Ez jó lesz,de kiváncsi vagyok mennyi lesz forintosítva a havi ellátásuk? Rá irányadó minősítési kategória 65%-a,de ez legalább 50-ezer ft lesz minimum?

 

Utazási kedvezmények is változnak jövőre.

 

http://mfor.hu/cikkek/makro/Megvagjak_Orbanek_az_utazasi_kedvezmenyeket.html

Előzmény: Tibcsesz (20115)
Tibcsesz Creative Commons License 2017.05.03 0 0 20115

Kivételes rokkantsági ellátás jön azoknak, akiknek nincs elég biztosítási idejük

  • adozona.hu

2017.05.03., 04:18 Frissítve: 2017.05.02., 22:28

Kivételes rokkantsági ellátásban részesülhetnének a jövőben azok a súlyosan egészségkárosodott személyek, akik hosszú ideje tartó betegségük miatt, vagy más méltányolható okból nem tudták megszerezni az ellátáshoz szükséges előzetes biztosítási időt, de rendelkeznek az előírt biztosítási idő legalább felével – derül ki a Magyarország 2018. évi központi költségvetésének megalapozásáról szóló törvénymódosítási javaslatcsomagból, amelyet tegnap este terjesztett a parlament elé Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes.

Lehetővé tenné a kormány, hogy a rehabilitációs ellátás ismételten is megállapítható legyen – a megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci integrációjának elősegítése érdekében –, ha a komplex minősítés keretében a rehabilitálhatóság foglalkozási és szociális szempontú vizsgálata során a szakértő bizottság azt állapítja meg, hogy a rehabilitációs szolgáltatások további nyújtása szükséges az érintett személy tartós munkaerő-piaci integrációjához.

A törvénycsomag 75-79. paragrafusaiban szereplő módosítás ezen túlmenően egységes alapokon nyugvó kivételes rokkantságiellátás-megállapítási rendszert teremt meg, amely olyan súlyosan egészségkárosodott emberek részére biztosít ellátást hosszú ideje tartó betegségük miatt, vagy más méltányolható okból nem tudták megszerezni az ellátáshoz szükséges előzetes biztosítási időt, de rendelkeznek az előírt biztosítási idő legalább felével.  

Kivételes rokkantsági ellátásra jogosult lehet az, aki a legfeljebb 50 százalékos egészségi állapota mellett rendelkezik a megváltozott munkaképességű személyek ellátásairól és egyes törvények módosításáról szóló törvény 2. paragrafusának (1) bekezdése szerinti biztosítási idő legalább felével, keresőtevékenységet nem folytat, rendszeres pénzellátásban nem részesül, akinek a rehabilitációs hatóság komplex minősítése alapján a rehabilitációja nem javasolt, vagy rehabilitálható, de a kivételes rokkantsági ellátás iránti kérelem benyújtásának időpontjában az öregségi nyugdíjkorhatár betöltéséig hátralevő időtartam az 5 évet nem haladja meg,

Az ellátás havi összege a jogosultra irányadó minősítési kategória minimumösszegének 65 százaléka.

A kivételes rokkantsági ellátás bevezetésével kapcsolatos átmeneti szabály a kérelem benyújtására biztosít lehetőséget azok számára is, akiknek 2018. január 1-jét megelőzően utasították el a megváltozott munkaképességű személyek ellátása iránti kérelmét.

A kivételes rokkantsági ellátás megállapítása során előnyben kell részesíteni azt a megváltozott munkaképességű személyt, aki a meghatározott biztosítási idő legalább 90 százalékával rendelkezik.

A kivételes rokkantsági ellátás iránti kérelem a (1) bekezdés c) pontja szerinti döntés véglegessé válásától számított 6 hónapon belül nyújtható be. Ha a kivételes rokkantsági ellátás iránti kérelmet kizárólag arra tekintettel utasították el, hogy a keretösszeg kimerült, a kérelem az elutasító döntés véglegessé válását követő naptári évben ismételten benyújtható.

A kivételes rokkantsági ellátás a jogosultsági feltételek bekövetkezésének napjától, de legkorábban a kérelem benyújtásának napjától állapítható meg.

Kivételes rokkantsági ellátás esetén a felülvizsgálat során megállapított ellátási összeg állapotjavulást követően sem lehet kevesebb a felülvizsgálatot megelőző hónapra járó ellátás összegénél. Állapotrosszabbodás esetén a kivételes rokkantsági ellátás összegét a 13/A paragrafus (5) bekezdése alapján, az új minősítési kategóriának megfelelő összegben kell megállapítani.

marijancsi Creative Commons License 2017.05.03 0 3 20114
560707 Creative Commons License 2017.05.02 0 1 20113

Nem kötelező, kérheted a jelenlegi ellátásod öregségi nyugdíjként való folyósítását.

Előzmény: Katax (20110)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!