Keresés

Részletes keresés

joy Creative Commons License 2013.12.07 0 0 91377

fregola

:o)))

 

fregola

:o)

Előzmény: Boszorka (91324)
joy Creative Commons License 2013.12.07 0 0 91376

Nekem nem sikerált anny* találkozni vele.

:o)

Előzmény: Boszorka (91314)
Törölt nick Creative Commons License 2013.12.07 0 0 91375

a fotón a szték szerintem túl lett sütve...

Előzmény: Bubo.Bubo. (91368)
homerx Creative Commons License 2013.12.07 0 0 91374
ha nagyritkan szaggatni kell, amkor ugy mint te, csak deszkarol. nem fog szalkas lenni :) a kis nokedli nekem nem nokedli. Mikor egy-egy nagyobb sikeredik, azt hivom csaladinak :)
Előzmény: islamorada (91372)
Törölt nick Creative Commons License 2013.12.07 0 0 91373

Köszönöm. Erre sort kerítek, ha legközelebb lesz megfelelő aprólék a háznál.

 

 

Sajnálnám is, hogy nincsenek meg épp most a hozzávalók, ha nem vigasztalna a készülő csülkös sólet lágyan terjengő illata.

 

Előzmény: nagypapi51 (91317)
islamorada Creative Commons License 2013.12.06 0 0 91372

Nekem a nokedliszaggatom  csak kicsi nokedliket tud, nem igazan kedveljuk csak bizonyos etelekhez ezt a tipust, tehat magam szaggatom, meghozza kessel, lapostanyerrol, vagok egy csikot, kihuzom a tanyer szelere es felszeletelem a kessel, egyenesen bele a forro vizbe, villamgyorsan lehet csinalni, deszkarol valahogy viszolyogtat pedig gyerekkounkban az anyam onnan szaggatta, valahogy olyan erzesem van mintha a deszkarol fa is menne bele, pedig nem, rohejes, mi ? De ugyanezt az erzes erzem ha muanyag deszkarol csinalom, ki tudja mi valtotta bennem ki ezt , tehat marad a lapostanyer. A nokedlibol en nem sajnalom a tojast, keves vizet aranylag, nem keverem agyon, inkabb olyan galuskateszta szeru, / tenyleg, milyen nektek a jo galuska teszta?/, es olyan finom hogy a lanyom azt mondja hogy uresen keri mindig, se szaft, se semmi ra.

Levesbe en is bogrebol es kiskanallal szaggatom, ezt egy amerikaitol tanultam, hehehe, az o ferje nagyon szerette a magyar gulyast meg a nokedlit es o ahogy mondta bogrebol szaggatta a nokedlit is, el is felejtettem kerdezni hogy vajon ki tanitotta erre? Vagy netan a leveshez ugy irta a szakacskonyv es azt hitte hogy a porkolthoz is ugy kell....

ZsuR Creative Commons License 2013.12.06 0 0 91371

...ezert hasznalok nokedliszaggatot akkor, ha koretnek fozom... no meg abban viz is van meg vaj sincs...

Előzmény: rollller (91370)
rollller Creative Commons License 2013.12.06 0 0 91370

levesbe csakis kiskanallal, de azert egy nagyobb adagot kiskanallal szaggatni, az melos lenne

 

Előzmény: ZsuR (91362)
Caipi Creative Commons License 2013.12.06 0 0 91369

Hát én névtelen helyen nem merek. :)

Előzmény: Bubo.Bubo. (91368)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2013.12.06 0 0 91368
ketyo61 Creative Commons License 2013.12.05 0 0 91367

Nekem a kanalas modszer nem megy, csak szaggatoval. Probaltam parszor, es ahany galuska annyi meret.:-)))

Caipi Creative Commons License 2013.12.05 0 0 91366

Amiben.... és igen, én is kiskanállal.

Előzmény: Caipi (91365)
Caipi Creative Commons License 2013.12.05 0 0 91365

JÓ, persze, olyat én is szoktam, de az csak kevéske és a kompótostálkából csinálom, aminem kikeverem. 

Előzmény: Bubo.Bubo. (91361)
Boszorka Creative Commons License 2013.12.05 0 0 91364

Nem lassúkezüeknek való művelet volt. Gyerekkoromban nem is láttam mást. Jó éles kiskés és gyors kéz kellett hozzá. Anyám fedezte fel valamikor, már az én felnőtt koromban, a nokedliszaggatót.

Előzmény: Caipi (91360)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2013.12.05 0 0 91363

úgy is szoktam (a grízgaluskát pl. csak úgy)

Előzmény: ZsuR (91362)
ZsuR Creative Commons License 2013.12.05 0 0 91362

Levesbe en bogrebol kiskanallal szoktam...

Előzmény: Bubo.Bubo. (91361)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2013.12.05 0 0 91361

én csak akkor szoktam így, ha levesbe szaggatok galuskát, a nokedlit nem lenne türelmem deszkáról szaggatni

Előzmény: Caipi (91360)
Caipi Creative Commons License 2013.12.05 0 0 91360

Tudom, hogy anno így szaggatták a nokedlit, de még sosem láttam olyat. Jó balhés lehet... persze ki mit szokott meg. 

Előzmény: nagypapi51 (91349)
nagypapi51 Creative Commons License 2013.12.05 0 0 91359

A szöveg-kép kapcsolat azt sugallná egyeseknek, hogy Jézus magyar volt - van is ilyen teória - a fotón inkább tarhonya van, sem mint kuszkusz - az ui. sokkal apróbb szemű. Ez ráadásul az instant változat, ahogyaz illik a modern nőhöz. :(

Szóval a couscous készítése macerás, ahogy Váncsánál is olvasható, de az eredmény minősége kárpótol a belefeccölt időért/fáradságért.

Előzmény: ZsuR (91358)
ZsuR Creative Commons License 2013.12.05 0 0 91358
Előzmény: nagypapi51 (91353)
nagypapi51 Creative Commons License 2013.12.05 0 0 91357

Azért az '50-es évek derekán nem az volt a zemebrek legfőbb gondja, hogy milyen a marha, hanem hogy egyáltalán van-e hús - de gondolom, ezt te is tudod.

Előzmény: H_G (91356)
H_G Creative Commons License 2013.12.05 0 0 91356

Mert az olyan marha is volt, alapvetően tejtermelő fajta jól kifacsart életkorában levágva. Tkp. még ma is ez a tejipari melléktermék a "marhahús" 90+ százalékban, akkoriban 100% ez volt.

 

Előzmény: Boszorka (91355)
Boszorka Creative Commons License 2013.12.05 0 0 91355

Anyám szerint, anno.... mindenki a disznóhúsért kapkodott. Marhára nem voltak annyira kihegyezve az emberek, angyalföldön laktunk. Igy nálunk is dominált a marha, szeretem máig is, jobban mint a disznót.

Előzmény: nagypapi51 (91353)
ZsuR Creative Commons License 2013.12.05 0 0 91354

...nagyon szeretem...

Előzmény: nagypapi51 (91353)
nagypapi51 Creative Commons License 2013.12.05 0 0 91353

Én is menet (főzés) közben mosogatok, amikor leülünk enni, gyakorlatilag üres a medence.

Visszatérve a nokedlihez (egyáltalán, a szaftos hús köretéhez), gyerekkoromban elég sokszor kaptunk pirított grízt, ilyenkor vmi párolt marhahús volt a kaja.

Érdekes, hogy disznóhús kevesebbszer került az asztalra, marha-csirke-hal-disznó volt az erősorrend.

Kuszkuszt készít vki?

Előzmény: Boszorka (91351)
Boszorka Creative Commons License 2013.12.05 0 0 91352

Igen. Ha itt van Lényem, lelkesen segít, de van mikor tök egyedűl főzök. Akkor magad uram, ha szolgád nincsen.

Előzmény: GPF (91350)
Boszorka Creative Commons License 2013.12.05 0 0 91351

Ezt a módszert soha nem tudtam elsajátítani.:-(

Maradok a szaggatónál, aminek az elmosása nekem soha nem okozott gondot. Most se kerül az ilyen soha mosogatógépbe, csak a tányérok, poharak, bögrék evőeszközök stb. Az egyes darabok menetközben lesznek mosogatva. Nálam bevált a vizbe áztatás. A tésztafőző edénybe megy a víz és az összes eszköz. Utána semmi probléma a mosogatással nincs.

Előzmény: nagypapi51 (91349)
GPF Creative Commons License 2013.12.05 0 0 91350

Azt tudom, hogy létezik már régóta mosogató kefe, de hogy a tésztát is leszedi, az meglep.

Ezek szerint ti tudtok egyszerre lenni a konyhában főzés közben :)

Előzmény: Boszorka (91347)
nagypapi51 Creative Commons License 2013.12.05 0 0 91349

...a legdrágábbal sem éreztem jól, hogy mi van az edényen...

Ez a "zokniban zuhanyozni" szindróma, bár ez inkább HUSZ-ba való téma :)

Eszembe jut anyám, aki a fa nokedliszaggatóról boszorkányos gyorsasággal szórta a vízbe a darabokat, és is így készítem, bár a sebesség hagy még kívánnivalót maga után. Hogy nem klónozottak a darabok? Na, sag schon... :)

Előzmény: Caipi (91348)
Caipi Creative Commons License 2013.12.05 0 0 91348

Van, de nem szeretem, a legdrágábbal sem éreztem jól, hogy mi van az edényen. Onnantól mosogatott DN, és aztán igen hamar lett gépünk. :)

Előzmény: Boszorka (91347)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!